Måndagströtta

Vi lider av extrem måndagströttma här hemma. Faktiskt var det många på jobbet idag som kände samma sak, i vanliga fall är det flera som väljer att komma in vid 7. Idag var det bara en, och det var definitivt inte jag ;). När klockan började närma sig 17 var jag helt död, jag visste inte hur jag skulle ta mig hem knappt. Ringde till J, och han kände exakt samma sak. När vi väl fått i oss lite mat kändes det dock bättre, men det har inte blivit många knop idag kan jag säga.

Jag måste nog lägga upp en liten "att göra" plan för den här veckan. Har en känsla av att den kommer försvinna i intet annars, och det har jag inte tid med!

Asiatisk mat

Jag och J fortsätter ladda inför Thailand genom att äta asiatisk mat. Vi var på Asian Market i stan idag och handlade en hel kasse med nudlar, geggor, dumplingdeg, bambuångkokare och annat. Vi börjar bli grymma!

Hemligheten med asiatisk mat är helt klart att inte mesa. Som svenne vill man gärna vara lite försiktig, "högst 1 tsk currypasta, annars blir det alldeles för starkt", eller "fisk sås är dominant, en halv matsked räcker". Det är helt fel, i med en halv deciliter av varje.. minst.

Idag åt vi en soppa som jag nu tyvärr råkat klicka ner receptet på. Den rensade upp bihålorna ordentligt ;). Ska leta lite.

Fjällen

Om en vecka drar vi iväg till fjällen. Storhogna/Vemdalen om jag uppfattat det rätt. Jag längtar!! En hel vecka ska vi vara borta och bo i stuga öppen spis, bastu och annat mys. Vi har egentligen inte planerat in speciellt mycket alls utan lämnat schemat öppet. Det ska bli så skönt att bara få komma iväg, få lite frisk luft, umgås och bara ta det lugnt. Och skulle vi få tråkigt finns det en hel rad med aktiviteter vi kan ägna oss åt. Slalom, pimpla, spa, hundspann och mycket mycket mer.

Jag känner för att läsa en bra bok också, något riktigt bra som jag fastnar i. Någon som har något bra tips? Jag gillar inte deckare eller deprimerande, sanna historier. Påhittat ska det vara, och gärna en smula orealistiskt, (för vanliga människor). Och lite kärlek är aldrig fel heller.

Omröstning

Tack för smakråden som hittills kommit in :). Det är lite delade meningar, men 2:an och 4:an leder för tillfället.

Sedan vi började planera vårt kök har jag haft en av grannarnas i åtanke. Deras kök ser exakt ut som vårt, fast renoverat då. Dom sålde i samma veva som vi flyttade in, så jag såg till att spara bilderna eftersom jag visste att vi skulle renovera.

Från början tänkte vi ju helrenovera, men när jag såg att deras blev så bra med halvrenovering tyckte jag att det var ett bättre alternativ. Överskåpen är gigantiska och den förvaringen är guld värd, sen blir det ju både billigare och smidigare att genomföra. Dom tog bort ett av överskåpen och satte hyllor istället, det tänker inte vi göra. Sen har vi även valt släta vita luckor nedtill istället för med ram, så det ser mer ut som överskåpen.






Det här är ugnen vi ska ha. Den blir inbyggd i ett skåp. Vi tänker att den bevarar lite av den gamla känslan som finns i köket nu!



Alternativ

Jag vet inte vem som tycker det är tråkigast att leta kakel, jag eller J. Men vi stålsatte oss och gick till hela tre butiker, den sista vart en favorit. Konradssons heter den och det blir nog där vi köper. Vi har hittat några favoriter, i alla prisklasser. Den vi gillar bäst kostar såklart 3500 kr/m2 ;). Ska kolla på nätet också om vi hittar något liknande, annars får det bli något av dom andra alternativen.

Vad tycker ni? Vi ska ha vita luckor, svart/gråmelerad bänkskiva, svart spis, svart fläktkåpa, rostfri diskmaskin, rostfri kyl/frys och rostfria handtag.

Jag tar med dom alternativen vi båda gillar, och dom jag gillar. Det är faktiskt min blogg..

1. Båda gillar


2. Båda gillar


3. Jag gillar, J tycker det är ok.


4. Jag gillar


5. Båda tycker Ok


6. Jag gillar


7. Jag gillar


Kakel

Jag och J bestämde igår att vi skulle ta en riktig sovmorgon idag, vilket vi gjorde. Jag vaknade dock vid 07:45 och kunde inte somna om på säkert 1 timme. Men helt plötsligt vaknade jag upp igen och då var klockan 10.30 :)

Nu ska vi iväg och leta kakel, börjar nästan bli lite bråttom. Vi upptäckte faktiskt att flera av dom största kakelbutikerna finns här i krokarna, så det var ju bra. Höganäs i Bromma kör vi på!

Fredag!!

Så välkommet. Som jag skrev tidigare har det varit lite av en tråkvecka, så det ska bli skönt med helg. Plus att både jag och J är lediga. Han skulle egentligen varit ledig idag också, men blev inringd till jobbet. Det är tydligen magsjukaepedemi, så flera är hemma. Men det är ingen fara tyckte J, han har ju trots fått 3 veckors semester beviljat mitt i högsäsong :). Och så länge han inte tar hem den där magsjukan är jag nöjd!

Bra, helt enkelt!

Det blir inte så mycket bloggande för mig när det är kvällsvecka. Jag gör ännu mindre saker än i vanliga fall, det är mest jobba och sova känns det som. Igår hade både jag och J sovmorgon och vi såg fram emot en mysig frukost framför tvn och bara slappa. J gick ner för att handla lite saker, och efter bara några minuter ringde han och berättade att dom skulle stänga av strömmen vid 09.00, en granne hade sagt det. Klockan var då 08.58. Jag blev helt vild och stängde mig på kaffebryggaren "JAG KAN HINNA", och jag hann faktiskt. I själva verket stängde dom aldrig av strömme, vet inte vad det var frågan om.

