En tur med bilen

Jovisst blev den en, helt på egen hand. Igår ikväll tog jag på mig att åka och hämta syster Madde på gymmet, helt ensam. Innan jag satt mig i bilen kändes det så läskigt, jag gruvade mig. Väl på plats kändes det faktiskt riktigt naturligt. Jag körde perfekt och backade in mellan två bilar på den trånga lilla parkeringen. Medan jag väntade in Madde ringde jag stolt upp J för att fiska beröm, vilket han givmilt bjöd på!

Något mindre skoj var att jag bäst intill tog livet av vår son genom att köpa strumpor utan halkskydd. Vet inte vad jag tänkte på, han som precis blivit kaxig och börjat springa snabbt. Började redan innan jag åkte för att köra upp, han ramlade och slog i läppen.. Blodet rann. Sen hade han lyckats klämma in två vurpor till innan Madde fick av honom strumporna. "Vad väntade du dig när du lämnar honom med någon omyndig?" sa J (..med glimt, Madde fyller 18 om 2 mån;). Jag berättade att den första inträffade på mitt pass. "Det tror jag inte på", svarade han. "Skönt att du har sånt förtroende för mig då", tyckte jag. "Det är klart, du har ju körkort och är vuxen nu", sa han.

Inga mer strumpor utan halkskydd för lillfisen..

 

Sen fick han baka lussekatter med moster Madde och hennes snygga väninnor, det var grejer det..

 

Elton matchade Maddes träningskläder så fint. Jag föreslog att hon kunde ta med honom på kettlebell-passet, och använda honom som vikt. Hon nappade inte.


JAG KLARADE DET!!!!

Nu har jag körkort.. weeehoooo!! Hade någon sagt det för två månader sedan hade jag aldrig trott på det. Att man kunde lära sig köra bil och alla regler på bara två veckor lät som en omöjlighet. Som tur var visste jag att bästa J klarade det för två år sedan, annars hade jag nog inte vågat mig på det ;)

Vet inte hur jag ska kunna tacka alla som stöttat mig.. Det går liksom inte att göra tillräckligt. Kära mamma och pappa som gav mig erbjudandet från första början, sen lagt ner varje ledig minut på att antingen övningsköra med mig eller ta hand om E. Alla som hjälpt till med E har varit ovärderliga, jag har varit så trygg i att han haft det bra och varit med människor som älskar honom. Svärmor och Håkan, syster Madde, min farmor och kusin Emma.. Vilka hjältar! Och så brorsan Micke som hjälpte mig plugga teori och kom med grymma tips, hade inte klarat mig utan dom. Tack, tack, tack älskade familj!! Mina hjärtan får inte heller glömmas.. J som stöttat på avstånd, och lilla E som varit så tålmodig och duktig. Sist (och även minst;) lillbebb som varit min maskot genom hela resan, gett många lyckosparkar och gjort mig lycklig.

Hoppas jag inte glömt någon nu <3


Dagen som gick.. Snabbt

Det blev en bra dag trots sömnbrist. Först fick jag ge upp duschplanerna för lite morgongos med Elton, han vaknade precis när jag klev ur sängen. Det gjorde ju absolut ingenting, bara mysigt. Ett tecken på att han börjar bli större kanske.. vill ligga och dra sig lite ;). Sen övningskörde jag en vända med mams innan hon skulle till jobbet, en liten fika hann vi med också. Efter det bar det av till körskolan för en lektion. Den gick inte fullt lika bra som jag hoppades på, men det kändes helt ok ändå. Jag hade inte kört deras bilar på flera dagar och hunnit vänja mig vid mammas, så efter 5 min släppte det. Har en sista lektion imorgon, då siktar jag på prickfritt.

