Perfekt åka-väder

Dom flesta skulle nog säga tvärtom, att man inte vill åka bil när det är fint väder. Jag tycker det är underbart, riktig roadtrip känsla. Regn är i och för sig mysigt att åka i också. Jag gillar nog helt enkelt att åka bil, speciellt tillsammans med mina boys :)



Snart klara för avfärd

Håller på och packar det sista. J slutar nu och kommer och plockar upp oss, sen far vi. Elton gillar inte att packa. Jag har försökt hålla honom lite vaken under dagen så han kan sova i bilen. Känns som ett mindre bra beslut just nu :p



I see..



Jag:
"Men Elton.. klockan är bara 06.00. Lite väl tidigt för att gå upp va?"

E: "Jag vet inte hur ni gjorde på 80-talet.. men 2012 sover inte bebisar med hela kroppen på huvudkudden. Fett obekvämt, det heter väl HUVUD-kudde av en anledning eller?"

Jag:
"Äh, sluta vara så "Stewie Griffin".. är det så konstigt att jag var groggy och placerade dig lite fel? Du väckte mig för typ 5:e gången.."

E:
"Slappna av lite nu vettja.. Det är skottdagen idag, har hört att den bara inträffar var 4:e år"

Fina morfar Ville

Imorgon bär det av upp till Mora igen. Anledningen är mindre kul denna gång, begravning. Det är Jörgens kära morfar som gått bort. En av dom händelser jag syftade på här om dagen när jag skrev att hänt mycket på kort tid. Morfar Ville, vilken man! Han var en sådan person man trodde skulle överleva oss alla. Det var bara något år sedan han var hur pigg som helst och drog iväg på älgjakten.

När vi fick datumet för begravingen var min spontana tanke "vem ska nu hålla tal?". Det var nämligen något han var fenomenal på. Det spelade ingen roll om det var ett högtidligt tillfälle eller en ojämn födelsedag.. när Ville väl klirrade i glaset fanns det inte ett torrt öga runt bordet när han var klar. Jag gillade verkligen Ville från första stund, och är ledsen över att han inte fick några år till. Då hade Elton fått lära känna sin gammelmorfar.


Jag älskar den här bilden på J´s Morfar Ville och Mamma Åsa. Det är från när vi var i fjällen förra året och firade Åsas 50-årsdag. Behöver jag säga vad Ville gör på bilden? Håller tal, såklart!


E testar potatis



Han har fått smaka morot två gånger tidigare. Första gången såg han helt oberörd ut, andra gången blev han jätteäcklad och började kvälja. Potatisen var han skeptisk mot, men det verkade som han tyckte det var spännande i alla fall :)

Serierna

När jag var höggravid och sjukskriven efterfrågade jag massor med bra serier här på bloggen, fick jättemånga bra tips. Vi började med True Blood och har nu sett alla fyra säsonger. Vi trodde att säsong 5 redan kommit ut, så det kändes lite snopet här om dagen då vi insåg att så inte var fallet. Det har varit så bra att ha något man kan se när det passar nu efter att Elton kommit också, kommer bara att tänka på den där reklamen som rullar nu "passar inte ditt vardagsliv heller ihop med tv-tablån?".

Igår plockade jag fram inlägget från i höstas och valde ut en ny serie, Sons Of Anarchy. J sa att han varit sugen på att se den länge, men att han inte trodde temat "kriminellt motorcykelgäng" skulle falla mig i smaken. Det gjorde det. Vi har bara sett två avsnitt och jag är redan fast. Det tog nästan en hel säsong innan jag var helt fast i True Blood, och nu sörjer jag att jag måste vänta flera månader på fortsättningen. TV.. det är väl livet? ;)



Matsmart - rätten som blev till tre

Jag slänger i princip aldrig mat, på sin höjd någon dl ris. Allt annat tar jag reda på. Det är otroligt hur mycket pengar man kan spara på det viset. Jag tycker att det är en kul utmaning att försöka äta så billig men ändå bra mat som möjligt. Vi försöker även att äta mycket vegetariskt, och när vi äter kött är det sällan en ren köttbit utan drygar ut det med annat. Att frossa i kött är varken bra för miljön eller plånboken.

I lördags tillagade vi 4 kycklingfiléer och åt faktiskt varsinn, sen fick J med sig en i matlådan. Den sista som blev över drygade jag ut till både lunch till mig, och även till middag dagen därpå. Så det blev matsmart i slutändan! Rester kan kännas hur lyxigt som helst om man använder dom till att laga "ny" mat.

Dag 1: Fetaostkyckling med paprika och vita bönor.



Dag 2 (lunch): Pasta med kyckling, bönor och paprika

Tog främst paprikan och bönorna som blev över från första rätten, men även lite
kyckling. Blandade med lite matlagningsgrädde som också blev över dag 1.
Smaksatte med kycklingfond och lite soja för färg.



Dag 2 (middag): Kycklingomelett


Till middag tog jag den resterande kycklingen och gjorde omelett, egentligen behövs
det inte mycket kött för att det ska pigga upp lite. Lyxade även med en skvätt vispgrädde
i äggblandningen, mumma! Med äggen får man med råge den mängd protein som behövs.
Färsk spenat som tillbehör, vilket också var över från dag 1. Kan även tillägga att vi åt
hat-cheesecaken till efterrätt. Som sagt, inget får förfaras ;)


Ute i vackra vårvädret


Matgrupp till nya huset?

Efter en dag med mjölkstockning (japp), helgjobbande man och småförkyld bebis måste jag säga att det känns rätt skönt att helgen är över. Så ska man ju inte tänka när man lever "här och nu", men ibland går det inte att låta bli.

Till något roligare.. Vi håller på att klura i vad vi ska ha för matgrupp till nya köket. Hur kul dom helst, men köksluckorna försvårar det hela. Dom har en konstig nyans över lag, plus att man lätt glömmer bort exakt hur det ser ut. Vi har ju bara varit där två gånger.

Bilderna är lite missvisande rent färgmässigt. Jag har letat reda på några från ett av grannhusen som har samma kök, tror att dom bilderna ger en mer rättvis bild. Nu när jag ser på bilderna blir jag dock jätteosäker på om det verkligen är lika, skillnaden är så stor. Nåja, visar båda.. (klickbara bilder)

Vårt kök:


Grannens:

En matgrupp alltså. Det enda vi är säkra på är att vi inte skulle vilja ha något av dom alternativen på bilderna. Tapeten i köket ska väck, så den behöver inte tas med i beräkningen. Ett fyramannabord känns lagom, men kanske med utdragsskiva. Känns som det blir lite för belamrat med ett större bord. Någon med ett bra öga?

Att baka utan att baka

Tro det eller ej, men trots gårdagens bakflopp gick jag upp innan 7 imorse och bakade bröd. Närmare bestämt röraihopbröd, något jag faktiskt gillar att baka. Där är det inget knussel, man bara rör samman alla ingredienser i en och samma bunke, ner i en brödform och in i ugnen. Ingen knådning eller jäsning, lite som att fuskbaka. Passar mig perfekt med andra ord. Jag började med att göra ett recept jag hittade hos Kryddburken. Men nu har jag modifierat det lite och varierar det från gång till gång.



