Fler köksbilder

Vi är så nöjda och glada över nya köket. Det är så fint och fräscht, och den extra bänkytan vi fick till är guld värd. Nu slipper man trängas och använda bordet som extra arbetsyta.

Men det är inte helt klart än som sagt. Vi var och köpte färg igår, så det blir målning som gäller i veckan. Och imorgon ska jag kolla upp vart vi kan få hjälp med att lacka luckorna. Sen har vi en hel del skräp uppe på vindsrummet som måste till tippen.




Sneak peak

Här kommer en liten titt på hur köket ser ut nu. Jag ska ta lite fler bilder imorgon i dagsljus, från lite olika vinklar. Det är lite svårt att se hur kaklet ser ut när det är mörkt. Nu gäller det bara att hitta ett företag som kan lacka dom gamla luckorna. Jag längtar efter att få se helheten :)



Vi har precis ätit och kört in all disk i diskmaskinen. Guuud vilken lyx! Snart har vi väl vant oss, men än så länge känns det helt fantastiskt :).

I morse upptäckte vi att diskmaskinen inte gick att öppna efter att vi satt dit golvlisten, hehe. Men J fixade det med vår kassa lilla handsåg och sandpapper ;). Han jobbade på bra länge men det blev bra tillslut!

Dumpad?

Jag och Jörgen ser på Melodifestivalen..

Jag: Fan, vilken bra låt! The Ark är grymma, vi skickar dom till Eurovision. Jag älskar The Ark.

J: Alltså... jag vet inte hur jag ska stå ut att leva med dig resten av mitt liv. Du gör det svårare och svårare för varje dag.

Snart :)

Snart kommer mer bilder, jag lovar. Vi har städat som galningar hela dagen, torkat golven x antal gånger. Och nu är det äntligen klart!! Nu när det är rent och fint kan vi verkligen njuta på riktigt av vårt fina kök. Det är bara lite estetiskt småpill kvar, någon list och lite silikon här och var.

Den här veckan har varit väldigt intensiv och gått sjukt fort. Dom sista dagarna var helt galna, jag jobbade mest men pappa och Jörgen slet som djur för att allt skulle bli klart till igår, och det blev det i stort sett.

Nu ska vi inviga köket med en mumsig middag, pepparbiff med pommes och bea! Sen ska jag lägga upp lite bilder :).

Dags för en update

Nu har vi hunnit en bra bit på vägen och man börjar faktiskt kunna ana ett slutresultat. Igår kom bänkskivan på plats. Det var en del sågande pappa blev tvungen att göra, och han hade lite ont i magen innan det väl var klart. Men självklart blev det helt perfekt :).

Allt är klart med vatten och avlopp. Det blev lite av ett problem eftersom rören blev för korta när vi flyttade blandaren. Men nu är det färdigt och till och med diskmaskinen är inkopplad, och faktiskt igång. Det känns som rena drömmen att inte behöva handdiska längre.

Det nya kylen/frysen kom idag också. När vi plockade ur den gamla ur skåpet insåg vi att det nog var första gången den blev utflyttad. Det var riktigt vidrigt faktiskt, massor med intorkat fett och äckel. Säkert 20 år gammal skit, minst. Vi hade i och för sig misstänkt att det kunde vara en del snusk där bakom. När vi flyttade in blev vi tvungna att grovsanera hela lägenheten, och skåpet för kylen var det enda vi inte gav oss på. Vi har haft en liten unken doft i lägenheten som kommit fram varje gång det blir instängt lite för länge, nu vet vi varför.

Här har pappa torkat övre halvan av den gamla kylen, och skåpet där den stått skymtar fram till vänster. Hur vidrigt som helst. Det känns så skönt att det är rent där nu.


Underbara diskmaskinen :)


Och helheten. Som ni ser har vi börjat kakla lite också. Det kommer bli en ljusgrå fog, så plattorna kommer flyta ihop lite mer en var dom gör nu. Jag längtar tills överluckorna är lackade och klara med dom nya handtagen. Först då kommer man verkligen se hur det blir :).

Dag 3, eller rättare sagt 2,5.

Efter att jag hade publicerat gårdagens inlägg påminde Jörgen mig om att jag faktiskt inte berättat att det aldrig blev något kakel efter att jag skrev att vi hade hittat ett, när jag dagen efter tog upp deras onlinekatalog hade dom bytt ut hela sortimentet över natten. Och vårt alternativ fanns inte kvar. Dessutom var det 3 dagars leveranstid, och det kändes dumt att chansa.

