Yasuragi Hasseludden

Överaskningen till J var ju som sagt ett övernattningspaket på Yasuragi, väldigt välinvesterade pengar. Det var helt fantastiskt. Paketet jag bokade hette Harmoni, och det var precis vad det gav:). Det var lite strul innan vi lyckades ta oss dit, missade bussen, gick vilse (tack Malin för att du guidade oss över telefon). Väl framme fick vi veta att vi blivit uppgraderade till ett bättre rum, vi tappade verkligen hakan när vi såg det.. det var nästan lika stort som vår lägenhet, jättefint inrett och världens utsikt.

Vi började med att byta om till badkläder, kimono och tofflor, allt fanns på rummet. Sen gick vi till Spa-avdelningen. Egentligen skulle man börja med en badintroduktion för att lära sig den japanska badseden, men det struntade vi i. Vi badade i den stora "vanliga" poolen först, sen gick vi till en varm källa som fans utomhus. Vi satt där länge och njöt av solen och tittade ut över skogen. Inne fanns ett "tyst" rum som bara hade lite dämpad belysning och som namnet antyder fick man inte prata. Det fanns en varm källa där också som blev min stora favorit, det var himmelsk att ligga där och plaska i mörkret och tystnaden.

När vi kände oss färdigbadade gick vi till rummet och tog en öl på balkongen, sen var det dags för 5 rätters middag i Teppanyaki resturangen. Det som var speciellt med den var att man sitter vid ett bord i en halvcirkel, och i halvcirkeln finns ett stort stekbord där kocken står och lagar mat medan man ser på. Vi var 9 personer som satt vid samma bord, i början tyckte nog alla att det var lite jobbigt. Men några rätter och öl senare var alla uppmjukade och trevliga ;). Maten var god, men det var upplevelsen i sin helhet som gjorde det till en toppenmiddag. Vi övervägde att gå vidare och ta en drink i baren efter middagen, men vi var väldigt trötta och ville passa på att njuta av vårt fina rum också :).

Vi gick upp vid 9 och vandrade bort till frukosten, en gigantisk buffe med allt man kan tänka sig. Det var oemotståndligt, jag bröt mot mitt glutenförbud :P.

Det bästa var ändå att få gå omkring i morgonrock och tofflor hela dagarna, till och med på middagen. Bilderna vi tagit är i princip bara från hotellrummet, att släpa runt på kameran skulle liksom förstöra lite av upplevelsen. Kommer definitivt återvända till Yasuragi!











Kommentarer
Postat av: åsa f

Å vad skönt ni ser ut att ha haft det...Kram på er mina godingar ;)

2010-05-28 @ 10:02:36
Postat av: Åsa

Ser verkligen härligt ut! Och jag som bodde där så länge utan att besöka :S Ska notera som ett alternativt helgmys framöver! :)

2010-05-29 @ 12:07:48
URL: http://livslust.bloggproffs.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0