Sjuk

ja, nu har har kapitulerat. När jag började känna plusen i hela kroppen så fort jag rörde mig kände jag att det var dags att gå hem från jobbet, jag frös så jag skadade. När jag kom hem tog jag två till alvedon och somnade på soffan. Vaknade i en svettpöl efter någon timme och har halvslumrat på soffan sen dess.

Det var tråkigt att behöva gå hem eftersom det var Samiras allra sista dag. Hon hade bakat hallongrottor och allt, eller som hon själv råkade säga, "Jag ska gå bort och erbjuda Richard en kärleksgrotta", haha :). Men jag stannade i alla fall kvar så pass länge att jag hann gå på lunch med henne och Malin, det kändes bra!

SMS-inlägg

20100831481 (MMS)


Inspektion

Jag åker till jobbet lite senare idag. Kungsfiskaren som utför vårt stambyte ska komma hit och inspektera lägenheten. Det känns faktiskt ganska skönt att få ta det lite lugnt, gå upp och duscha och äta frukost i lugn och ro. Även om jag mår bättre än igår känner jag mig fortfarande hängig och hostan är värre.



Jag älskar att vår lägenhet har morgonsol. Man piggnar verkligen till av ljuset!


En riktigt töntig film..

Jag skulle inte rekomendera den till någon normal människa. Måste dock erkänna att jag skattade rätt friskt genom hela filmen.

Nu ska jag ta två alvedon, knyta mig och hoppas att jag vaknar frisk som en nötkärna!

Soffmys

Nu ska vi sätta på en film och mysa med en kopp te i soffan. Det har blivit mycket filmtittande den senaste tiden :) Men det går verkligen i perioder. Idag mår jag verkligen inte alls bra och vad ska man då annars göra? Det är faktiskt en skön känsla att inte behöva göra någonting alls. Jag har annars ganska svårt att göra det så läge det finns något annat att göra.


Hotellet

Efter flera dagars letande och jämförande har vi nu hittat ett hotell i Edinburgh som passar oss perfekt. Det luriga var att vi är 3 personer som vill bo tillsammans, och att vi behöver kunna checka in mitt i natten. Det är fräscht, ligger centralt och frukosten ingår. Vi är väldigt nöjda med valet, och svärmor lämnade över ansvaret så hon får också hålla tillgodo ;)

För den som är intresserad är det bara att kolla HÄR.

God (kass) morgon

inte för att vara sån. Men jag vaknade upp och kände direkt att jag var riktigt förkyld, inte kul alls. Jag skulle ju kunna passa på att stanna hemma från jobbet eftersom jag i princip redan är avverkad och inte påbörjat något nytt än. Men jag har varken råd eller lust att ligga här, så sjuk är jag inte än.

Jag hoppas verkligen inte att jag blir det heller. Ingen höjdare att ligga hemma med feberhuvudvärk mitt i ett stambyte :/

Nej.. off to work!

Filmtips

Vi har precis sätt en spännande film. Knowing, en thriller med Nicholas Cage. Det var faktiskt bra. För utom den allra sista scenen som dom hade kunnat hoppa över enligt mig. Den var väldigt mystisk, gillar sånt. Vi såg faktiskt en annan film med honom här om dagen också som var bra, Kick Ass. Den var mer kul och ganska udda.

Det blev ingen tripp till Fotografiska. Jörgen kände sig trött och ville stanna hemma, och tur var det för sen började jag känna mig sjuk. Har rethosta och huvudvärk, tog en värktablett så nu känns det lite bättre. Men det var nog bra att vi stannade hemma och vilade.

Chris Martin

Det blev inget läsande. Istället fastnade jag här vid datorn, frossandes i klipp med Chris Martin. Det är inte många som vet det, men Chris Martin är min andra kärlek här i livet. Nummer 1 är ju J, såklart.

Jag vet inte exakt vad det är som gör att jag älskar Chris så mycket. Han är charmig och otroligt begåvad. Och andra sidan en smånördig, gift småbarnsfar. Men det är väl det som gör det antar jag, att han är en riktig helylle-rockstar. Det känns ju som man borde vara ganska fantastisk för att snärja Gwyneth Paltrow och dessutom gifta sig med henne efter bara 1 år. Han måste ju tagit henne med storm. Eller så hörde hon honom säga; "what a lovely audience" (med sin brittiska accent), och föll som en fura.

En längtansfull suck..

Nytta och Nöje

Idag har vi faktiskt fått lite gjort här hemma. Egentligen skulle det ju ha blivit av igår, men det kom bara en massa emellan hela tiden. Nu har hela lägenheten i alla fall fått sig en rejäl genomkörare och det känns så himla skönt.

Vi har precis ätit underbart goda rester från gårdagen och nu ligger Jörgen och ser en zombiefilm. Tyvärr är det hans favoritgenre när det gäller film.. nobody is perfect ;).

Jag får väl ta och lägga mig och läsa en bok under tiden. Lite senare ska vi åka in till Fotografiska Museet. Jag har hört att det ska vara ganska bra utställningar där nu så vi tänkte passa på!

Maten

Det här är det godaste jag någonsin lagat, jag överdriver inte. J höll med, han sken upp som en liten sol ;). Det här blir nog en stående lördagsfavorit tror jag. Köttet påminner om det som fanns i ett par Chimichangas vi åt i Dominikanska republiken. Jag har aldrig ätit så goda Chimichangas varken förr eller senare.

Harissapastan kom i en aliminiumburk som inte gick att återförsluta, så jag gjorde små plastfoliepaket med en matsked i varje och frös in. Dumt att behöva slänga!

Testa det här, ni kommer inte ångra er..

THE snack

Jag gjorde mig ett litet snack i väntan på maten. Kom igång med middagen lite sent och det ska ju som sagt stå i ugnen minst 5 timmar. Men det kommer vara värt väntan, och med den här lilla godbiten går det absolut ingen nöd på mig. Och J smaskade precis i sig en pan pizza :)

Hårt bröd med gravad lax, citron och gräddfil...


Gudagott och inte märkvärdigt allt. En laxskiva på en brödbit, en klick gräddfil, några droppar citronsaft och lite rivet citronskal, svartpeppar och ev lite persilja på toppen blir toppen ;)

Träning

Nästa vecka kan jag gå och provträna gratis på Sats via jobbet. Det tänker jag göra också. Innan veckan är slut kommer jag se ut exakt som Shakira..


Matlagning

Jag har något riktigt smarrigt i ugnen, Pulled Pork! Receptet hittade jag hos Kryddburken. Jag älskar att laga mat som ska stå i ugnen flera timmar, det blir så vällagat utan att man behöver lägga ner speciellt mycket tid på det. In i ugnen bara, och 5 timmar senare har man en underbart god middag!

Det är lite knepiga ingredienser i receptet som jag aldrig använt förut. Innan jag gick till Ica maxi för att handla hade jag gjort en backup-plan för vad som kunde tänkas ersätta vissa ingredienser om jag inte skulle hitta dom på affären. Men allt fanns faktiskt. Det enda jag ändrade var att ta vanlig vitlök istället för kinesisk (solo).

Nu ska det bli lite storstädning här hemma. Tänkte att lägenheten ska skina till ikväll så vi bara kan äta god mat och njuta av att det är helg :)

Gårdagens AW

Det var en riktigt kul kväll igår. Vi fick god mat och alla var på jättebra humör! Jag ska väl erkänna att jag inte mår helt 100 idag, men helt ok och det var värt det. Det är inte ofta jag tycker att något är värt att bli bakis för, och därför händer det inte speciellt ofta. Men jag hade verkligen kul igår.

Efter middagen satt vi oss i baren på nedervåningen precis som vi planerat. Vi beställde in några drinkar, vissa jättegoda men även en nit eller två. Efter ett tag blev vi ännu fler då dom som jobbat kväll dök upp. Jag gillar verkligen alla mina kollegor, det är ett väldigt härligt gäng. Vi pratade faktiskt om det, att när man ska sluta så kommer folk på jobbet fram och frågar vad man ska göra i fortsättningen osv. Man börjar prata om ditten och datten och helt plötsligt har man lärt känna ännu fler folk, bara för att man ska sluta. Nu är det ju inte säkert att jag ska sluta på företaget, men ändå :).

