Butternut och sötpotatissoppa med blåmögelost-virvel

Soppa är bra mat när man ska spara pengar, helt oslagbart. Den här soppan är inte ens den billigaste av soppor, men för den som är intresserad kan jag informera om att den kostade 93 kr att göra. Plus 4 st buljongtärningar, vad nu det kostar. Vi säger att det kostade 100 kr totalt, och det blev ca 8 portioner. Det blir alltså 12kr/port. Och då har man fått en god, nyttig middag som man håller sig mätt på LÄNGE!



Receptet kommer från Nigella!

1 Gul lök ~ 1 Sötpotatis ~ 1 Butternutpumpa ~ 1 Blåmögelost ~ Naturell yoghurt ca 1-2 dl ~ 2 l grönsaksbuljong ~ Kanel ~ Muskot ~ Olivolja


Skär löken i stora bitar. Kärna ur och tärna Pumpa och potatis grovt, behöver inte skalas. Lägg på en plåt och krydda med muskot, kanel och ringa över lite olivolja. Ugnsgrilla 1 timme på 225grader. Mixa blåmögelosten tillsammans med yoghurt, det ska bli en ganska rinnig konsistens som man kan ringla över soppan. Jag testade med turkisk yoghurt och då blev det för tjockt, ta vanlig naturell istället.

Koka upp ca 2 liter buljong. När grönsakerna är klara ska allt mixas slätt, jag använde blender och körde i omgångar. Tillsätt lite buljong medan du mixar så går det lättare. Sen är det bara att späda med buljong till lagom konsistens och koka upp. En bit bröd kan vara gott att servera till, men soppan är ganska mäktig som den är.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0