2011, det bästa året någonsin

För exakt ett år sedan gjorde jag ett inlägg här på bloggen om hur jag inte åstadkommit något på hela 2010, det kändes som ett meningslöst år. Jag var inte olycklig eller så, men jag hade inte nått några av dom målen jag satt upp för mig själv. Jag lovade mig att 2011 skulle bli det bästa året någonsin, vilket det faktiskt blev. När jag skrev det hade jag ingen aning om att jag bara någon vecka senare skulle bli gravid med Elton.

Januari
Var en händelserik månad. Vi hade fullt upp med att planera vår köksrenovering, J fyllde 25 år och vi bokade en Thailandsresa. Den 22/1 var den lyckliga dagen vi fick veta att vi väntade barn, det kom som en överraskning men ändå inte.

Februari
Började vi med att dra till fjällen för att fira att svärmor fyllde 50, och J hade fyllt 25. Jag mådde sinnessjukt illa hela tiden men försökte hålla humöret uppe ändå. Vaknade till och med på nätterna av att jag var så illamående, det var vara till att gå upp och knapra lite hårt bröd. Jag var dock glad över att ha så tydliga symtom, och det blev faktiskt en väldigt trevlig tripp..


När vi kom hem anlände det nya köket, pappa kom och renoveringen drog igång. Vi var vana vid renoveringskaos från hösten innan då huset stambyttes, så det gick väldigt bra. Och fint blev det...


Sist men inte minst gjorde vi det första ultraljudet som visade att Elton (då kallad bebis) mådde prima. Lyckan var total!


Mars
Handlade mest om återhämtning efter den intensiva starten på året. Vi ägnade oss åt förberedelser inför Thailandsresan, påläsning och vaccination.

April
Den 1/4 bar det av till Arlanda där vi mötte upp vår vän Kim som valt att haka på. Sen bar det av till Bangkok, sen vidare med taxi till Hua hin. Där stannade vi i någon vecka, njöt av sol och god mat.



Efter det var det dags att dra vidare till Pattaya med båt, en dum idé. Jag drabbades av åksjukan från HELVETET. Pattayatrippen över lag är något jag aldrig kommer glömma, först det, sen tog vi in på ett Amerikanskt gesthouse som var i en (låg) klass för sig. Vi blev runtvisade av Claus, en tysk bekant till vår vän Micke. Han visade den mörka sidan av Thailand om man säger så. Det hela slutade i alla fall bra då vi checkade in på ett riktigt fint hotell som jag vägrade lämna innan det var dags att åka hem (i taxi). Jag är ändå glad över att vi gjorde trippen till Pattaya, så här i efterhand var det en häftig upplevelse.

Jag på båten till Pattaya precis innan den skulle till att avgå, lyckligt ovetande om vad som väntade


Vi kom tillbaka till Hua Hin lagom till Songkran, det Thailändska nyåret. En mycket speciell och rolig upplevelse, men jag hade nog uppskattat den mer om jag inte hade varit gravid. Det går väldigt vilt till i det traditionella vattenkriget, folk på gatorna kastar vatten och annat klet på varandra och på bilarna.. bilarna kastar tillbaka och har noll koll på körningen ;).



Vi hann även med Vickys födelsedag hemma hos henne och Micke. Det var kul att få träffa dras släkt och bekanta..


Och lite mer sol och bad såklart... magen hade börjat puta..


Resan avslutades med några dagar i Bangkok där gjorde det man ska göra i staden, shoppa och bo på lyxhotell. J spenderade flera veckor där året innan när han var fast pga vulkanutbrottet i Island, så han visste precis vart man skulle gå. Vi gjorde lite annat också, besökte en park och ett stort akvarium.


Maj

Jag fyllde 24 år, vi gjorde även rutinultraljudet. Snacka om att E hade utvecklats från den lilla böna han var på första ultraljudet. Nu var det ju en "riktig" liten bebis där inne. Samma dag berättade jag på bloggen att jag var gravid.



Det gick inte längre att dölja riktigt heller..:)


Juni

Jag började få tidiga sammandragningar, och på kontroll på MVC såg man att livmodertappen blivit forkortad. Jag blev sjukskriven för att kunna ta det lugnt. Det var skönt eftersom jag kände mig stressad när jag var på jobbet. Jag kunde slappna av bättre hemma, försökte njuta av sommaren och graviditeten.


