Bebis som hatar att byta blöja och bada..

Är det någon mer som haft en sådan? Hur länge brukar det hålla i sig? 8 gånger av 10 blir Elton skogstokig när vi byter blöja. Han spänner sig som en liten pinne, och regeln är att han då kissar precis när vi är klara och ska ta på blöjan. Bara att börja om från början med andra ord :P. Bada gillar han inte heller. Första gången gick det hyfsat, men efter det har han protesterat vilt. Han gråter verkligen hysteriskt och kluckar som en liten delfin. Det känns som att han tycker att vi torterar honom.
Som ni ser..

Nu är han i alla fall ren och har förlåtit oss för den här gången ;)

Vi har haft mycket för oss idag. Först blev det en shoppingtur som ni såg. Jag hittade en halsduk, men annars blev det mest mat. Väl hemma igen fick vi besök av Gunnar, min gudfar och Eltons "gudmorfar". Inte alla barn som får ha en sådan ;). Nu sitter vi och väntar in svärmor och hennes sambo som kommer på besök över helgen, så ikväll ska vi äta lite gott och ha det mysigt. Det är kul att dom kommer, både för vår skull och för Eltons. Vill att han ska träffa släkten så ofta som möjligt så han får en fin relation till dom från början, trots avståndet.

Kommentarer
Postat av: Kristin

Vår son var likadan! Minns inte när det blev ok att byta blöja men bada blev ok runt 2 månader.. Blöjbyte gillar han fortfarande inte (2 år gammal) haha!

2011-11-04 @ 17:05:23
URL: http://kristinnilsson88.blogg.se/
Postat av: Emelie -Mamma till Wilde

Wilde hatar också att bada men fick tipset från BVC att lägga en handuk över magen då de kan bli kallt när magen inte är under vattnet. Funkar sådär på Wilde men kanske värt ett försök :)

2011-11-04 @ 18:01:27
URL: http://ebrathen.blogg.se/
Postat av: felicia - 19 år och mamma

Det ger sig nog.. Han har inte så mycket att välja på heller.. bada och byta blöja kommer han få leva med, hihi =)

När Maja var liten och hon blev ledsen om vi bytte blöja eller badade fick jag för mig att hon var frusen.. och det var nog så många gånger.. vi började använda termometer till badvattnet i stället för armbågen, så det verkligen blev 37-37 grader.. sen snabbade vi oss att vira runt handduken om henne när vi tog upp henne.. och det blev faktiskt bättre då :)

2011-11-04 @ 18:54:31
URL: http://ettheltnyttliv.blogg.se/
Postat av: Therese

Viggo gillar inte att bada, det där med blöjorna kan ju bli svårt med :) up-and go kan ju hjälpa då. Hoppas ni får en fin kväll. kramar

Postat av: Cissi

Känner igen det där.. att duscha i pappas eller mammas famn har däremot varit ok hela tiden! (tipstips) blöjbyten är fortfarande pest och pina!



Trevligt med lite besök! ;)



2011-11-04 @ 19:04:48
URL: http://cissiochkampenomlyxen.blogg.se/
Postat av: Anonym

Prova med lite varmare vatten i badet=)

2011-11-04 @ 19:07:49
Postat av: Julia ♥

2011-11-04 @ 19:08:52
URL: http://emane.blogg.se/
Postat av: Julia ☆

hej sötnos!



det skulle vara grymt kul om du ville vara med i våran första "dagens blogg"



en liten kommentar som " jag är med " räcker för en chans att få fler läsre på din söta blogg!



http://emane.blogg.se/2011/november/dagens-blogg.html#comment



Kram



2011-11-04 @ 19:09:29
URL: http://emane.blogg.se/
Postat av: Rebecca - väntar bebis i november!

Haha stackaren! Min lillebror var sådär vid blöjbyten i början och när man skulle på med kläder, inte helt lätt när de spänner sig sådär :p men det gick över sen :)



Och jag hoppas verkligen du har rätt! Kommer ihåg när du fortfarande var höggravid och gick och väääntade och vääntade att jag tänkte gud det där ser jag inte fram emot, och det ÄR INTE kul längre haha :p

2011-11-04 @ 19:18:40
URL: http://rebeccatherese.blogg.se/
Postat av: Sanna - mamma till Embla

haha,det var verkligen en syn för gudarna.Så fort har jag aldrig sett någon springa.Känns som det bara är en tidsfråga innan hon tar sina första steg på egen hand :)

2011-11-04 @ 19:19:06
URL: http://mammatillembla.blogg.se/
Postat av: Hanna- Mamma till Alexander

Hihi lille vännen! Men det blir bättre och bättre ju äldre han blir :) Ha en fin helg med din lilla familj! Kram

2011-11-04 @ 22:20:27
URL: http://imm0rtelle.blogg.se/
Postat av: Jennie- Mamma till Melker

Melker gillar inte heller att bada, hur mycket jag än försöker göra det till en rolig och mysig stund :/ Än liksom, han är ändå nästan 6 månader..



