Matsmart - rätten som blev till tre

Jag slänger i princip aldrig mat, på sin höjd någon dl ris. Allt annat tar jag reda på. Det är otroligt hur mycket pengar man kan spara på det viset. Jag tycker att det är en kul utmaning att försöka äta så billig men ändå bra mat som möjligt. Vi försöker även att äta mycket vegetariskt, och när vi äter kött är det sällan en ren köttbit utan drygar ut det med annat. Att frossa i kött är varken bra för miljön eller plånboken.

I lördags tillagade vi 4 kycklingfiléer och åt faktiskt varsinn, sen fick J med sig en i matlådan. Den sista som blev över drygade jag ut till både lunch till mig, och även till middag dagen därpå. Så det blev matsmart i slutändan! Rester kan kännas hur lyxigt som helst om man använder dom till att laga "ny" mat.

Dag 1: Fetaostkyckling med paprika och vita bönor.



Dag 2 (lunch): Pasta med kyckling, bönor och paprika

Tog främst paprikan och bönorna som blev över från första rätten, men även lite
kyckling. Blandade med lite matlagningsgrädde som också blev över dag 1.
Smaksatte med kycklingfond och lite soja för färg.



Dag 2 (middag): Kycklingomelett


Till middag tog jag den resterande kycklingen och gjorde omelett, egentligen behövs
det inte mycket kött för att det ska pigga upp lite. Lyxade även med en skvätt vispgrädde
i äggblandningen, mumma! Med äggen får man med råge den mängd protein som behövs.
Färsk spenat som tillbehör, vilket också var över från dag 1. Kan även tillägga att vi åt
hat-cheesecaken till efterrätt. Som sagt, inget får förfaras ;)


Kommentarer
Postat av: Cissi

Mycket bra och klimatsmart! ;)

2012-02-27 @ 18:44:00
URL: http://cissiochkampenomlyxen.blogg.se/
Postat av: Ann-Helen

Åh önskar att jag också kunde piffa till resterna sådär! Men, matlådor till jobbet blir det iallafall alltid!



Sv: Tack! Har fyndat lite nya böcker nu på rean också så nu ska det fortsätta att staplas.. ;)

2012-02-27 @ 19:40:10
URL: http://annhelen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0