Grundrecept för 1 limpa

  • 9 dl blandade mjölsorter (tex 4 dl vetemjöl special fullkorn, 3 dl grahamsmjöl och 2 dl fiberhavregryn).
  • 1 msk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 0,5 l filmjölk
  • 0,5 dl blåbärssylt (eller någon annan god sylt)
  • 0,5 dl sirap
  • 1 grovriven morot (eller annan valfri rotfrukt)

Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Rör ihop alla torra ingredienser först, tillsätt sedan resten och blanda. Smöra en bakform och häll i blandningen. Grädda 1 timme och låg svalna på galler. Förvaras i kylskåpet och håller 1 vecka.

Igår

Cheesecaken blev inte helt oväntat en besvikelse. När jag tänker cheesecake tänker jag på den Amerikanska varianten, denna var mer lik den svenska ostkakan. Det hindrade oss dock inte från att trycka halva formen och hamna i paltkoma, tror vi tog kväll redan innan 22. Kommer inte lägga upp receptet på den, men jag kan tipsa om den mumsiga middagen vi åt istället. Superenkel och god kyckling vi gör med jämna mellanrum. Receptet hittas HÄR.



Sen hände det faktiskt något kul igår, Elton lärde sig ta tag i fötterna! Han har konstigt nog aldrig gjort det tidigare. Jag har haft misstankar på att han ärvt J´s smidighet och inte skulle klara av det heller, men det gjorde han ju. Det började redan på skötbordet under morgonen, han fick tag i strumpan. Sen övade han hela dagen, och framåt kvällen var det bara fötterna som gällde...

Vi bakar hat-cheesecake

Bakhatar-genen är stark i vår familj. Mamma hatar att baka, jag hatar att baka, Elton hatar helt klart att baka. Det handlar nog mest om orutin och att jag hatar att vara dålig på saker. Det slutar alltid med att jag blir helt vansinnig, vill dunka huvudet i väggen och skrika. Jag avskyr att det ofta är 12 hundra moment, man måste gå tillbaka till receptet hela tiden, det går inte att improvisera som man gör i matlagning (om man inte är rutinerad). Man får massor med disk och det skvätter alltid över hela köket. Har inte direkt blivit bättre sedan Bakhatar-E föddes heller. Lätt att "varsamt vända ner den uppvispade äggvitan" när man har ett barn som skriker sig svettig i babysittern.

Förstår inte varför jag envisas med att fortsätta. Eller jo, det gör jag. Trots att jag bakar helt utan kärlek blir det ofta rätt gott ändå. Sen gillar jag tanken på att äta hemgjorda saker, på ekologiska råvaror och utan massor av tillsatser. Har  även svårt att ge upp illusionen om att jag en dag harmoniskt kommer kunna slänga ihop något proffsigt i farten.

Ryser....


Nu sitter vi och pustar ut medan cheesecaken är i ugnen. Bäst för den att den blir god.


Skötsam karl man har

Efter jobbet var hem och vände, sen drog han iväg på aw med sina forna kollegor. 22.45 kom han hem igen med två brownies från 7-eleven. Det är kärlek det...


Tre busiga grabbar i ett babygym

Det var jättetevligt hos Sabina och Tom idag, tiden bara försvann som vanligt. Tidigare har det mest varit vi mammor som uppskattat att ses, men nu börjar killarna bli intresserade. Dom ler åt varandra och gör ljud. Det märks tydligt att dom är jämngamla, men även hur mycket ett par veckor gör i den åldern. Vincent som föddes först kan redan sitta (under ständig uppsikt då såklart). Men ändå, vilken kille!

Dom var så söta tillsammans i babygymmet, höll varandra i händerna hela tiden. Tom tog Eltons hand och stoppade i munnen, haha! Han tänkte väl att det var vilken mojäng som helst. Elton brydde sig inte ett dugg han heller, mun som mun liksom ;).

Vincent, Tom och Elton. Vilka sötnosar!



När jag kom hem och såg den här sista bilden trodde jag först att det var Elton, men det är ju Tom. Dom ser lite lika ut när dom gråter ;)

Freeedag


Det är fredag, klockan är inte ens 10 och jag har redan kommit ur pyjamasen. Den här dagen kan ju inte bli annat än bra!


Jag har massor av energi idag konstigt nog. Natten har varit full av mardrömmar och orolig sömn, tror att det har med inlägget jag skrev igår kväll att göra. Har varit mycket att bearbeta den senaste tiden. Men men, det är livets gång och inte mycket att göra åt.

Idag ska jag och Elton på mamma&barn-träff hemma hos Sabina och Tom, Hanna och Vincent kommer också. Hur trevligt som helst. Det är lite mer avslappnat att ses hos varandra än att träffas på caféer med alla bebbar. Jag ska verkligen se till att bjuda hem alla innan vi flyttar. Är det något jag kommer sakna när vi träffar är det att bo nära mammagruppen, sådana trevliga tjejer träffar man inte på varje dag. Jag kommer ju kunna vara med i framtiden också, men det är så smidigt när man bara behöver röra sig runt knuten. Lätt att det rinner ut i sanden annars. I alla fall om man heter Camilla.

Man ska vara tacksam för tiden man har med sina kära

Idag glömde J mobilen hemma när han åkte till jobbet. 2 minuter efter att han gick hittade jag den på skötbordet. Jag sprang till fönstret för att spana, men då hade han redan hunnit åka. I vanliga fall brukar han ringa när han slutar, men nu kunde han ju inte det. När han kom hem från jobbet möttes han av två ambulanser och en polisbil utanför porten. Typiskt, gissa om han fick panik? Han rusade upp för trapporna och slängde sig in i lägenheten.. Där hittade han mig och Elton busandes i sovrummet och kunde dra en lättnadens suck.

Tyvärr verkar det dock som att någon av grannarna gått bort :(. Den senaste tiden har det hänt massor av saker som gjort oss påminda om hur tacksam man ska vara över tiden man får med sina nära och kära. Den varar inte för evigt.

Ordet tacksamhet räcker inte till för att beskriva det jag känner för min familj ♥

illa berörd

Såg precis ett avsnitt av unga mödrar Danmark, kan tänka mig att många andra föräldralediga roar sig med det också. Många i det programmet är ju rätt sanslösa, röker inne med barnen på armen och beter sig allmänt oansvarigt.

Idag handlade det bland annat om ett par man fått följa nu i ett par veckor, snäppet värre än alla andra. Deras lägenhet såg ut som skit rent ut sagt, gamla tallrikar med matrester överallt som det bara svärmade flugor kring. Flera djur, varav en katt som inte var rumsren och använde den framtida barnkammaren som kattlåda. På order av soc försökte dom skärpa till sig och städa, men blev tvungna att kalla in tjejens mamma och syster för att dom inte klarade av det själva. Medan dom sedan röjde runt satt paret framför varsin dator och spelade wow?! Djuren fick så småningom flytta och dom började äta riktig mat regelbundet. Innan åt dom bara en gång per dag, och det var mitt i natten. Det var verkligen ingen ordning alls, och jag tänkte att det är ett under om dom skulle få behålla sitt barn.