Sen drog vi i alla fall vidare till Olssons skor på Odenplan. Gillar det stället skarpt, trevlig stämning, trevlig personal och trevliga gäster. Dom har inget dansgolv, men det stoppade inte oss! Jag gillar att dansa när jag är ute, mycket bättre en att bara sitta ner och dricka en hel kväll.

Klockan var en bra bit över 2 när vi började tänka på refrängen. När jag kom hem körde jag mitt antibakisprogram, stannade uppe ett tag, åt en macka och drack massor med vatten. Jag passade till och med på att diska under tiden. Både M och S ringde för att kolla om jag kommit hem, dom tyckte jag var knäpp som stod och diskade. Men det är väldigt smart faktiskt, passa på medan man ändå ska vara uppe. Skönt att ha det gjort till idag om inte annat.

Vad långt det blev :)

Jag tog inte så jättemycket bilder, det gjorde däremot Kitty. Hon hade en superbra kamera dessutom. Det var liten och smidig men tog ändå grymma bilder. Vill ha. Jag vågar inte lägga upp fler en bilderna nedan eftersom jag inte har allas medgivande. Lite synd, för jag har verkligen en som är jättekul :P.

Ok, ganska identisk med den jag messade in igår. Men här har vi ju fått maten :)


En specialare dom hade på Tiki room där vi var först. Jag drack den inte själv utan delade med S och K :)


SMS-inlägg

20100827480 (MMS)


Galej

Den här förmiddagen har bara sprungit iväg för att vi haft så mycket att göra här på jobbet, nu är det redan lunch. Och när vi slutar har vi en after work att se fram emot!  Vi har bokat bord på Mellow i Vasastan, dom har resturang på övervåningen en bar i källaren med hawaiianskt tema. Jag har aldrig varit där tidigare, men det ska vara väldigt bra enligt de sägner jag hört! :)

Det är kul att så många verkligen kunde följa med. Annars brukar det alltid vara så att många har förhinder. Och när det gäller mig, M och S har det alltid varit någon av oss som jobbat kväll/helg. Det känns bra att vi ska få ett riktigt ordentligt avslut på vår tid som kollegor! Det är ju faktiskt M's sista dag idag :(


Dagens I-lands

Något jag tycker är drygt är det här med att balansera motion och hårtvättning. Det kanske låter konstigt. Men jag har en medsyster som delar mitt problem, så det är inte bara jag ;)

Saken är att jag inte vill tvätta håret för ofta, var tredje dag är alldeles perfekt. Och vill man då träna 2-3 gånger i veckan gäller det att synka hårtvättningen med motionen. Man vill ju inte tvätta håret, sen ut och jogga morgonen efter. Då får man ju gå med skitit hår, eller tvätta det oftare.

Det hela är så jobbigt att både jag och min kära väninna ibland struntar att träna för att det inte är "hårtvättardag". Och den här veckan har jag struntat i att tvätta håret för att invänta träningslusten som aldrig kom. Det var en stor anledning till att jag verkligen tog en joggingrunda idag, jag behövde verkligen tvätta håret.

Nu kommer säkert många tänka "men vad är det som är så farligt med att tvätta håret ofta?".. Men vill man ha ett vackert glansigt svall gäller det att vara konsekvent. Nöjer man sig med svinto..fine, tvätta håret varje dag.


Just det.. Lite skitit, men inte en extension så långt ögat når..




Dålig kondis

En joggingrunda blev det, men det var inte skönt alls. För det första tog jag på mig för lite kläder så det tog ett tag innan jag fick upp värmen. För det andra kändes kroppen sååå tung, det var verkligen en plåga hela vägen. En indikation på att jag verkligen måste bättra mig, jag som haft så bra kondis :(. Och nu röker jag ju inte ens.

Apropå röka så har jag lyckas vänja mig av med nikotintuggummina nu, i stort sett i alla fall. Har inte tagit ett enda sedan i lördags. Det har verkligen varit jobbigt emellanåt, och jag känner fortfarande lite sug. Lyckas jag hålla mig rökfri på after worken imorgon kan jag nog känna mig ganska säker :P

Jag säger det här, så måste jag göra det. ...

Jag säger det här, så måste jag göra det. Jag har skjutit på mitt joggande hela veckan, inga fler ursäkter. Raka spåret till spåret när jag kommer hem :)


Sentimental

Var precis in på Malins blogg. Hon har skrivit om hur mycket hon kommer att sakna att jobba med mig och S. Jag har ju vetat så väl vad som kommer att hända, men jag har nog inte riktigt tagit in det än. Det gick precis upp för mig att jag faktiskt kommer jobba kvar på bygget utan att M och S kommer att vara där. Jag kommer att vara där varje dag, men inte träffa dom :/.

Vi har ju träffats i stort sett varje dag i över 1,5 år. Vissa veckor har jag träffas S och M mer en jag träffat Jörgen, (vilket är sorgligt i sig :P) Vi får se till att ta vara på tiden vi har kvar! Och se till att ses ofta på fritiden, trots att alla är upptagna med sitt.

Hejdå onsdag

Nu är min dag slut. En väldigt bra dag måste jag säga. Först fick jag ju äta precis vad jag ville till frukost, tänk att det kan vara en lyx? :).

Sen hade jag en väldigt bra dag på jobbet. Ett jättetrevligt avskedsfika. Plus att vi planerade in en after work till på fredag. Jag lyckades få bord för 12 personer på en lönefredag, och på ett trevligt ställe dessutom.

Sen blev det en härlig middag framför TVn i mitt eget sällskap, plus en massa matlådor.
Inte minst blev det bestämt att svärmor ska följa med oss till Edinburgh också :). Det ska bli jätteskoj! Hon har pratat i flera år om att åka till Irland, och det är ju i princip samma sak!.. (Nej, jag vet inte vad jag snackar om ;)

Nu.. sängen.

Vegetarisk soppa med CHEDDAROST

Jörgen är ute med sina kollegor så jag är hemma själv och myser. Det är inte ofta jag tycker att det är skönt att vara själv, men ibland så. Om inte annat får jag se på Livet på BB utan att han sitter bredvid och suckar högt ;).

Jag hade tänkt ta en joggingrunda, men regnet gjorde att det inte kändes så lockande. Istället bestämde mig för att göra lite mysmat att äta framför TVn. Den här soppan är väldigt enkel att göra, och alla som gillar ost bör tycka om den.. och vem gillar inte ost?




Receptet
6-8 portioner

2 morötter / 2 selleristjälkar / 2 gula lökar / 2 vitlöksklyftor / 800g blomkål / Olivolja / 200 g cheddarost / 2 tärningar höns-eller grönsaksbuljong / salt och svartpeppar / 1 msk skånsk senap

Skiva skalade morrötter och sellerisjälkar. Grovhacka löken och skiva vitlöken. Skär blomhålen i 1,5 cm tjocka skivor. Bryn alla grönsaker på medelvärme med locket på glänt i 10 min.

Riv cheddarosten och ställ den åt sidan. Häll 1,5 liter vatten över grönsakerna och smula ner buljongtärningarna. Rör om ordentligt och låt koka upp. Sänk värmen och låt puttra under lock i 10 min.

Ta kastrullen från värmen. Salta, peppra samt tillsätt ost och senap. Mixa med stavmixer eller blender tills den är slät. Späd ev med vatten till önskad konsistens. Knaperstekt bacon är gott som garnering.

Tips: När soppan är kokhet kan det vara svårt att bedöma kryddningen. Kryddorna kommer fram mer när soppan svalnat lite.

Avsked

Idag hade jag och mina två kollegor avskedsfika på jobbet eftersom ingen av oss ska vara kvar på vår nuvarande tjänst. Jag ska ju visserligen vara kvar på företaget tills vidare, men inte där jag är nu. M har tagit 100% studieledigt och S har sagt upp sig och letar nytt jobb.

