Debbie 6... 7 .. snart 8 månader

Oj oj oj vad det händer saker med Debbie nu. Hon ålar kors och tvärs, sitter (ramlar ibland), och springer fram i gåstolen. Det är en busig liten tjej vi fått, rätt var det är startar hon dvd´n eller sträcker sig efter ett eluttag. Just nu är det ändå helt ok, men jag anar att vi snart inte får en lugn stund ;). Hela tre ord säger hon också, mamma, pappa och äta. Matglad för det mesta, men ibland vill hon inte riktigt gapa. Amningen har vi fasat ut helt, bortsett från någon gång ibland när mamma vill snooza på morgonen. Det faktum att det nästan inte kommer något verkar inte bekymra Debbsan.
 
Den stora favoriten är Elton, dom har så kul ihop. Ibland skrattar Debbie så hon kiknar bara han kommer i närheten. Kärleken är ömsesidig, E´s favoritsysselsättning är att stapla bilar på D eller leka tittut med en filt över hennes huvud. Debbie är fortfarande tjejen med gott humör, vi brukar skämta om att hon är glad fast hon är sur.  För oavsett om hon är kinkig för att hon är hungrig eller dylikt, ligger det ändå ett leende och lurar alldeles under ytan. Ropar man hennes namn tittar hon och ler sitt största leende med hela ansiktet, då värmer det i hjärtat vill jag lova. Hon har fortfarande ett fint sovmönster och sover oftast hela nätterna, somnar gör hon strax efter 19 i egen säng.
 
Vår fina lilla Debbsa får nöja sig med månadsinlägg varannan månad, inte ens det.. hon är ju snart 8 månader. Inte lätt att ha en mamma som studerar.
 
 
 

Elton 2 år

 
Jag vill gråta av lycka när jag tänker på att jag fått bli mamma till denna underbara lilla människa. Det känns helt obeskrivligt att det lilla knyte vi hade på BB, på bara två år, utvecklat en sån fantastisk, nyanserad och unik personlighet. Vi är så stolta över honom att vi nästan spricker. Han har redan ett otroligt stort hjärta och sprider så mycket kärlek omkring sig, men det betyder inte att han har ett hett temperament och skinn på näsan. Han vet vad han vill och drar sig inte för att tala om det, men det går nästan alltid att resonera med honom. Vi imponeras varje dag över hur bra koll han har på saker och ting, allt han snappar upp, resonerar kring och berättar om. Det är verkligen ett rent nöje att konversera med honom. Hans humor, åhh vad kul vi har!! Ofta är han vår lilla pajas som skämtar och busar, sjunger och dansar. Sen kan han plötsligt visa en mer allvarlig och fundersam sida som gör att man får lust att kasta ner ett mynt för att nå djupet i brunnen.
 
Han räknar till 9 och kan nästan alla färger, mensa nästa?
 
I Fredags firade vi hans födelsedag i förskott. Jag hade tagit ledigt, och dagen til ära tog lillfisen sovmorgon, så vi fick chansen att väcka honom med "ja må han leva" och en liten present på sängen. Inte så uppskattat, E brölade missnöjt och pressade ned ansiket i kudden. Det var nästan så man hade kunnat tro att han fyllde 15. På eftermiddagen fick han besök av sin mormor, morbror Micke, "moster" Sarah och kusinen Dylan. Lyckan var total när han fick ha kalas som "Lillefanten" i boken av Camilla Lundsten, med tårta, ballonger och inte minst presenter. Han fick en hel massa fint, bilarna var inte helt otippat favoriterna. Sen hade morfadern som inte kunde närvara skickat med en usb-sticka med en mycket speciell video på, nämligen från när han och Elton åkte traktor. Det var utan tvekan väldigt uppskattat, E ringer morfar minst en gång i veckan för att prata om händelsen i fråga.
 
 
Men vi har faktiskt firat lite idag med. Jag var visserligen iväg på praktik under dagen, men sen kom gudmorsan Malin på besök och hade med sig en fin och glittrig ballong och flera roliga paket. Elton fick även han lämna över ett paket till M som också fyllt år.
Till helgen kommer svärföräldrarna också, så det blir ännu ett kalas. Men det förtjänar han, vår lilla godbit!
 

RSS 2.0