Annars är det mycket planerande nu, vilket är kul. Våren brukar kännas lite som en knegar-årstid, det händer inte så mycket och man längtar mest till sommaren. Men nu har vi så mycket kul att se fram emot, så det känns inte det mista tufft, bara kul :)

Brainstorming

Sitter och drömmer mig bort lite i Thailandstankar. Jörgen ringde till Micke i Lördags för att berätta att vi kommer. Micke bor och pluggar i Hua Hin med sin flickvän Vicky, och det var hos dom J bodde förra året. Fast då bodde dom i Bangkok :). Dom sa i alla fall att vi var hjärtligt välkomna.

Har kikat igenom Jörgens bilder från sist för att bilda mig en uppfattning. Det framkommer klart och tydligt att det inte var någon "normal" semester, han har till exempel inte tagit en enda strandbild, förmodligen för att han aldrig var på stranden. Men han gjorde mycket annat kul och galet. Jag är öppen för allt inför den här semestern! Fast idag bestämde vår vän Kim att han också ska haka på, och det känns bra. Då vet jag att jag har sällskap på beachen någon dag i alla fall :)

Kim ska hänga med oss först från Bangkok till Hua Hin. Sen drar han vidare till Phi Phi Islands. Får se om vi tycker det är värt att haka på. Jag skulle gärna åka dit, men det är ju en bit från Hua Hin. Vi lämnar det öppet, blir nog en tripp till Pattaya också, och sen har jag läst om en ö utanför Hua Hin. Lite rörigt kanske, men det är en långsam process ;)

Nu hittade jag förresten en strandbild. Pattaya säger J, och det var hans enda besök på stranden :p


J tatuerar sig hos en buddhistmunk


J firar det Thailändska nyåret med vattenkrig i Hua Hin, (tydligen en lokal tradition). Vi kommer vara där samma tid i år :). Det är vår vän Petter som tagit bilden med sin vattentäta kamera, han älskar att dyka och ta bilder.  Han var i Australien i samma veva med sin tjej Hilda (tösen i brillor). Så dom tog en tripp till Thailand och slöt upp med J.


Work work

Och så var det måndag igen, och ny arbetsvecka. Jag har kvällsvecka dessutom, vilket känns rätt skönt idag. Känner mig lite segstartad efter långhelgen :). Pratade med mamma igår och vi kom  fram till att det är ganska perfekt med 3 dagars arbetsvecka. Så ska jag ha det, någon gång. Men nu är nu och det känns helt ok det med!

Hundpromenad

Jag fick sällskap på promenaden. När jag klev ut genom ytterdörren hörde jag grannens hund skälla, så jag knackade på och frågade om jag fick låna den. Emmy heter hon och är världens sötaste lilla papillon! Det var kul att gå med en hona för en gångs skull. Jag är van att gå med mamma och pappas hanar och dom vill ju stanna efter varje meter. Emmy knatade på i rask takt och stannade och kissade kanske 3 gånger under hela promenaden :).


Lugnt och skönt

Det har varit en riktig skön helg. Att bara ta det lugnt och inte ha något planerat var precis vad jag behövde. Inte för att jag brukar ha speciellt vidlyftiga planer annars ;). J har jobbat, och det är ju lite trist. Men jag har faktiskt haft det riktigt bra i mitt eget sällskap också.

Det är ganska fint väder ute så egentligen borde jag pallra mig ut på en promenad. Ja, det ska jag nog göra.

Godagrytan

Kom på att jag glömde lägga ut receptet till kycklinggrytan jag gjorde i fredags. Den var så mumsig! Jag hittade på receptet allt eftersom så jag hoppas att jag kommer ihåg rätt.

Jag hade kvar kycklingkött med sky och körsbärstomater i frysen från när vi gjorde ugnskrillad kyckling förra veckan. Men det går ju såklart bra med färdigköpt grillad kyckling också.

Grillat kycklingkött
1 hackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
2 burkar små champinjoner
2 dl grädde
Lite vitt vin
Ev körsbärstomater
1 hönsbuljongtärning och 2-3 dl vatten
2 msk tomatpuré
Maizenamjöl
Franska örter
peppar


Stek lök och vitlök tills det blir mjukt. Tillsätt champinjonerna och stek med tills dom får lite färg. Rör ner tomatpurén och tillsätt sedan vin, vatten och buljongtärning. Lägg i den grillade kycklingen och krydda med franska örter och peppar. Koka i ca 5 minuter, tillsätt sedan grädde och maizena. Sen är det bara att låta allt koka ihop några minuter. Tomaterna kan man lägga i eller servera bredvid om man hellre vill det.



Träningsvärk

Vaknade upp med en helt sjuk träningsvärk i vaderna. Kände redan innan jag gick och lade mig att dom kändes stela, men nu gör det så ont att jag inte kan gå ordrenligt. Måste liksom släpa fötterna efter mig :). Men jag gillar att ha träningsvärk, då känner man att det gett resultat!

Butternut och sötpotatissoppa med blåmögelost-virvel

Soppa är bra mat när man ska spara pengar, helt oslagbart. Den här soppan är inte ens den billigaste av soppor, men för den som är intresserad kan jag informera om att den kostade 93 kr att göra. Plus 4 st buljongtärningar, vad nu det kostar. Vi säger att det kostade 100 kr totalt, och det blev ca 8 portioner. Det blir alltså 12kr/port. Och då har man fått en god, nyttig middag som man håller sig mätt på LÄNGE!