Dagen innan den planerade igångsättningen bestämdes det att så inte skulle bli fallet. 4 timmar efter förlossningen kom soc och tog barnet. Det var så otroligt hemskt att se. Hur hopplösa dom än må vara, så betyder det inte att dom älskar sitt barn mindre för det. Det måste kännas så vidrigt att någon annan bara kan komma och ta ens barn, man har inget att säga till om över huvud taget. Först gå och vänta 9 mån, planera och förbereda, föda sitt barn och sedan åka hem, mötas av en barnvagn i hallen och en iordninggjord barnkammare som ekar tom. Vilken mardröm.

Självklart måste soc ingripa när det krävs. Men på något vis känns det som att dom förtjänade en chans ändå, under kontinuerlig bevakning och med massor av extra stöd. Otroligt svår fråga..

Bra start

Nej, det är inte blod jag har på mackan.. Det är egengjord plommonmarmelad på hembakat bröd. Kan det bli lyxigare? Jag skulle kunna äta det varje morgon resten av livet utan att tröttna.


Städdag


Elton "hjälper" mig bädda rent i sängen


Idag städas det. Skönt att få det rent och fint. Dessutom kommer nya ägaren för att mäta lite i eftermiddag, och då vill jag inte att hon ska mötas av dammråttor i hörnen. Det känns jättekonstigt att någon annan snart ska bo här, det är ju VÅR lägenhet. Detta är våran första alldeles egna bostad, innan flyttade vi runt mellan olika andrahandslägenheter. Elton kommer inte ens minnas att han har bott här, men vi kommer alltid göra det!

Det närmar sig..

 

Elton sover middag och jag roar mig med att läsa inredningstidningar. Jag gör inte det speciellt ofta annars, men nu när vi snart ska flytta känns det extra kul. Från början hade vi tillträde till 1/5 i och med att vi inte visste hur det skulle gå med vår försäljning. När det gick så snabbt kunde vi ändra till 30/3 istället, snart bara en månad kvar med andra ord. Vi kommer ha kvar lägenheten till 13/4 så vi hinner göra det vi vill.

Exakt vad det är vi vill göra håller vi fortfarande på att klura ut. Allt kommer vi ju inte hinna med, men det känns bara kul. Ett hus är alltid ett pågående projekt känns det som. Och det är ju trots allt byggt 2002, vilket innebär att vi egentligen inte måste göra något alls. Det handlar mest om att vi ska sätta vår egen prägel. Att trappen ska bli vit är det enda som är spikat.


Eftermiddagen och ännu en ekonomisk soppa



Jag och Elton gick förbi ett café och köpte semlor när vi var ute idag. Det är något speciellt med att handla på ett café och få med sig en kartong med presentpapper runt, känns mysigt och lyxigt. Det var kö hela vägen ut på gatan, helt sjukt. Jag blev tvungen att lämna vagnen utanför och ta E på armen, den hade aldrig fått plats. Som tur var kunde jag hålla ett öga på den hela tiden genom fönstret.

Resten av eftermiddagen pysslade jag på hemma. Tvättade tre maskiner tvätt och vek tvätt från helgen. Bakade bröd och lagade mat. Elton har varit go och glad hela dagen, nöjd med att sitta och titta på när jag for runt.
Till middag blev det soppa, perfekt mat när man ska äta semla till efterrätt. God blev den också. Det bästa är att man kan variera den så den faller många i smaken. Helt veg eller med bacon, och för en mer barnvänlig variant ersätts chili med sambal vid sidan av. Den blev inte lika snygg som det var tänkt. Jag tog en röd och en gul paprika istället för två gula.

Soppa på majs och ugnsgrillad paprika med bacon och tomattopping

4 port


2 paprikor, gula eller orangea
1 hel vitlöksklyfta
450g frysta majskorn
1 liter grönsaksbuljong (1 l vatten och två tärningar)
salt och peppar
torkade chiliflingor eller sambal (valfritt)
bacon
tärnad tomat

Sätt ugnen på 250. Kärna ur och skär paprikan i strimlor. Lägg i en långpanna, ringa över olivolja och blanda om. Försök få skalsidan upp. Rosta i ugnen i 25 min.

Koka upp 1 liter buljong och tillsätt majsen och en skalad vitlöksklyfta. Koka upp, sänk värmen och låt puttra i 20 min.

Sleva upp ett par dl majskorn och ställ åt sidan i en skål. Lägg i den rostade paprikan i grytan och mixa allt slätt, tillsätt sedan majskornen och smaka av med salt, peppar och chili. Istället för chili kan man ha lite sambal oelek vid sidan av så var och en får ta själv.

Knaperstek bacon och tärna tomater att toppa med. Servera med ett gott bröd, typ kavring.

 


Inhandlat

Passar på att göra lite nytta idag när jag är pigg, allt har släpat efter här hemma. Prio 1 var dock att komma ut med Elton. Vi hade inte varit utanför dörren sedan i fredags, och jag har ärligt talat inte kommit ur pyjamasen en enda dag.

Vi tog en promenad och handade lite. Han behövde en ny overall, faktiskt hans 4:e sedan han föddes. Först hade han en i stl 56, sen en i 62 och en i 68. Alla var presenter, annars hade jag nog snålat och hoppat över 62:an ;). Nu fick han en i stl 80 som han kan ha säsongen ut. Jag planerar att vara ute mycket efter att vi flyttat til huset, och ibland är det ju kyligt genom hela maj.

Svart i fleece, 299kr på Åhlens

Weehoo

Jag är pigg!!! Kanske inte helt utvilad, men med tanke på veckan som varit är det en enorm skillnad. Igår kände jag att det inte gick längre, att vara uppe på nätterna alltså. Det är så lätt att tänka att man ska härda ut några veckor, ta det för vad det är och tillåta sig själv slappa hela dagarna. Jag kan tyvärr inte det. Det går bara inte, jag blir knäpp direkt. I vanliga fall har jag en liten lyckobubbla i bröstet.. och när jag blir trött är det som att den spricker, allt känns skit. Jag tänker inte klart, kan inte fokusera tillräckligt för att kunna ha rätt inställning till saker och ting. Så nu har taktiken ändrats, igen.

När J kom hem från jobbet tog vi ett taktiksnack. Alternativet var att han förvisades till soffan, så jag och E kunde få hela sängen för oss själva. Det kändes inte alls bra. Istället bestämde vi att E får börja natten i sin säng och att jag går upp med honom första gången han vaknar. Andra gången skulle jag ta över honom i vår säng och ha honom där resten av natten. Så fick det bli, och det gjorde faktiskt en enorm skillnad. Igår morse kände jag mig gråtfärdig när vi gick upp, idag behövde jag bara titta på Elton för att bli helt genomlycklig. Vi låg och gosade i sängen länge!