Jag tog och åkte upp till Mora 1 vecka för att slippa sitta hemma själv. J hade nästan ingen sommarsemester eftersom allt gick åt när vi var till fjällen och Thailand. Det var skönt att få komma hem till familjen, få lite sällskap och bli ompysslad. Jag hann inte mer än hem innan det var dags att åka igen för att fira midsommar, J tog ut sina sista semesterdagar och hängde med..



Och magen växte..


Juli

Fick besök av min älskade syster som kom för att hålla mig i handen. Kände mig lite ensam och isolerad eftersom jag var sjukskriven och inte kunde sysselsätta mig som jag ville. Efter några dagar här åkte vi tillsammans upp till Borlänge för att gå på min fasters bröllop. Vilket bröllop sen.. så vackert och trevligt.



Det hände en hel del annat den månaden också. Jag tog en till tripp till Mora, och min mamma kom och hälsade på oss också..




Vi började även shoppa en hel del bebisgrejer, och det kändes faktiskt riktigt bra. Tiden rullade på! I slutet av månaden fick jag ännu mera sammandragningar och åkte in till förlossningen. Min livmodertapp var nära att utplånas, så jag blev inlagd i några dagar för att man skulle kunna förhindra en prematur förlossning.



Augusti

Månaden började extremt lugnt med tanke på det som hände i slutet av förra. Jag intog soffläge, nätshoppade, åt god mat och tittade på när J gjorde grejer.




J hade sin enda semestervecka och vi åkte upp till Dalarna igen. Besökte Carl Larssongården och hade kräftskiva.




September

Hela månaden trodde jag att jag skulle föda, varje dag. Det var skönt när jag väl kunde sluta "ruva", då försökte jag sysselsätta mig så gott det gick och träffa lite vänner. Mot slutet av månaden gjorde jag ALLT för att få igång förlossningen.




Oktober

2011-10-01 var dagen då det hände, vi blev föräldrar till världens finaste lilla kille. Vattnet gick på J´s jobb, så vi åkte hem och ringde förlossningen. Jag ställde mig i duschen och började få vålsamma värkar. Vi skyndade oss iväg till sjukhuset, väl där var jag helt öppen och redo att börja krysta. Sen kom han, 2,5 timme från första värk.

Ljuvliga barn, när du kom började livet..





Första månaden med Elton var underbar, omtumlande och jobbig. Jag hade väldigt ont av min förlossningsskada, men kärleken tog över och gjorde det uthärdligt. Efter två veckors smekmånad hemma tog vi vårt lilla knyte och besökte släkten i Mora..



Vi fick lite besök också..




Annars gick tiden mest åt till att lära känna vår skatt..


November

Fortsatte i samma anda. Vi lärde känna Elton mer och mer och bara njöt av att vara en liten familj.

Farmor och Håkan kom och hälsade på..



Och jag och Elton tog en tripp själva upp till Mora..

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage description

December

Medan vi laddade inför julen passade vi på att socialisera jag och Elton, träffade massor med mammor och barn. Carro och Klara, Sabina och Tom, Linda och Albin.. mamma gruppen hann vi träffa också. Anni var och hälsade på med Douglas, Thomas brorson.




Sen blev det äntligen dags för själva julfirandet, Elton första. Vi hann fira med dom flesta och det blev väldigt lyckat!




Nu ska vi fira nyår, god fortsättning till er alla!


Kommentarer
Postat av: Ida - Isabellas mamma

Gott nytt år på er! :)

2011-12-31 @ 17:58:26
URL: http://dagarmeder.blogg.se/
Postat av: Emelie-mamma till Wilde

Gott nytt år :)

2011-12-31 @ 18:00:23
URL: http://ebrathen.blogg.se/
Postat av: Vendela

Hejsan,

så härligt med en köksrenovering mitt i allt! Det skulle vara roligt om du vill visa upp ditt projekt på Byggla.se. Är du intresserad kan jag erbjuda en morot. Maila mig på [email protected] så berättar jag mer!

/Vendela

2012-01-03 @ 11:45:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0