Key Lime Pie

Så fort jag öppnade ytterdörren slog väldoften mot mig. Älsklingen hade gjort Key Lime Pie, jag blev superimponerad. Han hade köpt spritser och allt så det var så fin.

Det ska egentligen svalna och stelna innan man äter den, men vi orkade inte vänta utan började innan. Det gjorde ingenting, det var jättegott ändå!



Jag har blivit född på nytt..

i Indien.

Jag råkade trilla in på Rädda Barnens sida livetslotter.se. Jag fyllde i mitt namn, snurrade hjulet och hamnade på en gata i Indien. Sen fick jag se en liten bebis i en mage och höra ett hjärta slå, och helt plötsligt stod det "välkommen till världen Camilla". Och där låg jag.. helt nykläckt intill en informationsruta med alla problem det nya hemlandet.

Snacka om ett effektivt sätt att få med sig folk. I vanliga fall skulle jag tycka att det var fruktansvärt att hjärntvätta människor på det sättet. Men Rädda Barnen kommer faktiskt undan med det.

Gå in och dra en lott, om ni vågar.

Lördagsmys ikväll

Har rast på jobbet och pratade precis med Jörgen. Han är ledig idag och håller på att förbereda lite Lördagsmys tills jag kommer hem. Han har varit iväg och köpt 3 olika filmer, Bröllopsfotografen, Bruno och Baksmällan. Jag har bara sett den sistnämnda.

Sen ska han baka något gott också, vad det blir är en överraskning. Han satt och letade recept på nätet mycket grundligt igår, så jag har höga förväntningar ;).

Work

Har precis anlänt till jobbet och börjar strax. Min första jobbhelg sedan före midsommar, ändå känns det nästan som jag aldrig varit borta. Säkert tack vare rivstarten jag fick :)


Pimpa

Min lillasyster Madde lovade att hjälpa mig pimpa bloggen redan när jag startade den. Det enda jag behöver göra är att välja ut lite bilder. Det har varit lite svårt att komma till skott men nu har jag gått igenom lagret och fastnat för några favoriter som jag tycker representerar mig bra.

Alla dom jag valt ut faller dock i två olika kategorier/teman. Det ena temat är ganska romantiskt med dova färger och gult ljus. Medan dom andra bilderna är klara och lite gladare. Så nu kan jag inte bestämma mig =/. Om jag ska göra i ordning bloggen ska jag göra det ordentligt, inte bara ta vad som helst. Då kan jag lika gärna ha den som jag har den.

Tror jag får maila över båda kategorierna till Madde så får hon avgöra :D. Min snälla, bästa, fina, gulliga, smarta syster.


Barcelona, februari 2010

Annars då?

Här är det slitet, så slitet. Första arbetsveckan efter semestern har tagit ut sin rätt. Det var ju ingen vanlig vecka heller utan en rejäl rivstart. Det är nog den mest krävande vecka jag haft sen jag började här för 3,5 år sedan.

I helgen jobbar jag och Jörgen är ledig, första helgen vi inte är lediga tillsammans på hela året. Jag skulle tycka det var trist men J tycker nog att det är ganska skönt för en gångs skull ;). Han är förkyld och ska vara min hemma-man hela helgen. Han skulle till och med baka imorgon sa han, spännande. Det enda jag har sett honom baka tidigare är pepparkakor. Men det skulle inte förvåna mig om han är en naturbegåvning inom det området med :)

Perfekt väder..

för en joggingrunda!

Jag bestämde mig äntligen för att ta tag i mig själv och utnyttja det dåliga vädret till att jogga. När det var värmebölja kom jag helt av mig och nu hade det gått säkert 4 veckor sen sist. Jag fattar inte att det är så lätt att glömma bort hur skönt det är. 17 grader + och lite dugg emellan åt, det kan verkligen inte bli bättre. Det blev knappt ens jobbigt trots att jag höll högt tempo, jag kände mig som en toppatlet ;) Att inte motionera är som att leva i celibat, det går.. men det är inte kul alls.

Det blev pizza förresten, här hemma. Måste säga att det var underbart gott för en gångs skull. Tror det var för att jag valde vegetarisk. Kött på pizza kan verkligen smaka skunk ibland.

Om Pizza

Jörgen vill ha Pizza, jag vill ha hemlagat. Jag sa att jag kunden tänka mig pizza, om jag fick äta den på pizzerian. Pizza är enligt min åsikt bara gott de första 5 minuterna, så fort den svalnar lite är det äckligt. Men J kunde bara tänka sig onlinepizza, vilket är min absoluta hatmat. Vi bestämde att han kör onlinepizza och jag gör riktig mat.

När J skulle beställa började han läsa kommentarerna för första gången och blev avskräckt, jag gillade den här kommentaren..

"1 rätt kall, alla 3 väldigt små portioner o dålig smak, chauffören otrevlig och svarar i telefonen "JALLA!"
Första gången-aldrig mer från vårt företag."


Och den här..

"Kall pizza,gorgonzola pizza utan gorgonzola?!?!
Restaurangens svar: vi visste inte att det är första gång som du ska äta gorgonzola pizza ,och du vet inte hur ska gorgonzola pizza ser ut!! och vi levererade eran pizzor efter 30 min,och det är omöjligt att pizzorna bli kalla!men om du vill ha 100%hotttt pizza , du kan komma hit och äta här eller hämta dem.!"


Så nu tycker J att vi ska gå ut och äta Pizza i alla fall. Och jag har precis tryckt i mig två makrill-mackor.