Ja, kakelhistorien har minst sagt varit varit ångestladdad, men nu är det äntligen löst! Vi bestämde att det fick bli Bauhaus eftersom man då bara kan åka dit och hämta. Vi började kolla redan igår när vi var där och handlade lite andra grejer, men kunde inte enas. Så idag bestämde vi att jag och pappa skulle åka dit, och sen skulle jag bara välja ut något. Så det blev ett blankvitt mosaik tillslut, fast av den lite större modellen. Varje ruta är ungefär som 4 vanliga små, det kommer bli fint tror jag!

Förutom att shoppa har vi satt upp alla lådor och luckor, så nu är alla skåpen klara och på plats. Sen har det varit lite pill med väggen där det gamla kaklet satt, när vi tog bort det följde bitar av väggen med så det blev stora hål. Så igår började vi fylla upp det och har fortsatt med ett lager till idag. Imorgon ska det slipas och sen går det faktiskt att kakla!

Se så fint det blir!

Dagens framsteg

Vi har hunnit långt idag med. Till och med en shoppingtur till Bauhaus har vi hunnit med. Det var några grejer som saknades för att komma vidare, och så passade vi på att kolla på kakel också. Vi hittade inget, vilken överraskning va? ;).

Tidigare idag..


Nu... :)


Jag och J hade gjort en liten (stor) tabbe under planeringen. Vi ritade in lådskåpet längst till höger och spisen bredvid. Och dumma amatörer, som vi är, hade vi inte en tanke på att fläktkåpan då inte blir centrerad ovanför. Som tur var kunde vi ju bara byta plats på skåpen, så det blev ingen större katastrof :)

Startskottet har gått

Nu har renoveringen av köket dragit igång, och vi har hunnit förvånansvärt långt. Det har gått riktigt bra hittills (peppar, peppar). Vi har bara haft några mindre oförutsedda händelser, men det får man ju räkna med.

Pappa kom igår lagom till jag slutade jobbet vid 16.00. Då drog vi (pappa), igång direkt med att riva bort det gamla köket och kaklet. Sen började vi (pappa), montera de nya skåpen och blev faktiskt klara med det innan kvällen var slut, riktigt bra jobbat. Ingen rast, ingen ro är det som gäller för pappa. Han kan knappt slita sig för att äta, utan kommer på något han måste springa och kolla upp på direkten. Jag är hans assistent och försöker hjälpa till med så mycket jag kan, mest hämta och hålla grejer ;).

Det är svårt att hålla ordning när vi har så lite yta att röra oss på, men det går förvånansvärt bra. Alla rummen har blivit multifunktionella. Sovrummet och hallen har blivit förråd, vardagsrummet är monteringsverkstad, och badrummet får agera kök. Jag lyfte frågan huruvida det är hygieniskt att ha diskstället i badrummet, med tanke på alla bajspartiklar som far runt. Men Pappa och Jörgen sa att det inte var några problem alls och hänvisade till mythbusters.

Här är alla bilder från igår. Nu har vi kommit ännu längre, men det får ni se senare ;).










Kakel funnet

Efter mycket om och men har vi hittat vårt kakel, förhoppningsvis. Jag måste kolla att det finns i lager och inte är allt för dyrt. Det var ingen lätt match. Jag och J har totalt olika smak när det kommer till kakel, båda anser att den andre är både galen och blind. Och samtidigt som vi letat har vi ordnat och organiserat här hemma. Den här eftermiddagen har sannerligen inte varit någon walk in the park. Men nu är det över och jag ska gå och lägga mig!

Hej!

Mina få, men trogna läsare :)

Jag prioriterar bort bloggen just nu. Det är lite tråkigt eftersom jag har ovanligt mycket att skriva om, men oj så upptagen jag är. Är det inte typsikt? När man har mycket att skriva om så hinner man inte. Och jag är ju lite av en "allt eller inget" människa. Jag skulle ju kunna skriva några rader och bara statusuppdatera, men det känns så tråkigt. Nu när renoveringen drar igång ska jag i alla fall försöka göra det, kan ju vara lite kul att följa :).

Den här veckan har vi försökt förbereda så mycket som möjligt. Det största problemet är bristen på utrymme. Köket var ju helt smäckfullt efter att det nya kom. Men idag har J varit hemma och försökt organisera lite, ställt in en del i sovrummet bland annat. Vi har ju inte mycket golvyta så vi får försöka utnyttja det lilla vi har så gott det går. Vi har vi i alla fall kontroll över situationen tills pappa kommer imorgon. Underbara, snälla, bästa pappis. Tänk vad man måste älska sin dotter och svärson för att ta ledigt, och komma och slita med en köksrenovering! :).

