Så går det till här på landet

Igår när vi var på väg ut till Sollerön för att besöka mormor och morfar bestämde vi oss för att först åka förbi Konsumbutiken på ön, för att handla lite lunch att ta med oss. Mamma gick in, vi andra väntade i bilen. När hon kom tillbaka berättade hon att det hade varit erbjudande på den kallrökta laxen om man tog två paket, men att hon bestämt sig för att avstå eftersom hon bara behövde ett, och för att man ändå alltid blir blåst när det står så. 
Vid kassan frågade biträdet om hon ändå inte ville ha den andra paketet.. erbjudandet var ju "ta två, betala för en", så länge man var coop-medlem. Då ville mamma såklart ha det andra paketet också, men hon visste inte vart hon hade medlemskortet. "Det är lugnt", sa kassörskans kollega.. "det ligger ett medlemskort i kassan vi kan dra". Det ska vara på Konsum på Sollerön det händer, eller "Coopen å Soldi", som man skulle säga lokalt.

Efter Solleröbesöket var det dags att dra "ner på stan", så säger man också här. Fast det storleksmässigt kan jämföras med Sundbybergs centrum. Vagnen hade vi inte med oss, bara bilstolen. "Den där kan vi inte släpa runt på", sa mamma när vi kom fram. Sen gick hon till Ica Supermarket och "lånade" en kundvagn. Den körde hon sedan runt med inne på Åhlens och på gågatan. När vi var klara återlämnades den, som att inget hade hänt. Så kan man också göra här tydligen..


Kommentarer
Postat av: my heavenly life

Hihi fin mamma verkar störtskön! :)

God jul på er

2011-12-24 @ 10:01:20
URL: http://www.myheavenlylife.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0