Nått gott?

Jag är expert på att improvisera fram "nått gott". Jörgen säger ofta att han vill ha godis, och ibland när jag känner för att vara snäll kan jag improvisera fram de mest fantastiska av bara luft, typ. Jag gör det inte bara för att vara snäll, det är liksom tillfredsställande att han blir så imponerad och tacksam. Jörgen tycker att jag borde adda det till mitt CV.

Idag stod jag för idén och Jörgen för arbetskraften. Hederliga chokladbollar fick det bli.

Kom igen baby, work that boll!


Zonterapeut?

Jag har något kul att berätta! Jag har lyckats bota Jörgens förkylning med zonterapi, det är helt sant. När ingenting hjälpte dammade jag av boken som jag fick av min gudfar Gunnar för några år sedan. Sen körde vi två kvällar i rad, sen dess har han i princip inte hostat.

Coolt va? Det kanske är Zonterapeut som är yrket för mig. Jag ska fråga Anette Bengtsson vad hon tror om det på torsdag ;)

Fetakyckling med paprika och vita bönor

Ett middagsgtips här på kvällskvisten! Jag gillar maträtter som går snabbt att få till samtidigt som det ska vara vällagat. I det här receptet lägger man bara alla ingredienserna i samma form och ugnsgräddar i 40 min. Under tiden kan man städa, diska eller något annat kul. En annan bra grej är att det går att reglera hur nyttigt man vill att det ska vara, den är supergod även om man använder 5% matlagningsgrädde istället för vanlig.

4 portioner

4 st kycklingfiléer
2 st paprikor
2 burkar stora vita bönor
1 msk olivolja
Salt
Peppar
Torkade chiliflingor
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad oregano
200g fetaost
2 dl matlagningsgrädde
2 dl oliver
ev färsk basilika till garnering

Tillagning
Värm ugnen till 200 grader. Smörj en ugnssäker form med lite olivolja. Skär paprikan i klyftor. Lägg i paprikan, bönor och kycklingfiléerna och krydda med salt peppar och chili. Ringla över lite olivolja.

Strö över basilika och oregano. Smula över fetaosten. Häll över matlagningsgrädden.

Gratinera i ca 40 minuter. Strö över oliverna. Garnera eventuellt med färsk basilika.


Lunch

Gick iväg till Ica Maxi på lunchen och handlade lunch och lite mat till kvällen. Skönt att komma ut i solen lite efter en förmiddag inne på kontoret. Sen känns det alltid så omaksamt att handla efter jobbet när jag slutar 19.30, då är det skönare att ha allt klart och bara åka hem. Fetaostkyckligt med paprika, bönor och oliver blir det till middag, enkelt, snabbt och gott.

Till lunch blev det en mumsig sallad..


Ha den äran alla Mammor

En stor KRAM till alla underbara Mammor där ute. Speciellt till Mamma Agneta och Svärmor Åsa som är två av dom allra bästa!


Framtidens shopping?

Jag känner för nya kläder, nya skor och ny frisyr. Vårkänslor kanske? Vad jag inte känner för är själva processen, att trängas i affärer, svettas och bli uttråkad. Inte heller internet  shopping där jag med största sannolikhet kommer bli besviken. Varför finns det inget mellanting?

 

Jag har ett förslag… Vi tar HM som exempel. På hm.com borde det finnas en simulator där man kunna ladda upp en 360° helkroppsbild på sig själv under sin egna profil på hemsidan. Alla mått följer med och skapar en realistisk kopia ála The Sims. Sen kan man bara prova alla kläderna på klonen och se exakt hur det kommer se ut i verkligheten. Man ska även kunna kryssa i vad man är ute efter och inte minst vad man vill undvika för att underlätta urvalsprocessen. Citerar en kollega som alltid specificerar det icke önskvärda för expediten när hon ska köpa jeans "Jag vill inte ha muffin, camel toe, eller American booty (att byxorna skär in i röven hela vägen för att man ska se den exakta rumpformen).

 

 

Om denna tjänst skulle dyka upp inom en snar framtid.. kom ihåg vart ni läste om det först! Är det så att det redan finns (skulle inte bli förvånad), blir jag oerhört nöjd!


Semester

Igår frågade J vad jag planerar att göra på min semester. Han ska nämligen bara ha 1 vecka, jag ska ha midsommar+ 4 veckor.  Ingen aning svarade jag samtidigt som jag tänkte ”lite tidigt att tänka på det nu va?”. Men nu inser jag att det bara är 4 veckor kvar, 4 VECKOR.. det är ingenting.

 

Jag har ingen aning om vad jag vill göra, bara att jag vill träffa vänner jag inte har möjlighet att träffa så ofta. Maja till exempel, hon bor i Oslo och jobbar varannan helg precis som jag. Problemet är att jag jobbar ojämna helger, hon jämna. Så vi är aldrig lediga samtidigt. Sen vill jag absolut åka och hälsa på min faster med familj som snart flyttar till Borlänge, dom håller på att renovera huset och det ska bli jättespännande att se. En tripp till Mora eller två kommer det garanterat bli, hälsa på familjen. V 29 är veckan jag och Jörgen har tillsammans, den lämnas öppen.

