Bye bye

Nu är vi klara att dra och har 4 timmars bilfärd framför oss, plus någon timme extra om vi stannar i Sundborn. Det är så bekvämt nu när vi har bilen, att bara kunna dra när vi känner att vi är klara. Det blir så mycket mer omständigt när man har ett tåg att passa.

Magen v 33 (32+6). Ni får ursäkta den ostruktna tunikan. Tyckte inte att det var någon idé när jag ska sitta i bilen och bli tillknölad hela dagen :)


Blev faktiskt lite orolig för bebis imorse. Jag vet att det är normalt att fosterrörelserna avtar nu när det börjar bli trångt, men jag är så himla bortskämd med att bebis rör sig konstant. Brukar känna det direkt jag slår upp ögonen, men så var det inte imorse. Jag låg och drog mig ett tag och det var helt lugnt i magen, hjälpte inte ens att jag buffade på den. Så jag gick upp och började gå omkring lite, men det hände ingenting. Började känna mig lite nervös, så jag satte mobilen mot magen och körde igång The arks Worrying Kind (kändes passande). Och tillslut började bebis vakna till och jag kunde dra en lättnadens suck. Nu är h*n lika aktiv som vanligt igen. Stackars lilla barn, får inte ens ta en liten sovmorgon :P

Kommentarer
Postat av: Carro

Känner igen det där, bebben får inte sova allt för länge för då blir mamma orolig. Trevlig Resa!!

2011-08-15 @ 09:49:10
URL: http://minbebis.com/blogg/mamacarro/
Postat av: fia

oh, jo det blir ju trångt, då rör de sig ju inte på samma sätt! Men jag kommer ihåg att 2 dagar innan cornelia föddes så rörade hon sig inte ett skvatt typ och jag var jätte orolig! men de blir tydligen super lugna innan de ska ut också, dom samlar liksom krafter inför förlossningen, men förstår dig, man blir orolig! :p



usch, vad är det som varit strul då?:( jaa, njut, för det går så fort allting, alldeles för fort! snart är din lilla knodd hos dig:)

2011-08-15 @ 10:03:34
URL: http://josefinefia.blogg.se/
Postat av: Cissi

hade också en VÄLDIGT aktiv mage... tror jag var nere hos MVC 2-3 gånger bara för att lyssna på magen - varje gång sov hon.. och jag testade allt.. Drack iskallt vatten, spelade hög musik, lyste med lampa på magen osv.. ;) och andra gånger förbannar man den rörliga bebisen som höll igång på nätterna (något hon fortfarande gör..)



ang sänglakan så kom ju Emma i mars och vi hade inte täcke på henne när hon var ny.. men sen framåt hösten frös hon på nättern och då använde vi täcket.. Oftast sparkar hon dock av det så bra pyjamas och strumpor är nog bättre tycker jag iaf. Sen har vi ju som sagt en rörlig tjej.. Det är först nu som hela sängkläderna blir smutsiga när det händer grejer när hon sover.. ;) innan var det mest underlakanet. Från dag 1 har hon sovit på mage - enda som funkade om vi skulle få sova längre än 30 minuter i sträck! Min mamma har också haft kräkbebisar och hon la vuxenörngott lager på lager under huvudändan på sängen och tog sen bara bort det översta varje gång.. Emma har aldrig legat still i sängen så det har inte funkat riktigt för oss..



Vet inte om du blev klokare på det!?



Kör försiktigt och ha en jättebra semester!

2011-08-15 @ 10:04:27
URL: http://cissiochkampenomlyxen.blogg.se/
Postat av: Johanna

förstår att du blir orolig. Hoppas att ni får en superhärlig resa även om det är en bit att åka. Men att ha bil är verkligen helt ljuvligt!

2011-08-15 @ 11:09:33
URL: http://www.myheavenlylife.com
Postat av: Sophy - Mamma till Ozzy.

Jag upplevde det som att han sov längre stunder på dagen. Så jag brukade oxå peta tills han rörde sig. Stackars bebisar som inte får va ifred :P

2011-08-15 @ 15:57:53
URL: http://minbebis.com/blogg/sophys/
Postat av: Lisa

Måste bara säga att fosterrörelserna ska INTE avta i slutet. Det är en myt.



Eventuellt ändrar de karaktär eller känns annorlunda eftersom det är trängre. Men bebisen ska fortsätta röra sig lika ofta som annars.

2011-08-16 @ 00:04:19
Postat av: M

- söt du är!

2011-08-16 @ 07:07:16
URL: http://dajeroma.blogg.se/
Postat av: Alexandra - mamma till Märta

Vad fin du är! :)

2011-08-16 @ 10:42:36
URL: http://riktiglycka.wordpress.com
Postat av: Camilla - gravid med 1:an

Ni är så snälla allihop :)



Lisa: Är det så? Bra att veta. Men det verkar som att många ändå upplever att det inte alls rör sig lika mycket dom sista veckorna.

2011-08-16 @ 14:21:27
URL: http://vardagslycklig.blogg.se/
Postat av: Lisa

Jag skriver inte för att skrämmas, men jag vill bara att du ska ha rätt information... Förlåt om det verkar okänsligt av mig :-/

Mina båda barn rörde sig lika ofta hela graviditeten. Inga kullerbyttor givetvis. Och självklart tog de en och annan sovmorgon ibland ;-)



"Det finns en spridd myt om att fosterrörelserna minskar mot slutet av graviditeten för att utrymmet minskar. Många får höra det både från omgivningen och från vårdpersonal. Det finns dock inget vetenskapligt stöd för att frekvensen minskar men rörelserna kan kännas annorlunda. Det finns studier som visar ett samband mellan minskat antal fosterrörelser och barn som dör före födelsen. Resultatet från Spädbarnsfondens studie indikerar att minskat antal fosterrörelser normaliseras och det kan fördröja en undersökning av barnet."



http://www.dn.se/debatt/ett-av-tre-dodfodda-barn-skulle-ha-kunnat-raddas

2011-08-16 @ 15:56:23
Postat av: Rebecca - Väntar bebis i november ♥

Man blir ju lätt orolig, har också vart med om det att jag buffat på magen utan respons men sen när man sätter på hög musik så vaknar han visst till stackarn hehe :)

2011-08-16 @ 16:04:42
URL: http://rebeccatherese.blogg.se/
Postat av: Camilla - gravid med 1:an

Lisa: Men gud, det hade jag ingen aning om. Det är ju jätteviktig information som många tydligen går miste om då. Jag vet ju att man ska känna fosterrörelser varje dag osv, men jag trodde verkligen att rörelserna minskade mot slutet. Tack för upplysningen!

2011-08-16 @ 16:14:35
URL: http://vardagslycklig.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0