Happy valborg

Ni som firar.. Jag och J gör det inte :)

Kom precis hem från jobbet, väldigt skönt. Det känns extra påfrestande att vara där nu innan jag vet om jag får behålla min tjänst. Jag är övertygad om att det ordnar sig oavsett hur det blir, men det är jobbigt att inte veta vad som kommer hända. Och även om jag får det så kommer jag inte kunna glädjas fullt ut eftersom någon av mina kollegor kommer bli besviken. Dryg situation.

Men men, det är bortom min kontroll så det är ingen mening med att fortsätta älta situationen. Nu kommer J strax hem och då blir det varma mackor och modern family :)

Vackert

När jag var hemma hos mormor och morfar för ett tag sedan tiggde jag till mig ett jättefint foto på mamma och mormor från när mamma är bebis. Det är något perfekt och genuint över bilden, därför har jag letat länge för att hitta den perfekta ramen. Igår hittade jag den äntligen! Jag satte upp tavlan på en alldeles egen vägg för att den verkligen skulle komma till sin rätt, det blev riktigt bra..


Middagstips

Stek á la Mexico
8 portioner

1 msk smör eller margarin
1 kg nötstek av fransyska eller innanlår
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
1 chilipepparfrukt
2 tsk malen spiskummin
1,5 tsk salt
1,5 dl vatten

Skala och klyfta löken. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Skär paprikan i bitar. Finhacka chilipepparfrukten, låt gärna kärnorna vara kvar, det ger härlig bett i såsen.

Hetta upp matfett i en stekgryta. Bryn köttet runt om.  Krydda med salt, peppar och spiskummin. Stick en köttermometer i den tjockaste delen av köttet. Tillsätt grönsakerna, späd med vattnet.

Låt köttet bräsera under lock tills termometern visar 75 grader. Ta upp köttet och låt det vila under folie.

Mixa grönsakerna och stekskyn från grytan med en stavmixer och servera röran tillsamman med sallad avocado tomater och majs.
ELLER
Ta upp grönsakerna med hålslev och servera dem tillsammans med en sås du gör genom att reda av skyn med grädde, vetemjöl och kinesisk soja.

Servera med kokt potatis, klyftpotatis eller ris.


Det bidde inga glasögon

Det bidde ett par sneakers..



Det visade sig att J inte var det bästa smakrådet. Han har bra smak, bara inte samma smak som mig. J tycker att det ska vara enkelt och strikt, inga utsvävningar. Jag hittade ett par stora farfarsglasögon jag gillade, men då tyckte J att det blev en alldeles för estetisk tuch, han kunde dock tänka sig att köpa dom till sig själv?!

När jag hade provat alla par 100 gånger gick det liksom på ren rutin, av och på av och på, jag slutade till och med kolla i spegeln. Vid ett tillfälle stod jag med ett par i handen och bara kliade mig i huvudet, då kom expediten fram och sa "Åh, det ser ut som du fastnat för något tillslut".. "nej för tusan, inget som fastnar här inte". Tror att jag pinsamt nog härmade hans brytning, vilket absolut inte var meningen. Jag var helt enkelt i upplösningstillstånd, J snappade upp vibbarna och sa att det inte var någon mening med att leta längre.

Finns det någon frivillig som smakråd till nästa runda? ;)

Shoppa glasögon

Nu har jag fått upp J och vi ska snart iväg till Solna centrum, jag har tid för synundersökning på Specsavers. Måste beställa nya glasögon, ni kanske minns vad som hände med mina förra. J följer med som smakråd, det är inte lätt att välja glasögon. Och det är inte för att jag har svårt att hitta snygga, jag hittar snarare alldeles för många snygga :).

Kanske något i den här stilen?...

Nöjd

Vaknade imorse och började tänka på alla saker jag "borde" göra, men inte har lust med. Läste några sidor i min bok men kunde inte koncentrera mig, missnöjet liksom växte. Bestämde mig för att ta en joggingrunda trots att himlen var grå och regnet hängde i luften.

Nu är jag tillbaka och det känns så skönt, har till och med gjort några situps. Så nu känns det som att det kommer bli en underbar dag :) Ska gå och duscha lite och sen väcka J så vi kan äta frukost. Jag har ingen aning om när han kom hem igår, klockan måste ha varit en bra bit efter 12. Det betyder att han jobbade 17 timmar igår.. inte konstigt att han är helt slut stackarn.

Imorgon är det helg

I alla fall för mig och J. Det känns skönt, vi har ju bara haft en ledig dag tillsammans sedan J kom hem och då mådde han dåligt. Jag tror inte dom ville att han skulle vara ledig imorgon egentligen, vilket kan förklara varför han jobbar 12 timmars idag.

Fullspäckad eftermiddag, vågade mig på att gå hem från jobbet trots gårdagens dramatik. Gick vilse idag också, trodde inte det skulle vara möjligt. Det gick dock lite bättre idag, jag lyckades komma upp precis där en vän bor och kunde enkelt leta mig hem därifrån.

Sen har jag tvättat, J hade 15kg smutstvätt med sig hem. Han förklarade här om dagen att han bara hade med sig 4 par strumpor när han var borta och tvättade bara 1 gång.. människan har gått omkring i sneakers i 40graders värme i 3 veckor. 1+1=2.. det luktade inte nyponros precis. Varför köpte du inte bara ett par flipflops älskling? Det blev bara inte av sa han, jag gick barfota ibland istället.

BARFOTA I BANGKOK?!?


Årsstämman

Känner att jag halkat efter lite i bloggandet, så årsstämman igår kommer nu :)

Punkt 1-15 lät ungefär såhär, bla bla bla dagordning bla bla årsredovisning bla styrelseledamöter bla, resultatdisposition bla blob. Alla människor som verkade passande och vettiga fick viktiga roller i föreningen, precis som man tänker sig att det ska vara.

Jag hade precis svävat iväg i tristess då det kom..Punkt 16. Val av valberedning, någon frivillig? Alla tystnar och tittar sig omkring, efter någon minut inser jag till min förtvivlan att flera börjar titta åt mitt håll. Jag sjönk ihop på stolen, stirrade ner i bordet och hoppades att någon annan skulle anmäla sig. Martin (snälla farbrorn i dörren mitt emot) sa, "Camilla, det låter väl som något för dig?".

Helt plötsligt har jag allas ögon på mig.. "ehh, nej inte jag heller. Jag är ny och tänkte bara vara med och observera ett tag, hehe eh". Men alla fortsatte och titta menande på mig och jag ville bara skrika "NI VILL INTE HA MIG, JAG ÄR ETT INKOMPETENT MIFFO, NÄST INTILL UTVECKLINGSSTÖRD". Men jag tänkte att det kanske kunde komma att ligga mig i fatet senare, så istället sa jag.. "Ok ok, jag gör det". Vad jag borde ha sagt är "Min Sambo Jörgen sa tidigare idag att han mer en gärna skulle vilja ansvara för val av valberedning". Men det är lätt att vara efterklok.

Summa sumarum har jag blivit tilldelad en roll jag inte vet ett skvatt om, googlade igår:
Valberedning, inom vissa organisationer kallad nomineringskommitté, är en förtroendevald arbetsgrupp inom en organisation (såsom ett bolag, ett politiskt parti eller en förening) vars mål är att förbereda val av funktionärer, till exempel styrelse. Valberedningens uppgift är att samla kandidater och om de har mandat jämföra deras kompetens och att om lämpligt förorda något alternativ.

My lord..

Just so you know

Liemannen jag skrev om igår var ett utklätt barn. Jag håller inte på att bli knäpp ;)

Vilse i pannkakan alltså

Då återgår vi till min hemfärd från jobbet. Saken är den att jag har gått vägen flera gånger, dock endast till jobbet, aldrig från. Här ställer mitt tveksamma lokalsinne till problem, att tänka vägen bakvänt går liksom inte. Jag kan vara vansinnigt disträ om jag inte bestämt mig för att jag MÅSTE fokusera. Jag får ta det på känn tänkte jag och spatserade iväg.

Det började med att jag såg den joggande rastafarimannen med gitarren.. genast satte dagdrömmandet fart. Varför joggar han med gitarren? spelar han medvetet under tiden eller går det av bara farten? Tankarna svävade helt enkelt iväg..



Ärligt talat är det bara att gå raka vägen intill vattnet, sen svänger man upp vid ett industriområde. Det var just vid den där svänga uppåt det gick åt skogen, istället fortsatte jag.. och fortsatte.. tills det tog stopp. Jahapp, tänkte jag och började röra mig uppåt. Hamnade på en lite större gata jag inte kände igen namnet på. Eftersom jag till råga på allt var under tidspress började paniken hopa sig. Vad gör man när man är vilse i pannkakan? Man ringer en vän..

Thomas: Hallå...
Jag: Hjälp, jag vet inte vart jag är.
Thomas: Jaha?
Jag: Vad väntar du på, hjälp mig. Humblegatan står det här på en skylt här..
Thomas: Du är i Sundbybergs, minns du att du bor där?
Jag: Men vart går jag..?
Thomas: Gå runt hörnet. Och fråga inte någon hur du kommer till Sundbybergs centrum.. då dumförklarar du dig själv.

Sen la vi på. Och det var då jag såg honom.. Liemannen. Strax över 1 meter lång var han och stirrade på mig. Nu är det kört tänkte jag.. sen började han skratta och sprang iväg. Jag gick lättat runt hörnet och puh, framme..