Men hörni.. det är en viktig grej kvar. VI HAR FORTFARANDE INTE BESTÄMT KAKEL =&/&%¤#"¤. Vi har ett back-up alternativ i värsta fall. Men det känns inte helt 100. Det vi är överens om och vill hitta är ett snyggt grått, eller något annat snyggt som vi inte tänkt på. Är det någon som råkat spana in ett fint kakel? ALLA FÖRSLAG ÄR VÄLKOMNA!! Jag ska leta nu, vi har bestämt oss för att bestämma idag.

Köket har anlänt :)

100media_imag031 (MMS)

Köket har anlänt :)


Igår när vi gick och lade oss frös jag, Jö...

100media_imag030 (MMS)

Igår när vi gick och lade oss frös jag, Jörgen tyckte att jag var knäpp. Nu inser jag att han har rätt. På bilden ser ni stearinljusen i vårt sovrumsfönster..


Sista kvällen

Ja, tänk vad tiden går fort. Det känns verkligen inte som vi varit här en hel vecka. Dagarna flyter ihop lite :). Egentligen har vi inte gjort speciellt mycket "fjällgrejer" alls, ärligt talat har vi inte ens varit utomhus speciellt mycket, haha. Lite pinsamt att erkänna faktiskt.

Några promenader har det dock blivit och vi har fått en del fina bilder (visar när jag kommer hem). Annars har det mest blivit stugmys. Vi har njutit av att vara lediga och bara få göra det vi känner för. Här om dagen sov jag till kl 10, gick upp och åt frukost och sov sedan flera timmar på soffan. Sen åt vi, såg lite på tv och gick och lade oss igen ;). Att komma tillbaka till verkligheten känns faktiskt inte alls speciellt lockande just nu. Hur ska det gå?

Jag har i alla fall nästan läst ut en bok, vilket jag sa att jag skulle. Alltid något :)

Birken och Jörgen väntar på middag!

100media_imag030 (MMS)

Birken och Jörgen väntar på middag!


Semesterliv

Tänkte att det kanske är dags för en liten rapport :). Vi njuter för fullt här och det känns skönt att inte ens halva veckan har gått. Hittills har vi inte gjort så jättemycket, mest spelat spel, ätit massor med god mat och sett oss omkring lite i närområdet.

Stugan vi bor i är över all förväntan, stor och mysig. Vi har ett kombinerat kök och vardagsrum, 3 sovrum. Det är liksom dubbel takhöjd över vardagsrummet och köket, sen över resten av stugan är det ett stort sovloft som det går en stege upp till från vardagsrummet. Jättemysigt, och helt i furu såklart ;). Det bästa är att det är så tyst och stillsamt. Vår stuga ligger lite avsides från dom andra stugorna så vi är helt för oss själva. På kvällarna är det helt kålsvart och knäpptyst ute, perfekt för stjärnskådning. Det är sällan man ser så stjärnklar himmel, det är liksom inget som stör.

Nu sitter vi här och tar det lite lugnt. Idag har jag och J varit på en tur med bilden och sett oss omkring. Sen åkte vi hem och gick ut på en promenad i backen utanför, man måste ju röra lite på oss också :).  Och vi har faktiskt precis varit ute och åkt pulka här utanför huset, Jag, Jörgen och Fredrik. Jag hade helt glömt bort hur kul det är att leka i snön, så det blir helt klart fler pulkaturer. Nu ska Jörgen basta, Fredrik vill spela spel och Åsa säger att hon måste börja med maten. Ikväll kommer delar av släkten över på middag för att fira Åsas födelsedag imorgon!

Nu ska vi snart åka. Här ser ni mindre än ...

100media_imag029 (MMS)

Nu ska vi snart åka. Här ser ni mindre än hälften av packningen. Tur att vi bestämde oss för att ta två bilar :).


Vi drar till fjällen

Nu är det snart dags. Jag har varit hemma och packat och fixat hela dagen och nu börjar allt bli klart. Det känns som att vi har med oss hur mycket packning som helst för att vara borta 1 vecka. Vinterkläder tar mycket plats, tjocktröjor och sånt. Men jag tror i alla fall vi fått med i stort sett allt vi behöver.

J slutar jobba vid 4, så då åker jag in och möter upp honom på centralen. Vi åker till Mora först och stannar där över natten, sen åker vi till Storhogna imorgon. Då hinner jag träffa familjen och låna lite böcker av Madde :)

Vad man inte vill en fredagseftermiddag...

Bli kvar på jobbet fram till 18.00, sedan komma hem till trapphuset och känna hur det doftar fredagsfestmat i hela huset, för att därefter komma upp till lägenheten och veta att en skål med fil och flingor väntar.

