Dåligt med bloggande

Jag befinner mig hos faster Åsa i Borlänge så det har inte blivit så mycket bloggande. Vi har det jättemysigt i alla fall så jag har inte haft tid att blogga :)

Igår när jag kom så grillade vi och hade det bra på altanen. Huset är superfint och ligger precis vid älven. På kvällen fick jag gå på whiskeyprovning i Magnus pub som han byggt själv, hur fin som helst. Jag är grymt imponerad!

Idag har vi varit och fikat på ett mysigt litet ställe en bit bort härifrån, också vid älven. Jag fick äta en lokal specialitet, en macka med en slags korv och räksallad. Riktigt god! Sen åkte vi vidare till en strutsfarm.. jag kan inte minnas att jag sett en struts i verkligheten tidigare. Jag trodde inte att dom var sååå stora som dom faktiskt var, riktigt äckliga. Rena Jurassic park som Åsa sa ;). Jag kommer drömma mardrömmar om dom inatt.

Ska visa lite bilder sen :)


Linser check

Det var då i grevens tid dom trillade ner i brevinkastet, jag bytte ut dom gamla direkt. Alla jag frågat verkar dock vara överens om att det inte är någon omedelbar fara att återanvända endagslinser. Samira sa till och med att endags egentligen är gjorda för att man ska ha dom i 2 veckor, men att man tar det säkra före det osäkra och rekommenderar att man byter varje dag.

Nu är väskan packad. Jag har försökt tänka till lite för en gångs skull. I vanliga fall brukar jag packa 1 timme innan jag sak åka, det blir oftast inte så bra. Förra gången vi skulle till Mora frågade Jörgen mig om jag hade allt med mig när vi stod och väntade på tunnelbanan, jag svarade att allt viktigt var med. Då frågade han om jag hade just linser med mig, vilket jag inte hade. Det var bara att springa hem igen.

Oftast går det dock bra även fast jag glömmer grejer, jag har ju en syster som näst intill är en klon av mig :D

Ayo technology

Jag sitter och jäklas med mobilen, försöker att lägga in en film så jag har något att göra på tåget. Jag lägger över den i Mp4 format och det blir fel vid uppspelningen, ljudet är rätt men bilden saknas. Det måste vara strul med inställningarna/upplösningen.

Morr

Dalahästen är klar!

Mina damer och herrar. Låt mig presentera framtidens dalahäst, vårt uppdaterade kulturarv. Ståtlig som få med skinnjacka, nitbälte och blåjeans. Självklart kan man skönja lite brösthår och ölkagge under jackan, och likt en äkta byraggare kan man också se stjärtskåran titta fram.




Städning och shopping

Jag chansade och bokade tågbiljetter till kl 13.45, då bör posten ha kommit. Annars får jag lösa det ändå.

Hela förmiddagen har jag ägnat till att städa här hemma. Det är skönt att ha det fint när man ska åka bort, förhoppningsvis ser det likadant ut när jag kommer hem ;).

Efter att Jörgen slutat vid 16 åkte vi in till stan för att handla. Jörgen skulle köpa shorts, en present och några konstiga chips från en asiatisk butik. Det blev bara ett par shorts, resten glömde vi bort :P.
Jag kollade lite efter en ny bikini. Kom in i provhytten med 10 stycken, alla i fel storlek. Jag missbedömde boob-sizen lite, dom där kilona jag tappat utan vidare var tydligen tuttarna. Attans ;)

Jag har ett stort problem

I torsdags beställde jag nya endagarslinser från lenson.se, där jag alltid beställer från. Beställer jag på förmiddagen brukar jag nästan alltid få dom dagen efter, tänkte inte på att fredag var en röd dag. Det sista linsparet tog jag i fredags, sen dess har jag tvättat och återanvänt det sista paret. Inte bra, jag vet. Men ni kanske minns vad som hände med mina brillor.

Imorgon sätter jag mig på tåget upp till Dalarna. Posten har fortfarande inte kommit, jag börjar tappa hoppet på att det kommer komma någon idag över huvud taget. Vågar inte beställa tågbiljetter innan jag vet när linserna kommer =/.

Hur länge kan man återanvända ett par endagslinser innan ögonen ramlar ut? Tror ni det var det som inträffade med killen nedan?

(Bild lånad från Zombiebloggen)



Om våra renoveringar

Jag har inte skrivit något om våra renoveringar här på bloggen, dels för att det redan tar upp en så stor del av mitt liv, dels för att jag inte vet vart jag ska börja :P

När vi köpte vår bostadsrätt för 1 år sedan fick vi veta att ett stambyte var planerat inom en snar framtid. Det man sa då var att det skulle bli aktuellt kvartal 1 2010, man skulle då stambyta och renovera badrummet. Köket är det meningen att vi ska renovera själva med hjälp av min familj. Tiden gick, kvartal 1 passerade och vi hörde inte ett knyst. Tillslut började vi förlora hoppet om att det skulle bli ett stambyte över huvud taget, men rätt som det var blev vi kallade till föreningsstämma. Det var på den stämman jag till min förskräckelse blev vald till "val av valberedning".

På det mötet sa man i alla fall att renoveringen skulle börja vecka 25, dvs förra veckan. Perfekt tänkte vi, då kan familjen komma och hjälpa oss med köket i augusti när dom är lediga. När det sakta men säkert började närma sig vecka 25 insåg vi att det skulle dra ut på tiden.

Vi blev kallade till ytterligare ett möte, för ca 2 veckor sedan. Där förklarade man att stambytet kommer att ske först v 32 eller 34, minns inte riktigt. Under tiden får man inte göra några egna renoveringar. Detta satt direkt käppar i hjulet för renoveringen av köket. Alternativet är då att ta in en offert från firman som ska ta hans om badrummet. Det hade såklart varit väldigt smidigt, men jag har ingen aning om vad det kommer att kosta. Vi kommer dessutom få betala diverse tillval till badrummet som vi inte räknat med.

Vi får se vart allt slutar, jag ska ta hem alla papper till mamma och pappa så får vi försöka utarbeta en plan.

That's a funky looking Dalahäst..

Jörgen hedrar sin bakgrund genom att designa en egen dalahäst. Detta kan sluta vart som helst.. Den stackars hästen ser helt galen ut, typ rabiessmittad.

Jag lägger upp en bild på slutresultatet när den är klar!



Laxsoppa med fänkål tomater och vitlöksbröd

Var beredda på att bloggen kommer innehålla en hel del mat nu när jag har semester, det är nämligen så jag fyller mina dagar ;). Den här soppan är farligt god, jag har fortfarande inte tagit mig ur matkoman. Om ni gör den, våga inte skippa vitlöksbrödet...



Vitlöksbrödet
Lantbröd
25 gram smör
1 pressad vitlösklyfta

Värm ugnen till 225 grader. Rör ihop smör och vitlök och bred på brödskivorna. Vänta med att ställa in det till ca 5 min före servering.

Laxsoppan
2 Potatisar
250g morötter
1 fänkål
1-2 vitlöksklyftor

9 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar eller 3 msk fiskfond
1 tsk chilipeppar
1 krm vitpeppar
2 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
0,5 tsk salt

0,5 purjolök
250gr körsbärstomater
550g laxfilé
1 dl vispgrädde

Skala och tärna potatisar och morötter, ansa och strimla fänkålen (skär ev. bort mittstocken. Fräs det sedan några minuter i en gryta tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt vatten, buljongtärningar och alla kryddor. Låt koka i 10-15 min tills grönsakerna är mjuka, mixa sedan soppan slät med en stavmixer (ej nödvändigt men blir godare).

