Nu är det över..

Nu har jag lämnat in mitt första uppdrag, vilken lättnad. Som jag har våndats de senaste timmarna.. prestationsångesten tog över helt, ringde till mamma och grät en skvätt i ren panik. Jag känner mig dock 100% nöjd med det jag lämnade in. När jag fått veta hur det gick och om jag var ute och cyklade eller inte kommer det nog kännas mycket bättre inför nästa uppdrag.

Nu ska jag sätta mig i soffan med stackars J som bara sätt mig irra omkring här hemma hela dagen!

Hej hopp

Dagen har bara flugit iväg. Jag har suttit med min skoluppgift hela dagen och ska snart lämna in den! Det är egentligen bara 3 olika frågor jag ska besvara, men dessa tre är så stora och innefattar så mycket att det blir svårt.

J roade sig med att räkna pengarna i sin myntburk (spargris) tidigare. Jag har alltid ifrågasatt syftet med burken eftersom jag inte tror att han kommer att växla in alla mynt, utan att det bara kommer bli mer och mer tills det tar upp halva lägenhetet. J förklarade att han ska spara ett tag till, sen ska han köpa något helt onödigt för pengarna, något han aldrig skulle prioritera i vanliga fall. Intressant.. jag undrar vad det blir. Något till mig? ;)

Hittills är han uppe i 833kr, not to bad!




Söndag

Igår var jag uppe till kl 2, vilket är ovanligt för min del. Låg och läste i sängen till 1, sen ringde jag J och då var han påväg hem så då väntade jag in honom! Så jag sov fakiskt till kl 10 idag :)

Nu har vi ätit frukost och proppat i oss varsin muffin. Nu finns det som tur är bara två kvar, sen blir det nyttiga veckan med Linas matkasse. Jag fick förresten matsedeln i fredag, mycket mumsigt vart det!

En kulen natt

Nu är jag nästan klar med del 1/3 i kursen. Ska göra första provet imorgon, egentligen är sista inlämningsdagen tisdag, men då har jag inte tid att göra det.

När jag satt och läste fick jag en känsla av att verkligen vara "här och nu", ofta tänker man ju både framåt och bakåt och nu samtidigt. Jag var konstigt nog bara så nöjd med att sitta där själv, i mörkret vid köksbordet med min lilla lampa, en lördagskväll. Skön känsla som dock inte höll i sig speciellt länge. Blev så inspirerad att jag började ta en massa bilder istället..

( Här, där, då och nu) Av Camilla ;)


Nu ska jag bädda rent i sängen och ta en dusch. Vet inte riktigt när J kommer hem, känns tomt när han inte är här. Börjar oroa mig för att han ska vara borta i 2 veckor snart, ångrar att jag var så kaxig när Thomas förutspådde min "gräsänke blues" :P

Lördag kväll

Och jag har fortfarande inte satt mig ner med böckerna. Drog ut på det eftersom jag visste att Jörgen skulle iväg till Märsta med Richard och måla. Sen skulle vi käka när dom kom tillbaka. Men precis när jag skulle till och sätta mig ringer J och säger att dom är påväg hem igen, väggen var tydligen uppdagen och dom orkade inte vänta. Så det blev att jag satte fast med maten direkt.

Nu har jag i alla fall skickat iväg dom så jag ska få något gjort :)

Skulle dock vara liiite mysigt att sätta sig och sippa på en drink någon bar istället .. Men nää, det är en dag imorgon också ;)


På Vampyren för ett tag sedan, ser nu att ögonen har samma färg som drinken. Det är något med Vampire Lounge.. moahaha.

Och vad har vi lärt oss idag?

1) Dyra muffinsformar är INTE bättre än billiga
2) Jag är min mors dotter och ska inte baka

Varje gång jag säger att jag ska baka blir Jörgen nervös, det blir som en skräckblandad förtjusning liksom. Sockerråtta som han är blir han lycklig över att kanske få något gott, samtidigt vet han att det kan gå åt skogen och att han blir tvungen att rycka in när jag får ett utbrott. Idag blev det en mix av allt kan man säga.

Jag märkte att formarna var en aning svajiga så jag la dom i en trång långpanna i hopp om att dom liksom skulle stötta upp varandra. Det fungerade inte, när jag tittade in i ugnen såg jag att allt hade flutit ut till en enda massa. (här fick jag ett litet utbrott och skrek efter J, rutinerad som han är lyckades han lugna mig med, "dom är nog goda ändå")

Såhär såg dom ut direkt efter att jag plockat ut dom ur ugnen, jag var inte speciellt glad..




Efter ett peptalk från J var jag fast besluten om att rädda mina muffins, och slutresultatet vart över förväntan. Lite creamcheese frosting och strössel gjorde susen ..




Och goda blev dom också...


Morgonmys

Här har vi haft en riktig slapparmorgon! Det är ganska ovanligt att vi går upp samtidigt, jag brukar gå upp vid 8, Jörgen vid 10. Men idag låg jag och läste i sängen så vi fick äta frukost tillsammans. Kaffe, knäckebröd och smoothie.
Vi hade tänkt gå ut på en promenad och fota lite men det är så himla trist väder. Sätter mig nog och pluggar lite istället.

Igår fick jag i alla fall bekräftelse på att pluggandet ger resultat. När jag och J satt och åt gled samtalet över på religion av någon anledning, och jag började babbla på i 180 i sann nördanda. J sa att det var ovant att höra mig låta så allmänbildad, haha :P

Andreas

Det finns nog ingen annan en Andreas som skulle kunna övertala mig att åka ut till Kista galleria på en lönefredag, ingen. Men det var precis vad vi gjorde :).

Både jag och A var superförkylda och egentligen inte i form att springa omkring. Men vi hade ett enda uppdrag, att hitta tre Svenska filmer ur olika kategorier. A bor för tillfället i Paris, det har han gjort från och till i flera år. Han fick ett infall och bokade en flygbiljett i tidigare i veckan och åkte hem. Hans pojkvän håller på att lära sig Svenska och det var till honom vi skulle hitta filmerna.

Som tur var är A fortfarande anställd hos SL som tågförare, vi kunde därför lyxa till det och åka i den bakre förarhytten. Det är supermysigt att sitta där på första parkett genom de mörka tunnlarna. När vi kom fram gick vi direkt för att äta mat, eller A åt och jag fikade eftersom jag lovat J att vi skulle gå och äta när jag kom tillbaka.

När vi ätit fick vi lov att sticka och hämta ett par nycklar hemma hos A´s farmor och farfar, han hade världens gulligaste farfar som bjöd in oss på fika. Vi ville dock inte smitta dom med våra förkylningar så vi tackade nej. Sen började jag må sämre så vi åkte aldrig tillbaka till Kista.

Nu är jag hemma igen och jag och J har precis varit och ätit en wrap på något nytt mexikanskt fastfoodställe, mumsigt var det :). Känner mig lite bättre nu så det var kanske för att jag var hungrig som jag blev så dålig helt plötsligt. Ska lägga mig och vila lite nu.

Jag tog fler bilder men A fick mig att lova att maila över alla så han kunde godkänna innan publicering, hihi ;)


Tidsoptimisten

Fredagar som denna då jag är ledig men Jörgen jobbar har en tendens att spåra ur för min del. Jag har alltid väldigt höga ambitioner om att ALLT ska vara klart inför helgen så vi bara kan mysa. "Allt" kan ju vara mer eller mindre, idag var det mest.

