Banana chocolate muffins

Jag lyckades faktiskt riktigt bra med mina muffins idag, riktigt snygga blev dom. Roliga att göra var dom också, skaparglädjen kom fram :). Receptet är Leila Lindholms och finns här, och här är frostingen.






Bra J

Efter att jag skrev det förra inlägget ringde jag till J och berättade att det var strömavbrott. Han frågade om jag kollat så det inte lyser i trapphuset, vilket jag inte hade. Självklart så gjorde det ju det.

Kikade in i proppskåpet och upptäckte att en av pluttarna var åt fel håll, jordfelsbrytaren. Flippade upp den igen och då började det lysa :). Men så fort jag började i köket så hände det igen. Lyckades lokalisera felet till en av plattorna på spisen, elektrikern som var här måste ha kopplat fel på något vis. Det går bra att använda dom andra plattorna i alla fall. Så nu har jag muffins i ugnen enligt planen :)

Verkligen?

Jag har kört på i 180 här hemma idag. Städat och donat. Och hela tiden har jag längtat tills ikväll när J kommer hem då vi skulle äta muffins som jag skulle baka. Hela dagen har gått enligt min tidsplan, sen går jag och handlar, kommer hem och precis när jag står och vispar ägg och socker säger det poff, och strömmen går. Så efter att ha kämpat på hela dagen sitter jag nu här i mörkret, utan min belöning. Mobilen har dessutom dåligt med batteri. En sak har jag lärt mig sen jag flyttade till Sundbyberg, strömavbrott tenderar att hålla i sig, länge. Undra vad jag ska lära mig av detta? Eller är det någon grannes dåliga karma jag får sota för?

God morgon

jag älskar att vakna upp tidigt en helgmorgon och känna mig pigg och utvilad. Tråkigt att J måste jobba bara :(. Men snart börjar jag också jobba lite helg igen, då blir vi mer i fas. Jag har mycket jag vill göra idag så det är bra att jag kom upp tidigt. Som jag skrev här om dagen vill jag rensa ur skafferiet. Sen måste övriga köket städas också pga byggdammet. Sen vill jag faktiskt baka något gott också!

Apropå ingenting så upptäckte jag en särskrivning när jag ögnade igenom bloggen nyss, ytterst pinsamt. Det måste vara en läxa till mig att jag ska sluta fnysa och sucka när andra särskriver. På mässan igår var vi på en föreläsning som handlade mycket om tankens kraft. Hon som berättade sa bland annat att när jobbiga saker händer är det ofta att man behöver lära sig en läxa. Och så fort man förstår det har man redan fått läxan, och då behöver man inte vara med om det igen ;)

Middag

Det blev favoritsoppan jag suktade efter igår, och den var lika god som jag mindes :). Måste tillägga att det är viktigt att ta buljongtärning och inte fond som det står att man kan i receptet.

Jag skulle bjuda mamma och Madde på soppan en gång och tog fond, den blev inte alls lika god den gången. Det blev ju såklart god i alla fall, men inte GUDOMLIG, som den blir med tärning. Varför det är så stor skillnad har jag ingen aning om.



Måste berätta en annan rolig grej om soppa. Jag såg en dokumentär om mat här om dagen, den handlade egentligen om att dom synade alla dieter som finns och hur man egentligen ska äta för att må som bäst. Det roliga är att min vän M berättade om den för några månader sedan, och nu fick jag se den själv.

Bland annat så gjorde dom ett test på ett gäng militärer. Alla fick äta samma sak till lunch, kyckling med ris, sås och grönsaker, samt ett glas vatten till. Fast hälften av dom fick sin mat och vattnet mixad till en soppa. Efter att alla ätit gjorde dom ett ultraljud på magsäcken och kom fram till att alla var lika fulla. Sen fick militärerna gå ut och köra sitt stenhårda träningsschema i 4 timmar. När dom kom tillbaka fick alla göra ett nytt ultraljud. Den gruppen som åt maten som den var hade helt tom magsäck, medan magsäcken nästan var halvfull på gruppen som ätit soppan.

Slutsatsen blev alltså att man står sig längre på soppa, coolt va?. Det roliga är att min vän M återberättade just den dokumentären för mig för jättelänge sedan, så det var kul att jag fick se den själv också :)

Hemma

Tillbaka från Kropp&Själ mässan. Det var i stort sett vad jag väntat mig, mycket intryck och väldigt rörigt. Men jag fick i alla fall det jag var ute efter, inspiration att börja söka lite igen :).

Jag tycker att det är skönt att vara bland människor som tycker att andlighet är lika viktigt och självklart som jag gör. Det ger mig verkligen ro i själen och påminner mig om att det inte bara är den fysiska kroppen man måste se till att ta hand om.

Jag blev så inspirerad att jag lade mig och mediterade direkt jag kom hem ;). Ska försöka göra det lite oftare så det blir lika lätt som det var förut. Men det är svårt när man lever ett 9-5 liv och alltid känner sig mer eller mindre stressad. Det gäller att stanna upp då och då!

Mässugen

Nu börjar det dra ihop sig för Mässa igen. Det var en tjej på jobbet igår som frågade vad jag skulle göra i helgen, och när jag berättade att jag skulle på mässa sa hon; "igen? går du på mässor ofta?". Men så är det ju inte, den förra var nog faktiskt första gången :)

Jag har kollat igenom mässprogrammet och skrivit ner alla föredrag som är intressanta. Det enda vi kommit överens om att gå på än så länge är en storseans med Ellinor Martinsson. Ingen av oss har varit på någon tidigare så vi tänkte passa på, det kan nog bli spännande!

Igår när jag surfade runt och letade information om alla föreläsare sprang jag på ett citat jag fastnade för..

Alla sanningar går igenom tre stadier.
Först blir de förlöjligade.
Sedan blir de våldsamt motarbetade.
Slutligen blir de accepterade som alldeles självklara.
Schopenhauer (1788-1860)


Precis..

Nåja..

Det blev kanske ingen "lagad" mat, men en middag fick jag i alla fall till :). Sallad med lite allt möjligt!

Småtomater - Gurka - Paprika - Schalottenlök - Skinka - Mozzarella - Lite nötter och frön jag hittade i skafferiet - Marinerade bönor



Bönor marinerade i Olivolja - Balsamvinäger - Honung - Chilikryddmix - Flingsalt. Tänkte blanda i det i salladen och ha marinaden som dressing.

Nu kom världens bästa hem. Vi ska sätta oss och äta framför TV´n och se på Idol som jag satt på inspelning :)

Mat

Jag känner mig totalt inspirationslös när det kommer till mat nuförtiden. Det beror nog på att det var så länge sedan jag lagade riktigt mat. Jag känner fortfarande för att äta god mat, men det känns för jobbigt att laga något.

Att vi inte har något kylskåp är nog en bidragande orsak till min förlust av matlagarglädjen. Jag vill inte känna mig begränsad av att inte kunna spara något. Hatar verkligen att slänga, sparar minsta lilla grej i vanliga fall, och ser dessutom till att använda det till något. Jag blir hemskt störd om jag tvingas slänga något, både för naturens skull och ekonomin. Eko/eko, hehe. Måste väga upp att vi inte sopsorterar =/.