Det var i alla fall väldigt många som kom på fikat. Antingen så var dom bara sugna på tårta, eller så är vi faktiskt riktigt omtyckta ;). Efter tre år på företaget har vi ju faktiskt många vänner där, och det är ju dom man kommer sakna. Fast mest av allt kommer jag sakna att inte jobba med S och M, vi är verkligen ett klockrent team.

Måste nästan citera Samira här, hon beskriver det så bra..

"Nästa vecka är sista veckan som jag jobbar med Camilla å Malin. Det känns lite surt. Våra tjänster kan inte jämföras med många andras då vi har behövt växa ihop till "en". Vi har nästan exakt samma tänk när det gäller våra arbetsuppgifter. Vi har varit 3st som ska kunna exakt samma saker, veta ALLT som händer och som ska ha svar på alla frågor.
Det har varit lite kämpigt vissa dagar, andra dagar har vi rykt ihop..fast de allra flesta av de dagar så har vi haft det riktigt trevligt.
Jag sörjer att jag inte ska ha er som kollegor längre och jag blir ledsen när jag tänker på det.
Torsdagen nästa vecka blir den sista vi har ihop. Känns otroligt udda!
Självklart kommer vi att ses på fritiden, och kommer att kunna göra ännu roligare saker nu när ingen av oss alltid jobbar kväll/helg.
Men det är just den här tiden på jobbet som är så perfekt om man delar den med folk som er. Man spenderar så lång tid här. Okej, nu vart det lite för blödigt här."


Jag är lyckligt lottad som fått arbeta med dessa underbara människor. Och trots att jag faktiskt inte ska sluta helt hade mina kollegor samlat ihop pengar till en present. Dom är så söta :)


Glömde berätta

Igår fick jag svar på mina prover, jag är INTE allergisk mot gluten. Vilken lättnad! Det betyder att jag kan äta en macka och någon mumsig pastarätt då och då. Uppenbarligen är jag överkänslig mot spannmål, men det är ju i alla fall inte "farligt" så länge jag inte har celiaki.

Det känns såå skönt. Jag är ju en riktig frukostgourmet som går upp extra tidigt för att kunna äta i lugn och ro :)



Resa

det gillas. Jag gillar att resa så mycket att jag inpulsbeställde en långweekend till Skottland på rasten idag, till Edinburgh. Det är bara så skönt att kunna göra så ibland, dra iväg. Jag har velat åka dit jättelänge, speciellt sen Samira kom hem och var helt lyrisk efter deras resa :).

Vi kommer att åka mitt i stambytet. Det var lite det som var tanken med resan, slå två flugor i en smäll medan man har chansen.

Så om en månad sitter vi kanske precis här och dricker Guinness..


Nya glasögon

Jag är fortfarande helt fascinerad över hur snabbt det gick att få klar dem. Jag frågade personalen och dom sa att det brukade gå snabbt, men inte såhär snabbt. Jag tänkte faktiskt imorse att jag skulle behöva glasögonen eftersom mina ögon var så röda, så det var nog en karmaåterbäring jag fick :)

Jag fick med mig min nya styrka på en lapp. Tidigare hade jag -1.75 på h, och -2,00 på v. Nu hade jag -2,25 på h och hela 2,50 på v. Inte ens Mamma har sämre en -2,25. Jag är verkligen en liten tant.

Appropå tant.. checka in mina nya glasses ;)


Den andra modellen är lite mer klassisk.Egentligen väldigt lika mitt förra par som jag satte mig på!

På väg in till stan för att hämta mina nya...

På väg in till stan för att hämta mina nya glasögon. Måste säga att det var snabbt jobbat av Specsavers, beställde dom ju i fredags. :)


Aj aj aj, det bultar och det bankar

Nu har vårt stambyte dragit igång på allvar i huset, fast än så länge är vi inte drabbade. Igår när jag kom hem från jobbet såg jag en av grannarna gå in på majan, led verkligen med honom. Egentligen kanske man borde alliera med någon av grannarna i en annan stam att man får använda varandras toa? Fast det känns och andra sidan också jobbigt.

Jag har glad att jag inte kommer ha lika många lediga dagar mitt i veckan framöver. Det bultar och bankar ordentligt redan från kl 07.00, det låter verkligen som dom är i lägenheten och håller på. Stackars Jörgen som har sovmorgon.

Det ska bli så himla skönt när det är över. Längtar efter vårt nya fina badrum. Kom förresten på nu att jag inte fått något svar på offerten, det skulle bara ta en vecka och nu har det säkert gått två. Kanske borde maila och fråga om allt är grönt =/.


Attans

Vad svårt det är att komma i säng ibland. Jag som brukar vara så bra på att lägga mig tidigt. Nåväl, lika bra att passa på medan det är lugnt på jobbet.

Har kämpat duktigt med nikotinsuget idag. Jag klarar mig bra, trots att jag får bita ihop för att inte svämma över av irritation ibland. Men jag vet ju att det kommer att bli bättre inom någon dag, jag har varit och trampat här så många gånger. När jag väl kommer ur det tänker jag alltid, "det var ju inte så svårt". Jag vet precis hur illa det blir, eller inte blir. Det blir inte värre.

Claes Thomas

Som jag skrev tidigare har det varit lite problem med den fina bloggdesignen Madde gjorde till mig. Alla som hade en gammal version av explorer har inte kunnat se headern, och det är ju trist.

Min vän och kollega Claes Thomas hjälpte mig fixa till det idag. (Thomas, har kommit på att han vill kallas Claes Thomas, han tycker att det låter snyggt och bra). Att koda är det bästa Claes Thomas vet. När vi andra medelsvensson samlas för att äta Tacos och titta på körslaget, då kodar Thomas.

Det kan nog förvåna vissa männsikor eftersom han besitter en otrolig social begåvning och på något magiskt sätt får alla att känna sig sedda, till och med beigea Bettan som ansvarar för att det finns papper i skrivaren. Han driver sin omgivning till både skrattkoma, vansinne och frustration med sina råa, brutalt ärliga, snuskiga och nonchalanta skämt. Dryg.. utan tvekan. Men när Thomas är Thomas, är han bara så jävla bra!

Tack för hjälpen Claes Thomas!

(här ska det egentligen vara en video som visar ytterligare en av hans talanger, av någon anledning lyckas jag inte lägga upp den på youtube, ska se om det går att lösa)




Matserenad

Mmmmums. Jag har ju inte varit på humör för matlagning på ett bra tag, har haft så mycket annat att tänka på att jag inte orkat bry mig om att planera en middag. Problemet är ju bara att jag alltid har lust att äta god mat, ingen bra kombo. Det har därför blivit att vi ätit mycket ute mat, i alla fall 2-3 gånger i veckan. Resterande dagar har det blivit fil och gröt, eller i Jörgens fall mackor och nudlar. Inte bra på något sätt.

Hemgjord mat är både godare och billigare. Dagens middag var supergod och kostade kanske 20kr/portion, och då räknar jag med att Jörgen åt ostsallad till. Jag gillar att använda billigt kött och istället satsa på till exempel färsk parmesan. Och med billigt kött menar jag billiga köttstycken, inte billiga märken :). Färska kycklingklubbor brukar kosta runt 35kr/kg, medan kycklingfilé kanske kostar 110kr/kg.

Som ni kanske märker brinner jag för ämnet ;)



Jörgen som inte gillar potatis fick Ostsallad istället.


Receptet är enkelt..

Ta kycklinglår eller kycklingklubbor och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och krydda med salt, peppar och valfria örtkryddor på båda sidor. Stoppa ev dit några tomathalvor eller paprikabitar, your choice. Ugnsstek i 25-30 min på 225 grader.

Ta valfritt recept på fransk potatissallad. Jag gillar dom med mycket vinäger, persilja, kapris och rödlök. Fransk senap är också ett måste.

Strul med bloggdesignen

Jag har fått höra att det är flera som inte ser min nya fina bloggbild. Har lyckats lokalisera problemet till gamla versioner av explorer. Ska se till att få det fixat så snart som möjligt :).