Receptet kommer från Nigella!

1 Gul lök ~ 1 Sötpotatis ~ 1 Butternutpumpa ~ 1 Blåmögelost ~ Naturell yoghurt ca 1-2 dl ~ 2 l grönsaksbuljong ~ Kanel ~ Muskot ~ Olivolja


Skär löken i stora bitar. Kärna ur och tärna Pumpa och potatis grovt, behöver inte skalas. Lägg på en plåt och krydda med muskot, kanel och ringa över lite olivolja. Ugnsgrilla 1 timme på 225grader. Mixa blåmögelosten tillsammans med yoghurt, det ska bli en ganska rinnig konsistens som man kan ringla över soppan. Jag testade med turkisk yoghurt och då blev det för tjockt, ta vanlig naturell istället.

Koka upp ca 2 liter buljong. När grönsakerna är klara ska allt mixas slätt, jag använde blender och körde i omgångar. Tillsätt lite buljong medan du mixar så går det lättare. Sen är det bara att späda med buljong till lagom konsistens och koka upp. En bit bröd kan vara gott att servera till, men soppan är ganska mäktig som den är.





Lets Zumba

J är förvånad över att jag inte kan göra en enda riktig armhävning. Det är inte jag, den här bilden säger ju allt...



Den säger även en hel del annat den här bilden. Bland annat hur mycket jag behöver 3 veckor i solen.

Jag och J har bestämt oss för att strama upp saker och ting innan vi åker. Vi har exakt 10 veckor på oss, det borde räcka alldeles utmärkt. Jag ska köra min Zumba, och uppenbarligen lite armhävningar (på knä), och ett par minuter planka då och då för att träna ryggen. J som rör sig hela dagarna på jobbet behöver bara göra lite armhävningar och situps. Jag lovar att han kommer att få bättre resultat. Så är så för killar, dom behöver bara tänka på muskler för att få dom.

Men allvarligt, vad ska jag göra åt armarna? Räcker det med armhävningar? Känns som att jag behöver proteindricka eller något..

Allt kul vi har att se fram emot

Yes, vi ska till Thailand! Hela 3 veckor :). Jag har aldrig varit borta längre en två veckor förut, så det känns overkligt bra. Vi kom på det för ett par veckor sedan, men J var lite orolig över att han inte skulle få semester eftersom det är mitt i högsäsongen på hans jobb. Han var ju dessutom borta 3 veckor förra året under samma period, under vulkanutbrottet på Island. Men dom var schyssta och lät honom åka i alla fall!

Egentligen kanske det inte var den bästa tiden att åka rent ekonomiskt. Vi har väldigt mycket planerat under den här våren. Om ca två veckor drar vi till fjällen 1 vecka och firar att J har fyllt år, och att svärmor fyller jämnt. Den trippen planerade vi redan för 4 år sedan när vi var i Dominikanska Republiken tillsammans, så det ska bli så kul och mysigt. En hel veckas lugn och ro där vi bara ska göra det vi känner för :).

När vi kommer hem från fjällen drar köksrenoveringen igång. Och innan dess är det en del planering som ska vara klar. Vi ska förbereda så mycket som möjligt innan Pappsen kommer. Sen är det dags för Thailand 1 april, weeee. Plus att J har hittat en bil vi ska köpa i samma veva som vi åker. Det blir med andra ord vatten och bröd nu ett tag ;). Men det gör ingenting, även om det blir slitigt så älskar jag att ha ett mål att arbeta mot. Ju större desto bättre!

;)



Resumé

Nu har jag inlett helgen med en mysdag tillsammans med J, som också är ledig idag. Vi har försökt göra så lite som möjligt, J jobbar hela helgen så vi ville passa på att ta det lugnt. Lite ärenden har vi dock uträttat. J var till optikern och fick nya linser på förmiddagen, jag passade då på att ta tillfället i akt och köra lite Zumba. Gick igenom alla stegen i introduktionen igen, och det gick faktiskt klart bättre den här gången.

Sen tog vi en promenad till Solna så J fick beställa ett nytt pass. Hans går snart slut, och det kommer att komma till användning inom en snar framtid :). När vi kom hem gick jag med på att se en Zombiefilm. Zombieland med Jesse Eisenberg i huvudrollen, rätt bra måste jag säga. Det skulle vara en komedi, men en scen var så sorglig att tårarna forsade.

Nu sitter vi mest och jäser efter en jättegod middag. Kommer ett inlägg om den snart!

NYTT KÖK!

Nu har vi äntligen varit och beställt köket. Det kommer att gå i vitt och svart och bli superfint! Nu är det bara kakel vi ska enas om. Vi är inte riktigt på samma blad, så vi får se vart det slutar ;). Leveransdatum 15/2, så vi har i alla fall lite tid på oss.

Zumba

Jag har ju inte tränat något sedan i höstas av flera anledningar. Först kom jag av mig med joggandet när det blev för kallt, det går ju bara till en viss gräns, tycker jag. Jag vet att det finns hurtbullar som enkelt lyckas skutta över isfläckarna, men jag är inte en av dom. Sen började jag ju i alla fall att träna lite i gymmet på jobbet, men då hann jag inte ens komma igång förrän jag blev sjuk. Men nu har jag ingenting att skylla på längre, så det är dags att komma igång.

Har länge varit sugen på att testa Zumba av någon anledning, det ser kul och snyggt ut. Jag berättade det för mina kollegor på jobbet, men dom var skeptiska. Tydligen säger reklamen att man måste kombinera med en bra diet och röra på sig i övrigt för att det ska ge resultat, dom garderar sig.