 

Det känns som att jag kommer kunna fylla ut mina 4 veckor utan problem J


Fredag kväll?

Eftersom jag hade en "mitt i veckan" helg känns det inte riktigt som fredag för mig, snarare som Måndag. När gick till jobbet idag var jag fortfarande i spa-stämning, lugn och avslappnad.

Väl framme fick jag vakna till med besked, det har nämligen varit powerday här på jobbet. Det betyder att man ska slå säljrekord och alla hetsar varandra till max, det spelas hög musik och energin får byggnaden att vibrera. Alla har varit väldigt glada och taggade :).

Nu ska jag i alla fall hem och tillbaka till lugnet. Balans är nyckeln till allt!


Korkskalle

Hur tänker en person som först bestämmer sig för att äta glutenfritt, och några dagar senare går och investerar i en mjölsikt? Svaret är .. INTE ALLS.

Yasuragi Hasseludden

Överaskningen till J var ju som sagt ett övernattningspaket på Yasuragi, väldigt välinvesterade pengar. Det var helt fantastiskt. Paketet jag bokade hette Harmoni, och det var precis vad det gav:). Det var lite strul innan vi lyckades ta oss dit, missade bussen, gick vilse (tack Malin för att du guidade oss över telefon). Väl framme fick vi veta att vi blivit uppgraderade till ett bättre rum, vi tappade verkligen hakan när vi såg det.. det var nästan lika stort som vår lägenhet, jättefint inrett och världens utsikt.

Vi började med att byta om till badkläder, kimono och tofflor, allt fanns på rummet. Sen gick vi till Spa-avdelningen. Egentligen skulle man börja med en badintroduktion för att lära sig den japanska badseden, men det struntade vi i. Vi badade i den stora "vanliga" poolen först, sen gick vi till en varm källa som fans utomhus. Vi satt där länge och njöt av solen och tittade ut över skogen. Inne fanns ett "tyst" rum som bara hade lite dämpad belysning och som namnet antyder fick man inte prata. Det fanns en varm källa där också som blev min stora favorit, det var himmelsk att ligga där och plaska i mörkret och tystnaden.

När vi kände oss färdigbadade gick vi till rummet och tog en öl på balkongen, sen var det dags för 5 rätters middag i Teppanyaki resturangen. Det som var speciellt med den var att man sitter vid ett bord i en halvcirkel, och i halvcirkeln finns ett stort stekbord där kocken står och lagar mat medan man ser på. Vi var 9 personer som satt vid samma bord, i början tyckte nog alla att det var lite jobbigt. Men några rätter och öl senare var alla uppmjukade och trevliga ;). Maten var god, men det var upplevelsen i sin helhet som gjorde det till en toppenmiddag. Vi övervägde att gå vidare och ta en drink i baren efter middagen, men vi var väldigt trötta och ville passa på att njuta av vårt fina rum också :).

Vi gick upp vid 9 och vandrade bort till frukosten, en gigantisk buffe med allt man kan tänka sig. Det var oemotståndligt, jag bröt mot mitt glutenförbud :P.

Det bästa var ändå att få gå omkring i morgonrock och tofflor hela dagarna, till och med på middagen. Bilderna vi tagit är i princip bara från hotellrummet, att släpa runt på kameran skulle liksom förstöra lite av upplevelsen. Kommer definitivt återvända till Yasuragi!











Home

Nu har vi kommit hem. Det har varit helt fantastiskt, över all förväntan verkligen. J är också supernöjd. Trots att vi borde vara utvilade är vi supertrötta! Vi ska vila och käka lite middag, bilder utlovas senare :)

SMS-inlägg

20100526378 (MMS)


Jag och jörgen har precis anlänt till ya...

Jag och jörgen har precis anlänt till yasuragi hasseludden, hotell och spa. När vi checkade in fick vi veta att vi blivit uppgraderade till ett mycket finare rum, bara att tacka och ta emot ;). nu ska vi bada lite, sen äta en japansk 5 rätters middag. Stänger härmed av mobilen och kopplar bort mig från omvärlden 1 dygn. Som jag längtat :)


Tack..

gode gud för att jag inte försov mig i morse, det var nära ögat. Det hade blivit lite svårt att motivera att jag ska kompa på eftermiddagen om jag kommer för sent till jobbet.  Hade tryckt bort larmet istället för snooze, vaknade dock 20 min senare av att en dröm där folk omkring mig bara dog.. vilken start på dagen.

Nu är jag nästan i fas, har gjort mackor så jag kan äta frulle på jobbet.

Imorgon händer det..

Då är det äntligen den stora överraskningsdagen. Det har inte blivit några fler ledtrådar, Jörgen var för duktig på att gissa och ville inte ha fler ;).

Längtar längtar längtar!