Upp och ned

En hel dag utan nikotintuggummin. Tog det sista igår och tänkte då att det kanske var läge att sluta med dem, har ju faktiskt inte rökt "på riktigt", sen vi kom hem från Spanien. Jag har känt mig ganska pissig hela eftermiddagen, tog en joggingrunda vilket avhjälpte problemet i ett par timmar. Nu är det tillbaka.

Det blev inte bättre av att J kom hem från jobbet och också var på kasst humör pga att han mått dåligt hela dagen. Han tror han blev matförgiftad när han var ute och åt middag med några vänner igår, det var inte bara han som blev dålig.

Så nu sitter vi mest och grymtar till varandra ;). Vi tänkte sätta på Bounty Hunter, den borde muntra upp oss!


Bildligt talat

Nu har jag varit och lämnat Maddie på tåget. Det var så trist och det kändes jättetomt när jag kom hem, speciellt eftersom J är på jobbet. Det är så lätt för oss att umgås vilket gör att det aldrig känns minsta jobbigt att ha henne på besök.

Det känns snarare som en lyx att få vara med någon som tycker om exakt samma saker. Vi är sjukt lika, men ändå ganska olika. På många plan är jag nog mer lik min bror, det är det manliga och kvinnliga som skiljer. Hur som helst är båda fantastiska och jag hoppas att vi kommer bo närmare varandra någon gång i framtiden.

Just det.. jag hade tänkt visa bilderna jag och Madde tog igår :)












Hej och..

God morgon!! Vi börjar dagen med samma tema som igår, FILM. Maddie åker hem strax innan 14 så vi har några timmar på oss.

Det blev inget besök av lillebror igår. Dom hade ingen lust att komma hit, och vi hade ingen lust att åka in till centralen. Men vi kommer garanterat ses mycket här framöver i alla fall. Jag och J kommer nog vilja vara hemma så lite som möjligt när stambytet drar igång. Alla vi känner kan börja förbereda sig för besök ;)

Filmkväll

Vi har precis sett en av världens mest underbara filmer, My best friends wedding. Helt underbar! Jag har i och för sig aldrig sett en enda dålig film med Julia Roberts, men det är något speciellt med just den.. och Pretty Woman.. och Erin Brockovich.. och Nothing Hill. Eller så är det bara jag som är ett hopplöst fan av Julia Roberts ;)

Nu ska vi strax se en annan klassiker, Titta han snackar. Av någon anledning började jag och Madde prata om den när vi satt på tunnelbanan i fredags, och jag sa att vi borde se den. Sen nu idag ser jag att den går på TV, rätt kul!

Hmm, känns som det är något skumt med den här bilden. Kan inte sätta fingret på vad..

Tacos

Efter vår regniga promenad vart jag jättehungrig och tappade helt inspirationen när det gäller middag. Tanken var att vi skulle laga något ordentligt. Men det fick bli Tacos istället, det är ju faktiskt aldrig fel.



Vi testade en ny Tacokrydda också. Den var väldigt god och det vart verkligen en annan smak, rekomenderas!



A walk in the park

Jag och Madde bestämde oss för att gå ut på en promenad i finvädret och ta lite bilder. Helt plötsligt öppnade sig himlen och det började spöregna. Vi försökte ta skydd under ett träd i en dunge först, sen insåg vi att det inte var någon idé och bestämde oss för att trava hemåt.

När vi väl var dyngsura var det faktiskt ganska skönt att vara ute, kan inte minnas när jag var ute i sånt regn sist. Min ena lins bokstavligt talat regnade ut, så jag var halvt blind hela vägen hem :). Lite trist var det att jag precis hade tagit på mig min nya tunika, men det är sånt man får ta!




Dagens agenda

Vi har haft en riktigt lugn och skön morgon här hemma. Sovmorgon och frukost vid TV´n idag igen.

Men var när det med vädret? Tidigare i veckan var det någon som utlovade finväder idag, minns inte vem. Men det blir nog bra i alla fall. Jag och Maddie har inte bestämt riktigt vad vi ska ägna oss åt idag, mer en att tvätta. Shopping blir det nog inte i alla fall!

Ikväll ska vi i alla fall vara hemma och laga en god middag. Sen kanske brorsan kommer förbi också. Han ska flyga till Rhodos med en kompis tidigt imorgon bitti och kommer till sthlm med sista tåget idag. Så antingen skulle dom vara inne i stan och fördriva tiden, eller så kommer dom förbi här :)

Tack Malin <3

Hemma igen efter en jättetrevlig kväll. M är en fantastisk värdinna och det blev en väldigt lyckad födelsedagsfest!

När dom andra började prata om att dra vidare till krogen började jag och Madde istället tänka på refrängen. Det känns att vi varit igång hela dagen, helt slutkörda är vi. Nu ska det bli skönt att krypa ner i sängen :)

Fest

Nu åker vi till Malin på födelsedagsfest. Det ska bli jättekul. Jag kommer till och med bryta min glutenfria diet för att kunna äta hennes egengjorda smörgåstårta ;)


Shopping

Det blev en ordentlig shoppingrunda för mig och Maddie. Jag lyckades hitta 2 par glasögon helt utan problem. Det var mycket lättare med Madde som shoppingassistent. Hon bara sa det jag redan visste, vi har exakt samma smak.

Det blev bland annat det här coola paret som var den stora favoriten för oss båda.


Sen blev det även ett enklare par som vi aldrig tog någon bild på. Det var köp två, betala för en. Så det var lika bra att passa på. Om inte annat så vet jag med all säkerhet att Jörgen inte kommer gilla det första paret ;).

En nachotallrik på Kungshallen hann vi med också. Vi kom på att det är perfekt att dela en lunch på två, annars blir man så mätt att man inte orkar shoppa längre ;)



Jag hittade en tunika på Monki, inte den jag har på mig på bilden utan den jag rotar efter i påsen. Får visa sen :)
Madde hittade också en hel del kläder. Mycket basics, det är alltid bra!


Nu ska vi vila lite och göra oss klara för att gå på födelsedagskalas hos min kära vän Malin :)

Fix

Vi har tagit det ganska lugnt här på morgonen, kollat på TV och ätit frukost. Nu ska vi srtax dra iväg in till stan bara vi gjort oss i ordning. Madde har redan börjat medan jag fastnade här. Hon fick väl nog av datorn igår kväll kanske, vårt internet lever inte upp till hennes standards ;).

Om ni undrar vad hon har i pannan så är det ett bortopererat födelsemärke.. (host).. finne (host).


Jag blev så full i skratt när jag såg hennes resväska igår. Det såg verkligen ut som hon enbart packat en kudde :p. "Skönt att ha på tåget", sa hon. Otjejigt att låta en kudde ta upp all plats i väskan, men jag är ju samma skrot och korn själv också. Jag överpackar sällan, händer mer ofta att jag glömmer viktiga saker.




Ny bloggdesign

Min underbara och begåvade lillasyster har hjälpt mig pimpa bloggen. Blev det inte bra? Hon är fantastisk, jag blir så stolt. Hon har suttit i flera timmar och klippt, klistrat, suddat och kodat. Jag har suttit bredvid och tittat på och försökt snappa upp ett och annat, tvivlar dock på att jag kommer bli lika bra som Maddie. Nu känns det ännu roligare att blogga :).

Appropå det tidigare inlägget om kepsarna.. Maddes första kommentar när hon såg samligen var, "pinsamt, Jörgen", haha. Där fick han allt svar på tal ;)

Bodyshop

Fick hem ett reklamblad från Bodyshop här om dagen, farligt farligt. Det är en av mina absoluta favoritbutiker. Dom har lanserat en ny serie med "bakad" makeup. Sminket bakas i ugn 24 timmar på ett italienskt bageri, själva bakningen gör att tydligen att färgen blir djupare och håller bättre på huden. Låter spännande tycker jag, eller så är det min matglädje som gör att jag gillar idén. Varje gång jag ser tidningen måste jag öppna och titta, haha. Det är nog bäst att slänga den.



Nu kommer Madde strax kliva in genom dörren. Vi har bestämt att vi ska gå ut och äta på Indiska restaurangen här i området. Vi har varit där två gånger tidigare och verkligen fått jättegod mat!.

Vad är detta??

