1:a advent. Visst då?

I och med att jag tog fel förra helgen har jag dubbelcheckat några extra gånger ;). Det här är den bästa 1:a advent jag haft, och jag ska förklara varför. Första med Elton, såklart. Sen fick jag mig en riktigt glad överraskning när jag klev upp i morse. Jag brukar försöka undvika slemmigt skryt om min underbara partner, men nu kan jag faktiskt inte låta bli.

Det hela började faktiskt igår när jag och Elton var ute på vårt lilla äventyr nere i centrum. Jag skrev aldrig det, men efter amningen i trapphuset nöjde han sig och vi kunde slutföra vår shoppingtur. Bland annat var vi inne på Hemtex och köpte ett täcke till honom, och då kunde jag inte hålla tassarna borta från julpyntet. Det känns som sagt extra viktigt att vi firar en riktig och traditionell jul nu när han är här, även om han är för liten för att förstå. Det blev lite smått och gott i alla fall, ska visa sen.

Väl hemma hade jag inte hunnit med någon lunch eftersom turen drog ut på tiden. Tyvärr är jag som Elton i det fallet, har det väl börjat kurra i magen är det redan för sent. Då gäller det att tanka i sig något omgående om humöret ska behållas. Vid det laget hade Elton blivit hungrig igen, så jag hamnade i soffan för att amma istället. Satt där och insåg plötsligt att lägenheten såg ut som ett bombnedslag, och jag fattade inte riktigt hur det gått till. Det hade liksom smugit sig på under hela veckan. Papper om allt och ingenting hade tagit över köksbordet, smutsiga kläder hade hamnat både lite här och där, både soffan och soffbordet hade blivit en enda stor avlastningsstation för Eltons grejer. Ja, ni förstår säkert.

Där satt jag ammandes i soffan och var hungig både efter mat och att röja upp, ville ju julpynta! Humöret sjönk till botten, så jag ringde till J, eller ringde han? hur som helst beklagade jag mig över att jag aldrig lyckas få något gjort här hemma. Han sa dom rätta sakerna, att vi tillsammans skulle städa och fixa i ordning när han kom hem. Efter det lyckades jag få i mig lite mat. Dessutom somnade E en stund vilket gav mig tillfälle att snabbt smälla upp adventspyntet i röran, ville att det skulle vara uppe till J kom hem så han fick bli överraskad. Det blev han! Efter det så röjde vi upp det värsta så det såg relativt representabelt ut här hemma, sen mös vi resten av kvällen.

Efter denna utdragna historia kommer äntligen poängen. För att hinna fixa klart det sista här hemma gick J upp 1 timme tidigare innan han drog till jobbet. Så när jag och E gick upp var allt på sin plats och det var så fint. Hur gulligt är inte det? Gissa om jag blev överraskad! En dag som börjar så kan ju inte bli annat än fantastisk. Nu kan jag i lugn och ro bara njuta av dagen med min underbara lilla son!

Finisarna igår kväll..


Kommentarer
Postat av: Jennie

Sv: ja men pumpa ut lite och gå och se filmen, den är helt klart värd det :)) Jag ska se den snart igen..



Vilken rar sambo, inte dåligt alls :))

Hoppas ni får en bra första advent!

2011-11-27 @ 12:15:07
URL: http://jenniezen.blogg.se/
Postat av: KaylaMokédé

Sv;NEJ GUD, förlåååt haha!

Åh...hade det där varit jag så hade jag blivit vrålförbannad.

förlåt :c

2011-11-27 @ 12:23:03
URL: http://mokedestyle.blogg.se/
Postat av: Lisa Brändström

Men vad STOR Elton har blivit,vad fort det går! Vilken go J du har :) Visst, Liam var på dop igår så fin-stassen var på ;) Idag är det dock sparkdräkt och kanintofflor som gäller!

2011-11-27 @ 12:31:44
URL: http://lisabrandstrom.blogg.se/
Postat av: i min lilla lilla värld

Du har minsann en lika bra karl som jag har =)

2011-11-27 @ 13:30:00
URL: http://saratilling.se
Postat av: Jennie- Inredningsglad småbarnsmamma

Hej. Jag är inte ett dugg händig men min man är. Jag kommer mest med idèer=)Visst blir högtiderna lite extra mysiga när man fått barn=)



Kram

2011-11-27 @ 13:36:42
URL: http://kampan.blogg.se/
Postat av: Emõke

Tack så mycket, så fint av J. Hoppas att ni får en riktigt härlig advent :)

2011-11-27 @ 14:19:43
URL: http://prinsaroprinsessor.blogg.se/
Postat av: Malin

Vilken snäll sambo! Förstår att du blev väldigt glad. Små överraskningar i vardagen som visar att man älskar varandra är ju fantastiska!

2011-11-27 @ 14:52:22
URL: http://malinsvra.blogg.se/
Postat av: åsa f

Ser ut som Elton tittar på J å säger "Du å jag pappa"...sötisar =)

2011-11-27 @ 14:55:16
Postat av: Hanna - Mode, smyckestillverkande och min vardag

Gulligt gjort!

2011-11-27 @ 18:03:44
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: Anna - Gustavs mamma

Guld värt, det var minst sagt omtänksamt!

Ibland känner jag att jag inte kan begära för mycket av Håkan som ändå jobbar hela veckorna, men man behöver verkligen få avlastning. Trots allt så "jobbar" man ju som hemmamamma med! Viktigast är nog att prata och lyssna på varandra, så man vet hur den andre känner, sen löser sig oftast det mesta :)

2011-11-27 @ 18:54:47
URL: http://anaan.blogg.se/
Postat av: Åsa H

Jag tycker att du ska "skryta" allt du kan, det förtjänar Jörgen. Kram till er finisar. <3

2011-11-27 @ 19:31:18
Postat av: Miriam

Haha, ja visst är det så med sminket...Man orkar kanske kleta på det men det är processen med att få av det sen som gör att jag drar mig för att göra det från första början. Sen när jag väl lyckats ändå tänker jag i efterhand "varför i helvete gör jag inte detta oftare, känner mig som människa igen".

Fint gjort av din karl, påminner mig mycket om vad min egen gjorde. Ibland blir jag galen på honom för eftersom man ammar och Isa i första taget vill ha mig så känns det ibland som han kommer undan all jobb...han lever sitt liv och går till jobb som vanligt och kan bara bry sig om sig själv utan att någon annan blir lidande (jo kanske jag då) Och det blir jag smått galen av ibland, även om han egentligen inte gjort något fel, det är ju så här i början... Vilket fall som helst så hände det en natt när Isa var nyfödd att han uppe typ hela natten och storstädade, gick och lade sig vid tre för att sedan traska vidare till jobb vid 6. När jag sedan går upp blir jag helt chockad av hur fint här var. "jag ville att du skulle slippa stressa med städet och bara vila och mysa med Isa". DÅ värmer det i hjärtat och man orkar vidare.



2011-11-28 @ 10:58:27
URL: http://bambissyrra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0