Mitt fullspäckade schema såg ju ut som så att jag skulle plugga, diska, duscha, äta lunch, handla, baka, träffa Andreas och tillbaka hem för att laga en indisk gryta med 100 ingredienser.

När jag kom till duscha fick jag en oemotståndlig lust att skrubba badrummet från golv till tak, detta gjorde att jag hamnade efter i planeringen. Efter duschen hällde jag i mig en smoothie samtidigt som jag skrev inköpslista. Stressade iväg till Ica Maxi där jag upptäckte att dom hade typ 50% av alla ingredienser jag skulle ha, letade alldeles för länge. Blev så irriterat att jag bara ställde ifrån mig den halvfulla korgen och gick ut därifrån, det gäller att prioritera. När jag kom hem var jag helt överhettad och bara slängde av mig kläderna samtidigt som jag försökte borsta på lite mascara och dricka ett glas vatten. Välte glaset så splittret bara flög ut över hela golvet.

Men, nu sitter jag här och ska strax åka in och träffa Andreas. Som tur var va hans pendel försenad vilket gav mig några extra minuter. Just nu känner jag mig helt upp i varv, men jag vet att så snart jag får träffa den alltid lika positiva Andreas kommer det bara att rinna av mig :)

Finally Friday

Gud så underbart!

Vaknade av mig själv redan kl 07.45 imorse, låg sedan och drog mig 1 timme :). Har faktiskt redan hunnit med en hel del idag. Efter frullen bestämde jag mig för att betala räkningarna, skönt att få det avklarat. Sen har jag faktiskt pluggat i 2 timmar!

Nu ska jag diska, duscha och handla middag, sen är jag i fas :D


Arty


Ikväll bjuder J på färgterapi!






Sådär ja..

Nu har jag startat två tvättmaskiner, druckigt en stärkande smoothie och J har städat. Nu måste jag väl ändå kunna plugga lite?

Min teori har ju varit att jag inte får någon ro att plugga om inte allt är i ordning hemma. Sen nämnde min kära vän Lisa (en erfaren pluggerska) att hon brukar göra allt för att slippa plugga, till och med städa. Det kanske är en kombination i mitt fall :)


Supergod Smoothie på päron, banan, jordgubbar och vaniljyoghurt

Tack bloggen

När jag stod inne på apoteket nytt så hade jag glömt vad jag skulle ha. Ringde Jörgen..

C: Vad sa jag att jag skulle ha från apoteket, värktabletter och...?
J: Halstabletter?
C: Nej, nu hittar du bara på!
J: Då vet jag inte..
C: Kolla bloggen..
J: Höhö, ok
J: Vitaminer
C: Ja, så var det!

Dags att gå hem =)

Känns obeskrivligt skönt faktiskt! Ska förbi apoteket en vända, värktabletter och vitaminer. Sen förbi konsum och köpa en massa frukt. Har haft ont i halsen i några dagar så nu ska jag göra allt jag kan för att mota bort det :)

Det här kommer aldrig bli en modeblogg

Idag tog jag sällskap med S och L till tunnelbanan. S var glad, hon hade fått en bonuscheck från HM på 1600 kr. Jag fick veta att man måste spendera 16 000 kr/år för att förtjäna denna feta återbäring. Det förklarar varför jag bara får 25kr/år.

Jag berättade för L och S hur mycket jag avskyr att köpa kläder. Min motvilja grundar sig i främst hur drygt jag tycker det är att ta av och på 100 plagg på 1 kvadrat, min torgcellskräck och bara ett allmänt ointresse. Jag har såklart intresse av att se snygg och representabel ut, det har ju alla. Jag önskar bara att jag sluppit lägga ner tid och energi i den trista processen.

S älskar som ni säkert förstår att shoppa, så jag tog tillfället i akt och frågade om jag inte kunde ge henne pengar så att hon kunde shoppa till mig med. Hon svarade att hon med glädje skulle göra det, helt gratis.

HAAALELUJA, HALLELUJA HALLELUJA LUJA LAAAAA


S den stackarn förstod nog inte vad hon gav sig in på!





Snart helg

Nu har jag bara en halv dag kvar att jobba, sen får jag ta helg! Det kommer bli en helg i pluggandets tecken, jag borde börja nu egentligen för att vara på den säkra sidan. Men jag tänkte istället städa och fixa lite så jag har det gjort. Jörgen jobbar kväll idag med, så tråkigt. Känns som det var evigheter sen vi hade en ledig dag tillsammans, fast det bara var förra torsdagen. Längtar.

Kom förresten på att jag aldrig skrev att jag beställde Linas matkasse. Den första kommer i början på nästa vecka! Så det kommer förmodligen bli lite matsnack ett tag framöver, hehe :). J är lite skeptisk, men jag tror han i alla fall kommer tycka det är skönt att inte behöva gå till affären!

Im in love with an alien

Igår kväll när J låg och snusade mig i nacken sa han plötsligt ”du har en speciell lukt, du luktar… värme och godhet”. Jag visste inte att värme och godhet kunde lukta så jag blev riktigt överraskad.

Jag ville inte vara sämre en J så jag tog mig en lång sniff i hans nacke, och en till,  och en till… ”Du luktar, eehm.. ja.. lite.. hmm, äh.. du luktar bra, du luktar J”. Som tur var nöjde han sig med svaret.

J kan alltså känna tre lukter.. broccoli, värme och godhet. Underbara människa!


J är påväg hem

Men såhär roligt kan man ha under tiden, med bara en kamera och en bukett tulpaner.
Störd? guilty as charged...





Hemma

Min kollega Anna föreslog att vi skulle gå hem från jobbet idag och jag nappade. Lite lustigt eftersom vi är dom enda i team tuttifrutti (internskämt), som faktiskt tar oss hem med tunnelbanan utan problem. Båda hade tights så det blev lite kallt om låren, men skönt att ha gjort det.

J ringde och berättade en trevlig nyhet som vi ska fira med en god middag när han kommer hem, kan dessvärre inte berätta vad vi ska fira än ;)

Sen har jag hunnit med ett maratonsamtal med mamma, så jag missade tvättiden! Men det var det värt :). Mamma berättade att Mormor skulle börja läsa bloggen, det var trevligt att höra :)

Thomas tänker tatuera magen..


Drömtydning

De senaste dagarna har jag drömt om näsblod vid flera tillfällen. En drömtydningt var därför på sin plats!

Googlade lite..

Blod :
Dåligt omen att drömma om blod. Varslar ofta om stridigheter, problem och förluster. Men om en positiv person drömmer att han har näsblod, betyder det istället god hälsa och skratt.

Jag väljer att göra en partisk tolkning av svaret!


Om att fuska sig snygg

Alla gör vi det, man gluttar på den ena och det andra innan jobbet, det kan knappt kallas fust egentligen. Men nu snackar vi steget längre, när man vill göra permanenta ändringar på det man blivit tilldelad i genlotteriet. Jag är nöjd på det stora hela måste jag ändå säga, men det finns en sak...

