Ettårskalas

Idag för exakt ett år sedan, förstod jag att det snart skulle vara dags för oss att möta vårt lilla kärleksmirakel. Jag hade haft en teckenblödning och tänkte att nuuu, nu kan det inte vara långt kvar. Det var det inte heller.. Dagen efter, 20111001 föddes världens finaste lilla kille. Bästa dagen i våra liv!
 
I helgen har vi haft besök av (ur Eltons perspektiv) mormor, morfar, moster Madde, morbror Micke och Sarah. Så igår passade vi därför på att ha E´s andra födelsedagskalas. E är första barnet i nya generationen på båda sidorna av släkten, så han är en bortklemad liten kille som blivit firad i flera veckor. Första kalaset hade vi när farmor och Håkan var och hälsade på :).
 
 
Dagen började med en "tårt-battle" mellan mig och J. Den som gjorde den bästa tårtan älskade Elton mest, så det var mycket som stod på spel. Jag körde på ett lillefanten-tema (E´s favoritbokskaraktär). Bakade egen botten men valde en enkel fyllning med vaniljkräm och hallonsylt. J satsade mer på fyllningen och hade ett lager hallonmousse, ett med vit choklad och ett med bla smälta skumbananer. Ambitionerna var höga och vi hade inte en aning om vad vi gett oss in på. Efter x antal timmar var vi helt kallsvettiga av allt från problem med fyllning till marsipankavling. Vi jobbade på varandra och köket såg ut som ett bombnedslag. Som tur var fick vi städassistans och lyckades tillslut få ihop ett riktigt kalasfika. Gästerna var dock för demokratiska för att utse en vinnare i tårttävlingen.
 
 
Elton hade inte sovit middag på hela dagen så vi befarade att han skulle få problem med att palla trycket. Så blev det inte alls. Han njöt som fisken i vattnet när vi sjöng "ja må han leva" och serverade tårta. Åt glatt och sa inte ett knyst! Ballongerna var läskiga först, men blev snabbt väldigt intressanta.
 
 
Sen var det dags för presentöppning. Och vad mycket fina presenter sen.. E blev helt överväldigad efter en stund.. han började leka med gamla leksaker han aldrig brytt sig om tidigare ;).
 
 
E höll faktiskt humöret uppe hela dagen trots sömnbrist. På kvällen var han helt överspeedad och for runt som en duracellkanin i cirklar över golvet. Det var det värsta jag sett, vi blev nästan oroliga att kläderna skulle fatta eld. Men nöjd och glad var han ;). 
 
 
Vi är så glada över att alla ville komma hit och dela Eltons stora dag. Både första och andra kalaset blev jättebra! Vi är lyckligt lottade som har så fina familjer!
 

Kommentarer
Postat av: Sabina

Grattis Elton gullunge 1 år 1 oktober! HuRrA, hURRa, HurrAaaa!!!

Svar: Tack ska du ha Sabina! Saknar dig på träffarna.. Har ju lyckats missa Erik och Tom också. Hoppas på att få träffa er alla snart! Kram kram
Vardagslycklig

2012-09-30 @ 21:53:56
Postat av: Maria- tvåbarnsmamma

Grattis Elton på din 1 årsdag 😃

2012-10-01 @ 01:10:46
URL: http://mariatellebo.blogg.se
Postat av: Åsa H

Massa grattis från oss till lilla klimpen! :)

2012-10-01 @ 12:16:56
Postat av: Cissi - mamma till Emma och smurfen i magen

Vilken fin dag ni verkar ha haft! Stora killen!

2012-10-01 @ 19:20:28
URL: http://nastanperfekt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0