Skär purjon i tunna ringar, hälften av det vita och hälften av det gröna. Tärna laxfilé i 2*2cm stora bitar. När soppan är mixad tillsätter du purjolöken, laxen, körsbärstomaterna och grädden. Låt sjuda ca 3-5 minuter.

Oslo 2010

Nu har jag bokat tågbiljetter till Oslo, weee vad kul det ska bli. Jag bokade nattåg, det fungerade så bra förra året. Då somnade jag efter 15 min och vaknade upp när vi nästan var framme, jag är så glad över min förmåga att sova mig genom allt.

Förra året bodde jag hos min kompis Elin i kollektiv, den här gången ska jag bo hos Maja och hennes sambo Micke. Jag träffade Maja förra året med men jag var aldrig hem till henne, så det ska bli riktigt kul. Måste by the way höra av mig till Elin och säga att jag kommer så vi kan ses.

Älskade vänner vad jag saknar er, skulle kunna tänka mig att flytta till Oslo för er skull!

Förra årets tripp
Här har jag och Maja precis anlänt till en bar efter att ha utstått det värsta skyfallet i Oslos historia. Nerregnade, fulla och glada.


Elin på sin balkong, världens sötaste!


Streets of Oslo

Underbara sol

Inte ett moln, så långt ögat kan nå, tralalalala. Synd bara att J inte kan få vara här och njuta också. Men men, han valde att åka till Thailand istället.

På tisdag bär det av till Dalarna för min del. Först till faster med familj i Borlänge, sen vidare till Mora. Det känns skönt att jag ska fara runt en del under semestern när J ändå ska jobba. Jag blir gärna lite rastlös av att gå hemma och inte ha så mycket för mig, börjar notera dammet på listerna osv. Ingen annan jag känner har semester nu heller.

Och balkong i all ära, men det är något speciellt med att bara kunna gå ut och lägga sig på gräsmattan...

Zucchiniplättar med tzatsiki och bröd..

är dagens grekinspirerade middagstips. Efter gårdagens köttsvullande i parken kände vi för något vegetariskt.



Ingredienser

2 st stora eller 3 små zucchinis
5 st salladslökar
250 g fetaost
1 knippe persilja
1 knippe mynta
1 msk torkad mynta
1 tsk paprikapulver
2 dl vetemjöl
3 st ägg
2 st citroner
2 msk olivolja till stekning
peppar
salt

Gör så här

1. Riv zucchinin grovt och bred ut den på en handduk i 20 minuter för att överskottsvätskan ska dras ur.

2. Hacka salladslöken fint, lägg i en bunke och smula över fetaosten. Hacka persiljan och myntan och lägg i tillsammans med den torkade myntan och paprikapulvret.

3. Tillsätt mjölet, salta och peppra ordentligt och rör runt. Rör ner äggen ett i taget och blanda ordentligt. Tillsätt till slut zucchinin. Smeten kommer att bli klumpig och det är ingen fara - det ska vara så!

4. Värm en stor stekpanna, häll i lite olja och klicka i smeten (en rågad matsked brukar vara lagom). Platta till smeten lite och stek cirka två minuter på varje sida tills plättarna blivit gyllenbruna. Lägg de färdiga plättarna på ett fat.

5. Tvätta citronerna noga och skär dem i klyftor. Dekorera fatet med klyftorna och pressa lite citronsaft över plättarna till servering.


Tzatziki
Enligt mig krävs det mycket kärlek för att få till en perfekt tzatziki, även om det är svårt att misslyckas totalt med ;). Knepet är att få ut så mycket vätska som möjligt ur gurkan innan man rör ihop den med yoghurten. Jag använder en sil och krycker ut vattnet fter att jag rivit gurkan.

1 stor grovt riven gurka
2-2,5 dl Turkisk/Grekisk yoghurt
1-2 pressade vitlöksklyftor

ca 1msk citronjuice
Salt peppar
Olivolja

Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt, peppar och citronjuice. Ringla över lite olivolja


Inte en kotte är ute

Jag var precis ner till Hemköp och man ser knappt några människor allt ute, rena spökstaden. Jörgen sa samma sak efter att han var ner och handlade kakor tidigare, tills han gick förbi Mc Donalds och såg 250 barnfamiljer. Det är tydligen tid man går när man är bakis som småbarnsförälder.

Midsommardagen

Det blev tidig sänggång igår, efter att vi kom hem från grillningen höll Jörgen på att hosta upp lungorna. Jag fattar inte varför den där sablarns hostan kommer tillbaka hela tiden. Vi körde både zonterapi OCH healing igår innan vi gick och lade oss, och nu har han faktiskt inte hostat sen han klev upp. Jag börjar tro på allvar att jag är en verklig talang ;).

Eftersom det åskar och mullrar ute ska vi passa på att sätta oss och mysa framför en film med lite kakor och mjölk, Shutter Island ska vi se!

Grillning i Tornparken




SMS-inlägg

20100625438 (MMS)

Min lilla soldat ;)


Just precis

Kände att det förra inlägget blev lite väl präktigt och töntigt för att ge en rättvis bild. Det jag vill ha sagt är att jag inte gillar när allt bara kretsar kring fylla :)

Glad midsommar

Kan inte komma ihåg en ända midsommar med såhär fint väder, det brukar ju alltid vara lite si och så med det. Det har varit många turer kring hur jag och Jörgen ska fira. Vi blev medbjudna ut till Saltarö på en stor fest, vilket jag var jättesugen på. Men J är bara ledig imorgon så det kändes väl som en lite väl stor apparat, sen har han hostat i flera dagar också.

Nu har vi i alla fall bestämt att vi ska sätta oss i en närliggande park och grilla när han kommer hem från jobbet vid 16-tiden. Sen ska vi bara gå hem och mysa! Inte så traditionellt, men gott nog för oss :)

Vi har en tendens att hoppa över alla stora högtider, vi har varit hemma själva på nyår vid två tillfällen och även flera gånger på valborg. Det brukar bara bli så mycket stoj. Är det någon åldersgräns för att bli medlem i PRO?

Busigt av mig

Angående förra inlägget så sa Jörgen att jag inte fick lägga upp bilden på tuppkammen, vid sådana tillfällen brukar jag muta honom tills jag får min vilja igenom. Idag hade jag dock inte tid att förhandla eftersom jag skulle till jobbet. Jag gjorde en fuling och lade upp den ändå, den är ju trots allt suddig och ibland måste man ta en för laget.

Fick precis det här mailet:

Jörgen: "jag tittade precis på din blogg och du bör inte komma hem ikväll om du inte har något riktigt gott med dig.....!"

Attans, det blir till att dra förbi food courten i Sumpan och köpa Sveriges godaste Thaimat, stackars mig..

Frisering

Igår var det dags att sommarfrisera J! Rakat skulle det bli, enkelt och bekvämt. Jag freestylade lite och gjorde en tuppkam, det blev riktigt bra. Jörgen var inte lika imponerad, han tyckte inte att det såg tillräckligt professionellt ut. 

Så det fick bli helrakat ändå, inte fy skam det heller. Helrakat är manligt och sexigt.. army! När vi var klara såg det ut som vi slaktat en katt.