Jag tittade i alla fall igenom min receptbank här på bloggen och blev lite mer inspirerad, fast mest hungrig. Ska nog se till att laga lite gottig mat i helgen!

Kanske min favoritsoppa


Fredag

Gud vad skönt. Och nu har jag precis fått lite mat i magen också så allt känns på topp :).

I helgen ska jag se till att njuta ordentligt av att vara ledig, förutom att gå på mässan i morgon ska jag inte göra något jag inte behöver. Eller ja, nästan i alla fall. Jag ska rensa i skafferiet och börja sanera lite lådor i köket. under stambytet blev lådorna och skåpen fulla med byggdamm fast vi höll dem stängda, jag trodde verkligen inte att dammet skulle lyckas ta sig in ÖVERALLT. Skafferiet har tack och lov klarat sig bäst, det står längst in i rummet.

Jag tänkte ta det lite pö om pö och köra en låda i taget, nu skulle vi haft den där diskmaskinen. Eller så skiter jag i allt och väntar tills efter vi renoverat köket, hehe ;)

Hobbys

Ikväll ägnar vi oss åt det vi gör allra bäst, våra hobbys!

J målar..





Jag dricker te och ser på tv...

Vilken härlig syn

Det är så skönt att komma hem från jobbet och se någon annan jobba ;). Jag önskar att någon av oss alltid var hemma, det skulle vara så skönt. Det är ju så tråkigt att komma hem och göra hushållssysslor när man varit på jobbet en hel dag, då vill man ju bara njuta av att vara lediga tillsammans.



Att skaffa städhjälp 1 gång varannan vecka börjar kännas mer och mer lockande. Efter köksrenoveringen är det dags enligt mig, måste bara övertala herr integritet ;)

Fullt upp idag

Ja, idag har det varit mycket i huvudet. Känns lite som en dag jag hade kunnat hoppa, fast så ska man aldrig tänka tycker jag :). Ett plus är att jag fick ha "telefonlunchdate" med S, min före detta kollega och nuvarande vän. Eftersom vi jobbat tillsammans är vi vana att prata varje dag, och nu blir det ju inte så. Vi hade en del att ta igen :)

Nu ska jag fika lite, sen är det faktiskt inte så långt kvar tills jag slutar. Ser fram emot att få åka hem och krypa ner i soffan med J som är ledig idag!


Hylla

Det blev ingen AW för mig, jag kände mig alldeles för hängig. Man måste lyssna på kroppen, jag har varken tid eller råd att bli sjuk just nu.

När jag och J var på Ikea i måndags köpte vi två lådor att ha på hyllan ovanför vår datahörna. Det har legat så mycket småplock där som inte riktigt haft någon plats. Hålslagare, pennvässare, usb-minnen och gud vet allt. Jag gillar verkligen inte röra och har längtat efter att få ordning där.

Så här bra blev det :)


Fortfarande trött

Det var visseligen skönt att vakna imorse, men jag kom aldrig riktigt ur den där morgontröttheten som brukar gå över så fort man kliver ut genom dörren. Den har liksom varit med hela dagen, känner mig nästan lite sjuk. Hoppas jag inte håller på att bli förkyld eller något.

Nu har jag rast och försöker piggna till med snickers som ni ser på bilden nedan. Tror inte det kommer hjälpa så mycket. Det tråkiga är att jag egentligen ska på after work efter jobbet med mina kollegor. Två av dom ska åka till Cypern och jobba i ett halvår, och en av dessa är min vän T. Han har haft semester sedan förra veckan så vi har inte träffats, vill verkligen träffa honom innan han åker :(

Ett desperat försök att pigga till.

100media_imag011 (MMS)

Ett desperat försök att pigga till.


Och lite utvilad

det var himmelskt att vakna upp i en renbäddad säng och få sätta ner fötterna på ett rent golv. Jag brukar vanligtvis byta sängkläder ganska ofta eftersom det är så himla skönt, men det har inte varit någon idé under stambytet. Dom ska snart stänga av strömmen här i huset för ett elarbete, så jag måste nog sno mig på lite!

Måste bara säga att mjukost på tub är räddningen när man är utan kylskåp, man hittar sina knep! ;)


TRÖTTMA

Jag är officiellt totalt slutkörd, på ett bra sätt. Jag har städat sedan jag kom hem från jobbet. Ok, kanske lite tv också. Men nu är det rent, i alla fall helt godkänt. En renbäddad säng väntar!

I hälsans tecken

Nu har ergonomen varit här och tipsat oss om hur vi ska sitta och framför allt att vi måste stå upp ibland. Vi gjorde i princip alla fel man kan göra, vilket inte var någon överraskning. Men nu har jag i alla fall rätt inställningar på stolen och ska få en "specialmus" så jag kan ha armen in mot kroppen.

Sen har jag och M bestämt oss för att gå på Kropp Och Själ mässan i helgen, vi känner att det är dags att rikta uppmärksamheten inåt också och inte bara på det runt om kring. Jag har velat gå på den mässan i fler år men har alltid jobbat eller varit upptagen på annat sätt, så det är kul att det blir av, lurade precis med E från jobbet också :). 

Nu är min rast snart slut så jag ska återgå till arbetet! 

Trasig, stel hand i väntan på räddning!

100media_imag011 (MMS)

Trasig, stel hand i väntan på räddning!


Lunch

Har precis tryckt i mig världens största tallrik med pasta i chevrésås med rostade pinjenötter! Yum, jag är proppmätt.

Idag kommer en ergonom hit för att kolla hur vi sitter och ge oss lite tips. I princip alla i teamet har problem för att vi sitter och knappar framför datorer hela dagarna. I mitt fall är det hela högersidan som krånglar, från nacken ner till höra handen. Jag vet att det skulle hjälpa att börja styrketräna. Och jag ska ta tag i det, men var sak har sin tid. Jag börjar med att lära mig sitta rätt och jobba :)

Det gick inte så bra

När vi kom till Ikea märkte vi att vi inte riktigt delade samma bild över hur det skulle vara. Vi bestämde oss dock för att ta ett djupt andetag och öppna våra sinnen. Vi höll oss lugna och lyssnade på varandra, duktiga oss ;). Men det gick ändå inte speciellt bra för vi kom på massor med saker vi glömt att kolla upp. Så nu ska vi mäta lite till och kolla av hur vi ska lösa vissa saker, sen åker vi tillbaka till Ikea :)

Lite smått och gott kom vi i alla fall hem med, omöjligt att inte handla på Ikea. Det blev bland annat lite smått och gott till badrummet. Kan visa imorgon, nu är vi helt färdiga och klara för sängen!

Ikea

Sitter på rast på jobbet och drömmer mig bort. Jag och J ska till Ikea efter jobbet och planera vårt framtida kök! Det känns extra angeläget att komma igång nu när vi inte har något fungerande kylskåp, och vi vill helst ta alltihop tillsammans.