E var hos min farmor under tiden, sen med sin mormor. Han är fortfarande lika trygg och duktig, men nu märker jag en skillnad.. Han har fattat att jag försvinner då och då och beklagar sig lite när jag ska till och gå. Han protesterar bara vi kommer hem till någon, bara för att han är orolig för att jag ska gå. Hände när vi hälsade på min kusin Annika idag, då fick han försäkra sig om att jag skulle stanna innan allt var ok. Något annat som förändrats är att han är mer nöjd när vi är själva, bara han och jag. Innan denna resa var han lite trött på mig tror jag, hehe. Det har varit bra för honom det här.


Ofrivilligt otta

Något som försvårat dom här sista veckorna är (antar jag) min kropps taktik för att hantera stress, ny för i år. Jag går och lägger mig, somnar utan problem, för att sedan vakna mitt i natten och inte kunna somna om. Dagtid är det inga problem alls, jag är bra på att tänka positivt och "rätt". Det är som att garden är nere på nätterna.. Då räcker det med att jag vaknar till av en dröm, sen börjar jag grubbla över allt och ingenting. Mest ingenting faktiskt. Nu har jag legat klarvaken sedan strax efter 03, och väckarklockan ringer nu vid 06. Försöker att bara gilla läget och inte jaga upp mig, men det är lite jobbigt att inte vara helt i form just nu. Finns noll utrymme att ta igen sömn dagtid heller.

Nåja, jag tror jag masar mig upp och tar en dusch. Sen åker kaffepannan på!


Lunchpaus från körningen

Det är tema övningskörning som gäller i helgen. Nu är det inte många dagar kvar till uppkörningen, så det gäller att ta tillvara på tiden som finns. Jag måste få så mycket körvana som det bara går, allt ska falla på plats och flyta på. Tack och lov har jag en otrolig uppbackning.. Mamma och pappa turas om att övningsköra med mig. Idag hängde även bror Micke med också, han är grymt uppdaterad och bra på trafikreglerna. Elton är hos sin farmor och myser vilket var perfekt, då kan jag koppla av och reflektera i lugn och ro mellan "passen". Allt går bra, men jag känner mig fortfarande inte helt säker. Tur att det är några dagar kvar, jag ska fixa detta!


Teoriprovet

Sista dagarna har jag slitit som ett djur inför teoriprovet. Igår satt jag över 10 timmar på körskolan, bortsett från en körlektion och 30 min lunchpaus körde jag teori non stop. Fick nämligen fel skrivdatum när jag bokade hela intensivkursen över telefon.. så första 4 dagarna trodde jag att jag hade totalt 2,5 veckor på mig att plugga, när det i själva verket bara var 1,5 vecka. Stressigt, men samtidigt har det varit så himla kul. Mycket tack vare att jag vetat att Elton haft det så bra, har verkligen kunnat fokusera under tiden jag varit på körskolan. Dom där första dagarna hade jag ändå inte kunnat göra så mycket mer än jag faktiskt gjorde.

Idag var dagen kommen, och det kändes faktiskt bra innan. Jag visste som sagt att jag gjort allt som var möjligt under den korta tiden. Fick massor med taktiska råd från olika håll, som jag försökte ta till mig så gott det gick. Väl där försökte jag läsa frågorna väldigt noga för att inte göra några slarvfel, lite för noga visade det sig. Helt plötsligt insåg jag att det började bli dåligt med tid, så jag fick stressa mig igenom nästan hälften. Hade ganska många luriga frågor med flera svar som var "rätt", och i slutet hade jag ca 5 min på mig att gå igenom dom frågor jag markerat. Gick och ändrade flera i sista sekunden, något jag fick råd om att inte göra innan ;) Hur som helst så klarade jag det!! Hurra hurra!! 52 rätt av 65 möjliga, så det var på marginalen. Men ändå.. Jag klarade det!! Nu är det full fokus på körningen som gäller, prov om en vecka.