Mysfrukost

När jag eller Jörgen är lediga mitt i veckan brukar vi köra "mysfrukost", då går vi ner och köper färskt bröd och philadelphiaost. Sen äter vi massor, lääänge. En riktigt härlig tradition!

Idag är det J som är ledig, och jag jobbar min sista dag innan semestern :)



AW

Nu är jag hemma efter en helt underbar eftermiddag i Rålisparken, det måste vara den varmaste dagen hittills i sommar.

Den här veckan är första veckan någonsin som jag och mina 2 kollegor slutat samma tid. Någon av oss jobbar alltid kväll, och någon jobbar alltid helg. Det blir därför väldigt sällan vi gör något tillsammans. Vi kanske får mer tid att umgås nu när vi ska gå åt skilda håll, vem vet vad som händer :).

Det är för övrigt ganska svårt att koppla bort jobbsituationen. Även om jag är säker på att det löser sig till det bästa är det stressande att jag måste hitta ett nytt jobb innan 1 september, annars kommer jag med största sannorlikhet bli tvungen att kliva ner ett snäpp eller två på karriärsstegen. Nu måste jag sitta och kolla jobb på min semester, det är inte vad jag är mest sugen på just nu :P. Jag förtjänar att bara vara ledig och njuta.

Är ändå nöjd med mitt val. Jag kommer sluta med huvudet högt!

Laddad

Glömde mobilen hemma idag, känner mig handikappad :(.

Jag och Malin har i alla fall varit och handlat rostbiff, potatissallad, jordgubbar och några öl under lunchen. Så nu är vi laddade inför en after work i Rålis :)

God morgon

Onsdag, tiden bara rusar iväg. Kan inte fatta att det bara är två dagar till min semester! Jag har en del som jag känner att jag måste ta tag i så det är välbehövligt, ska försöka fixa så mycket som möjligt i helgen så jag bara kan njuta sen.

I eftermiddag ska jag på after work med M och S, det är sista chansen för oss att ses innan alla går på semester. Sen kommer vi inte jobba tillsammans så mycket längre till heller, så trist att jag inte vill tänka på det :(. Men men, vi kanske kommer vara lediga mer tillsammans en vi varit innan, som det ser ut nu är det alltid någon av oss som jobbar helg. Inte något ont som inte har något gott med sig ;)

Gårdagen

Jag fick ju iväg några inlägg under dagen men var som sagt alldeles för trött för att uppdatera när jag kom hem.

Köandet gick alldeles utmärkt. Vi började kl 07.20 och fick platsnummer 237-241. Alfahonan som styrde upp när Madde och Emma köade för biljetterna fixade och trixade även denna gång. Hon ordnade med en kölista och fick personalen att samarbeta. Vid ett tillfälle såg jag henne gå och konversera med en vakt som skulle spärra av lite, jag hörde honom säga "det är dom ändringarna vi gjort, men det får du inte säga till någon annan", Hon lyckades alltså pressa personalen på inside information.. imponerande.

Jag trodde nog att jag skulle vara bland dom äldsta i kön, riktigt så var det inte. Vi hade två 35 +are från Skåne bredvid oss, två riktiga Ullared morsor. Dom hade planerat att bli yngre och yngre allt eftersom dagen gick, för att sedan lagon till showen nått den åtråvärda åldern 14. Så vid 14.30 var dom ungefär 16,5 år. Sen var det ju flera mammor som var där och tittade till sina tonårsdöttrar. Bland annat en finska som tyckte det var skitdåligt att inte hennes unge fick gå före alla i kön, någon förklarade pedagogiskt för henne att hennes dotter fick ställa sig längst bak i ledet som alla andra. Då sa morsan bara "voi vitta" och vände på klacken. Härlig folksamling!

Vi sov, åt, läste, snackade och på något sätt lyckades klockan ticka på. När det väl började närma sig blev folk histeriska, började en skrika så skrek alla. Det gick runt folk utklädda till Volturi's och delade ut flyers, det var i alla fall lite festligt.

När vi väl fick komma in var jag så kissnödig att det kändes som jag skulle dö. När jag berättade detta för mina rutinerade kö-kompanjoner höll jag på att få en smocka, då hade vi nämligen fått en mycket åtråvärd plats på rad 5 framför scenen. "Har vi köat i 9 timmar för att du ska sumpa allt? Knip för fan", instinkten tog dock över och jag rusade till toaletten och tillbaka, brydde mig inte ens om att tvätta händerna. Lyckades tack och lov ta mig tillbaka.

Sen började vad som skulle komma att bli en mycket utdragen show. Man hade bjudit in artister som skulle genomföra låtar från filmerna, ingen var dock intresserad av något annat än den stora finalen. Man försökte även med lite klipp från den kommande filmen. Det var så varmt att folk knappt orkade klappa händerna. Kodjo Akolor var konferencier och fick jobba hårt för att hålla igång publiken.

När Kirsten och Taylor äntligen kom ut brakade helvetet lös totalt. Total hysteri, har aldrig sett något liknande. Folk skrek, grät och svimmade till både höger och vänster, ungefär som på the beatles tiden. Jag är glad att jag gick, kommer nog aldrig mer få uppleva något liknande.

Det var svårt att få till bra bilder under showen, jag gjorde fick dock till en klockren video med mobilkameran, får se om jag pallar lägga upp den :)











Total koma

Jag är i total koma efter eventet igår. Är det detta som kallas the twilight zone? ;).

Var i alla fall och fick mina provsvar hos doktorn idag. Dom hade tagit socker, blodvärden och sköldkörtelvärden. Alla såg bra ut, som väntat :).  Nu är det bara gastroskopin kvar.. det ser jag fram emot.. =/

Nu ska jag äta och vila så jag får lite ny energi. Återkommer senare.

Nu börjar det dra ihop sig. Det har inte ...

Nu börjar det dra ihop sig. Det har inte alls varit lika jobbigt som jag trodde. Stämningen är familjär och alla är förväntansfulla och glada. Åt varje håll ser man converse i regnbågens alla färger, och många har gjort egna tröjor för att visa sin djupa beundran. då och då hetsas alla till att skrika hysteriskt. Nu ska vi tydligen gå in!


Anki och emma!

20100621426 (MMS)

Anki och emma!


För några veckor stod Madde (syrran) och...

För några veckor stod Madde (syrran) och Emma (kusin) och köade 24 timmar för vip-biljetter till twilight fan event på hovet. Dom fick tag på 2 biljetter var och valde att bjuda med sina kära storasystrar, mig och Anki:) Nu är det dags, vi började precis andra omgången köande. Kl 17.00 är det insläpp.


Jordgubbar

Somrigare blir det knappast!

Vi har varit ganska slöa här idag eftersom vi var ute igår. Eller rättare sagt så har jag varit trött, Jörgen har varit apbakis :P Han satt uppe och rövade med en kollega halva natten medan jag fortsatte på pensionärsspåret och knöt mig tidigt. Lite Jordgubbar och glass gjorde dock susen för energinivån:)



Bouledrottningen

Det var en riktigt rolig kväll igår. Först åt vi en god middag på ett ställe som heter Linas, vet inte vart Jörgen hade fått kinaresturang ifrån. Sen drog vi i alla fall vidare till Boulebaren där det visade sig att jag var grym på Boule. Av alla sporter jag testat och alltid varit lika kass på, visar det sig att Boule är sporten för mig..Vem hade kunnat ana det? ;)

Jag vann och vann och vann, sen kom en grabb som jobbade där och anklagade mig för att kasta fel.. pfht, han måste ha varit avundsjuk över att jag kom in som nybörjade och ägde. När jag väl började kasta "rätt" var det slut på min vinstsvit, jag borde ha slutat när jag var på topp.

