Stackars lilla Eltis

Idag när vi var på BVC fick sig föräldra-självförtroendet en rejäl törn och det värkte i hjärtat på både mig och J. Vi berättade att han varit så otröstlig och att det bara är bröstet som hjälpt, samt att han blir helt hysterisk vid blöjbyten. BVC-sköterskan sa direkt att det verkade som att han hade ont någonstans, vilket vi fasat för. När vi lade honom på skötbordet inför vägning och mätning blev han som vanligt helt hysterisk, så hon bad mig hålla upp honom så att hon skulle kunna se ordentligt hur han såg ut i rumpan. När han är så där ledsen och spänner sig går det liksom inte att se. Det visade sig att han var skinnflådd längst in mellan skinkorna. Lilla älsklingen, inte konstigt att han haft ont.

Vi fick så otroligt dåligt samvete för att vi inte märkt något. BVC-sköterskan var dock jättegullig och sa att det var lätt att missa, och att vi inte skulle klandra oss själva. Förmodligen blev det en ond cirkel när jag åt penicillin, han blev dålig i magen och har därför bajsat mer. Sen har han velat amma mycket som tröst, och då har det blivit ännu värre. Nu har vi köpt en salva som hon rekommenderade. Blir lite irriterad över informationen vi fick på sjukhuset när vi var på återbesök, då sa dom att man inte skulle använda någon salva, utan på sin höjd lite bröstmjölk. Men men, nu vet vi det och kommer att vaka över den lilla rumpan som hökar så att detta aldrig händer igen.

Nu är han ordentligt insmord så förhoppningsvis vänder det direkt. Han har i alla fall sovit gott sedan vi kom hem för över 1 timme sedan. Lilla hjärtat...

Kommentarer
Postat av: Lisa Brändström

Nej men fy vad jobbigt, förstår att det måste kännas för er. Men alla kan ju missa sådana saker, speciellt i veck och sånt där det är svårt att se. Liam har blivit lite skinflådd mellan dubbelhakorna, är ju typ omöjligt att komma åt där. Men förhoppningsvis går det över för E snabbt, salvor är bra grejer det :)

2011-10-26 @ 13:00:09
URL: http://lisabrandstrom.blogg.se/
Postat av: Åsa H

Jag har använt salva på tjejerna under hela blöjperioden, med bara bröstmjölk hade de varit illröda i flera år!

Weleda har salvor som är helt underbara, och det är naturliga produkter. Lite dyrare, men det går ju inte åt så mycket.



Åh, man vill ju bara pussa den där lilla gofisen! :)

2011-10-26 @ 13:30:12
Postat av: Elin

Å lillskrutt, om dom ändå bara kunde prata och berätta vart de hade ont när de skriker.



Vi berättade för vår bvc-sköterska hur hon är och de finns olika punkter eller vad man ska säga för vad som är kolik och det stämde in på dem.

Som tur är så skriker hon inte dygnet runt utan kvällarna och nätterna är värst vilket tydligen är vanligt för kolik av nån anledning :S

Och då är hon oftast helt otröstlig :/

Man får försöka tänka när det är som värst att det går över med tiden.

Men det är hemskt att inte kunna trösta sitt barn.



2011-10-26 @ 13:45:59
URL: http://thyran.blogg.se/
Postat av: fia

NAA, stackars!:( åh, sånt gör ont i ens mamma hjärta. Därför tycker jag att du ska beställa en EB fjäril för att stötta alla barn med EB. Deras små rumpor är nästan alltid skinflådda av blöjan (deras sjukdom gör så att deras hud är lika skör som fjärils vingar) Så det går ständigt med öppna sår och med omläggningar på hela kroppen, de som får den värsta sorten lever oftast bara till 1 år ålder... Hemsk sjukdom som inte går att göra något åt, så därför behövs pengar till forskning!



Vad skönt att han kunde ta tummen istället! tummen är bättre än napp, tummen finns ju alltid där;)

kram!

2011-10-26 @ 14:21:43
URL: http://josefinefia.blogg.se/
Postat av: Micke

Jag vet inte om ni har tid just nu..men om ni är sugna att se en RIKTIGT rolig film, se " Tucker and dale vs evil" roligaste jag sett på länge.

2011-10-26 @ 14:29:06
Postat av: Cissi

Stackars liten! Men väldigt lätt att missa.. Särskilt när de kniper ihop den lilla rumpan..



Lät Emma bestämma mycket när hon var ny, hon sov i vår säng och ammade allt mindre efter några veckor var det nog bara 1 gång per natt.. Sen var vi borta under sommaren och när vi kom hem började hon vakna ofta, jag var lat och gav henne bröstet för att få somna om, så från 6 månader började hon äta mer på nätterna, som värst varje 45 minut, sen lyckades vi när hon var 8 månader minska ner på nattmålen tills hon vid 9 månader bestämde att hon inte ville äta på nätterna och att hon absolut inte ville ha bröstet, från ena dagen till den andra..