Avslutar med en bild på mig och mina små ;)


Vi ♥ J

J kom i torsdags, helt underbart på alla vis. Jag hade varit på körskolan hela dagen. Lagom till dess att jag var klar kom J fram, så han plockade upp mig på vägen. Elton var hos svärmor och Håkan, så vi åkte raka vägen dit. Plutten var vaken trots att det var efter läggdags, farmor hade mutat med pepparkakor ;). Reaktionen när E fick se sin kära pappa var oslagbar. Först såg han helt chockad ut, som han hade trott att han aldrig mer skulle få träffa J. Sen kastade han sig i famnen på honom och vägrade släppa taget. Efter kanske 5 min upptäckte han att även jag kommit, då kastade han sig mellan famnarna på oss var 10:e sekund, och höll på så hur länge som helst. Vår underbara lilla pojke!

Även om det gått väldigt bra att lämna bort E, har det varit skönt att ha J här i helgen. Alla nära och kära har varit helt otroliga och med glädje ställt upp till 110% för att jag ska kunna genomföra den här utbildningen. Dom älskar att vara med E, och E älskar dom. Allt har gått som på räls, men jag vet ju att alla egentligen har sina egna måsten att ta tag i efter jobb, skola osv. Med J här har det blivit mindre pusslande för alla, jag har kunnat växla mellan att sitta på körskolan och att övningsköra. Skönt att kunna ha full fokus på det.

Sen är det ju inte bara det praktiska, vi ju såklart längtat efter varandra som tokar. Helgen har gått alldeles för fort och imorgon åker J hem igen. Är nog inte ensam om att önska att han kunde stanna lite längre...


Ur Moratidningen

"Flera personer i Mora har reagerat på att personer med utländsk bakgrund varit ute och knackat dörr. Polisen har pratat med några av dörrknackarna och konstaterat att de sålde något form av hantverk, sådant som välkommenskyltar. Inget olagligt vad vi vet, säger polisen."

Öhm ok? Vet inte ens vad jag ska säga. Suck....


Körkortsstatus

Jag fick mig en riktig rivstart på körskolan. 6 lektioner på 2 dagar, inte så lite det inte. Jag var så nervös när jag satte mig framför ratten, hade inte övningskört på typ 8 år. "Eehh.. koppling.. öhhm.. växel.. Ehh", fy tusan. Lite ringrostigt var det allt, men jag kom snabbt in i det. Innerst inne tänkte jag att det trots allt skulle gå bra, men det gick ändå mycket bättre än jag förväntade mig. Känns nästan inte som att det faktiskt är JAG som kör, hehe.

På sista lektionen idag sa läraren att jag inte behöver fler lektioner i nuläget. Jag har koll på det mesta, men behöver få körvana så jag känner mig bekväm och avslappnad. Kändes väldigt skönt att höra. Nu ska jag köra med mamma och pappa i några dagar, och plugga teori såklart. På torsdag är det halkbana, sen risk 1:a på fredag. Då har bästa J hunnit komma också, weee.

Nu sitter jag, mamma, syskonen och svägeskan och ser på Breaking dawn part 1 för att ladda inför premiären av part 2, midnattspremiären. Jag som har problem att hålla mig vaken på bio "vanliga" tider. Får ladda upp med en massa godis så kanske jag får se halva i alla fall ;).


Nämen hoppsan Elton

 
 
Tur att han är en problemlösare som inte jagar upp sig i onödan. I alla fall inte när det gäller något så spännande som mormor och morfars skafferi ;)

Fars dag

Vi har firat pappa idag. Jag och syster Madde gjorde tårta, sen kom bror Micke och Sarah över en vända och fikade lite. Mycket trevligt! Synd bara att stackars pappsen varit krasslig hela dagen, satans höstförkylningar.

Stackars J fick fira sin andra fars dag hemma själv, kändes Inte alls kul :( Jag har skickat Elton-videor till honom hela dagen som kompensation. E fick ringa till honom nu innan han gick och lade sig också. Som vanligt var det mest J som fick prata, men något litet ljud fick han allt till svar. E gjorde bland annat "indianen" haha :). I helgen kommer J upp, då får vi fira honom ordentligt!