Men jag bestämde mig för att testa i alla fall, och nu har jag kört mitt första pass. Det var SVÅRT. Har man aldrig dansat Salsa tar det nog ett tag att lära sig. Men det var kul och faktiskt riktigt jobbigt. Och då gick jag bara igenom introduktionen där man fick testa alla stegen. Det var hur många som helst, tog en hel timme att gå igenom. Jag ska öva ordentligt nu när jag är ledig och hemma själv. Vill inte att J ska vara hemma och se hur fumlig och oglamorös jag ser ut :P. Innan veckan är slut kommer jag vara en "Zumbadrottning".

Jag känner mig extra laddad av att mina kollegor inte tror att det kommer att ge resultat. Har bestämt mig för att ta en bild nu, och en om ca 2 månader. Då blir det som ett litet projekt. Nu jävlar..

Hur vad det nu igen?

Vad gör vi i det här landet? Varför sticker vi inte? Vad väntar vi på? Övertyga mig den som kan. Googlade runt lite och hittade den här intressanta informationen..



"Det finns massor av olika faktorer som påverkar livskvaliteten och som avgör hur länge man kommer leva. En känsla av mening i tillvaron, optimism, rörelse och en naturlig diet är alla faktorer som är viktigare än den genetiska grunden.

Internationalliving har med dessa faktorer i åtanke pekat ut de fem bästa platserna att bo på i världen.

Världens bästa ställen att bo på om du vill få ett långt och lyckligt liv

 

  • Costa Rica har en avslappnad attityd till det mesta. Bara en sån sak som att de avskaffat sin armé… I landets nordvästra del är det mycket vanligt med människor som lever tills de är 90-100 år. En stor undersökning tror detta har att göra med en hälsosam diet (mycket bönor bland annat), kalciumrikt vatten, kalorirestriktiv diet, varmt och torrt klimat med många soltimmar, breda sociala nätverk, fysiskt arbete, och en känsla av vara behövd i samhället.
  • Nya Zeeland tar en plats på listan på grund av den nyttiga dieten, den sportiga livsstilen som bedrivs mestadels utomhus, och att var man än befinner sig i landet är man aldrig längre bort än 90 minuter från havet.
  • Panama, Shangri-La-dalen är ett paradis på jorden, fritt från stress och med massor av färsk och nyttig frukt och grönt.
  • Den italienska ön Sardinien har ett mycket stort antal 100-åringar, vilket förmodligen har att göra med den stressfria tillvaron, ändlösa promenader, medelhavsdieten och massor av sol.
  • Vilcamba i Ecuador har ett område som kallas ”dalen för långt leverne”. Här är vädret perfekt med en otroligt frisk luft, och vattnet är sprängfyllt med mineraler. Invånarna är dessutom kända för sin skönt avslappnade attityd till livet.

Så vilka är då de viktigaste faktorerna för ett långt liv enligt forskarna? Du bör äta färsk lokalproducerad mat, bo där det är varmt året runt och där du får mycket sol, ingå i ett samhälle som värdesätter den sociala biten, och se till att röra mycket på dig – helst utomhus!"

 

Jag är övertygad, vi drar!

 

Källa: http://www.nyttigt.eu


Ångest

Jörgen tvingar mig att se kanal 5´s nya program Konferensresan. Jag äger inte en tillräckligt stor skämskudde för att klara av det.

Ett stort steg

Nu har vi fått igång tvättmaskinen, den tvättar för fullt. Det känns fantastiskt! Både jag och J satt och bara stirrade på den i flera minuter efter att den börjat tvätta. Det känns ofattbart lyxigt att ha tvättmaskin i lägenheten efter att ha sprungit i tvättstuga i flera år.

Att köpa tvättmaskin ger ganska många vuxenpoäng tycker jag. Det känns som att den här tvättmaskinen påminner mig om hur långt vi faktiskt kommit sedan vi flyttade hit till stan, för nästan på dagen 5 år sedan. Första året hade vi varken dator eller internet till exempel, det var bara att pallra sig ner till biblioteket om man hade något ärende. Ingen av oss hade tillgång till dator på jobbet då heller. Tror inte att vi hade kabel-TV heller faktiskt. Vad gjorde vi på den tiden egentligen? ;).

Då var jobbhelgen avklarad! Min första hel...

Då var jobbhelgen avklarad! Min första helg på jobbet jag har nu. Det har faktiskt gått över förväntan, jag har lärt mig mycket nytt. Nu har jag en kortvecka att se fram emot :)


Tråååkig

Usch vilken trist film. Ärligt talat tror jag till och med att jag sett den en gång tidigare, uppenbarligen gjorde den inget gott intryck den gången heller :)

Val av film

J är ute och fröjdar sig med "grabbarna", så jag har hemma kväll med mig själv ikväll. Tänker utnyttja tiden väl och se en riktigt tjejfilm, Stolthet Och Fördom. Har inte fått tillfälle att se den än, trots att den har några år på nacken. Såg The Jane Austen Book Club när den gick på tv för inte så länge sedan, tyckte den var trivsam och bra. Så då bestämde jag mig för att se Jane Austen filmerna också.

När jag och J är tillsammans och ska se på film väljer vi såklart något som båda gillar. Oftast blir det komedier, ibland något något mystiskt. Vi har två genrer som är totalförbjudna när vi ska se något ihop. Det ena är då filmer i genren Romantiskt/Drama. Det är speciellt draman som J har väldigt svårt för. Den andra genren är Zombie/splatter, som J råkar samla på och som jag avskyr. Det kan gå bra om det är en högbudgetvariant, som den med Will Smith.

Så när vi är ensamma hemma brukar vi ta tillfället i akt :)

En klassiker

Idag på lunchen var jag och min kollega H och handlade i kiosken nere på gatan. H ville ha snus och en red bull, jag ville ha snask. H har brutit handleden och tillåter därför sig själv falla för alla frestelser. Jag har inget att skylla på. Men, det är inte det som är poängen med den här historien.

