Antiklimax



"Vad är det där för ful liten kvist", kanske ni tänker. Men ni ska bara veta vilken kärlek och besvikelse som ligger bakom den där lilla kvisten..

Vi har av någon anledning väldigt många orkidéer här hemma, som vi inte tagit hand om. Dom har aldrig blommat om, så jag fick tips av mamma för länge sedan att man varannan vecka ska fylla krukan med vatten och sedan låta den stå och suga i sig ett tag innan man häller ut det. Detta har jag praktiserat halvhjärtat i något år, men inte tillräckligt ofta. Sen för ett par månader sedan bestämde jag mig för att verkligen ta tag i det fullt ut. J sa att det aldrig skulle gå, att dom var döda och att vi lika gärna kunde slänga dom. Jag gav mig tusan på att motbevisa honom.

Mycket riktigt så började vi se knoppar på två av dom, sen var det dags för vattning igen här om dagen. Jag tog in dom till duschen som vanligt och fyllde upp. När jag skulle ställa tillbaka dom ser jag till min förskräckelse att jag på något vänster lyckats bryta av den kvisten som har knoppar på den ena. Efter så mycket slit.. Man kan ha hur gröna fingrar som helst, är man klumpig så lyckas man ändå klanta till det på ett eller annat sätt:P


Kommentarer
Postat av: Cissi

Attans! Men ska ta och testa det där med vattningen, får aldrig mina att blomma om

2011-11-21 @ 14:29:23
URL: http://cissiochkampenomlyxen.blogg.se/
Postat av: Åsa H

Jag är verkligen ingen blom-expert, men just orkideer har jag hand med! Mina blommar om och om igen, och det enda jag gör är att göra som jag gör med alla blommor: vattna en gång i veckan. Inga krusiduller alls! :)

2011-11-21 @ 19:19:24
Postat av: My heavenly life - johanna

Tycker det där med vattning av orkideer är intressant. Finns flera som säger att de vattnar en gång i veckan och de är superfina. Vissa säger låta stå i vatten en stund istället, vissa säger att man skall skölja igenom jorden för bästa resultat och alla säger de att sitt sätt är bäst =). Vet inte riktigt själv vilket jag tycker är bäst. Men tycker det är roligt att det finns många olika varianter och alla tycks fungera för någon :)

2011-11-22 @ 05:28:51
URL: http://www.myheavenlylife.com
Postat av: Ida

Har en rätt rolig historia om just orkidéer. Vi har kompis som har två barn en är precis 1 år och den andra 4 år. Det som hände en dag var att minstingen åt en knopp av en orkidée. Oj va orolig vi blev. En månad senare märker mamma i familjen att alla knoppar är bortplockade. Då har 4 åringen gått och plockat bort alla knoppar och blommor(även hos farmor :-)) detta för att skydda lillebrosan.. :-) sött även om mamma Emily blev mycket besviken över ett års omhändertagande... :-)

2011-11-22 @ 22:52:51
URL: http://husligt.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0