Mat och sovrutinerna en månad senare.

Förra månaden:

07:30 Godmorgon! Vaknar och snuttar lite.
09:00 Ammar en stund
09:15 Somnar
09:25 vaknar, snuttar, somnar om
10:20 vaknar, snuttar, somnar om
11:10 vaknar, snuttar, somnar om
11:30 Vaknar
13:00 Ammar
14:20 Somnar
14:45 vaknar, snuttar, somnar om
16:00 Vaknar och snuttar
18:10 Ammar (väldigt hungrig)
18:30 Gröt
19:00 tackar nej till amning (jag försökte ladda upp honom inför natten)
19:30 Godnatt!

Nattens:
19:30 Somnar för natten
22:10 ammar
01:00 ammar
02:24 ammar
05:15 ammar
06:30 Godmorgon




.... Så här såg vårt dygn ut för lite mer än en månad sedan. Vi hade precis infört 1 grötmål och någon liten smakportion då och då. Man kan väl nästan säga att jag ammade fritt. Känner att jag måste skriva ett inlägg och berätta hur vi har det nu, det är en enorm skillnad...


Nu:
07.00 Vaknar (ammar ibland om mamma vill snooza ;)
08:00 Frukostgröt
09:00 Somnar och sover 1-2 timmar
11:00 Lunch. Äter motsvarande en liten burk mat, lite fruktpuré till efterrätt
14:00 Ammar, sover därefter 1-2 timmar
16:00 sover ibland en kortis, beroende på hur länge han sovit tidigare under dagen
17:00 Middag (samma som vid lunch)
19:30 Välling, saga, godnatt
Vaknar sedan 1-2 gånger per natt och ammar.



Kan inte beskriva vilken skillnad det är nu för både mig och Elton. Han har blivit en helt ny unge, alltid nöjd och glad. Nu är han bara gnällig om han blir för trött, och då är det bara att lägga honom. Inte har det varit svårt heller, han älskar riktig mat och sover mycket bättre på det. Även jag är så sjukt mycket piggare och gladare. Kan även berätta att jag ställde mig på vågen när vi var hemma hos Sabina i mammagruppen på lunch igår, 3 kg plus på 1 månad. Amningen sög verkligen musten ur mig där på slutet. Det är väl inte så konstigt egentligen, klart det krävs lite att producera tillräckligt med mat till en bebis på 10kg. För Eltons del hade jag säkert kunna sluta amma helt, det är mest för myset jag vill fortsätta.


Allt som inte bör lekas med är (såklart) roligast. Två tänder har han fått också, plutten!

Veckan som gått


I början av veckan hade vi finbesök av Carro och lilla Klara. Vi hade inte setts sedan före jul, så det var riktigt kul att se hur stor Klara blivit.


Det har blivit en hel del huspyssel. J målade och satte fast knopparna på trappen (dom som döljer skruvhålen). Vi har även grundmålat Eltons rum, och idag började J med ränderna vi ska ha på fondväggen. J har även omplanterat plantorna som sen ska sättas ut i trädgården.


Medan J hamrade fast knopparna på trappen satt jag vid datorn med E sittandes framför mig, samtidigt pratade jag med J. Helt plötsligt märker vi att E somnat, i en helt upprätt ställning. Han har inte somnat i famnen på någon sen han var runt 1 mån (bortsett från vid amning), så vi blev helt chockade. Han vaknade till lite när jag lyfte upp honom, men somnade sedan om direkt mot min axel. Jag satt med honom så i säkert 1 timme och bara njöt ;). Han sov och sov, trots att J hamrade på trappan precis bredvid.


Sittdelen på vagnen invigdes, riktigt poppis. Han har suttit upp i själva liggdelen i säkert en månad med en kudde bakom, så det var på tiden. Den fina vårjackan har han fått av sin mormor och morfar.


Något annat som invigdes idag var pottan. Eller invigdes och invigdes, provsattes är rätta ordet. Stilsäker som far sin matchade han strumporna med pottan :).