Vi har redan lite ritningar att gå på, så nu ska Ikea bara göra sitt. Vi har kikat lite innan så jag tror vi är ganska klara på hur vi vill att det ska se ut. Vi är ju ganska begränsade i och med att vi ska spara en del av originalköket, vilket är ganska skönt. När man har för många alternativ tar det så långt tid att bestämma sig :)

Måndag

Gud vad skönt det var att gå upp och brygga eget kaffe och äta frukost hemma imorse, nu känns det som att ordningen är återställd. Jag hade verkligen tröttnat på att åka till jobbet och sminka mig och äta frukost varje morgon. Det är skönast att göra sig klart hemma, då hinner jag vakna till lite tills jag kommer till jobbet :)

Home sweet home

Nu är jag och J hemma igen efter en helg i Dalarna. Vi har haft det jättebra båda två på våra olika håll, och när vi nu fick komma hem till en nystädad lägenhet är humöret på topp :)

Jag har börjat ställa in lite grejer i badrummet igen. Det är kul att pyssla lite när allt är nytt och fint, samtidigt har vi ett badrumsskåp mindre nu vilket gör att det är lite svårt att få plats med allt. Vi har typ 4 matkassar fulla med badrumsgrejer, och jag har bara tömt en av dem. Får nog rensa lite!




Nu är det läggdags!


Redan Söndag?

Tiden springer verkligen iväg när man har roligt. Det blev en jättelyckad kväll igår. Vi lagade en god middag, drack lite vin och snackade. Sen gick vi faktiskt på "Freeride show", jag var väldigt skeptisk till en början men bestämde mig för att ge det en chans. Dom hade ställt upp två ramper på varsin sida om älven och hoppade över med cross, riktigt kul att titta på faktiskt. Jag blev glatt överraskad, plus att hela Falun var där och tittade så bara det var kul :) Sen gick vi ut på krogen och dansade, jag sätt inte ner på hela kvällen. Man fick köa 30 min till baren, men det var nog lika bra, det blev bara en runda! Nu ligger vi i soffan och har precis tryckt i oss varsin pizza :)

SMS-inlägg

100media_imag010 (MMS)


Sandra, Martin, Lisa, Andreas

100media_imag009 (MMS)

Sandra, Martin, Lisa, Andreas


Fikapaus på 80-tals café. Nu ska vi snart ...

100media_imag009 (MMS)

Fikapaus på 80-tals café. Nu ska vi snart gå och handla till middagen, gillat funderar vi på!


Det här var ju faktiskt väldigt kul, börja...

100media_imag009 (MMS)

Det här var ju faktiskt väldigt kul, börjar gilla Falun ;)


Vilken 2?

100media_imag009 (MMS)

Vilken 2?


Vilken 1?

100media_imag009 (MMS)

Vilken 1?


Morning

Jag och L har precis ätit frukost och försökt planera dagen lite. Först och främst ska vi färga mitt hår, jag ser ut som en grå gumma i håret. Jag har inte haft läge att färga utväxten under hela stambytet eftersom vi inte haft något badrum, inte så kul att gå ner och göra det i baracken. Och nu kan ju L hjälpa mig så det är perfekt :)

Sen tänkte vi ta oss en vända i stan och kika lite i affärer. Och ikväll hade vi också tänkt ta oss en liten utgång!

Hemma hos Lisa

Nu sitter jag hemma hos Lisa och Andreas. Vi har precis ätit tacos och har nu förflyttat oss till soffan med ett glas vitt. Både jag och Lisa är vin-rökare och sitter och filurar i om vi ska plåga våra kroppar med ett bloss eller två. Ja, så får det nog bli.

Snö

Jag gillar inte när vintern kommer, men hur det en är kan jag ju inte göra något åt det i alla fall. Därför känns det alltid trots allt trevligt när snön kommer och det blir lite ljusare igen.

Jag och J håller på att packa och göra oss klara för att åka upp till Dalarna. Jag ska ju till Falun och J ska till Mora. Skönt att vi kan ta sällskap. Städarna är här och röjer nu så vi ska åka in tidigare och gå på Oleary's. Vi brukar ganska ofta göra så, vi förknippar resa med mat :)

Jörgen och Oliver läser saga och myser!

100media_imag007 (MMS)

Jörgen och Oliver läser saga och myser!


Mässan

Måste säga att mässan var väldigt givande och inspirerande. Vi var på flera seminarium och sprang runt mellan olika montrar och plockade på oss broschyrer.

Jag känner mer och mer hur tilltalande det skulle vara att sköta sig själv och vara sin egen. Stoltheten i att bygga upp något själv och få chansen att göra något jag verkligen tycker om är lockande. Alla föreläsare vi lyssnade på sa att det var det bästa beslut dom tagit, och skulle inte byta ut det livet mot något. Nu har ju dom lyckats, och då är det såklart lätt att säga så. M måste bara våga ta steget, eller kliva ur "komfort-zonen" som någon sa ;)

Nu har jag inte tid att skriva mer. Vi ska åka till Tessan, Mange och Oliver i Vallentuna :)

Ingen skada skedd

I alla fall inget som inte gick att åtgärda. Jag kunde inte hålla mig utan gled fram till badrummet, ursäktade mig och frågade om något var på tok. Han mumlade något om "byta en platta", och jag såg att det faktiskt bara var en enda kakelplatta han hade hackat ut. Det lät som betydligt mer.. Han hade dessutom redan hunnit sätta dit en ny.

Kort efter det trillade det in två mer välbekanta ansikten så jag passade på att ställa alla frågor jag kunde komma på..

Varför bytte ni plattan?
svar: Den var felvänd så reflektionerna blev konstiga.
Jaså? Det har jag inte lagt märket till..
svar: Nej, men det är vårt jobb att gå runt och leta fel.

Vad bra. Vart är locket till vår golvbrunn?
svar: Vet ej, vi har nog slängt den.
?? (ledsen uppsyn)
svar: Du får ha det sådär............... ;)
Hehe..

Hur går det med köket? Är ni klara under diskbänken? Har det varit problem där?

svar: (dom pustar lite och går in och kikar). Det är nästan klart, vi ska bara göra lite rappakalja ordbajs.

Ok, så ni är "typ" klara nu
?
svar: Japp, imorgon kommer städtanterna och röjer från golv till tak.
(Vill skrika rätt ut av upphetsnings men behärskar mig) Vad skönt, det ser jag fram emot.
svar: Det kan vi förstå!



Nu blir jag rädd..

kom precis innanför dörren tätt följt av en byggjobbare. Jag konstaterar glatt att dom tagit bort all kartong som legat på golvet i hallen och köket under hela stambytet, "yes, nu är dom klara".. tänkte jag.