Ja, så kan man känna. Och det gjorde jag i ca 1 minut. Sen kom jag på att JAG HAR JU FÖR FAN SEMESTER NU, i över en vecka, weeeehoooo!! Jag har det dessutom så bra att jag bara kan gå in i badrummet och tvätta alla kläder vi ska ha med oss. Weeehoooo!! Ibland är livet fantastiskt

Återträff på Chakula

Har precis kommit hem från en supertrevlig kväll med mina fd kollegor, och nuvarande chef..som tidigare vad allas chef.. fast på en annan avdelning ;). Det var så trevligt att timmarna bara flög iväg, vi hade väldigt mycket att ta igen. Chakula på Kungsholmen var vi på, en mysig afrikansk restaurang med jättegod mat.

Det var A´s förslag att gå dit, hon har full koll på minsta lilla krog i hela Stockholm. Säger man bara vart och vilken typ av mat man är ute efter har A genast flera alternativ på lager. Hon är en pärla. Och det här stället rekommenderar jag verkligen. Jag slog på stort med trerätters, halstrade pilgrimsmusslor med saffranssky till förrätt. Grillspätt på lax med couscous till varmrätt. Och till efterrätt tog jag en chokladgrej med jordnötter och färsk frukt, "liten men naggande god", som det stod i menyn.

En väldigt lyckad kväll måste jag säga, det var ingen som trodde det skulle bli så sent. Vi saknade dock bästa S, hon låg hemma och var krasslig.

Våra Sundbybergspäron

Måste berätta om våra underbara grannar. Vi har visserligen inga dåliga grannar i det här huset.
Det är många som kommer utifrån. Gissar att det är en bidragande faktor till den goda stämningen. På vårt plan är vi dalmasar, norrlänningar, en finska, en tyska och en osynlig. Alla är supertrevliga!

Men paret tvärs över är något alldeles extra, M och K heter dom och är pensionärer. Redan första dagen i huset gjorde dom klart för oss att vi bara kunde komma förbi om det var något. Och dom menade det verkligen. När vi kände oss vilsna under stambytet var det bara att fråga M (farbrorn), han hade full koll. Och nu när efteråt när det varit en massa besiktningar har M erbjudit sig att ansvara för att öppna hos oss, så vi slipper ta ledigt från jobbet. Är det inte fantastiskt?

Det gulligaste inträffade dock igår. Jag gick över för att prata med M om rörmokaren som skulle komma idag. Vi stod och pratade en stund om väder och vind, och helt plötsligt går det upp ett ljus för M. Han vänder sig om och ropar..

"K, nu har du chansen".

Framsmygandes kommer en generad K...

"Ja, eh, jag har skämts så mycket för när vi träffade på er utanför här om dagen, och jag sa att ni inte får glömma att ta på er mössa. Det har ju inte jag något med att göra. Kände mig som världens tjatmorsa, ber verkligen om ursäkt".

K hade verkligen gått och grämt sig över detta och det märktes att hon var glad över att äntligen få be om ursäkt. Jag förklarade att vi inte alls tog det på det sättet, och att det bara var gulligt och omtänksamt. Sa även att vi kan behöva bli lite "mammade", eftersom våra föräldrar bor så långt bort. Både M och K skrattade gott och sa att dom gärna kunde vara våra extraföräldrar. Så nu har jag och J blivit halvadopterade kan man säga ;).

Aj, visdomstand, aj

Aj, visdomstand, aj


GRATTIS MADDE!

Idag fyller världens bästa lillasyster 16 år. På ett sätt känns det som att hon fyllde 16 för typ 5 år sedan, samtidigt känns det som att hon var 5 år igår.

Jag kommer ihåg dagen hon föddes väldigt väl. Jag gick i 1:an, och på morgonen när jag skulle till skolan antydde väl mamma att det kanske var dags, utan att ge oss allt för stora förhoppningar. Är inte säker på om jag gick och tänkte på det under dagen, men antagligen gjorde jag det. När jag var på väg hem och kom in på vår gata såg jag att farmors bil stod på gatan utanför huset, då fattade jag direkt och sprang hem. Minns att det var bra timing, för när jag klev in genom dörren stod farmor och pratade i telefon. Micke (då 5 år), hoppade fram med tefatsstora ögon och skrek "BEBISEN HAR KOMMIT", helt vild var han ;). Sen fick jag prata med mamma i telefon, och hon berättade att det blev en lillasyster.

Nästa minne är på sjukhuset. Har ingen aning om vad som hände däremellan, men jag antar att pappa kom och hämtade oss. Vi var såklart sjukt spända och förväntansfulla, säkert skitdryga. Jag frågade typ tusen gånger vad bebisen skulle heta, och så vet jag att vi ville se fötterna. Haha! Minns även att jag var avundsjuk på Micke för att han skulle få vara hemma med mamma och Madde, medan jag blev tvungen att gå i skolan. Livet är hårt ibland ;)

Det var om dagen Madde kom till världen. För exakt 16 år sedan!



RSS 2.0