En utflykt.. och en incident

Vi har haft så mycket för sen vi kom hem att jag inte ens haft tid att sammanfatta allt vi haft för oss. Nu är jag dock lite halvdäckad i mjölkstockning igen, så jag tänkte passa på!
 
Detta hände i alla fall här om dagen...
 
 
NEJ... det var INTE jag som kastade i honom. Lovar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Att komma ikapp

Ni vet när man kommer efter och så blir allt bara så himla stort att det blir jobbigt? Det är vad som har hänt här på bloggen. Efter några väldigt intensiva veckor i Dalarna, är vi nu tillbaka hemma och mellanlandar. Ett mål med trippen var att få ner pulsen lite, och det lyckades jag med tack vare massor av hjälp från alla nära och kära. Veckorna bjöd på både det ena och det andra, mest fina stunder men även en del sjukdom. För att sammanfatta grovt såg det ungefär ut på följande vis..
 
Studentskiva, mjölkstockning(ar), körtelfeber, cafebesök, promenader, begravning, mer studentskiva, mysiga middagar, midsommar, förkylning, loppisbesök.
 
Rätt var det var hade det nästan gått en månad och vi satt i bilen på väg hem. Emellanåt lyckades jag få fram kameran, fast inte så ofta som jag hade önskat. Några systemkamerabilder blev det, men först kommer ett litet urval från mobilen..
 
 
Syrrans studentskiva, på mammas och pappas underbara altan..
 
Vi blev stammisar på mysiga Bulldog Café, där både människor och hundar är välkomna.
Mycket god mat intogs..
 
Midsommar firades. Vi plockade blommor och gjorde kransar. Barnen var så söta..
Och så besökte vi några av alla loppisar som finns i trakterna. Några fynd blev det, får visa sen..
 
Och Debbie sen, så stor helt plötsligt..
 
 
 
 
 
 

Kusinligan

Jag är så glad över att barnen har så jämnåriga kusiner, dom kommer alltid ha någon att leka med när vi åker hit till Dalarna. Om bara ett par år kommer det inte märkas någon åldersskillnad på någon av dem. Dylan och Debbie är ju redan så jämngamla man kan bli, men Tilde börjar knappa in på Elton också. Det är 11 mån mellan dom två. Debbie och Tilde har i sin tur bara 5 mån mellan sig, vilket egentligen inte är något alls.

Goa ungar <3


Debbie 4 månader

Vilken unge hon är, vår Debbie. Jag har aldrig träffat en så glad bebis, hon gör det väldigt enkelt för oss som föräldrar. Lite så jag nästan får dåligt samvete mellan varven. "Värst vad Debbie sover" kan jag tänka.. När jag sedan går för att titta till henne ligger hon klarvaken och smäller av världens leende när hon ser mig. Dessa varma, sprudlande leenden delar hon ut både till höger och vänster, precis som alla förtroliga samtal. Så fort tillfälle ges tar pladdret fart, sen pratar hon på så länge hon har chansen. Det är många härliga skratt vi delat med den flickan. Under dessa två veckor vi varit i Mora, finns det nog inte någon som inte förälskat sig i Debbie. Däremot verkar hon tycka det blir lite för rörigt om det är för mycket folk runt henne samtidigt, då får hon lite svårare att slappna av. Men det är inte så konstigt egentligen!

Underbara unge.,Äventyr

Elton har ett brinnande intresse för alla typer av fordon. Det är "tottotytte" (motorcykel), "datto" (traktor), och "latbiiiiiiiii" (lastbil) för hela slanten. När han uttalar dessa ord förvandlas hans annars ljuva lilla barnaröst till en riktig målbrottsstämma. Vad som ligger till grund för den djupa passionen är ett mysterium. Den kommer inte från mig eller J, det är ett som är säkert.

Som tur är har den lilla busungen en morfar som har tillgång till både det ena och det andra. Här om dagen var dom på brandstationen där "Tuppa" (morfar) jobbar, där fick E titta på "Bambiiiiilen". Och idag var vi och hälsade på Tuppa på hans andra jobb, där fick E ta en skräckblandad tur i en traktor. När han såg mig och mamma/mormor stå och vinka nedanför sken han upp som en liten sol, att se honom ha så kul värmer verkligen hjärtat.


Bara kolla..


His back

Vårt lilla rackartroll börjar bli sig själv igen, till allas stora lättnad. Det är nästan så jag får lite ångest när jag tänker på hur dålig han faktiskt var, så jag låter nog bli. Nu dricker han som han ska och har fått tillbaka aptiten, även fast det mest är "kåu" (korv) och "bålla" (fiskbullar) som efterfrågas. Han är fortfarande tröttare än vanligt och mer lättretlig, men det kan tydligen hålla i sig länge.