MEN, nu sitter han inne i badrummet och hackar sönder kaklet på väggen i duschen =/... jag har panik. Vågar inte fråga vad han håller på med heller, han verkar inte prata så bra svenska. Och sen vill jag inte störa heller så han gör något fel.. huhuhu

SMS-inlägg

100media_imag007 (MMS)


Mot mässan

Ska snart åka iväg till starta eget mässan, M möter upp mig efter vägen. Jag är så laddad, har ätit en stadig frukost och tagit dubbla doser vitamintabletter. Nu gäller det att kunna hålla fokus och proppa hjärnan full med nyttig infomation. ;)




Flashback

Jag har en vän (nämner inga namn), men vi kan kalla denne Pingu. Pingu är intresserad av allt och ingenting, en riktig kunskapstörstare. För att  stilla denna medfödda nyfikenhet är Pingu ofta inne på Flashback. Pingu brukar ofta berätta om allt som står och vilken otrolig variation det är på trådarna. Jag lyssnar med genuint intresse, och så pratar vi om hur mycket "speciella" människor det finns.

Av någon anledning har jag aldrig varit inne och läst på flashback själv. Möjligen någon enstaka gång då jag googlat och hamnat i en tråd av en slump, men jag har aldrig bara suttit och plöjt igenom. Tillslut bestämde jag mig i alla fall för att gå in och läsa lite.

Som jag antar att alla vet vid det här laget, var flashback ett hett ämne i förra veckan pga en viss incident jag inte tänker låta ta plats här. Jag tror tyvärr att det var en bidragande orsak till att jag bestämde mig för att gå in och läsa. Absolut inte att jag ville läsa det, jag skulle må alldeles för dåligt om jag läste något sånt. Men hör man ordet flashback konstant i 1 vecka blir man väl kanske lite... påverkad :P

Jag började med populära ämnen, jag läste, och läste, och läste. Allt som inte verkade allt för obehagligt. Sen började jag söka på konstiga grejer jag har undrat över, som hur man lagar en trasig kyl, eller klardrömmar. Helt ärligt så har jag spenderat timmar på flashback under helgen.

Jag blir sällan uppslukad. Men blir jag uppslukad så blir jag helt UPPSLUKAD.

Le Love

Har ni varit inne och läst bloggen Le Love? Är det bara jag som inte fattar hur den kan vara så poppis? Jag menar inte att såga den, kärlek är ju alltid bra och fint. Jag fattar bara inte hur den kan vara SÅ populär. Jag har verkligen gett den flera chanser, varje gång inläggen dyker upp under fliken populärt på bloglovin läser jag. Oftast tröttnar jag efter att ha läst halva inlägget, kikar på bilden och går sedan vidare till något mer intressant.

Varför är det så pupulär? Om jag lägger upp en kärleksfull bild och skriver en flumdikt, tror ni jag hamnar på bloggtoppen då?

Vi kör..



Jag älskar dig mest av allt - Du är det bästa som hänt mig - Utan dig hade jag aldrig blivit den jag är - Vi passar som handen i handsken - Utan dig är jag som kladd utan kaka -  Du är för mig, vad frolic är för en hund - Vi tillsammans är som Zlatan med en fotboll - Säger jag navel, säger du ludd - Vi kompletterar varandra som socker och salt (du är socker) - Hade vi inte varit två, då skulle ingenting gå







Framtid

Snart är det helg igen, i alla fall för mig! Det är redan lunch, på fredag är jag ledig och imorgon har jag faktiskt tagit semester för att gå på starta eget mässan i Älvsjö :)

Att starta eget är det jag strävar mest efter just nu och det känns sjukt kul. Nu trivs jag bra på jobbet också vilket gör att jag i lugn och ro kan smida planer tillsammans med mina kompanjoner ;). Vi har en idé vi verkligen tror på, och det känns verkligen som att det snart går att se en antydan till att vissa bitar kan börja falla på plats, hehe. Tidigare har det känts så stort och nästan ouppnåeligt. Nu känns det fortfarande stort, men fullt möjligt!

Att aldrig säga aldrig

I Lördags när jag satt uppe och väntade på att J skulle komma hem fastnade jag framför ett maraton av Paradise Hotel-avsnitt. Jag slötittade och råkade bara hamna där av en slump.

Under alla säsonger av serien har jag inte sett ett enda avsnitt, jag har fnyst hela programidén rätt upp i ansiktet. Jag har intalat mig själv att jag är en finsmakare som vill ha kvalitetstv (nu är det läge att fnysa). Ärligt talat ser jag på mycket skit. Men gränsen har helt enkelt gått vid Paradise.

Självklart blev jag fast. Jag blev så fast att jag till och med spelade in ett halvt avsnitt efter att J kom hem, jag kände mig inte riktigt redo att bekänna färg där och då. Problemet är att det går varje veckodag kl 23.20, way past my bedtime. Nu blir jag tvungen att spela in alla avsnitt och se dom när jag kommer hem från jobbet istället.. MYS!!

Om H

J´s bror, och min kära vän. Idag är dagen då H skulle blivit 28 år.  Jag önskar att jag kunde fått skoja med H och säga "1 år närmare 30", eller något annat töntigt. Men det går inte, för H finns inte kvar här hos oss. Han blev bara 23år.

Men jag vill inte prata om att H är borta, jag vill prata om att han fanns. När H var två år fick han en allvarlig lungsjukdom som inte gick att bota, på grund av att lungorna inte fungerade som dom skulle behövde H ständigt syrgas. När man träffade H för första gången var det bland det första man såg, men det tog inte långt tid innan man inte tänkte på det alls. Han var alltid på bra humör, lättsam och hade alltid något bra att säga. Det var egentligen bara en enda stor skillnad mellan H och oss andra i umgängeskretsen,  H hade en livsglädje och ambitioner vi andra inte ens kom i närheten av. Han skulle aldrig gnälla och såg aldrig några hinder. Hade det inte varit för slangarna i näsan hade nog ingen kunnat ana att H var så sjuk som han faktiskt var. Det var nog svårt att förstå allvaret till och med för oss som kände honom. H skulle bara få sina nya lungor, och sen leva lycklig i alla sina dagar. Jag som alltid försöker se meningen i allt kan bli så fruktansvärt arg när jag tänker på det.. varför kunde inte H få leva, när det finns så andra många som bara kastar bort sitt liv?...

men som sagt, det är inte vad jag vill lägga fokus på.

Sommaren 2003 hade jag och J precis blivit tillsammans och livet kändes fantastiskt. H och J delade på övervåningen hemma hos mamma Å. Jag var alltid där och vi levde som i ett litet kollektiv där vi vandrade mellan de två rummen, såg på film, snackade, åt chips och drack en och en annan folköl. H hade alltid minst 3 olika chipspåsar på gång.

En dag som egentligen var en helt vanlig dag har etsat sig fast i mitt minne. Det var kokande hett på den lilla övervåningen och jag tjatade om att vi skulle gå och köpa glass. Jag tjatade på både J och H att vi skulle gå, gnällde över hettan och försökte locka med det fina vädret på utsidan. Timmarna gick, och helt plötsligt tittar H ut genom fönstret, konstaterar att det har börjat spöregna och säger "Ok, då går vi och köper glass". Och det gjorde vi, det började orkanblåsa på vägen så vi blev tvungna att ta skydd i en busskur. Tillslut fick vi vår glass i regnet. Antagligen såg jag eländig ut, för H skrattade åt mig och sa "Naaah, lilla Milla".. på det sättet han alltid brukade göra, och jag kunde inte låta bli att skratta jag också. Jag kan utan problem höra hur det låter i huvudet, och jag kan se hur han brukade se ut varje gång han sa det.

