Två nätter med gröt

Dags för en första utvärdering. Läget är i högsta grad oförändrat. Elton sover inte bättre på gröt, men och andra sidan får han inte i sig speciellt mycket heller. Han behöver nog lite tid att vänja sig vi konsistensen.. Jag vet inte om han förstår att han ska svälja ens. Han tycker att det är spännande att få det i munnen och gapar när skeden kommer, sen vispar han runt med tungan så det mesta åker ut. Jag brukar försöka lura honom att svälja genom att ge lite vatten.

Vi får helt enkelt vänta och se. Han kommer få fortsätta med gröt på kvällen, och med tiden kommer han säkert äta mer och mer av den. Om några veckor flyttar vi också, då får han ett eget rum. Jag hoppas det kommer göra att han sover bättre. Tror för övrigt att det kommer gå bra att lägga honom i eget rum, han somnar ju faktiskt själv i spjäsängen innan vi gått och lagt oss redan nu. Förmodligen är det mest jag och J som kommer tycka det är ovant att inte ha honom nära, men vi vänjer oss nog snabbt vid taken om vi får börja sova gott. Även om det är vårt slott, är det ju inget slott i den bemärkelsen. Så långt bort kommer han inte att vara :)

Kommentarer
Postat av: Anna - Gustavs mamma

Vi håller på att försöka mätta Gustav med gröt på kvällen med. Han har fått in snitsen och äter med glädje, men jag vet inte om han sover så mycket bättre, det varierar verkligen från dag till dag det där.

Dock har jag börjat matstrejka honom på natten nu. Eller, han får en, max två gånger, sedan är det försök till sövning utan bröst som gäller. Går bättre och bättre. Har haft tre fina nätter med endast mat en gång nu! Så jag hoppas han vänjer sig och vi orkar fortsätta.. för varannan timme är hårt!

2012-03-11 @ 13:10:08
URL: http://anaan.blogg.se/
Postat av: Emelie-Mamma till Wilde

När är det ni flyttar???

2012-03-11 @ 17:55:13
URL: http://ebrathen.blogg.se/
Postat av: fia

spännande med gröt!

för oss går de bra med ersättning på kvällen. vaknar en gång på natten. fast jag ligger o vrider o vänder mig med ömma bröst, eftersom vi skär ner på amningen..



ska till bvc på tisdag, få se vad det tycker om det. det vill ju helst att man ska amma flera år känns de som. :S

2012-03-11 @ 18:49:50
URL: http://sandstedt.blogg.se/
Postat av: Anna - Gustavs mamma

sv. det har faktiskt gått bra att försöka trappa ner på natten, vi har ju inte gått från 5 amningar till 1 direkt, utan vi har tagit det steg för steg. och nu i helgen och inatt har det verkligen vänt (vågar man tro det?).. han har sovit kanon och bara VELAT ha mat 1 gång!

Men som sagt, kanske lite tidigt att hoppas på en vändning?

Jag orkade inte att vara uppe så mycket på nätterna, och bvc sa att han klarade sig bra helt utan mat så då vågade vi oss på satsningen att minska till (förhoppningsvis) max 1 mål per natt!



lycka till för er, det är en kamp mellan trötthet, mat och barn :)

2012-03-12 @ 08:43:06
URL: http://anaan.blogg.se/
Postat av: Anna - Gustavs mamma

Ja om det håller i sig så kommer jag bli en överpigg mamma :)

Kan ju säga vad vi gör. Säg att han brukar somna runt 21 (försöker få det till 20) då ammar han 20, ombyte till pyjamas, amma igen 20.30 + gröt 20.45. Sedan lite sång i sängen och sömn! Massa mat, men han kräver mycket den killen!

2012-03-12 @ 10:51:48
URL: http://anaan.blogg.se/
Postat av: Emma - mamma till Demian

Testa blås lite på honom när han har gröten i munnen. Bebisar ska tydligen ha någon reflex säger min svärmor, hon gjorde så när min sambos yngsta syster var på väg att spotta ur maten. Kram

2012-03-12 @ 14:59:10
URL: http://emmaholmvall.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0