Mitt i sjukdomskaoset har mycket annat hänt också. Först studentskivan, och Idag var morfars begravning. Jag tror alla var väldigt nöjda med den. Prästen predikade vackert och personligt, musiken var fin och passande, och vi fick ta farväl. Eller "på återseende" som jag hellre vill säga.


Uppdatering

Vi fick bekräftat att det är körtelfeber Eltis har. Han är utskriven från sjukhuset och kämpar på bra. Värktabletter håller febern nere, däremot är det lite svårare att få honom att äta, och framför allt dricka tillräckligt. Förmodligen är det den onda halsen som gör att han helst låter bli. Vi trugar och försöker erbjuda lite av varje, så en del får han i sig. Eftersom dom vätskade upp honom rejält när han var inlagd känns det ganska tryggt att vänta ut honom lite, förhoppningsvis går det lättare imorgon.

Han bor med J hemma hos svärmor nu. Känns lite ovant och jobbigt att inte kunna se själv hur han mår varje sekund, samtidigt vet jag att J har precis lika bra koll som jag har. Det är lättast om vi delar upp oss nu när han är dålig, det blir jobbiga nätter annars.


På bättringsvägen

Eltons tillstånd har förbättrats rejält från igår. Idag är han i princip feberfri och förhållandevis pigg. Han har fått penicillin, men dom tror det är droppet som gjort susen. Nu ska vi bara se till att han börjar dricka ordentligt själv, då får vi åka hem.


Hjälplöshet

Vi befinner oss på lasarettet i Falun. Elton har varit förkyld hela veckan, i torsdags fick han feber och sedan har det bara blivit värre och värre. Idag lyckades vi inte ens få ner febern med tabletter, så då bestämde jag mig för att åka in till akuten i Mora med honom. Madde var ledig och kunde lyckligtvis följa med oss. Väl där fick vi hjälp med prover, mer febernedsättande och dropp. Febern gick faktiskt ner en aning efter det, men E var fortfarande väldigt slak och somnade så fort han fick chansen. Läkaren beslutade att det fick bli ambulans till Falun. Jag fick inte ta med Debbie i ambulansen, vilket inte alls kändes kul. Men vi ringde efter svärmor också, så hon och Madde tog Debbie och åkte till Falun tillsammans.

När vi kom fram med ambulansen blev Elton snabbt sämre, dreglet bara rann ur munnen eftersom han hade sådana problem att svälja. Jag blev så orolig att halsen skulle svälla igen helt så att han inte skulle kunna andas, ringde på klockan flera gånger. Efter kanske 10 min (kändes som 10 timmar) kom barnläkaren in och undersökte, sen ringde han även efter en annan läkare på öron, näsa, hals. Dom kom fram till att E troligtvis har körtelfeber, och även någon annan virusinfektion som dom inte identifierat ännu. Vi måste vänta in provsvaren innan det går att veta säkert.

Han har varit så tapper hela dagen, knappt protesterat alls. Det har bara varit när dom velat kika ner i halsen som han blivit ledsen. Nu är vi inskrivna på barnavdelningen. Jörgen har kommit och Madde och Åsa har åkt hem. Eltons feber är under kontroll, han har fått dropp och penicillin. Nu måste det vända, det är tortyr att se honom så dålig. Skönt att vi är i trygga händer.


I Mora

Sitter i mammas och pappas underbara uterum, solen skiner och fåglarna kvittrar. Pappa är på jobbet, mamma är på affären, syrran är i duschen och båda barnen sover i vagnen. Känner liksom att lugnet bara rann över mig här i mitt eget sällskap.

Jag som tänkte jag skulle skriva ett inlägg om mina och barnens dagliga rutiner, fick det som önskemål från en annan mamma med tätt mellan barnen. Men det får bli en annan dag, just nu känner jag att jag har så fullt upp med att kolla på mina fötter..


Jag kisar lite och låtsas att det är jag för en stund..

 
 
Men i själva verket är det min underbara lillasyster om tar studenten. Jag är så stolt att jag måste skryta lite. I lördags var hon på bal och var så makalöst vacker! Jag kunde tyvärr inte vara där och se det live. Som tur var togs det mycket bilder, så jag har kunnat njuta av det hela i efterhand.
 
Hon är en så fantastisk person.. så duktig, intelligent, rolig och omtänksam. Grattis Madeleine, det kommer gå bra för dig i livet ♥

En dag på Skansen

Det är inte bara jag som är lite sliten förstår ni, så här lät det på J i morse..
 
05.45= "Jag tror jag är sjuk eller något.. host host"
08:05= "Tror vi ställer in den här dagen helt och hållet.."
09:50= "Ska vi dra till Skansen?"
 
