Namnfunderingar

Jag och J har inte pratat så mycket om namn till bebis. Vi gjorde ofta det i början av graviditeten, men sen lade vi ner det eftersom vi har så olika uppfattning om vad som är fint och bra. Jag gillar ganska klassiska, svenska namn, gärna mormor och farfarnamn. J är tvärt om, han gillar mer utländska namn, alternativt hittepå-namn. Det blir lite svårt att mötas då.

Min tanke har varit att vi inte ska välja något udda namn, då vi inte har en aning om vem som kommer att komma ut. Ungen kanske inte alls har lust att sticka ut ur mängden, och vill h*n det finns det ju andra knep att ta till. Så tänkte jag från början, men nu har jag börjat tänka om lite. För grejen är ju att vi lever i en tid där barn döps till allt möjligt konstigt, folk har en otrolig fantasi. Vill man ha ett namn som verkligen sticker ut så blir man nästan tvungen att döpa barnet till typ.. Mats, Lena, Anette eller varför inte Lars? Det kommer barnet verkligen vara ensam om på dagis. Det jag resonerat mig fram till är att det inte spelar någon som helst roll, i dagens läge kan man heta vad man vill. Precis som att man kan klä sig i stort sett hur man vill utan att någon tycker det är speciellt konstigt. Eller är det kanske bara i min "snälla" värld det är så?

För ett par veckor sedan så satt vi dock och snackade namn, eller det var nog mest jag som höll monolog till en början. J satt med datorn, lyssnade med ena örat och mmmáde ibland. Men helt plötsligt säger han...

"Carlito, det är ett bra namn!", (något han precis spanat in i sin playlist på Spotify).
"Carlito?? det kan man väl inte heta?", svarade jag.
"Jo, det är ett jättebra namn"
"Nej, inte om man är barn till Camilla och Jörgen, två svennesvennar från Dalarna"


J tog sedan reda på att Carlito betyder "Lille Carlos" på spanska.. Lille Carlos?? Jag tycker väl egentligen inte att Carlito är det fulaste namn jag hört, jag har bara svårt att se att vårt barn kommer att passa i det. Hur som helst har inte J kunnat släppa det, utan börjat kalla bebis för Carlito. Och ärligt talat så har jag själv sagt det någon gång, när jag berättat något för J som handlar om bebis. Det börjar kännas lite läskigt, tänk om vi vänjer oss vid det och sedan inte kan se bebis som någon annan än Carlito? Först trodde jag att han skämtade, men J säger att det redan är så för honom. Vi får hoppas att det är en tjej helt enkelt..

Kommentarer
Postat av: Erika - I Väntan på Bebis

Namn är så svårt. NU har vi äntligen bestäms oss. :)

Hoppas ni hittar ngt ni vill ha=)



Nej jag var inte in pga blödningen. Var in i måndags pga sammandragningarna.

2011-08-10 @ 18:23:36
URL: http://erikaaaas.webblogg.se/
Postat av: Elin Gabriella - Mops, chihuahua och bebis i magen ♥

TACK fina du :)



Det där med namn är svårt. Carlito är jättefint :)



Stor kram!

2011-08-10 @ 18:56:23
URL: http://elingabriella.se
Postat av: Sanna - mamma till Embla

Embla var Embla redan i magen :) "historian" om namnet tyckte jag passade in :) Älskar namn, planerar redan för kommande syskon (vilket lär dröja) hahahah :)

2011-08-10 @ 19:16:10
URL: http://mammatillembla.blogg.se/
Postat av: Tigerhonan - BF 3 oktober ♥

Det gick bra, bebis ville inte ut än och får inte komma ut än heller. Har däremot fortfarande ganska ont :(

2011-08-10 @ 19:18:10
URL: http://www.tigerhonan.net
Postat av: Blue Velvet

Sv; Ja, eller hur! Så gulliga vänner man har!

2011-08-10 @ 19:36:49
URL: http://bluevelvet.nu
Postat av: elin ♥ Gravid ♥

Tack så hemskt mycket!:)

Grattis själv till ert underverk ♥

2011-08-10 @ 19:45:35
URL: http://flieo.blogg.se/
Postat av: Åsa H

Nämen Jörgen! Carlito!?? Nej!! Det låter som en mexikansk smågangster med flottig backslick och en massa bling-bling. Tänk på det arma barnet! Carlito Häll? Ha ha ha! Ursäkta att jag tar i lite, men jag kan inte hejda mig.