Den här bodyn var det J som tittade ut på HM. Min reaktion vad "NEEJ, vad töntig", när jag såg den på galgen. Men jag måste hålla med om att han är jättecool i den, ett bra köp. Allt klär ju en skönhet ;)

Till den där pappan

Som går och längtar hela dagarna på jobbet. Ändå kommer han alltid hem med ny, välbehövlig energi. Vi älskar dig bästa J ♥



Jag lyssnar på er..


Min inställning till ersättning har alltid varit att det säkerligen inte går någon nöd på barn som får det. Men det naturliga för mig är att ge Elton bröstmjölk så länge som möjligt. Av någon anledning har jag känt mig lite olustig dom få gånger vi testat ersättning, som att det inte är rätt.

Vi testade i alla fall att ge honom det igår kväll innan han skulle gå och lägga sig, i och med att flera rekommenderade det. Jag var intresserad av att se om det hade någon effekt, och skulle det ha det vore det grymt. Tyvärr var det nog inte riktigt rätt läge att testa igår. Elton var inte sig själv på hela dagen. Han var kinkig och eländig, något stämde inte riktigt. Han drack i alla fall med stort intresse till att börja med. Men jag tror inte han såg det som mat, mer som en annorlunda aktivitet. Det blev nog inte mer än en halv dl, sen tröttnade han och ville bli ammad.

När vi skulle lägga honom ville han inte alls ligga själv i spjälsängen. Vi försökte med exakt samma saker som hela förra veckan, men han blev jätteledsen och grät helt hjärtskärande. Det slutade med att både jag och J lade oss med honom i vår säng, då somnade han. Han vaknade två gånger innan vi gick och lade oss, sista gången kunde jag lägga honom i spjälsängen. Tror faktiskt han sov 3-4 timmar i sträck efter det, men sen vaknade han 5 gånger från 3 tiden till dess att vi gick upp vid 8. 1 gång i timmen med andra ord.


Ur slag

Min kropp har gått i strejk, så känns det just nu. Sjukt trist att blogga om att man inte rest sig ur soffan, men så är det och därför har jag låtit bli. Jag tror det är den nya nattrutinen i kombination med näringsproblemet som tagit knäcken på mig. Det är trist eftersom nattningarna trots allt går väldigt bra, Elton somnar själv i spjälsängen utan knussel. Han är verkligen så duktig, problemet är bara att han fortfarande vaknar 4-5 gånger per natt och vill äta. Jag sätter mig på sängkanten och ammar honom, sen lägger jag tillbaka honom i spjälsängen. Inga problem det heller, men min nattsömn blir fortfarande helt sönderhackad. Har varit så trött i några dagar att jag känt mig febrig, och så fort jag reser mig upp har jag fått blodtrycksfall och behövt sätta mig igen. Jag avskyr att inte ha ork. Idag känns det lite bättre. J tog upp E imorse, så jag fick sova lite extra.

Vi kommer fortsätta köra på detta i ett par veckor nu ändå, jag är inte redo att ge upp än. Förhoppningsvis behöver han vänja sig vid det nya. Att han ska börja sova hela natten känns ganska avlägset just nu, skulle han bara vakna 2 gånger blir jag nöjd. Tydligen sov jag själv inte en hel natt under mitt första levnadsår, min bror däremot började med det bara efter ett par veckor. Hur kan det vara så olika? Vad beror det på?

Gårdagen i efterskott

Mamma och Madde kom på kvällskvisten. Vi åt tiramisun som var si sådär, brist på kärlek under tillagningen skulle jag tro. Elton fick vara vaken 1 timme extra för att hinna träffa dom, men det gick så bra så. Han var en riktigt glad kille!



J fick en försenad födelsedagspresent, en brödrost med inbyggd radio. Så jäkla kul, och väldigt mycket J :)

Fika med bästa sällskapet

Madde och Elton. Mormorn har vi lämnat in hos frissan!


Om varför jag äter måltidsersättning och får till en tiramisu

Angående gårdagens inlägg "hunger" så fick jag frågan om varför jag äter måltidsersättning. Bra fråga, och jag förstår att man kan undra det. Speciellt om man ännu inte har några barn. Själv tycker jag det var ganska bra att åtminstone tre av dom fyra måltider jag åt under förmiddagen var "riktigt" mat. Men här kommer ändå världens längsta svar på en väldigt kort fråga..

Det finns bebisar som sover under vilka förhållanden som helst, och som kan sitta och jollra för sig själva hela dagarna. Sen finns det bebisar som är precis tvärt om. Om man som förstagångsförälder får den sistnämnda sorten är det lätt att göra misstaget att "rätta sig" efter barnet, eftersom man faktiskt har möjligheten att göra det. När man väl får barnet att sova sänks volymen på tv´n, det tassas på tå mellan rummen och gud nåde den som spolar i kranen eller toaletten. Får man flera barn har man inte möjlighet att göra det misstaget.

Jag tar idag som ett exempel. Min mamma och syster kommer på besök ikväll så jag tänkte bjuda på Tiramisu. "En sådan slänger jag väl ihop på ett kick", tänkte jag entusiastiskt imorse. Gick upp och gjorde i ordning oss, åt frukost, sen var det dags att försöka få Elton att ta en förmiddagsvila. Han somnade, och under tiden han sov tassade jag på tå. Efter någon timme började jag förbereda den första lunchen. Mackor med tonfisk, ägg och majonäs samt en sallad. Elton vaknade under tillagningen, maten intogs med honom i knät.

Efter det matade jag och bytte på honom, sen gick vi till affären. Bara det tar någon timme i sig. Väl hemma igen tryckte jag i mig två nävar cashewnötter, sen sov vi middag tillsammans (faktiskt). När vi vaknar inser jag att jag måste börja med Tiramisun. Det tar några timmar för den att "sätta sig" i kylen. Innan ser jag till att mata Elton och byta blöja, för att ha så bra förutsättningar som möjligt. Sätter honom i babysittern och börjar. Efter ca 1 min börjar han låta missnöjd, efter 2 min är han galet arg. Jag tar honom i bärselen istället och fortsätter, där är han nöjd i ytterligare några minuter innan han börjar gallskrika. Testar att lägga honom på filt istället, fungerar inte heller. Jag fortsätter till den ljuva musiken av barnskrik och slevar i mig några skredar smet i farten.

Det jag vill komma fram till är att jag är väldigt tacksam över att kunna ta till en måltidsersättning då och då! Sen måste jag tillägga att jag inte skulle vilja ha Elton på något annat sätt. Han är perfekt som han är, och vem skulle inte vilja umgås med mig 24/7 ? ;). Men jag kan erkänna att det bli skönt när han kan börja roa sig själv lite.

Barntapeter

Hur kul är det inte att inreda ett barnrum? Man kan låta kreativiteten flöda fritt och frossa i färg och form.. eller kan man det? Det är lätt att tänka att det ska vara färgglatt och kul att leka i, men det ska ju också vara vilsamt att sova i. Jag håller på att kika på tapeter till Eltons rum, det finns så otroligt mycket fint!