Catfight

Vi misstänker att Tifa har PMS. Hon och Vincent slåss stup i kvarten. Så fort Vincent går förbi Tifa börjar hon fräsa och vifta med tassarna, han har fått sig en rejäl bitchslapp flera gånger. Förra gången dom var här var det nästan inget bråk alls.

Dom är väldigt olika. Vincent anpassar sig direkt och man märker att han känner sig som en i familjen. Han vill kela hela tiden och jamar som en tok när vi kommer hem från jobbet.

Tifa är lite mer avvaktande. Hon gör inget väsen av sig alls och kommer inte fram och vill kela. De senaste två dagarna har hon dock blivit lite mer bekväm och ibland ser man att hon vill bli klappad fast hon inte kommer fram. Hon vill gärna vara med när man gör hushållssysysslor, så fort vi börjar pyssla kommer hon och vill vara med. Igår när jag stod och diskade hoppade hon upp på diskbänken och började dricka ur mitt vattenglas. Sen satt hon där och tittade på mig under hela tiden jag diskade :P


Dödligt utmattad

Jag fick en "favorit" i repris på jobbet idag, man kan säga att allt började om från ruta 1. Det lyckades ändå bli rätt bra tillslut. Problemet blev inte löst, men jag och mina kollegor lyckades koordinera oss och gå runt problemen. Måste ändå sammanfattas som en bra dag.

Jag har dock varit världens bitch på jobbet både igår och idag, sagt precis vad jag tycker till alla utan mista tillstymmelse till censur. Jag tror dock inte det är av ondo, jag är alltid snäll i vanliga fall. Det har faktiskt varit så hela mitt liv när jag tänker efter. Jag är tålmodig och har lång stubin, men när jag väl blir arg åker piskan fram.. och då blir jag verkligen tagen på allvar också.

Nu är jag helt sluuut. Jag har blåsor i munnen och klåda på armarna, är det stress tro? Jag blir sällan stressad, i alla fall inte på det sättet andra beskriver stress. Jag känner mig oftast bara frustrerad och förbannad, men gränsen är nog ganska hårfin.

Men hallå...

klockan är snart 07:30 och inte en enda gäst på bloggen än.. har ni gått och blivit 7-sovare under sommaren? ;)

Vi har finbesök

Tifa och Vincent är här, dom ska bo hos oss medan Stina och Micke är på Västkusten och i Dalarna. Det är så mysigt att ha kattbesök. Tifa har dock inte vant sig riktigt än utan håller sig mest för sig själv. Sist dom var här så nonchalerade hon Micke och Stina när dom kom tillbaka och gick och lade sig i Jörgens knä istället, haha :)



Alicante del 4

"Hur många delar blir det?", kanske ni tänker. Well, än är det inte över :)

Det här var enda gången vi hade kameran med oss när vi var ute och åt middag. Det var på ett litet tapasställe där Malin hade varit tidigare. Det var litet, trångt och fullproppat med folk. Man satt sjukt obekvämt eftersom pallarna nästan var lika höga som bordet. Man fick liksom inte under knäna. Vi tänkte att det måste vara jäkligt gott om dom kan komma undan med att gästerna sitter så obekvämt. Och guuuuud så rätt vi hade, det var otroligt gott.

Jag och Jörgen gick dit igen ett par dagar senare och försökte beställa vissa saker igen, problemet var att menyn var på enbart Spanska och personalen pratade ingen Engelska. Vi försökte resonera oss fram med dom ord vi kände igen.. getost, parmesan, parmaskinka etc. Det blev något helt annat än första gången, vilket var helt ok det med :)

Här gör jag mig klar hemma på hotellet.. ser lagom lustigt ut.

Bilden jag visade förut, den är så bra att den får vara med igen! Hotellhissen..

På resturangen. Malin tyckte det var så gott att hon inte ens kunde slita sig för ett fotografi ;)

Här ser vi vad som från början var en toast med parmaskinka och parmesan.


Den här salladen var något alldeles extra. Vi beställde den inte från början, men sen såg vi att ALLA som var på restaurangen hade tagit den. Och då kunde vi ju inte motstå att ta in den vi med. Det var mozzarella i botten, sen blandad sallad och massor med parmesan på toppen. Till det hade dom världens underbaraste dressing som smakade jättemycket mango. Det är den godaste sallad jag ätit.


Vi åt även någon slags mördegsgrej med inbakad getost som var helt fantastisk. Så om ni ska till Spanien snart är det bara att lägga allt på minnet :)



Jösses alltså

Vilken dag jag haft. På väg till jobbet blev jag försenad, och i samma veva får jag ett sms från min kollega att han blivit magsjuk. Det skulle bara vara han och jag under förmiddagen, så jag blev helt ensam :(

Glider in svettig på jobbet i sista sekund och självklart blev det den struligaste dagen i världshistorien. Massor med tekniska problem som inte gick att lösa, visserligen inte mitt jobb (dvs: jag har inget att skämmas över ;). Men det innebar att jag försökte hitta alternativa lösningar på massor med saker, samtidigt som jag hela tiden hade 2 två personer trampandes bredvid mig som behövde hjälp. Tack och lov kom Ida in vid lunch, då kändes det genast mycket bättre. När jag gick var det fortfarande inte löst, stackars Ida :(

Jag älskar när det är mycket att göra på jobbet, men när man är helt ensam en dag som denna blir det verkligen helt galet. Nu ska jag fixa lite middag och försöka få ner pulsen :)


Alicante del 3

Jörgens mobilkamerabilder= inte så bra :)

Det här var också en riktigt härlig dag. Vi åkte ut till ett område utanför Alicante där Malins kompis Alejandro har en pool mitt i en urbanisering. Det kändes verkligen som vi var påväg ut i Zahara när vi åkte tid, när vi väl såg poolen var vi inte säkra på om det var en hägring.