Virrpanna

Har hamnat lite efter i planeringen, gick vilse på väg hem från jobbet. Ett riktigt äventyr, träffade på både liemannen och en rastafarisnubbe som joggade samtidigt som han spelade gitarr.

Berättar mer sen, nu ska jag på årsavstämning med föreningen.. vilken cliffhanger va? ;)

work work

Har precis ätit lite frulle och ska snart dra till jobbet. Jörgen ska också till jobbet säger han, jag vet inte om det är någon bra idé riktigt. Men han vågar nog inte vara hemma längre.

Efter jobbet är planen att jag ska försöka gå hem, det är sista tävlingsveckan i stegräknartävligen så vi får dubbla steg nu. Det är dock årsstämma med bostadsrättsföreningen kl 19.00, så det blir lite tight. Jag har aldrig varit på något möte med föreningen så det ska bli spännande, är nyfiken på när stambytet kommer komma igång.

Hej hopp

Skoj

Bebis håller vansinnigt tal

House of horror

Jörgen är som ni vet sjuk, möjligen i Dengue. Han har yrat och haft sig hela natten och imorse blev han motvilligt tvungen att sjukanmäla sig. Minst sagt ångestladdat, han har ju bara varit borta 3 veckor redan.. mitt i högsäsong :/.

Jag ringde honom 1 timme innan jag skulle gå hem från jobbet för att få status och eventuella tillskott till inköpslistan. En raspig, slemmig och djup röst svarade "höhuglump, hallå, glulp glump". "Hallå, hör du mig? kan du andas?".. det kunde han i alla fall. Jag blev dock riktigt orolig. Efter tips från Malin (förkyldningsexperten) svängde jag förbi Apoteket och köpte lite Vicks VapoRub, sen vidare till Konsum för att handla näringsriktig middag till min älskling.

När jag klev in genom dörren möttes jag av en unken, instängd doft. "Lever du" ropade jag, "ja" svarade en ynklig stämma. Jag var dock inte beredd på synen som skulle komma att etsa sig fast på näthinnan när jag kom in till vardagsrummet. Vardagsrumsbordet var helt täckt av blodpapper, blod, blod blod.. jag har aldrig sett något liknande. J låg insvept i en filt på soffan och såg helt förstörd ut.

Han höll dock inte på att dö, det var bara näsblod. Efter 2 Alvedon, 1 Samarin och inhalation av en rejäl sats VapoRub är han fortfarande eländig, men har fått i sig lite mat och kan prata.

Plikten kallar, han jämrar sig för fullt i soffan och säger "skjut mig"...

Men vad nu..

Älsklingen är sjuk. Han sa att han började få ont i halsen redan på planet, nu rinner näsan och huvudet värker. Att han har mage.. här har jag gått och längtat i flera veckor och så kommer han hem och är sjuk? :p.

Skämt åsido.. tror ni det kan vara denguefeber?




Ljuva morgon

Helt underbart att inte behöva vakna upp själv imorse. Vi låg kvar och snoozade länge innan vi gick upp och åt frukost :)

Det var en lååång väntan igår innan J kom. Jag kunde se på Arlanda.se exakt när planet hade landat så jag visste ungefär hur långt tid det skulle dröja innan han kom, visualiserade hela förloppet med avstigning, väskhämtning och taxi. Gick mest fram och tillbaka mellan soffan och fönstret och försökte ringa till hans mobil som var ansträngd.
Men helt plötsligt såg jag att en taxi stanna till ute på gatan, och visst kunde jag skymta en Adidaströja genom rutan! Jag visste direkt att det var J och rusade ner till trapphuset och kastade mig över honom i samma stund som han klev in genom porten. Han luktade sol, värme och godhet ;)

När vi kom upp till lägenheten var vi nära på att krama ihjäl varandra så J började i ren självbevarelsedrift packa upp alla grejer han köpt. Jag blev utkört från köket medan han plockade upp mina presenter, det kändes som en evighet. 10 minuter senare fick jag komma in och möttes av detta...

Nu har jag hudkrämer, body skrubs, hårinpackning och hårserum så jag klarar mig ett bra tag framöver :). Katten hade jag dock klarat mig utan, den är identisk med den Thomas brukar irritera alla med på jobbet.

Sen tittade vi lite på TV och åt nachos med guacamole. J berättade om allt galet han varit med om och vi kollade på lite bilder. Jag ska berätta mer om det sen :)

Han är hemma

finaste underbaraste. Han står i köket och packar upp mina presenter, jag får inte komma in ;)

Ofattbart

Kan fortfarande inte fatta att J snart kommer hem. Bara 1 timme kvar tills han landar, känns helt sjukt. Ikväll kommer jag få somna i hans famn och allt kommer vara som vanligt igen.

Konstigt nog känner jag mig lite nervös :p

Jörgen ♥ Adidas

Jörgens plan är lite försenat. Det skulle ha landat 20.20, nu står det 21.45. Det gör ingenting, har jag väntat i 3 veckor kan jag nog vänta lite till :)

Han har förhoppningsvis tänkt ta taxi från Arlanda med tanke på hur mycket packning han har. För några dagar sedan pratade han till och med om att skicka hem lite i ett paket. Han hade tydligen hittat några affärer han gillade de sista dagarna, från början var han ju inte nöjd med shoppingutbudet.

Jag undrar vad han har köpt... Gissar på en hel del Adidas med tanke på hans nuvarande garderob :P..


Mystery solved

Madde tipsade om att jag kunde kolla IP på den som lämnat kommentaren, och att jag sedan skulle se om den personen lämnat någon kommentar tidigare, men riktigt namn. Kom fram till att det är någon på jobbet eftersom jag fått kommentarer från både Samira och Malin med det IP-numret.

Sen ringde Malin lite lägligt och då frågade jag om hon lämnat någon kommentar idag, vilket hon hade. Det var alltså en miss att använda mina uppgifter, vi använder samma dator och mina inställningar hade blivit sparade :). Malin tog såklart tillfället i akt att framställa mig som schizo genom att lämna lite fler kommentarer. Hämden är ljuv Malin...


Hörni..

Vi har ett mysterium att lösa. På mitt tidigare inlägg har någon kommenterat i mitt namn, vilket inte är så konstigt i sig, det finns ju fler Camillor. Men personen har dessutom länkat till min blogg. Kolla HÄR! Det har hänt en gång tidigare också om jag minns rätt, har jag blivit klonad utan min vetskap?

Jag dör av nyfikenhet, hemliga kommentator.. ge dig tillkänna ;)


Nu är jag mör

Det blev en 5km lång joggingrunda idag också, nu värker benen. Det gick inte fullt lika bra idag, jag hade ett ihärdigt håll som inte ville släppa. Blev tvungen att stanna några gånger och försöka andas bort det, men jag brukar ha det problemet när jag är otränad, sen går det över. Det var i alla fall perfekt väder för att jogga, klarblå himmel och sol, men ändå en sval breeze.

Jag tycker det är en sådan skön känsla precis i början när man inte tränat på ett tag, det är som att musklerna sväller direkt och man känner sig fastare på en gång. Sen brukar det ju plana ut lite.


WEEEEEE

♥ Jörgen kommer hem ikväll ♥

Alldeles strax..

ska jag förhoppningsvis få garva röven av mig till Modern Family. Jag har längtat hela dagen, vad mer kan man begära av en fredagskväll i sitt eget sällskap?

Äntligen sms från J

Han hade missuppfattat lite, det var reservplanet imorgon han kanske kommer få plats på. Dom kommer höra av sig 9-10 imorgon och meddela (Thailänds tid). I så fall landar han 20.30 Svensk tid... åååh vad underbart det skulle vara. Jag uttryckte min oro över rödskjortorna, han svarade att det var det sista jag behövde oroa mig för och att trafiken var mycket farligare.. :p

Om han kommer hem imorgon ska jag baka något gott, då blir han glad. Typ såhär glad.. ser ni den dimmiga blicken?. Jag har sagt det förut, vägen till mannens hjärta går verkligen genom magen ;)

Hoppas hoppas hoppas

Jag fick lite panik på att vänta att J skulle höra av sig så jag ringde upp. Då svarade han och sa att han inte kunde prata för att han väntar samtal från Thaiair. Nu fick jag ett meddelande där det stod att han kanske får åka redan ikväll, men det var inte alls säkert så han sa att jag inte skulle ha för stora förhoppningar. Han skulle höra av sig så fort han visste.

Ååååh nu får alla hålla tummarna för att han får åka ikväll. Jag saknar min lilla knasboll så mycket att jag blir tokig (mer en vanligt)..


Joggingrunda

Nu har jag varit ute och joggat, tror det var precis vad jag behövde. Det var lite jobbigt att lämna datorn eftersom jag inte pratat med Jörgen idag, men jag kan ju inte bara sitta och vänta heller. Jag sprang 5 km utan att vila, det var inga problem alls. Tror att det gick på ren vilja, jag hade mycket frustration att göra mig av med. Nu känns det mycket bättre :). Blev till och med några situps när jag kom tillbaka, kan inte minnas när det hände sist.

Nu har jag precis duschat och håller på att koka potatis till några hemgjorda fiskpinnar jag hittade i frysen. Jag vet att dom inte kommer vara någon höjdare, dom var inte ens goda när dom var nygjorda. Men det slinker nog ner!


