Förberedelser

Jag och Jörgen har precis varit och handlat till middagen ikväll. Svartvinbärsgryta med ris och sallad blir det. En gammal klassiker i familjen kan man säga, alltid ett säkert kort :)



Och lite Falcon ekologisk.. Earth hour ni vet ;)



Lika bra att jag delar med mig av det här receptet också :)


Mammas Vinbärsgryta

4 PORT

500 g nötkött

1 dl outspädd svartvinbärssaft

½ dl japansk soja

1 dl vatten

1 köttbuljongtärning

1 tsk timjan

5 enbär

2 purjolökar

2 pressade vitlöksklyftor

1 dl vispgrädde

1-2 msk vetemjöl

Skär köttet i bitar. Blanda saft, soja, vatten, buljong, timjan och enbär i en gryta. Låt det koka upp. Lägg i köttet och låt det koka under lock 1 timme.

Skölj purjolöken, skär den i bitar, lägg ner den i grytan, koka ytterligare 15 minuter. Rör ut mjölet i grädden, rör ner blandningen i grytan.

Smaksätt med vitlök. Låt grytan koka några minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0