M

Nu sitter jag på tuben på väg hem till M. Det känns så himla skönt att vi ska vara där ett par dagar nu och slippa släpa grejer, nu har jag allt där och kan bara åka raka vägen dit! M är så söt, vi när fått en egen hylla i kylen och en korg i badrummet där vi kan ha våra grejer :). Nu ska jag möta upp J och handla något att låga till middag!

En ofrivillig morgonpromenad

100media_imag003 (MMS)

Imorse när jag skulle åka till jobbet var det stopp i tunnelbanan, klockan var halv 8 och de hade pågått i 5 timmar. Det var total kaos. Tillslut kom det ett tåg där jag lyckades pressa in mig själv. Kom hela vägen till Alvik där det skulle det bli ersättningsbuss. När jag klev av t-banan var det så tjockt på perrongen att jag blev rädd att jag skulle bli nedknuffad på spåret. Att komma för sent till jobbet = döden för alla stockholmare. Dom blir djuriska och kliver utan vidare över lik för att vinna 2 extra minuter. Det är djungelns lag och inget annat som gäller. Jag insåg att jag varken skulle kunna komma med, eller ens ville komma med en ersättningsbuss. Genom folksamlingen lyckades jag spana in en karavan gående mot vad jag gissade var stan, så jag bestämde mig för att ansluta på vinst och förlust. Mitt lokalsinne är ju inte det bästa och västerort är jag verkligen inte bekant med alls. Jag hade dock rätt och lyckades ta mig till jobbet utan några som helst problem. Så det blev faktiskt en väldigt bra morgon, trots att jag blev lite sen. Nu har jag lunch och dagen är snart slut :)


Björnfittan

Jag skrev ju att Åsa hittade en jättefin björnfitta under resan. Jägare som hon är tyckte hon att den skulle vara perfekt under jakten, värme, kamoflage. Ja, vad vet jag. Skitsnygg var den i alla fall och vi föll pladask för den alla tre.

När jag visade bilderna för Mamma konstaterade hon också att det var något särskillt med den. På något sätt plockar den fram det bästa ur oss alla, som i filmen "systrar i jeans", om ni sett den.

Var och en får bedöma själv. Här kommer det i alla fall, "knasfamiljen i björnfittan"...

Ägarinnan själv





Jörgen är nog den som tyckte allra bäst om björnfittan. Han ägde åt sig den totalt och stackars Åsa hade inte en chans.


Tänk att det det var en björnfitta som krävdes för att locka fram glamouren?






Renoveringsstatus

Tänkte att det är dags att visa hur det går med renoveringen. Som ni ser på bilderna nedan går det faktiskt framåt, tack och lov. Nu börjar det ju faktiskt se ganska "beboeligt" ut.  Fast jag tycker nog att det borde hänt mer på 2 veckor. Det skulle kännas bra om dom började kakla innan veckan är slut.

Nu..

För två veckor sedan...


Jag börjar i alla fall se ljuset i tunneln nu. I början av veckan kändes det kanske inte totalt svart, men jävligt grått i alla fall. Det berodde nog mest på tröttma dock, och lite pms. Att behöva pinka i en park i söndags var droppen som fick bägaren att rinna över. Nu känns det i alla fall mycket mycket bättre och jag är mig själv igen. Vi ska iväg och bo hos Malin i några dagar. Det känns grymt bra att vi kommer slippa allt här, och framför allt slippa flytta på oss vareviga dag.

Vi har verkligen vänner av guld som ställer upp för oss när vi är i nöd :D. Nu har det ju blivit så att vi varit mest hos M. Det beror ju såklart på att vi trivs väldigt bra där, men också för att hon bor själv. Och det blir faktiskt en skillnad. Jag inbillar mig i alla fall att hon uppskattar vårt sällskap ;)

Nu ska jag gå och packa!

Edinburgh del 1

Jörgen är och inventerar på jobbet och jag är hemma själv i lägenheten. (känns som jag måste säga "hemma i lägenheten" nu när vi är borta så mycket ;). Tänkte i alla fall passa på att gå igenom bilderna från Edinburgh. Vi tog sinnessjukt mycket bilder, så det tog en stund. Men det är ju så kul att ha kvar, man glömmer så fort.

Eftersom det är så många bilder jag vill visa så delar jag upp det lite. Här kommer första dagen :)

Här sitter vi förväntans(fulla) på flygplatsen. Nejdå, vi var faktiskt rätt så städade hela resan ;). Jag tycker att väntan på flygplatsen är en stor del av resan, då har man fortfarande allt kul framför sig. På väg hem är det inte lika kul dock.


