Otippad kärlek

För några helger sen var mina föräldrar här över helgen för att fira min födelsedag. På lördagen hade vi shopping på schemat, min present från mamma och pappa var nya gardiner till vardagsrummet och köket. Det blev superfint och somrigt. När gardinshoppingen var klar visste vi inte riktigt vad vi skulle göra, så vi bestämde oss för att åka till babyland i Bromma för att kolla på barnvagnar. Jörgen tyckte att det var en kanonbra idé, då kunde vi ju svänga förbi expert också och kolla på en ny laptop. Jaja, tyckte jag. Vi behöver ju en ny laptop, så det skadar ju inte att börja kolla lite.

Väl inne på expert går J raka vägen fram till en MacBook Air och börjar fingra. Efter ca 5 min säger han "ok, men ska vi ta den här då?". "PFFHHT, nej?!?!", svarade jag. I min värld behöver vi en simpel PC som är användarvänlig, snabbstartad och med bra batteritid. Vi använder våra datorer till att surfa och lite photoshop, det behöver inte vara speciellt märkvärdigt. Jag borde ha gissat att J´s världsbild inte såg likadan ut, han ville verkligen ha datorn. Jag kände hur ångesten började krypa i kroppen, jag hatar att lägga så mycket pengar på elektronik. Hade det inte varit för att jag jobbar för en mobiloperatör hade jag förmodligen inte ens haft en smartphone, utan att fatta vad jag skulle gå miste om. Denna dator kostade lika mycket som barnvagnen vi vill ha, vilket är MYCKET. Och andra sidan handlade det om ungefär lika mycket pengar som J tjänat in på övertidsersättning de senaste två månaderna, han förtjänar en fin dator. Men det tog emot att köpa en Air, den såg bräcklig ut på något sätt. Så jag ringde min kollega, Mac-experten Jakob. Efter en snabb behovsanalys från hans sida var vi alla överens om att MacBook Pro var ett bättre alternativ.

Nu, två veckor senare, är jag fast. Jag förstår inte hur jag kunnat leva utan den lilla älskligen. Den är så snabb och smidig, även om det tagit lite tid att vänja om sig till Mac. Igår dog vår router, så jag fick inte igång internet på lillen under hela dagen. Fruktansvärt irriterande. Försökte även med att använda min mobil som modem, men det gick inte heller av någon anledning. Så nu blir det väl till att investera i en ny router också.


Kommentarer
Postat av: Malin

Men gud! Nu får jag dåligt samvete, jag har ju ert modem! Hmm sk vi försöka ses på mån el tis så ni kan få det innan jag åker?

2011-05-20 @ 14:56:09
Postat av: Åsa H

Det står en fin Teutonia i vårt förråd...;)

2011-05-20 @ 19:31:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0