Sandbergs kollektion Kaspar&Saga II




Mr Perswall, Hide And Seek




Aimée Wilder



Klockan är 20.00

Elton sover och vi soffmyser. Kontraktskrivningen gick bra, skönt att kunna stryka den punkten.

Hungern fick jag bukt med till slut också. Fast nu känner jag hur det kurrar lite igen, haha. Jag har funderat lite och jag tror det kom efter att jag inte åt tillräckligt igår. Städade och donade hela dagen, mellanmålen blev bortglömda. Jag får nog sköta mig slaviskt om jag ska kunna fungera. Förbränningen är väl helt enkelt på topp. Förstår att det säkert låter som ett fånigt lyxproblem. Men jag kan lova att det inte är så enkelt som det kanske kan låta. Att sitta och frossa i en massa godsaker en hel dag är ju trevligt, men ibland vill man kunna göra annat också.

Sen har man ju en liten guldklimp som tycker det är jättetråkigt när dom där föräldrarna sätter sig ner för att äta ;)


HUNGER

Nu börjar jag på allvar undra om allt står rätt till i min kropp.. Kan det vara amningen som tar så otroligt mycket energi? Visst.. Elton är en välgödd bebis, men ändå. Jag har beställt tid på vårdcentralen för att ta prover så det inte handlar om något annat, men det är två hela veckor kvar tills dess. Just idag känns det ohållbart. Trots att jag äter och äter dalar bara vikten, - 4 kg bara sedan jul. Även om jag inte räknas som underviktig är min kropp inte byggt för att väga som jag gör nu, det är jag säker på. Det börjar påverka orken rejält. Känns som jag har ett stort hål i magen och är darrig, svårt att koncentrera mig på saker (blogga till exempel).

För att ge en bild kan jag berätta vad jag ätit idag mellan kl 09.00 - 13.30.

- 3 ostmackor med gurka
- 1 färdiglåda med familjen dafgårds flygande jacob
- 1 skål med fil och musli
- 1 dl vispgrädde (som jag drack rakt upp och ned)
- 1 liten tallrik kycklingrester från igår, och två nävar spenat
- 1 måltidsersättning
- 1 tomat

Har ätit konstant hela dagen och det känns fortfarande som jag håller på och svälter ihjäl. Nu måste jag packa ihop mig och Elton för att möta upp J, vi ska och skriva om kontraktet på huset eftersom vi ändrat inflyttningsdagen. Känns lagom lockande att dra iväg.. är totalt orkeslös :(

Slapparmorgon


Trött mamma idag

Igår hade vi ännu en lyckad nattning, E somnade i sin egen säng utan några större problem. När vi lade ner honom först var han lite missnöjd, och vi fick gå in några gånger och säga godnatt. Tillslut blev han ledsen, så då gick jag dit och sjöng en sång. Han verkar gilla när någon sitter bredvid, och det har vi inga problem med. Så länge han ligger där och är nöjd kan jag sitta bredvid hur länge som helst. Nu handlade det bara om 10 min, sen somnade han. Vi ser på honom att han faktiskt VILL sova, det handlar inte om att det bara "råkar" bli så. Det känns skönt!

Han "sov" mellan 20.30-07 och vaknade 4 gånger under den tiden. Jag tog upp och ammade honom alla gångerna utom sista, då låg han i vår säng. Att gå upp två gånger per natt skulle kännas ok, fler blir för mycket. Det blir ju bara ett par timmar sammanhängande sömn åt gången, när han ligger hos oss går jag på autopilot och märker knappt av att han vaknar. Får försöka balansera det hela tills han börjar sova längre stunder i sträck.

Alla ♥ dag

Jag välkomnar alla anledningar att fira, så även alla hjärtans dag! Däremot tycker jag inte man behöver köpa massor med presenter. Det räcker att visa varandra lite extra uppskattning.. och äta något gott såklart ;). Vi firade med kyckling i lergryta och citronsås. Till efterrätt åt vi mums mums.. mums!

J försökte roa E genom att dra runt filten på golvet i hela lägenheten. Alla knep är bra utom dom dåliga ;)

 


Lyckad sovrutin

Läggningen igår gick över förväntan. Vi började som vi gjort nu i några veckor, läsa saga och sedan amma i vår säng. Han älskar verkligen när vi läser för honom, så länge han inte hunnit bli övertrött. Han är oftast lite gnällig när vi först lägger oss, men så fort vi tar fram boken tystnar han och blir jätteintresserad. Ibland sjunger vi några sånger också. Under amningen brukar han vanligtvis somna, men dom senaste dagarna har han inte gjort det. Vi har fått ta upp honom och lägga honom flera gånger. Att han var sjuk spelade nog in en del, men hur som helst blir det väldigt jobbigt att behöva göra om det hela kvällen tills vi själva går och lägger oss.

Vi bestämde att det var dags att han börjar somna i sin egen säng. Efter amningen lade jag honom där, sa godnatt och gick ut. Han låg där i kanske 5 min innan han började gnälla, då gick jag in och sa godnatt igen utan att ta upp honom. Han började gråta, men det var ingen hysterisk gråt utan mer "jag är uttråkad och missnöjd". Därför kändes det inte så farligt jobbigt att låta honom ligga kvar. Vi fick gå in några gånger för att visa att vi fanns i närheten.. den sista gången satt jag mig bredvid och strök honom på magen och sa "schhhh, schhh", då somnade han efter några minuter. Det kändes så bra att vi lyckades få honom att somna utan bröstet, och att han dessutom inte blev speciellt ledsen heller.

Han vaknade 2 gånger mellan 20.30 och 23, innan vi gick och lade oss. Första gången räckte det att jag gick dit och "schhh"-ade och strök honom över magen. Andra gången tog jag upp och ammade honom ett par minuter, sen lade jag ner honom i spjälsängen. Trots att han var halvvaken accepterade han det och somnade om direkt. Nästa gång var mellan 2-3, då tog jag upp honom, ammade och lade tillbaka honom i spjälsängen. Sen sov han till strax efter 5, då hade blöjan läckt så jag bytte och tog över honom till vår säng. Efter det har jag dålig koll på hur många gånger han vaknade. Någon gång till blev det innan 8 då vi gick upp.

Riktigt bra tycker jag, lovande!



Farväl Birk

Den jobbiga nyheten jag nämnde imorse var att J´s familjs hund, Birk, blivit väldigt sjuk, och idag lämnade han oss :(. Han är den klokaste hund jag någonsin träffat, så otroligt god och snäll. Tänk vad man fäster sig vid sina djur? Det är rena tragedin när man måste skiljas åt. Han fick i alla fall många lyckliga år med en familj som älskade honom högt!