Vi kom fram till hotellet väldigt sent, runt kl 00. Så det blev just inga bilder då vi kom. Nedan ser vi frukost på Café Rouge rätt över gatan från hotellet, ett franskt cafe/restaurang. Hur mysigt som helst och jättegod frukost.


En "fattig riddare" toppad med banan, jordgubbar och flytande honung. Underbart god, men lite för liten mängd för vår smak. Jag är en riktig storätare på morgonen :). Dom andra dagarna åt jag en gigantisk toast med stekt ägg, det var grejer det.


Som jag berättade på plats hade vi det regnigt första dagen. Åsa var förutseende och tog med sig två paraplyer, Jörgen köpte ett tredje under dagen i riktigt skottsk stil. Det räddade dock inte våra fötter från att bli genomblöta.


Nej, det är inte Narnia vi kommit till. Det ser faktiskt ut såhär i Edinburgh. Slott hittar man i slutet på varje gata.


Här är vi i slottet ni ser i högra hörnet på den föregående bilden. Närmare bestämt slottets fängelsehåla. Inte allt för pjåkigt tyckte jag och Åsa. Vi hittade till och med en skål med låtsasmat innehållande vad som såg ut att vara fläskfilé med ris. Vi läste dessutom att fångarna fick en öl per dag, eller var det två?.


Utsikten från slottet över New Town. Det är dock finare att stå i New town och titta på Old Town.


När vi väl kom hem till hotellet var vi trötta, blöta och frusna. Vi gick förbi en liten butik på tillbakavägen och köpte chips och öl. Antingen har dom ovanligt goda chips i Skottland, eller så var jag riktigt sugen. Det var grymt gott. Kan även bero på att vi inte åt någon lunch utan bara körde på :)


Från fönstret på hotellrummet. Vi har ingen aning vad alla egentligen köade till. Men dom stod där länge, tålmodigt och var uppsnofsade till öronen.




Mer kommer!!!




Ute i det fria

När vi kom hem i Söndags så upptäckte vi att baja majan var trasig. "felanmäld" stod det, och dörren var låst. Och detta upptäcker vi när vi fick ner för att kissa och borsta tänderna innan vi gick och lade oss.

Nöden har ingen lag, så det blev till att gå till en närliggande park för att uträtta våra behov. En förbi passerande hund upptäckte mig och började skälla när jag satt upptryckt i ett buskage i mörkret. Jag förstår honom.

Hela situationen var så absurd att vi bara skrattade hela vägen hem. Det är ju en sak att gå ut i naturen och kissa på landet. Men i Stockholm?.

Nu fungerar den igen, tack och lov.

och nu, stockholm

Nu är vi hemma i sthlm. I sverige har vi varit sedan igår, bestämde oss för att åka med svärmor till mora. Vi hade inget annat för oss och hon var glad för sällskapet. Det är ju alltid lika trevligt att träffa familjen också. Mamma och madde åker på en två veckors till Rhodos om 1 vecka med mormor och morfar. Så då hann jag träffa dom innan. Jag hade gärna följt med också för den delen, men det är inte läge alls, tyvärr. Eller åtminstone stannat i mora 2 veckor tills stambytet är över, men det är inte läge för det heller. Nu sitter vi i alla fall på t-banan och är snart hemma. Ska bli skönt att krypa ner i sängen. Imorgon blir det bildvisning från Edinburgh :)

Edinburgh + oss = sant

Idag har vi haft vädergudarna med oss och lyckats hallå fötterna torra. Edinburgh är en jättefin stad, underbar arkitektur, grönt och väldigt trevliga människor. Dom är dock dåliga på att brygga cider. Idag har vi varit på en guidad tur i ett whiskymuseum. Det var riktigt intressant faktiskt, även fast alla tre plågade i sig själva whiskyn. Sen har det även blivit lite shopping. Vi är bra på att hitta dom verkliga fynden. Åsa har till exempel köpt en supersnygg björnfitta, och Jörgen har investerat i en säckpipa.