Poolen ligger som i en grop med en poolbar och lite parasoll, riktigt fint. Vi stannade i flera timmar och solade, åt lunch och drack sangria. Livet kändes helt fantastiskt, tills vi märkte att alla bränt sig och var röda som kräftor.. alla utom jag då förstås ;). Antar att gropen fungerade som en riktig "kokgrop".

Jörgen väntar på tåget

Jag väntar på tåget ;)

Och här har vi självaste tåget..

Det var väldigt varmt.. som ni kanske ser

Så fort vi kom fram var det värt det. Man fick dock bada hela tiden för att inte bli överhettad.

Lite Sangria på lunchen. Jag beställde en Margerita precis innan som lätt var 50% tequila. Blev på lyset :p

Hemfärd, mitt i siesta-tiden. Det var svinvarmt

Solsting?


Rastar lite

Min första dag på jobbet efter semestern. Nästan alla mina kollegor har semester fortfarande, jag saknar dom. Speciell M & S. Det är lite smått förvirrande att komma tillbaka efter mer en 4 veckors ledighet. Allt känns annorlunda, samtidigt som inget har förändrats.


Jodå..

Det här blir nog bra! Jag kom upp utan problem och nu sticker jag till jobbet.

?

Har försökt Jörgen att lägga in sina bilder på datorn så jag kan fortsätta att berätta om resan, han har inte kommit till skott än. Just nu sitter han med en "Spanska för nybörjare" kurs han skrivit ut.

Vi är riktigt sugna på att flytta ner alltså, måste bara klura ut när/vad/hur. Det är inte mycket med Sverige som känns lockande just nu. Fick precis ett meddelande från Malin att dom sitter på Isla Marina och avnjuter sista kvällen. Isla Marina, det var nog så det hette ja ;).

Om mindre än 6 timmar ska jag upp och iväg till jobbet, hur ska det gå? Känns fortfarande som jag har en tennisboll i halsen.

Alicante del 2

Andra kvällen i Alicante var en av de bästa. Vi hade varit och ätit middag och satt på Havana och tog en drink. Då kom en av Malins kompisar Julio förbi och frågade om vi ville hänga på honom till ett ställe som heter La Isla (om jag minns rätt). Det ligger utomhus precis vid stranden och lite upphöjt så man ser ut över vattnet. Ett supersnyggt ställe som gör att det är omöjligt att inte komma i stämning.

Det var en DJ som spelade och helt plötsligt klev det upp en kille och en tjej och körde en beat battle. Killen spelade saxofon och var verkligen hur grym som helst, tjejen körde keyboard. Jag gjorde en video med mobilkameran. Det är ju lite synd att visa den kanske eftersom dom inte kommer till sin rätt, det är ju omöjligt att få till det med mobilkameran.

(Varning, klippet har hög volym)


Julio kände flera ur personalen på La Isla och hade fått reda på vart dom skulle dra efter att de stängt, så vi drog också dit. Det var ett ställe lite utanför Alicante som också låg precis på stranden, minns inte vad det heter. Det var mer som en liten strandbar där man satt på kuddar på marken i en ring och bara tog det lugnt. Helt underbart att kunna sitta ute så mitt i natten och fortfarande inte frysa. Jag har tyvärr inga bilder från det stället, jättetrist. Jag vet dock att Malin och Jenny tog en hel del, så det kommer i efterhand.

Alicante del 3 kommer inom kort :)


Rycka upp sig kanske?

När jag vaknade upp imorse kändes det som att jag svalt en tennisboll, inte så trevligt. Därför har det inte blivit speciellt mycket gjort idag, hade en tvättid på förmiddagen som vi helt glömde bort. Resväskorna är fortfarande ouppackade och jag har inte påbörjat Alicante del 2, men det kommer snart.

Ska försöka rycka upp mig lite!

Blues

Regnet har öst ner hela eftermiddagen och jag och J kände att vi inte ville att semesterlivet skulle vara över riktigt än. Vi var inte redo att ställa oss framför spisen så vi gick ut och åt på en indisk resturang istället. Vi tog det starkaste som fanns på menyn trots varningar från personalen. Vi njöt till fullo med både svetten och snoret rinnande.

Jag fick magkatarr så nu har vi legat däckade framför en film hela kvällen. Inte helt fel faktiskt, i Spanien är allt dubbat så där har vi inte sett på TV alls.

Imorgon kommer Alicante del 2!

Alicante del 1

Egentligen tog vi inte speciellt mycket bilder alls. När vi satt på flygbussen påväg till flygplatsen kom Jörgen på att han glömt laddaren till kameran. Sen såg vi att vi inte hade mycket batteri, men det var tydligen bara glapp för sen fungerade den i alla fall. Den är lite klumpig att bära med sig bara, speciellt om man ska ut på kvällen. Malin och Jenny har mer utebilder än vad vi har så dom ska jag tigga åt mig sen :)

Första morgonen var Malin och Jenny lite slitna så jag och Jörgen bestämde oss för att ta en liten tripp runt och kolla läget.

Här är nere på stranden. Den hade inte speciellt bra rykte, men vi tyckte att den var helt ok. Till och med Jörgen badade 3 gånger, det är ett bra betyg ;)

Det satt en kille och byggde gigantiska sandfigurer. Fattar inte hur han orkade i värmen, men duktig var han.