2011-10-26 @ 14:30:37
URL: http://cissiochkampenomlyxen.blogg.se/
Postat av: Iven

Näe fy! Förstår att det var jobbigt, men vad bra att hon var snäll Och tur att hon upptäckte det! :) På bb fick vi tips om inotyolsalva (stavning?) på röda områden och den var helt fantastisk! Vi har använt den två gånger, mer behövdes inte. Var det den ni fick tips om också? Kram!

2011-10-26 @ 15:11:35
URL: http://iven.blogg.se/
Postat av: Fia-mamma till Edison

Sv: Haha ja du får ta och göra den nån dag då! :)



Stackars liten. Inytiol har vi använt när det har blivit rött, kladda på ordentligt har jag fått lära mig när jag jobbade i äldreomsorgen. Har funkat super när Edison (även kallad raketbajsaren under sina första månader) blivit röd. Ibland får man konstiga råd. Här på BB sa dom ju att man inte fick använda amningsnapp, men utan den hade jag inte kunnat amma i mer än tre veckor! Tok.

Hoppas han blir bra i rumpen fort!

2011-10-26 @ 15:17:27
URL: http://airyfairy.blogg.se/
Postat av: Malin mamma till Oliwer

Men lilla Elton! Men klandra för guds skull inte er själva! Finns ju inte en chans i världens att komma ihåg att kika i alla veck o vrår på dem när de är så pyttesmå! Vi smorde Oliwer med inotyol i rumpan från första stund då han blev väldigt röd fort i rumpan!

hoppas han blir bättre snart i rumpan o ett tips e o låt han ligga nakenfis mycke så luftas de! Men va bered på bajjan när den kommer!

kram

2011-10-26 @ 20:15:04
URL: http://malinocholiwer.blogspot.com
Postat av: Sophy - Mamma till Ozzy.

Men ååh, lyssna inte på idioter som inte vill att man smörjer barn med ngt förutom bröstmjölk (wtf? lixom).



Smmmöööööörj smöööörj e mitt råd o rådet jag fick senast på VC. Helst hela ungen överallt speciellt i vintertid.



Don't blame yourself, man kan inte ha koll på allt jämt :)

2011-10-26 @ 20:15:49
URL: http://minbebis.com/blogg/sophys/
Postat av: Angelica - Mamma till Moa

Åh stackarn, men de är ju inte lätt när man inte vet vad som är fel med de små. Inte ska ni klandra er för de, inte ert fel alls ju!



Vi använde Bepanthen i början och den funkade okej men bär tuben tog slut här hemma provade vi Inotyol och den är grymt bra!

2011-10-26 @ 20:26:59
URL: http://mariaangelicasofia.blogg.se/
Postat av: My heavenly life - johanna

åh stackars lite, klart att ni har dåligt samvete, det har man ju. Men det är ju sånt som händer och som BVC är tillför att hjälpa än att hjälpa de små och stötta upp! Hoppas det blir bättre nu i och med att ni vet vad det är. Kram på dej

2011-10-26 @ 20:49:29
URL: http://www.myheavenlylife.com
Postat av: Hanna- Mamma till Alexander

Åh stackars liten :( Hoppas att salvan hjäper! Brukar ta ett tag, men snart blir han nog bra igen! <3 Kram

2011-10-26 @ 21:42:49
URL: http://imm0rtelle.blogg.se/
Postat av: Anonym

Lillkillen då <3 Hoppas att det snart är bättre!

2011-10-27 @ 09:19:53
Postat av: Jennie- Inredningsglad småbarnsmamma

Aj då stackars liten men det kan hända den bästa att man missar. Ha en fin dag! Kram

2011-10-27 @ 11:06:32
URL: http://kampan.blogg.se/
Postat av: Jennie- Inredningsglad småbarnsmamma

Sv: Tack ska du ha =)

2011-10-27 @ 12:16:26
URL: http://kampan.blogg.se/
Postat av: caroline

inityol eller hur de stavas är jättebra mot röda rumpor =) kollade också lite extra på wilda efter att läst ditt inlägg men det såg bra ut..det är inte alltid lätt att hålla kolla på all skrymseln som dem har heller =).. men man lär sig för varje dag och det är ju bra.kram

2011-10-27 @ 15:43:33
URL: http://ilbeyourcommander.blogg.se/
Postat av: Jane

Hej!

Undrar va det va för salva ni köpte som ni blev rekommenderade här? Har en kompis som har samma problem med sin son just nu nämligen... Skriva gärna svar i min blogg så fort du kan. Vilken som helst av dom =)

2011-11-28 @ 16:31:57
URL: http://jeins.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0