När vi stod där i kiosken så stelnar H till och börjar peta mig på armen, men jag fattade aldrig vad det var frågan om. När vi kom ut berättade H att det var Frank Andersson som stod bakom oss i kön. Jag hade ingen koll på Frank, så H uppdaterade mig:

Frank Andersson är en av Sveriges genom tidernas bästa brottare. Under 70 talet och början på 80-talet vann han både junior VM, fyra EM-guld och tre VM-guld. Så när det var dags för Frank att representera Sverige i OS i Los Angeles 1984, var förväntningarna höga på det svenska stjärnskottet. Men under tävlingen försvann han spårlöst och ingen visste vart han tagit vägen. Några dagar senare kom han tillbaka i en cabriolet, det visade sig att han varit i Las Vegas. Folk undrade såklart vad han sysslade med, och det var då han svarade med det klassiska citatet: "kuken ska ha sitt". Han lyckades trots allt kamma hem Brons i tävlingen, medaljen gav han till en taxichaufför.

Hur kan jag aldrig ha hört den här historien tidigare? Det finns till och med en staty kallad "kuken", där konstnären sägs inspirerats av citatet. Den är ju vansinnigt kul.. gosh! Jag tycker det är störtskönt, grabben ville ligga och var ärlig med det. Ser inga som helst problem, han gjorde ju faktiskt det han kom dit för också.

Vill även passa på att damma av dessa gamla godbitar som jag lyckades rota fram. Hans tafatta poser i kombo med de orangea skåpen blir ju oemotståndligt hett... eller inte.


Gårdagen

Igår vad vi ute och käkade middag och firade Jörgens födelsedag. Malin och John följde med. Det var länge sedan vi träffade någon av dom, så det var kul att dom ville haka på trots vår dåliga framförhållning :)

Vi hittade ett thaiställe på scheelegatan som passade oss perfekt. Det var väldigt lugnt där inne, så vi kunde prata och höra varandra. Det gillar jag :). Fin lokal och god mat var det också. Vi pratade om att vi skulle gå och spela biljard efteråt, men sen hamnade alla i matkoma, plus att det var svinkallt ute, så det som lockade mest var att åka hem och bädda ner sig. Jag ska ju jobba idag så det var skönt!

Vi kom hem redan vid 21.30-tiden och var verkligen helt uttröttade. Gick och lade oss och somnade i princip direkt. Sen vaknade vi av att någon började smälla raketer utanför, "faaaan, vad är det för idioter som smäller av raketer mitt i natten?", sa vi. Sen såg vi att klockan bara var 23.00, vilka pensionärer vi är ;)

Hallå?

Jag publicerade ett inlägg idag som av någon anledning lades ut som gårdagens, dvs flera våningar ner i bloggen. Så jag lägger upp den igen. Vill inte att ni ska missa det, så leta efter inlägget "rörande" en bit ner :)



Happy birthday

Idag fyller Jörgen 25 år. Grattis älskling!

Jag har gett honom frukost på sängen och sjungit ja må han leva. Hade inte hunnit fixa min present, så det var tur att han fått en av mamma Åsa :).


Tvättmaskinen har anlänt

Vi har inte lyckats koppla in den dock. Slangen som man kopplar in till kranen passar inte, så vi måste köpa till en annan del. Ingen big deal, om vi uppfattat det rätt.

Och killarna från hemma var snälla och bar upp den och ställde den på plats i området, jag behövde inte ens fråga. När Jörgen kom hem från jobbet frågade han om allt hade gått bra och om dom hjälpte mig bära upp den. Jag skojade och sa att dom hjälpte mig, men att jag blev tvungen att utföra en viss tjänst i gengäld. J tyckte inte det var något kul skämt :P.

Den passar alldeles perfekt!


Fick två fina korgar av päronen i julklapp. Mamma tittade ut dom till vår hylla ovanför toaletten, det blev jättebra. Jag har ju haft ganska stora problem att få in allt jag behöver i badrumsskåpet, vi hade ju två stycken innan renoveringen. Men korgarna rymmer faktiskt mycket. Den ena är "hårtjofskorgen", där har jag snoddar, hårspännen, kammar och borstar mm. Den andra är "apotekskorgen", den har vitaminer, värktabletter, plåster och sånt. Ärligt talat tar vitaminerna i princip upp hela korgen :P



Taco Night

Det blev tacos till middag ikväll. Det känns som det verkligen var evigheter sedan vi åt det sist, förstår inte varför. Det är ju så himla gott, jag tröttnar inte. Jag passade på att steka ett helt kilo köttfärs. Tänkte att vi då fryser in hälften så kan vi göra tacopaj någon dag, det är enklare och smidigare när färsen redan är klar.

När jag rotade runt i frysen och försökte göra plats hittade jag en matlåda med bara lite kokt pasta i. Så jag pytsade i lite tacofärs där också och stoppade tillbaka den. Vips så hade jag en färdig matlåda! Jag gillar inte att slänga saker, även om det bara är lite pasta eller köttfärs :). Men nu är det snart dags att börja äta ur frysen och inte spara mera, med tanke på att vi ska renovera snart.



OBS
J hälsar att det här blir den sista bilden ni får se på honom här. Han säger att han är trött på att jag lägger upp icke godkända bilder där han ser störd och fet ut. Så om det är någon tvivlar på att det bara är tröjan som puffar sig så vill jag klargöra en sak... ölmagar förekommer inte i det här hemmet!

Rörande

Ni måste se den här videon, oavsett om ni sett den tidigare eller ej. Jag såg den för flera år sedan första gången och tyckte den var helt underbar. Hade glömt bort den, men sen började J prata om den när vi låg i soffan och då blev vi tvungna att leta upp den igen. Tårarna bara stiger när jag ser den..