En till strandbild. Här ser man till och med baywatch-tornet ;)

Lite gatukonst

Nere i hamnen

Det är inga fattiglappar som lägger till här kan vi konstatera ;)

En gigantisk brygga

Mer brygga ;)


Hemma i kalla Sverige

Vi blev försenade hem igår och landade kl 00.30, runt kl 03.00 var vi hemma i lägenheten. Det gjorde dock inte så mycket, vi har vänt på dygnet i alla fall ;). I Alicante går man upp runt 13.00, gör "lite ärenden" till kl 18.00, sen tar man siesta till kl 21.00 och gör sig sedan klar för middag kl 22.00. Sen är man ute till ca 06.00. En typisk dag :)

Vi har haft en helt underbar resa. Det har varit så himla kul att vara där med Malin och Jenny som faktiskt bott där och känner massor med folk. En barägare här, två bartenders där och en DJ där, och ibland allihop på samma gång. Som på vårt stammishak Havana :).

Jag ska berätta mer om resan men måste dela upp det lite, man hinner mycket på 6 intensiva dagar :). Men vi kan ju börja med en bild på gänget..

I hissen på hotellet ;)


Sista kvällen i Alicante! Vi har det hur b...

Sista kvällen i Alicante! Vi har det hur bra som helst och vill inte åka hem för 5 öre. Nu ligger vi och vilar på hotellet, sen ska vi ut och äta middag :)


Bästa kvällen någonsin, vi är helt lyriska...

Bästa kvällen någonsin, vi är helt lyriska! ska berätta allt sen. Klockan är 05.00 och vi är på väg i säng. Älskar Alicante. Fler kvällar som denna tack:)


Blä, planet är försenat. Ca 45 -50min. Str...

Blä, planet är försenat. Ca 45 -50min. Strejk på flygplatsen i Spanien. Det är Jörgens fel, han för otur med sig när det gäller flyg. Askmoln och grejer.


SMS-inlägg

20100717460 (MMS)


Nu sitter vi och väntar på att få gå på pl...

Nu sitter vi och väntar på att få gå på planet. Malin åkte ner igår och väntar på oss där :) Får se om det blir något bloggande under resan. Hej svejs så länge


SMS-inlägg

20100717458 (MMS)


Alicante, here we come! Nu sitter jag och ...

Alicante, here we come! Nu sitter jag och J på bussen till flygplatsen. Det var lite pirrigt innan vi kom iväg, men jag tror vi fick med allt :)


Packexperter

Jag och Jörgen delar väska, sen tar vi bara varsin ryggsäck som handbagage. Vår väska får väga max 15 kg. Vi vägde den precis, vågen visade på 15.0 kg. Det blir inga souvenirer den här resan ;)

Bestyr



Det kanske inte ser ut så, men vi börjar komma någon vart. Jag försöker sortera upp i olika högar, sen ska jag försöka prioritera och sollra bort. Det är så lätt att packa för mycket. Det är varmt här, men det är ju tusen gånger varmare där. Så det gäller att tänka svalt, jag tänker bara packa 1 tröja.

Hårdkörning

Jag följer planen rätt bra måste jag säga. Hela lägenheten är städad, skönt att ha det avklarat. Jag känner mig som en svettig äckelpäcklig snuskpelle. Så länge man accepterar det faktum att man måste gå runt som en svettpöl gör det inte så mycket. Det är ganska mysigt att röja runt när man väl är inställd på att göra det, jag dansar runt här, lyssnar på lite trevlig musik och sjunger. Snart kommer J hem, då är det packning som gäller!



Jag har ätit lite lunch också, en mumsig laxmacka. Jag har levt på lax den här veckan, när jag kom hem från Oslo i Måndags började jag grava ett helt kilo lax. Var lite orolig för hur jag skulle hinna äta upp allt eftersom det tar två dygn innan den är klar, men jag tog med en del till grillfesten. Nu är det nästan ingenting kvar, och jag har fortfarande inte hunnit tröttna :)

Laxmacka med hemgjord julsenap.. yummie!

Herregud..

Vi åker imorgon!? Jag har gjort en exakt planering för hur jag ska hinna allt, den började med att jag skulle gå upp kl 07.00.. didn't happen. 08.30 kom jag upp, efter att ha snoozat alla gångerna plus lite till.

- Håller på att tvätta nu
- Har ätit frukost
- Vika tvätten från i förrgår
- Hämta och hänga tvätten
- Dammtorka
- Dammsuga
- Torka golven
- Här börjar det kanske bli dags för lunch?
- Gå ner på centrum och köpa solkräm
- Städa toaletten
- PACKA

Grubblerier

Puh vilken dag det varit, väldigt intensiv. Vi har suttit och gjort lite förberedelser inför resan, checkat in online, beställt biljetter till flygbussarna mm. Och mitt upp i allt kom jag på att det kanske är dags att få klart alla tillvalen inför stambytet innan vi åker.

Det vi egentligen vill ha är duschväggar som går att fälla in, eftersom vi har världens minsta badrum. Problemet är att vi då inte kommer kunna få in tvättmaskin och tumlare. Så vill vi slippa tvättstugan 4 trappor ner (utan hiss), då får vi nog nöja oss med duschdraperi. Jag älskar vår lilla lägenhet, men den är i trängsta laget.

Vi suger på den karamellen tills imorgon, det har varit en lång dag!

Gårdagens Grillfest

Bättre sent än aldrig ;). Det var så mysigt hemma hos Tessan och Mange, jag älskade verkligen huset. Det är precis ett sådant hus jag skulle vilja ha, och ironiskt nog är deras till salu ;). Varken jag eller Jörgen är dock speciellt sugna på att flytta till Vallentuna. Ett liknande i Sundbybergstrakten hade varit perfekt, men då får vi allt punga upp stora plånboken :p.