Inget nytt från J

Igår skrev han lite snabbt att allt var bra men att dom hade problem med internet, då var klockan strax före 20.00 här hos oss, 01.00 i Thailand. Men sen läser jag om hur mycket oroligheter det är i Bangkok och blir ängslig i alla fall :(. Jag testade till och med att ringa till hans thainummer men då tutade det bara konstigt. Antagligen har det hänt något med nätet där också. 

Läste på Thaiarways hemsida att dom ska sätta in extraflyg för strandade passagerare, det kommer att gå ett till Stockholm imorgon. Vilket ljus i mörkret, jag hoppas att J har kunnat få den informationen =/


Stegräknartävlingen

Jag skäms över mina dåliga resultat, på riktigt.. jag drar ner teamet. Varje gång jag ska rapportera mina steg till hurtiga ApelsinAnna ursäktar jag mig och lovar att göra diverse grejer som jag sen inte gör. Idag när jag rapporterade mina 3000 någonting-steg lovade jag att jag skulle jogga efter jobbet. Joggingrundan blev till en promenad till Solna centrum, som sedan nedgraderades ytterligare en gång och slutade med en liten "tur" bort till affären.. där jag köpte mig en påse godis. (Cumhur, om du läser detta så var det ekologiskt godis med naturliga smak och färgämnen).


Godiset var lite av en besvikelse, jag åt inte ens upp allt. Men det gick bra ändå..


Jag kanske inte borde lägga upp stördo bilder på mig själv. Jörgen kanske inser att han inte har så mycket att komma hem till och stadgar sig med någon snygg thailändska istället. Fast nää.. inte J, han älskar min stördhet. Säger han i alla fall..


HTC Desire

För några dagar sedan kom Thomas förbi mig på jobbet för att flasha med sin sprillans nya HTC Desire. Han jobbar på en teknisk avdelning med fördelen att gratis få byta mobil var 3é månad, det gör att han alltid har det nyaste, bästa och snyggaste.. lyckost ;). Vi andra får nöja oss med att byta var 12é månad till reducerat pris, dock inte fy skam det heller.

Han gav mig i alla fall en hejdundrande uppvisning av alla funktioner, vissa livsviktiga, andra enbart snygga. Den har hur många bra program och applikationer som helst, och man kan köra alla samtidigt om man känner för det. Spotify till exempel, man kan lyssna och göra annat samtidigt.. Mycket bättre en Iphone. Men det som kanske imponerade på mig allra mest var att när man trycker ur knapplåset visar den det aktuella vädret. Regnar det så regnar det i displayen också, hur snyggt är inte det?

Jag blev kär och beställde den, har dock bestämt mig för att ge den till Jörgen. Hans mobil är gammal och dålig, min är från förra året. Jag tror att han har mer glädje av den också, och jag blir lika glad om han får den! Tänk vilken bra flickvän jag är ;)


Nya bud

Jörgen har ingen plats den 27/4 visade sig, han är däremot inbokad på ett plan den 7/5. Jag lägger dock ingen vikt vid dom där datumen längre, han kommer hem innan.

Innan är forhoppningsvis innan veckans slut. Snart har till och med Amerikanerna har lärt sig uttala Eyjafjallajökull, det är ett tydligt tecken på att detta pågått länge nog. Vulkanen vill uppennbarligen ha uppmärksamhet. Så jag tänkte att det kanske är en bra idé att vi ägnar några minuter till att beundra Eyjafjallajökull när den inte har utbrott..

Fin, eller hur? ;)

Bilder

Jörgen kunde inte skicka några, dom ligger tydligen på en extern hårddisk så det var lite krångligt att få fram dom. Men det gör ingenting, det är ju roligare om vi kan se alla tillsammans efter att han kommit hem istället :)

Kanske några nya tillskott till vår fina fotovägg?


Nattinatt

Sängdags tidigt ikväll, boken lockar på mig!

Det kanske bara är jag, men är inte framsidan väldigt creepy? När jag lägger ifrån mig den och ska sova lägger jag alltid baksidan uppåt. Känner mig liksom iakttaken, undra varför... :p


Pop the bubble

Nu har jag äntligen klivit ut bubblan jag varit i hela veckan. Det är inte ofta jag känner mig riktigt stressad, men det har jag verkligen gjort nu. De flesta jag känner hanterar stress genom att bli hysteriska, så är inte jag. Jag stänger istället av så mycket jag kan av omvärlden och lägger allt fokus på det jag stressat upp mig över. Tills problemet är löst blir jag besatt och tänker inte något annat, om jag inte måste. Omvärlden märker inte så mycket av detta bortsett från att jag kanske är lite mer frånvarande en vanligt.

Jag har inget emot att hantera stress på det sättet, det är ganska effektivt. Men det är alltså när jag är riktigt stressad. Sen emellan åt händer det att jag blir lite frustrerad, ledsen och irriterad. Då grinar jag i 5 minuter, sen har jag glömt bort allt och är lika glad som vanligt, det är det där lilla barnet inom mig.. åter igen ;)


Hej

här är jag.. kommer ni ihåg mig? ;). Idag har två stenar till viss del lättat från mitt hjärta, så nu kommer ni få höra mer av mig igen!

För det första så har jag varit på min intervju idag, jag skrev lite kort om det förut.. min arbetsgrupp ska slås samman med en annan grupp och 6 personer ska bli 4. Så jag har sökt min egen tjänst kan man säga :).  Det är svårt att avgöra hur det gick, men skönt att ha det avklarat. Nu är det hur som helst bortom min kontroll.

För det andra har J blivit ombokad till ett plan den 27/4 istället, stor skillnad mot 12/5 :). Mycket talar för att han kommer få åka innan också. Det första planet kommer lyfta ikväll, men det får han inte plats på. Håller tummarna för morgondagen istället. Vi pratade precis på skype och det var underbart att höra hans röst, jag blev varm inombords. Är så tacksam över att Micke och Vicky är så gästvänliga och tar hand om honom :) Det hade känts mycket värre om han varit fast på flygplatsen med alla andra man sett på nyheterna. Nu kan han hålla sig uppdaterad på nätet och telefon utan att vara helt livegen.


Ett litet inlägg

Som jag skrev igår har jag inte velat uppdatera här för jag har kännt mig lite negativ. Och idag skulle jag verkligen kunna gå lös och gnälla alla sönder och samman.. men det ska jag inte ;) Imorse mådde jag nämligen skit, fysiskt alltså. Ska inte gå in på några otrevliga detaljer, men jobbet var inte att tänka på. Nu känns det bättre.

Det här inlägget är till Jörgen, han säger att min blogg gör honom glad där borta.. fast samtidigt lite ledsen eftersom han får ännu mer hemlängtan. Vi chattar just precis nu, han säger att han ätit sushi-donuts. Jag visste inte att det fanns något som ens hette så, men det var gott tydligen. Att äta middag halv 1 på natten är tydligen normalt där, och dom äter bara hämtmat.. det är nästan billigare en att handla i affärerna. 

Något som verkligen håller mitt humör uppe är den underbara boken jag läser just nu, The Host. Innan jag började läsa var jag skeptisk, går man efter baksidan verkar den lite märklig. Men efter en liiite seg start älskar jag den :)


Sorry

Jag har varit frånvarande idag. Det beror på att mitt liv går ut på att uppdatera mig om Jörgens situation, det är inte mycket jag missar. Jag går från arlanda - thaiairways - aftonbladet - dn - expressen - olika forum - google, sen börjar jag om från början. Undrar ni något så ring, jag vet allt.

Utan J känns allt liksom ganska sugit. Eller rättare sagt, när jag är med J kan dom sugigaste av sugiga situationer kännas som bagateller. Det är en av J´s bästa sidor. Anki skrev så fint om mig och J idag förresten, det läser ni HÄR.

Jag vill inte hålla på och gnälla här, någon deppblogg ska det då rakt inte bli. Men samtidigt vill jag vara ärlig, annars blir det inte äkta. Men det är trots allt ok, ena sekunden känns allt bajs.. sen har jag glömt bort det och sitter och  garvar åt något på tv. Som ett litet barn.. typiskt mig :P

Såhär kan det gå..

när man är klumpig och sätter sig på sina glasögon. Bittert, men det är ett under att det inte inträffat tidigare. Nu har jag fått lära mig den hårda vägen och kommer aldrig lägga ett par glasögon på kanten av sängen igen.

Jag älskade dom här glasögonen, kommer definitivt försöka limma/tejpa dom så jag kan använda dom här hemma :p.


Status

Såhär ligger det alltså till. Jörgen har blivit inbokad på ett plan den 12/5, han kommer eventuellt bli erbjuden att bo på hotell på flygplatsen och vara stand by om det blir någon plats ledig under tiden. Men det är alltså inte säkert.

Man resonerar som så att när planen kan lyfta kommer dom göra det med passagerarna som var bokade på det från första början, sen kommer dom klämma in alla "strandade" människor i den mån det finns platser över. Thaiair har bara 1 avgång till Stockholm per dag och jag tror att Jörgens plan var det andra som inte fick lyfta. Det betyder med andra ord att det är 500 resenärer som ska "klämmas in" före J.

Men jag tror ärligt talat inte att det kommer bli så. Så fort flygförbudet hävs kommer dom se till att få hem folk så fort som möjligt, antagligen genom att sätta in extra avgångar.

Thaiairways, jag ska ha hem min J innan helgen.. bara så ni vet!