En svampskog i Oompa Loompa Land? Nej, det är bara Älsklingen som varit och fyndat kepsar..



Jag ringde honom när jag var på jobbet för ett par timmar sedan..

Jag: "Hej, vad gör du?"
Han: "Jag är på väg till stan"
Jag: "Vad ska du göra där?"
Han: "Nej, ingen speciellt"
Jag: "Något måste du ju göra.. ska du träffa någon.. shoppa.. eller vad?"
Han: "Inget speciellt.. kan inte prata mer"

Han berättar alltid vart/vad han ska göra, så man kan säga att jag började fatta misstankar ;). Det första han sa när jag kom hem och öppnade ytterdörren var: "Ehh, hej älskling.. jag har.. ehm.. fyndat lite på rean.."

Hans kepssamling var mer än fulländad redan innan enligt mig, så han visste väl att jag skulle vara en aning skeptisk.. Kan man söka hjälp för kepsmissbruk? :P


En bra dag

kommer det att bli! Fast jag syftar inte på vädret :P

Jag jobbar tidigt pass idag och slutar redan kl 13.00. Sen kommer lillasyster Maddie och hälsar på över helgen. Det ska bli så himla kul! Det är hennes sista helg innan skolan börjar, så vi ska se till att få ett värdigt avslut på hennes sommarlov :). Det kommer inte att bli några problem, vi gillar att göra samma saker. Jag tänkte dock lura med henne som smakråd vid mitt glasögonköp.

Hunger

Jag var helt utsvulten på väg hem från jobbet. Den här satans glutenfria dieten tar kol på mig, hoppas jag får svar på proverna snart. Det skulle ta högst 3 veckor, nu har det gått 2 veckor och 1 dag. Jag funderar på att ringa imorgon och höra om dom kommit. När jag kom hem hittade jag i alla fall en matlåda med chili i frysen, vilken lycka.

Om det är så att jag är allergisk mot gluten ska jag se till att få komma till en dietist och få tips om vad jag kan äta. Det är så svårt mellanmål och så. Nu äter jag samma sak varje dag, havregrynsgröt till frukost, sen en halv burk keso och en frukt till mellanmål, andra halvan av kesoburken äter jag på eftermiddagen. Den här veckan har jag dock ätit en varierad lunch. Förra veckan åt jag Caesarsallad varje dag eftersom det var det enda glutenfria alternativet i jobbrestaurangen.

Nu är det time for bed!

Satans grupptryck

Det kliar i fingrarna. Jag känner att jag behöver en Iphone 4 omedelbart, trots att jag har ett gäng experter 5 meter bort som säger att det i stort sett bara är utseendet som skiljer den från fjolårets. Men det tar ju emot att köpa en "gammal" modell.




Fynd

Efter mitt "ärende" igår hade jag ett par timmar att slå ihjäl innan jobbet så jag drev runt lite i stan. Hittade ett par reaskor på Nilsson. 99kr betalade jag, 599kr kostade dom från början. Sköna är dom också tack vare platån, trots klacken. Sen är det ju kul med lite färg, mina skor brukar alltid gå i svart eller brunt!

När jag kom till jobbet och visade upp kapet berättade en av mina nya kollegor att hon hade varit nära att köpa dom till normalpris för ett par månader sedan, hehe.


God morgon

Igår när jag gick och lade mig planerade jag att gå upp i tid och sen hinna städa innan jobbet. Jag gick visserligen upp ganska tidigt men någon städning har det inte blivit än. Jag känner mig ganska slö faktiskt, skulle helst av allt bara mysa ner mig i soffan med en kopp kaffe.

Men det är ju väldigt skönt när det är gjort så det är lika bra att ta ett ryck :).

Sushi

Det blev ingen hemlagad mat idag heller, det blev Sushi. Jag ringde till J när jag var på väg hem från jobbet och frågade om han skulle ha något från affären, min baktanke var dock att sälja in Sushi-idén.

Jag sa "Jag ska köpa hem lite filmjölk till middag, vill du ha något? Egentligen är jag sugen på Sushi, men jag tänkte att vi skulle spara lite pengar".

Han sa "Sushi, mmmm".

Och Sushi blev det. Och då fick vi ju inviga setet vi fick av Stina och Micke som tack för att vi var kattvakt. Visst är det sött?


Självplågeri

sitter och läser bloggen Kryddburken, dräglet rinner. Jag önskar att jag hade tid att baka och laga så mycket mat som Kryddburken-Linda. Jag kan inte minnas när jag lagade riktig mat sist, någon gång förra veckan tror jag. Omelett och gröt räknas inte. 

Kryddburken-Linda jobbar inte heltid. Ett antagande från min sida, men ett realistiskt sådant.

Microrast

Nu ska jag unna mig en liten rast och hänga här i några minuter. Mitt lilla ärende på förmiddagen gick väldigt bra. Jag kan säga så mycket som att jag inväntar ett telefonsamtal, ni får dra era egna slutsatser just nu så berättar jag mer sen :)

Jag är helt slut för övrigt. Har varit igång sedan 6 imorse och ska jobba fram till 20.30, inte en lyckad kombo. Men det ska nog gå bra! Ibland är det skönt att kunna sitt arbete som ett rinnande vatten :)

Hejdå

Nu drar jag snart iväg till hemlisen ;). Sen bär det av till jobbet, så vi får se om jag kan uppdatera på rasten kanske. Igår var det ganska fullt upp, och det blir nog ganska mycket idag med.




Madde talade om för mig att jag laddar upp mina bilder fel. Hon lärde mig för länge sedan att jag skulle förminska bilderna till den exakta "bloggstorleken". Sen ska jag tydligen välja längre bredd innan jag väljer ladda upp, annars är det ingen mening att ändra från början. Nu tror jag att jag fattar :)

Ladda upp

Har precis kommit hem från jobbet. Det var kul att få träffa alla som kommit tillbaka från semestern, speciellt S!

Nu ska jag sätta mig och ladda upp inför morgondagen och sen försöka komma i säng i tid. Det händer något riktigt kul och spännande imorgon, så jag måste vara mitt allra bästa jag! Jag kan inte berätta vad än, så det får bli en cliffhanger ;).

Jag är egentligen inget fan av cliffhangers. Har man sagt A för man säga B helt enkelt, i dom allra flesta fall. Det här är ett sånt fall där det är bäst att hålla snattran ett tag till. Och säger jag inte A blir det konstigt också, sitta här och tänka på "det" och samtidigt prata om väder och vind.. tråkigt.


Strömavbrott i Sumpan. Jag stod inne i en ...

Strömavbrott i Sumpan. Jag stod inne i en affär när det hände, så det var bara att lägga ifrån sig grejerna och kliva ut. Flyt ;)


Tillbaka på banan

Nu mår jag bättre och det är dags att komma igång igen, tillbaka till vardagen :).

Jag tycker verkligen inte om att ta bloggpaus, det stör mig. Det är inte det att jag känner att jag måste blogga hela tiden, utan mer att jag vill hålla bloggen levande. Det är när jag bloggar mycket som det går bäst också,  jag hamnar i "bloggtänket" och orden kommer av sig själv. Jag ser världen med andra ögon och är mer uppmärksam på detaljer. När jag bloggar lite kommer jag av mig och tycker inte att jag har något intressant att säga.

Idag kommer i alla fall min kollega S tillbaka till jobbet efter semestern, vi har inte jobbat tillsammans sen före midsommar så det ska bli riktigt kul. Speciellt eftersom hon slutar om bara ett par veckor. Jag har alldrig haft bättre kollegor så det känns trist att vi ska splittras. Men jag är i alla fall säker på att vi kommer vara vänner för livet.

Jag lever

Anledningen till att det varit tyst här i några dagar är att jag varit sjuk. Feber och bihåleinflamation, eller kanske bihåleinflamation och feber? Nu är jag i alla fall på bättringsvägen, även om jag inte är helt bra än.
Återkommer när jag har något kul att säga :)

Inspiration

Kan man i alla fall leta efter fast man är sjuk. Jag har suttit och läst inredningstidningar och hittat jättemycket fint. Inspiration finns ju överallt på nätet, men det är en speciell känsla att sitta och bläddra i en tidning. Lite som skillnaden mellan att se på fotografier i ett riktigt fotoalbum istället för på datorn.