Födelsedagsfirande

Idag har vi firat Eltons farbror Fredrik på 20-årsdagen. Inte klokt vad gammal han blivit. När jag och J blev tillsammans var han bara 10 år, ett litet barn som sa "Camiiiiiilllaaaaa", och kastade sig i famnen på mig varje gång jag kom och hälsade på. Första gången svärmor Å bjöd över mig på middag sa han "Du äter duktigt för att ha en fin figur", hahaha.. Vi har haft så sjukt kul åt det genom åren.

Mycket kassa mobilbilder nu för tiden, men ni får härda ut. Bättre än inget hoppas jag :)


Startskottet

Egentligen börjar min intensivkurs på måndag, men jag har ju faktiskt tjuvstartat lite. Först utbildningen i onsdags för att få övningsköra privat, och idag har jag och brorsan tränat teori. Jag är glad att jag har honom, han är så duktig och pedagogisk.
Under tiden vi tränade fick min farmor rycka in och ta hand om Eltis. Han hade som vanligt skött sig exemplariskt och inte ens reagerat på att jag var borta. Det känns så skönt att det går så bra att lämna bort honom, en förutsättning för att detta med körkortet ska gå vägen.

Nu har vi installerat oss hemma hos svärmor och Håkan. Ätit tacogratäng och haft det mysigt. Elton såg till att även farmor fick röja undan alla prydnadssaker denna gång, något hon inte behövde med sina egna barn. Han är och fingrar på ALLT. Men med tanke på att hon har en svärdotter som, vid varje besök, fingrar rätt på (den alltid lika välfyllda) godishörnan, borde hon vara lite härdad vid det här laget ;)


Nu gäller det

Jag ska ta körkort. Yes, äntligen. Igår följde jag och Elton med mamma till Mora, där jag ska gå en tvåveckors intensivkurs. Det känns väldigt kul. Tror aldrig jag skulle uppskatta det hela lika mycket som jag gör just nu. Att få göra något själv, som är bara för mig. För några år sedan hade jag nog mest sett hela utbildningen som ett nödvändigt ont, nu ser jag verkligen fram emot det.

Nackdelen är att vi måste vara borta från J så länge. Vi blir borta strax över 3 veckor totalt, det var inte kul alls att åka ifrån honom :(. Jag hade aldrig klarat att vara borta från Elton så länge. Men det är viktigt att det blir av, det är vi överens om. Tror faktiskt tiden kommer gå snabbt!

Just nu sitter jag på en utbildning för att få börja övningsköra med mamma och pappa, dom har redan gått den med syrran. Pausen är snart slut så nu ska jag dra mig tillbaka. Håll tummarna för mig dom kommande veckorna :)


Två dagar i rad..

Har vi varit på Ikea, jag, mamma och Eltis. Igår åkte vi dit bara för köttbullarna, men en snabb vända genom butiken blev det.. mamma fick med sig en liten läslampa. Idag var vi ändå i krokarna då vi skulle köpa vinterskor till E (tack mamma å pappa), sen blev det lite mer köttbullar på Ikea och ännu en vända genom butiken.

E fick en egen barnportion med köttbullar där det ingick en pinnglass. Jag sa nej först, tänkte att det var någon sockersliskig sak full med färgämnen. Men det var faktiskt en ekologisk liten vaniljpinne från Sia. Bra där Ikea som satsar på barnen!

Han var inte beredd på att den skulle vara kall dock.. Såg lite kul ut ;)Duktiga killen

Tar en paus från det trevliga lördagshänget med J och mamma för att berätta hur otroligt duktig Eltis var igår när mamma satt barnvakt. Han hade inte ens reagerat på att vi gick, även om han såg lite undrande ut där i fönstret ;). Dom hade lekt med hans saker, sen hade han ätit duktigt, badat,  druckit välling och borstat tänderna utan protester. Ja, egntligen hade han väl varit precis som han är när vi är hemma.
 
