Gårdagens gottiga middag

Här om kvällen pratade jag och J om hur tur vi haft som hittat någon som gillar exakt samma typ av mat. Vi har verkligen skapat en unik matkultur här hemma, fast så blir det väl i alla hushåll kan jag tänka mig. Men det vi äter är ingenting varken jag eller J är uppväxt på. Matlagning har blivit ett gemensamt intresse för oss, kanske det enda gemensamma intresset vi har bortsett från vårt familjeliv, haha :).
 
Igår lagade J en kanongod Afrikainspirerad linsgryta. Den hade varit perfekt till Elton också, men vi var så sugna på lite chili (inte så ovanligt). Med facit i hand skulle vi nog tagit av lite till honom innan, jag lagade nämligen hemgjorda köttbullar med mos till honom som han bara rynkade på näsan åt. Vad han tycker om och inte verkar bero helt på dagsform, så det är inte lätt att veta. Eller så tappade han aptiten efter russinen vi mutade honom med under själva tillagningen.. ;)
 
 
Kanske inte rätter som gör sig speciellt bra på bild. Men gott var det! Eltons med om man frågar mig. Gjorde en liten sallad till med avokado och grön paprika.. den gick inte heller hem hos E. Den passade i alla fall finfint till vår mat!
 
 
Var inte så delaktig i tillagningen, men jag tror jag snappade upp det mesta i receptet. Du får rätta mig om jag har fel J ;)
 
4 port
Koka ca 2 dl röda linser mjuka i saltat vatten (runt 10 min), låt sedan rinna av. Fräs på en finhackad gul lök i lite olja, tillsätt 1 msk tomaspuré och lite curry efter smak. Hacka 2-3 tomater och lägg i dom tillsammans med 1 burk kokosmjölk, 1 grönsaksbuljongtärning och dom kokta linserna. Låt allt koka upp och ha sedan i 2 skivade bananer och 0,5 dl grovhackade jordnötter. J hade även i några kuber mango från frysen, om man vill ha lite extra fruktighet. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med ris och salladen på avokado och grön paprika. Så gott! lite som en vegetarisk flygande jacob faktiskt :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0