SMS-inlägg

20100619423 (MMS)


Lördagsplanerna


Men först en skål för Vickan och Daniel..




Vi ska strax iväg och äta kinamat med lite vänner. Sen ska vi eventuellt spela boule i Rålis. Boule, stavas det så? Pensionärssporten i alla fall. Jag har aldrig testat det förut, men det känns passande på något sätt ;)

Min konstnär

Jörgen ser ut över ett soligt Sundbyberg och hittar insperationen till sin mörka citytavla. Vi kan nog fastställa att logik och estetik inte går hand i hand ;)




Hem ljuva hem

Det var helt underbart att vakna upp i morse, i en renbäddad säng tillsammans med Jörgen. Solen gassade in genom persiennerna och jag låg kvar länge och gottade mig åt att jag inte hade några "måsten" att gå upp till. Jag är annars ganska bra på att hitta på massor med saker jag behöver göra, dels för att jag oftast vill ha det så. Men ibland behöver man bara vila och det här var en sådan morgon.

Jag försöker lära mig lite mer om systemkameran och dess funktioner. Så jag passade på att ta en bild på vårt sovrum i all sin stökiga prakt. Det var verkligen svårt att få morgonljuset att komma till sin rätt utan att gardinerna blev för genomskinliga. Det blev rätt så bra tillslut, lite mörk kanske.


Viltbiffar med ostfyllning och chilisås

Oftast är det jag som står för matlagningen hemma eftersom jag är intresserad. Men den här rätten var det faktiskt Jörgen som bjöd mig på första gången för flera år sedan. Vi har ätit den regelbundet sen dess. Den är grymt god och sprider väldoft i hela hemmet. Vi använder viltfärs eftersom vi alltid har det hemma, men det går säkert bra med nötfärs också.

Blir 4 biffar:
400-500g älgfärs
1 ägg
1 halv påse tacokrydda
1 hackad chilifrukt
lite salt
valfri ost, vi tar det vi har hemma men det godaste är Västerbotten eller liknande.

Såsen: Lika delar heinz chilisås, majonnäs och gräddfil
Tillbehör: Klyftpotatis eller pommes, sallad

Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop alla ingredienser till biffarna och forma sedan med ost i mitten. Sätt in klyftisar eller pommes i ugnen. Stek biffarna så pass att det blir en stekyta, låt dom sedan bli klara i ugnen. Det brukar inte ta mer än högst 10 min, dom blir lätt torra om dom står inne för länge.



Jag har vädergudarna på min sida

När jag klev upp imorse (rättare sagt förmiddagen) noterade jag att det var monligt ute, åt lite frukost framför tv´n och gonade en stund. Sen när jag precis ställt mig för att diska började det regna. Lagom till jag var klar började det klarna så jag bestämde mig för att ta en joggingrunda.

När jag kom ut sken solen trots att det blåste, perfekt joggingväder med andra ord. När jag kom upp i lägenteten igen hade det börja molna på igen så jag passade på att köra lite styrketräning också. Gick in i duschen i samma veva som Jörgen kom hem från jobbet, när jag kom ut var himlen helt kolsvart och det hade börjat regna igen. Vi satte oss i soffan och pratade lite, då började det åska och mullra rejält. Jag tycker att det är jättemysigt med åska så det var perfekt.

Sen började kvällssolen skina efter en stund, jag passade då på att gå iväg med lite pantburkar och handla till middagen. Det var alldeles friskt och härligt i luften som det bara är efter regn och åska!

En perfekt ledig dag :)

Personligt

Anette var inte bara en duktig andepratare, hon vad klok också :) Hon fick mig verkligen att tänka till och plocka fram känslor som jag tryckt undan. Jag var där i hela 1 tim och 45 min, men ska försöka sammanfatta det så gott det går :)

När vi hade slagit oss ner i ett par soffor sa hon att hon skulle försöka få kontakt, sen satt hon tyst i säkert 5 min. hon sa att hon hade någon i närheten som inte ville kliva fram riktigt, men att hon hela tiden fick ett enda ord om och om igen som hon inte visste vad det betydde, Spanien. Hon sa att jag skulle påbörja något eget tillsammans med en annan person, men att det fortfarande bara hängde löst i luften och att hon därför hade svårt att se detaljer. Jag blev helt paff.. för det första ska vi ju åka till Spanien om en månad, sen har jag och en vän pratat väldigt mycket om att starta eget i Spanien. Anette sa att hon skulle gå vidare och försöka luska mer i det sen.

Hon fick kontakt med en man som gått över när han var runt 70-75 år och 175 cm lång, han hade vitt hår, såg fräsh ut för sin ålder, var satt i kroppen och hade varit död ganska länge. Hon trodde att han hörde till mammas del av släkten. Anette såg ett långt vitt staket, typ som en hästhage. Hon sa att det kändes som att han hade haft som typ en bondgård som han på gamla dar inte kunde ha kvar. Han arrenderade därför ut den delen av gården men bodde kvar i huset. Hon fick upp ordet Smedhem som hon trodde kunde vara någon form av gårdsnamn eller liknande. Han hade inget speciellt budskap eller så utan ville bara komma och säga hej som jag förstod det. Jag har ingen aning om vem mannen kan vara, men jag berättade allt för mamma så hon skulle kolla lite.

Sen fick Anette kontakt med en kvinna med stark integritet som suckade mycket ;). Hon sa att hon hörde tickande klockor kring kvinnan och såg en gammal moraklocka och en vedspis. Hon sa att kvinnan hade vitt permanentat hår, var 160 cm lång och lite rundare. Hennes ansikte var runt men med nätta drag (näsa, mun). Anette såg tvätt och strykbrädor och var inte säker på om det handlade om ett arbete eller om det handlade om arbete i det egna hemmet. Hon hade lidit av svimningsatacker mot slutet, hennes död hade berott på ålderdom (dock hjärtat). Hon såg också färgen blå med kvinnan och hon ville att jag skulle hälsa till Sven. Kvinnan hade inte levt sitt liv som hon ville och inte fått ge uttryck för sina känslor. Hennes budskap till mig var att inte göra samma misstag utan att gå dit jag hör hemma och dit hjärtat bär, inget är fel. Jag ska inte bara göra det som förväntas av mig och binda upp mig i saker jag inte vill. Jag ska vara min egen och inte bara stå och vänta på nästa uppgift. Hon ville att jag skulle se till mina egna intressen och inte börja tänka på barn redan nu, det skulle jag få sen så det räckte och blev över ändå.