Bakning

Jag bestämde mig för att passa på att baka lite nu när jag ändå är ledig. J fyller ju år imorgon och jag skulle vilja ge honom något gott på morgonen. Vi ska ut och äta middag på kvällen så vi hinner inte med någon tårta.

Bakar jag så blir det ofta cupcakes, och speciellt dessa. Jag älskar att dom är riktigt söta och syrliga. Säkert lite för sött för många. Men inte för mig och J :).  Gjorde choklad och bananmuffins förra gången och tyckte inte alls det var lika gott.



Det blir ju inte riktigt någon överraskning nu när jag lägger upp det här. J läser bloggen på väg hem från jobbet, vilket han är nu. Men det gör nog ingenting. Då får han något att se fram emot :)



Ledig

Det var länge sedan jag var ledig en dag mitt i veckan, har ju inte jobbat helt på ett tag. Nu till helgen är första helgen på nästan ett halvår. Med tanke på att Jörgen fyller år i morgon känns det lite olägligt. Men sen ringde dom igår och berättade att tvättmaskinen kommer idag, så med tanke på det är det ju tur att jag är hemma idag.

Vad snabbt ändå? Jag beställde ju sent på tisdagskvällen. Bra jobbat Hemma! Sen återstår det ju att se om vi lyckas koppla in den, om jag ens får upp den till lägenheten. Jag trodde dom skulle bära upp den, men dom levererar den tydligen bara till adressen. Får försöka dra "hjälplös"-kortet.

GRATTIS ÄLSKLING

IDAG KLARADE JÖRGEN KÖRKORTET. Jag är så stolt! Har inte velat skriva något om det innan allt var klart, nog med press ändå tänkte jag. Men nu är det över och det känns helt overkligt skönt att det blev av.

Vi har ju inte haft körkort någon av oss, mycket för att vi var så unga när vi flyttade hit till Sthlm. Jag övningskörde lite innan vi flyttade, men nu har jag nog glömt bort det mesta. J däremot hade i princip aldrig övningskört, och ändå klarade han det efter bara en två veckors intensivkurs. Snacka om att jag kommer att ha press på mig när det blir min tur ;).

Är i alla fall grymt stolt över honom, bästa, duktiga J! Och supermamma Åsa förtjänar också en stor grattiskram. Hon har verkligen varit en klippa och gjort ALLT för att hjälpa och stötta J. Hon och J körde så mycket dom kunde mellan lektionerna. Och hon åkte fram och tillbaka mellan Mora och Stockholm två gånger, bara över dagen, för att hämta J. Vi är verkligen lyckligt lottade som fått så bra föräldrar!


Ett kap

Gjorde precis ett riktigt "klipp-klick" på Hemmas slutspurtrea. En tvättmaskin från Cylinda, nedsänkt hela två lappar. Bra betyg har den också och är bara 45cm djup, perfekt för vårt pluttiga lilla badrum. Äntligen slipper vi gå ända ner till källaren och den ruttna tvättstugan. Jag är så nöjd! Tack mamma för tipset :)


Solo

Jörgen har åkt till Mora en vända så jag är hemma själv. Har precis ätit en liten mysmiddag framför TV´n, med efterrätt! Blev så sugen när jag gick förbi lösgodiset på konsum, kunde inte hålla mig från att köpa några bitar. Det är förmodligen det sista min kropp behöver, men jag tänkte att jag kunde unna mig lite nu när jag ska vara hemma själv :)

Jag har varit sugen på exakt sådana här saker den senaste tiden. Mackor, fisk och godis. Igår åt jag maktillmackor, och idag fick det bli laxmackor. Dom här laxmackorna är verkligen en stor favorit..


Jag förstår inte hur det går till, men vi har haft det sjukt kallt här hemma i flera dagar. Det är märkligt eftersom det varit varmare ute. Igår upptäckte vi i och för sig en glipa uppe vid fönstret i vardagsrummet, men den är stängd nu och det är fortfarande kallt.

Tur att jag har en snäll mamma som stickat fina, varma raggisar till mig :)



Nära

Det blev inget kök-köp idag heller, men det gick framåt i alla fall. När vi kom dit lyckades vi snabbt komma överens om vad vi skulle ha, inga problem alls. Sen fick vi sätta oss med en planerare som hjälpte oss bygga upp köket. Precis när vi var klara upptäckte vi dock att det var ett mått som saknades, bänkskivan. Men annars är faktiskt allt klart.

Nu har vi dessutom fått priset och insett att vi har god marginal, så det känns också skönt. Det blir ju alltid massor med små utgifter som man kanske inte räknat med från början.

Hej svejs! Mår mycket bättre idag så jag o...

Hej svejs! Mår mycket bättre idag så jag och J har bestämt träff på Ikea för köksplanering. Förhoppningsvis kan vi beställa idag också, om vi inte fegar ur ;)


Blää

Har legat däckad hela dagen med ont i magen. Fattar inte vad det beror på. Det började igår med att magen var som en ballong och jag var illamående hela kvällen. Och idag har jag haft som ett spjut genom hela kroppen, kan inte stå upprätt. Varje gång jag ställer mig upp känns det som jag ska svimma.

Nu har jag tagit en alvedon i alla fall så det känns en aning bättre. Förhoppningsvis går det över till imorgon.

Att drömma

Jag i åratal varit intresserad att att lära mig "klardrömma", Att bli medveten om att man drömmer i drömmen, lyckas hålla kvar den och sedan styra den. Då kan man göra massa häftiga saker, flyga till exempel. Det finns extremt mycket information om detta på nätet och alla ska tydligen kunna lära sig. Jag har varit med om det när jag var liten, men då fattade jag inte att jag kunde styra det som händer själv.