Sagan om en dubbeldusch

"Tack den person som råkade glömma sin tvål här under flytten, precis lagom till att min tog slut", sa J här om kvällen.
"Ehh, det var inte riktigt så det gick till"..

Kvällen efter inflytten var jag helt slut, smågrinig och lortig. Ville bara ställa mig och ta en lång dusch. Röjde omkring i huset i jakt på badrumskartongen utan framgång, samtidigt som jag muttrade (högt) för mig själv.. "ÅÅÅÅHHH.... vart i helvete har jag lagt den där j*vla duschcremen?!?!?!". Min kära far lyckades snappa upp frustrationen, och erbjöd mig låna hans. Han plockade upp den ur sin lilla necessär, i väskan där han prydligt förvarade dom saker han hade med sig. Jag trippade glatt upp till badrummet och tog min efterlängtade dusch. Om jag kom ihåg att återlämna den? Nope, det var ju just det..

"Näää, fyy så typiskt dig..skäms.. och gå och släck lampan efter dig i tvättstugan", sa präktpelle J. "Men asså, jag tror nog att pappa har kunnat duscha sen han kom hem ändå. Han köper dom där i storpack, har säkert 4-5 stycken som bara står och väntar på honom hemma. Och i annat fall tror jag faktiskt mamma är vänlig nog att låna ut sin".
"Men den har ju tjejdoft, tyckte J".
"Det struntar pappa i.. han tycker nog mest att det är praktiskt att använda samma till kroppen som till håret".. (det lilla han har kvar.. på huvudet vill säga).

Jag försvarade mig till sista blodsdroppen, men i ärlighetens namn har jag tänkt på pappa och hans snällhet varje gång jag sett den där dubbelduschen ståendes i badrummet. Så typiskt föräldrar att alltid gå in och styra upp, oavsett om det handlar om ett stort eller litet problem. När är det dags för mig att axla den manteln egentligen? Jag är ju också förälder nu. Har man några föräldraår på sig att öva? Jag är ju (uppenbarligen) inte redo än..



Meningen med den här berättelsen är inte enbart att jag vill be om ursäkt till paps att jag stal hans dubbeldusch, eller att vädra oron över tilltron till mig själv som förälder. Det här inlägget representerar det jag försökte förklara här om dagen, om vad som saknas i bloggen. Jag kan skriva 100 inlägg om hur det snöat och att vi varit på Ica Maxi, det säger ingenting om vilka vi är, och det jag vill minnas i framtiden. Om jargongen, kärleken och den underliggande humorn som förmodligen bara vi själva förstår oss på. Jag vill kunna fånga upp dom små vardagliga, men träffande anekdoterna som är så lätt att glömma bort.


Sjuka

Än är ju inte lillfisen 7 mån, så jag har inte gett upp bloggandet helt ;). Nu är vi dock sjuka, både jag och E. Mest jag. För mig kom det smygande i helgen med halsont och snuva. Idag känns huvudet tungt och även Eltons näsa har börjat rinna. Klart man måste känna på hur det är att själv vara sjuk med ett sjukt barn. E är gnissigare än gnissigast och vill inte vara still en sekund. Han skallade mig på näsan nyss när jag ville sitta i soffan och se på tv en stund. Slavdrivare..


Jag har klippt av mig håret förresten, eller rättare sagt Malin gjorde det (räddare i nöden). Hur skönt som helst, jag är jättenöjd!

Bloggen


Kan man bli sötare? Jag tror inte det.



Jag tänkte att jag skulle skriva lite om helgen. Men allt jag kan tänka på är hur otroligt osugen jag är på att blogga. Senaste tiden har det faktiskt inte varit kul alls, bara jobbigt. Har väntat på att få tillbaka någon slags motivation, men det händer liksom inte. Dom senaste veckorna känns det som att jag gjort det för alla andras skull.. inte för att jag tycker det är kul. Jag har verkligen fått stålsätta mig varje gång, och så fort jag ser datorn känns det som jag blir lite irriterad. Blir stressad både av tanken på att blogga, och att inte göra det.