Nu är han inbokad på ett plan

Den 12 Maj.

")(*^"Q=()#¤`?#="(*Ä*^Å#"¤(=)"/#¤&!%&¤?½++


TV´n.. min bästa vän

Under tiden J har varit borta har jag spelat in de program vi brukar se på TV när jag kommit ihåg. I fredags fick jag för mig att även spela in första avsnittet av Modern family, den serien har tagit över Solsidans plats efter Talang 2010,  och det ryktades om att den skulle vara minst lika bra.

 

I första halva av programmet presenterades mest karaktärerna och underhållningsfaktorn var ganska sval. Men, de sista 5 minuterarna var så hysteriskt kul att jag spolade tillbaka och såg det 1 gång till. Och ärligt talat.. igår kväll när jag kände mig lite depp spolade jag och såg det 3 gånger till :P. Jag längtar redan till nästa vecka, och förhoppningsvis kommer J vara här och se det med mig då :)

 

J skulle förresten kolla om jag kunde ringa till Mickes skype från min mobil. Vi har varken webcam eller headset hemma så det har inte varit någon idé att köra skype. Men det skulle vara awesome att få prata med J och höra hans röst. Håller tummarna för det!

 


Väntar..

Nu skulle älsklingen varit hemma hos mig egentligen. Men han lever och mår bra, det är huvudsaken. Fast han var bra sliten i morse efter att ha ränt fram och tillbaka till flygplatsen hela natten. Nu får han i alla fall 1 natts vila innan allt börjar om.

Vilken mardröm det måste vara att befinna sig på andra sidan världen och inte veta när man kommer kunna ta sig hem.

Kan inte alla bara hålla tummar, tår och hår över att vulkanhelsiket lugnar ser sig? Nu tänder vi varsitt ljus och bara bestämmer oss.. :P


Körslaget

Jag känner mig lite otrogen mot Orsa när jag säger det, men Team Picasso kommer vinna.
Marie är så härlig, och jag är så imponerad! Hon kommer göra det igen..



HEJA MARIE HEJA... FÖRLÅT ORSA FÖRLÅT

Rastsnack

Min kollega Cumhur har fått för sig att jag är en godisråtta, vilket absolut inte stämmer. Det började förra gången vi jobbade helg tillsammans, Påskhelgen.. jag skrev ju ett inlägg efter det om hur jag proppade i mig ett gigantisk påskägg, i stort sätt på egen hand. Cumhur tvingades bevittna denna fasansfulla 4á dagarsprocedur. Min ursäkt var påsken, en helt klart godkänd ursäkt i mina ögon.

 

Efter lunchen idag gick jag och köpte en liiiten liten påse med gott och blandat, 50 ynka gram. När jag kommer fram till platsen med min kaffekopp öppnar jag påsen och liksom häller ut godisarna på bordet för att dom ska bli lätta att komma åt. Helt plötsligt ser jag Cumhur komma gåendes, rent reflexmässigt börjar jag skamset försöka gömma godiset under några A4-papper. Cumhur fattade vad jag höll på med och hissade den röda flaggan direkt, han tycker det är dags att jag läggs in på avgiftning. Han vet tack och lov inte om tuttifrutti passion-påsen jag satt här och smaskade på igår.

 

Jag förklarade min gräsänkesituation och att jag är i min fulla rätt att tröstäta. Vi diskuterade situationen fram och tillbaka en stund, när flygtrafiken kan tänkas vara igång osv. Han försökte trösta mig med att J kommer komma hem förr eller senare oavsett. ”I värsta fall kan han ju ta en Tuk-tuk” .. tack för tipsen Cumhur :p

 

Kan ni tänka er J komma puttrandes i en Tuk-tuk på E18? Den synen…



Tur att jag har kollegor som kan muntra upp mig :)


Väntlista.. på Måndag

Ja, det är status för Jörgen just nu. Det är alltså inte säkert att han kommer med då heller, om dom ens börjat flyga. Stackarn har väntat hela natten och åkt fram och tillbaka till flygplatsen för att få besked. Jag tycker så vansinnigt synd om honom. Han skickade ett mail 05.50, alltså 10.50 Thailänds tid. Då var han tillbaka hemma hos Micke och var helt färdig, han skulle ringa Thaiair och sen sova.

Nu skulle han varit hemma om det inte vore för det där jäkla utbrottet.

Ge mig ett mirakel..

Här om dagen, närmare bestämt innan den här vulkancirkusen började sa Thomas att han var imponerad och tyckte att jag hade klarat den här gräsänkegrejen över all förväntan. Men han konstaterade också att två veckor verkar vara min smärtgräns, eftersom jag ballade ur förra gången när J tågluffade i 3 veckor :P

 

Det visade sig att han har rätt.. Jag har drabbats av en svår Jörgenabstinens, det har varit så illa att jag på förmiddan förväxlade det med en allergisk pollenreaktion. När jag kom till jobbet kändes det som att huvudet skulle gå i 1000 bitar, jag var helt tung i hela kroppen och det kändes till och med som halsen höll på att svullna igen. 2 alvedon, 3 koppar kaffe och 1 påse Tuttifrutti passion senare är det mer uthärdligt. Det måste vara Jörgen abstinens, eller så håller jag på att bli sjuk.. vad vet jag.

 

Han skickade i alla fall nyss ett sms att han lämnat flygplatsen och var på väg tillbaka till Mickes lägenhet. Han kommer åka tillbaka 05.00 (thaitid) och hoppas komma med ett flyg då. Men enligt experterna är det högst otroligt att några flyg kommer landa i Stockholm på hela dagen imorgon.


Eyjafjallajökull


Tänk att något så vackert kan ställa till så mycket bekymmer..


Stackars J

Just nu ser det inte ljust ut. På Thaiairways hemsida står det att alla flyg till Europa idag är inställda, men J´s flyg går 01.10, så det blir ju den 17/4 thailändsk tid. Vulkanen fortsätter ju att spotta ur sig, så vi får helt enkelt avvakta och se. Mobilen fungerar i alla fall igen så vi kommer kunna hålla kontakten när han väntar på flygplatsen.

Som ett skänk från ovan..

Bestämde mig att mysa med en kopp te till Vampire Diaries. När jag stod och rotade i skafferiet efter mitt favoritte hittade jag några bortglömda chokladknappar. Precis vad jag behövde för att döva min oro ;)




Vampire Diaries var så sjukt spännande. Jag hade verkligen inte höga förväntningar efter att ha sett de två första avsnitten av den serien, det var rena undret att jag inte slutade titta. Nu är det en klar favorit :)

Det kommer gå

Jag har bestämt mig för att bara kallt räkna med att Jörgen kommer hem på lördag morgon som det är sagt, han verkar också vara inställd på det. Jag har dock knappt pratat med honom sedan jag ringde upp på förmiddagen, han skickade bara ett meddelande att han trodde det skulle gå bra och att jag inte skulle oroa mig.

Just nu sitter jag och följer en chatt på aftonbladet.se med vulkanexperten Ari Tryggvason (roligt namn). Han skriver roligt också, på frågan om askan är direkt farlig för dom som bort i Norrbotten svarar han..
"Alltså - man har tydligen gjort den bedömningen i Västernorrland. Jag tror att det var väl försiktigt gjort, men jag ska egentligen inte uttala mig om det då jag inte är ansvarig för er säkerhet, om du förstår vad jag menar."
Han verkar dock inte speciellt positiv till att flygtrafiken kommer vara igång till på Lördag :(.

Jag har försökt tänka på annat här under eftermiddagen, Anki var här ett tag och det var trevligt :) Sen har jag fixat lite här hemma och lagat massor med mat för att ha matlådor på jobbet i helgen. Purjolöksinbakad köttfärslimpa, en riktig höjdare!


F**K

På grund av vulkanutbrottet på Island lutar det åt att jag inte får hem min älskling på lördag, flyget ska landa på Arlanda kl 7. Hoppas hoppas det löser sig tills dess, just nu står det att man får räkna med att det är problem idag och imorgon.. så det finns fortfarande lite hopp!

Jag ringde J och berättade för några timmar sedan, han hade inte hört något innan och blev chockad. Vi chattade imorse innan jag fick veta, han längtade lika mycket som jag efter att snart få ses. Nu sitter jag bara hemma och väntar på att han ska komma online så vi kan prata lite.

Och på aftonbladet står det "Kungafamiljen kanske inte kommer kunna ta sig till Danmark". Vem fan bryr sig? Jag kanske inte får hem min babe... :P

Fina älskling.. undra vad han gör nu? Kanske dricker en Singha och funderar över hur han ska ta sig hem?
Typ såhär... så söt!

Årets första joggingrunda avklarad

Jag hade liksom förväntat mig att det skulle kännas precis som sist jag sprang, i Oktober förra året. Då skuttade jag 1 mil på runt 50 min utan problem.. så kändes det inte idag kan jag säga. Men jag vet ju att man jobbar upp konditionen på några veckor så det är bara att kämpa på.

Game on Madde ;)

Nu måste jag hoppa in i duschen, Anki kommer och hälsar på mig när som helst!