När H gick bort kändes det som att livet aldrig skulle bli detsamma, vilket det aldrig blev. Livet är bra, men det kommer aldrig bli detsamma. När det hände minns jag att jag kunde finna lite tröst i det avtryck H ändå lämnade i hjärtat på andra. Han jobbade i "hockeyvärlden" och många visste därför vem han var. Det fanns olika hockeyforum där man kunde gå in och läsa fina saker alla skrev om H. Idag googlade jag H's namn och fick upp bland annat dessa trådar. Hittade bilderna nedan och mindes hur fint det kändes att alla engagerade sig, och hur mycket alla måste tyckt om H.




Nu kan jag i vanliga fall prata om H utan att få en klump i halsen som är omöjlig att få bort. Nu händer det oftast vid situationer då jag blir starkt påmind om något fint minne. Som varma sommarkvällar då vi sitter ute och grillar på mamma Å´s altan, eller då jag träffar gamla gemensamma vänner och minns allt roligt vi varit med om tillsammans.

Men H lever vidare i våra minnen <3, och jag är tacksam över att jag fick lära känna honom. Jag tänker därför fira hans födelsedag idag. Tiden är oändlig och han levde bara 23år, jag fick känna honom i 4.


Nöjd och glad!

Har hunnit till sista rasten på jobbet och tänkte passa på att skriva några rader. En mus viskade i mitt öra att badrummet nu är färdigställt, så jag ser fram emot att få komma hem :).

Det är helt sjukt hur mycket lättare allt känns nu när det är klart. Jag känner mig helt lugn inombords och alldeles tillfreds med livet. Fantastiskt! Vill bara hem och kura ihop mig under en filt i soffan och njuta. Ska försöka att inte tänk på kylskåpsproblemet.

En annan sak som gör mig glad är att jag ska åka och hälsa på min goda vän Lisa i Falun i helgen. Vi har som sagt inte setts på ett år, så det ska bli väldigt kul. Jag har dessutom aldrig varit i hennes lägenhet, så det gör det hela ännu roligare :)

Duschdraperi

Jag har ju bloggpaus för att mitt liv är på paus. Men då kan jag ju i alla fall blogga om det som livet kretsar kring just nu, renoveringen. Det börjar ju närma sig nu, vilket betyder att det drar ihop sig till det stadiet jag och J kan vara delaktiga och behärskar, inredningen :)

Imorgon kommer vi förhoppningsvis ha en stång uppsatt för duschdraperi, och då vill vi såklart ha ett nytt och fräscht som matchar det nya fina badrummet. Jag har kikat runt på nätet och hittat lite alternativ.

Budget
: De finaste budgetdraperierna (och mössa) har jag hittat på lagerhaus.se. Det i mitten är helt klart min favorit och en stark kandidat.


LyxCatherine David är en designer från Nya Zealand som bland annat designar duschdraperier. Både jag och J (speciellt J) älskar pingviner och därför skulle draperiet nedan passa perfekt i vårt badrum. Problemet är priset, 891 kr på drytrend.com. Inte vad jag vill spendera på ett duschdraperi.

Galet: På bluebox.se och coolstuff.se hittade jag dessa två som Jörgen älskar (såklart). Dödskallarna hade jag väl kunnat stå ut med, men det andra..


Det här är grymt svårt, det finns ju hur mycket som helst. As we speak har jag hittat en annan svindyr sida med sjukt snygga duschdraperier, kolla HÄR.

Oh thank heaven!

Från att jag var uppe med tuppen igår blev det en riktig sovmorgon idag. J ringde och väckte mig 10.30 och jag blev helt chockad när han sa vad klockan var. Men nu känner jag mig ordentligt utsövt, är full av energi och hopp om livet, haha :)

Jag slank ner till 7-eleven och fixade lite frukost, kaffe och croissant. Jag är ju en riktig kaffe-junkie, fast jag är duktig och begränsar mig till 1-2 koppar per dag för att det inte ska gå över styr. Men min morgonkopp måste jag bara ha, annars blir det ingen bra start på dagen.

Vår kaffebryggare behöver en rejäl sanering. Jag var dum nog att lämna den framme på diskbänken innan stambytet, jag fattade ju inte hur dammigt det skulle bli överallt. Jag lade en plastpåse över den efter första dagen, men då var det ju redan för sent. Och nu vill jag inte göra rent den innan allt är klart.


Hemmakväll

Jag är hemma helt själv och myser, J är på någon drum n bass fest. Jag saknar honom. Fina, bästa godaste J. Det blev inte bättre av att jag såg filmen Dear John heller. Herregud, vilken film. Kärlek är det bästa som finns! Man ska uppskatta varje minut man har tillsammans, och det har faktiskt jag och J alltid varit väldigt bra på <3


Uppe med tuppen

Nu är det ju inte "tupptid" längre, men jag var faktiskt uppe med tuppen idag. Från att ha jobbat oregelbundna tider i flera år har kroppen nu vant sig vid kontorstider, 07.30 vaknade jag och var pigg som en lärka. Har visserligen alltid varit mer eller mindre morgonpigg, men idag är ju första sovmorgonen i lägenheten på jag vet inte hur länge.

Det var så skönt att slippa gå ner till baracken i morse, även om jag var på väg ut i trapphuset för att hämta vatten, hehe :). Det känns faktiskt ganska konstigt att bara vara hemma, jag vet inte vad jag ska hitta på riktigt. Det är ju ingen idé att kavla upp ärmarna och börja städa innan dom är helt klara, vilket var vad jag hade tänkt viga helgen åt från början.

Hade det inte varit för att jag behöver vila musarmen hade jag lika gärna kunnat jobba, J jobbar hela helgen. Men jag ska nog försöka gå ut i friska luften och få lite motion istället. Det var länge sedan jag rörde på fläsket nu.

Invigning

Idag när jag satt på jobbet fick jag ett mms från J. Bilden föreställde en rinnande vattenkran, gissa om jag blev glad? :). Sen åkte J också till jobbet vilket gjorde att vi inte kunde följa utvecklingen där hemma. Men jag hade stora förhoppningar att allt skulle vara klart tills jag kom hem.

Blev lite besviken när jag kom hem och såg att den enda skillnaden mot när jag åkte var att blandaren i köket var på plats, inget annat hade hänt. Men men, nu har vi ju vatten i alla fall. Dessutom hade älskade J städat övriga lägenheten, så nu ser det faktiskt ut som det brukar. Hela lägenheten har varit en enda stor röra under dom här veckorna, det har varit omöjligt att hålla ordning.