Bloggen tar tid som jag inte har.. eller i alla fall som jag vill lägga på annat. Jag kan inte göra det lagom, det går inte. Antingen gör jag det helt och fullt, eller inte alls. Dom senaste månaderna har jag börjat slänga upp inlägg i farten som jag inte ens läst igenom. Bloggen har inte samma själ nu för tiden, mer krystat och mindre Camilla. Det gör mig irriterad. Tanken på att jag velar så mycket gör mig också irriterad, samt att jag inte orkar förklara fullt ut vad jag egentligen menar. Ni hör ju..

Egentligen så hade jag velat blogga hela Eltons första år, för att det är ett så bra sätt att bevara alla minnen. Men samtidigt så vill jag njuta av allt som händer här och nu. För att dra ett exempel så skulle jag vilja umgås med J just precis nu. Han ska jobba 16 dagar i sträck, och snart måste vi gå och lägga oss.

Jag väntar till E´s 7månadersdag, sen ska jag bestämma mig.

Eltons matta

Som jag skrev tidigare blev det inte riktigt som vi tänkt oss med Eltons lekmatta. För det första så kom den till gamla adressen, vilket i och för sig inte var konstigt eftersom vi bodde där när jag beställde den. Det märkliga var att den kom till ett väldigt tveksamt uthämtningsställe. En slags elektronikbutik som ligger på samma gata. Man får intrycket av att den är en täckmantel för någon annan, mindre laglig verksamhet. Hur som helst försökte vi hämta ut paketet på skärtorsdagen. Då visade det sig att dom skulle ha stängt hela påsken. Jag kan acceptera att den lilla butiken har det, men då tycker jag inte att det är en lämplig samarbetspartner för DHL.

I och med att vi ändå hade vägarna förbi igår var det inga problem ändå. När vi kom dit upptäcker vi dock att butiken har öppet 11-19. Hmm.. nåväl, vi hade ju lite annat att göra under tiden. Kom tillbaka 11.15 och ser att det står "kommer strax" på dörren. Där började det kittla lite i irritationsnerven, dom hade ju liksom haft öppet en kvart? Vi köpte varsin cheese på donken och väntade i bilen. Efter en stund går jag dit igen.. öppet. Går in och möter en besvärad kille som förklarar att han precis fått in en stor leverans. "På vapen eller droger?" undrar jag i mitt stilla sinne. Tillslut lyckas han i alla fall få fram paketet. Jag förväntade mig en stor, tung rulle.. men det visade sig vara en liten fjuttig avlång kartong. Hade den inte haft mitt namn på hade jag trott att han gett mig fel.

Väl ute i bilen kan jag inte hålla mig från att öppna. Nog var det vår matta alltid.. men i plast?!?! Jag var helt säker på att jag beställt en vanlig matta. Klockan var dock närmare midnatt när jag lade beställningen, efter timmar av planlöst surfande. Gick ut på hemsidan och läste.."Made of printed PVC". "Helvetes skit... vad fan är PVC??, visste du om det här J?".. J: "Ööh, nu när jag tänker efter så...". 700 spänn för en bit plast, vilken flopp.

När vi kom hem lade vi ut den och lät Elton provköra. Som tur var verkade han gilla den skarpt. Alltid något. Vi intalade oss själva att det kanske var den bästa investeringen vi gjort i hela våra liv.. där fick det stanna.




Hässelbys sista Mohikan



Detta lärde sig Elton igår kväll.. När han väl fattade hur det gick till ville han inte sluta ;)


Gårdagen var fullspäckad med aktiviteter från morgon till kväll, vi åkte från huset runt 09 och kom hem strax efter 17. Först var det möte med mäklaren och köparen, vi lämnade över nycklarna och fick betalt. Har aldrig haft så mycket pengar på kontot, trots att allt inte ens kommit in ännu. Måste ta en skärmdump så jag kan lägga till det i min vision board. Vill att det alltid ska se ut så ;).

