Eltons mat och sovklocka

När vi var på BVC sist pratade vi lite om mat och sovvanor. Jag fick frågan om hur ofta han äter, och blev förvånad när jag inte kunde svara på det. Matningarna går på autopilot numera, och jag har inbillat mig att han inte äter speciellt ofta längre. Bestämde mig för att det är dags att kartlägga Eltons sov och matrutiner, det blir ett bra underlag nu när vi ska försöka få honom att amma mindre och sova mer på nätterna. Jag har skrivit ner alla mat och sovstunder under dagen, kommer göra detsamma under natten också. Med "snuttar" menar jag att han äter fast han inte är hungrig.

Dagens rapport:

07:30 Godmorgon! Vaknar och snuttar lite.
09:00 Ammar en stund
09:15 Somnar
09:25 vaknar, snuttar, somnar om
10:20 vaknar, snuttar, somnar om
11:10 vaknar, snuttar, somnar om
11:30 Vaknar
13:00 Ammar
14:20 Somnar
14:45 vaknar, snuttar, somnar om
16:00 Vaknar och snuttar
18:10 Ammar (väldigt hungrig)
18:30 Gröt
19:00 tackar nej till amning (jag försökte ladda upp honom inför natten)
19:30 Godnatt!

Visade listan för J när han kom hem från jobbet. Hans kommentar var "Men.. när var det ni var ute?".. Haha, ja.. det kan man ju fråga sig. Jag trodde verkligen inte att han åt så ofta. När jag ser det svart på vitt inser jag ju att han är tutt-besatt. Det är dags att få ordning på detta nu.. han måste kunna koppla av utan bröstet. Att han somnar själv på kvällen känns i alla fall som ett steg i rätt riktning, han tycker rent av det är skönt att gå och lägga sig. Det bevisar ju att det bara är en fråga om ovanor. Nästa steg är att trappa ner nattamningarna. Ironiskt nog tackar han faktiskt ofta nej till amning framåt småtimmarna, då jag verkligen vill att han ska ta och bara somna om. Då ligger han och jollrar istället.

Det här verkar vara ett högaktuellt ämne för alla med 5-6 månadersbebbar, jag är så glad att jag har er andra mammor att bolla med!

Kommentarer
Postat av: Spanienfrugan

Ja, det ser verkligen ut att vara ofta han äter :) Men vad vet jag. Har hört att det kan vara bra med napp och bebisen vill snutta mycket, för de skall liksom inte använda bröstet som en napp. Men vet inte om det stämmer.

2012-03-12 @ 20:02:44
URL: http://spanienfrugan.blogg.se/
Postat av: Louise

Kanske är dags att införa lite mer till honom så han står sig lite bättre. Kanske han blicit så pass stor så att enbart amning inte är tillräckligt tänkte jag :-) . Han är ju inte nyfödd längre o ska inte behöva äta så ofta.. Gröt är ju jättebra att ni börjat med :) en vän till mig blandade ut gröten så pass mkt att hennes son kan dricka den o får på så sätt lättare i sig hela mängden gröt.. Kan ju va ett tips o ge på kvällen kanske? :)

Nattamningar var ett jätteproblem här hemma förr men nu äntligen äter hon inte på nätterna längre! Jag erbjöd flaska med vatten o napp några nätter när hon vaknade (o ibland amnin) när hon vaknade, förr så slängde jag fram tutten direkt bara för jag visste att hon somna om då. Men jag säger bara en sak -välling!! Det är den som gjort hennes sömn bättre o att hon till sist kanske inte tyckte det var lika mysigt att vakna varannan timme längre eftersom det inte erbjöds tutte längre lika ofta ;) vi började med välling strax innan 6mån o smög in det utblandad med ersättning (du kan ju pumpa ut om han ej gillar ersättning)

2012-03-12 @ 20:12:58
Postat av: Cissi

Tror att de flesta hamnar här! Tror du inte att det är lättare att bryta dag småsnuttandet än på natten?

2012-03-12 @ 20:20:48
URL: http://cissiochkampenomlyxen.blogg.se/
Postat av: Emma - mamma till Demian

Jag tycker appen "baby esp" är väldigt smidig där man håller koll på mat, blöja, medicin och dylikt! Tipsar varmt om den :-)

2012-03-12 @ 21:48:49
URL: http://emmaholmvall.blogg.se/
Postat av: Camilla - Vardagslycklig

Spanienfrugan: Vi har gjort ALLT för att han ska ta napp. Nu känns det som att vi lika gärna kan strunta i det :P



Louise: Jag är inne på din linje. Det där med att blanda ut gröten mer känns ju klockrent, det måste jag testa! Jag ska försöka att erbjuda honom vatten någon av gångerna han vaknar inatt och försöka trappa ner!



Cissi: Jo, det tror jag absolut! Tänker få bort dagsnuttandet direkt och trappa ner natten sakta men säkert.



Emma: Ahh, den har jag aldrig hört talas om, ska kolla in!

2012-03-13 @ 08:50:54
URL: http://vardagslycklig.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0