Här är ett kort sammandrag över hur det går till:

Det första steget är att bli medveten om att man drömmer över huvud taget, ett bra sätt ska vara att skriva drömdagbok. När man väl börjar bli medveten om drömmar måste man kunna känna igen att det är en dröm. När man väl tänkt tanken "drömmer jag?", är ju chansen stor att det faktiskt är en dröm. Men det kan vara bra att utföra ett litet test för att veta säkert, till exempel trycka fingret genom handen. Om man drömmer går fingret igenom. När man väl lyckats med det är det bara att låta fantasin flöda. Försöker man för mycket i början är det tydligen lätt att man vaknar, så det gäller att ha is i magen :).

Jag har i alla fall börjat nu, tog en lång sovmorgon i morse för att öka chansen till att minnas mina drömmar. Minns två stycken, men jag insåg aldrig att jag drömde.

Dröm 1. (Jag hade nog inte kommit ihåg denna om jag inte återberättat den för J innan han gick till jobbet)
Jag, Jörgen och någon/några fler är ute och går i en jungel. Jag är barfota och massor med kryp, maskar och andra äckligheter börjar krypa upp för benen. Jag får panik, skriker och försöker få bort alla djur. Skriker till J att vi måste vända så att jag får hämta skor.
J: "Nej, det var du som bestämt inte skulle ha skor, nu får du klara dig utan"
Jag: "Det går inte, jag har kryp överallt"
J: "Ok, du får ta mina skor"

Analys: Ja, vad ska man säga. Det är ett typiskt Jörgen och Camilla scenario, inte alls speciellt ovanligt i något sammanhang. Jag vill ha allt perfekt, J är däremot hur avslappnad som helst och måste köra lite "parenting" på mig ;). Tror att jag drömde om det för att jag hade extremt ont i magen och mådde illa på kvällen, behövde bli lite extra omhändertagen.

Dröm 2.
Det är en fin sommarkväll, jag är hemma i Mora och står på "cykelvägen" tillsammans med mina syskon och några till. Jag är osäker på varför vi är där. Känns som att vi är på väg någonstans och mamma och pappa har gått i förväg med deras ena hund Billy. Den andra hunden Bolo är kvar med oss. Han springer runt på ängen och leker. Helt plötsligt kommer han tillbaka och gnyr lite. Jag klappar honom och frågar vad det är? Då känner jag att han har en fästing på ryggen. Att en hund får en fästing är ju egentligen ingen stor grej. Men av någon anledning blir det värsta pådraget. Jag tar kommandot och börjar delegera ut uppgifter i ren storasysteranda, "hämta fästingplockaren, håll i Bolo, gör det". Men Bolo springer iväg och sen vaknar jag.

Analys: Känns som att båda drömmarna handlar om "roller" i livet. Här är jag den ansvarstagande som stryr upp och fixar. Och då kanske jag balanserar upp det tillsammans med J?


Dagens middag



Grillad majskyckling i het marinad med ris, guacamole och gräddfil. Det är inte så ofta jag improviserar i köket faktiskt, men idag blev det ett eget hopkok. Kycklingen var så stor att det var svårt att bedöma hur länge den skulle vara inne bara, den var inte klar när jag tog ut den första gången. Men det blev bra tillslut.

Nu sitter vi här och är sugna på efterrätt. Speciellt J som passade på att börja sluta röka nu när han var sjuk. Vi har alla ingredienser till chokladbollar hemma, så vi får se vad det blir :)


Inkörningsperiod

Behöver ni en inkörningsperiod när ni varit hos frissan? Jag bryr mig inte speciellt mycket om håret egentligen, men behöver ändå någon vecka för att känna mig helt bekväm. Klippte håret axellångt, därför får det bli uppsatt i några dagar tills jag vant mig:).

Jag är i alla fall glad att jag körde på den gamla hederliga mörkbruna färgen. Det är jag helt enkelt!


Om jag bländas av mig själv? O, ja!




Klipptid

Nu ska jag strax iväg till frisören och klippa och färga. Det är ett helt år sedan jag färgade håret hos frisören sist så det är verkligen dags. Jag har en bra hårfärg som är lätt att underhålla själv, men tillslut blir det dassigt. Jag ska nog köra på det jag brukar göra nuförtiden, färga mörkbrunt och klippa av en rejäl bit. Det är som sagt lätt att underhålla.

Såhär blev det förra gången:

Fredagsmys

Idag var det min tur att stå för kvällsmyset. Gick och fixade ostbricka som mumsade i oss framför tvn när Jörgen kom hem från jobbet vid 21. Jag hällde till och med upp ett glas vitt, men flaskan har stått öppen ett tag i skafferiet så det var inte alls gott. Det fick åka ner i slasken istället. Det var smaskigt och lyxigt i alla fall!

Nu har vi börjat kika på liftarens guide till galaxen som går på femman. Jag trodde jag sett den innan men jag har nog inte det, inte hela i alla fall. Får se om vi orkar se klart den här gången. J jobbar imorgon och jag har faktiskt klipptid kl 09.30. Det blir nog sängen snart :)

Jag älskar min söta (fathållare?)


Mer Asiatiskt

Det har varit en rätt dryg dag idag. Det har inte funnits mycket att göra på jobbet så dagen har gått såå sakta. Raka motsatsen till förra veckan med andra ord. Jag blir visst aldrig nöjd, haha :). Men ärligt talat har det verkligen varit ytterligheterna av varandra.

När jag kom in i porten möttes jag av en godisdoft. Har varit godissugen hela dagen så det bara vattnades i munnen. När jag öppnade dörren till lägenheten insåg jag att det kom därifrån, det var J som brände doftljus ;). Man känner mycket tydligare hur starkt det luktar när man kommer utifrån.