Ibland när jag borstat tänderna och betraktar resultatet, känns det lite som att jag ser ut som en grottmänniska i käften. Jag är medveten om att det med stor sannorlilhet är ett hjärnspöke. Som det faktum att jag har T-rex armar (underarmar som är för smala i relation till resten av kroppen).

Jag skulle alltså kunna tänka mig en tandblekning, men inte så mycket att jag skulle betala för det. T-rex armarna har jag redan förlikat mig med.

Lite svammel såhär på kvällskvisten!

Tänka sig

Kände mig lite oambitiös och rebellisk nu när jag kom hem. Bestämde mig för att äta samma middag som Jörgen, vitt rostbröd med jordnötssmör och bananer. Nu tänker ni kanske att det låter lika rebelliskt som att ta en ipren fast man druckigt en öl, och sen känna sig lite "farlig". Men för mig är det stort! Till middag äter man mat, inte snacks.

Inser nu att mina ord kan tolkas som aningen motsägelsefulla eftersom jag faktiskt ätit mackor till middag 3 dagar i rad :p. Vill därför förtydliga att det är ok att äta mackor till middag, det beror helt på pålägget.


Bilden är helt ur sammanhang. Ett litet expriment jag gjorde imorse bara, föreställer skuggan av mig och vår ljuskrona.


Oh my lord to be

Vilken dag säger jag bara, vilken dag!

Tänk vad problem i kollektivtrafiken kan ställa till bekymmer. Jag tror min lilla sträcka mellan hemmet och jobbet är den enda i hela länet som fungerat problemfritt idag. Min ena kollega har varit strandsatt i Degerfors i 2 dagar, hon har varit inbokad på flera tåg som blivit inställda, två av dessa hade frusit fast i Hallsberg. Min andra kollega blev 2,5  timme sen imorse, hon har vanligtvis 30 min resväg.

Två tredjedelar av bemanningen hade problem att ta sig till jobbet. Jag har tagit emot frånvaroanmälan från varenda en, alla dessa historier jag fått höra, det är djungelns lag som gäller därute. Bussar fastnat i snövallar, kostymnissar som kastar sig ut i gatorna med bara portföljen som sköld för att få en taxi. Folk överväger att köra bortamatch bara för att dom inte tar sig hem.

Jörgen hade inte samma tur som mig, han åker pendel. Nu hör jag honom i dörren dock, så det gick tydligen bättre hem :).

Kväll hos oss

Jag skulle kunna leva på broccolimackor, J däremot tål inte ens lukten. Det är ganska konstigt eftersom han knappt känner lukter alls i vanliga fall. Jag tycker inte broccoli luktar så mycket?!





J ligger och skissar och väntar på att få ta över mina glasögon. Han är fortfarande krasslig, ögonen är irriterade och då kan han inte ha linser. Det är samma visa varje gång han är sjuk, då får jag inte ha glasögonen i fred.. Börjar bli dags att skaffa ett par egna tycker jag!










Ser snart dubbelt

Jag har spenderat hela dagen med att analysera lista efter lista med siffror, det tar liksom aldrig slut! Skönt med ett litet break :)

J slutade redan vid 17.00 och skulle hem och städa lite sa han, såg att det var lite dammigt imorse när solen lyste in. Det är både för och nackdelar med svarta möbler! Själv kommer jag inte vara hemma före närmare 20.00 så jag tänkte inte göra så mycket, se på tv och äta broccolimackor (mums). Sen ska jag nog lägga mig tidigt och läsa lite :)


Det här med grannar

Jag och J har alltid haft turen att få bra grannar. Vi har aldrig haft problem med dom, och vi har aldrig hört att dom skulle haft problem med oss. I vår förra lägenhet hade damen under problem med hörseln, det såg vi som en klar fördel. Den enda nackdelen var att hon lyssnade på morgonradio på så hög volym att vi kunde höra nyheterna genom golvet, men det var ett litet pris att betala.

Igår pratade Jörgen med Lövet, en god vän till oss. Han har precis flyttat till en ny lägenhet och berättade för J om första dagen i nya lyan, den blev inte riktigt som han hoppats på.. Kl var runt 12 på förmiddagen och Lövet hade fått in alla sina saker, packade upp i lugnan ro medan han lyssnade på lite musik. Jag kan se framför mig hur han pysslar på och boar i sig, som man gör liksom. Helt plötsligt hör han hur brevinkastet öppnas, han går dit och finner en lapp med texten ”Om du inte skruvar ner musiken omgående kommer jag se till att du blir vräkt /grannen”.  Det lustiga är att Lövet inte ens hunnit packa upp högtalarna, utan spelade bara lite försynt från sin laptop.

Stackars Lövet… Antar att det inte blir aktuellt med någon inflyttningsfest? :P



Lövet i egen hög person, bild lånad från facebook.


Ute skiner solen

Skulle vara skönt att gå på en promenat istället för att åka till jobbet :). Jag var ju lite hängig igår men idag mår jag mycket bättre, så jag slipper nog bli sjuk!

Jag vann ingenting på lotterna igår, fortfarande en fattiglapp! Man skulle ju kunna säga att jag har för mycket kärlek i mitt liv för att kunna ha tur i spel. Men jag tror inte på att det ena måste utesluta det andra :)

Behöver jag säga mer?




Egentligen inte va?

J blev helt överlycklig när jag kom hem. Han hade glömt bort vår nya tradition, jag fick världens största bamsekram! Tänk att man kan bli så glad över lite mat? Vi passar bra ihop, haha :P

Sista rasten för idag :)

Dagen har gått överraskande fort. Men nu känner mig yr och matt i kroppen, hoppas jag inte håller på att bli sjuk. Håll tummarna för mig!

Kan visseligen vara visdomstanden som spökar, det har varit inflammerat i några dagar men jag har försökt förtränga det. Den här gången har det valt att sprida sig ner mot halsen så det gör lite ont när jag svänger. Men jag kan fortfarande äta och tugga utan problem. Och så länge jag kan äta står jag ut :).

Jag tyckte så synd om en tjej som kom bort till mig på jobbet och ville flytta på sin rast igår, (en av alla arbetsuppgifter jag har för er som inte vet). Hon var likblek i ansiktet och helt vattning i ögonen, förklarade att hon hade en visdomstandsinfektion. Kunde verkligen relatera ..

Om min fina uppfostran

När jag var hemma i Mora i julas var jag och Mamma och handlade på Ica Maxi, det var också en Lördag om jag minns rätt. När vi var klara skulle hon av någon anledning ta ut pengar i automaten som ligger i samma byggnad. I automaten sitter en 500-lapp, vi såg aldrig personen som var där före oss. Mamma går raka spåret till kassan och lämnar in pengarna, jag frågade henne om hon inte trodde att kassörskan skulle ta pengarna själv.. Då sa hon bara ” Jo, det tror jag. Hon får en gratis krogrunda, jag får bättre karma” , eller något i den stilen. Sen gick Mamma och köpte en lottorad, som hon inte vann på.

Idag när jag var på Ica Maxi och plockade upp varorna på bandet såg jag en 100-lapp på hyllan framför bandet. Jag gav den till kassörskan och köpte 2 trisslotter (för mina egna pengar alltså).

Ikväll ska jag äntligen bli rik.. eller hur Mamma?