Mina förslag: Milo, Noah, Frida, Minna, Agnes

Ungarnas förslag: Alice, Robin, Max, Alex, Elissa



2011-08-10 @ 20:07:24
Postat av: Cherie Mårtensson - I väntan på liten

Svar: Nej det är inte fel att bli serverad middag någon gång ibland, oftast har jag ju middagen klar när J kommer från jobbet :) Fotbollen är nästan ett måste för mig som är en riktig sportnörd ;)

2011-08-10 @ 20:17:56
URL: http://mammacherie.se
Postat av: Lisa Brändström

Carlito är väl gulligt :) Vi har också problem med namn, vet att det är en kille... Andreas tjatar om Napoleon, men det VET jag att det inte blir :D Spännande att se hur han ser ut när han väl kommer :)



Appropå propp så kollade bara barnmorskan efter om jag hade feber och ont i benet, skulle jag få det skulle jag åka till en doktor. Jag vet faktiskt inte hur de kollar det då... hoppas det inte dyker upp i alla fall :D

2011-08-10 @ 20:22:31
URL: http://lisabrandstrom.blogg.se/
Postat av: Agnes

Jag minns den där diskussionen när sambon och jag väntade Liam. Fast om jag ska vara ärlig hade han inte så mycket att säga till om. Hade bestämt mig för Liam redan när jag gick på högstadiet så det blev bara så :) Hoppas ni kommer fram till ett namn som verkligen känns rätt, och som ni både tycker om! :)

2011-08-10 @ 20:37:34
URL: http://agneslauedberg.blogspot.com
Postat av: åsa f

Håller helt med Åsa H...J kanske redan har flyttankar till Spanien :)

2011-08-10 @ 21:00:36
Postat av: Camilla

Haha, det är verkligen delade meningar om Carlito märker jag. Tack för medhåll Åsa och Åsa :)

2011-08-10 @ 21:07:02
URL: http://vardagslycklig.blogg.se/
Postat av: Hanna

Det är svårt det där med namn! ni kommer säkert hitta ett fint sen som ni alla gillar =) Kram

2011-08-10 @ 21:18:34
URL: http://imm0rtelle.blogg.se/
Postat av: Therese- Mamma till Ameah

Ja du det här med namn är ju inte lätt! Men Carlito är fint tycker jag :) Spännande att snart få veta vad blir för en liten bebis!

2011-08-10 @ 21:19:15
URL: http://mylifeinthai.se
Postat av: Emma - bebis i magen

Vad skönt att jag inte är ensam om att tro att the verves låt var om droger.. haha! :) Måste va klurigt att möra halvägs med era namn... tur nog har jag och sambo varit jätte överäns med namnen! :)

2011-08-10 @ 21:47:47
URL: http://emmaholmvall.blogg.se/
Postat av: Rebecca - Väntar bebis i november ♥

Jag tyckte verkligen att det var helt omöjligt med namn men sen kom en kompis med ett förslag som vi båda gillade och blev perfekt ! :)

Jag tror du har rätt om att man kan heta vad som helst idag nästan, men på dagis idag märker man att det är poppis med gamla namn igen och det är många små som har samma namn som ens gammelmormor och morfar.. men du har verkligen rätt om Carlito det tycker jag nog inte var det bästa ;) och just att det är ett smeknamn "lille carlos". Tycker nog du får vinna den striden :p

2011-08-10 @ 22:23:49
URL: http://rebeccatherese.blogg.se/
Postat av: Sandra, Colins mamma

Spännande det där med namn. Jag hade skrivit alla namn som är vanligast. Kevin, Liam, William, Vincent.. Min sambo stod fast vid att han skulle välja namn. Första dagarna hette han Texas men det byttes snabbt till Colin, Colin Louis. Klingar rätt bra ihop med efternamnet tycker jag. Var inte rädd att testa namn. Första dagarna kallade vi honom lite olika på bb för att känna efter.

2011-08-10 @ 22:57:21
URL: http://sandrahupdate.blogg.se/
Postat av: Louise

Kanske Carl-Tobias..? Innehåller ju samma bokstäver som Carlito iallafall hehe

2011-08-11 @ 09:26:53
Postat av: Fia- mamma till Edison

Jag och Pär var inte alls överens och har inte alls samma smak när det gäller namn och vi hade inga namn klara när bebisen kom ut! Jag är egentligen inte mycket för tokovanliga namn men efter att ha gått igenom alla mina favoriter (Abbe, Edvin, Sigge osv) med pappa Pär utan framgång så började jag leta på olika listor och fastnade totalt för Edison, sen kunde han absolut inte heta nåt annat när han hade kommit!! :) Pär fick bidra med sitt andranamn Jonas och han fick även hans efternamn, bra kompromiss tyckte jag! ;)

2011-08-11 @ 21:05:37
URL: http://airyfairy.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Namn är riktigt svårt det tog tid innan vi var överens om Nova :)

2011-08-15 @ 00:52:02
URL: http://vivantarettmirakel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0