Vad tror ni, är det kört?

Vi har försökt få Elton att ta napp sedan han föddes. Ibland har vi inbillat oss att det gått bättre, men sen har han tvärratat den igen. Han föredrar tummen när han väl får tag på den. Min faster som haft två tumsugare sa att det är vid 3 månader som tumsugandet börjar på allvar, då dom får mer kontroll över armarna. Tänkte att vi skulle få honom att ta napp på allvar tills dess, men jag är tveksam..

(Fattar inte varför ljudet är så extremt lågt?)

Kommentarer
Postat av: Lisa Brändström

Men sötis! Att han kväljer kan bero på att de har kräkreflexen högt uppe, sa vå bvc-sköterska. Men Liam tar ju nappen ändå, efter lite kväljande, så jag har ingen aning faktiskt :) Hoppas det funkar inom kort!

2011-12-03 @ 22:05:44
URL: http://lisabrandstrom.blogg.se/
Postat av: Lisa Brändström

Har ni provat napp av annat material? Mina vänner behövde göra så...

2011-12-03 @ 22:07:39
URL: http://lisabrandstrom.blogg.se/
Postat av: Alex

man kan killa lite på kinden så brukar dom suga på nappen :)

2011-12-03 @ 22:09:20
URL: http://alliatta.blogspot.com
Postat av: Lisa Brändström

Nu kommentarar jag som sjutton, men kom på en grej till! iam började kräkas mycket i munnen liksom och de visade sig att hans magmun inte var riktigt stängd, den måste växa ihop. Kräkandet gör att de får ännu lättare att kvälja sa läkaren då... men E kanske inte har kräkts sååå mycket?

2011-12-03 @ 22:10:44
URL: http://lisabrandstrom.blogg.se/
Postat av: Cissi

Jag kämpade med Emma, men hon föredrog tummen, sen ville hon inte ha den heller... Är så tudelat, hade många gånger varit skönt att köra in en napp när man skulle få henne att komma till ro, men samtidigt slipper man jobbig avvänjning...



Hörde om en mamma på öppna förskolan som köpte alla modeller och material och testade allihop varje dag tills det funkade - då var dottern 10 månder... ;)

Så tror inte att det är kört - frågan är om det är värt det! ;)

2011-12-03 @ 22:36:19
URL: http://cissiochkampenomlyxen.blogg.se/
Postat av: Jennie- Mamma till Melker

Sådär höll Melker på bra länge nu när vi bytte till 6 mån+ napparna, men efter evigt prövande så accepterade han till slut. Så helt kört är det nog inte! :)

Har ni testat med silikon istället för latex, kanske värt ett försök iaf?

Något annat som funkat för oss, är att vi låtsats snuttat på nappen och smackat med munnen så som det låter när bebis snuttar på den. Låter konstigt, men vi fick till och med det rådet av bvc.



Annars är det rätt skönt om dom inte vill ha napp, Melker bara spottar ut dom hela nätterna och blir galen just därför..

2011-12-03 @ 23:37:05
URL: http://mittlivsomjennie.blogg.se/
Postat av: Iven

Viggo vägrade i början han fick kväljningar men sen provade jag att droppa bröstmjölk på den, då gick det bättre, ibland funkade det också att suga lite själv på nappen så att den blir lite varmare :)

2011-12-04 @ 00:25:30
URL: http://iven.blogg.se/
Postat av: Emelie

Det är precis samma med Love, han vägrar också nappen och suger på hela handen när han känner för den. Jag har i princip gett upp, testar förgäves hela tiden, önskar att han helt plötsligt skulle vilja ta napp för det är inte roligt att vara personlig napp dygnet runt..

2011-12-04 @ 01:02:32
URL: http://emelierydell.blogg.se/
Postat av: Angelica - Mamma till Moa

Vi fick prova flera olika sorter och till slut tog hon en. Då var hon 2 månader. :)

2011-12-04 @ 07:28:20
URL: http://mariaangelicasofia.blogg.se/
Postat av: Angelica

Ptöva att köpa Tomee tipee-tuttar på Apoteket, det är de enda tuttarna Elliot tar. Mams funkar inte alls. Vet inte om det beror på att Mams är lite större eller om det är att de är av latex, men nånting är det i alla fall :) Tomme Tipee funkar jättebra!

2011-12-04 @ 10:18:04
URL: http://septemberpyr.blogg.se/
Postat av: Carro

Love är exakt likadan med napp o tumme... :)



Awh sundbyberg de e ju rätt nära.. :) Vet inte riktigt när de passar dig o ses :) vi är i småland nu o kommer hem på fredag, så veckan efter skulle jag kunna ses på nån kaffe iaf :))

2011-12-04 @ 14:15:51
URL: http://blomqvistcarro.blogg.se/
Postat av: Maria T - tvåbarnsmamma

Wiggo gör precis lika dant.. Jag brukar "guppa" på honom samtidigt som jag håller nappen i munnen och då suger han tag på den ibland :-) Oliver var lika dan och de tog lång tid innan han tog nappen så lillebror är väl lika dan..

Ge inte upp för de gör inte ja ;)

Kram

2011-12-04 @ 14:57:58
URL: http://oliverspock.blogg.se/
Postat av: Therese- Mamma till Ameah

Oh vad vi trugade med att Ameah skulle lära sig att ta napp. Vet inte hur många olika märken vi köpte och tillslut lärde hon sig att ta en vanlig MaM- napp (ja, du vet ju vilken). Men det var inte förens jag slutade amma som Ameah tog den. Hoppas att det släpper till för er lille.

2011-12-04 @ 19:53:46
URL: http://mylifeinthai.se
Postat av: Morbror

du håller säkert tummen på micken eller nått:D

2011-12-05 @ 16:05:23
Postat av: Johanna

Jag har en liten tjej som är 2 dagar yngre än din Elton. Hamnade på din blogg av en slump och är nu fast, så roligt å läsa & jämföra med min lilla guldklimp.



Vi hade samma problem. Vi köpte mams, men de ville hon inte ta. Så vi köpte esskas nappar för 4-9 mån (första gångs föräldrar som inte fattade att de fanns olika strl på dem) & gissa om hon blev nöjd. Verkar som hon gillar att de är lite böjda uppåt ist för helt raka! Då kanske inte Elton kväljer sig heller?



Hoppas det löser sig för er!

Tack för en bra blogg...:)

2011-12-05 @ 17:38:10
Postat av: Camilla - Vardagslycklig

Johanna: Vad kul! Grattis till lilla tjejen och välkommen till bloggen :). Esskas var faktiskt det märke vi testade först, däremot har vi inte testat den större storleken. Tack för tipset!

2011-12-05 @ 18:55:46
URL: http://vardagslycklig.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0