Tid bokad

Jag fick tid hos Anette Bengtsson på torsdag nästa vecka. Jag ska börja skriva ner frågor redan nu, annars blir det bara helt blankt när jag kommer dit. Det ska bli kul att träffa henne, hon lät väldigt trevlig på telefon.

Ovisshet

Sitter och lattjar på nätet och fördriver tiden tills jag ska iväg till jobbet. Igår fick jag veta att förändringen som skulle ske den 1/6 är uppskjuten till 1/9, detta beror på att 3/4 inklusive mig tackade nej till jobbet. Nu är det upp till mig att söka de tjänster jag tycker är intressanta, annars kommer jag bli placerad där jag behövs den 1/9.

Jag är nöjd med mitt beslut, det var rätt för mig!

Nära döden upplevelse

Efter att ha bemödat mig med att baka glutenfritt bröd kände jag att jag inte kunde annat än att ta den glutenfria försöksperioden på fullaste allvar. Åt därför två rostade mackor till frukost, mest luft med andra ord. När jag kom till jobbet var jag redan hungrig. I vanliga fall hade jag köpt en macka i cafeterian, nu fick jag nöja mig med en sketen smootie.

Efter ytterligare 1,5 timme var jag hungrig igen och knatade ner till personalmatsalen för att köpa lunch, dom brukar alltid ha en 4-tal olika rätter att välja mellan. Just idag var det endast 1 glutenfritt alternativ, sallad med vattenmelon och fetaost. Under resten av eftermiddagen och kvällen slank det ner ett äpple, 1 banan och 1 morot.

När jag väl slutade jobbet var jag i totalt svält mode. Min hjärna fungerade inte när jag förgäves försökte komma på ett lämpligt glutenfritt middagsalternativ. Tillslut lyckades jag instinktivt leta mig in på Mc Donalds, halvt förblindad av undernäring fick jag veta att ALLA hamburgare finns som glutenfritt alternativ. My lord, vilken lycka jag kände. Vips så sket jag i att dom säljer gamla snusksallader, en glutenfri burgare och allt var förlåtet.

Badadadada.. IM LOVIN IT

Spirituellt

Ringde precis till ett medium här i Stockholm som heter Anette Bengtsson. Jag har velat gå till henne sedan jag hörde talas om henne för några år sedan, hon ska vara jättebra. Det kändes bara som att det var läge att göra det nu :). Hon var ute på vift och hade inte sin kalender med sig, så jag ska ringa tillbaka lite senare.

Sovmorgon

Börjar 11.45 idag så jag har haft en skön sovmorgon. Sommarvädret är tillbaka så jag passade på att ta en joggingrunda. Nu ska jag äta mitt glutenfria bröd jag bakade igår, i solen på min fina balkong.

Nu blir ni avundsjuka va? ;)


Glutenfritt

Regniga dagar som denna behöver man ett projekt, jag bestämde mig därför för att baka glutenfritt matbröd. Har egentligen misstänkt att jag är känslig mot gluten i flera år. Jag har haft flera vitaminbrister trots att jag äter allsidigt, sen har jag världens krångelmage. Laktos är det inte, det har jag testat. Det enda som egentligen hjälpt lite är när jag äter lite mat åt gången. Men nu ska jag alltså testa glutenfritt.

Har för mig att glutenfria produkter brukar vara ganska torra och trista, i alla fall färdigköpta. Håller tummarna för att det blir bra. Det är ju just frukost som jag känner är svårt, glutenfri mat i övrigt kommer inte bli något större problem.

Tiden går fort när man har roligt

Nu har familjen åkt hem till Mora, alltid lika trist när man ska säga hej då. Det tar alltid en stund att vänja sig vid att lägenheten är alldeles tom. Men vi ses igen om några veckor då jag har semester! Det har i alla fall varit en fullspäckad men supermysig helg. Jag, mamma och Madde har varit och shoppat en vända nu på förmiddagen, ett läppglans från bodyshop och en klänning från HM fick följa med hem!

Mamma och Jag igår kväll, vi invigde balkongen med en Dooleys.

Sammanfattning av dagen

Det har varit fullt upp idag. Vi spenderade flera timmar på att gå runt på Ikea och Plantagen, som vanligt fick vi med oss mycket mer hem en vi planerat. Jag hittade dock inget vindskydd till balkongen som jag ville ha, det var slut för säsongen på Ikea. Någon som vet vart man kan hitta det annars? Men det blev riktigt fint i alla fall, det är bara trall som fattas nu!

Det blev blommiga dynor, mårbacka-pelagoner och ett syrenträd. Hur somrigt är inte det? Jörgen tyckte det var lite kärringaktigt, han får skylla sig själv som inte ville följa med.



Vi har precis ätit en supergod middag på Libaneza här i Sumpan. Det var bara två veckor sedan jag och Jörgen var där sist, men det var lika gott den här gången med :).