När jag behöver Jörgen av praktiska skäl

- Här om dagen letade jag som en tok efter min pärm med viktiga papper, jag behövde den verkligen. (Redan här hade jag frågat J vart pärmen var). Jag letade och letade, tillslut hittade jag den.. intryckt i höra hörnet längst upp i en garderob. Saken är den att vi har högt till tak i lägenheten, och jag är lite kort i rocken. Jag sträckte mig allt jag kunde utan resultat, tillslut lyckades jag klättra upp med hjälp av en stol och hyllplanen. Här hade jag verkligen behövt J, han skulle inte gillat min lösning på situationen. Det är en sån där typisk grej jag skulle förbjuda honom att göra själv om han var i samma sits. Han brukar ibland skrubba väggarna i badrummet när han duschar och liksom balansera med ena foten på badkarskanten.... Inte ok under några omständigheter, då får det hellre rinna lort.

- När Madde och Martin var här hade dom problem att sätta på TV´n, för att inte kasta sten i glashus har jag full förståelse för det. Innan jag hann hem från jobbet hade dom tryckt på alla möjliga knappkombinationer.. Nu går det inte att byta kanal normalt. Man kan liksom inte bara trycka pil ner som vanligt utan måste in i själva menyn. Jag glömmer bort detta och blir då tvungen att starta om hela boxen, inte kul. J, kom hem och hjälp!!

- Som jag skrev igår fick jag ju ett gallstensanfall av äggröran jag åt till middag. Då kanske det säger sig själv att inte göra om misstaget dagen efter.. well i did. Här hade Jörgen styrt upp direkt om han varit hemma!

- Jag duschar och glömmer att ta med en handduk in i badrummet (mer regel än undantag)

- Jag glömmer att fylla på toapapper, J vill att vi förvarar toapappret i städskrubben. Han tycker inte att man ska ha hela packet i badrummet.. jag har aldrig riktigt fattat varför. Apropå detta så borde jag ju kunna ta in det dit nu när han inte är hemma, men det går bara inte. Samma sak med sovrumsdörren.. J tycker att den ska vara öppen under natten för att det ska bli någon form av ventilation. Jag föredrar att ha den stängd, det känns tryggt och mysigt på något sätt. Men eftersom jag till viss del håller med om hans argument låter jag den vara öppen. Och saken är den att jag bara inte kan ha den stängd nu när han inte är hemma.. det går bara inte.

Men trots allt så är det ju i hjärtat jag saknar honom mest ♥. Som när jag sparkade i tån tidigare.. hade han varit här då hade han sagt "men lilla pillis, vad jobbigt det måste vara att vara så klumpig som du", sen hade jag fått en kram.

Stressig dag

Puh vilken dag det varit på jobbet. Det är är inte ofta jag blir stressad, men när det kommer till situationer då jag känner mig maktlös kan det slå till. Vi har haft kaotiska situationer hela dagen som inte gått att lösa pga tekniska problem, sånt är aldrig kul.

Men men, nu släpper vi det :). Jag har varit kanonduktig och promenerat till jobbet hela veckan, och i morse var det extra härligt. När jag tittade på termometern visade den 37 grader, visserligen hade solen gassat på fönstret hela morgonen.. men ändå, nästan Thailand ;)

Jag måste återigen dela med mig av hur underbar gångväg jag har till jobbet...





Jörgens Thailändska nyårsfirande

Jag berättade ju här om dagen att jag kände mig ängslig över att J skulle fira det Thailändska nyåret, vilket var igår. Han lovade att göra allt för att höra av sig idag så jag skulle veta att han var ok, han var dock lite osäker på hur täckningen skulle vara.

Det första jag gjorde imorse var att kolla om jag fått något sms, men nej. Skrev ett till honom, "Hej hej älskling, hoppas du hade det kul igår, jag vet att du kanske inte har nät men jag chansar, puss puss". Jag försökte att dölja min desperation. Jag väntade.. men inget svar kom. Tillslut gav jag upp, intalade mig själv att det berodde på dålig täckning och lyckades släppa det.

Men, sen loggade jag in på mailen och hittade det här..

"Hej hej älsklingen, jag vill bara säga att allt ar bra och att jag
överlevde gårdagen, men tyvärr så gjorde inte din mobil det :(  sorry.
Det måste ha kommit vatten på den eller något liknade, även fast jag var
jätteförsiktig. Riktigt sjukt med en hel stad där alla slänger vatten
på varandra och är jätteglada."

Grejen är att jag lånade ut min ena (privata) mobil till honom innan han åkte. Hans mp3 har gått sönder och han ville kunna lyssna på musik i sin mobil på planet, utan att behöva tänka på att spara batteri tills han kom fram och behövde ringa Micke.

Jag svarade i alla fall att det inte är någon fara. Det var ingen dyrgrip och dessutom har det varit ganska skönt att bara ha 1 mobil att släpa runt på. Och sen blev jag ju bara så glad över att han mår bra och har haft det så kul :)

Enmansmiddag

När jag ska äta middag själv och vill att det ska gå riktigt snabbt brukar jag göra äggröra med söta tomater. Så enkelt och så gott. Man steker bara hackade tomater med en nypa råsocker, flyttar det till en tallrik och steker äggröra i samma panna med lite salt och peppar.

Nu tror ni säkert att jag bara vill visa upp min mat som vanligt, och ärligt talat var det tanken från början. Men sen inträffade något. Min kompis T har problem med gallsten, jätteproblem.. han fått remiss för operation och allt. För några veckor sedan när vi var ute och lunchade berättade han att det värsta man kan äta när man har problem med gallsten är ägg. Jag sa emot och hävdade att det var fett, jag kan nämligen få lite problem av det. Men nu, 1 timme efter att jag avslutat min goda äggröramiddag har jag sjukt ont. Det kommer liksom vågor av ont i solarplexus och bak i ryggen på samma punkt.

T.. om du läser detta, ring upp direkt och berätta vad jag ska göra?!

Satans äggröra

Säga vad man vill om Alex Schulman..

Men han har en sjukt söt dotter. Kan han verkligen vara pappan? 

Taskigt av mig... man ser faktiskt att han är far till barnet.




4 dagar kvar

längtar.

Fast ärligt talat har jag haft väldigt fullt upp, mycket att tänka på. Det kommer ske ganska stora förändringar på jobbet som kommer påverka min arbetssituation på ett eller annat sätt, förhoppningsvis till det bättre! Jag berättar mer när det är klart men kan avslöja att det involverar en ansökan från min sida, en ansökan jag satt och pulade med till 24.00 igår kväll eftersom jag inte kom hem förrän 21.00.

Jag är dock för förändring och tycker det ska bli jättespännande :)


Några lugnande ord.. eller?

Ikväll har jag haft glädjen att chatta med min älskling i en hel timme. Det var helt underbart, men det fick mig inte att sakna honom mindre direkt :P.

Han befann sig till mitt förtret i Bangkok. Jag uttryckte noga min oro över alla uppror man ser på nyheterna. Enligt J är allt uppförstorat, han förklarade att rödskjortorna är jättetrevliga och att det endast är i vissa kvarter det är bråkigt.. så det var bara att försöka hålla sig därifrån. Happ, vad bra.. hmm :P

För övrigt var shoppingutbudet inte alls vad han väntat sig.. tror det handlar lite om att han föredrar äkta vara och att gå i fräscha, välorganiserade butiker. Men på Fredag skulle dom till något stort shoppingcenter så han höll tummarna för att det kanske skulle vara något. Han har klarat sig från infektion i tatueringssåret och matförgiftning, inte har han hunnit bränna sig speciellt i solen heller. Det hade varit ca 40grader varmt varje dag, och människan har inte badat 1 enda gång.. bara doppat fötterna. Så jag behöver i alla fall inte oroa mig över att han ska simma flera km till någon slags öde ö ala the beach.

Han berättade att han var den enda som åt riktigt stark mat, inte ens de thailändare han träffat gillar det speciellt mycket.. oväntat. Maten han ätit har kostat ca 20 bhat/maträtt, 100 bhat = 25kr, så han har inga problem att hålla sig under budget. Igår hade han fått en två timmar lång thaimassage, jag frågade om det inkluderade ”happy ending” ;), men det hävdade han bestämt att det inte gjort… han hade dock fått en del snuskiga inviter lite här och var som han artigt fått avböja. Men han sa att alla var snälla och trevliga så det var bara att inte bry sig ;)

Imorgon bitti kommer dom ta bussen till Hua hin för att fira det Thailändska nyåret. Dom kommer möta upp en annan kompis som kommer över från Australien, sen fira med party barbeque och vattenkrig?! Han fick några enkla förhållningsregler att följa..

-          Solskyddsfaktor på

-          Max, 8 öl.. max (fick sedan veta av Thomas att det finns 1-liters Singha.. :P)

-          Hålla sig till sina vänner

-          Hålla sig borta från suspekta främlingar

-          Inga smällare eller raketer

-          Höra av sig dagen efter så jag vet att han är ok

Sist men inte minst berättade han att han gjort två tatueringar och inte en när han besökte templet… det ska bli så himla spännande att se. Han hade inga bilder på den datorn han för tillfället satt vid så han kunde inte skicka över några.


Nu får det vara nog..

Nu ska jag verkligen försöka speeda på i stegtävlingen. Jag utmanade Madde igår att vi ska börja jogga mist två gånger i veckan, sen ska vi uppdatera varandra via mail om hur det går.. så ingen slipper undan ;)

Idag fick det bli en härlig promenad till jobbet. Nästan hela vägen kan jag gå intill vattnet.