Åter till grillfesten, både sällskapet och maten var underbar. Mange var grillkungen själv, som ni ser på en av bilderna nedan. Vi satt ute på altanen hela kvällen, tillslut började vi tycka det var kyligt.. en känsla alla hade hunnit glömma bort under de senaste veckorna ;). När vi tittade på termometern vid 00-tiden var det bara 22+, rena Arktis, vi satt med duntäcken virade runt kroppen!

Lilla charmtrollet Oliver röjde på som bara den, han har myror i brallan den lilla pojken! Han är den goaste och sötaste lilla 2-åring som finns. Se bara finalbilden längst ner där han gör sitt "scary face" ;)..

Jörgen och Oliver

Oliver leker med sin fina brandbil. Både Jörgen och Niklas passade på att återuppleva barndomen och var jätteintresserade av Olivers leksaker ;)

Här står Oliver stilla, inte vanligt förekommande. Jörgen och jag jagade honom säkert 10 varv runt huset, han tyckte det var hysteriskt kul såklart :)

Emelie och Niklas                Emelie                               Tessan

Mange visar sina skills på grillen

Söta Valle                                    

Världens bästa Scary Face ;)

Trötta

Vi åkte direkt från Vallentuna in till stan på förmiddagen, kom precis hem. Vi är supertrötta och ska se en film, Vicky, Cristina, Barcelona. Tänkte att det kunde vara passande nu när vi ska till Spanien på lördag :)

Sen ska jag berätta om gårdagen och lägga upp lite fina bilder :)

Hemma en vända

Det blev ganska många timmar på stranden med Malin. Det var helt underbart skönt, och väldigt skönt i vattnet. Det är helt klart på stranden man ska vara dagar som denna.

Nu ska jag göra mig klart för att åka till Barkarby och möta upp Jörgen när han slutar. Sen bär det av ut till Tessan i Vallentuna på grillkalas. Vi tar oss inte hem sen utan ska sova över, så det blir nog imorgon jag uppdaterar nästa gång!

SMS-inlägg

20100714451 (MMS)


Fullbokad dag

Just nu håller jag på och tvättar, jag löste problemet med tvättstugan. Dom hade inte bytt lås, det var bara dörren som kärvade.

När jag är klar ska jag iväg till Hässelby Strand med Mallan och bada. Det ska bli riktigt skönt, första gången någonsin som jag åker och badar här i Stockholm. Jag har haft en fix idé att det inte är fräscht vatten. Only Siljan is good enough for me ;).

Ikväll ska jag och J iväg till Vallentuna och grilla hemma hos Tessan, men han slutar inte fören 20.00 så jag har gott om tid på mig!

Giovetsi

Min absoluta favoriträtt, en Grekisk gudagåva. Jag har ett eget recept som jag kallar Giovetsi men som egentligen bara är en långsökt variant av det Grekiska originalet. Men ikväll gjorde jag en klassisk utifrån ett recept jag fått av mamma, som i sin tur garanterat fått det av mormor. Mormor gör Giovetsi som en äkta Grekisk matmor.

Jag tänkte bjuda på båda recepten. Den klassiska Giovetsin har minimalt med ingredienser och är mjuk och len i smaken, den görs som en gratäng med vanlig ost. Min är en kryddig variant som görs i gryta och toppas med fetaost. Jag älskar båda varianterna. Jörgen tycker att det är en tuff match, men gillar min bäst ;)

Klassisk Giovetsi


Ingredienser

1 kg högrev skuren i stora grytbitar
1 dl olivolja
1 finhackad gul l
ök
1 burk hela tomater
salt, peppar.

Lägg i långpanna (det blir mycket så ta den stora som hör till ugnen), täck med aluminiumfolie, baka 1 timme på ugnsvärme 250 grader.

Tillsätt 13,5 dl kokande vatten samt ett paket giovettsigryn (Barillas Risonipasta).

Blanda ordentligt. Koka ytterligare 30 minuter. Rör om några gånger. Strö över riven ost när det är ca 10 min kvar.

Servera med en Grekisk sallad, Tzatziki och något gott bröd. Finns inget godare. Recept på Tzatziki finns HÄR.




Camillas Giovetsi




Ingredienser

Grytbitar av nötkött
2 burkar krossade tomater
1 flaska vitt vin
Ca 4 morötter
Ca 2 st selleristjälkar
1-2 gula lökar
Ett par vitlöksklyftor
Fetaost
Oregano
Salt och Peppar
Risonipasta
. Jag tar lite mer en halva paketet, gillar när det är såsigt

Kör lök och selleri i matberedaren. Stek det på svag värme i en stor gryta tills det är mjukt, ej färgat. Fräs sedan med grytbitarna tills det fått färg.

Häll i de krossade tomaterna, vinet, morötter delade i 4 bitar och fyll sedan på med vatten så att det ligger en bit ovanför köttet. Ha i rejält med Oregano (inom rimliga gränser;), salt och peppar

Koka på svag värme i 2 timmar och ta sedan upp morötterna. Koka med risonipastan tills de är mjuka. Toppa grytan med smulad fetaost och oregano.

Klart!

Fyndat

Hittade ett par skor på rea, ett riktigt bra klipp! Jag älskar kilklack, det är så bekvämt att gå i.


Det var skönt att komma iväg ut. Jag spenderade flera timmar i Gallerian och det är INTE vanligt förekommande. Men det var svalt, skönt och väldigt lite folk. När jag kom hem ringde Malin och berättade att hon fått semester resten av veckan, så imorgon ska vi iväg och bada :).