Första dagen i Edinburgh

Vi ligger då däckade på hotellrummet, knaprar chips och dricker en stella! Vi har gått flera mil idag och är lite slitna :) Dagen började med att vi gick rakt över gatan och åt frukost på ett franskt café, det var mastigt och ljuvligt gott. Caféet samarbetar med hotellet så det ingick i priset. Sen gick vi ut på en tur i stan. Det regnade en del, vilket vi förväntade oss att det skulle göra. Men trots det hade i inte tänkt på att vi skulle blott blöta om fötterna, så efter ett tag chippade både jag och Åsa runt i blöta skor. Vi gick till gamla stan och till slottet. Eftersom det regnade bestämde vi oss för att gå in. Det var lite mer museum än vad vi väntade oss. Trodde vi skulle få se hur det såg it förr, inte stå och kika i montrar. Men det var helt ok ändå! När vi kom ut varj vi blöta och frusna. Bestämde oss för att ge ohss ut på skojakt, hade inga extra med oss. Det var inte det lättaste kan jag säga. Sprang på förvånansvärt fina kläder hela tiden, men inga skor. Tillsatt lyckades dock både jag och Åsa fynd varsitt par på rea. Nu ska vi slappa lite och göra oss klara för middag! Ni får ha överseende med alla fel i inlägget. Jag Bloggar i mobilen och orkar inte rätta till allt. :)

Nu är det dags för påstigning :)

100media_imag002 (MMS)

Nu är det dags för påstigning :)


Bira på skavsta flygplats!

100media_imag002 (MMS)

Bira på skavsta flygplats!


Nu börjar det dra ihop sig.

Jag sitter på rast och tänker på att jag snart ska få åka på semester :) Såhär ser planen ut..

Jag slutar vid 16-tiden. Då åker jag raka vägen hem för att hämta packningen och fixa det sista innan avfärden, och kanske dricka en shake. Åsa sitter just nu i bilen och kör från Mora till Barkarby för att plocka upp Jörgen när han slutar jobbet. Sen åker dom också hem till lägenheten och sluter upp med mig.

När allt är fixat styr vi skutan mot Skavsta flygplats. Förhoppningsvis kommer vi dit i tid så vi kan äta något och dricka den traditionsenliga, skitdyra, ölen ;). Kanske har vi till och med lite tid över att spendera i taxfree'n. Sen är det dags att boarda planet, förhoppningsvis har vi kommit ihåg våra pass och biljetter. Har vi tur får vi sitta bredvid varandra, man vet ju aldrig när man flyger med Ryan.

Jag längtar :)

VET NI, VET NI, VET NI...

Imorgon åker vi till EDINBURGH. Gud vad jag längtar. Det ska bli så skönt att komma iväg några dagar. Vi har packat och donat här under kvällen, vi ska bara ta varsin ryggsäck med oss så det gäller att packa smart.

Jag och Åsa (svärmor) har försökt snacka ihop oss så vi inte packar dubbelt, det är ju lite onödigt. Jag känner att jag har lite för lite plats, men jag får försöka pressa. Än så länge har jag fått ner allt utom sminkväskan, och den kan jag lätt offra om det inte vill sig. Det är väldigt mycket värt att slippa stå och vänta på väskorna när man kommer fram. Speciellt nu när vi kommer komma mitt i natten. Nu kan vi bara gå ut, ta en taxi och bränna iväg till hotellet :).

Nu måste jag gå och lägga mig. Jag vill ha en bra start på semestern och inte börja med att vara helt slut, det blir man så lätt ändå.

Just det, jag fick en present idag också. J kom hem med en chiliplanta till mig, fina älskling :). Hoppas att den klarar sig medan vi är borta bara!




Renoveringsnytt 21/9

Det är alltid spännande att komma hem och se om det hänt något. Speciellt när vi sovit borta 1 natt. Den senaste veckan har jag varit lite orolig att byggarnas arbete inte skrider framåt i den takt som planerats. Det har liksom inte hänt speciellt mycket i badrummet, det ser bara utrivet och "uppluckrat" ut.

Därför blev jag helt överlycklig när jag i alla fall såg att dom börjat kakla etapp 1, vi är etapp 2. Det verkar dessutom som att dom satt in extra arbetskraft, eller så jobbar golv och kakelsättarna bara andra tider. Dom är fortfarande kvar i huset nämligen. Vanligtvis går alla vid 16.00. Jag blir i och för sig lite orolig också eftersom dom började med etapp 1 2 veckor innan dom började hos oss. Betyder det att dom kommer börja kakla hos oss om två veckor? Då ska det ju i princip vara klart =/. Nåja, det är inte mycket att göra åt. Förhoppningsvis spurtar dom på lite.