Ledtråd nummer 5

Ingen packning

Nu äre kväller

Vilken bra dag det har varit. Spenderade hela förmiddagen solandes på balkongen, gassande sol, klarblå himmel och en skön sval breeze emellan åt. Kunde inte låta bli att tänka på mina kära kollegor som spenderade denna underbara sommardag på kontoret :(

Sen kom min underbara familj. Vi har spenderat kvällen med att göra en svensk klassiker, äta oss proppmätta på tacos och godis till Talang 2010. Precis som det ska vara. Imorgon står shopping på schemat.

Godnatt!

God morgon fredag

Jag har haft en helt underbar start på dagen. Vaknade upp bredvid min älskling i en renbäddad säng, tittar ut och ser att det inte är ett moln på himlen. Stack ut på en välbehövlig joggingrunda och det var alldeles perfekt springväder, varmt och soligt med lite svala vindar. Nu blir det duschen och sen frukost.

Jag har förbjudit J att gå till jobbet idag, han har hostat sen han kom hem från Thailand för 4 veckor sedan och känt sig matt i kroppen. Igår var han ledig och låg bara och sov i soffan hela dagen. Jag ringde till vårdguiden igår och frågade, dom sa att han borde åka in till akuten.. det tyckte Jörgen var lite väl drastiskt :p, han ska ringa vårdcentralen idag istället.

Ledtråd nummer 4

Andra traditioner

Världens godaste chili

Jag har ju utlovat sopprecept och här kommer första, har uppfunnit det alldeles själv och det är en stående favorit här hemma. Det är egentligen en soppgryta, men vi äter den alltid som soppa med lite bröd, det fungerar säkert med ris till också. Mesa inte med chilin, då är det bättre att laga något annat!

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Chili på känn. Jag tycker det ska vara mycket, sist tog jag 2 stora färska + 1msk torkade chiliflingor. Ibland använder jag enbart chiliflingor (Eldorados, finns på hemköp.)
2 msk tomatpuré
1 burkar passerade tomater
1 burk vatten (tomatburken alltså)
2 burkar bönor, jag brukar ta kidney och blackbeans. Skölj bort spadet.
1 buljongtärning, grönsak, kött eller kyckling
400g nötfärs
salt och peppar
ca 1 tsk spiskummin
1 msk torkad oregano
1 msk torkad basilika
ca 1-2 tsk Liquid smoke (också på känn)
Något gott bröd

Jag kör alltid löken och vitlöken i matberedaren, gillar inte bitar. Stek det sedan några min utan att det tar färg. Stek sedan med köttfärsen tills den ser klar ut och blanda sedan i tomatpurén. Häll på passerade tomater, vatten och lägg i buljongtärningen. Blanda sedan i alla kryddorna (utom liquid smoken). Koka så länge du orkar vänta, minst 15 min, helst 30-45. Blanda i liquid smoke och smaka av kryddningen, jag gör det alltid på känn så mängden i receptet är bara en fingervisning. När du är nöjd är det bara att blanda i bönorna och värma upp allt. Beroende på hur länge allt kokat kan man behöva späda med lite vatten till önskad konsistens.






Snart helg

Nu ska jag iväg till jobbet några timmar. Slutar tidigt och sen tar jag helg, weee :)

Imorgon kommer min familj och hälsar på, det ska bli supermysigt. Pappa har inte varit här sen vi flyttade in så det ska bli kul att visa honom allt vi gjort sedan dess. Vi har ett litet projekt under helgen och det är att inreda balkongen, resten av tiden har vi lämnat oplanerad.

Ledtråd nummer 3

God mat

"Mot Sheerwoodskogen", eller ja.. Mot Frid...

"Mot Sheerwoodskogen", eller ja.. Mot Fridhemsplan för att afterwork'a med Mallan i mitt fall. Undertonen är dock densamma!


Om jobbet

Jag tackade nej till min nygamla tjänst idag.

Min framtida son

Någon gång i framtiden kommer jag bli välsignad med en son! och sedan en vecka tillbaka vet jag exakt hur han kommer att bli. Ni har nog redan sett den, men nu kan ni kolla igen och tänka "där är Camillas framtida son"

Vart tjackar jag en flygel?

Ledtråd nummer 2

Brrrrrbom: Vatten

Och bara så ni vet det så har jag joggat, tvättat OCH gjort armhävningar och situps..yes indeed! Hejdå överskottsenergi, välkommen tröttma!

Hemgång

Idag SKA jag ut och jogga när jag kommer hem, jag skriver det här som vanligt. Då vet jag att jag får skämmas lite om jag inte står för mitt ord. Först ska jag ner till tvättstugan och slänga in två maskiner, det blir en bra uppvärmning. Men sen jogga.


