Det märkliga fenomenet i musikvideor

Eftersom Elton älskar musik så mycket är det ganska ofta som MTV står och går när vi är hemma, vilket aldrig inträffade innan han kom till världen. Detta gör att jag sett dom flesta videor som går nu, både en och två gånger. Något jag noterat är att oavsett vilken ålder artisten i fråga har, verkar det vara mycket viktigt att (till varje pris) ge sken av något helt annat.
 
Exempel nr 1:
Alina Devecerski - Flytta på dej
Tema för videon: Kaxigaste tjejen på ungdomsgården
 
Att det är årets plåga är jag nog inte ensam om att tycka. Men det är inte bara det, jag har anat ugglor i mossen sedan jag såg videon första gången. Googlade lite och såg att tjejen är född 83.. vänta nu, 93 menar dom väl? Hade jag fått gissa fritt hade jag sagt 95, dvs 17. Men nej, hon är tydligen 29 år...
 
 
 
 
Exempel nr 2:
Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
Tema för videon: Hon som har ett "garage band" och kärar ner sig i "the boy next door"
 
En av Eltons favoriter. Samma visa där tydligen, 17 going 27. Hon deltog i  American Idol 2007, hade ingen aning. Vad har hon gjort under tiden?
 
 
 
 
 
Exempel nr 3:
Justin Bieber - Boyfriend
Tema för videon: Typ.. "The fast and the furius?!" Ett försök till badboy (HAHA)
 
Här har man helt plötsligt vänt på steken. Justin, eller ska jag säga "Mr. Bieber"? är tydligen 18 år (vilket för övrigt är något äldre än jag trodde) Han var säkert bara 17 när videon spelades in, vilket betyder att han inte ens skulle haft körkort om han bodde i Sverige. Jag är ganska säker på att det inte är någon Epa-parkering man arbetat på att efterlikna. Hans fumliga försök till att hångla upp bruden i videon får mig att börja leta skämskudde. Skulle han kunna byta tema med Carly eller Alina tro?
 
 

Kommentarer
Postat av: Sarah

Håller med att de framställer sig som väldigt mycke yngre än vad de faktiskt är. Blev chockad när jag läste hur gamla det är. De verkar dessutom lida av samma "syndrom" som mig. Att man ser mycket yngre ut än vad man är, folk har ju misstagit mig för att vara 15 år. Är ju trots allt ganska mycket äldre än så. Rätt komiskt faktiskt hehe ;)

2012-09-27 @ 00:44:24
URL: http://schabelcase.blogg.se
Postat av: Morbror Micke

Haha jag såg Justin videon för ett tag sedan:D sjuukt kul.

2012-09-27 @ 02:23:14
URL: http://schabelcase.blogg.se
Postat av: Emma - Demians mamma

Åh jag har precis tänkt samma! Hur fånigt det är när äldre försöker verkligen spegla sig som en tonåring.. så kul att du börjat blogga igen! Har låst min blogg men anv och lösenordet fyllde jag i email adressen :) kram!

2012-09-27 @ 09:45:02
URL: http://emmaholmvall.blogg.se
Postat av: Jane

haha känns bra att hon är 29 av någon anledning, får mig att känna mig lite yngre ;)
I usa får man ju ta körkort när man är 16 :)

2012-09-27 @ 12:08:34
URL: http://janeoh.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0