När det var läggdags följde dom den vanliga rutinen, med saga och sång. När mamma sedan skulle gå ut ur rummet så blev hon osäker på om han brukade ha helt släckt eller ej, så hon tvekade lite. Då såg han väl sin chans att testa, och blev lite arg. Mamma hade gått tillbaka in och klappat om honom lite, sen gick det bra! Han hade varit lite busig och snurrat runt glatt i sängen, som han tyckte det var festligt att mormor satt där bredvid ;). Men sen när hon gick ut igen var det inga problem alls! Fina Elton, vi blir så stolta över att han är så trygg!
 
Bilden är från tidigare i veckan och har egentligen ingenting med inlägget att göra, han är bara så söt :)
 

Hejdå Elton och mormor!

Nu drar vi på date night :)


Med mamma/mormor

Mamma kom fram som hon skulle igår, lagom till dess att E vaknade upp från sin sovstund. Han avfyrade ett stort leende när han såg henne, sen slog blygheten till i ungefär 5 min innan allt var i sin ordning :). Nu var det visserligen inte så länge sedan vi sågs sist.

Något jag och mamma har gemensamt är att vi älskar att planera och ligga steget före i vardagen. Men nu har mamma tagit det till en helt ny nivå ;) Hon hade reflekterat över att vi lägger ner så mycket tid på att planera mat och handla när hon/dom är här, känns lite som vi nästan inte hinner med annat ibland. Innan hon åkte gjorde hon därför matsedel för alla dagar, för att vi skulle hinna göra roligare saker under tiden hon är här. Hon var till och med hänsynsfull nog att fråga om det var ok innan hon gjorde det, hehe. Väldigt kul, och uppskattat såklart. Hon handlade på Ica maxi i Mora innan hon stack, och bad om is för att frysvarorna skulle hålla hela vägen ;) Vi är lyckligt lottade som har så fina familjer, det kan inte sägas nog!

Nu hade vi gott om tid att ta en tur till lekparken idag!


Härligt besök

Nu har det varit mycket aktiviteter här igen, har inte hunnit med riktigt. Gårdagens läkarbesök ska jag berätta om sen, först tar vi något mycket roligare. Vi har nämligen haft besök av vår kära föräldragrupp. Mammagrupp från början, men nu har majoriteten av papporna tagit över. Jag har lyckats missa dom träffarna där männen varit med, så det var kul att äntligen få träffa alla. Kan med glädje konstatera att dom är precis lika härligt trevliga som sina kvinnor, vilket jag i och för sig inte tvivlade en sekund på :)
 
Och barnen sen, vilka godbitar! Två av dom hade vi inte träffat på flera månader, så det var verkligen kul att se hur mycket som hänt sedan sist. Nu leker dom faktiskt tillsammans och har glädje av varandra, det är så kul att bara sitta och titta på hur dom röjer omkring. På slutet skjutsade dom omkring varandra i lära-gå-vagnen, det var väldigt skoj!
 
Valde medvetet lite diskreta bilder. Gängets mammor brukar inte ha problem med att jag lägger upp här, men jag hann aldrig fråga killarna.
Det visade sig att lilla Vincent var lika kramsjuk som Elton, så dom fann verkligen varandra idag ;)
 
E somnade i samma stund som alla gick ut genom dörren i princip, och när han vaknar kommer förmodligen min mamma vara här. Hon kommer och hälsar på i några dagar för att träffa oss, men också vara barnvakt till E så jag och J kan gå ut och äta middag tillsammans. Första gången sedan han kom till världen, så vi har verkligen sett fram emot det hela! Fick en Smartbox av min mormor och morfar förra julen med just en middag, vi måste ju passa på att utnyttja den nu medan vi har chansen. Annars får vi vänta ett år till!
 
 

RSS 2.0