Gräsänkan

Hemma är inte riktigt hemma utan Jörgen, det är helt klart. 5 dagar kvar, sen är han hemma igen. Jag jobbar kväll hela veckan, det känns bra.

Hoppas jag får ett till mail idag!!

En ny bloggdator?

När vi har renoverat vårt kök och jag inte har något stort att spara till ska jag investera i den här lilla godingen, en HP Mini. Pappa köpte en nyligen så jag har testkört den i helgen, älskar!. 5595 kostar den på Dustin, det finns ju såklart billigare men jag känner att det är den här jag vill ha. Plus att den bärbara jag har blivit väldigt dålig så det är ändå dags att investera i en ny snart!

Allt har sin tid, men innan året är slut kommer den i alla fall vara min :)




Sista dagen i Mora

Idag har det varit riktigt vårväder här, jag och Madde kom precis hem från en promenad med hundarna. Var tidigare nere hos faster Åsa med familj och hälsade på, sen när jag kom hem höll Madde på och bakade muffins. Hon är en fena på att baka till skillnad från mig, imorse var det hon som kom upp sist så vi andra hade redan hunnit smälla i oss allt frukostbröd. Det löste Madde genom att ställa sig och baka scones, och det resulterade i att jag och Micke åt frulle två gånger.. vem tackar nej till scones? ;). 

  



Nytt från min vagabond

Även fast jag är glad att J upplever Thailand fullt ut är det omöjligt att inte oroa sig. Det är några saker som stör mig mest..
- Infektion i tatueringssåret
- Allvarlig matförgiftning av all suspekt mat han äter
- Att han hamnar mitt i ett upplopp i Bangkok och blir skadad
- Alla övriga "på fel plats vid fel tillfälle" incidenter som skulle kunna inträffa
- Han tar emot en present från en okänd människa som planterat knark i, sen blir han haffat på flygplatsen och förd till "Bangkok Hilton".
- Bett av giftigt djur, till exempel en 20 cm lång tusenfoting
Jag är lite orolig av mig, minst sagt. När Jörgen är hemma själv ber jag honom att inte äta onödigt mycket eftersom jag är rädd att han ska sätta i halsen. Jag vet att det är sinnessjukt, och jag förstår vad ni tänker "sätta i halsen av allt som kan hända?".... jag jobbar på det, ok? :P
Här sitter han i templet hos buddhistmunken, förstår ni min oro över infektionsrisken?
Här har vi förhoppningsvis inte matförgiftningen jag fasar för.
Nej, jag ska tänka positivt. Den 17/4 kommer jag få hem en hel men kanske inte så ren pojkvän.. kanske lite solbränd, lite..

Billybob

Jag berättade ju om Billys oemotståndliga uppsyn för någon dag sedan. Nu har jag fångat det på bild.. egentligen ska man se det rätt uppifrån för bästa effekt. Han kan konsten att se ut som världens olyckligaste hund, vilket han givetvis inte är. Han måste ha varit en riktigt framgångsrik street dog, man ser tydligt i ögonen vad han tänker "Kolla vad söt jag är, det är synd om mig.. ge mig något gott". Det är mer regel än undantag att han ser ut precis så.. smart ass.



I Onsdags när mamma och Micke kom och hämtade mig, Madde och Martin på tåget började vi prata om vem hundarna gillar bäst i familjen. Vi bestämde oss för att utföra ett litet test när vi kom fram. Micke skulle öppna ytterdörren och jag, mamma och Madde skulle ställa oss med lite mellanrum och sen se vem dom blev gladast att se och sprang fram till. Vi trodde nog att dom skulle springa till mamma först, fast dom träffat henne 10 min tidigare. Bolo sprang mycket riktigt fram till mamma, men Billy kastade sig i famnen på mig... MIG MIG MIG, underbara jycke.


Fredriks födelsedagsfest

Vi var ju på kalejs hos min kusin Fredrik igår, jättetrevlig var det. Anki hade gjort en supermumsig smörgåstårta, muffins och lite annat smått och gott. Roligt att få träffa alla, det är som sagt inte speciellt ofta jag lyckas pricka in sammankomster med släkten. Det är alltid full rulle på våra släktträffar så det är omöjligt att bli uttråkad :)

Födelsedagsbarnet med sin söta syster Emma


Turturduvorna Anders och Annika


Maddie och Mamma


Fler kusiner, Sanna med småsyskonen Elina, Amanda och Simon


Leo och Hugo

Jörgens galna äventyr

Har fått mail från J nu :)...
Han skrev att schemat varit väldigt intensivt sedan han kom dit och att han hunnit med mycket. Han älskar bangkok.. mycket folk, stressigt och varmt, precis som han vill ha det. Sen har han ju varit ute på landet också och sett en 20cm lång tusenfoting, är det något J ogillar så är det kryp. Kan bara tänka mig hur han reagerade på den, haha :).
Det sjukaste var ändå att han varit i ett tempel och fått ryggen tatuerad av en buddhistmunk. Dom använder tydligen någon speciell tatueringsmetod där, han skulle skicka bilder på slutresultatet, men det gick tydligen till ungefär sådär .. fast häftigare. Det gjorde tydligen sjukt ont, men han sa att det var värt det :)
Idag ska han vidare till Pattaya och visste inte om han skulle ha tillgång till dator, så vi får se om det kommer fler uppdateringar.
Här är en av bilderna han skickade nu.. tror att den är från byn han har varit i de senaste dagarna.
Längtar tills han kommer hem

Fredagsplanerna

Nu ska vi strax iväg till Freddens födelsedagsfest, det ska bli jättekul :). Eftersom jag bor så långt bort är det väldigt ofta jag missar alla roligheter som händer här! Har hört ryktas om att det kommer bli ännu mer smörgåstårta, det är ju inget minus direkt ;).

Här försöker jag visa upp min nya hårgrej som jag införskaffade på HM tidigare.
En supersnygg Maddie :)
Micke har ju också fyllt år och firar med vännerna idag. Här sitter dom och myser på altanen i vårvädret.

Coolingen

20100409334 (MMS)

Micke var också ute i vårluften


Ute i solen

20100409332 (MMS)

Jag och Madde


Hundmys

Något av det bästa med att vara hemma i Mora är att hela tiden är omgiven av hundar. Våra hundar, farmors hund, fasters hund, mormor och morfars daghund, grannarnas hundar.. helt underbart.
Imorse när jag precis vaknat ropade jag på Billy och Bolo, då kom dom rusandes upp på övervåningen och slängde sig upp i sängen. Sen låg vi där tätt ihop och snoozade tillsammans.
Bolo och bollen... Är det något han älskar så är det bollar, det blir liksom en besatthet. Han vill att man ska försöka ta bollen ifrån honom, samtidigt som han vägrar tillåta det. Kan bli väldigt frustrerande.. och när man tröttnar på att försöka sätter han sig och piper vid fötterna, tillslut kan man bli tvungen att kasta ut bollen på baksidan och stänga dörren.
Han är kul på det sättet att man kan fara med honom hur man vill, han bryr sig liksom inte. Och ligger man i soffan så ska han upp.. hur trångt det än är.
Det är svårt att få till en bra bild på Billy, det blir mest en svart klump. I verkligheten är han världens sötaste. Han har en blick som får världen att smälta. Det märks verkligen att han varit en gathund som sprungit runt och charmat turister i Spanien. Det ryms så mycket kärlek i den lilla hunden. Jag kommer ihåg när vi åkte till Arlanda för att hämta honom, man såg hans lilla svanstipp vifta ut genom gallret på buren.. det var kärlek vid första ögonkastet. Om det känns så att adoptera en hund, undra då hur det känns att adoptera ett litet barn?

Nytt från Thailand

Vi satt nyss och pratade om att jag inte hört något från Jörgen på ett tag, och precis då såg jag att jag fått ett sms :). Han skrev att han var med Mickes kompis Tang på den Thailändska landsbygden,  hade dålig täckning och inget Internet. Micke berättade innan att Tang inte är någon fena på engelska, men det går nog bra ändå. Han skulle i alla fall tillbaka in till Bangkok imorgon, då skulle han skicka ett mail.

Jag är så glad för J´s skull... Det är precis så han älskar att resa, han är inte intresserad av några turiststråk utan vill ha "the real deal". Det ska bli så kul att höra allt han varit med om sen när han kommer hem.. hoppas han inte blir så förtjust att han vill stanna bara :p

luftombyteskoma

På förmiddagen var vi och hälsade på mormor och morfar på Sollerön, blev bjudna på supergod paj med champinjoner. När vi kom hem var jag helt slut och somnade på soffan, antar att det är luftombytet. Det händer i alla fall varje gång jag åker upp, jag brukar ha hämtat mig tills jag åker hem igen.. så det är tur att jag ska vara här lite längre den här gången.

Micke kom nyss hem från jobbet och Fredrik kom förbi. Han fyller 20 år idag och hade precis gjort sitt första besök på systemet. Så nu sitter dom och myser med varsin bira och spelar kort :). Imorgon är vi bjudna på Fredriks födelsedagsfest, det ska bli skoj!



Fredrik är för övrigt en härlig prick. Han är alltid glad, positiv och väldigt godhjärtad. Igår när jag och mamma var ute och tog kvällspromenaden med hundarna gick vi förbi deras hus (det är bara ett hus emellan deras och vårt). När vi passerade öppnade Fredrik fönstret på övervåningen, tittade ut och ropade "God kväll och godnatt då". Så härligt gjort på något sätt.. Det gav mig en känsla av att det inte är så tokigt med småstadsliv ändå :)

Jultomten kom tidigt i år!