Både jag och J älskar färger, det syns tydligt i vårt hem också. Det vore kul att ha massor med pengar och bara kunna gå lös fullt ut. Fast konsten är ju faktiskt att kunna göra stor skillnad med små medel :). Jag gillar ju egentligen inte att shoppa, men inredning är verkligen det stora undantaget!






God morgon

Eller god dag kanske passar bättre? ;)
Jag försöker hålla mitt löfte om att inte göra något annat än att vila. Hittills har det gått bra, ganska bra dag att göra ingenting på får jag säga.

Vila, vila och vila

Imorgon är jag ledig, det känns underbart. Jag behöver nog vila så jag slipper bli sjuk på riktigt. Ska inte lyfta ett finger trots att det finns både tvätt och damm i hörnen :)

Nu ska vi åka in till stan och käka middag, vi har inte bestämt vart än. Skönt att slippa laga något här hemma!

Morgonrutin

Min morgonrutin är utarbetad in i minsta detalj, utan den skulle jag inte klara en dag.

Allt börjar med att klockan ringer vid 06.00, efter det snoozar jag 1-2 gånger. För då vet jag att jag hinner, det är bara en fråga om hur fort jag gör allt. Går upp, tvättar ansiktet och sätter i linserna. Går in till köket, sätter på kaffe och ställer en gröttallrik i mikron/alt gör mackor. Medan kaffet puttrar påbörjar jag sminkningen, foundation, solpuder och rouge.

Sen hämtar jag frukosten och sätter mig vid TVn och kollar på "little people, big world" medan jag äter. När jag ätit klart hämtar jag resten av sminket, mascara, ögonbrynspenna och spegel.. sen gör jag klart det framför TVn. När programmet är slut har jag exakt 10 min på mig tills jag ska gå. Då går jag på toa, och kanske skriver några rader här :).

Intresseklubben antecknar väl?

Natti natt

Nu är det bed time för mig. Känner mig inte bra alls. Har tandvärk och hostar, eländigt värre. Håller tummarna att jag vaknar pigg och glad imorgon.

Eller tydligen inte, Jörgen har stängt in sig i sovrummet och gör ljusbilder :p. Han är för kreativ för sitt eget bästa ibland. Går det en dag utan att han får utlopp för det så får han myror i brallan och hittar på det ena konstigare en det andra, gubbar av champagnekorkar till exempel. Men det är en av sakerna som gör honom så underbart speciell <3

Förra gången han tog ljusbilder

Lättnad

Nu har vi ÄNTLIGEN skickat in våra valblanketter till stambytet. Det har varit en stor sten på mina axlar de senaste veckorna kan jag säga.

Vi ska ha vita väggar och svart golv. Det blev inga duschväggar, fick inte plats. Så istället blir det en duschplats med draperi, inte vad vi ville.. men helt ok. Med alla tillvalen vi vill ha blir kostnaden långt över det vi räknade med från början, det svider en del. Och då har jag inte ens räknat med offerten vi kommer få för att vi vill ha det svarta golvet med en mörkgrå fog. Alternativet som ingår är ljusgrått golv med ljusgrå fog.

Men men, det är ju trots allt en investering. Och det ska bli så kul att få ett fint och fräscht badrum :)


Omelett med bacon, färsk spenat och fetaost

Jättelyckad kombo, speciellt med tärnad tomat och oliver till.




2 personer

Rör ihop 6 ägg med lite mjölk, salt, peppar och en nypa torkad timjan. Sätt på stekpannan och klipp ner ett paket bacon, när det nästan är färdigstekt tillsätter du en ask baby spenat och steker med någon minut tills den mjuknar. Lägg på ett fat och häll ner äggen i samma panna. När det är några minuter kvar häller du tillbaka bacon och spenat och smular över fetaosten. Sen är det bara att vänta tills omeletten ser klar ut.

Förkyld

Det har varit en konstig natt här hemma. Jag har vaknat stup i kvarten eftersom jag hostar så, jättejobbigt. Jörgen har nog också blivit störd, han hade gått upp i sömnen och lagt sig i soffan. När han kom tillbaka till sovrummet vid 4 vaknade jag och frågade var han varit. Då kom han inte ens ihåg hur han tog sig till soffan, haha :).

Lite goda nyheter: Min tandvärk som jag haft i två dagar är borta. Jag skrev aldrig att jag hade den här, men nu är den borta i alla fall :). Skönt, jag har verkligen inte lust att gå till tandläkaren.

Barack

En vanlig alltså, inte Obama. Här ska vi uträtta våra behov några veckor framöver, ser det inte trevligt ut? Jag som är en riktig nattkissare ska alltså 3 trappor ner (utan hiss), varje gång jag blir nödig. Bra vetskapen om detta kommer göra att jag behöver gå hela tiden. Som alternativ kan man köpa en mulltoa.. en mulltoa.. hehe.



Även fast jag får det att låta jobbigt precis här och nu, inbillar jag mig trots allt att det kommer bli en baggis. Jag kommer att försöka få med mig J ut varje gång jag behöver kissa. Det kommer väl sluta med att han införskaffar en mulltoa bara för att få sova en hel natt.

Jag oroar mig lite för att jag ska glömma bort att jag inte får gå på toaletten i lägenheten och förstöra hela stambytet. Har inte riktigt klart för mig vad som egentligen händer annat än att det inte kommer gå att spola. Pinsamt om man råkar gå upp i sömnen och göra nr 2, och sen behöva förklara det för byggjobbarna på morgonen. Det vore skönare om vi inte fick bo här över huvud taget :P

Kändisskvaller

Medan jag satt och läste akademiska artiklar, host "råkade" jag hamna på push24, harkel. Började läsa om "Den nakna sanningen, kändisar utan smink". Jag fattar ingenting.. på hälften av alla exempel är kändisarna precis lika snygga som vanligt. Hur ska folk kunna gotta sig i det?

Gisele.. vad tänkte hon på när hon gick ut i det skicket?


Heidi. Närmare 40 och 4 barn.. knappt en blå ring ens.


Ashley.. den här är verkligen helt obegriplig. Menar dom att hon alltid borde vara vitmålad?

Beyonce.. Grotesk verkligen


Camilla (jag). Här har vi däremot något värt att ifrågasätta...


Hela artikeln finns HÄR

Ny vecka

Måndag igen, tiden går verkligen fort. Sommaren är snart slut, jag har snart inte kvar mitt jobb. Optimismen kryllar såhär på morgonkvisten.

Fast ärligt talat är jag jätteglad och full av optimism, jag har väldigt mycket att se fram emot :)

En helt vanlig kväll


Nyproducerat

Jörgen har målat en ny tavla. Jag gillar den skarpt, den är vacker i all sin enkelhet och passar bra in i vårt tema här hemma. Konstnären själv tycker att den är för enkel och opersonlig, men han är alltid väldigt självkritisk :)



Texten lyder:
"Even death is not to be feared by one who has lived wisley" /Buddha

Ser ni trädet i förra inlägget?

Blixten måste ha slagit ner igår! Såg det när jag var ute och joggade, det var nästan lite läskigt att gå under det ifall det skulle braka ner helt. Men det blockerade hela vägen så det fanns liksom inget annat alternativ.

SMS-inlägg

20100808469 (MMS)


Aliens/Meteor?

Har precis skickat iväg J till jobbet. Känner mig sjuk och eländig. Föreslog att han skulle stanna hemma vård av sjuk sambo, men det ville han inte.

Vilken åska det var igår förresten. När jag och J precis lagt oss såg jag helt plötsligt hur hela himlen lyste upp, det var inte så att man såg en blixt, utan det var verkligen hela himlen som lyste. Det hade inte börjat mullra då heller så vi fattade inte att det var åska först. Jag hann börja prata om "Alien invasion". Men rätt var det var kom det ett eldklot farandes genom himlen, tankarna gick då över till meteor. Det var väldigt spännande ett tag, sen började det åska på rikigt. Och vi upptäckte att "meteoren" var ett gäng vanliga jordbor som sköt raketer, inget märkvärdigt allt med andra ord. Lite besviken blev jag allt, fast Åska är också härligt!