Från ett ämne till ett annat. Jag har kommit på några till saker jag kan äta i dessa stambytartider utan kylskåp, fiskbullar och tonfisk. Det är faktiskt grymt gott och behöver inte stå i kylen. Varför har jag inte tänkt på det tidigare?

Mmmm, vilken lyx att få komma hem från jobbet och gosa ner sig i soffan med en burk fiskbullar. Stunder som denna gör liver värt att leva ;)

Tonfisk i sås från Ica gott liv är grymt mumsigt!

Rast

på mitt nya hem, jobbet. Inte riktigt, men det känns lite så eftersom jag jobbade extra i Lördags. Och nu när vi flyttar runt så mycket är det ju utan tvekan här jag spenderar mest tid.

Igår drabbades jag av total koma. Jag åkte hem från jobbet och hämtade J - packade ihop lite övernattningsgrejer - åkte till affären, och under hela tiden kände jag att min högsta önskan var att lägga mig och sova. Efter affären satt vi oss på bussen till M. Fick blodsockerfall och mådde jättedåligt.

När jag får blodsocker fall på riktigt (det händer sällan nu för tiden), så känns det ungefär som när man håller på att bli sövd. Den känslan som infinner sig precis innan man somnar, att tappa kontrollen över kroppen och vaggas in i ett slags töcken. Jag har bara upplevt det en gång och då fick jag även lugnande innan. Men det känns som man ska tappa all kontroll och inte riktigt är med i huvudet, plus illamående. Det är nog bästa sättet att beskriva mina "blodsockerfall".

Som tur var hade jag ju J där som räddade mig med en banan. Och det som är så sjukt är att 1 min efter första tuggan landat i magen känns allt nästan som vanligt igen, bara det att tröttheten blir värre. Väl hemma hos M mådde jag i alla fall prima. Vi lagade omelett och såg på TV hela kvällen, jättemysigt :)


Örhängen

Jag har haft hål i öronen sen jag var liten. Men för kanske 10 år sedan fick jag nickelallergi och då blev hålen irriterade hela tiden, och efter det kan jag inte ens ha silver och guld. Nu har jag inte haft örhängen på flera år så jag trodde hålen växt igen.

Jag har tänkt länge att jag ska köpa ett par läkörhängen och trycka igenom, och sen ha dom där tills det läkt ihop ordentligt. Så igår när jag och M var i Vällingby slog jag till. När jag kom hem visade det sig att det inte var några problem alls, hålen hade inte alls växt igen.

Det känns jättekul att ha örhängen igen men jag kände redan igår att det började klia lite i ena. Hoppas att det är för att jag inte kunnat låta bli att pilla på dom. Jag ska ge det några dagar och se..


godnatt

WWE, j har fixat så jag kan mobilblogga. Det har i inte gått tidigare, förutom sms/mms då. Nu har vi i alla fall avklarat barackbestyren och gått och lagt oss. Tidig morgon imorgon.

Valet 2010

Nu har jag och J varit och gjort vår plikt, röstat. Fram till igår visste jag inte hur jag skulle rösta, så jag gick in på valpejl.se för att snabbt få reda på vart jag stod. Jag blev en solklar vänsterpartist.. det trodde jag faktiskt inte. Jag visste att det skulle bli ett rött resultat, men jag trodde jag skulle vara lite velig och hamna mer åt mitten. På andra plats kom FI.

Så jag bestämde mig för att lita på valpejl och helt enkelt rösta Vänster. J vill inte avslöja vad han röstade på.. men det viktigaste för honom är att lotten inte faller på Mona :P

Övernattning hos M

Igår när jag satt på jobbet och precis skulle till att dra mig hemåt ringde M, hon satt hemma själv och hade tråkigt. Fast hon inte ville säga det rätt ut hörde jag att hon ville att vi skulle komma och bo över ;). Vi hade egentligen tänkt sova hemma. Det är ju många nätter kvar innan stambytet är över, så det kan ju vara bra att vara sparsam med "snyltkorten". Men när M nu verkligen ville ha sällskap var det ju en win-win :).

Jag och M har ägnat förmiddagen åt att gå i Vällingby Centrum. Jag ska nog åka dit varje gång jag ska shoppa i fortsättningen, det är ett fulländat centrum i mina ögon. För det första är butikerna stora och välorganiserade. Man ser verkligen alla plagg och slipper trängas och bli tacklad av hetsiga fashionistor. För det andra är det inte speciellt mycket folk där överhuvudtaget. Jag gillar Vällingby över lag, skulle utan tvekan kunna bo där!