Eller vänta nu.. det är ju bara Bolo som odlat skägg..


Mo-Town

Yes, då var man hemma i Mora igen då. Har varit ovanligt tätt mellan de två senaste besöken, det är härligt. Vi har firat Mickes 21års dag med halva släkten. Massor med smörgåstårta och kakor har slinkigt ner, och alldeles för få steg har blivit tagna.. men det var en värd uppoffring för att fira lillebror :)

Dagen i bilder...

Födelsedagsbarnet i egen hög person


Fredrik (kusin), Madde och Micke


Den fina tårtan hade Mamma och Micke gjort, supergod verkligen.


Vi fick besök av grannens valp Anja, ett riktigt litet yrväder som inte ville vara still en sekund. Därav den suddiga bilden, Emma (kusin) gjorde dock sitt bästa för att jag skulle få till en bra kort :)


Billy och Bolo ville också ha smörgåstårta :)



SMS-inlägg

20100407327 (MMS)


SMS-inlägg

20100407325 (MMS)


God morgon

Här har det i och för sig varit full fart i flera timmar. Jag vaknade 06.30, Madde någon halvtimme senare. Sen babblade vi upp Martin ganska snart efter det. Nu håller jag på och packar lite och har skickat ner M&M med lite pantburkar.. det är skönt att ha främmande ;)

Madde har fixat så jag kan blogga från mobilen så det kommer nog komma en uppdatering senare också :)

Girls night

Helkväll med Housewives, Cougar Town och Christine. Kan inte bli bättre tyckte jag och Madde, Martin var inte lika entusiastisk ;).

Vi bestämde oss för att ta ett tåg runt 11.30 imorgon, skönt att slippa stressa. Vi är trötta allihop och kan behöva lite sovmorgon. M&M har sprungit runt i affärer hela dagen verkligen, jag är imponerad :). Men det var slitsamt tydligen för nu har Madde somnat i soffan, sängdags med andra ord.

Maddes nya fina nagellack..

Hemma..

Jag kom iväg 45 min tidigare från jobbet och gick faktiskt till Solna Centrum, så jag har faktiskt fått ihop över 12 000 steg. Hittade både present till bror och concealer från make up store, så det var bra. Sen gick jag till min favoritaffär, Ica i Solna galleria :D. Ringde till Madde och frågade vad dom ville ha till middag.. hon sa (otippat) "spelar ingen roll, vad tycker du Martin?". Lasagne sa Martin utan att blinka, härligt.. jag gillar folk som säger rätt ut vad dom vill :), inte för att inte Madde gör det, hon är bara lite velig av sig.. som jag ;)

Ringde Malin som sägs vara expert på lasagne, och det var hon minsann. Mycket, mycket god vad den. Vanlig köttfärssås, kelda ostsås, färsk spenat, soltorkade tomater och lite ost på toppen.  Jag har aldrig använt keldas ostsås tidigare, den var över förväntan. Tack Malin :)

Jörgen har stuckit med den braiga kameran så det blir inga snygga bilder medan han är borta. Men såhär såg lasagnen ut, innan ugnen..





Lägesrapport

Nu är jag inne på den sista arbetsdagen innan min lilla ledighet, det känns skönt efter att ha jobbat så mycket senaste veckan. Ska försöka komma iväg lite tidigare, har en del att fixa innan. Ska bland annat köpa en födelsedagspresent till Micke (bror), sen är min concealer snart slut. Får heller inte glömma att posta ett brev åt Jörgen och hämta ut mina skor hos skomakaren. Det här är en klar fördel med att ha en blogg, glömmer man bort saker är det bara att gå in och kolla vad man skrivit. Som den gången när jag stod inne på apoteket och hade glömt vad jag skulle ha, då var det bara att ringa till J och be honom gå in och kika i bloggen :)
 
Jag fick sms från J kl 3 imorse, då hade han lyckats ta sig hem till Micke och allt hade gått bra. Sen blev jag väldigt glad när jag såg att han skrivit en kommentar på förra inlägget :). Det är bra att han bor hos Micke så han har tillgång till internet varje dag, kul att höra vad dom har för sig!

Kvällsmys

Efter jobbet mötte jag upp Madde (syster) och hennes kompis Martin som kom med tåget från Mora. Tur det, annars hade jag varit helt ensam och haft alldeles för mycket tid till att tänkta på hur Jörgen har det. Nu blir jag i alla fall lite distraherad :) Han har lovat att skicka ett sms när han kommit fram, någon gång vid 01.00 svensk tid. Sen kan det ju bli förseningar och grejer så det är inget jag vågar räkna stenhårt med!

Det fick bli lite hemmgjorda hamburgare till middag... det var fint!



Nu har mina gäster dock fallit i matkoma så det blir nog bädden för oss alla snart. Jag ska jobba tidigt imorgon och M&M ska shoppa hela dagen.







Bröllopsfeber

Min vän/kollega Samira har smittat mig med bröllopsfeber. Så nu har jag börjat planerat mitt och Jörgens bröllop. Hittade en massa vackra klänningar ur Disney fairy tale wedding collection. Det blir ett dyrt bröllop det här...



Hej då älskling..

Underbara, fina, bästa. Gud vad jag kommer sakna dig. Hoppas du får en fantastisk semester!



Nu har Jörgen precis åkt, och han tog vårvädret med sig. När han stod i hallen med ryggsäcken på kunde jag förutsägbart nog inte hålla tårarna tillbaka. Jag grinade som en litet barn.. stackars J :P

Förberedelserna fortsätter




♥  ♥  ♥ 



Packningen

Jag har många gånger tänkt att jag skulle kunna flytta från Sverige och inte sakna något, bortsett från min familj såklart. Nu vet jag att det inte är sant.. så funderar ni på att flytta utomlands kan ni ju ta er en noga titt på den här bilden.. den visar nämligen allt man saknar från Sverige när man bor i utlandet!



Vår vän Micke som bor i Thailand skickade nämligen över en lista med grejer han ville Jörgen skulle ta med :)


Singeltjejer, se hit..

Här har ni en mångsidig manboy med hjärtat på rätta stället.  Han har den ovanliga förmånen att vara både tekniskt och socialt begåvad, lyckas alltid få även den torraste bollen att blomma ut. Att vara hjälpsam och generös  mot sina vänner är en självklarhet, han drar sig inte för att bjuda laget runt i baren.. vilket han ofta finansierar med Jack Vegas. Han roar ofta sin omgivning med råa och vulgära skämt och kan säga vad som helst utan att andra tar illa vid sig.. lite rosiga kinder är dock något man får räkna med ibland. Thomas med 3 ord: hilarious, delirious and sometimes serious.


För att du ska veta att du passar för Thomas vill jag att du sätter dig in i följande scenario, svarar du rätt på frågan är du en lämplig kandidat.  


Du är ute och festar med två goda vänner, livet leker och du känner dig på topp. Ni har bestämt att båda vännerna ska övernatta hemma hos dig när morgonen gryr, 1 av vännerna blir dock lite slirig och vill åka hem innan. Du lämnar ifrån dig nycklarna till lägenheten och partar vidare med den andra vännen. Framåt småtimmarna börjar det dra ihop sig för hemfärd så ni hoppar på pendeltåget, 20 minuter senare är ni framme och försöker ringa den 3é vännen. Ni ringer och ringer, vännen är rejält packad och sover djupt. Ni börjar tokknacka på dörren, efter en del tjo och stim har ni väckt upp flera grannar. En aggressiv grannfarbror kommer ut med rök bolmandes ur öronen  ”nu håller ni käften och drar här ifrån”, ”men, jag bor här och kommer inte in”, ”det skiter jag i, ta ert pick och pack och stick.. NU”.


Vad gör du…

A) Säger åt gubbjäveln att pysa tillbaka in till sig och plugga in öronpropparna.

B) Drar hem till den andra vännen och sover där.

C) Tar en Taxi in till stan och bestämmer dig för att checka in på Radison. Det visar sig att dom bara  en juniorsvit kvar .. Äh, man lever bara 1 gång tänker du och drar fram visakortet.

 

Rätt svar finner du längst ner på sidan..

 

Stämde alternativ C bäst in på dig? Grattis, du kan vara Thomas blivande fru


I dag kvar..

fy så vemodligt.

Jörgen gick upp och åt frukost med mig imorse fast han är ledig idag, det var mysigt. När jag gick till jobbet satt han alldeles fastklistrad framför realityserien med Katie ”Jordan” Price och Peter Andre, vi har aldrig sett något tidigare avsnitt men i det här befann dom sig i Grekland. Tydligen föll det J i smaken eftersom han älskar Grekland, sen tyckte han att deras dotter vad skitgullig ;)

Jag passade på att uppdatera honom om vad som händer i kändisdjungeln...  Katie och Peter numera är skilda. Katie ska lansera ett sminkmärke för barn där dottern i fråga ska vara modell. Enligt Aftonbladet är Peter rasande över detta och tycker det exfrun gjort är avskyvärt.

Ungen ser ju verkligen jättekul ut, men jag förstår Peters resonemang :P


Kattvakter

Stina och Micke är i Dalarna och firar påsk så vi har lovat att pyssla om deras supergulliga katter, en hane och en hona. Kommer inte ihåg vad rasen heter, men dom är väldigt luddiga och mjuka i pälsen, och inte speciellt stora.