När vi var klara där gjorde vi lite ärenden i krokarna. Bland annat hämtade vi ut Eltons matta. Den var inte riktigt vad vi tänkt oss, men tar vi lite senare. Efter det åkte vi hem till Hanna och Vincent för att träffa alla Sumpanmorsor med kids. Jag hade tänkt att vi inte skulle stanna så länge eftersom vi hade en del att stå i hemma, men det går verkligen inte att slita sig när man umgås med det gänget. Alltid lika trevligt! Vi tog tunnelbanan tillbaka och mötte upp J i Vällingby där vi handlade lite. Sen åkte vi hem och gjorde en mumsig middag.

Bye bye Sundbyberg

Imorgon har vi möte med mäklaren och tjejen som köpt vår lägenhet. Vi ska få betalt och lämna över nycklarna. Det känns overkligt att vi förmodligen aldrig kommer kliva in i lägenheten igen. Allt var så bra under tiden vi bodde där. Visst var det jobbiga bitar också, men vi var så otroligt lyckliga under tiden vi bodde där. Sen är det ju faktiskt Eltons första hem också, det var där han (nästan bokstavligen) föddes. När jag åkte därifrån på långfredagen var alla möbler kvar.. Sen åkte vi tillbaka på söndagen, då var den tömd och urstädad. Jag trodde det skulle kännas vemodigt att stänga dörren för sista gången, men det var faktiskt ingen stor grej alls. Det som gjorde det till ett "hem" var ju vi. Av samma anledning blev huset nya hemma direkt.

Jag kan bo vart som helst, bara jag får bo med er ♥. Hejdå Sundbyberg!



Hemmalek

Svärmor tog med lite av J's leksaker som han hade när han var liten. Aktivitetsbrädan nedan blev väldigt poppis.
Apropå leksaker blev jag väldigt sugen på att skaffa gåstol till E efter gårdagens fika. Emelie berättade hur mycket Wilde älskar sin och har jättekul i den. Hittade en fin på blocket, får se om vi slår till :)


Mammafika

Vilken trevlig fikastund vi fick med Emelie&Wilde och Carro&Love idag, tiden bara flög iväg. Tyvärr fick jag höra att Emelie slutat blogga. Hade helt missat det, har inte haft tid med datorn nu under flytten. Men det var kul att det var just hon som styrde upp alltihop, som inte ens bor här. Jag och Carro har pratat om att ses väldigt länge, så det var roligt att det äntligen blev av. Alltid lika givande att umgås när man har barn i samma ålder. Man blir ju lätt lite uppslukad av sitt eget som föräldraledig, skönt att ha andra att älta allt med :). Jag blev inspirerad flera gånger. Bland annat så har jag från och med ikväll ställt Eltons spjälsäng precis intill vår säng. Så inatt ska jag försöka att inte ta upp honom när han vaknar, utan bara klappa lite på honom. Tips från Emelie! Elton har börjat vakna runt 3 gånger per natt igen, måste bryta ovanan.

Ja, nog hade vi mycket att snacka om alltid. Helt plötsligt var klockan närmare 17, vilket är middagstid för mig och Elton. Rutinbundna som vi är blev det lite kaos på hemvägen. Båda hann bli jättehungriga, jag blev åksjuk och Elton började skrika. Det var den tiden som alla slutar jobbet också, så bussen var alldeles proppfull. Resten av dagen spenderades med att komma i fas. Imorgon blir det hemmapyssel och mys för hela slanten.

Mot stan

Jag och E är på väg in till stan för att träffa två bloggmammor med barn. Emelie och Wilde, som är på besök från Uddevalla, samt Carro och Love som faktiskt bor i närheten. Skriver från mobilen nu, så jag får länka senare. Alla killarna är födda inom en vecka från varandra, och vi har följts åt via bloggarna länge. Ska bli riktigt kul att ses!

Det är konstigt, men det känns faktiskt lättare att ta sig in till stan nu, fast vi egentligen bor längre bort. Måste vara för att jag slipper tampas med trapporna i förra huset.


