Matserenad

Mmmmums. Jag har ju inte varit på humör för matlagning på ett bra tag, har haft så mycket annat att tänka på att jag inte orkat bry mig om att planera en middag. Problemet är ju bara att jag alltid har lust att äta god mat, ingen bra kombo. Det har därför blivit att vi ätit mycket ute mat, i alla fall 2-3 gånger i veckan. Resterande dagar har det blivit fil och gröt, eller i Jörgens fall mackor och nudlar. Inte bra på något sätt.

Hemgjord mat är både godare och billigare. Dagens middag var supergod och kostade kanske 20kr/portion, och då räknar jag med att Jörgen åt ostsallad till. Jag gillar att använda billigt kött och istället satsa på till exempel färsk parmesan. Och med billigt kött menar jag billiga köttstycken, inte billiga märken :). Färska kycklingklubbor brukar kosta runt 35kr/kg, medan kycklingfilé kanske kostar 110kr/kg.

Som ni kanske märker brinner jag för ämnet ;)



Jörgen som inte gillar potatis fick Ostsallad istället.


Receptet är enkelt..

Ta kycklinglår eller kycklingklubbor och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och krydda med salt, peppar och valfria örtkryddor på båda sidor. Stoppa ev dit några tomathalvor eller paprikabitar, your choice. Ugnsstek i 25-30 min på 225 grader.

Ta valfritt recept på fransk potatissallad. Jag gillar dom med mycket vinäger, persilja, kapris och rödlök. Fransk senap är också ett måste.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0