Rädda mig

Herregud, den här värmen alltså. Jag känner mig som en helstekt gris roterande över en lägereld. Det var 42 grader i lägenheten när Jörgen gick till jobbet för några timmar sedan, jag har lyckats få ner temperaturen till 33 genom att stänga alla fönster och dra ner persiennerna. Nu sitter jag här och häckar i min dödskallegrotta.

Jag har inte ens matlust, då är det illa. Något måste hända. Jag får nog åka in till gallerian eller något, utmaningen blir att hinna klä på mig och dra innan jag kollapsar i en svettpöl.

På återseende

Beef Jerky

Hade ni vågat äta detta? det ser ut som något man skulle ge till hunden. Jörgen tvingade mig att äta en bit som straff för att jag råkade förstöra hans solbrillor genom att sätta mig på dom, när jag tog bilden. Han sa "det är det minsta du kan göra". Smakade inte helt olikt ölkorv.. fast mer suspekt


En åskknall tack

Det har varit så sinnessjukt varmt här under eftermiddagen, kvavt och klibbigt i luften. Det är ganska dumt att klaga, men lite åska hade väl ändå varit på sin plats.

När Jörgen kom hem från jobbet lade han sig på soffan och somnade, när han vaknade upp 15 min senare låg han i en svättpöl och var helt rödmosig. Och jag kutade omkring i lägenheten och hyperventilerade i ren panik. Klockan var runt 20.00, det var 31 grader i lägengheten och 28 utomhus. Valet var lätt, vi skulle ut.

Bestämde oss för att ta en promenad till Bromma och gå på City Gross. Vi har aldrig varit där tidigare och blev glatt överraskade. Jörgen höll på att fastna i snacksavdelningen men fick nöja sig med en påse doritos och beef jerky?! Han sitter med det i soffan nu och är helt lyrisk.

Notera...

Alla tre glasen gick sönder vid olika tillfällen under en och samma dag hemma hos Maja och Micke, och jag var inte skyldig en endaste gång. Nu avskriver vi klumpighetsstämpeln en gång för alla!


Olsotrippen i bilder

Och som vanligt vill jag börja med att ursäkta kvaliteten, jag tog ju den dåliga kameran. Man blir så jäkla bortskämd när man vet hur fina bilder det kan bli. Men samtidigt är det ju jobbigt att släpa på systemkameran.

Det har varit jättekul att hälsa på Maja och Micke i Olso. Dom har en superfin lägenhet, helt nybyggd. Det bästa var att det låg en matbutik på botten i huset, dit tog man sig via garaget vilket gjorde att man inte behövde gå ut alls. Att bo så skulle passa mig perfekt ;)

När vi var ute i Olso i lördags tog vi alla bilder med Majas kamera, så jag ska höra om hon kan skicka över bilderna. Det var i alla fall en väldigt kul kväll, även om vi var lite sega på att komma iväg :). Måste ändå säga att vi varit ganska städade hela helgen, lite trötta igår bara. Jag gjorde en vurpa i någons utspillda grogg på dansgolvet bara, rätt ner i krossat glas. Blodet rann från båda knäna och det blev lite blått, men det gjorde inte ont alls. Som tur var fanns det en läkare på dansgolvet som hjälpte till att plåstra om mig med ett first aid kit vi fick i baren ;).

Fina balkongen, här spenderade vi större delen av tiden :)


När vi arbetade på den perfekta brännan


När jag shoppade i Majas leftovers ;)


När vi grillade. Att grilla hamburgare på balkongen är ingen bra idé. Fettet började droppa ner på kolen vilket gjorde att balkongen blev helt rökfylld. Men gott blev det :)


Maja, Micke och Måns (majas lillebror)


Jossan som är frisör fixar håret på Maja, jättesnyggt blev det!


Jullan hade en regel att inte dricka annat än vatten efter kl 12, så hon körde hårt innan dess ;)


Killarna kollade på fotbollen!


Den enda bilden jag har från när vi var ute!

Välkommen hem

Jag ska snart lägga upp lite bilder från Oslo, men först måste jag bara skryta lite över min bättre hälft. Eftersom han är på jobbet hade han ordnat en liten välkomstkommitté med ett fint brev som mötte mig när jag kom hem...



Det är ju egentligen så lite som behövs för att en annan människa ska känna sig älskad och speciell. Det är just dom små sakerna som betyder så himla mycket. Vi har redan varit tillsammans i 7 år, men jag hoppas att vi får minst 70 år till.

Nu är jag tillbaka i sverige, tåget är doc...

Nu är jag tillbaka i sverige, tåget är dock 2,5 timme försenat. Det gör inte så mycket, jag har nämligen en EGEN hytt. Inte illa alls, den bästa tågresan ever!


Girly

När jag är med Maja får jag verkligen utlopp för mina tjejiga sidor. Vi är en perfekt duo vars jobbigaste problem är vad vi ska ha på oss och vad vi ska göra med håret. Vi är synkade som få när det kommer till att göra oss klara, den ena duschar medan den andra målar naglarna eller fönar håret.

Vi utarbetade en punktlig plan tidigare där vi skulle ha två timmar på oss att få den perfekta brännan till kvällen, solkrämen och vattensprutan turades vi om att ansvara för. När jag föreslog chipslunch på terassen tyckte Maja att det var en fantastisk idé, Micke tyckte nog bara att jag var dåligt inflytande.

Nu har vi lyckats städa och förbereda middagen medan vi gjort oss klara för kvällen, jäklar vilket bra team vi är ;)

Update

Tanken var att jag skulle dela med mig av lite fina bilder här idag, men jag glömde att ta med usb-kabeln och Maja och Micke hade ingen som passade. Vi ska i alla fall använda Majas kamera i forsättningen så då blir det lite lättare!