Tisdag

Det är så tomt att komma upp på morgnarna och katterna inte är här. Dom åkte hem i Lördags. Hade det inte varit för kattlådan hade jag nog övervägt att skaffa en liten misse, dom är så goa. Stina och Micke verkade vara nöjda med vårt arbete som ställföreträdande husse och matte i alla fall. När dom kom och hämtade katterna så åt vi lite sushi tillsammans, och Tifa låg i Jörgens knä hela tiden. Hon var nog lite grinig över att dom varit borta så länge :P

Nu ska jag till jobbet. Jörgen kommer jobba över hela natten idag igen så det blir jag och housewives ensamma ikväll. Jag gillar inte att han jobbar över så mycket, inte främst för att han inte är hemma utan för att han blir så himla sliten.

Första ledtråden

Jag sa ju att Jörgen skulle få en ledtråd på vart vi ska den 26 maj. Jag har dock bestämt att han ska få en diffus ledtråd varje dag istället, så får vi se om han lyckas gissa tillslut.. jag tror dock inte det ;)

Första ledtråden är: För slitna


Perspektiv

För att återigen knyta ann till sinnesstämningen jag haft de senaste veckorna vill jag bara berätta vilken tankeställare jag fick när jag läste faster Åsas blogg i morse. Åsa har 3+1 underbara barn och sin Magnus. Dom är ska efter en lång tid som särbos snart flytta ihop i Magnus hus som dom för fullt håller på att renovera. Ett riktigt drömhus precis vid vattnet med egen brygga och allt.

Frid och fröjd tänker man ju då. Men saken är den att Magnus har varit allvarligt sjuk i vad jag vet minst 1 år tillbaka, han får allvarliga anfall med kramper och en massa annat obehagligt, och läkarna har ingen aning om varför. Det värsta är att Magnus var i Berlin i helgen, fick ett anfall och hjärtat stannade. Ambulanspersonalen lyckades tack och lov få igång honom igen. Ingen har en aning om varför han får dessa anfall eller hur han ska undvika dom.

Det jag vill ha sagt är hur lyckligt lottad jag är som är frisk, det är ju det enda som egentligen betyder något. Att få vara frisk, må bra och vakna upp bredvid den man älskar varje dag.. vad mer kan man begära?

Gå in och läs inlägget på Åsas blogg!


SMS-inlägg

20100517374 (MMS)


Måndag morgon

Kaffe och mackor och morgontv, snart sticker jag till jobbet. Jag gör gott kaffe.. mm.

Det blir en bra dag det här!

En överraskning löser allt

Jag har fixat en överraskning till Jörgen, och till mig. Vi behöver något kul att se fram emot. Den senaste veckan har jag försökt bearbeta allt jobbigt som präglat mitt liv den senaste tiden, kanske till och med senaste året. Men fram till förra veckan var jag fylld av jävlar anamma, inget kunde knäcka mig så länge jag inte gav mitt fulla medgivande. Medgivandet kom, jag var knäckt i några dagar, och nu är jag back in business.

Kände dock att jag behövde en liiiten extra knuff för att bli precis lika glad och nöjd som jag alltid är. "Fylla på energiklaset" som Malin brukar säga. Så jag fixade en överraskning. Jag kan såklart inte säga vad det är eftersom Jörgen är en trogen läsare, det enda han vet är att det blir den 26/5 och att det kommer komma en ledtråd så småningom. Jag kanske rent av skriva ledtråden här så får han lite hjälp att klura ;)

Tänker inte blogga

innan jag löst allt!

Men kan inte låta bli att dela med mig av det HÄR. Tydligen en gammal goding jag lyckats missa, men den gjorde min dag :). Skruva upp ljudet och njut..

God morgon

Jag sov till 10.30 idag, det hör inte till vanligheterna. Men skönt var det :). Vi har precis ätit lite tårta till frukost och konstaterat att vi bör köra en nyttig vecka nu, mycket soppa får det bli!

Katterna var så gulliga igår kväll. Dom har hittat ett hörn i soffan dom gillar och igår kurade dom ihop sig tillsammans medan jag och J såg på film.






Ett gäng blider så husse och matte kan gå in och kolla om saknaden blir för stor borta på Kreta ;)



Libanesiskt för hela slanten



Mat mat mera mat

Efter middagen på Grill igår kände både jag och J att vi aldrig mer skulle behöva äta. Jag var så fullproppad att det kändes som jag hade blodig biff och creme brulé ända upp i näsan. Mådde riktigt illa och trodde inte jag skulle ta mig hem med bussen utan att kräkas, kan tillägga att det inte berodde på fylla, hade bara druckit 1 rom och cola, 1 glas vin och i breezer. Vi kom i alla fall hem utan någon olycka och jag mådde ganska bra när jag gick och lade mig. Vaknade dock efter någon timme, var helt kallsvettig och mådde sjukt illa. Så det blev en spya innan kvällen var slut. Min mage pallar inte för mycket kött har jag märkt. Det hände för 1 år sedan också, det var påsk och mormor hade slagit på stort med moussaka, helstekt fläskfilé och oxfilé.

