Bangkok

Nu har vi spenderat några dagar i Bangkok. Jag gillar staden oväntat mycket. Var orolig för att värmen skulle göra att jag tappade lusten att göra saker. Men grejen är att man är liksom inte ute och strosar så mycket här. Taxi är det billigaste färdmedlet (typ gratis), så man åker från A till B hela tiden och hinner inte bli så varm. Det är luftkonditionering överallt så man hinner till och med frysa mellan varven. Jag har börjat gå runt i långärmat som thailändarna. I början tyckte vi dom var galna på grund av det ;).

Det har inte blivit så mycket turistgrejer som det var tänkt från början. Vi har shoppat, varit på ett akvarium och gått i en fin park. Vi tänkte åka till ett tempel, men det blev så jobbigt med klädkoden där eftersom jag inte har med mig några långbyxor, så vi struntade i det. Mest har vi shoppat, shoppat och shoppat. Jörgen är helt galen, en mästare på att fynda. Jag fattar inte vart han ska göra av allt när han kommer hem. Jag har haft lite svårare att hitta kläder, smink är inga problem och jättekul att handla. På dom billiga fyndställena går det inte att prova kläderna, och det mesta för tjejer är one size och väldigt smått. Jag har svårt att bara chansa på att det kommer att passa, även om det är billigt. Men det har blivit en hel del i alla fall. Jörgen har varit ett bra stöd och hjälpt mig gå lös.. "köp den", "köp den", hehe :).

Hotellet är galet fint, lite FÖR fint för oss tycker vi. Det är mest den extrema servicen vi inte känner oss riktigt bekväma med, allt annat är underbart :). Innan vi åkte från Hua hin diskuterade vi huruvida vi kunde komma och checka in i våra flipflops. Vi bestämde oss för att det gick bra. Men när vi började rulla in mot entren ångrade vi oss lite. För att komma in åker man förbi en spärr med tillhörande vakt, sen vidare mot ingången som ligger avsides runt huset. När taxin väl stannade kom det fram ca 5 personer och öppnade dörrarna för oss, slet grejerna ur händerna och hälsade oss välkomna i munnen på varandra. Vi kände oss som kungligheter, i flipflops och solkläder. Väl inne i entrén såg vi dock att det fanns fler "vanliga" människor och kunde slappna av lite bättre. Det visade sig att vi hade blivit uppgraderade till en finare svit. Jag och J har av någon anledning alltid lyckats bli uppgraderade när vi bor på fina hotell, så det var lite kul att det blev så nu med.

Utsikten från rummet är makalös, vi bor på plan 54 ser halva Bangkok. När vi åker upp i hissen måste vi svälja flera gånger för att inte få ont i öronen. Ut på balkongen vågar vi knappt gå, det ilar i hela kroppen av svindeln. Servicen är dock som sagt lite överdriven. Varje dag efter att städpersonalen varit här kommer det en annan person och frågar om städningen är till belåtenhet. På morgonen lyckas dom smuggla in en tidning innanför dörren. Och på eftermiddagen går dom in och lämnar ett kort på sängen där det står vilket väder det ska bli kommande dag. Kim tycker det är så jobbigt att han har stör ej-knappen intryckt hela tiden när han är hemma ;). Vid hissarna och runt om på hotellet står det personal bara för att hälsa när man kommer och går förbi. Till och med på gatan utanför hotellet står det personal som hjälper en med råd om vart man ska. Frukostbuffén ska vi inte ens tala om. Första morgonen tyckte vi att den var lite "alldaglig", sen upptäckte vi att vi missat ett helt rum :P.

Det blev mycket om hotellet nu. Men det har varit en stor del av vistelsen här i Bangkok. Vi börjar faktiskt bli lite trötta och har spenderat en del tid på hotellet. Speciellt på kvällarna. Men imorgon åker vi hem så nu är det bara att njuta av den tiden som är kvar :)

Kommentarer
Postat av: Jane

men guuud vilken lyx! NJUUUUT! =D

2011-04-20 @ 16:05:22
URL: http://jain.blogg.se/
Postat av: Malin

Va nice med lyxhotell! Njut av att bli uppassade, det kommer ni sakna när ni kommer hem =)

Men ni kommer hem till vackert vårväder, Sthlm visar sig från sin bästa sida den här helgen.

2011-04-20 @ 19:12:19
Postat av: åsa f

Å vad ni är efterlängtade nu :):)

2011-04-21 @ 10:07:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0