Lunchdags

Tänkte smita bort till Ica Maxi nu på lunchen. Jag och J har en ny tradition, vår lördagsmat när vi jobbar helg är baguette med philadelphiaost och parmaskinka. Så simpelt och så gott.

Kanske till och med slinker in på bolaget och inhandlar lite vin/öl, skönt med lite helgkänsla även om man jobbar :)

Jag har det ...

Jag frågade ju efter ett recept på gladdeg. Det visade sig att Jörgen hade ett :)

Jörgen:
"Jag kan meddela att Glad i deg betyder på norska "jag älskar dig" så det är ju nästa gladdeg :)
Så Jörgen♥Camilla är receptet för gladdeg
jeg er glad i deg :)"

Tänk att det var så enkelt!




Hemgång

Nu är arbetsdagen slut, bara 2 dagar kvar på arbetsveckan!

Jag och J ska hem och mysa i soffan, äta varma mackor och titta på solsidan. Har ni sett den serien? 21.30 på fyran. Det är verkligen vår typ av humor :)

Gladdeg någon?

Jag har så snälla vänner som skriver uppmuntrande kommentarer till mig varje dag :) Malin skrev idag att hon tycker jag ska börja baka gladdegar istället för surdegar, eftersom det skulle passa min personlighet bättre. Det var väl gulligt! Någon som har ett recept på gladdeg?

Förresten, är det bara Maja och Malin som vill se vårens frisyrmode för herrar? Läs här !


Om Thomas

Min vän Thomas älskar att berätta för folk hur vi lärde känna varandra. Han framställer mig som att jag lider av något socialt handikapp på ett sätt som är typiskt för honom, elakt och hjärtligt på samma gång.

Sommaren 2007 var Jörgen ute och tågluffade i 3 veckor, jag var hemma i Stockholm och jobbade. Alla våra vänner var bortresta och jag kände mig vansinnig ensam och uttråkad.

På jobbet var det den lugnaste sommaren i historien, vi hade i princip ingenting att göra. Jag började därför stanna och småprata med mina kollegor i teamet efter att jag slutat för dagen, och tillslut åkte jag ibland in en sväng även om jag var ledig (patetiskt, jag vet).

Jag började planera lite trevliga afterworks och Thomas som var ny i teamet var snabb att haka på. Och på 3 veckor hade jag fått en "new best friend" kan man säga. Jörgen och Thomas klickade direkt och nuförtiden är jag alltid det 3é hjulet, men det är en annan historia.

När Thomas fick höra att Jörgen skulle åka till Thailand i 2 veckor tyckte han det var hysteriskt kul. Han har går runt till våra kollegor och gör narr av mig, förvarnar dom om hur sällskapssjuk jag kommer bli och att dom bör komma på lite bra ursäkter redan nu.

Men nu är vi inne i 2010 Thomas, jag är vuxen nu. Du ska allt få se...


Thomas, lånad från Facebook


Jobba jobba

Idag ska jag GÅ till jobbet och får sällskap av min underbara vän Anni. Känns som vi inte haft tillfälle att prata på flera veckor, så det ska bli riktigt kul. Jag är så himla dålig på att hålla kontakten med folk, jag och Anni jobbar i samma byggnad och bor i samma kommun. Det borde inte vara allt för svårt ;)

Hur som helst så är Anni en människa man blir glad av att umgås med, hon skrattar jämt och sprider positiv energi runt sig!



Jag och Anni fjantar oss



Det här med hår

Sitter och tittar på gamla bilder, blir lite sugen på att bli blond igen. Det är så mycket underhåll för att hålla det fint bara, det gör att jag drar mig.

Jag brukar inte ha samma frilla länge, i början känns allt så nytt och fint. Men efter några månader med samma känns det helt omöjligt att få det snyggt. Dit har jag kommit nu. Men jag kanske borde hitta på något annat en blont..





Appropå hår så försöker jag övertala Jörgen att låta mig lägga upp ett bildspel från när Malin rakade av honom håret i höstas. Hon lyckades få till de mest bisarra frisyrerna under själva rakningsprosessen. Men J vill inte att jag delar med mig av det. Så, alla som känner att dom bara måååste se dessa bilder kan ju skriva en kommentar. Får jag tillräckligt många kommentarer kanske J känner att han vill tillmötes gå er ;)

Thailand=Bajs

J ska åka till Thailand, helt själv. Redan för ett år sedan började han prata om att åka. Idag bokade han flygbiljetter!  Han förtjänar att åka och jag unnar honom det. Han har jobbat, slitit och lyckats få ihop pengarna samtidigt som han bidragit till vårt gemensamma sparande fullt ut. Jag har varken tid eller lust att följa med just nu, det är inte läge.

Från det att han fick sin semester beviljad har jag försökt få honom att inse att det inte är någon bra idé att åka helt själv. Han är smart min älskling, taktiskt och diplomatiskt svarar han bara "Älskling, vill du inte att jag åker så gör jag inte det.. det är helt upp till dig". Make me the bad guy, bara gört ;).

I hopp om att få honom att ändra sig sjönk jag till och med så lågt att jag försökte muta honom. Jag sa att han fick utnyttja mitt personalköp på jobbet och införskaffa en Iphone om han stannade hemma. Det fungerade inte, antar att han verkligen vill åka!

Någon som vill åka till Thailand i April och vara barnvakt till J?

Om hur J och jag fångar dagen

Min och J´s uppfattning om hur tiden ska fördelas skiljer sig en aning.

Om mig,
Mina dagar kretsar kring att försöka balansera jobb, hem, hälsa och numera skola. Innan jag känner att jag har kontroll över dessa fyra kategorier är nöjen inte att tänka på. Det kanske förvånar vissa att jag är lite av ett kontrollfreak, men saken är att jag nästan jämt har kontroll över allt, och blir därav en harmonisk människa.

Om Jörgen,
I J´s värld kommer fritidsintressen först, om man bortser från jobbet. När han känner att han fått sin dagliga dos av hobbyverksamhet, först då kan han ta tag i det andra. Allt ska ske spontant.

Vi blir sällan osams, men 98% av våra bråk handlar om detta. Jag vill ligga steget före, tvätta innan tvättkorgen är full, medan J kommer på det först kallingarna är slut. Det är inte det att han är lat på något sätt, han har bara en annan syn på det. Detta gör att jag blir lite av en arbetsledare här hemma, J akulle nog beskriva mig mer som en diktator.

Men det är också på grund av det här som vi passar så fantastiskt bra tillsammans. Jag får saker att hända och strukturerar upp vårt liv, J ser till att jag håller fötterna på Jorden och inte driver mig själv till vansinne. Han ser till att jag ibland släpper taget och bara njuter av livet :)

Lediga dagen

Till helgen är det jobbhelg för mig och Jörgen så därför är vi lediga idag, riktligt nice. På helgerna är vi borta så pass många timmar att det aldrig blir något annat en just jobba. Vi brukar därför passa på att ladda upp med matlådor torsdagen innan. Så det står på dagens agenda!

Har även tänkt att jag ska plugga en del idag, på skolans web finns det lådsasprov, "testa dig själv" man kan göra. Tänkte att jag skulle våga mig på det i eftermiddag.

Sen har vi tvättid, och lite annat pyssel här hemma. Jag lär ju ut på en powerwalk också, stilla det dåliga samvetet efter veckans snaskande :)

Nämen kolla..

