Den nya vardagen

Igår var det inte bara Eltons 18 månadersdag och Debbies 6 veckorsdag.. det var även dagen då det blev dags för J att återvända till jobbet, efter 2 månaders föräldraledighet. Det var lite blandade känslor när hans väckarklocka ringde där på morgonen. Att räcka till för båda barnen och hålla skeppet flytande var jag inte så orolig över, däremot kändes det jobbigt att behöva säga farväl till mina och Debbies amnings-snoozningar. Vi har startat våra dagar riktigt soft hon och jag, dragit oss länge och sedan kommit ner till ett dukat frukostbord. Hon sover visserligen hyfsat bra på nätterna, men att bli väckt ett par gånger varje natt och sedan behöva gå upp vid 6 är väl i sig ingen dröm. Det visade sig dock att Elton skulle bestämma sig för att ta sovmorgon, vid 8 hörde jag honom babbla där inne i rummet. Har nog sommartiden att tacka för den mjukstarten.
 
Resten av dagen flöt på fint, över all förväntan. Jag kom på hur mycket jag saknat min struktur i tillvaron, det var nästan komiskt hur snabbt jag trillade in i mitt gamla mönster. Det har varit mysigt att ha J hemma, ingen tvekan om det. Men det har varit lite som när man har semester, när man tar varje dag som den kommer och tappar strukturen. Jörgen kan leva så, men det kan inte jag. Eller jo det kan jag, men då behöver jag backup :).
Kan säga att det var fullt upp från morgon till kväll igår, men på ett väldigt angenämt vis. Vi fick in ett flyt redan från början, sen rullade dagen bara på med blöjbyten och måltider varvat med lite hushållspyssel. På eftermiddagen kom Carro och Love på besök, vi hann med både innelek och en promenad i vårvädret. När J kom hem hade jag till och med fixat middag, trots att E inte ens sov middag. Matlagning är något jag knappt sysslat med alls sista månaderna.
 
Nej, jag måste nog säga att det är lite skönt att vara tillbaka i vardagen. Även om jag saknar J.. ni fattar nog vad jag menar :). Jag rekommenderar alla som kan att göra som såhär när barn nummer 2 kommer. Vill ni veta vad jag gör nu? Jag sitter själv i köket, skriver, knaprar på en hårdbrödmacka och dricker kaffe. Elton sitter och tittar på barnprogram och Debbie sover i vagnen. Trodde att mina "stunder för mig själv" skulle vara borta i många år framöver, men nu vågar jag nog hoppas på att jag kommer få några minuter här och där. Gött!
 
Och så några bilder på vår underbara lilla 6-veckorstjej...♥

Kommentarer
Postat av: Cissi - mamma till Emma och Alice mamma

Skönt att det gick så bra!

2013-04-02 @ 10:20:52
URL: http://nastanperfekt.blogg.se
Postat av: Emelie-mamma till Wilde och Lilly

Skönt att allt flyter på bra för er :)
Va lik hon är Elton föresten. :) jätte söt

2013-04-02 @ 16:16:18
URL: http://ebrathen.blogg.se
Postat av: Marléne - mamma till Nova och Noel <3

Låter toppen! Visst känns det bra när allt bara klaffar sådär? :) Kan säga av egen erfarenhet att den där egentiden du pratar om bara blir längre och längre ju äldre debbie blir. Noel är 1 år nu och leker jättebra med Nova som är 3.. Helt fantastiskt att se dom tillsammans!

Svar: Ja, det är härligt när allt klaffar.. Mer sådana dagar tack :). Vad kul att höra! Jag ser fram emot när barnen kan leka tillsammans och verkligen få glädje av varandra på riktigt.
Vardagslycklig

2013-04-03 @ 12:43:35
URL: http://noelnovasmamma.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0