Säga vad man vill om J, men han är rätt bra på att rycka upp sig. 30 min senare satt vi i bilen och hade kommit ihåg nästan allt vi behövde ha med oss. Sen förstår ni, flöt allt på så fantastiskt bra att jag nästan behövde nypa mig i armen. Det var nästan som att vi inte ens förtjänade det, med tanke på attityden vi hade när vi började dagen. Vi fick klockrent väder, nöjda barn (nästan hela tiden) och inga oförutsedda händelser. Det var toppen helt enkelt. Att det inte fanns speciellt många djur att titta på gjorde inte så mycket, vi hade det trevligt ändå. Sen sprang vi faktiskt på Erica med familj och vänner, vilket var väldigt trevligt, och väldigt oväntat.
 
Elton tyckte Skansen var toppen. Han sprang omkring själv och fascinerades av allt från djur till vattenspridare och fåglar som inte ens hörde till attraktionerna. Det var underbart att se honom! Tror att hela familjen var i behov av att komma iväg på något riktigt kul tillsammans.
 

Tagga ner


"Jag måste hinna, jag måste hinna, jag måste hinna göra det jag ska.
Jag måste fixa, jag måste trixa, jag måste skynda mig idag...."
 
Och så kommer en kör..
 
"Kommer hon att hinna färdigt, att bli klar med allt som hon skaa.
Vet hon vad hon ska göra, för att allting ska sluta braa"
 
 
En låt som spelas i ett av programmen Elton kollar på på en av barnkanalerna. Det handlar om vad föräldrar gör om dagarna när barnen är på förskolan, eller hos "Mrs Murray", som hon heter i programmet. Den där låtsnutten spelas upp i mitt huvud hela dagarna, det känns lite som det är soundtracket till mitt liv just nu. Det står att jag påbörjade det här inlägget redan för 5 dagar sedan, kan det verkligen stämma? Jag förstår inte vart dagarna tar vägen.
 
Jag tampas med stress för tillfället. Pollenallergi och lite hunger har gjort att jag hamnat off guard. Egentligen mår jag inte dåligt, jag är bara så extremt uppskruvad att jag inte riktigt kan njuta fullt ut av tillvaron. Vilket är stressande i sig eftersom jag vet hur fort tiden med dom små guldklimparna går. Jag tänker varje morgon att idag.. idag ska jag bara vara harmonisk, inte ha några måsten och bara njuta av livet. Det är så väldigt mycket lättare sagt än gjort.. Eller egentligen är det inte det, det vet jag. Det gäller bara att komma på rätt bana.
 
En av dom största utmaningarna med att bli förälder har för mig varit det faktum att man aldrig får fullfölja något i lugn och ro, att alltid behöva avbryta det man håller på med för att någon annans behov alltid går före. Det är där jag har så lätt för att bli stressad.. så fort ett tillfälle kommer vill jag hinna med så mycket som möjligt, för man vet aldrig när nästa tillfälle kommer uppenbara sig. Egentligen så handlar det inte om att jag blivit så väldigt mycket mer upptagen sen jag blev tvåbarnsmamma.. Det handlar nog mer om att jag levt på det viset så pass länge nu. Hur underbart det än är att ha småbarn, innebär det (för att tala klarsprål), att man är en smula livegen. Första året tror jag inte det besvärade mig alls faktiskt, inte så länge jag fick sova en stund mellan varven. Det här är en känsla som kommit smygande på senare tid. Jag vet att jag egentligen skulle behöva göra något helt på egen hand, eller helt ensam med J. Men det får vänta tills Debbie blivit lite större.
 
Tror det handlar en del om Js arbetstider också.. inte bara hans övertidstimmar, utan även det faktum att han bara är ledig varannan helg. När helgen väl kommer är vi så övertaggade att det lätt bara blir pannkaka av alltihop. Man ska hinna fixa, uppleva och vila upp sig. Sen vips är det söndag.. man har inte hunnit med ens hälften av vad man tänkt, och det är två veckor kvar till nästa ledighet. Givetvis har vi massor av underbara stunder, det handlar som sagt mer om att jag inte lyckas varva ner tillräckligt för att ta vara på dom.
 
Till veckan dra jag och barnen upp till Dalarna, sen kommer J efter när han blir ledig. Vi blir där i ett tag vilket könns skönt, då hinner vi finna oss tillrätta på ett annat vis än när vi åker över helgen. Att bli ompysslad av familjen är precis vad vi behöver tror jag :).
 
Elton pratar varje dag om "Mommo", "Oppa", "Bammo" och "Aåka" ;)
Haha.. han kom precis hit och såg bilden, varpå han utbrister "HEJ ÄNTO". Charmtroll ;)

RSS 2.0