Jag är ganska säker på vem kvinnan är och förstår vad hon vill säga. Sen jag var 7 år har jag haft en klar bild över hur mitt liv ska se ut, jag ska ha ett hederligt svenssonjobb och gifta mig och skaffa barn tidigt. Alla val jag gjort har varit för att komma dit så snabbt som möjligt, jag har varit blind för andra möjligheter. Anette frågade vad som var så farligt med att skjuta upp allt det i 3-4 år, då skulle jag ju bara vara 26-27 år och fortfarande ung och ändå hunnit med massor med saker som varit utvecklande för mig. Jag försökte köra min vanliga predikan till svar "man kan faktiskt göra allt det där med barn". Hon svarade bara, ja men varför ska man göra det när man inte behöver? Varför inte bara ge dig själv tid att fokusera på dig själv och det du vill göra utan att behöva axla det ansvaret och bli stressad. Och vad ska jag svara på det? hon har ju rätt. Och någon stans har jag ju haft dom känslorna också, jag har bara inte kunnat släppa min föreställning om hur saker och ting bör vara.

Hon sa också att jag helst inte ska bo i lägenhet. Jag ska ha närhet till storstadspulsen utan att leva precis i den. Det bor en enstöring i mig som blir stressad av alla människor och behöver känna frihet. Hon sa att i den bästa av världar skulle jag bo på en liten egen ö utanför en stad, där jag kan springa runt naken :). Jag behövde även ha ett kreativt arbete där jag också fick ge utlopp för min estetiska ådra. Och precis i början sa hon att hon såg att jag levde i ett hem fullt av färger och att det var bra för mig (tack Jörgen;).

Jag är jätteglad att jag att jag bestämde mig för att träffa Anette! rekommenderar henne varmt.

Helt slut

vet inte riktigt vad det är men jag är helt slut, har legat däckad på soffan sen jag kom hem :p. Anette sa jättemycket bra och spännande saker. Jag är lyckligvis ledig imorgon så då kommer en redogörelse!

Påväg till mötet med Anette Bengtsson. ...

Påväg till mötet med Anette Bengtsson. Pirrar ordentligt i magen :). Blir alltid så nervös när jag ska byta till buss på slussen, det blir alltid så virrigt. Men nu har jag i alla fall hittat rätt busshållsplats och står och väntar :). Ska träffa Malin i Rålis efteråt men jag berättar hur det gått när jag kommer hem.


Ett mail

Hittade ett underligt mail i inkorgen nyss. Någon måste ha registrerat min mailadress på ett väldigt suspekt ställe. "Springmasken i kungens stekta sparv"?. Kan ju inte påstå att det väcker rebellen i mig precis..

"Det
är dags att sparka äktenskapens anemiska fittor och kukar blodiga! Heta
och övermodiga ska vi bekämpa den här borgerliga
1800-talskonstruktionen som sjunger feghetens och långtråkighetens lov!
Kåta och andfådda ska vi slåss för en kärlek som befinner sig bortom
banaliteter som ja och nej! Slåss för förhållanden som vilar på åtrå,
djup gemenskap och tillgivenhet! Slåss för begäret som skrattar högt åt
rigida institutioner och tjatiga traditioner! Med all kraft ska vi
spotta på den konst som går maktens ärenden och frivilligt sticker
tungan i kungahusets och regeringens smutsiga anus! Vi ska vara den
ruttnande njuren i Daniels buk, springmasken i kungens stekta sparv och
skabben i drottningens himmelssäng!
Vi är många som slagits mot
strömmen, som drunknat eller gett upp i darrande små knyten av gråt,
druckit oss fördärvade i mörkret och gömt oss, ljugit och skämts.
Samtidigt har vi kämpat på, smockat etablissemangets snåla ansikte
blått, ställt hårt mot hårt och segrat! Funnit lyckan i ohämmad frihet!
Sapfo jublar och ser till att vi får se mindre av sömn än den klart
sjungande näktergalen! Historiens alla hysterikor, bögar och flator slår
in vinds- och garderobsdörrarna, tumlar gapflabbande ut, onanerar mot
kullerstenarna utanför slottet och pissar Stig Larsson i munnen! Kristin
Lavransdotter öppnar äntligen bladen på rosen hon fått av Gud och
smeker knoppen med darrande fingrar! Henry Miller vaknar till i sin grav
och sträcker upp en kall, benig hand under din kjol! Och du älskar det!
Burroughs plockar upp nya rosiga, ståndaktiga gossar på Fredsgatan!
Erica Jong hoppar från Kaknästornet och flyget utan rädsla ut över stan!
Alla Stockholms söderhipsters slutar kanalisera sitt begär i surdegar
och årgångsvin! Alla passivt stirrande mindfulnessoffer slutar att nöja
sig med det lilla och smäller näven i bordet för det storslagna! Alla
vimpelviftande Love Stockholmbesökare bränner flaggorna, stormar
Storkyrkan och dansar på de nyrenoverade bänkarna, som hade de målats om
för folkets skull!
Så låt våra heta tårar, vårt sura svett och
slemmet, sperman och saften från våra bultande kön flöda fritt och i
enad front höja sig och likt en tsunamivåg krossa monarkin, spräcka
äktenskapets bojor och ta över det offentliga rum som är vårt!"

Hemma

Jag blev så frustrerad på min joggingrunda. När jag hade sprungit ca 3 km kom det satans hållet som på beställning. Jag hade precis börjat varva ner innombords och bara lunkade på så skönt, och så känns det helt plötsligt som jag springer med en yta i högersidan. Jag har inte tålamod att gå, när jag joggar vill jag jogga. Eftersom jag hunnit halva sträckan tar det ju ganska långt tid att gå resten.

Jag ringde till Jörgen och klagade, han tyckte synd om mig så då kändes det lite bättre. Efter vi lagt på var hållet som bortblåst och jag kunde springa hela vägen hem utan att det kom tillbaka.. seger till mig! Sista biten rusade jag som en toka så hjärtat fick pumpa på ordentligt, så nu känner jag mig alleles varm och lugn i kroppen :)

En joggingrunda får det bli..

sen tidigt i säng. Jag har jobbat kväll hela veckan och haft sovmorgon, men imorgon jobbar jag bara mellan 08.00-13.00.. sen tar jag helg :).

Jag har ju blivit preliminärt inbokad hos mediet Anette Bengtsson imorgon och jag hoppas verkligen att hon inte ringer och avbokar. Jag ska nog ringa på morgonen och få tiden bekräftad, så hon inte glömt bort mig. Tydligen har hon ett annat jobb nu på längre tid som gör att hon inte har tid med så mycket annat, men hon skulle försöka klämma in mig. Ska bli så spännande, jag ska förbereda lite frågor ikväll.


God morgon

Det blev en rejäl sovmorgon för mig och Jörgen. Vi satt uppe länge med Stina och Micke och hade det trevligt igår. Semestermentaliteten har utan tvekan redan infunnit sig. Vi har gjort något efter jobbet varje dag den här veckan och igår blev det ostbågar cigg och folköl till middag, tur att vi bor i Sverige och bara har sommar 3 mån per år.

Nu har jag i alla fall precis skickat iväg Jörgen till jobbet och ska strax bege mig själv!

Hejdå Älskling..

Friend of the year awards 2010


Idag har jag vid tre olika tillfällen sökt stöd hos mina vänner för mitt röksug. Jag vet inte exakt vilket svar jag fiskat efter, något tröstande.

 

Det började med att jag mailade en vän på lunchen. Det ä nog bäst att inte nämna några namn här :P

Jag: ”Fan, jag är röksugen”

Hon: ” Det är nog jag också, plus att jag har mensvärk och syndaflod mellan benen.. Jag tuggar tuggummi så jag får gaser i magen och äter choklad så jag blir ett fetto. Livet är underbart!”

 

Någon timme senare vände jag mig till Samira för råd.