Vi började i alla fall försöka ta bilder på blixtrarna. Det var väldigt svårt att pricka in. Och använde man lång slutartid blev det inte heller någonting. Är det någon som har erfarenhet av att fota Åska? :)

Pastor Camilla säger..

att det är töntigt att inte använda tandtråd. Att gå och lägga sig 22.30 på en lördagskväll är däremot väldigt hett!

Bara vi igen

Nu har Tifa och Vincent åkt hem, känns redan lite tomt :(. Micke och Stina hade haft det jätteskönt på semestern och var så tacksamma över att vi tog hand om katterna. Dom hade med sig presenter som tack för hjälpen, så himla gulligt :). Vi fick en flaska vitt och ett jättefint sushiset, perfekt för oss som älskar sushi.

Jag och J bestämde oss för att korka upp vinaren direkt, det är ju faktiskt Lördag :)


Cheesecake

Blev den inte fin? :)




Nu ska jag iväg till jobbet och fika med Malin. Hej så länge!

Bilden jag letade efter igår

En av de första på mig och J efter att vi blev tillsammans! Den är tagen augusti 2003 och vi är på någon slags utflykt. Det började spöregna och vi lyckades hitta ett tak att ta skydd under.

Jag minns inte vart vi var eller vem som var med och tog bilden. Den är i alla fall tagen med Jörgens mobilkamera och vi har flyttat med den till varje ny dator vi haft :).


Blindstyre

Jag har tagit ur linserna och ser nästan ingenting. Ändå sitter jag och letar efter en väldigt speciell bild, jag glömmer alltid vart vi lagt den. Ibland får jag bara lust att se den. Om jag hittar den imorgon lägger jag upp den :)

Jag måste fixa glasögon. Men nu är det nattinatti!

Fredagsmys

Nu har mjukisbyxorna äntligen åkt av, jag har duschat och fräschat till mig. Det är ju faktiskt fredagskväll. Jag ska strax iväg ner till affären och köpa bakgrejer. J jobbar till 20 idag så vi ska äta en sen Tacomiddag, så jag har gott om tid att baka innan :)

Lekte lite med kameran nyss och lyckades få till en helt sjuk bild på mig själv. Det ser ut som jag är blåögd.. mycket märkligt. Jag är ju blåögd annars också, men inte fysiskt sätt :P


Utrensning

Jag har jobbat hårt hela dagen med att rensa våra garderober. Min är ganska lätt att navigera i, jag rensar ofta och slänger allt jag inte använt på 6 mån. Jörgen däremot, Jesus Kristus... Vad jag vet har han aldrig rensat. Möjligtvis att han slänger lite allt eftersom det går sönder och så.

Sen han kom hem från Thailand och hade storshoppat har det inte varit någon ordning alls, han har dessutom börjat inkräkta i linneskåpet.. me dont like. Det var helt klart dags att kavla upp ärmarna och få lite struktur.

Jag har rensat ur en del T-tröjor jag är säker på att han inte använder. Äger man 50 snygga t-shirts ser jag ingen anledning till varför man ska ha en hel bunt reklamtröjor ligga skräpandes.

Det här är allt som fick stanna..


Jag har sorterat det i färger och lagt det fint på en ny större hylla i garderoben. Ganska tillfredsställande faktiskt. Killkläder är lättare att vika och ligger snyggare, det är lättare att få ordning.

Innestående snällhetsförmåner
Camilla: 1
Jörgen: 0

Fredag fredag fredag,

och solen skiner!! Jag som hade räknat med att det skulle vara dåligt väder så jag fick chansen att rensa och organisera om i våra garderober. Nu får vi allt se hur det blir med den saken :)

Har precis skickat iväg J till jobbet, känns så trist att inte han också är ledig den här helgen. Jag får försöka underhålla mig bäst jag kan. Har i alla fall bestämt mig för att baka, vill ju inte vara sämre en J ;). Jag har även lovat Mallan att ta med min fika och hälsa på henne på jobbet under helgen. Vi har massor vi måste diskutera och spåna på, stora planer :D

Jag har en ny pojkvän

Robert heter han..


Det är mitt "ex" Jörgen som har en sån fantastisk humor.


Camilla goes El Foc

Ett av inläggen jag lade upp om Alicante handlade ju om restaurangen El Foc och deras goda mat. Nu har jag försökt återskapa en av rätterna vi åt där. Ensalada con queso tror jag den heter, (sallad med ost). Resultatet blev överraskande bra måste jag säga :). Innehållet skiljer sig en del, men grundtanken är densamma.

Min



Originalet


Receptet

1 påse blandad sallad
2 skalade, tärnade äpplen
1 liten mozzarella skuren i bitar
färskriven parmesanost
Felix mango chili dressing

Man kan äta den som en egen rätt, men vi gjorde lite ugnsgrillade kycklingklubbor till som vi bara kryddade med salt, peppar, paprikapulver och olivolja. 30 min i ugnen, (250 grader).


Proffsmys

Nu är jag mer än redo för att ta helg :)

SNASK= CHECK


MYSBRALLOR= CHECK


FILMSUGNA GRABBAR= CHECK

Det är tur att jag bara jobbar halvdag ida...

Det är tur att jag bara jobbar halvdag idag.Har knappt kunnat sova på hela natten pga min förkyldning. Det blir raka vägen hem till haremsbyxorna efter jobbet!


SMS-inlägg

20100804468 (MMS)

Nu jävlar!


Jag börjar redan nu

Med glutenfri kost alltså. Tänkte att det kunde vara lika bra. Då blir det bar en bonus om det visar sig att jag inte har det.

Wasas glutenfria hårdbröd är faktiskt ganska gott, dyrt bara. Konsistensen är fortfarande inte helt 100, men det tror jag är omöjligt. Det smakar gott, nästan lite kaka :)             



Nu drar jag till jobbet!


Sviter?

Jag har väldigt ont i halsen idag, egentligen började det redan igår. Kan det var sviter efter undersökningen tro? Jag hoppas verkligen det, vill inte bli sjuk.

Håller i alla fall på och tvättar. Det ska ska bli så skönt när vi får tvättmaskin, jag hatar den där snuskstugan. Nu när jag var ner så satt det både en spindel och en skalbagge precis vid dörren. Bara lukten gör att kroppen signalerar att man ska fly.

Posetivt: Man får motion av att behöva gå upp och ned alla 5 trapporna :)

Biokvällen

Hemma igen. Det var jättekul att träffa S & J. Vi har inte setts på flera veckor pga alla semestrar. Dom har varit på en intensiv liten Eurotripp och besökt Edinburgh, London och Paris. Det var inte mycket dom inte hann med att se, allt från Loch Ness till Disneyland samt Big Ben.. och inte minst Robert Pattison. Läs allt om det HÄR.

Filmen var lika bra den här gången, det kom fram att det var andra gången för S & J med. Vilka suckers vi är ;).

Ska möta upp S & J på hötorget,vi ska se E...

Ska möta upp S & J på hötorget,vi ska se Eclipse.Vi bestämde att vi skulle se den tillsammans.Men jag kunde inte motstå i Mora så det blir 2a gången för mig ;p


Jag överlevde (varning för äckliga detaljer)

Och det gick faktiskt riktigt bra, även om det var jobbigt. När vi satt i väntrummet mådde jag väldigt illa eftersom jag var på fastande mage, jag är van att göra något alls innan jag ätit.

Helt plötsligt ser vi en kvinna komma haltande från avdelningen vi visste att jag skulle in på. Hon gick som en 101-åring och var helt kritvit i ansiktet. Jag frågade Jörgen om han trodde hon hade gjort en gastroskopi, han sa att han trodde det.