Igår gjorde vi först ett besök i köpcentret där Maja jobbar, på Vero Moda. Vi gick runt lite i olika affärer och köpte med oss lite lunch hem. När vi kom hem satt vi ute och solade lite på balkongen och drack lite vin, det är snarare en terass än balkong dock :).

På kvällen grillade vi lite och jag gratisshoppade lite i Majas garderob. Hon använder bara dom kläder som säljs i butiken för tillfället vilket gör att hon måste rensa ur hela tiden. Riktigt fräscha leftovers måste jag säga, problemet med min glesa sommargarderob är löst!

Nu sitter vi och väntar på att molnen ska skingra sig så vi kan åka och bada. Ikväll ska vi grilla lite och sen ut och göra Oslo :)

Hej

Första dagen i Olso har varit helt underbar, så kul att träffa Maja! Jag har inte tid att berätta så mycket nu, men imorgon ska jag lägga upp lite bilder och berätta vad vi gjort :)


Nu har två ghetto amerikaner ställt sig pr...

Nu har två ghetto amerikaner ställt sig precis utanför hytten och gnäller över bristen på air conditioning. "hell yeah".. "aight dog".. "Obama bla bla". Bajs..


Har precis klivit på tåget. Det är rejält ...

Har precis klivit på tåget. Det är rejält varmt och jag känner mig PMS-ig och svullen. Trots allt är jag på rätt bra humör, saknar J bara.


Oslo

Nu bär det snart av till Oslo! Det ska blir jättekul, samtidigt som jag redan saknar J. Jag kom ju hem till Stockholm igår så vi har ju bara haft en dag tillsammans, som tur är har han varit ledig hela dagen. Det är så trist att han inte också har semester och kan följa med.

J saknar mig med, han har varit snällare en snällast hela dagen. Jag blev uppmanad att ta med systemkameran OCH hans braiga mobiltelefon ;).

Älskade älskade älskling!

Packar

Håller på och packar lite inför avfärden, svårt att veta vad jag ska ha med mig i klädväg. Det har inte varit lika varmt i Oslo som här. Hos oss är det 30 grader både inomhus och utomhus för tillfället så det är lite svårt att relatera till något annat, känns som att det skulle räcka att packa ner bikinin.

Sen kunde jag ju inte tvätta heller eftersom jag inte fick upp låset till tvättstugan, så jag har egentligen inte så många alternativ. Maja och Micke har dock tvättmaskin i lägenheten så jag skulle kunna ta med mig smutstvätten. Och Maja jobbar i och för sig på Vero Moda och har en väldigt saftig garderob ;)

Tåget går kl 21.59, varför avgångstiden inte är 22.00 kan man ju undra?


Han känner mig så väl ;)

Igår när jag var påväg hem till sthm ringde jag till J. Han var på jobbet men berättade att en överaskning väntade mig hemma på köksbordet. Spännande, överaskningar är ju aldrig fel.

Kom hem och hittade dessa..

Parkhäng

Vi har varit i parken och grillat korv här under eftermiddagen. Man måste ju ta vara på finvädret!

Emelie och Tessan, Jörgens gulliga kollegor :)



Roligaste filmen på länge

Igår såg jag och Micke (brorsan) på My best firend's girl med bland annat Kate Hudson och Jason Biggs. Det var den roligaste film jag sett på länge, vet inte hur jag lyckats missat den.

Att den var så sjukt kul kan delvis ha berott på sällskapet. Att se på film med Micke är det roligaste som finns, han skrattar högt hela tiden och lägger märket till alla små detaljer. Vi har exakt samma sjuka humor :).

Har ni också lyckats missa den rekommenderar jag verkligen att se den bums!



Semesterkoma

Jag har drabbats av en djup semesterkoma. De senaste dagarna har jag inte gjort speciellt mycket alls, bara njutit av ledigheten och umgåts med familjen. Jag har unnat mig att helt koppla bort omvärlden :)

Nu är jag dock hemma i Stockholm och vänder, imorgon bär det av till Oslo. Innan jag åkte till Mora var jag smart nog att boka en tvättid till idag, så jag skulle ha något rent att ta med mig. När jag kom hem vid 11 tiden rusade jag ner till tvättstugan, hade bara tid till kl 14. Satt nyckeln i låset och märkte att den inte passade, dom måste ha bytt låset?. Jag vet att dom ska renovera tvättstugan i samband med stambytet, men vi har inte hört något om när/hur. Ska man inte kunna tvätta under tiden? =/.

Jag fick ställa mig och tvätta det allra nödvändigaste i badkaret, varmt och svettigt. Jag ska tänka på det innan jag klagar på att det är jobbigt att gå ner till tvättstugan nästa gång :P

Resan är bokad

Nu har jag bokat flyg och hotell till Alicanteresan. Från början tänkte vi stanna där i några dagar, sedan ta tåget till Barcelona. Men vi har bestämt oss för att skippa det och bara vara i Alicante. Flyger vi hem därifrån kostar det bara runt 500 för oss båda, medan det skulle kostat 4000 kr om vi väljer att flyga hem från Barcelona. Det är liksom inte värt det. Då är det bättre att vi tar en weekend dit i höst istället!
Det ska i alla fall bli helt underbart att komma iväg, men först bär det av till Oslo :)

Slappardag

Var på grillfest hos Svärmor igår, satt på hennes altan och rökte som en borstbindare. Så nu har jag varit "rökis" hela dagen, det är nästan som bakis fast orsaken är ett helt paket cigg istället för alkohol. Några vinglas slank också ner i och för sig. Men jag känner tydligt att det är rökis jag är, mammas har kommit på ordet.