Här är ju Elin och bebben. Sjukt att se henne på nyheterna när det var så länge sedan vi sågs i verkligeten.

Hahahahaha..

Kommentar från Samira på förra inlägget,

"Camilla, jag har ätit en dammsugare och en munk! Förlåt.. :P Vad gör vi fel?"

Jadu Samira, vi får väl inse hur dålig karaktär vi har och gå på en långpromenad istället :)


En ärlig människa

Jag och Samira började vår arbetsvecka med att trycka i oss en förpackning gelé hjärtan. När vi igår hade tryckt i oss varsin semla efter lunchen kände vi att det fick vara nog. Alla hjärtans dag hit, fettisdag dit, bara en massa ursäkter för att proppa i sig.

Så igår slöt vi en pakt, vi lovade varandra och oss själva att bara äta socker på fredagar och lördagar, helst bara en eller ingen av dagarna. Villkoren var glasklara och kontraktet orubbligt.

Samira, jag har ätit en bulle.. en stor saftig kanelbulle. Förlåt! Vad blir mitt straff?

Dagens gröna kryss

Bukar vi köra med på jobbet! Gröna kryss är positiva saker, röda kryss är negativa och bör inte uppmärksammas alls. Så klämkäckt och töntigt.

Men ärligt talat, när allt känns skit är det ju faktiskt inte mycket som i själva verket är det. Visst, jag har misslyckats med det mesta jag tagit för mig den senaste tiden, inklusive ponnyn jag skulle måla idag under en workshop på jobbet. Men snart kan jag kalla mig professor i surdegsbak, det ni.

Dagens gröna kryss

- Visdomstandsinfektionen verkar gå åt rätt håll, wihooo
- Mamma och Pappa har kommit hem från Thailand, wihooo
- Min pojkvän är bra på allt han tar sig för med, så det gör inget att jag är lite kass ibland


Jörgen målar fondvägg



Och så ett djupt andetag...


1   2   3   4   5   6   7   8   9  10

Nej det går inte.. jag måste bara få säga det FAN FAN FAN FAN FAN FAN FAN FAN.................................................................................................................
Ni vet Rudolf.. Pappan i Sunes jul? Varje gång jag ser avsnittet där Rudolf gör knäck och trashar hela köket, då tänker jag "Idiotjävel". Helt plötsligt känner jag att jag och Rudolf har mycket gemensamt..

Jag kom hem efter en busy dag på jobbet och ska äntligen få grädda min ljuvliga surdeg, ni vet den som jag kämpat i 2 veckor med att få till..

Igår gjorde jag näst sista steget, knådade i mjöl i degbasen (själva surdegen). Enligt receptet skulle degen sedan vila över natten i en mjölad bakform. Efter allt slit är det ju ganska korkat att vid det här laget frångå receptet och köra en på en egen variant, men det var precis vad jag gjorde.

Istället för att då ta en mjölad bakform tänker jag "bakform? nä, den får vila i den här plastbyttan över natten så letar jag reda på en bakform imorgon".

Problemet är att degen utvecklats till karlssons klister över natten, så när jag ska få upp degen fastnar den i händerna som.. ja, som något jag aldrig tidigare upplevt. Lyckas i ren panik dra fram ett bakplåtspapper att kleta av det på, vilket delvis går. Jag hade alltså lite deg fastkletat både här och där, försöker med mer mjöl, inser dock ganska snabbt att det inte kommer gå.

Nu ligger allt fastkletat i köket, skrubbade händerna i 10 min och har fortfarande rester kvar.

Ska jag skrika "hej hjärnblödning, kom och ta mig", och påbörja en ny deg?



Ser ni hur det liksom geggat in sig?

God morgon

Jörgen har tagit en välsförtjänt sovmorgon eftersom han ska jobba 12-timmars. Han skulle egentligen åkt 1 timme före mig, vilket betyder att jag skulle haft badrummet för mig själv just nu. Istället sitter jag här!

Men det är såklart kul att se honom lite mer istället, jag offrar mascaran för det! :)

Känsliga läsare varnas

Jag har fått en infektion i en visdomstand. Jag förstår att det måste låta som en ganska vanlig, alldaglig åkomma. Om det är sant att man blir smart av visdomständer .. Einstein, Newton, Galilei.. maka plats, här kommer jag.

Innan jag fick min första visdomstand tyckte jag ärligt talat att det var lite mysigt att gå till tandläkaren, det gick över. Innan jag går till tandis nu så rinner varet bokstavligen ur munnen när jag pratar.

Min första goding rök i April 2008, jag minns det som igår. Vill man ha en tand utdragen idag får man minsann ligga i. Spendera först några tusen på folktandvården med att rengöra och desinfektera, titta förbi hos apoteket och hämta ut en penicillinkur och annat receptfritt tjafs. Åk därefter till akuten där dom tillfälligt bedövar munnen på dig eftersom du inte sovit på 3 nätter. När du kommit hit kan det hända att du börjar bli lite knäpp, du har sjukt ont och har dessutom fått svamp av penicillinet. Åk till ett sjukhus med tandavdelning och få ett vansinnesutbrott i receptionen när dom inte kan hjälpa dig. Gråter du riktigt hysteriskt blir du inbokad hos specialkirurgen Olle på Danderyd, han ser ut att vara 15år.. men låt dig inte luras av hans yttre, killen vet vad han gör. Räkna med att proceduren tar 1,5 vecka.

Tadaaaa..




Vill inte tjata, men..

Är galet sugen på att renovera nu. Grannens lägenhet har verkligen fått mig att inse hur fint man kan få det utan att lägga ner allt för mycket pengar. Har suttit med Ikea homeplanner igen, det verkar som vi kan klara oss runt 25 000 om vi gör som dom. Det hinner vi med råge få ihop innan sommaren. Weeee.

Från början hade jag STORA planer, utnyttja varenda yta maximalt. Men det får nog bli en enklare variant. Det är trots allt inte bara av estetiska skäl vi ska renovera, jag är rädd att det ska bli fuktskador efter som allt är så slitet kring diskbänken. Sen har vi ingen fläkt heller vilket gör att det blir helt inrökt ibland. Ursh och fy.

Vi hade också tänkt fixa vår balkong till sommaren, och deras är ju onekligen jättemysig. Det hade jag dock listat ut sedan tidigare eftersom det går att snegla ner dit från vårt köksfönster :)

Grannens igen..





Päron på vift

6 dagar sedan senaste livstecknet från Mamma och Pappa i Thailand. Har dom glömt bort att dom är föräldrar eller? Man börjar ju undra..

Nej, jag skojade bara.  Jag hoppas att dom passat på att njuta ordentligt och inte tänkt en sekund på oss här hemma.

Däremot kan man ju ifrågasätta engagemanget hos oss barn. Satt och undrade lite när dom egentligen kommer hem, mamma och pappa alltså.  Idag? Nej, imorgon väl? Vilken tid? Ringde båda mina syskon, ingen av dom hade den blekaste.