Det är alltid lika svårt att återberätta en histora när man inte var med själv, men jag ska göra mitt bästa. Birk föddes i Säter, och det var dit Mamma Å åkte med J och hans bror H för att välja en valp. Det fanns (6?) valpar i kullen, mamma Å ville ha en stark hund att ta med på jakten och tyckte dom skulle ta en av de större. Det ville inte J och H, dom ville ha den minsta och klenaste valpen av alla. Som tur var gick mamma Å med på det, och det nämner hon ofta att hon är väldigt tacksam över. För en finare och snällare hund hittar man inte.. Han var den bästa familjehund man kan tänka sig.

Vila i frid Birken ♥




Min lunchdate


Vi måste köpa en barnstol till Elton så han kan sitta med vid bordet på riktigt

På tallriken har jag världens godaste vegitariska lasagne (Tack för receptet mamma). Har man en matberedare går tillagningen på ett kick. Vill man att dte ska gå ännu snabbare kan färdigkryddad tomat/pastasås användas som bas.

6 port

Såsen:
1-2 gula lökar
2 selleristjälkar
3 burkar krossade tomater + 1 burk vatten
2 msk tomatpuré
6 rivna morötter
2 buljongtärningar
2 hackade/pressade vitlöksklyftor
1 msk torkad oregano
1 tsk paprikapulver
Valfritt: 1-2 dl vispgrädde
en näve färsk basilika
salt och peppar

1 stor burk keso
Lasagneplattor
ev riven ost på toppen
ev färsk spenat

Kör lök och selleri i matberedaren till ett mos, lägg åt sidan och riv sedan morötterna i matberedaren. Mjuka lök och selleriblandningen upp i en panna någon minut. Tillsätt tomatpure och morötter, stek med en stund , sedan i med tomater, vatten, buljongtärning, vitlök, oregano och paprikapulver. Eventuellt torkad basilika istället för färsk, (färsk ska i på slutet). Låt koka ihop ca 20-30 min, sen i med grädde och färsk basilika. Smaka av med salt och peppar.

Varva såsen i en form tillsammans med keso och lasagneplattor, färsk spenat är också gott att blanda i. Toppa med riven ost, sen in i ugnen.


Elton är sjuk

Han har fått någon slags magåkomma, det började i förrgår och bara rinner ur honom. Lilla stackaren, inte kul alls.

Gårdagen var väldigt jobbig över lag. Förmiddagen var helt ok, sen fick vi en väldigt jobbig nyhet som gjorde oss ledsna. Det är jobbigt att inte känna sig på topp som förälder när man har en sjukt barn att ta hand om. Elton var så trött, men hade jättesvårt att komma till ro och somna. Han spände sig och gallskrek, det märktes att han hade ont i magen. Vi har börjat lägga honom mellan 19-20, men igår var klockan 22 innan han kom till ro. Så fort han somnade till var det något som störde honom så han vaknade igen. Vi låg med honom i sängen nästan hela kvällen och försökte. Tillslut somnade han, men det har varit lite oroligt inatt. Tror vi alla tre sovit dåligt och stört varandra. Mår han bättre ikväll ska vi börja vänja honom vid att sova i egen säng.

Vår?promenad

Idag har vi varit ute och njutit av det fina vädret, det kändes verkligen som att våren är på intåg. Riktigt skönt var det.. fler sådana dagar tack! Det är extra skönt att vara ute när J är med, så kan vi turas om att bära E. För i vagnen vägrar han ligga. Det går lite bättre nu när vi börjat sätta honom upp lutad mot en kudde, men det är inte poppis långa stunder det heller. Han vill vara med på samma villkor som oss andra ;)











Mer vegokäk

Dags för er LCHF:are att blunda, för här kommer en riktig kolhydratbomb som är farligt god. Pasta med sötpotatis, blåmögelost och pinjenötter blev gårdagens ljuvliga middag.

Såg inte mycket ut för världen, men det var riktigt svårt att sluta äta..


6 port (man kan frysa in halva såsen och ta fram vid ett senare tillfälle)

1,5 kg sötpotatis
1 gul lök
2 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
1 msk smör
3 msk marsalavin
1,5 dl vatten
salt och peppar
100g pinjenötter
500g bred pasta
6 salviablad
150g blåmögelost

  • Skala och tärna sötpotatisen i 2 cm stora tärningar. Finhacka löken och fräs i olivolja i en stor tjockbottnad panna.
  • Strö över paprikapulver när löken börjar få färg. Blanda i potatistärningarna och smöret, vänt runt tills det blandas.
  • Tillsätt marsalavinet och vattnet, koka upp och lägg på locket. Sänk värmen och låt sjuda i ca 20 min, eller tills potatisen är mjuk (ej mosig).
  • Koka upp pastavatten och rosta pinjenötterna under tiden. Smaka av potatisen med salt och peppar när den kokat klart, men tänk på att osten tillför sälta
  • Koka pastan enligt anvisningen och klipp ner salviabladen med potatisen. Spara lite pastavatten i en kopp när du häller av.
  • Rör sedan ner pastan med potatisen och blanda i pastavatten tills det är lagom såsigt.
  • Avsluta med att smula ner osten och strö över pinjenötter. Lite flingsalt är gott att strö över på tallriken.


En tripp

Det blev en liten vända runt Sumpan. Skönt att komma ut lite. Vi behövde ju handla, plus att J skulle hämta ut nya linser på Synsam. Jag och Elton passade på att kolla på glasögon. Egentligen älskar jag glasögon, men av någon anledning fastnar alltid håret i dom och rycks av. Bär jag glasögon för ofta får jag en ofrivillig lugg.

Huruvida Elton kommer få synproblem återstår att se. Med två halvblinda föräldrar är nog risken överhängande. Fast på min sida av släkten verkar männen klara sig, så det finns hopp!


Jag börjar kunna se det

Det var kul att så många tyckte att Elton var lik mig på dom här bilderna jag lade upp innan vi åkte till Mora. Innan har vi bara fått höra att han liknar sin far. Det är nog mycket att dom delar samma färgskala. Nu börjar jag dock själv kunna se själv att E blir mer och mer lik mig. Det verkar vara vissa miner och ansiktsuttryck vi har gemensamt.



Idag är hela familjen samlad och vi tar det lugnt. Sov länge, sen gick jag och Elton upp och tog en dusch. Nu sover han middag medan jag och J slappar lite i soffan. Några vidlyftiga planer har vi inte. Åka och handla till en god middag känns lite lagom.

Vår fredagskväll

Just precis i denna stund tittar Elton på Cops medan J sjunger "Lilla Elton, lilla Elton", om och om igen till Broder Jacob melodin. Så fort han slutar sjunga börjar E att gråta. Dags för sängen med andra ord ;)

Vi har ätit kanongod kikärtsgryta alá Cissi. Den kommer jag helt klart göra flera gånger, nyttig, billig och god. Det enda vi gjorde annorlunda var att ta 1 dl vitt vin istället för vatten, för att få lite helgkänsla på rätten. Lyxmat för mig är vällagad mat med fina ingredienser. Vi äter sällan det klassiska "kött, pommes och färdig-bea", även om det också händer. Nu ska lillfisen nattas, sen har vi en påse lösgodis som väntar i skafferiet. Det får ju vara någon måtta på nyttigheterna.