Nu ska vi i alla fall äta lite god thai take away :)


Lillebror på festival

Micke är på Peace & Love i Borlänge, årets höjdpunkt. Han hade förberett sig väl och investerat i en äkta hawaiskjorta. Han bär upp den väl och är snygg som få!
Dalademokraten hade intervjuat några kids, självklart var Micke med bland dessa.. ;)

Vad är bästa grejen att ha med på festival?

Micke 21år, Mora
- Lätt mina solglasögon, man känner sig som i låten "bakom mina solglasögon"

En dag på stranden

Det blev faktiskt hela 3 dopp för mig. När vi kom var det 18,4 grader i vattnet.. det låter inte allt för illa. Men när jag klev i kändes det som att kroppen hamnade i chock, jag kippade efter luft och trodde jag skulle dö :P. Vid sista doppet stod termomerern på 22 grader, då var det lite lättare.

Jag tycker om att vara på Sollerön, det är så rofyllt. Flera av mina bästa barndomsminnen har utspelat sig där, och det är där jag har mina rötter.

Morfar och Mormor, världens bästa :)


Morfar glömde kepan hemma och fick låna ett huckle av mamma, värsta tuffingen ;)


Mumsig mat


Madde

SMS-inlägg

20100703445 (MMS)

Maddes snygga röv


SMS-inlägg

20100703446 (MMS)


Playa del Sollerön

Nu bär det av till beachen. Vi ska fira lilla mormor på födelsedagen, grattis mormor! Vädret är perfekt och vi har packat en rejäl picknick, inget kan gå fel :)
Min kräftfärg har tack och lov övergått till brunt över natten, det blir nog till att smörja in sig lite idag!

Dra på trissor

Jag har för första gången lyckats bränna mig i Sverige!

Jag tänkte att jag skulle jobba upp brännan lite så det har blivit några stunder på gräsmattan här under förmiddagen. Jag körde bara baksidan av kroppen eftersom jag suttit på balkongen hemma och bara solat framsidan.

Låg i lugn och ro med en bok ett par timmar, tillslut började jag känna som att jag hade kryp på ryggen. Trodde det var mygg men jag såg inga. Pappa har installerat en väldigt effektiv myggfångare som drar myggen till sig och sen dödar dom, vårt område är det enda myggfria i hela Mora tippar jag på. "krypen" visade sig dock vara min hud som bubblade sönder, nu är jag helt röd på ryggen och låren. Förhoppningsvis har det gått över till brunt imorgon när vi ska till stranden.



Jag tar ett glas vin och snabbar på läkningsproessen ;). Ser för övrigt att det är dags att göra något åt håret, ska nog klippa av det rejält faktiskt.

Picknick planer

Imorgon fyller min kära mormor år så vi har planerat att fira henne med en picknick. Vi åker ut till Sollerön där mormor och morfar bor, där finns det ett fint bad som är picknick-vänligt :). Jag och mamma har suttit och kollat bland recept efter bra picknickmat, vi hittade ett par mumsiga pajer vi ska göra och lite annat gott. Så om ett tag bär det av till Ica! Vi behöver även handla till middagen. Tacos.. yummie!

Vilket semesterväder

Det är bara att tacka och ta emot! Jag jagade upp Madde vid 8 och drog med henne och mamma till Vinässkogen för att jogga lite innan frukost. Det är den enda nackdelen med värmen, man måste upp tidigt eller dra iväg sent på kvällen för att det ska gå att jogga. Nu när jag väl fått upp en bra kondis vill jag inte tappa den bara för att jag har semester.

Mys på kajen

Nu är jag alltså i Mora, det har varit en riktigt härlig dag :)

Vi tog en tripp ner till kajen och köpte lite glass tidigare. Hundarna fick också varsin och blev jättelyckliga. Bolo (den gula lilla tjockisen) nöjde sig inte med sin glass utan ville äta upp alla andras också. Sen ville han ta ett dopp på det. En riktig livsnjutare är vad han är, passar riktigt bra in i vår familj ;)


Vackra lilla Maddie..



Borlänge

Borlängetrippen var jättetrevlig! Åsa och Magnus och kämpat hårt med att renovera det så det var kul att se hur fint dom fått det, inte för att jag varit där tidigare men :). Om jag minns rätt var huset ett mejeri från början, på början av 1900-talet. Sen har det varit "tvätteri" säger man så?:P. Sen har det varit lite allt möjligt tills på 70-talet då det blev privatbostad. Nedervåningen var dock verkstad och den har Åsa och Magnus gjort om till Kök/matplats/vardagsrum. Nu skulle man aldrig kunna gissa att det varit något annat :) Det är verkligen ett drömboende, någon gång i livet vill jag bo precis så!

Som vanligt fick jag nöja mig med skitkameran när jag åkte hemifrån. Jag hatar att ta bilder med den, blir inte ens motiverad att försöka ta bra kort :P

Utsikten från altanen på baksidan, kan det bli bättre? :)

Utsikten från sovrummet, att vakna upp till den varje morgon kan inte vara helt fel!

Fina köket! Dörren man ser på sidan har varit med huset från början, så himla fin!

Magnus hemsnickrade bar, det är helt sjukt att han gjort den själv. Materialen kommer från de mest påhittiga ställen, jag kommer tyvärr inte ihåg alla detaljer eftersom jag fick det berättat för mig under en Whiskeyprovning ;). Men det var riktigt fascinerande!

Världens bästa Elina och Amanda äter frulle :)

Besöket på strutsfarmen! Strutsarna var som sagt jätteläskiga och det spöregnade och blåste, rena skräckfilmen. Men kul upplevelse!

SMS-inlägg

20100701442 (MMS)


RSS 2.0