Hoppas dom inte väntar sig ett varmt välkomnande på Arlanda :P




Bild pappa mailade över :)


Torgcellskräck

Är något jag har. Diagnosen har jag ställt själv och vet inte om det finns något mer korrekt ord för det. Det är alltså en kombo av torgskräck och cellskräck. Så länge torg och cell separeras går det alltså bra  :)


Tunnelbanan 07.45 (rusningstrafik) = Not så nice

Tunnelbana 10.00 (ej rusningstrafik) = Ok

Hissen  på jobbet 17.00  = Not so nice

Hissen 15.30 = Ok

Torgcell + äcklig lukt = Näradödenupplevelse


Nu är min rast slut!

 


Vem är jag?

Idag hände något som aldrig hänt förut.. Jag misslyckades så grovt med middagen att jag fick lov att slänga skiten. Jag vill ju gärna se mig själv som rätt skillad i köket, men nu vet jag faktiskt inte längre. Först surdegen förra veckan och nu detta :P.

Jag hade planerat det väl, skev inköpslistan i går kväll. Biff ala bönström skulle det bli, nyttit och med all säkerhet gott. Tänker inte tråka ut er med detaljer. Men jag kan säga att det blev väldigt vattniga biffar som geggade ihop sig till en härlig smörja i pannan, likt äggröra i konsistensen. Eftersom biffarna skulle ätas i hamburgerbröd var det liksom kört. 1,5 timme slösade jag bort.

Jag är ändå rätt stolt över mig själv, man kan i princip säga att jag höll humöret uppe trots detta ödesdigra snedsteg.

Hur det hela slutade kan ni se nedan.. känner mig smutsig.



Idag har en liten tjej födelsedag!

Stort grattis till Elin som blivit mamma :)

Rast på jobbet

Är riktigt sugen på att testa Linas matkasse! Min goda vän Samira har haft tjänsten ett tag och är supernöjd. Hon har testat mat hon aldrig skulle komma på att laga själv, och fast hon varit skeptisk ibland har det alltid varit jättegott. Jag har själv testat två recept därifrån som jag fått av Samira, riktigt gott.

Tänk vad bekvämt att bara få hem en påse mat till dörren med recept och allt! Skulle vara kanon nu när jag pluggar och har mindre tid en vanligt. Synd att man inte får med någon som kan diska efter maten, då hade jag varit stammis för länge sen.


Hemmaspa med mina favoriter

Perfekt avslutning på veckan! Raspberry Blossom från Brörk&Berries är min nya bästis. Fick den av familjen Holmström i julklapp, faster med familj. Tror att det var kusin Anki som var hjärnan bakom, hon känner mig :). Den doftar helt ljuvligt, så gott att man vill smaka på den. Det är också precis var jag gjort, kan meddela att den är helt ok för att vara hudkräm.

Jag är annars en torsk på produkter från Bodyshop. Deras shower gel nedan är helt otrolig, den räcker hur länge som helst. Man behöver bara en tredjedel av vad man är van vid. Till och med J avgudar den, och han brukar inte bry sig så värst.

Deon, min älskade deo. Den har tydligen utgått ur sortimentet. Blev därför helt överlycklig när jag såg den idag inne på hemköp, en hemköp vi vanligtvis inte brukar gå på. Den stod där helt ensam på hyllan, som att den väntat på att jag skulle komma och köpa den.

Hoppas ni haft en underbar alla hjärtans dag!




Är helgen redan slut?

Tiden går fort när man har roligt. Insåg precis att jag prickat av varje punkt jag skrev på att göra listan tidigare i veckan, plus lite till. Idag har jag varit ute och gått, pluggat, gjort avslappning, tagit upp grejer till vinden, dammsugit och diskat. Hann till och med en liten nap i samband med att jag pluggade, såklart :P. Det är så tillfredsställande när man känner att man gjort det man ska och kan börja på en ny kula i samband med en ny vecka. Sånt gör mig lycklig :)

J lagade middag. Nudlar med paprika och champinjoner. En paradrätt han uppfann för flera år sedan. Snabbt, billigt och gott. Man steker bara champinjoner med paprika. Kokar ett paket nudlar, den sorten med lila och vitrutig förpackning. Kryddan från nudelpaketet häller man över champinjon och paprikablandningen. Vips så har man en middag :)




Lite naturfotografering

Lyckades få en bild på den där konstiga fågelställningen jag berättade om igår!












Hjälp...

Besöket på Grill var över förväntan. Så otroligt mysigt och fantastiskt god mat! J fick fel mat, men det upptäckte vi först när vi fick notan. Han trodde han hade valt det dyraste, men i själva verket var det tvärt om. När den billigare rätten var så god undrar man ju onekligen hur god den dyrare är, "Oxrygg Wagyu uppfödd med Japanska KOBE-metoden". Någon som testat?

Innan vi gick hemifrån tog Jörgen en bild på mig som skrämmer mig lite. Har det varit en ovanligt mörk vinter? Eller är jag rent av den nya medlemmen i familjen Cullen?




Somliga lär sig av sina misstag, inte jag!

Vid lötsjön där jag brukar gå är det alltid en massa fåglar. Speciellt på sommaren, men även nu på vintern. Fåglar är så obehagliga, de olika sorterna grupperar sig alltid, ser kaxiga ut och tigger mat.

Gässen är den läskigaste sorten, men igår när jag gick förbi sprang dom inte omkring som dom brukar. Alla låg istället blixt stilla i en ställning som såg sjukt onaturlig ut. Halsen var liksom bakåttvinnad och huvudet nerkörd mellan ryggfiléerna. Tänk er en människa som vrider nacken bak på ryggen och trycker ner huvudet mellan skinkorna. Så såg det ut.

På grund av det bestämde jag mig för att gå samma väg idag och försöka fotografera fenomenet. Jörgen, som är det mest kreativa människa jag träffat, blev helt överlycklig över mitt initiativ och följde med. När vi kommer dit inser vi att jag glömt att sätta i minneskortet i kameran. Det lustiga är att jag glömde sätta i batteriet när jag och Madde skulle till Barcelona, därav alla dåliga mobilkamerabilder. Så nej, jag lär mig tydligen inte av mina misstag.

Precis när vi ska till och gå förbi alla gässen börjar J (smartskaft) gräva i tuggumipåsen. Alla gäss tittar snabbt upp och börjar gå mot oss i tron att vi ska mata dom. Både jag och J får panik och börjar småspringa åt andra hållet. Tillslut hade vi samlat mod nog att passera. PUH

Alla hjärtans dag

I alla fall hos oss, vi tyckte det kändes roligare att fira idag. Vi har aldrig firat alla hjärtans dag förut så vi tänkte göra det ordentligt i år. Ett bord på Grill är bokat och sängen är temabäddad ;)



Guldläge

Jag och J vill renovera köket. Det är fallfärdigt och har nog varit det sedan 30 år tillbaka. Många timmar har vi spenderat framför ikea homeplanner och slitit vårt hår, snålat och sparat pengar. Lätt är det inte, och ärligt talat inte speciellt kul heller.

Hade jag haft råd hade jag anlitat alla som behövs, sedan åkt till Thailand 2 veckor. Vi skulle komma tillbaka till ett snyggt funktionellt kök med bra förvaring.

Men till saken då kanske. En av våra grannar ska sälja! Lägenheten är lika stor som vår och exakt samma planlösning. Skillnaden är att dom renoverat köket, eller snarare halvrenoverat har jag konstaterat. Underskåpen är nya, överskåpen original med nylackade luckor. Det framkommer dock inte i objektsbeskrivningen.