Klart jag ska visa

Menar inte att hålla er på halster angående huset. Det är bara så trist att visa när det fortfarande står flyttkartonger här och var. Min egen mamma frågade efter bilder redan i helgen och har fortfarande inte fått se ;). Sen är det lätt att man får en brinnande lust att byta ut alla möbler också. Vardagsrumsbordet ryker nog först, det skär sig mot golvet.

Nåja, här kommer några halvhjärtade bilder på vardagsrummet. Ni får tänka bort alla råttbon av sladdar, och hörnan med mediaprylar som inte hunnit bli installerade.





Halvåringen

Ett väldigt försenat 6månaders-inlägg. Elton blev ju ett halvår redan den 1/4, men då var vi helt uppe i flytten.

Vår lilla skatt, härligare blir man inte. Släkten blev helt paff när dom träffade honom, just för att han förändrats så mycket. Han charmade mössan av hela bunten, precis som han gör med oss varje dag. Så nyfiken och full av bus, ler så fort man tittar på honom. Babblar gör han också, konstant och väldigt nyanserat. Ofta får han till det så det låter som han säger riktiga ord. Han har lärt sig skaka på huvudet, det ser jättefestligt ut. Han gör det när vi pratar med honom, precis som att han fårstår vad vi säger men inte håller med :).

Han har verkligen börjat visa kärlek och vill gärna kramas, speciellt när han är trött. Hur mysigt som helst! Han visar väldigt tydligt när han är trött eller hungrig, så det är väldigt enkelt att läsa honom. Fast ibland blir det missförstånd.. då skriker han och kastar sig bakåt när vi håller honom, en riktig drama queen ;). Äter gör han ordentligt, riktig mat 3 gånger per dag. Frukt eller amning till mellanmål, och välling på kvällen.


Lilla Elton, vi älskar dig så mycket!!


♥ Tack underbara familjerna ♥

Nu är hela huset städat flera gånger om, så det är väl dags att damma av bloggen också. Jag har bara rört datorn vid ett fåtal tillfällen då jag behövt googla något husrelaterat. Än har vi mycket kvar att stå i här hemma, men nu är vi i hyfsad ordning i alla fall.

Jag kan inte beskriva hur tacksamma vi är över all hjälp vi fått av våra familjer, dom har verkligen gjort ett hästjobb allihop. Först mamma och farmor som var här och hjälpte oss måla. Hade det inte varit för dom skulle vi aldrig ha blivit klara till stora flytten. Sen kom pappa, syster, bror och svägerska. På fredagen (flyttdagen) blev J tvungen att åka till jobbet några timmar. Han körde ut mig och Elton till huset och visade Pappa och Micke vart dom skulle hämta lastbilen vi hyrt, sen packade dom ett helt lass själva och körde ut. Madde och Sarah packade ner alla småsaker som vi inte hunnit med själva, vilket var en hel del. Dom gjorde verkligen ett kanonjobb!! Sen slutade J och sista lasset kördes, det hela gick faktiskt väldigt smidigt, (säger jag som inte ens var med;).

Lite senare på fredagen dök svärmor och Håkan upp. Vi plockade lite med kartonger, och pappa fixade med vårt bredband och TV. Parabol, sladdar och gud vet allt. Han är guld värd. På lördagen åkte min del av familjen hem för att fira lite påsk med mamsen, plus Micke som fyllde 23. J, Svärmor och Håkan åkte till lägenheten och flyttstädade. Jag har verkligen inte behövt engagera mig i något annat en Elton och att packa upp här i huset, det har varit som en dröm!

Svärmor och Håkan stannade ända till måndagen, och tur var det. Vi fick erfara ganska snabbt hur det är att vara husägare.. Rören till diskhon i tvättstugan var paj och behövde nya delar. Sen visade det sig att tvättmaskinen inte blivit rengjord sedan den inhandlades, det var det vidrigaste jag sett. Vi körde den på 95 grader med saltsyra, det lossnade så mycket skit att det blev stopp i avloppet. Åsa och Håkan sanerade hela skiten, och det är jag evigt tacksam för. Tror inte jag hade kunnat tvätta i den maskinen om jag sett allt snusk på nära håll. När jag började granska hörn och kanter upptäckte jag att det var mycket annat som inte heller blivit ordentligt rengjort, därav gårdagens heldagsstädning.