Ha en trevlig helg ni med! :)

2011-11-04 @ 22:38:34
URL: http://mittlivsomjennie.blogg.se/
Postat av: Maria T - tvåbarnsmamma

Wiggo är lika dan vid blöjbyten.. Men nu i ett oar dagar så har han varit tyst vid blöjbyten och jag hoppas de förblir så :-)



Kram

2011-11-04 @ 22:48:28
URL: http://oliverspock.blogg.se/
Postat av: Sandra

Kom ihåg bara att bebisar inte behöver bada, om de nu inte är nerskitade av bajs eller spya och liknande! Vattnet torkar bara ut deras hud i onödan, framförallt nu när det blir kallare ute. Jag tror vi badade Majken kanske 5-6 gånger hela hennes första år... Nu äter hon själv och får mat lite här och där så nu blir det kanske en gång i veckan, dessutom har hon börjat gilla att leka i badet så nu fyller det ju sin funktion :)

2011-11-04 @ 22:50:53
URL: http://gonatcha.blogspot.com/
Postat av: Sofia - Mamma till Wilbur ♥

Wilbur var precis likadan. Han tystnade direkt man knäppt igen båda blöjspännena. :) Minns dock inte hur gammal han var när han slutade, nu är skötbordet den bästa platsen i världen enligt honom. :)

2011-11-05 @ 00:00:36
URL: http://idamariasofia.blogg.se/
Postat av: Therese- Mamma till Ameah

Ameah gillade inte heller att byta blöja i början. Hon blev så ledsen och det gjorde riktigt ont i mammahjärta att behöva göra det. Jag tror att det kan vara lite läskigt att läggas ner på en sval skötbädd, otryggt. Jag bytte efter ett tag och bytte på sängen och la en handduk under bara och då gick det bättre.



Och sen baden då. Baljbad, läskigt det också men att bada tillsammans med mamma eller pappa var mys och tryggt. Har ni badkar?



Hoppas att det snart släpper i alla fall.



Massa kramar till er!

2011-11-05 @ 09:04:00
URL: http://mylifeinthai.se
Postat av: Sara

Vilken söt liten kille ni har! :)



2011-11-05 @ 09:58:23
URL: http://sarakarlson.blogg.se/
Postat av: My heavenly life - johanna

Naw lille sötnosen då. Fin är han i vart fall även om han inte är så nöjd ;) kramar

2011-11-05 @ 12:18:21
URL: http://www.myheavenlylife.com
Postat av: Louise

N är precis tvärtom- ÄLSKAR att vara nakenfis o ligga o prata på skötbordet :D Så kul o se att alla har egna personligheter redan trots att de är så små.

Det ger sig säkert med tiden för Elton hihi, stackarn, ser inte ut att gilla det alls =D

2011-11-06 @ 17:22:20
URL: http://lollo83.blogg.se/
Postat av: Sofie

Vår lill-loppa har hatat att bada fram till nu. Hon fick panik, storgrät och inget hjälpte. Kristina på bvc sa att barn inte behöver bada, de blir ju aldrig direkt smutsiga men om man vill kan man ta en våt handduk/trasa istället. När Olivia blev lite äldre, några månader, så började jag med att hon fick leka med händerna i en skål med vatten och så lade jag i lite leksaker. Sen köpte vi en badbalja som hon först fick doppa fötterna i och första gången jag satte henne i den var det bara någon cm högt med vatten. När hon tillslut släppte mig och kanten och började plocka med sakerna i vattnet så hällde jag undan för undan i mer vatten. Hoppas det kan hjälpa lite!

2011-11-06 @ 20:56:07
URL: http://blomstertappan.blogg.se/
Postat av: Miriam

Usch, vet vad ni menar. Sanny, vår första var precis likadan. Han hatade blöjbyte och bada fick man göra väldigt fort (konstigt nog gick han på babysim och då var det inga problem) Men jag vande mig tillslut vid att han blev hysterisk, han bara avskydde det och så var det med det. Eftersom det var typ 4 år sedan minns jag inte alls när han sluta, tror det var när han började bli mer medveten om sin omgivning, när han började jollra och kommunicera mera med en så lugnade det sig.

Är därför så extra glad för att Isa gillar att bytas på och bada, särskilt när jag bökar med alla klänningar och annat ;)

Är säker på att det kommer lugna sig för Elton med en dag ska ni se! Kram

2011-11-10 @ 13:54:24
URL: http://bambissyrra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0