Jag: ”Jag är röksugen, hjälp”

Samira: ”ja, var och en gör som dom själva vill”

 

Sen gnällde jag lite till Thomas:

Jag: ”Thomas, jag är så jäkla röksugen”

Thomas: ”jag har ett helt paket med mig, går och hämtar på en gång” (han snusar egentligen)

Jag: ”Nej för fan, aldrig att jag sjunker så lågt att jag går ut och röker på jobbet.. ursh vad äckligt”

Thomas: ”Äh skärp dig nu, lite rökning har ingen dött av, dessutom är det lights.. det är bara att tuta och köra”

5 min senare kom han förbi med paketet och sa ”jag lämnar det här hos dig så jag kan komma och hämta om jag blir röksugen”. Nu ligger det nedmölat i en låda, jag är stark!

 

Så, vem vinner friend of the year awards 2010?


THE BEAST

Jörgen har fått sommarjobbarna på hans jobb att börja kalla honom "The Beast". Tillåt mig skratta... MOAHAHAHA!

Jag motarbetar genom att kalla honom "Winnie The Pooh" inför hans kollegor.


Upp och iväg till solna för provtagning!...

Upp och iväg till solna för provtagning! Proverna skulle lämnas på fastande mage så det var bara att gå upp och slänga sig iväg. Jag som knappt vet vad jag heter innan jag ätit frukost :p. Sitter i alla fall på bussen nu så det ska nog fixa sig!


Solcellslampa

Jörgen har köpt hem en solcellslampa från jobbet. Så nu är det extra mysigt på balkongen om kvällarna :). Blomlådan har för övrigt blivit jättefrodig och fin. Är det kanske tack vare allt regn?


SMS-inlägg

20100614413 (MMS)

Ringde Jörgen på väg hem från jobbet, han satt på en krog här i Sumpan och kollade på fotboll med en kollega. Bestämde mig för att joina och äta en Pizza, lite mer gluten ;). Det var dock inte lika gott som jag hade väntat mig, pizza kan jag lätt offra.


Status

Struntade i att ta lunch idag eftersom jag kom sent pga läkarbesöket. Men nu tänkte jag ta en liten kortisrast!

Det gick i alla fall bra hos läkaren. Jag var orolig att dom skulle avfärda mina symptom med att jag inte skulle äta allsidigt mm, som dom gjort innan. Men nu tog hon mig faktiskt på allvar, i alla fall när jag berättade att jag tappat 7 kg i vikt på 6 månader helt obefogat.

Nu ska jag tid imorgon bitti och ta blodprover först, det ska tydligen göras på fastande mage. Sen ska jag på ett återbesök nästa vecka när provsvaren kommit. Hon kommer även skicka en remiss för gastroskopi..huhuhu =/.

Jag åt i alla fall en stor fet macka med brie ost och salami när jag kom till jobbet, supergott var det. Tänkte att det är lika bra att köra på innan gastroskopin så det blir ett pålitligt resultat. Magen svällde upp direkt =/, men det kanske är för att det blev mycket på en och samma gång också.. inte vet jag!


Godnatt gott folk

Nu är det snart sängdags för oss, det har varit en intensiv kväll. När jag kom hem kändes det som jag skulle krypa ur kroppen. Det finns inte så mycket att göra under helgerna på jobbet så man blir lätt understimulerad, plus nackspärr efter allt stirrande på skärmarna.

Jag sprang förbi Konsum och handlade lite middag, när jag gick ut och hem märkte jag att det börjat regna. Jag hade tänkt jogga så det kändes inte alls kul. Men när jag väl kom hem kände jag mig så rastlös att jag blev tvungen  att ta en runda i alla fall, sen blev det lite styrketräning av bara farten. Nu känns livet underbart igen ;)

Jörgen kom hem precis när jag duschat klart och skulle till att börja med middagen, välplanerat :). Omelett med bacon och sallad fick det bli.

Drömmar om mat

Imorgon ska jag till läkaren för att kolla om jag har glutenallergi. Jag ser fram emot det lika mycket som jag bävar för det. Inte för att jag tror att speciellt mycket kommer att hända just imorgon, jag får nog lämna lite blodprover och gå där ifrån med en remiss för gastroskopi. om jag ska göra en gastroskopi hoppas jag läkaren säger att jag måste äta mycket gluten innan...

Jag har en lång lista med saker jag går och är sugen på. Pizza, Pasta, riktigt hamburgerbröd.. allt bröd egentligen.

Sommarplaneringen

Min sommar kommer att börja med midsommar som jag spenderar i Stockholm tillsammans med J. Exakt vad vi ska göra har vi lämnat öppet. Veckan efter kommer jag troligtvis också stanna hemma i Stockholm och bara njuta av ledigheten. 

Sen bär det av till Oslo och till Maja. Jag har en hel hög med bekanta i Olso så jag ska försöka hinna med några fler besök också. Efter några dagar där kommer jag och Maja ta en road trip hem till Mora och hälsa på våra familjer. Hur länge jag stannar där är inte bestämt. Kommer ta en tripp till Borlänge också och kanske Falun.. (Lisa, kommer du vara hemma?". 

Så långt fram i planeringen har vi med all säkerhet börjat närma oss vecka 29, då kommer jag och Jörgen dra till Alicante med Malin. Det blir några dagar i Alicante, sen tar vi tåget till Barcelona och avslutar vår semester där.

Tror ni jag kommer kunna hålla mig till planeringen? ;)

Ditten och datten

Jag älskar att det är dåligt väder när jag jobbar helg, då känns det inte som jag går miste om något. Dessutom blir det inte lika varmt på kontoret heller. Apropå väder, det är så festligt att Jörgens mobil visar vädret i displayen. Funderar på att köpa en själv också bara därför.

Det här är faktiskt min sista jobbhelg innan semestern, sen är det 4 veckors ledighet som väntar. Jag har faktiskt ganska mycket planerat nu, berättar mer om det sen :). Nu ska jag sticka iväg till jobbet.


Ny mobil

Nu har Älsklingen fått sin efterlängtade HTC Desire, efter 7 veckors lång väntan är han som ett barn på julafton. Jag mailade personen som ansvarar för personalköp i Onsdags och frågade vart den tagit vägen, och idag när jag kom till jobbet såg jag att han svarat. Pinsamt nog hade han mailat redan i Måndags och sagt att jag kunde hämta den. Den dagen var jag inte riktigt klar i bollen och gick hem sjuk. Han skriver på Engelska och på något vis hade jag nog lyckats avfärda mailet som ett "din inkorg är full" mail, som jag fått flera gånger den senaste tiden.

Jörgen är i alla fall jättenöjd hittills! Det är kul att kunna göra någon så glad :)

Rökare?

Sitter på jobbet och har lite rast, känner mig röksugen.

 

Jag skulle aldrig kalla mig själv rökare. En rökare röker på heltid, jämt fördelat under dagen och året runt. Det gör inte jag, jag feströker och säsongsröker. Tack och lov festar jag sällan, men så fort träden börjar knoppa smyger sig blossandet på..

 

Det börjar alltid med en frihetskänsla. Jippi, våren är här!! Solen är uppe när man slutar jobbet, det är varmt i luften och man kan springa in och ut hur man vill utan att behöva bylsa på sig en massa kläder. En cigg på balkongen i kvällsluften har väl ingen dött av? I ungefär två veckor brukar denna gyllene medelväg hålla innan den svänger av, tvärt ner i närmaste träsk. Irritationen kommer smygandes utan att man först förstår varför. Är alla idioter helt plötsligt? Är jag godissugen? Mens? Sen börjar bitarna falla på plats, cigg.. mmm mums.  