Jag bestämde mig för att inviga både toaletten och duschen, trots att det fortfarande ser ut som en byggarbetsplats. Jag blundade och låtsades att allt var klart, himmelskt ;). Sen har jag firat med att äta en romantisk middag i mitt eget sällskap. Varm mat, på en riktig tallrik, med kniv och gaffel. Det var näst sista lasagnebiten som fick slinka ner, det var jättegott. Jag gjorde ju ett helt lass lasagne innan hela cirkusen drog igång, det var vettigt gjort.




??

Rent officiellt är jag fortfarande på bloggpaus. Jag måste bara säga att jag inte fattar varför dom inte kan sätta igång vattnet nu när allt faktiskt är på plats.. någon som vet? Jag funderar på att sätta mig och skita på toaletten i ren protest. "Ooops, den är alltså inte igång än? Men det skulle ju vara klart för 1 vecka sedan..".

Är dock inte beredd att ta konsekvenserna det kan tänkas medföra, ytterligare fördröjning till exempel.

Nästan

Jag har lagt bloggandet på is tills vi fått vårt liv tillbaka. Jag har ingenting att skriva om förutom gnäll, och att föreviga metervis med gnäll är inte min stil.

Men, när kommer bilder på det nästan färdiga badrummet :). Jag önskar fortfarande att vi hade blivit informerade om att toaletten vi valt skulle komma så långt ut. Men det finns ingenting att göra nu. Det är ju helt klart bättre än innan i alla fall!




Planer

Idag har jag försökt komma till klarhet i när stambytet ska vara klart. Det är så svårt att planera något och jag är verkligen less på att inte ha ett liv. Hela kroppen är blytung och ingenting känns riktigt kul. Jag behöver saker att se fram emot men kan inte planera något eftersom jag inte vet när alls ska vara klart.

För det första vill jag åka och hälsa på min kompis Lisa i Falun. Hon är min äldsta vän och vi ses alldeles för sällan. Hon var och hälsade på mig för nästan precis ett år sedan. Sist jag var hos henne var för typ 4 år sedan när hon tog studenten, jag skäms. Är det så att stambytet blir klart till helgen vet jag att jag inte kommer att vilja göra något annat än att städa. Och i annat fall passar det ju alldeles utmärkt att hälsa på min kära vän.

Sen har vi vår vän James från London som vill komma och hälsa på oss. Han mailar och frågar när det passar och jag kan inte svara honom. Honom har vi inte träffat på flera år så det vore så trist om det rann ut i sanden.

Och mitt upp i allt har vi en köksrenovering att planera. Plus att J ska åka till Mora och ta körkort. Alla dom här händelserna är ju det vi drömmer om nu och ser fram emot. Samtidigt blir det ju jobbigt bara för att vi inte kan planera något utan måste lämna det öppet.

Jag har i alla fall ringt byggledaren två gånger idag och frågat om det, plus om dom trasiga toaletterna. Han tycker med all säkerhet att jag är det största gnällbitchen han har haft att göra med under hela sin stambytarkarriär.

Och badrummet

Jag hinner inte med att blogga om allt jag vill nu känner jag, är inte hemma tillräckligt mycket. Jag har så mycket jag inte har hunnit skriva och berätta om. Men nu är det snart klart, hoppas jag...

Idag när vi kom hem mötte vi en av grannarna utanför tillsammans med en av byggjobbarna som verkar vara lite högre upp i "hierarkin". Jag borde anat ugglor i mossen, men jag var väl lite disträ, eller så orkade jag bara inte inse att det kunde betyda problem. Istället går jag raka vägen fram till baracken. Har fått lite rutin på det nu, kissa direkt när jag kommer hem, sen gå upp upp i lägenheten och försöka dricka så lite som möjligt resten av kvällen (dumt, men man pallar bara inte)

För att komma till saken så blev jag stoppad av byggarbetaren, "du vill nog inte gå in där". "Nehepp", sa jag och sträckte mig mot den andra dörren. "Du vill nog inte gå in där heller" sa han samtidigt, som han svarade i mobilen och sprang iväg. Jag och J suckade lite och knatade bort till Donken för att uträtta våra behov.

När vi kom tillbaka sprang byggaren runt helt uppstressad och förklarade att han inte kommer att kunna laga toaletterna idag då han inte har alla grejer han behöver. Jag undrade lite halvirriterat om han hade någon plan B, "vi får se hur vi ska göra" sa han bara och sprang iväg. Jag och J gick matta upp och lade oss i soffan med täcket över huvudet och turades om att tycka synd om varandra och oss själva. Efter någon timme gick jag ut för att få status. Mötte två grannar och blev informerad om att vi får låna byggarbetarnas baja maja, MEN GUD SÅ TREEEEEVLIGT, HEEEELT FANTASTISKT##¤/(&(&¤%#%3&#¤.

Men jag måste säga att det artar sig i badrummet..




Smack

Igår när jag och Jörgen kom hem till M försökte jag blogga från mobilen. Jag skrev ett långt inlägg i säkert 10 min om hur vi hade haft det och så vips stängdes sidan ner och jag fick börja om från början. Andra gången hände exakt samma sak, jag blev vansinnig och skrek åt mobilfan att den bara var en överreklamerad godbit som inte förtjänade alla fina rekommendationer den fått av diverse inflytelserika bla blup.

Jag höll den alldeles för hårt, dunkade den i soffan och ÅÅÅÅade genom hårt sammanbitna tänder. Efteråt fick jag be om ursäkt och polera den lite med glasögonputsduken och erkänna att det hela var ett missförstånd som bottnar i min okunskap. Jag får skylla mig själv när skaffar en mobil som är smartare än mig.

Det jag skulle berätta från början var i alla fall hur bra vi hade det på hotellet och vad värt det var att få en god natts sömn, vägg i vägg med ett fungerande badrum. Supermysigt och lyxigt var det och vi nöjt varje sekund, kul hade vi också. Jag och J älskar varandras sällskap mer än något, så länge vi är i en bekväm miljö! Så en hotellnatt är perfekt vardagslyx för oss :)

Jag fick dock en svår sockerchock av allt lösgodis..










Jäsning efter frullen

100media_imag006 (MMS)

Jäsning efter frullen


Frukostbuffe

100media_imag006 (MMS)

Frukostbuffe


Nu är vi på hotellet och ska precis till a...

100media_imag005 (MMS)

Nu är vi på hotellet och ska precis till att äta lite öst och kex. Vad härligt det är med lite vardagslyx :).


Mys på hög nivå

Idag här jag och Jörgen bestämt oss för att lyxa till det ordentligt. Vi ska checka in på Best Western hotell i Vasastan! Vi här pratat om att passa på att ta en hotellnatt nu under stambytet och idag passade bra. Vi är väldigt slitna båda två och behöver mysa ner i en skön säng :). Jag och M pratade senast igår om att man borde bo på hotell i Sverige oftare, det är verkligen vardagslyx och Svenska hotell håller så hög standard. 

Nu ska vi gå och köpa något gott att smaska i oss på rummet framför TVn, jag längtar.