Lätt att vi ska gå på visningen, lätt. Om ni vill se.. http://www.maklarhuset.se/ViewObjekt.aspx?objektid=488483&view=Images

Nu blir det fredagsmyyyys

Vi har precis ätit Sveriges moderna nationalrätt, tacos. Nu blir det soffmys för hela slanten.

Blev lite upprörd tidigare då jag till min fasa upptäckte att min surdeg börjat mögla. Kände mig otroligt misslyckad, än är jag ingen fullvärdig tant. Men jag tänker inte ge upp, har redan påbörjat en ny.






Världens bästa älskling!






7 km senare

Är så glad att jag kom till skott, inte alls lika kallt som jag trodde. Men när man som jag och Madde (lillasyster), varit i Barcelona och sett våren förra veckan, blir man ju lite otålig.

Madde och jag är ett perfekt resteam, mycket för att vi är så lika. Det är lätt att föreställa sig hur mamsen och papsen tänkte med henne, "vi har ju lyckats så bra innan, varför ändra på ett vinnande koncept". Eftersom dom även lyckades så bra med Micke (brorsan) fanns det ju inget att förlora. Det fick bli en kopia, och det råkade bli av mig. Bara en aning smartare, träning ger ju färdighet.






Jag får självinsikt av att hänga med Madde. Vi reagerar till exempel lika i stressande och jobbiga situationer. Som en dag då jag och Madde gick vilse i Barcelona. Vi hade säkert vandrat omkring i 2 timmar när vi insåg att vi kanske borde vända hem. Problemet var att vi inte riktigt kom ihåg vart vi kom från. Som den äldsta av oss två kände jag mig tvungen att lösa situationen. Madde blev däremot helt tom i blicken, likt en robot halkade hon efter mer och mer. Hon svarade inte på tilltal utan stirrade bara dimmigt på mig som att jag sagt något på Grekiska. När vi pratade om det efteråt förklarade Madde att hon"kopplat på överlevnadsinstinkten". Nu vet jag precis hur Jörgen har det med mig.








Fantastiska fredag

Jag har stora planer för dagen, eller jag hade åtminstone det igår. Låg och spånade på kvällen om hur jag skulle gå upp, äta frulle, gå på en uppfriskande powerwalk i solen sen hem och våga börja plugga lite.

Ni vet hur handlingsförlamad man kan känna sig på morgonen? Så känner jag nu. Solen skiner inte, det är kallt och trist. Inför pluggandet känner jag väldigt lågt självförtroende. Tittade i papperen igår och fick lite smått panik. Bestämde mig för att skjuta upp det. Precis, jag började mitt studentliv med att skjuta upp mina arbeten.

Det enda sättet att vända detta är nog att gå ut ändå. Om inte annat så kan jag säga till J att jag gjort det när han kommer hem. Han kommer svara "Guud vad du är duktig gumman" på ett sätt som bara han kan, innerligt och kärleksfullt.

Kära vän

Åhhh, pratade precis med min fantastiska underbara barndomsvän Maja i telefon. Det är inte långt mellan Stockholm och Oslo, men just nu känns det som andra sidan världen.





Storsjöyran 2008

Om dagens uppvaknande

Glömde berätta vilken härlig start på dagen jag fick :P

Vaknade imorse av att Jörgen buffade på mig och sa att jag skulle flytta mig lite åt sidan. Har för vara att sova med ena armen och ena benet över honom. Jag vaknade till lite och började känna efter, vickar på tårna, stäcker på armarna, ja ni vet. Inser att jag känner mig liiite för pigg. Tittar på mobilen och ser att klockan är 08.50... wooooa. Försover mig i princip aldrig så det var rena chocken för mig.

Ringer till jobbet får prata med Anna, ingen hade märkt att jag var borta. Haha, nej inte riktigt så var det. Dom trodde att jag skulle jobba kväll eftersom jag gjort det hela veckan. Det lustiga är att jag hela veckan gått upp 7, fast jag inte behövt. Och just idag försover jag mig såklart.

Trots detta blev det en fantastisk dag. Kom hem till världens bästa älskling som hade städat. Sen åt vi kyckling, ris och currysås till middag. Så gott. Nu sitter vi och tittar på kniven mot strupen och myser. Jag är ledig imorgon, J ska jobba men slutar tidigt :)

Tillbaka från infomötet

Nu är jag officiellt student. Det känns bra!

Vi blev uppdelade i två grupper, den ena var för dom som skulle läsa matte eller biologi. Den andra var för övriga ämnen. Vi var tre st i min grupp. Jag, snyggerik och palestinatjejen (hon hade pallesjal). Snyggerik såg ut som att han precis kommit hem från lumpen.

Till min stora glädje upptäckte jag att min grupp fick Janne (studievägledaren) som ansvarig. Denna underbara skåning i sina bästa år! Man märker verkligen att han älskar sitt jobb. Snyggerik hade inte fattat att vi skulle följa efter när Janne kom och hämtade oss, så Janne gick och letade reda på honom.

Som jag skrev i förra inlägget har ju mitt papper med inloggningsuppgifter kommit bort. Janne frågade "har ni fått hem ett papper och en broschyr i brevlådan", jag frös till is av skam. Snyggerik och palestinatjejen skakade bara på huvudet, puh tänkte jag och skakade lättat på huvudet jag med.

Allt gick i alla fall bra, Janne berättade vart vi skulle klicka och vi klickade, snyggerik var hela tiden steget före. Skrytmåns. Jag drog några skämt i stil med "redan mönsterelev" osv, ingen skrattade.

På hemvägen blev det så att jag och snyggerik tog sällskap. Han ska läsa samhällskunskap, är 20 år och var lika oflitig som mig i skolan. Han berättade att han var påväg till gymmet. Skämdes över att jag inte tränat sedan oktober, sa att jag brukar jogga.

Informationsträff

Strax bär det av på informationsträff på skolan. Har ingen aning om hur långt tid det kommer ta eller vad jag har att vänta mig. Boken kostade 450 spänn, inte en kul utgift.

Jag fick hem en informationsbroschyr och ett papper med inloggningsuppgifter och annat viktigt förra veckan. Nu är det papperet spårlöst borta. Sist jag såg det låg det på vardagsrumsbordet tillsammans med Jörgens skissgrejer. Jag misstänker att han städat bort det. J tycker att det var slarvigt av mig att inte lägga undan det på en speciell plats, han har lite rätt. Men till honom svarade jag "Jag la det på en speciell plats, vardagsrumsbordet".

Det får lösa sig :)

Tanten talar ut

I måndags påbörjade jag en surdeg. Jepp, du läste rätt. Har varit sugen på att testa ett tag, tror att det är tanken på "naturligt" som tilltalar mig. Enligt receptet ska degen börja bubbla på dag två, som var igår. Studerade deg*äveln länge och såg inte en enda liten antydan till bubbla.

I vanliga fall hade jag ringt mitt alltid lika tillförlitliga nödkort, mamma. Men mamma och pappa är ju i Thailand. Kom på att om det är någon som har gjort surdeg, så är det nog mormor. Och det hade hon ju, men "på medeltiden", tror jag hennes uttryck var ;). Vi kom fram till att min deg nog inehöll för lite vatten för att kunna bubbla, men att ja borde ge det en dag till.