 

Nu har jag kommit till den punkten då jag måste göra valet, vill jag vara ett röksnusko resten av sommaren? Eller vill jag vara en hälsosam människa med bra kondis som luktar gott? Valet borde vara enkelt. Frestelserna är dock många. Min kompis M är i samma situation som mig, och vi har alltid sjukt dåligt inflytande på varandra när vi kommer till det här stadiet. Jag behöver bara se M för att bli röksugen. För att inte tala om Jörgen, han kallar sig inte heller rökare trots att han röker året om. Det beror på att han alltid lyckas hålla det på en sparsam nivå. Han röker ungefär 3-4 cigg per dag, året om. När jag väl börjat kan jag inte sluta, då vill jag röka hela tiden.


SMS-inlägg

20100611408 (MMS)


Just det..

Jag glömde att berätta att det inte blev något besök hos mediet Anette Bengtsson förra torsdagen, hon blev tvungen att avboka. Jag hade verkligen sett fram emot det så det var riktigt tråkigt, hon var dessutom fullbokad i flera veckor framöver. Hon frågade om jag ville vänta, annars kunde hon rekommendera en kollega. Jag förklarade att jag gärna ville träffa just henne, så hon skulle försöka klämma in mig den 17/6. Håller tummarna :)

En riktig sommarmiddag

Ett supersomrigt och jättegott middagstips. Jag valde att göra en Fransk rostbiff. Skillnaden mot Engelsk är att den får stå i lägre ugnsvärme längre tid så den blir saftigare. Det går dock bra vilket som.

Fänkål och chilikryddad rostbiff

1 msk fänkålsfrön, stötta
torkad chili efter smak
Salt och peppar
olja

Värm ugnen till 90 grader. Gnugga in rostbiffen med kryddorna och bryn den runt om. Stick en termometer i den trockaste delen av köttet och låt den stå i ugnen tills termometern visar 60 grader. Om du föredrar rödare kött kan du ta ut den vid 55 grader. Vira sedan in rostbiffen i aluminiumfolie och låt den stå i 30 min innan du börjar skära i den.

Asiatisk vattenmelonsallad
4 port
1/4 vattenmelon
2 nävar färsk koriander (ta med stjälkarna)
2 nävar färsk mynta
2 nävar rucola
1 knippe rädisor, tunt skivade
1 näve jordnötter eller solrosfrön
150 g fetaost

Dressingen
färsk ingefära, stor som en tumme, skalad och riven
3 färska chili (gärna olika färger), urkärnade och tunt skivade
2 msk thaisoya
6 msk olivolja
saften av 3-4 lime
salt och peppar

Ta bort fruktköttet från vattenmelonen och skär fruktköttet i små kuber. Lägg allt i en skål tillsammans med rucola, mynta, koriander och rädisor.
Lägg ingefära, chili, soya och olivolja i en mindre skål och tillsätt så pass mycket lime att smaken kommer fram genom olivoljan. Smaka av med salt och peppar.
Rosta jordnötterna eller solrosfröna i en panna och stöt dem sedan grovt i en mortel, blanda i det i salladen och strö över fetaosten.
Om man tror att all sallad kommer gå åt går det bra att blanda i dressingen direkt. Ska man spara till dagen efter är det bättre att dressa på tallriken.




Det bästa är att man känner sig som Anna Skipper när man kommer hem med varorna :)



Mora

Jag har precis gått igenom bilderna vi tog i Mora i helgen när vi grillade hos svärmor Åsa. Ingen lagar älg som Åsa, ingen. Vi hade en riktigt helkväll på altanen!

Tidigare på dagen hade Åsa och Jörgen varit och köpt högtalare till laptopen så vi skulle kunna spela musik där ute. Eftersom det var lite delade meningar om vad vi skulle lyssna på kom vi på en riktigt rolig idé. Vi gick varvet runt så att alla fick välja sina egna favoriter. I ett sällskap med allt från 50-talister till 90-talister blir det en salig blandning vill jag lova ;)


Jörgen och Birk, bästa polarna.


Jag och Simon, det var genom Simon jag och Jörgen lärde känna varandra. Även om vi inte ses så ofta längre har han en stående plats i våra hjärtan ;)


Jörgens bror Fredrik. Hela eftermiddagen spekulerades det vilt i vad som hänt med hans keps. Fredrik tyckte dock att det var onödigt att byta ut en keps med så mycket karaktär, jag förstår resonemanget. Det kan hända att jag får skit för att jag lägger upp den här bilden, det tog några försök innan jag lyckades ta den.


Mys med rom och cola!


Vi och björnarna

Klockan är redan 11.30 på min lediga dag, gud vad tiden går snabbt. Snart kommer Jörgen hem, tills dess har jag på eget initiativ lovat att göra rostbiff.

Jag har inte lagat speciellt mycket mat alls sedan vi slutade med Linas matkasse, det är lite tråkigt. Det har mest blivit gröt och äta ute, väldigt mycket äta ute faktiskt. Det är sommaren, man får lust att gå ut och göra saker. Jag och Jörgen går verkligen i ide på vintern och vaknar upp framåt våren.

Allt är bra..

Mamma ringde och frågade hur det var med mig eftersom jag inte har uppdaterat bloggen på ett tag, hehe :). Jag har varit risig, nu är det bättre. På grund av min pollenallergi fick jag problem med bihålorna, och ena örat började värka.

Vi har precis kvällsfikat lite till filmen Crank som visas på 6an, den verkar bra. Nu har vi pausat för att Jörgen ville springa ner till 7 eleven och köpa cigg. Jag är ledig imorgon så mig gör det ingenting att det blir sent :)

Kl 06.20 gick vårt tåg från mora imorse...

Kl 06.20 gick vårt tåg från mora imorse. Jag var så trött och alldeles frusen när vi klev på. Till råga på allt gick Jörgen och köpte en landgång med räkor i bistron, jag blev avundsjuk och bitter. Lyckades somna på stört och vaknade i Uppsala, nu har jag lite nackspärr men är mycket piggare :)


Försenade inlägg

Jag MMS-bloggade flera gånger under dagen igår, det måste ha varit något fel på blogg.se för ingenting ville publiceras. Nu ser jag att alla inlägg lagts upp mellan 6-7 i morse. Morgonpigg är jag ju visserligen, men inte så morgonpigg :)
Det var i alla fall jättetrevligt hos svärmor igår, och som alltid underbart god mat. Det var perfekt grillväder, vi satt ute hela kvällen. Idag är det molnigt och blåser vilket är lite synd, hade vart trevligt att kunna sitta ute idag med.

SMS-inlägg

20100605394 (MMS)


SMS-inlägg

20100605397 (MMS)


SMS-inlägg

20100605395 (MMS)


Dalarna

Har lite dålig samvete för att jag snackade skit om Gagnef igår. Jag hatar inte kossor och fält, tvärt om faktiskt. En fin sommardag i Dalarna är ju det bästa som finns. Det är så skönt att kunna komma och gå som man vill, im lucky.