Ikväll skulle jag och J fira mig med lite vitvinskokta musslor, lätt gott och enkelt. När vi kom hem med musslorna märkte vi att i stort sett alla var döda och det luktade helvete. Så nu har vi bokat bord på en Libanesisk resturang runt knuten.. jag ska försöka behärska mig, men det kommer att bli tufft. Dom har sjukt god mat där, får försöka ta mycket vegetariskt ;)



Någon av katterna spydde precis, ingen aning om varför. Vi har bara matat dom med det Stina och Micke skickade med. Dom smaskar dock lite på blommorna i fönstren emellan åt, kanske är det :)

Tifa och Vincent





Födelsedag

Yes, idag är det min dag. Jag har förvaltat den väl. Vi tog en låång snoozarmorgon tillsammans med katterna, dom var lite reserverade igår, men imorse hoppade dom upp i sängen och ville bli klappade. Sen gick vi ner till bageriet och köpte lite frukostbröd och tårta, mums mums. Har precis tvingat J att se New Moon med mig, han pinade sig igenom hela filmen för min skull :p.

När vi var inne på hemköp tidigare träffade vi på en granne. Han var och köpte blommor till en av våra andra grannar som också fyller år. När vi stod där och pratade och tittade på blommor berättade jag i farten att jag också fyller år.. det blev typ som att jag försökte tigga till mig en present, pinsamt. Sen sprang vi ihop med honom igen precis efter, då hade han köpt en chokladask till mig.. hehe ;)


Snabb uppdatering

Vi har precis kommit hem från en fantastisk middag på GRILL med Samira och Jacob!! Supergod mat och underbart sällskap! Just nu känns det som att vi aldrig kommer behöva äta igen, helt proppmätta :)

Det har verkligen varit en hektisk dag. Jag åkte ut till Barkarby på eftermiddagen och mötte upp J. Vi fikade lite, därav Sms-inlägget tidigare. Sen gick vi runt på outleten, hittade en jättefin turkos cardigan från Rules by mary.

När vi kom hem kom Stina och Micke förbi med Tifa och Vincent (just det, jag har glömt att berätta att vi ska vara kattvakter i en vecka), berättar mer om det imorgon.

Sen kom Anki och Anders förbi, dom följde med oss till Grill och tog en öl innan våran middag. Efter middagen möttes vi upp på Hard rock café, men då var alla så trötta att vi bestämde oss för att dra hem.

Full rulle hela dagen som sagt ;)


SMS-inlägg

20100507365 (MMS)


Håll och misslyckad surdeg

Igår kväll ställde jag väckarklockan på 7, när den ringde hade jag inte alls någon lust att gå upp. Gick istället upp vid 9, tog en joggingrunda och blev återigen avbruten av det satans ihärdiga hållet.. Jag vet att om jag ligger i lite med träningen så kommer det gå över. Men det är drygt när jag känner att jag orkar springa mycket längre, hållet gör att jag knappt kan gå utan att sitta 10 min och trycka näven i magen.

Tips?

Jag kanske låter lite irriterad i min framtoning, det beror på att jag precis upptäckte att ena surdegen har möglat. Den dom verkade mest lovande.. skenet bedrar. Det är det receptet jag har testat 5 gånger och misslyckats med. Mitt tidigare fullständiga förtroende för Jamie Oliver är på sin spets. Han han ta sin snygga surdegslimpa and shove it.

Nåväl, jag har ju den andra degen kvar!

Jodå, det blev lite shopping trots allt

Efter några timmars slit i affärer på stan kan jag stolt meddela att jag investerat i en Hello Kitty.. och inte vilken Kitty som helst, avtagbar luva har hon.



Hur kommer då detta sig? Jag skulle ju uppdatera vårgarderoben..
Som tur var mötte J upp mig inne i stan, han tycker det är kul.. det gör inte jag. Han är definitivt en humörhöjare när tålamodet tryter. Jag kollade i massor av affärer, J konstaterade att när jag säger kollar menar jag känner. Jag går effektivt runt bland hyllorna och känner 1 femtedels sekund på vart 20é plagg. En metod som uppenbarligen inte fungerar.

Tillslut hittade jag dock en topp och en kjol på HM. När vi står i kassan och väntar ser vi lilla Kitty, helt ensam i en av strumplådorna. Vi klämmer lite och inser att hon är mjukare en sammet, när vi dessutom märker att luvan gick att ta av var saken klar, Kitty fick följa med hem.

Mina surdegar

Om ni funderar på att följa mitt exempel och göra två olika satser med surdeg.. tänk då på att surdeg luktar surt, väldigt surt. Har man då gjort så mycket att det räcker till 20 bak luktar det inte direkt rosor i hemmet. Man känner det först och främst när man kommer innan för dörren utifrån, sen blir man snabbt lite bedövad. Går dock inte att undgå att känna det så fort man kliver in i köket. Inte läge att bjuda hem folk med andra ord.

Det är i alla fall en jäkla fart i den ena surdegen, tror aldrig att jag haft ett så bra utgångsläge tidigare. Lovande!

Helg.. weeee!