Idag tycker jag att den har blivit större, vilket borde bero på att den jäst. Allt verkar alltså vara i sin ordning. Idag ska degen ha mat i form av vatten och mjöl. Låter som en torftlig frukost, stackars lilla deg. På lördag SKA jag och älskligen äta surdegsbröd till frukost.

Plugget var det ja..

Nu ska jag äntligen påbörja resan mot ett slutbetyg. Lite ironiskt eftersom jag senast för 3 veckor sedan sa till en kompis att jag absolut inte kunde tänka mig börja plugga just nu. Men, när det gäller mig kan det gå fort i svängarna. Ska alltså läsa helt på distans, medan jag jobbar heltid.
 
Det hela började med att jag mailade en studievägledare via sundbybergsstad.se. Blev inbokad på en tid redan samma vecka, just den dagen jag råkade vara ledig från jobbet. Kom dit och insåg efter två minuter att jag hade hamnat hos världens bästa studievägledare. Och nej, jag har inte varit hos någon annan. Sånt känner man bara på sig :P
 
I alla fall så frågade herr studievägis vad jag ville bli när jag blir stor. 10 min senare hade jag sökt min första kurs, Religionskunskap A. Han förklarade att det är den lättaste av dom kurser jag ska läsa, och att det är bra att börja med den så jag kommer in i rutinerna.
 
När jag sa att jag var orolig för matte B lugnade han mig direkt. Det logiska tänkandes är det senaste som utvecklas hos oss människor, och när man är 16 år är det inte säkert att man fått grepp om det. Pjuh, det finns alltså hopp även för mig!
 
Tänk att det var så enkelt, hade sökt upp honom för länge sedan om jag vetat det innan. Synd bara att J inte vill haka på, vi saknar exakt samma ämnen så det vore perfekt om vi kunde göra det tillsammans. Men han är inte ett dugg intresserad.

Struktur

Vi har börjat köra en gemensam dagsplaneringskvart på jobbet där vi går igenom vad vi måste göra, och vem som ska göra det. jag har kommit på att många av dom strukturknep vi tillämpar på jobbet fungerar lika bra i privata livet. Gjorde därför en veckoplanering i söndags. J får ta det som blir över :)
 
- Köpa läroboken innan Torsdag (Ska börja plugga då, berättar mer sen)
- Tvätta
- Gå powerwalk minst 2 gånger
- Göra avslappningsövning minst 1 gång
- Sen har vi ju alla andra stående vardagspuckar
 
Igår betade jag inte av en enda punkt. Idag var jag däremot väldigt flitig :) Ställde väckarklockan på 07.00, gick upp och slängde in 2 maskiner nere i tvättstugan. Medan dom rullade passade jag på att städa toaletten och duscha.Hämtade tvätten. Åt därefter frukost medan jag (traditionsenligt) tittade på den amerikanska versionen av okänd diagnos på Tv4 Fakta. Ett mycket bra program, speciellt när man har en släng av hypokondri. Effektiv som jag är hängde jag tvätten i pauserna. Avslutade med att diska innan jag gjorde mig i ordning och gick till jobbet, 11.15.
 
Imorgon MÅSTE jag köpa läroboken, har informationsträff på skolan på torsdag. Kanske ska ta två flugor i en smäll och gå in till stan och köpa boken..hmm, tål att tänkas på. Annars är jag ju ledig fredag, lördag, söndag. Då kan jag ta tag i mina hälsopunkter :)

Äntligen Måndag :)

Jag älskar Måndagar efter att jag jobbat helg, helgerna på jobbet går sååå sakta. Lite att göra och ensamt. Nu har jag bara 3,5 dag kvar innan jag får ta helg.

Nu bär det i alla fall av till jobbet, kvällspass.

Mums..

Kom precis hem, sjuklingen ligger i soffan och har ätit 18 chicken mcnuggets, en pommes, en läsk och 3 dip. (Donkens OS kit tydligen). J älskar att skräpa ner sina vener.

Jag vet precis vad J lider av, jag har fastställt diagnosen. "abstinensanfall efter socker, fett och salt". Med tanke på att han hoppade över middagen igår, för att gå direkt på ölen, komma hem, gå och lägga sig, gå upp, äta vit formfranska med smör och ost. Vem hade mått bra av det? inte jag i alla fall...

Sjukling

Pratade precis med J ... Han är på jobbet och har blivit sjuk. Huvudvärk och frossa säger han, stackars plutt. Han kan inte gå hem heller eftersom han är den enda som kan låsa bygget. Hoppas det inte det är något långvarigt. Har jag tur är det bara en lam ursäkt för att han ska få äta chips och dip och kunna förhandla sig till en fotmassage! (Skojar bara älskling;)

I ärlighetens namn är det väldigt sällan han är sjuk. Så jag får nog ta det på allvar och pyssla om honom.

Inflyttningsfest

Igår var jag och J på inflyttningsfest hos min vän och kollega Malin. M är en hyvens tjej som både jag och J älskar, och hon har trevliga vänner, massor med vänner. Jag känner rent av ingen som har så många vänner som M. Jag har kanske.. hmm ja, 5 nära vänner? M har säkert 35. Och hon lyckas hålla kontakten med alla. Hon är alltid uppdaterad i vad som händer i deras liv.

I M och hennes vänners liv inträffar de mest bisarra händelser man kan tänka sig. En vacker dag ska hon skriva en bok om alla dessa situationer. Det kommer bli en storsäljare, jag är helt säker Det är absolut inte så att hon lämnar ut sina vänner, inte alls. M är väldigt bra på och se vart gränsen går, vad som är ok att berätta och inte alltså. Hon är bra på att berätta, det är alltid detaljerat och färgsprakande, det beror nog på att hon är bra på att lyssna också. Berättar man för M att man varit på, låt säga skansen. Då vill M veta hur man tog sig dit, vad man såg på vägen och om/vad man åt något etc. M har minst sagt ett öga och intresse för detaljer.

I alla fall så var det en väldigt trevlig fest. M hade gjort iordning ett helt bord med mingelmat. Är det något jag älskar så är det mat. Eftersom jag och J jobbar idag så drog vi hem tidigt. Vi hetsåt lite natchos och guacumole innan vi drog, Tusen tack M :D


Om bloggen

Vardagslycka är är mitt motto kort och gott. Det har det varit länge. Att glädjas över det minsta och det mesta är viktigt för mig. Bloggen är till för nära och kära som inte är en del av mitt vardagliga liv. Och ni andra är självklart också välkomna.

Om mig till er andra, Camilla, 22, knäppis, Sambo, Stockholm. Resten kommer.

Ärligt, jag trodde inte att jag någonsin skulle skaffa en blogg. Inte för att det är något fel med att göra det, nej nej. Jag hade bara fått för mig att det skulle gå till på ett speciellt sätt, följa en specifik mall. Framför allt fånga andras intresse. Jag kände helt enkelt att jag inte skulle palla att prestera. Tråkigt, stavfel och särskrivningar. Tänk hur mycket som kan gå fel? Ursh och fy.

Men nu sitter jag här, med min blogg. Jag får göra precis hur jag vill här inne, moahaha.


Nämen...

Har JAG hittat hit? Det var väl en överraskning. Löken blommar i februari, vad fint!


RSS 2.0