Nu ska jag strax gå bort och hälsa på mamma på jobbet, hon jobbar 14-timmarspass idag så vi kommer inte hinna ses annars. Ikväll ska jag nämligen på grillfest på svärmor Åsas altan. Älg blir det, helt traditionsenligt.

Gagnef, ursh och fy. Kossor, fält och ing...

Gagnef, ursh och fy. Kossor, fält och ingen 3g täckning. Här vill jag då aldrig bo. När man passerar Gagnef på väg till Mo-town vet man att det är den tråkigaste biten kvar. Egentligen skulle vi varit framme för länge sen, blä för det. Jörgen bara sover och jag råkade äta glutengodis av misstag, läget har varit bättre. Vill vara framme NU


På väg hem till mora otippat nog. Planen...

På väg hem till mora otippat nog. Planen var att jörgen skulle åka själv, jag skulle stanna hemma och följa med mallan på skrattstock imorgon. Men imorse när jag vaknade kände jag mig snuvig, åkte in till stan i alla fall och började då känna mig allmänt hängig. Det kändes inte så kul att ligga hemma och vara förkyld själv hela helgen, så jag bestämde mig för att följa med J :). Tåget är dock försenat så vi får se när vi kommer iväg.


SMS-inlägg

20100604389 (MMS)


Vem blir du mest rädd för?


Vilken karaktär tycker du är mest skräckinjagande? Håll i hatten, den sista är inte att leka med..

1) Jason Voorhees


2) The Scream


3) Freddy Krueger


4) Camilla lägger thailändsk ansiktsmask med aloe vera

SMS-inlägg

20100603386 (MMS)


SMS-inlägg

20100603383 (MMS)

Efter en hektisk start på arbetsdagen med storbrand i baken har jag nu kunnat sätta mig ner och ta rast. Det fick bli en liten fruktlåda från caféet till mellanmål. Jag jobbar bara till kl 13.00 idag, sen åker jag direkt hem till Samira i Huddinge. Hon har bott där i över 1 år och jag har inte varit och hälsat på än. Det ligger liksom på fel sida om stan för mig, men snart kommer hon forhoppningsvis flytta lite närmare :)


Twilightfeber

Bestämde mig att åka och hälsa på girlsen en vända nu på kvällen. På Hötorget tog jag den lilla uppgången i gränden vid Gina Tricot, och det första jag ser är den gigantiska kön. Hela gatan var fylld av 15åringar, vissa spelade gitarr och sjöng, andra var fulla och vissa bara rände omkring och var allmänt högljudda.

I täten närmast Bion fanns alla de äkta nördarna som tog situationen på fullaste allvar, vissa hade redan köat 1 dygn. Nästan längst fram ser jag plötsligt Madde och Emma sitta med varsin bok och läsa mitt i all kaos, jag hade i och för sig inte väntat mig något annat.. dom är det minsann ordning på. Två likasinnade hade slagit sig ner och joinat bokklubben.

Dom var i alla var inte det minsta oroliga för att mista köplatsen. Alfahonan som styrde upp väntlistan och uppropet hade övertalat Biografen att sammarbeta, hon kommer lämna in listan imorgon så går dom efter den vid utdelningen av biljetter.

Jag styrde upp lite fika från Mc donalds. Det var rena kaoset på donken också, kassörskan var helt ensam och frågade mig vad som stod på. Jag förklarade och sa att det var dåligt att dom inte fått information om detta tidigare så dom hade haft chans att bemanna upp.. (arbetsskada).

När jag kom tillbaka hade en piketbuss börjat köra fram och tillbaka på gatan, i baksätet satt Alfahonan och pekade, vet inte om hon försökte sätta dit fuskare eller något.

Emma och Madde var i alla fall glada och tyckte inte alls att det hade varit jobbigt.Jag frågade om dom inte fått sittsår. Lite ont i svanskotan hade dom, men det var bara att byta ställning med jämna mellanrum. Jag måste erkänna att det faktisk var ganska mysigt, jag hade nog kunnat stanna om jag var rätt klädd ;)




Om två riktiga fans

Just nu står Madde och Emma och köar för ett par specifika vip-biljetter, dom började runt 09.00 imorse och ska stå till 08.00 imorgon bitti. Detta är inte vilka vip-biljetter som helst som ni säkert förstår, det är nämligen biljetter till "The Twilight Fan Event"på Hovet. Kristen Stewart och Taylor Lautner (Bella och Jacob) kommer att närvara.

Det här med att köa är inte bara något man gör hux flux har jag fått veta idag, för ett lyckat köande krävs erfarenhet och oerhört mycket struktur. Jag ringde Madde kring lunch för att göra hur det gick, det var tydligen inga problem alls. Biografen hade bjudit på Ahlgrens bilar och rostbiffsmackor. En erfaren köare längst fram hade tagit på sig att göra en lista över närvarande köare, för att undvika fusk skulle det hållas ett upprop vid 18.00, köare som inte var närvarande då förlorade sin köplats.

Jag beundrar den här typen av målmedvetenhet. Igår satt jag och funderade över vad som skulle krävas för att jag ska köa i 24 timmar, ett radhus i Sumpan kanske? Det är inget jag skulle gjort i första taget, den saken är klar. Jag blir vansinnigt frustrerad bara när kön till kassan är för lång på Konsum. Nej, jag låter andra köa åt mig istället. Om Madde får köpa två biljetter tänker hon ta med mig :D.

Min framtida svåger?


Välkommen underbara sommar, du är efterl...

Välkommen underbara sommar, du är efterlängtad. När kom ut från jobbet kring 5-tiden stack det i ögonen, fick nästan leta mig till tunnelbanan i blindo. Sen åkte jag hem en vända och bytte kläder, bylsade på mig en hel i morse eftersom jag inte riktigt fattat att det faktiskt är sommar. Gick därefter ner till åhlens och köpte ett par solbrillor. Älskar dom jag hade förra året men dom råkade jag sätta mig på under en picknick i hagaparken. Nu har jag beställt lite thaimat som jag sitter och väntar på, tänkte ta hem och äta på balkongen :)


Trötta

Inte jag alltså, jag är alltid morgonpigg. Madde och Emma kom vid 12-tiden igår efter att ha rest i 7 timmar. Det betyder att när jag skrev och skojade här på bloggen att dom fortfarande stod kvar i Avesta, var det faktiskt sant :p. 3 timmar hade dom stått still, jag hade blivit sååå irriterad. Hatar att vänta.

Nu ska jag iväg till jobbet och tjejerna ska iväg och köa för att få ett par vip-biljetter. Berättar mer om det sen :)

Tjejerna sitter fast

sist jag pratade med Madde var för 1 timme sedan, då hade dom varit fast i Avesta i över en timme. Det bjöds i alla fall på gratis kaffe och bullar, så dom var vid gott mod ;) Nu får jag dock inte tag på dom, tänk om dom står kvar i Avesta stackarna:P. Alla har vi våra SJ-skräckhistorier.

Jörgen har i alla fall kommit hem precis, det fick bli After work imorgon istället!

Fullt upp idag

Nu ska jag äta middag, diska och sen ut och jogga lite. Jörgen ska på After Work med en kollega som varit i Mexico i typ.. länge i alla fall.

Tur att Syster Maddie och kusin Emma kommer från Mora och ska övernatta, annars hade jag blivit tvungen att se säsongsavslutningen av Housewives helt själv, och det går ju inte. Den upplevelsen måste delas ;)

RSS 2.0