Nu ska jag strax iväg och jobba några timmar, sen tar jag helg. Eftersom jag jobbade helgen slutar jag 13.00. Det är perfekt att bara jobba halvdag när man har ärenden att uträtta. Jag ska försöka åka och kolla på glasögon igen och kanske lite kläder, min vårgarderob är inte vad den borde vara. Känner jag mig själv rätt kan det hända att jag åker hem direkt också, är ganska trött och J är ledig idag :)

Inte mycket action idag inte

har inte hunnit blogga idag som ni kanske märkt. Känns som att allt varit upp och ned ett tag nu, längtar tills det blir lite ordning och reda igen. Jag känner mig trött och slut av att ha gått och oroat mig så länge, först när J var fast i Bangkok och sen det här med jobbet som aldrig verkar ta slut. Nya budet är tidigast fredag eftermiddag, det betyder att vi förmodligen inte kommer att få veta innan helgen. Svårt att inte gå på nålar.

Vardag.. välkommen tillbaka när som helst ;)

Nyaste nytt

Lever fortfarande i ovisshet angående min framtida jobbsituation, det är tydligen bara på torsdagar man mbl-förhandlar. Så vi kommer få veta tidigast torsdag. Ska försöka koppla bort det till dess. 

 

Nu sitter jag och har eftermiddagsrast. Läste precis en artikel på Aftonbladet ”Lös dina jobbkriser med Pippi-metoden”. Såhär står det, ” Pippi Långstrump säger som det är. Hon varken förställer sig eller låtsas. Hon låter lusten och glädjen visa vägen i livet.” Meningen är att man ska tänka ”Vad skulle Pippi gjort?”.

Det är alltså Pippi som är lösningen på mina problem?! Att jag inte fått reda på det tidigare.. ;)


Säger bara en sak..

Nervös =/

Nu har jag tagit mod till mig

Ni som varit med från start minns kanske mina surdegsäventyr, ni andra kan läsa om det under kategorin "tantigt". För att sammanfatta det kan man säga att jag lyckats göra alla missar som går att göra. Till slut var jag så frustrerad att jag blev tvungen att ta en paus i mitt surdegsbakande. Men nu har jag peppat mig själv och påbörjat inte bara 1 surdeg, utan 2. Det är två olika recept också så nu borde det gå vägen. Annars ger jag nog upp för all framtid och börjar göra fusksurdegar istället.. som Leila Lindholm.

Själva utbakningsdagen är på Lördag, vilket är lite av ett gamble eftersom det är min födelsedag. I bästa fall får jag börja min födelsedag med att äta en underbar perfekt surdegslimpa, i värsta fall misslyckas jag och får ett vansinnesutbrott där på morgonen. Om jag ens kommer så långt.

Håll tummarna!

Måste bara berätta

Idag när jag var i stan och skulle lämna in deklarationen så hände det något märkligt. Jag stod på T centralen och kände i ögonvrån att någon tittar på mig. Tänkte att det bara var en slemboll, så jag tittade inte upp först. Kunde dock inte hålla mig och när vi väl fick ögonkontakt ser jag att det är Marcus Birro?! Han fortsatte kolla på mig som att han kände igen mig, men inte tillräckligt för att vågade hälsa.

När jag väl kom till jobbet berättade jag för Malin och Samira vad som hänt. Deras teori är att han såg mig och tänkte "hmm, är det inte hon som skriver den där bloggen?" Hahahaha, vad lustigt det hade varit om en av mina 20-40 trogna läsare var Marcus Birro...



Update

Det blev en sen eftermiddagsrast idag. Vill dock börja med att berätta att jag fortfarande inte vet något om det nygamla jobbet, det blev uppskjutet till imorgon. Vansinnigt jobbigt att bara gå och vänta.

 

När jag jobbar kväll och helg är det aldrig några problem, jag får alltid de lugna passen. De senaste två veckorna har det dock varit ovanligt mycket strul. Det kanske beror på min underliggande sinnesstämning? Jag brukar alltid vara väldigt positiv och cool i alla lägen, men nu när allt varit lite pressat kanske det speglar av sig.. Lagen om attraktion? Tycker ändå att jag är ganska positiv trots allt så det förvånar mig om det är så, men det kan ju vara undermedvetet som sagt.

 

Det har i alla fall varit en händelserik dag här. Varje gång vi ska släppa nya kampanjer ordnas ett litet ”jippo” nere i receptionen, det delas ut goodiebags och vi se alla nya reklamfilmer som ska visas framöver. Idag delades det ut lite vinster och sen kom en glassbil och stannade utanför. Så som avslutning på hälsomånaden blev det både glass och godis.

 

Festligt va?


Stor dag

Idag är dagen jag får veta om jag får ha kvar min tjänst eller inte, nervöst =/. Det har varit ganska skönt att jag haft så fullt upp på jobbet hela helgen, har inte haft tid att tänka på det.

Update om det kommer senare. Nu ska jag göra mig klar och åka in till stan och lämna våra deklarationer på skatteverket.