När vi kom in fick jag först bedövningsspray i halsen, det var verkligen inte trevligt. Det brände och smakade banan. Hela munnen domnade bort, precis som hos tandläkaren. Sen fick jag en plastbit i munnen och så körde dom ner slangen. Det var sjukt obehagligt, jag började kvälja lite. Men det kändes inte alls som att jag skulle kräkas. Jag kände dock slangen hela vägen ner i magen och hur dom bökade runt, jag trodde det mest skulle kännas i halsen. Det tog inte alls långt tid, dom tog ett par prover bara och sen var det klart.

Jag låg och blundade hela tiden och försökte tänka på något annat. Jörgen hade dock tittat på skärmarna hela tiden. Han sa att det var rena science fiction-upplevelsen. När proverna skulle tas åkte en liten spak ut som snabbt som attan snoppade av en liten bit, det började tydligen blöda. Tur att inte jag såg det, då hade jag nog fått lite panik.

Dom kunde inte se något med bara kameran som jag trodde, det gällde bara magsår. Proven ska skickas till labb och det svaret kommer om ca 3 veckor.

Nu ska jag vila lite så jag orkar gå på bio med Samira och Jacob i eftermiddag :)

Önska mig lycka till..

nu drar vi! Undersökningen är vid 11 =/.

Cat Arobics - den nya heta trenden

Det blev ingen joggingrunda för mig idag som det var tänkt. Så jag och Vincent körde ett gemensamt träningspass här hemma istället. Vincent är en hård jäkel alltså, jag hade problem att hänga med i svängarna.










En sista glutenfest, kanske..

Förhoppningsvis inte :)

Jag funderade länge på vad jag skulle äta till middag eftersom det kan vara den sista glutendagen. Valet landade på Mcdonalds, ganska konstigt egentligen eftersom jag inte är någon donkenmänniska egentligen. Jag äter kanske där 1 gång i kvartalet.

När jag testade att äta glutenfritt innan sommaren upptäckte jag att det mesta ändå kan ersättas, förutom (gott) bröd och pasta. Och Mcdonalds glutenfria hamburgare smakar verkligen gummi, på riktigt. Därför fick Mcdonalds bli "den sista måltiden".

Jag kanske ser lite tokig ut.. det är jag också


Såhär såg jag ut imorse, innan jobbet... inte tokig

Reiki?

Jag har varit intresserad av att lära mig Reiki i flera år, skulle vara kul att gå en kurs. Jag får se vad jag bestämmer mig för att göra här framöver, om det kommer att finnas utrymme för lite Reiki :)


Om Reiki

Det är ett japanskt ord som är sammansatt av två olika delar. "Rei" som betyder universiell, allomfattande, komplett och ordet "Ki" som betyder energi, livskraft eller vitalitet. Reiki är världens mest utbredda healingform.

Vissa som håller på med healing använder sig av sin egen energi för att heala en person. I Reiki är man en kanal för energin som man får utifrån och som man antingen kan ge till sig själv eller till andra. Att man kan ge sig själv healing är annars ovanligt.

Vetskapen om att en osynlig energi flödar genom alla levande ting och som är kopplad direkt till hälsan har under lång tid varit känd i många kulturer. Reiki är en teknik för stressreduktion och avslappning, som tillåter alla att ta av en källa av obegränsad livsenergi för att förbättra hälsan och förbättra livskvaliteteten.

Livsenergin reagerar på tankar och känslor. Den splittras när vi accepterar, medvetet eller omedvetet, negativa tankar eller känslor om oss själva. Dessa negativa tankar och känslor dras till energifältet och hindrar flödet av livsenergin. Detta försvagar de vitala funktionerna i organ och celler i den fysiska kroppen. Reiki helar genom att flöda genom de angripna delarna i energifältet och ge dem positiv energi.

I Reiki betraktas människan i sin helhet, där alla delar är beroende av varandra. Ingen del kan skadas eller tas bort utan att det påverkar helheten. Sinnet och kroppen är sammankopplade. Mentala och kroppsliga störningar påverkar varandra. Det betyder att sjukdom ses som en störning eller obalans hos hela individen och inte som resultatet av en enda orsak. Reiki stimulerar den naturliga självläkningsprocessen.


Gastroskopi

Imorgon är det dags för min gastroskopi. Jag ska alltså få en kamera nedkörd ner genom halsen och vidare ner till tunntarmen. Jag har dumt nog varit inne på flera forum och läst om andras upplevelser kring detta. Tydligen bedövar dom halsen för att få bort käkreflexen, baksidan verkar dock vara att det känns som halsen sväller upp så man inte kan andas, vilket man såklart kan.

Många ser på det som det värsta dom varit med om, medan andra tycker att det inte var så farligt. Jag läste om en person som freakat ur totalt, fått panik, börjat krampa och kaskadspy. Det låter ju inte alls kul. Det är nog det jag är mest rädd för, att jag ska få panik. Man kan få lugnande så man knappt minns något efteråt, men det känns också lite läskigt.

Jörgen kommer i alla fall följa med mig. Han vill dock inte följa med in på själva undersökningen, det är tydligen för obehagligt. Obehagligt för honom.. det är väl ändå mig det kommer vara obehagligt för. Vi får se hur det blir med den saken :P

FAAAN..jag gjorde något ännu dummare nu medan jag skrev detta. Googlade gastroskopi-bilder, det skulle jag inte gjort. Slangen är ju TJOCK.... huhuhuhuääääää, jag DÖR.

Bild från vårdguiden, en av de snällare varianterna.


Ett välbetalt jobb, tack!

Jag behöver ett välbetalt jobb så jag kan låta Jörgen vara min hemma-man. Det är så skönt att komma hem till ett dukat bord. Han kan gå här hemma, sköta hushållssysslorna och måla sina tavlor. Det skulle vara ett vinnande koncept, rakt av.

Så ett jobb alltså. Jag vill tjäna minst 45.000/mån och det spelar ingen roll om det är i Sverige eller utomlands. Det får gärna vara ett kreativt arbete och jag har ingenting emot att jobba hårt. Det borde väl inte vara så svårt att skaka fram?


(Här skulle det egentligen vara en bild på Jörgen i ett förkläde, men han ville inte ställa upp för min framtida karriär... visualisera)

Vi kommuniserar bra jag och J..

Speciellt telepatiskt :P

Precis innan jag skulle gå på lunch idag på jobbet ringde Jörgen. Jag berättade att jag skulle gå på lunch, och han berättade att han skulle gå och handla till middagen. Han sa inte vad han skulle laga, och jag sa inte vad jag skulle äta.

Lunchstället jag hade tänkt gå till var stängt, så jag gick till ett thaiställe runt hörnet istället. Beställde Phad Thai, som jag aldrig har ätit tidigare. När jag kommer hem från jobbet har Jörgen lagat.. just det, Phad Thai!!

Vi har ALDRIG lagat Phad Thai hemma förut. Är det inte sjukt att vi tänkte på samma sak??


Framtiden

Har rast på jobbet, sitter med en kopp snuskkaffe och filosoferar lite om vad som står på tur i mitt liv. Precis innan sommaren infann sig en känsla i mig som nog aldrig funnits där innan.. att världen står öppen för mig och att jag kan göra precis vad jag vill. Hehe.. det låter lite töntigt och klyschigt, men det är bara så.

Nu menar jag inte att jag fått någon slags identitetskris och kommer att spåra ur, det får vänta tills jag börjar närma mig 30 ;). Det är mer så att jag alltid haft en klar bild över hur min framtid ska se ut och inte riktigt kunnat se det på något annat sätt, som jag förklarat en gång tidigare här.

Jag står verkligen i ett vägskäl nu och vet inte alls vad som kommer hända. Det jag vet är att jag kommer ha J vid min sida, såklart. Allt annat är oklart. Jag känner mig dock inte det minsta stressad över det utan är säker på att jag står där jag står av en anledning, spännande är det.

Vad jag kan se nu, har jag dessa alternativ (utan inbördes ordning ;). Det kanske blir ett, det kanske blir flera.. eller så blir det något helt annat.

- Vidareutveckla min karriär inom den bransch jag är i
- Byta bransch
- Utland - Resa
- Utland - Jobba
- Utbildning
- Familj

Känner oss lite slitna..

Som att vi fått något konstigt utomjordiskt virus eller liknande. En kopp kaffe kanske gör susen!









RSS 2.0