Killarna tidigare ikväll

Ett år sedan

Kul med lite tillbakablickar då och då tycker jag. För exakt ett år sedan befann vi oss i fjällen och firade J´s och svärmors 75års dag. Jag var gravid i v7, och vi hade precis kläckt nyheten för våra föräldrar. Jag var så sjukt illamående hela resan, men det var mysigt ändå.

Såhär låg jag 95% av tiden..



Det var inte allt som hände den månaden. När vi kom hem från fjällen drog vår köksrenovering igång. Pappa bodde hos oss hela veckan för att hjälpa till, eller snarare göra jobbet. Under den veckan började jag få blödningar och trodde jag fått missfall. Vi fick komma och göra ett ultraljud där det visade sig att det var en till synes frisk och välmående liten krabat som låg i magen. Stor som en jordnöt med ett pickande litet hjärta. Lyckan var total! Kan inte fatta att det bara är ett år sedan..

Mora

Bloggappen ville inte fungera där. Fick upp ett inlägg dag två, men det var allt. Så fort jag kom hem igår kväll gick det utan problem igen. Märkligt. Blev inte av att sitta vid datorn heller, så det får bli en försenad rapport!

Dagarna swischade förbi som vanligt, intensivt men kul. Som vanligt blir det lite problem att hinna med att träffa alla så mycket som man vill, men vi lyckades faktiskt ganska bra även denna gång. Men nog är vi lite slitna allt.. luftombytet gör ju sitt också. Det blir lugna puckar i helgen.

Kameran åkte fram i sista minuten innan vi skulle till att åka, så några bilder blev det i alla fall :)


En riktig "fånga ögonblicket-bild". Madde, Elton, Bolo och Billy


Elton passade på att kika i fotoalbumet från när morsan var bebis


Gammelmormor fick vi chansen att träffa!


Morbror Micke kom förbi på lite Eltonmys


Sarah också!


Moster Madde käkade blängsylta till lunch ;)


Emma och Anki, mina kusiner!


Vi hann förbi farmor på lite smörgåstårta innan vi åkte också. Hon fyllde år!


Sen satte vi oss på tåget. Väl hemma väntade ett dukat bord och en pappa som längtat röven av sig ♥

Esteten

Igår konstaterade vi att Elton verkar vara estetiskt lagd. Först satt han med (sin) mormor och läste inredningstidningar på förmiddagen med stort intresse. Sen när vi var hemma hos (min) farmor och fikade satte hon sig med honom vid pianot, han älskade det. På kvällen fick han spela ännu mer piano med (sin) farmor. Han lever med andra ord upp till sitt namn ;)

Hos farmor/svärmor igår..


Sovrutinen ja...

En sådan hade vi, ett tag..


Barnpassning

Vi kom fram som vi skulle igår. Elton skötte sig utmärkt hela vägen, vaken men glad. Vi har haft fullt upp med att umgås så jag har prioriterat bort datorn.

Jag behöver nog inte säga hur poppis Elton är här. Alltid är det någon som vill gosa med honom, mina armar och axlar får vila upp sig ordentligt. Madde (syrran) är ett geni när det kommer till barn. Det har hon varit sedan hon själv var ett. Jag kan sitta och prata med någon och plötsligt tänka "vänta nu, jag har ju en son..vart är han? varför låter han inte?". Då är han alltid med Madde. Jag kan trycka över honom i famnen på Madde och säga åt henne att roa honom en halvtimme medans jag gör.. ja, vad som helst. Hon lyckas alltid. Vet inte vad hon gör, men rätt är det. Tror det är för att hon går in i själva barnpassningen helhjärtat och inte får panik när ungar gnäller. Hon fattar att det är full aktivitet som gäller, att sitta på häcken med ungen i knät fungerar inte. I alla fall inte på min. Nu menar jag inte att dom andra är dåliga barnpassare.. det är bara det att Madde är i en klass för sig ;).

Kan inte komma på vem (eller vad?) Elton liknar på den här bilden.. det ser bekant ut på något sätt..

Systemkameran släpade jag med mig hit, den har inte kommit fram en enda gång. Imorgon..


Självklart..

Gissa vilka som fastnade i hissen på T-centralen? Jovisst... Låg på larmknappen i flera minuter innan jag hörde ett matt "ahlo" i högtalaren. Hann få lite hjärtklappning under dom minuterna kan jag lova. Mest för att jag inte ville missa tåget ;). Det gick bra som tur var, nu är vi påväg!


Nu drar vi

Upp till Mora.. :)


Giovetsigryta



Tror detta är vår favoritgryta, vi gör den ofta. J säger att det är världens bästa matlådemat. Jag har döpt den till Giovetsigryta för att den påminner mig om den Grekiska rätten Giovetsi. Recept på både min variant och originalet hittas HÄR.


SÅLD

Nu är kontraktet skrivet och allt är klart. Tjejen som ska flytta in är i vår ålder och verkar jättegullig, och det känns toppen. Vill ju inte att lägenheten ska behöva ha vem som helst boende hos sig ;). Hennes mamma var med också och erbjöd sig ta hand om Elton under tiden, förskolefröken och allt. Trodde inte han skulle acceptera det, men han var hur nöjd om helst hela tiden.

Efter vi skrivit kontrakten bar det av bort till huset. Det var faktiskt ännu finare än vi mindes från visningen, vilket kändes väldigt kul. Nu längtar vi verkligen. Det var samma sak där också.. säljaren var verkligen hur trevlig som helst, riktigt helylle. Känns skönt att ta över huset efter honom.

Inte alls för stort


Stl 80 var alldeles perfekt, lite att växa i men ändå inte för stort. Ärmarna får vi vika upp, men det gör ingenting. Vår 4 månaders har kläder för bebisar mellan 9-12 månader, haha.

Söndagsmorgon

Började dagen med att kiss-sanera bäddmadrassen, sen åt jag frukost till ljudet av en gnällig lillfis. Kanske inte riktigt det jag önskade mig, men hellre det än att vakna upp vrålbakis efter en krogkväll! Tyckte att J förtjänade en sovmorgon, så jag lät bli att väcka honom. Tillslut hade jag dock inget val.Eltis behövde sova middag och min sänghalva var fortfarande blöt. Apropå det har vi en ny sovrutin som jag ska berätta om sen.


Vädret kan man inte klaga på. Det får gärna vara lite kyligt så länge solen skiner tycker jag!

Idag ska vi och skriva kontrakt på lägenheten, skönt att få det överstökat. Efter det ska vi faktiskt ut till HUSET. Vi ska träffa nuvarande ägaren och prata igenom lite larm och tv-abonnemang bland annat. Sen har han lite grejer som vi får köpa om vi vill. Han ska flytta till lägenhet och behöver inte trädgårdsredskap och sådant längre. Får se vad han har att erbjuda!