Åter igen, tack familjerna för all hjälp. Utan er hade vi nog aldrig vågat köpa ett hus. Ni backar alltid upp när det behövs, och vi är så lyckligt lottade som har er!




Lägger upp en bild på den delen av familjen som inte har något emot det. Madde, Sarah och Micke. Vissa (läs alla) våra föräldar är inte lika villiga att ställa upp ;)

Nytta

Idag är jag och Elton i lägenheten och packar lite kartonger. Känns skönt, det är mer bekvämt här eftersom vi inte har några möbler i huset än. Det är lättare med Eltons rutiner här också, han vilar bättre. Vi behöver båda ladda batterierna så vi orkar med flytten i helgen.

Jag har precis sorterat alla våra papper och satt in i pärmar, något vi skjutit upp i flera år. Allt har varit huller om buller, i både pärmar och löst i lådor. Nu är allt samlat och sorterat, hus, lägenhet, bil, Elton.. ja, allt! Ville börja på en ny kula nu när vi flyttar, ordning och reda!


Vi kunde inte ha valt ett bättre tid att flytta. Elton är i en så bra ålder.. han sitter nöjt där vi sätter honom och tar sig ingenstans. Har en känsla av att det inte kommer vara så länge till ;)

Från huset

Det blev sent idag, vi kunde inte slita oss. J kom runt 17 efter att han slutat jobbet, då monterade han tillbaka lite spjälor och räcket till trappan. Vi tog ner det för att det skulle gå lättare att måla det, frågan är om det verkligen blev det. Nu är det hur som helst klart! Vi hann städa upp lite också, så nu är det bara att flytta in på fredag. Ska bli grymt skönt.. längtar tills allt är klart och vi bara kan njuta av vårt nya hem.

Glömde minneskortet till kameran hemma, så det blev inga bilder idag heller. Gjorde dock en liten videosnutt i köket med mobilen. E är som vanligt stjärnan i filmen.. han har varit så babblig på senaste, tänkte att han skulle visa upp sina skills. Men i vanlig ordning är det mest jag som pladdrar på ;)

Framsteg

Nu har första omgången hjälpare åkt hem, jag och E är själva i huset. Vi har målat klart trappan och väggarna i vardagsrummet, vilket var målet innan vi flyttar in på riktigt. Nu är det lite småpill kvar som jag kan göra själv under dagen.

Vill hinna städa upp lite innan imorgon också, då kommer pappa, syrran, brorsan och svägerskan. Sen på fredag dyker även svärmor med sambo upp! Då ska vi flytta alla möbler, så innan dess vill jag ha bort allt byggdamm.

Vi fick en riktig målar-outfit av vår vänliga granne Martin, den har kommit väl till användning.


Renoverarna

Nu har jag fått order om en uppdatering, pappsen sitter hemma i Mora och är nyfiken på hur det går för oss ;). Blir dock tvungen att dra ut lite på godbitarna, den senaste bilden jag har på trappan är från igår, efter andra grundmålningen. Vi trodde det skulle räcka att grundmåla en gång, men det gjorde det inte. Det gjorde att vi halkade efter lite i planeringen, eftersom grundfärgen behövde 12 timmar på sig att torka. Golvfärgen vi strök på idag torkade i princip direkt, så nu är vi nästan färdiga.

Det har varit guld värt att ha mamma och farmor här, annars hade det blivit riktigt tufft att bli färdiga till helgen då vi flyttar in på riktigt. Jörgen jobbar ju hela veckan. Elton har också tyckt det varit kul att ha mormor och gammelfarmor på besök, massor med uppmärksamhet :).

Nu har vi precis avnjutit en gudomlig middag som farmor och mamma lagade till. Det är så skönt att sätta sig och äta ordentlgit när man jobbat på en hel dag. Lyxigt!





RSS 2.0