Blygdläppsinfektion

Ett test bara, för att kolla om ni är med ;) Åsa skrev på sin blogg att hon hon hade all time high när hon skrev sitt inlägg "Sagan om Skitkorv". Sen när hon hade lite dåligt med läsare en dag lade hon upp ett inlägg med rubriken "bajs?" Så jag tänkte att jag kör en "intressant" rubrik och ser vad som händer.

Först tänkte jag skriva snopp eller knulla? Men Jörgen tyckte det var lite tråkigt, blygsläppsinfektion var hans förslag. Jag vet inte ens om det går att ha en blygdläppsinfektion? men jag antar det.. man kan väl ha en infektion överallt om det vill sig illa.

Because I'm worth It


Lyckligt lottad

Imorgon ska deklarationen vara inlämnad, jag har fortfarande inte tagit tag i det. Jag har fasat och skjutit upp. Eftersom vi bor i en oäkta bostadsrättsförening ska det fyllas i en extrablankett med uppgifter om inköpspris, vinst etc. Eftersom jag har turen att ha pålästa päron tog jag med mig deklarationen hem till Mora nu sist, klantigt nog hade jag dock glömt att ta med ett papper med uppgifter jag fått från föreningen, så vi kunde inte göra klart den då.

 

Sen när jag kom tillbaka till Stockholm kände jag att jag borde kunna klara av det själv, så svårt kan det ju inte vara, fick till och med lite information på årsstämman. Det blev liksom en fråga om stolthet, jag är en vuxen människa och borde ju klara av att deklarera utan mina föräldrar. Men varje gång jag satt mig ner med papperen framför datorn har jag fått myror i brallan och inte haft tålamod, det är för tråkigt helt enkelt. Jag har läst samma text flera gånger och inte fattat vad jag läst eftersom jag samtidigt tänkt på annat. Jag skäms för att erkänna det, men så är det :P

 

Jörgen har inte heller tagit tag i det, det är  jag som ansvarar för papper, räkningar, kontakter med myndigheter och hejsan svejsan hemma. Det är för att jag är den självutnämnda chefen, J är smart och låter mig vara det också. Nog med sidospår. Jag har skjutit upp deklarerandet och nu är det sista dagen, och jag vet att jag kommer bli tvungen att ta hand om det ikväll vare sig jag vill eller inte. Mitt i all ångest ringer Pappa för att påminna mig om att det är sista dagen och fråga om jag behöver hjälp…. OM JAG BEHÖVER!! Det var bara att jag ringde ikväll sa han, dom hade full koll på vad jag ska fylla vart.

 

Ibland är det skönt att ha två underbara föräldrar att luta sig mot :)


Pasta med bacon, palsternacka och parmesan

Ett riktigt halleluja moment..

4 Portioner

2 palsternackor
3 paket bacon
1 paket tagliatelle, 500g
Smör/margarin
Färsk parmesanost

Hyvla skalad palsternacka med osthyvel eller potatisskalare, det ska bli remsor. Sätt på pastavatten. Klipp bacon i stora bitar och stek tills det nästan är klart, ej knaperstekt. Blanda i palsternacksremsorna och stek med tills dom är mjuka, dom ska bli alldeles gosiga i fettet från baconet. Koka pastan, (nästan hela pakeket). Häll av det mesta av pastavattnet, spara lite till senare. Smält ner en rejäl klick smör och blanda sedan ner pastan med baconet och palsternackan. Häll på lite pastavatten så det blir såsigt. Riv sedan på rejält med parmesan och servera. Himmelskt!

Ursäkta den fula bilden, jag var otålig!




Grattis Team Moraeus

Det var väl kul att dom fick vinna, det tycker jag. Efter första låten bytte jag sida för några minuter. Men i slutändan övergav jag inte Team Picasso, dom lät bra och var roligare att se på :)

Åter igen, stort grattis!

Inspiration

Har tagit en till rast och sitter och tittar på kök på styleroom.se. Just det här köket har jag verkligen fastnad för, dom har gjort en halvrenovering precis som vi tänker göra. Det blir ju så bra med rikitgt gamla kök eftersom originalinredningen verkligen är byggd för själva rummet.

Så himla mysigt och fint! Jag gillar verkligen färglada prylar :). Av någon anledning går det inte att ladda upp just den bilden, men ni kan kolla här


En välförtjänt liten rast

Efter en lugn och skön morgon hemma fick jag snabbt vakna till när jag kom till jobbet. Dagen började med flera systemstrul som gjorde att jag fick pussla, fixa och trixa.

Även om det aldrig är bra med problem tycker jag det är rätt kul när det händer lite grejer. På helgerna sitter jag annars mest och kontrollerar att allt fungerar som det ska, och då kan det vara rätt uppfriskande att få ta tag i något :)
 
Den här helgen har jag dock en hel hög med admin som MÅSTE bli klar innan måndag, så nu får det inte bli mer systemstrul. Har utarbetat en plan för att bli klar, men jag kommer nog vara vindögd innan dagen är slut :p


RSS 2.0