Hemmagjord pizza, bästa helgmyset



Egenlagad pizza känns mycket fräschare än köpt tycker jag, inte alls lika tung och flottig. J gjorde fullkornsdeg också, det blev riktigt smarrigt. Toppade gjorde vi med vanlig ost, getost, färsk spenat och serranoskinka.

Nu är lillfisen nattad och jag och J ska precis börja på 4:e säsongen av True Blood. Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll!

Nytt till Lillfisen



Det blev en lyckad shoppingtur måste jag säga. Vi åkte till Solna C och gick i gallerian med Elton i bärselen. Han var nöjd hela tiden och somnade till och med på slutet. Bärsele är helt klart modellen under shoppingturer. Vi köpte 7 nya bodys i neutrala färger, dom måste ju matcha de nya dregglisarna vi beställt. Ett par nya byxor blev det också. Han har redan flera andra som han kan ha ett tag. Ett packe strumpor plockade jag i farten, sen visade det sig att dom var alldeles för stora. Men det är väl bara en tidsfråga innan herr storfot växer i dom. En tjocktröja blev det också, på rea!

Jag köpte lite hårfärg till utväxten, så det ska jag gå och ta itu med när Elton tar sin eftermiddagsnap!

Första besöket på simhallen

Det blev aldrig tillfälle att berätta det igår, men jag och Elton var faktiskt på simhallen igår för första gången. Vi följde med Sabina, Tom och Veronica &Frank som hade varit där innan och hunnit bli lite rutinerade. Det gick faktiskt riktigt bra, och Elton verkade tycka att det var en riktig hit. Han blev lite rädd innan när vi ställde oss under duschen, hemma duschar vi honom alltid med mjukaste strålen på handduschen, så han fattade väl inte vad det var för hårda droppar som ramlade ner på honom. När vi klev ner i poolen såg han förvånad men nöjd ut. Flöt som en liten kork gjorde han, försökte dricka vattnet hela tiden så jag fick passa så han inte hade huvudet för nära ytan. När vi kom hem var båda helt slut, sov tillsammans i säkert 2 timmar. Riktigt skönt var det, men jag kände mig lite groggy när vi vaknade. Har inte sovit middag sen precis efter förlossningen.

Bilder från imorse. Det var så härligt att vakna upp hela familjen tillsammans, med vetskapen om att allt nästan är klart med försäljningen.

Vår härliga lilla pösmunk ;)

Idag är det en shoppingtur som står på schemat. Elton har haft en växtspurt igen och har nästan inga kläder som passar. Det är mest strl 68 vi har nu. Byxorna passar fortfarande, men bodysarna är alldeles för små. Jag tror faktiskt vi hoppar över 76 och går direkt på 80. Det gör ju inget att det är lite rymd.

Nu är det över..

nästan i alla fall. Vi har en köpare, nu ska bara kontraktet skrivas. Äntligen kan vi picka hål på stressbubblan och börja leva igen. Känns verkligen som att livet varit på paus under dom här veckorna. Det har varit svårt att glädjas åt huset, erller något annat heller för den delen. Men nu kan vi det, och det känns helt underbart.

Jag undrar vem det är som kommer att flytta in här.. hoppas det är en bra person. Vi har varit väldigt lyckliga här, och den energin tror jag satt sig i väggarna. Innan visningen klappade jag lite på lägenheten och bad den vidarebefodra den positiva känslan till dom som skulle komma (knäpp, jag vet). Men jag tycker man ska visa uppskattning och respekt för allt man har i sitt liv, även det materiella :)

Dags att hålla tummarna igen då!

Nu är visningen över, förhoppningsvis den sista. Annars måste vi lägga ut nya visningsdatum på nätet igen, och då börjar hela karusellen om från början. På något vis tror jag dock att det kanske blir lättare för varje gång, man får lite rutin på vad som ska göras innan.

Det var aningen drygt att göra det själv idag, även om det gick. Sista timmen låg Elton och skrek konstant. Jag var tvungen att bli klar med allt så det var inte mycket att göra. Så fort vi kom ut slocknade han i vagnen. Vi mötte upp med J och drog en tvårätters på Donken. Jag kände mig lagom fräsch.. först städa hela dagen och bli svettig, sen sitta där och trycka en big mac och paj ;)


4-månaderskillen

Pausar i städandet. Det är inte så mycket att göra eftersom vi storstädade i helgen, mest en uppfräschning. Den här gången låter vi Eltons säng och soffdivanen stå kvar. Orkar inte bära in allt till grannarna igen, dessutom kan det ju vara bra att dom får se hur mycket som faktiskt får plats också.

Det blev inget riktigt 4-månadersinlägg till Elton igår, så det kommer nu istället. Det känns som att vi kommunicerar bättre med varandra nu, som jag skrev här om dagen är det inte bara storgråten han tar till längre. Nu spänner han blicken i oss och gör andra ljud när han vill något. Det är bara när han är trött som han blir hysterisk. Han leker bra själv nu också, allt ska in i munnen. Kan även berätta att vi slutat med minifom nu, det verkar gå bra. Dessutom sa han faktiskt mamma idag ;).. eller snarare mamama, och troligtvis var det väl mest en slump. Längd och vikt har jag ingen aning om, det var någon månad sedan vi var på BVC nu.

Försökte ta lite bilder, men det var inte Elton så intresserad av idag. Hur mycket jag än apade mig var han bara butter. Men det är kul med lite sådana bilder också. Den fina overallen fick han av morbror Micke och Sarah i julklapp. Vi har längtat efter att han skulle växa i den!


Lägenhetsnytt

Jag har svårt att motivera mig till att blogga just nu, eller att ens sitta med datorn för den delen. Kollar mailen i mobilen, det är allt. Hamnar jag framför datorn glider jag bara in på hemnet för att analysera konkurrensen, börjar bli tröttsamt. För att dra en snabb status på lägenhetsfronten så är det omvisning imorgon. Det är 3 personer som är intresserade, två har redan sett den. Hade hoppats på att fler i och med att det var så många på den första visningen. Men vi får väl vara glada att det inte står helt still. Vill bara att allt ska vara över nu så vi kan slappna av och bara fokusera på att få flytta in i huset. Nu känns det lite som vi går runt i en spänningsbubbla.

Idag bestämde jag mig i alla fall för att försöka strunta i alltihop och bara njuta av att vara tillsammans med Elton. Vi gick ut på en långprommenad på förmiddagen, sen har vi bara myst resten av dagen. Smaka morot fick han göra. Vi hade inte tänkt börja med smakisar redan nu, men jag kunde inte hålla mig. Han gillade det.. vad förvånad jag är ;).

Nu ska jag sluta skriva en massa osammanhängande text och gå och lägga mig. Har varit trött sedan 19 men inte velat ge efter. Hmm, det beteendet låter bekant på något sätt?!


En stor dag

Idag har vi mycket att fira. Elton blir 4 månader, och min syster Madde fyller faktiskt 17år. Hipp hipp hurra, grattis till båda mina älsklingar!

Fanns inte så många bilder att välja mellan på de två tillsammans. Måste ändra på det nästa gång vi ses

RSS 2.0