Mera Oslo

Jag skojade inte när jag sa att det blev extremt många bilder tagna i Oslo, speciellt den dagen då vi vandrade runt i staden. Annars är det ofta så att vi inte orkar släpa med oss systemkameran, så när vi väl gör det passar vi på att knäppa för glatta livet. Det är ju så kul att föreviga fina minnen.
 
Jag gillar Oslo väldigt mycket, det är en vacker stad. Vi besökte en park jag inte minns namnet på, full av statyer av nakna människor. Solen gassade på bra hela dagen, så mot slutet hittade vi ett litet café/kiosk där vi kunde köpa dricka och slå oss ner. Elton var på sitt allra bästa humör, sprang runt som en gasell och skrek glädjetjut. Han lyckades trigga ihång flera andra ungar tills det lät som rena djungeltelegrafen . Sen kom en liten norsk jente och ville bjuda på kex, då blev han blyg och drog sig tillbaka.
 
 
 
Väl tillbaka hos Maja var alla trötta, men väldigt nöjda med dagen. Det var så härligt ljummet när solen började gå ner, och utsikten sen..
 
Mot kvällskvisten anslöt Pål som hade varit på svensexa. Aningen sliten, men ändå tapper för att ha utstått en tvådagars. Jörgen slängde ihop en Pad Thai till oss som vi avnjöt på uteplatsen. Resten av kvällen snackade vi och spelade sällskapsspel. Bland annat "lika par leka bäst", som går ut på att man ska känna sin partner så bra som möjligt, Jag och J var nära att förlora, trots våra 10 år tillsammans ;)
 
Sen kom avresedagen. Vi bestämde oss för att mjölka ur det allra sista ur Oslo och åka sent på eftermiddagen, så det blev som en extra dag. En badtur fick det bli.. eller bad och bad. Lite sol och matsäck rättare sagt, vattnet var på tok för kallt. Vi turades om att spela fotboll med en sprallig E, som precis innan vi skulle till att åka fick sitt livs första getingstick. Han satte sig ner och gnällde lite samtidigt som han höll i foten. "Det gick bra Elton", sa jag och J i kör.. på rutin liksom. Det var Pål som började prata om "vepsestikk", och visst satt det en tagg i fotsulan. Tur att man har vänner som tänker till ;). Lillfisen verkade dock ganska opåverkad av det hela, men det är ändå lite läskigt sådär första gången. Innan man vet hur kroppen kommer reagera.
 
 
När vi vandrade hemåt passade vi på att kika på hus. Älskar verkligen att gå runt och snegla på hus.. lyxiga, annorlunda och små gulliga. Jag vill bo i alla!
 
Och smultron plockade vi, massor.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Emelie-mamma till Wilde och Lilly

Wilde fick ju sitt första stick förra året orolig som man
Är kollade jag upp de.
Läste då att oftast reagerar inte barn på första sticket men att man skall vara väldigt uppmärksam på andra då det är vanligt att man reagerar på de. Bra att veta kanske ;)

Ni verkar ha haft en trevlig semester

Svar: Svarade på detta i tanken men ej i praktiken ;). Vad bra att du berättade det, hade ingen aning om att det var så.
Vardagslycklig

2013-07-20 @ 09:22:46
URL: http://ebrathen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0