Vad jag drömmer om

När allt är klart med stambytet vill jag ta en veckas semester och bara städa. Städa, städa, städa, från morgon till kväll. Jag vill gå igenom varenda vrå, varje låda och varje skåp. Slänga, organisera och utrota varenda litet dammkorn.

Jag har övervägt noga om jag ska anlita en städfirma eller inte till att röja upp, men kommit fram till att jag ska göra det själv. Det handlar inte ens om pengar, det hade lätt varit värt det om det hade blivit som jag vill ha det. Men jag vet ju att det inte kommer att bli det. Jag kommer behöva hela processen för att inse att det faktiskt är rent. Jag kommer att vilja göra det helt själv så jag är helt säker på att det blir bra.

Jag inser att jag låter som ett psykfall, eller i alla fall som en missbrukare. Men att leva i en byggarbetsplats är det värsta som finns, man måste nog se det för att förstå det. Man känner sig alltid smutsig, hungrig och oftast förstoppad.

Det var dagens gnällvisa, tonsatt och allt. Tänk er Imperiet - Märk hur vår skugga, så är det ganska nära.




Framsteg

Kom nyss hem från jobbet. Ingen trevlig resa, jag hade en stor resväska med tvätt att släpa på, plus att det regnade och var kallt. Allt kändes lite pissigt igen, så jag passade på att deppa lite över renoveringen också. Den här veckan har det verkligen känt som det stått still, det var som att det tog 4 dagar för dom att fuktspärra.

Därför blev jag faktiskt glad när jag kom hem och såg att dom hade kaklat alla väggarna. Dom har visserligen inte fogat än, men det går ju framåt. Att elkillarna verkar jobba över känns också bra, fast dom får nog jobba hårt om det ska bli klart imorgon som utlovat :P. En vecka till får vi nog räkna med, tyvärr.

Tvättdag

Idag är jag hos M och tvättar. Jörgen är på Scandic i Södertälje med jobbet och fröjdar sig, ett pris för att deras butik vann någon tävling. Dom ska äta god mat och testa skidskytte med Magdalena Forsberg. Jag fick följa med om jag ville, men det ville jag inte.

Det kändes så långt bort och jobbigt, plus att jag hade behövt ta ledigt från jobbet. Men en hotellövernattning i dessa tider skulle ju inte vara fel. Fast att bo hos M är inte fel det heller :)

Så här ser det ut..

när vi äter middag nu för tiden. Det är rena ungkarlslyan, ingen ordning alls. Mat i soffan, spill, ingen möjlighet att tvätta händerna. Men det är det minsta problemet ärligt talat, och faktiskt lite mysigt ;)


Om identitet

För inte alls så länge sedan sa jag till Mamma att jag fungerade på att färga håret i någon konstig färg och klippa det i en udda frisyr. Mamma svarade något i stil med "Är man en naturlig skönhet behöver man inte försöka stå ut på det sättet". Det var inte första gången jag gick i sådana tankar, det har jag gjort från och till hela livet.

Drömmen om att vara cool har liksom alltid funnits där, revolten kom bara aldrig ;).  Jag har ju fått inse att det aldrig kommer hända. Jag är helt enkelt för gammal.

Min kompis E från högstadiet är en jävligt cool tjej och var det redan då, det var inte bara hennes utseende utan hela hennes personlighet. Det kom liksom naturligt inifrån för henne, jag var grymt avundsjuk över det. Dock ej missunnsam, det ligger inte i min natur :P. Jag och E var ett ganska lustigt par, totalt omaka. Men vi kom bra överens, antar att vi kompletterade varandra.

Nu för tiden är jag ju tack och lov mer en nöjd med hur jag blev. Men att titta på Hayley Williams identitetskrisar jag lite och återfallet är nära....


Underbara tisdag är tillbaka

Jag har ju länge haft mina "underbara tisdagar" som jag valt att kalla dom. Min favoritdag på hela veckan, bara för att den alltid är sig lik. Eftersom vi båda jobbat varannan helg så är det ju aldrig så att fredagar och lördagar automatiskt klingar helgmys i våra öron.

Men tisdagar för mig står för mys med stort M, för då ser vi på Desperate Houswives och äter något gott. Idag har ju Houswives OCH Cougar town premiär, så idag känns det extra bra :). Jag tänker inte ens låta situationen i lägenheten förstöra mitt goda humör, fast det hade ju varit trevligare med ett fungerande badrum, kök och kylskåp. Något matlagning blir det ju inte, men istället har jag köpt hemköps färdiga pannkakor som vi kan mumsa på. Så det blir nog bra :)

Nu ska jag försöka städa lite här och ladda upp inför kvällen :)





Torrbollsperioden

Nu har torrbollsperioden börjat, och då menar jag det bokstavligt. Vintern närmar sig, temperaturen faller, och min hud förvandlas till fnöske. När jag tvättar ansiktet hinner jag inte ens tänka tanken hudkräm innan jag känner hur huden krakelerar. Kroppen har jag tack och lov inte tappat kontrollen över än så länge tack och lov.

Det beror nog på att jag är en storförbrukare av bodybutter. Jag har alltid en på jobbet, en i väskan och minst två hemma i nattduksbordet. Det sista jag gör innan jag somnar är att smörja in händerna, och ibland fötterna. Jag är verkligen beroende, vet inte hur jag skulle kunna klara mig utan. Fast på senare tid har jag faktiskt inte bara använt bodyshops bodybutter utan även från Boots apotek också. Jörgen köpte flera olika till mig när han var i Thailand och jag älskar dom verkligen. Jag läste faktiskt att dom ska starta i Sverige nu under senhösten också, det ser vi fram emot!



Sedan sommaren har jag använt cliniques 3-stegsserie till ansiktet och har verkligen fått bättre hud. Ju mer noga jag är och inte blandar med annat desto bättre blir resultatet. Porerna har blivit mindre och huden känns jämnare.

Break

Nu har jag pratat med byggledaren och nu är det försent att göra några som helst förändringar gällande toaletten, eftersom J godkände i fredags. Jag lät honom veta att jag inte tyckte att vi fått tillräckligt med information innan och att det var dåligt att det inte gick att lita på tillvalslistan som dom tagit fram. Han tyckte att det var tråkigt men skyllde på föreningen.

Sen gjorde jag klart för honom att han ska ringa mig i fortsättningen och inte till J, vilket jag känner var fånigt såhär i efterhand. J är ju lika kapabel som mig att ta vettiga beslut rörande lägenheten, jag hade förmodligen kommit fram till samma slutsats. Det handlar om mitt kontrollbehov, har jag gjort det själv vet jag att det blir rätt liksom ;).

Det var faktiskt lite skönt att det inte gick att ändra på något, då slapp jag ta det ångestladdade beslutet. Nu är det bara att gilla läget och gå vidare, hur som helst kommer det ju inte bli sämre en vad det var innan. Och att kunna sitta på toa och duscha samtidigt kanske är guld värt en stressig morgon, haha :)

Strul

Det som hände var att Jörgen blev uppringd från någon av byggjobbarna i fredags. Dom hade kommit på att den vägghängda toaletten vi valde ur tillvalslistan DOM gett oss, kommer bli väldigt stor i vårt lilla badrum. Den är 5 cm längre en vad som är standard.