Det märktes att dom saknade sin husse och matte, när vi öppnade dörren stod dom trogna och förväntansfulla vid tröskeln. Hankatten blev helt crazy och tokjamade i säkert 10 minuter, vi klappade och klappade och tillslut hade den lugnat ner sig lite. Den andra katten var inte fullt lika social utan satte sig på handfatet i badrummet medan jag och J satt i vardagsrummet och klappade den andra.

Det gulliga var att hankatten ibland tog en vända in till badrummet och liksom försökte hämta honan, det kändes som han sa "öj, kom igen nu.. dom här gästerna är lätta att charma" ;). Det slutade med att jag, J och dom båda katterna satt på badrumsgolvet och myste, hehe. Vi började till och med prata om att skaffa precis en katt av den rasen själva, dom har verkligen en helt underbar personlighet! Men det är nog bättre om vi nöjer oss med att gosa med deras katter just nu faktiskt :)

Jörgens okända skills

Ni vet hur jobbigt det är ibland när man har en bra låt på tungan men inte får fram vilken det är? man bara vet att den är sjukt bra, det händer mig hela tiden…
 
Hemma hos oss är det Jörgen som står för musikspelandet, jag har en spellista med 20 låtar som jag spelar om och om igen när J inte är hemma. Det händer att jag försöker önska någon av Jörgens låtar… men jag kan bara typ 3 sekunder av melodin, ingen text. Jörgen är expert på att lista ut vilken låt jag menar, oavsett hur fel och ologiskt jag nynnar lyckas han hitta rätt. Det fina är att han inte ger sig innan han hittat låten, det är viktigt för honom att tillmötesgå mina önskemål.
 
I lördags hände det, jag fick för mig att jag ville höra en speciell låt. Nynnade den några gånger ”BAMBAMBAMBAM BIII, BAM BAM BAM BIIIIIIII”, kom inte ihåg vilken genre eller något annat en just den melodisnutten. Efter ca 15 min hade J listat ut det, Gentleman–Dem gone
 
Igår hände det igen.. Jag kom hem från jobbet, J stod och diskade och lyssnade på en gammal cd skiva med något punkband. Jag sa ”åååh det här påminner mig om den där låten jag gillar, du brukade spela den ibland när vi bodde i förra lägenheten”. Jörgen bara ”öhm, hmm jaha?”. Här hade jag knappt någon melodisnutt alls, chansade lite och försökte få fram själva känslan i låten. ”Bo bo bo bo”, helt fel visade det sig sen. Men… J lyckades ändå hitta rätt låt… The Jam–In the city. Han resonerade sig fram genom att tänka ”den här punklåten borde Camilla tycka är bra”.

 

Är det inte fantastiskt?


Uppfriskad

Jag är så glad över att jag tog mig samman och gick till jobbet, det var så skönt. Helt perfekt väder för att gå, man blir varken kall eller svettig. Exakt 1 timme tog det och jag gick ihop 8000 steg, lätt värt det. Nu kommer jag förhoppningsvis hålla mig pigg och glad hela dagen. Thomas föreslog igår att vi skulle träna efter jobbet men jag gör det hellre innan i så fall, så det blev inte av. Det gjorde inget, när det är såhär bra väder går jag hellre :)


Nu så

Gissa vem som gått upp 1 timme tidigare och snart ska knata iväg till jobbet? ;)

Vårgrön broccolisoppa med ägg och kikärtskräm

Jag har upptäckt att jag verkligen älskar soppa, det är gott, oftast nyttigt och roligt att göra. Har inte ätit så mycket soppa under min uppväxt så det har tagit ett tag att komma på det. Det här var en väldigt enkel soppa, broccolibuketter, potatis och buljong. Men det genialiska med den här rätten var kikärtskrämen, den var helt underbar!

Här kommer receptet på kikärtskrämen..

Tina 4,5 dl frysta kikärter. Hacka 2 schalottenlökar (ca 4 msk) och 2/3 kruka färsk dill. Häll ner i en hög mixerbehållare eller tillbringare och blanda med de tinade kikärterna, 3 msk neutral olja (jag tog dock olivolja), 1 msk vatten, 1msk vinäger och 2krm salt. Mixa till en slät kräm.

Jag gjorde en hårdbrödmacka med krämen och ägg, det var supergott.



Målmedveten? kanske imorgon...

Igår när jag var ledig bestämde jag mig för två saker
 
1) Jag ska gå upp en timme tidigare imorgon (idag) så jag hinner gå till jobbet.
2) Jag ska inte äta något av det gigantiska påskägget Samira berättat att vi fått på jobbet.
 
Imorse när larmet gick kl 7 ville jag bara be Jörgen ta ut mig på baksidan för avlivning, eller det kanske var att ta i. Jag kände rättare sagt att jag ville passa på att snooza med J eftersom jag kommer få snooza själv de närmaste två veckorna. Men fine, som jag skrev i morse planerar jag att ta igen alla förlorade steg medan han är borta.
  När jag väntade på tunnelbanan passade jag på att ringa mamma, berättade om det gigantiska påskägget och att jag bestämt mig för att inte äta av det. Börjar jag så kan jag inte sluta och jag mår dåligt av för mycket socker. Bra tyckte mamma och förslog att jag bestämmer mig för att jag får ta några bitar när jag är på väg hem, inte tidigare.
   Kom till jobbet och gick raka vägen fram till ägget.. men bara för att kolla. Ser att det bara är lite bottenskrap kvar, alla äckliga påskgodisar ni vet. Sidospår... Varför är påskgodisar alltid så funky? Som att det legat mellan soffdynorna i 1 år (kan jag tänka mig).
  I alla fall.. Jag tog ingen godis då. Men sen skrev Thomas och frågade om jag ville gå på lunch, jag svarade ja och när? Han svarade inte.. jag väntade och väntade, blev hungrigare och hungrigare. Tillslut hade jag visst tagit en godis, och en till, och en till. Sen gick vi och åt en ceasarsallad, Thomas sa att jag behövde äta upp mig lite.. jag tog hans ord på fullaste allvar och har ätit godis sen jag kom tillbaka. Har man noll karaktär hjälper det inte att det bara är äckligt godis kvar. Om sanningen ska fram har jag pausat för att hämta godis under tiden jag skrivit detta.
 
Jag kanske ska göra som Jools i Cougar Town.. hålla en bit i munnen 3 sekunder och sen spotta ut den? Nää, det är inte min stil.. allt eller inget ;)


God morgon låååångfredag

Jag kom aldrig ut på någon promenad igår, först regnade det sen hade jag så mycket annat för mig! Trots det lyckades jag få ihop nästan 10 900 steg på enbart hushållsarbete och en vända ner till affären.. det var faktiskt mer en jag vågat hoppas på :). Jag får köra lite extra hårt sen när Jörgen är på semester!

Nu är jag i alla fall på väg till jobbet, jag har 4a dagar framför mig utan mina närmaste kollegor, det känns lite trist. Men det genererar mycket pengar, och det behövs ju alltid :)

Bräserad fläskfilé, rosmarinsås och rostade rotfrukter

Dagens middag.. Ingen 10 poängare men helt ok!

Jag är ganska kass på det här med ugnsrostade rotfrukter, i alla fall när dom blandas. Jag får dom aldrig att bli perfekt tillagade, det känns världens simplaste grej alla klarar av :) Just rostade rotfrukter tycker jag inte om om det inte är prefekt heller, inga kompromisser. J ska äta resterna av köttet imorgon, med pommes och bea :p


Bakning

Jag vet att det rimmar dåligt med hälsomånad, men det blir ju och andra sidan en större utmaning ;).

Jag satt och applicerade frostingen vid köksbordet när älsklingen kom hem från jobbet, han sken upp som en sol! Att vägen till mannens hjärta går genom magen kan inte bli mer sant :)


Från mitt fönster..



Och säkert många andra svenska fönster också för den delen.

Idag är det 1á april och även första dagen på hälsomånaden. Jag vill ut och gå, gå gå gå. Jag vet, "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder".. Men det är fortfarande trevligare att inte bli blöt :). Jag ska i alla fall pallra mig iväg med ett par skor till skomakaren, har inte kunnat ha dom sen i höstat eftersom jag gått ner klacken. Sen ska jag försöka gå med lite flaskor till återvinningen också.

Stay away Mange, stay away

Var inne på Ankis blogg för att uppdatera mig lite..  och vad ser jag? En youtubevideo med Mange Schmidt- Wingman (reklam). Han förföljer mig.. jag vet inte vad jag ska göra.

Det värsta är att jag inte kunde låta bli att kolla på den, och ärligt talat var den underhållande. För det första ser han ju väldigt rolig ut, 30 going 13 är bra sätt att beskriva det. Hela videon börjar med att han står i en bar och drar en klassisk raggningsreplik "gjorde det ont när du föll ner från himlen".. ni vet, sen lutar bartendern sig över och bitchslappar honom.

Jag kunde inte låta bli att googla lite.. människan har ju utan tvekan en allvarlig identitetskris..

Mange 13 år, Grammisgalan 2008


Mange 45år, Sommarkrysset 2008


Båda bilderna är vissterligen 2 år gamla, men vad jag vet har han inte tillfrisknad än. Mange, det är ok.. du kan få ha din video på min blogg om du vill!

RSS 2.0