Det blev alltså inget godis för min del, men det blev något mycket bättre. J har lagat Ramen, en japans nudelsoppa. Det var väldigt gott, mjukt och enkelt. Fast vi var inte helt nöjda med kryddningen i receptet. Det var främst saltmängden som kändes helt fel. Vi ska göra den igen och finslipa receptet innan vi lägger ut det :).

Bästa J. Alla borde få en egen J!


Instant karma :D


Mer renovering

Jag sitter och spånar lite på alla detaljer i planeringen inför köksrenoveringen. Tanken är ju att jag och J ska ha en date på Ikea någon dag för att rita upp allt med deras köksplanerare, men vi har haft lite svårt att synka ihop oss. J har ju varit sjuk och så har vi jobbat olika tider.

Sen är det annat som ska klaffa också. Jag vill dit när det är så lite folk som möjligt. Helst en vardagsförmiddag precis före löning, men vem vet när den chansen kommer :P. Jag vet inte riktigt hur J jobbar imorgon, men om han slutar tidigt blir det nog faktiskt Ikea imorgon. Det ska bli så skönt att få ett nytt kök, och framför allt diskmaskin.

Samtidigt gruvar jag mig lite inför att dra igång ett nytt renoveringsprojekt nu när vi äntligen är klara med stambytet. Men jag tror faktiskt det blir en stor skillnad. Nu är det ju faktiskt pappa och Micke som kommer och hjälper oss och inte några främlingar.

NU KOM BÄSTA HEM! :))))

Wokad fingertopp?

Jag och J är inne i en asiatisk fas. Vi har verkligen fått in snitsen när det gäller thaimat, när man väl fått in tänket verkar det nästan omöjligt att misslyckas. Ska lägga ut lite fler recept!

Idag så hände det dock en liten olycka. Jag stod och hackade grönsaker och J diskade. Vanligtvis är jag uppmärksam när jag hackar, även om det alltid går snabbt. Men idag skenade tankarna iväg och olyckan var framme. Rädd för blod som jag är gömde jag snabbt handen bakom ryggen och tjöt "AAAAAH HJÄÄÄÄLP, JAG VET INTE HUR ILLA DET ÄR". Vem som helst som stod bredvid hade nog blivit förskräckt efter min reaktion och tänkt "nu är fingret av", men inte J. Han känner mig alldeles för väl. Han gled stadigt in i badrummet, hämtade en bit papper, kom tillbaka och sa lugnt "såja, såja.. nu ska vi se här".

Jag var skräckslagen eftersom jag av misstag råkat se en bloddroppe på golvet, men J övertalade mig att sträcka fram handen. Jag var helt säker på att J skulle säga att fingertoppen dinglade fritt, istället sa han "jag ser det inte, vilket finger är det?". Tillslut hittade han ett litet sår som vi sköljde av i handfatet, sen satte han på ett plåster. Jag har fortfarande inte sett det, men det svider lite...

Ett nytt år

3:e januari redan, har inte hunnit med riktigt. Fast det brukar alltid vara lite svårt att vänja sig vid ett nytt år. Min kollega S har skrivit 2010-01-03 hela dagen, och det har i alla fall inte jag ;).

För övrigt känns det mycket bättre på jobbet. Även om förra veckans rivstart var sjukt jobbig så var den även väldigt lärorik. S berättade att han var lite nervös för att komma tillbaka från semestern eftersom jag ringde en gång i början av förra veckan och lät "lite stressad"= (hysterisk;). Han trodde väl att han skulle bli tvungen att storröja när han kom imorse. Men jag hade faktiskt kontroll över allt innan jag gick i fredags!

Annars har det inte hänt så mycket faktiskt. J är fortfarande sjuk, och jag har jobbat hårt med att peppa mig själv inför det nya året. Måste säga att jag gjort ett riktigt bra jobb, eller så är det D-vitamintillskotten som börjar kicka in på riktigt. Doktorn sa att det skulle börja gå upp till en normal nivå i mitten av Januari. Men jag har ju varit glad bara av att stå på benen.

Det blev ett ovanligt splittrat inlägg för att ha kommit från mig. Men jag kände att det behövdes en update :)

Thaiwok med jätteräkor och nudlar = vår nyårsmiddag

ca 400 g jätteräkor
ca 2 msk rapsolja
2-3 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd chili, finhackad
1 bunt thaibasilikastjälkar, mycket finhackade
1-1,5 msk asiatisk fisksås
saften från 1 lime
1 bunt thaibasilikablad
ca 140 g äggnudlar

Hetta upp olja i en wokpanna och tillsätt vitlöken, chilin och thaibasilikastjälkarna och fräs hastigt ett par sekunder. lägg i räkorna , woka i ungefär en minut, tillsätt fisksåsen och woka i ca 30 sekunder till, slå sedan på limesaften och woka i ett par sekunder till. Lägg upp räkorna, strö över thaibasilikabladen och servera.




Grymt gott tyckte vi båda, helt klart en ny favorit. Vi gjorde en liten specialare dock, när räkorna var färdigwokade lade vi över dom i en skål. Sen lade vi ner de kokade nudlarna i woken och knäckte ner två ägg, det blev riktigt bra.

GOTT NYTT ÅR

Jag har bestämt att 2011 ska bli ett riktigt bra år, kanske det bästa någonsin :).

Jag och J firar nyår idag istället, ingen av oss orkade igår. Jag jobbade hela dagen och J är fortfarande sjuk, idag passade mycket bättre. Vi har varit och handlat lite god mat som vi ska äta ikväll. Nu slappar vi mest framför tvn och njuter av att vara lediga!

RSS 2.0