Graviditetsvecka 35

Innan drar det vanliga veckoinlägget måste jag visa en bild J tog på mig igår kväll. Precis när vi skulle gå och lägga oss fick jag världens monster-sammandragning och råkade stå precis framför spegeln, magen såg helt galen ut. Staplade ut i hallen och sa till J att han skulle titta. Han tyckte också det såg knäppt ut och sprang för att hämta kameran. Synd nog hade sammandragningen precis börjat klinga av när han tog bilden, men det går ändå få en liten aning om hur det såg ut. Uppe vid midjan gick det liksom in en skarp kant så det liksom blev som ett omvänt L.



Vecka 35

Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 0 fulla dagar (v34+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 3 okt 2011
Du har 41 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva. Min kommentar

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

Min kommentar: Halsbränna, check. Sömnproblem, check. Kissproblem, check. Jag är så tacksam över att jag inte behöver jobba, fattar inte hur man klarar av ett jobb in i det sista. Det där med fingernaglarna har jag undrat över.. Borde inte dom kunna rispa hål på fosterhinnan om dom är fullt utväxta och vassa? Kan det gå till så ibland?




Kommentarer
Postat av: Rebecca

Vad fin magen var :) Jag fattar inte heller hur folk orkar jobba, min mamma jobbade ända fram till några dagar innan och på dagis, inte direkt den skönaste miljön haha. Är så glad att jag pluggar så jag kan ta det lugnt redan nu :)

2011-08-23 @ 13:55:06
URL: http://rebeccatherese.blogg.se/
Postat av: Mamma till William och prinsessan i magen

Så fin du är med magen i vädret :) Ja det är jätte skönt att min prins trivs så bra i sin grupp med bra lärare och barn.Ha en skön eftermiddag.kram

2011-08-23 @ 14:35:20
URL: http://blondis81.blogg.se/
Postat av: Erika - En Svår Graviditet

Ja. Men nu är de inga problem att köpa ju när de är några få veckor kvar. :) Har ja alltid gjort=) Men de e ju en smak och tyckes sak.



Jo har sett dom från HM, men tyvärr för små för mig :(



Fin bebismage du har. Tror du får en tjej=)

2011-08-23 @ 14:38:24
URL: http://erikaaaas.webblogg.se/
Postat av: Hanna

Fin magbild! Den växer så det knakar ;)

2011-08-23 @ 16:57:50
URL: http://imm0rtelle.blogg.se/
Postat av: Therese- Mamma till Ameah

Vad fin du är! :) Nu är det nära. Spännande :D

2011-08-23 @ 20:17:14
URL: http://mylifeinthai.se
Postat av: Sanna - mamma till Embla

Fina mage du har .. Vilken tur du har som slipper bristningar :)

2011-08-23 @ 21:04:43
URL: http://mammatillembla.blogg.se/
Postat av: i min lilla lilla värld

Bebis ligger högt. Inte konstigt du har halsbränna.



Fin fin mage iaf..

Sugen på tävling förresten?

http://www.saratilling.se/?p=11239

2011-08-23 @ 21:33:02
URL: http://saratilling.se
Postat av: Sofie - mamma till Mion

väldigt fin mage du har :)

halsbränna hade jag också till förbannelse. är inte alls avundsjuk på dig som också måste dras med de skitet. men jag kan varm rekommendera att kombinera Gaviscon och Novalucol. Ta Nuvalucolen först, så binder den magsyran, och sen Gavisconen som lägger sig som ett lock ovanpå. Funkar skitbra, framförallt för natten. På dagen funkade samarin skitbra!

Har inte kikat igenom bloggen än utan kikade in alldeles nyss. vet ni vad är för kön på bebisen?

kram på er!

2011-08-23 @ 22:43:21
URL: http://aktaidiot.blogg.se/
Postat av: sofia

Fin mage =)..

Längtar till vecka 35, känns som att man nästan är framme då =P

2011-08-24 @ 18:06:24
URL: http://sofialb.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0