Det var den enda vägghängda toaletten som fanns som tillval så vi tog ju bara den, det är ju dom som är experterna och får säga till om vi gör ett dåligt val. Alla badrum i huset är ju lika små så man tycker ju att tillvalslistan borde vara anpassad efter det. Den blir alltså inte inbyggd, utan blandaren kommer hänga utanför som på en vanlig toalett.

När dom ringde Jörgen erbjöd dom sig att sätta in en inbyggd istället för att spara utrymme, men då skulle det kosta 5000 kr extra??!?! Och att gå tillbaka till att ha en vanlig toalett är inte ett alternativ längre eftersom dom redan dragit rören. Jörgen tackade såklart nej till erbjudandet, 5 cm mer eller mindre är ju trots allt något att bråka om.

Men när jag kom hem för att hämta lite grejer i lördags fick jag se att dom gjort en utbyggnad där toaletten ska vara, precis som det är på inbyggda toaletter. Det kan ju inte behöva vara en utbyggnad plus att hela blandaren ska ligga utanpå väggen? Då är det ju klart att toaletten kommer gå långt ut?!.


Jag fattar verkligen inte grejen, så nu ska jag prata med dom så fort dom kommer.



Edinburgh del 2

Efter flera underbara dagar hos M är vi tillbaka hemma i lägenheten. Varken jag eller J hade lust att åka hem, vi börjar bli riktigt hemmastadda ;). Det är några detaljer rörande badrummet jag måste ta upp med byggjobbarna imorgon, så därför åkte vi hem.

Nog om det för tillfället, här kommer resten av reseberättelsen.  Det är lite blandade bilder, först några på själva staden,  sen några från whiskymuseet och lite annat smått och gott. Det blir ett långt inlägg :)

Det är verkligen en riktig sagostad :)








Jag gillade turen på Whiskymuseet. Det började med att vi fick åka en liten tur i en vagn där ett spöke av någon känd Whiskygubbe förklarade hela processen. Bilden nedan är från turen, men det är lite svårt att se:)


Efter turen fick kliva av och gå till ett rum för att prova en whisky. Där var det en "levande" guide som berättade om olika whiskysorter från olika delar av Skottland. Vi fick ett skrapkort med olika lukter där vi skulle gissa smaksättningen från det olika delarna. Om jag minns rätt var det en med citrus från lowlands, en med vanilj och lavendel från högländerna, en rökig från Islay, en med banan från ett ställe jag inte kommer ihåg namnet på, samt en blended. Vi tog alla olika så det var ganska kul, jag tyckte min från höglandet var bäst.

Jag älskar den här bilden på Jörgen och Åsa. Det ser ut som att dom är så exalterade över all whisky att dom inte vet vart dom ska ta vägen, haha ;)

Här testar jag någon grej som var till för barnen..

Tillbaka på hotellet pimpar jag mig lite inför middagen.


Här ser vi riktig Skotsk pubmat, grillad biff med friterade räkor och lökringar.


Här har sitter vi på en annan pub. Åsa har precis beställt in en "swedish special", en drink hon kommit på själv och lyckats förankra hos flera Skotska bartenders. Drinken består av hälften whisky, hälften baileys.


En fotovägg på puben. Vi hade det lilla porträtt objektivet med oss och kunde bara ta närbilder. Egentligen var alla väggar täckta av dessa små ramar fyllda med allt och ingenting. Vi blev riktigt imponerade.


Och här är vi faktiskt på väg till flygplatsen och hem. Det var en underbar resa och jag är så glad att vi åkte. Det var jättekul att svärmor ville följa också :)




Idag går jag in M in hårt för slappnade oc...

100media_imag005 (MMS)

Idag går jag in M in hårt för slappnade och tjockande. Pizza på magen i bäddsoffan, Cola och tv. Livet leker!


Party People on the gooo

100media_imag004 (MMS)

Party People on the gooo


Jag är så bra

Igår när jag satt på tunnelbanan påväg till Malin pratade jag med mamma i telefon. Vi pratade om hur snäll M är som låter mig och J bo hos henne och hur mycket värt det är. Mamma sa att hon ville ge M en trisslott som tack för hjälpen, vilket jag kan förstå. Varje gång jag brutit ihop över stambytet är det Mamma jag ringt och gnällt till ;).

Så vi bestämde att jag skulle slinka in på en kiosk och köpa en trisslott till M på vägen. Gick först in på den som ligger i anslutning till stationen. Köade i säkert 10 min, sen fick jag veta att dom inte sålde lotter. Gick vidare till ett minilivs som ligger väldigt nära M´s lägenhet. Mannen i kassan förklarade att han endast hade 1 lott kvar och höll upp lotten. När jag började rota i plånboken hittade jag endast 24 kronor, och som ni säkert vet kostar en trisslott 25 spänn. Frågade om jag kunde ta det på kortet, men då tog han inte kort vid köp under 50 kr, såklart.

Med en djup suck gick jag lottlös (lägg märket till ordvitsen) ut från kiosken med löfte om att komma tillbaka. Jag och M hade ändå bestämt att vi skulle gå och köpa godis. Väl hemma hos M förklarade jag att jag behövde gå just den affären, men M ville gå till en annan affär. Tillslut blev jag tvungen att förklara exakt varför jag behövde gå dit. M tyckte det var gulligt och snällt och gav med sig.

När vi kom tillbaka till affären sa jag till mannen att vi kommit tillbaka för den sista trissen. Och innan vi gick därifrån höll jag upp den och sa, "det här kommer bli en vinst, bara så du vet"..

Hur det gick kan ni se HÄR, ni får scrolla ner lite.

Stekt biff med röstade grönsaker och ka...

100media_imag003 (MMS)

Stekt biff med röstade grönsaker och kantarellsås fick det bli till middag. Vi har faktiskt något att fira också, men det tar vi sen :)


SNART HELG

Gud vad det ska bli skönt. Jag är inne på sista rasten på jobbet nu! Måste ändå säga att jag har blivit piggare och piggare för varje dag som gått den här veckan, helt tvärt emot. Det känns bra att slippa ligga som en död sill hela helgen och inte göra något, fast det blir ganska lugna puckar ändå.

Ikväll ska jag och M göra god mat och äta godis, J jobbar kväll och kommer senare. Imorgon på förmiddagen har jag faktiskt bestämt mig för att åka till Vällingby och shoppa, det var ju så bra där förra gången. Jag hittade faktiskt en jacka då som jag bestämt mig för att köpa om den finns kvar. Den var så dyr att jag behövde suga på det ett tag :P.

Imorgon kväll blir det faktiskt en liten utgång med Malin och gänget. Söder tror jag det skulle bli. Jag involverar mig sällan i beslut gällande Stockholms uteliv, så länge det inte lutar åt Stureplan. Det var helgens planering :)

RSS 2.0