Använder ni kreditkort och tar saker på avbetalning?

Vi har fortfarande inte tackat ja till lägenheten utan håller fortfarande på och grejar kring lite detaljer, det är sjukt spännande och jag har svårt att tänka på annat. Går mest mellan rummen här hemma och väntar på att allt ska bli klart, vare sig det är åt det ena eller andra hållet. Det är lite detaljer som skulle kunna vara mer fördelaktiga för oss, så det är det vi diskuterar fram och tillbaka nu. Vi måste göra en bra affär vid försäljningen av vår nuvarande lägenhet också, och då gäller det att vi har tillräckligt med tid på oss för att kunna göra det.

Apropå ekonomi så var jag inne och läste på en blogg som jag kan tänka mig att flera andra här också läser. Den här tjejen och hennes man hade beställt en resa i Januari, och haft som mål att ha den färdigbetald innan årets slut. Den här månaden hade dom tydligen gjort sista inbetalningen och var jättenöjda med att ha klarat det. I min värld är detta jättekonstigt. Vi skulle aldrig beställa en resa om vi inte redan hade dom pengarna i handen. Samma sak gäller övriga materiella inköp. Visst, vi har lån på lägenheten och bilen. Men vi skulle aldrig ta lån för att köpa "småsaker", eller ens ta något på avbetalning. Kreditkort använder vi inte heller. Kort och gott skulle jag aldrig köpa något innan jag har pengarna till det, och jag är glad att jag har en sambo som delar den uppfattningen. Nu menar jag inte att man är ekonomiskt oansvarig för att man har något på avbetalning eller använder sig av ett kreditkort. Men jag själv vill inte leva så. Inte bara för att det känns otryggt, utan även för att känslan är så skön när man sparat till något och äntligen får köpa det. Hur tänker ni andra?

Kommentarer
Postat av: Sophy - Mamma till Ozzy.

Usch nä, skulle aldrig falla oss in att ta något på kredit.

Som sagt, ett huslån o billån går an. Men shoppa loss med kreditkort är ett big NO NO!



Vilken va den bloggen förresten? :O

2011-11-30 @ 15:28:52
URL: http://minbebis.com/blogg/sophys/
Postat av: fia

Håller med!

2011-11-30 @ 15:29:47
URL: http://josefinefia.blogg.se/
Postat av: Cissi

Kan inte tänka mig göra så! Har disskuterat sånt hemma en hel del, men nej, inte riktigt min grej... Inte med saker som inte är en investering. Gjorde det med säkerhetsdörren, men skulle aldrig kunna tänka mig att köpa en resa eller julklappar på det sättet...

2011-11-30 @ 15:32:20
URL: http://cissiochkampenomlyxen.blogg.se/
Postat av: Anna

Vi handlar också bara om vi har pengarna i handen. Skulle aldrig kunna köpa en tex en resa på avbetalning det skulle kännas fel.

2011-11-30 @ 15:49:54
URL: http://homeandhappiness.wordpress.com/
Postat av: Iven

Håller med dig, men jag var tvärtom förut.. Fast jag tycker ändå att det är okej att göra så som tjejen du skrev om, om man vet att man hinner betala av resan innan. Läser inte bloggen men vill gärna göra så lämna gärna en kommentar med bloggadress hos mig!

2011-11-30 @ 15:52:07
URL: http://iven.blogg.se/
Postat av: Therese

Tänker precis som du! Vi köper aldrig något innan vi vet att vi här pengarna till det och aldrig något på avbetalning. Förutom huset då men det räknas inte ;)

Det känns skönt på något sätt att veta att man kan betala grejen/resan man vill ha utan att vara fattig några månader framöver! Men så är jag ju ett kontrollfreak också ;)

2011-11-30 @ 16:08:43
URL: http://musikenochjag.webblogg.se/
Postat av: Anonym

När ja o min sambo flytta ihop så köpte vi en soffa på avbetalning, när den va avbetald o klar sa vi aldrig mer, nu sparar vi så vi har pengarna till de vi vill köpa :)

2011-11-30 @ 16:29:07
URL: http://carolineaf.blogg.se/
Postat av: Sophy - Mamma till Ozzy.

svar: En STOR guldklimp numera :)



Bättre o inte nämna namn :) Men den bloggen har undgått mig faktiskt.

2011-11-30 @ 16:33:10
URL: http://minbebis.com/blogg/sophys/
Postat av: Anna - Gustavs mamma

Haha.. ja men jag tycker jag känner igen mycket av det du skriver med så det är inte så konstigt, skiljer ju trots allt bara en vecka på dem!

Dock är min kille lite tröttare än vanligt just nu. Misstänker att han kanske växer för fullt, men vi har inte varit på BVC på många veckor och skall inte dit förrän precis innan jul så det vet vi ju inte förrän då. Men trött är han, nästan så man väcker han efter alla naps.



Vårt tips till sömn: ingen aning! Vi njuter av varje natt det varar! :)



Och kredit och avbetalning struntar vi med i! Då är vi hellre utan och väntar än ha den stressen på sig och i slutändan betala mer!

2011-11-30 @ 16:44:39
URL: http://anaan.blogg.se/
Postat av: Angelica - Mamma till Moa

Jag kan bara hålla med dig! Det skulle kännas som att man handlar för någon annans pengar. Och folk är ju galna när de gäller kreditkort, dom fattar ju inte att man ska betala sen? Blir lika arg varje gång jag ser på Lyxfällan.



2011-11-30 @ 16:54:43
URL: http://mariaangelicasofia.blogg.se/
Postat av: Rebecca - mamma till Nathan

Håller definitivt med dig, tänker aldrig skaffa nåt kreditkort alls... Och just en resa känns helt knäppt, kanske om det var "viktigare" saker som möbler eller nåt men helst inte det heller!

2011-11-30 @ 17:52:53
URL: http://rebeccatherese.blogg.se/
Postat av: Caroline- Mamma till Wilda

Håller verkligen med dig.. varför ska man handla för pengar man inte har.. när kommer man ha dem då ignetligen? jag har lån på bilen, men det är det enda.. och sen är det ju för att det är en sån pass stor kostnad.. men det betalar jag ju av varje månade.. men aldrig köpa nåt som jag inte kan betala direkt vad gäller saker.. det är så man tillslut hamnar hos kronofogden.. eller lyxfällan.. haha :D

2011-11-30 @ 19:08:54
URL: http://ilbeyourcommander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0