En dag i köket


Piggare idag så jag passar på att pyssla lite i köket, har en gryta på spisen och en limpa i ugnen. Planerar att baka något sött också, men det blir nog efter att Elton har lagt sig.

E har för övrigt fått testa majspuré för första gången idag. Vanligtvis gillar jag barnmat, men detta smakade verkligen skunk. Med tanke på att E inte varit så överförtjust i gröten (som är riktigt god), trodde jag aldrig att han skulle acceptera det här. Vad fel jag fick.. han gapade stooort och sa "mmmm", riktigt kul! Jag som trodde det gick segt med gröten för att han inte fått in ätartekniken och var ovan vid konsistensen, men han gillar den tydligen bara inte. Framgår ju rätt tydligt på bilderna från imorse, nu när jag tänker efter ;). Ska ge honom lite tid att vänja sig vid dom saker vi testat nu, sen ska han få prova någon mer lite matigare sort!



Kommentarer
Postat av: Ann-Helen

Sv: Ja kan säga att de två tidigare somrarna vi varit med trädgård har det också blivit spontana fröprojekt, men nu ska vi fasen ta tag i detta. Är så himla tvungna kan man kanske säga eftersom altanen vi har nu ryker pga dränering.... Men det ska bli kul ändå!

2012-03-14 @ 17:24:31
URL: http://annhelen.blogg.se/
Postat av: Emelie-Mamma till Wilde

Wilde har ätit majs och potatis puré i ett par dagar och fyyy va skunk de luktar men han verkar gilla det så så farligt kan de ju inte va... haha...

2012-03-14 @ 18:32:37
URL: http://ebrathen.blogg.se/
Postat av: Jennie - kreativ och pysslig mamma åt Malva

sv: ja men det behövs nu efter vinter och slasket, det blir så skitigt då :)

2012-03-14 @ 19:36:18
URL: http://jenniezen.blogg.se/
Postat av: Sandra, Colins mamma

Ja men precis, det är det viktigaste. Jag älskar verkligen att man kan mixa sin egen musli i matbutikerna.

2012-03-14 @ 22:02:00
URL: http://sandrahudpdate.blogg.se/
Postat av: Caroline Lias mamma

Va kul att han gilla majspuren! Här hemma var de ingen hit, inte palsternacka heller.

Jag fick mig många skratt när Lias fick äta båda, Lias mest rös och såg äcklad ut och inget svalde han.

Va duktig du e som bakar bröd hemma, de e ju så gott!

2012-03-15 @ 07:48:27
URL: http://carolineaf.blogg.se/
Postat av: Anonym

ta inte detta som kritik!! älskar din blogg! men jag undrar varför ni inte gör egen barnmat? eftersom du ju kokar gryta och bakar så kan det inte vara tiden? jag undrar för min vision är att enbart göra egen barnmat den dagen det är dags .. i alla tider före i världen hann man ju? kram!

2012-03-15 @ 08:25:30
Postat av: Camilla - Vardagslycklig

Anonym:

Ärligt talat så gillar jag inte alls tanken på att ge honom färdigmat, och det är inte en fråga om tidsbrist. Anledningen är att det är så begränsat vad han får äta nu innan han fyllt 6 månader. BVC rekommenderade till exempel att vi ger honom färdiggröt istället för att göra egen nu i början. Om några veckor blir det lättare att veta vad som är lämpligt att ge honom. Jag brukar koka rotfrukter och mosa med bröstmjölk nu, men det är allt.

2012-03-15 @ 08:46:23
URL: http://vardagslycklig.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0