Mer vegokäk

Dags för er LCHF:are att blunda, för här kommer en riktig kolhydratbomb som är farligt god. Pasta med sötpotatis, blåmögelost och pinjenötter blev gårdagens ljuvliga middag.

Såg inte mycket ut för världen, men det var riktigt svårt att sluta äta..


6 port (man kan frysa in halva såsen och ta fram vid ett senare tillfälle)

1,5 kg sötpotatis
1 gul lök
2 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
1 msk smör
3 msk marsalavin
1,5 dl vatten
salt och peppar
100g pinjenötter
500g bred pasta
6 salviablad
150g blåmögelost

  • Skala och tärna sötpotatisen i 2 cm stora tärningar. Finhacka löken och fräs i olivolja i en stor tjockbottnad panna.
  • Strö över paprikapulver när löken börjar få färg. Blanda i potatistärningarna och smöret, vänt runt tills det blandas.
  • Tillsätt marsalavinet och vattnet, koka upp och lägg på locket. Sänk värmen och låt sjuda i ca 20 min, eller tills potatisen är mjuk (ej mosig).
  • Koka upp pastavatten och rosta pinjenötterna under tiden. Smaka av potatisen med salt och peppar när den kokat klart, men tänk på att osten tillför sälta
  • Koka pastan enligt anvisningen och klipp ner salviabladen med potatisen. Spara lite pastavatten i en kopp när du häller av.
  • Rör sedan ner pastan med potatisen och blanda i pastavatten tills det är lagom såsigt.
  • Avsluta med att smula ner osten och strö över pinjenötter. Lite flingsalt är gott att strö över på tallriken.


Kommentarer
Postat av: Carro

De lät ju gott :)



fin bild på Elton :)

2012-02-12 @ 13:23:29
URL: http://blomqvistcarro.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0