Lördagsmorgon

Egentligen skulle jag varit ledig idag, men jag passar på att jobba istället. Det var länge sedan jag jobbade helg sist, det kommer synas i kassan. Nu blir det övertid också så det är bra. Plus att det känns kul att jobba nu när jag får göra något "nytt" :)


25 middagar i ett paket

Pulver som bara behöver skakas ihop med lite vatten. Det är ju nästan lika bra som "måltidspillret" jag och J hoppas kommer att uppfinnas snart.



Vårt kylskåp bestämde sig för att paja lite lägligt här om dagen, så nu kan vi inte ha något där. Får se hur vi ska göra med det. Pulvershake känns som en bra tillfällig lösning. Jag inser ju att det är till för att gå ner i vikt, och det är ju inte mitt syfte. Jag behöver bara lättfixade middagar nu under stambytet som inte genererar någon disk. Det innehåller ju i alla fall alla näringsämnen man behöver, måste ju bara bättre en cheesburgare i alla fall.

Jag tänkte kombinera det med en macka eller två och frukt. Tror det blir ganska bra faktiskt, i alla fall om jag äter en ordentlig lunch på jobbet. Hur vi ska lösa det med J har jag inte räknat ut än. Kroppsarbetare som han är behöver han nog mer en bara nutrilett till middag.

Stackars försummade lilla bloggen

Men det är faktiskt inte så lätt att få till det när man är konstant på språng. Dessutom försvann det inlagda bloggnumret när jag bytte mobil, så det har inte blivit något mobilbloggande heller.

Jag är för övrigt helt lyrisk över min nya mobil. Jag visste att den var grym redan innan och hade HÖGA förväntningar, men den uppfyller alla med råge. Jag måste bara lära mig den ordentligt. Jag har märkt att man måste ha knapplåset igång när man pratar. Nyss när jag och mamma pratade lyckades jag parkera henne och ringa upp en tredje person av misstag :P. Och jag lyckas hela tiden ringa en av mina kollegor av misstag när jag knappar runt, jag testringde honom igår och sen dess har han legat högst upp eftersom jag råkar ringa honom hela tiden :p.

Lite pinsamt att vara så off när jag trots allt jobbar för en mobiloperatör. Men det är ju trots allt min första HTC :)




Eftermiddagsrast

Sitter och beundrar min HTC Desire som jag precis varit och hämtat, underbar telefon. Jag köpte ju en innan sommaren som Jörgen fick, sen dess har jag varit så sugen på att skaffa en själv också. Det är en enorm skillnad mot min Nokia 5800, går inte ens att jämföra. Det är så skönt med en mobil jag kan surfa med utan att bli frustrerad över hur dåligt det går att navigera.

Efter jobbet bär det av till Malin där vi ska övernatta. Jag och J ska handla innan så vi kan göra lite god mat. Hemlagad mat känns som en lyx numera :)


SMS-inlägg

20100916492 (MMS)

Ett större skrivbord tack!


Det tillfälliga badrumsskåpet

Som ni redan sett har vi ju Sveriges minsta badrum. Därför blir jag förvånad när jag ser vårt temporära badrumsskåp, sovrumsgolvet. Det är otroligt hur mycket grejer som fått plats i våra två små badrumsskåp. Jag undrar hur vi ska få plats med allt efter renoveringen, då kommer vi bara ha ett skåp.

Det blir till att rensa ur ordentligt innan vi ställer tillbaka allt. Mycket av det kommer vi förmodligen aldrig använda.


Svenssonlivet

Till skillnad från igår har jag haft en riktigt bra dag. Jag har varit pigg som en lärka och det har gått bra på jobbet. Idag är det istället J som tagit över stafettpinnen och är helt slut. Långa dagar på jobbet och kaotiskt hemma, det är nog inte konstigt att man blir lite trött mellan varven.

Jag gjorde ett inlägg här i bloggen kl 07.15 imorse, precis innan jag gick till jobbet. När jag kom hem var klockan 17.15, exakt 10 timmar senare. Även om man bara jobbar 40 timmar i veckan, är man ju faktiskt borta 50 timmar från hemmet. Så är det att vara svensson ;). Fast jag hade inte klarat att inte jobba, det hade blivit alldeles för trist.

Inget slår en god natts sömn

Nu när jag fått sova känns allt mycket lättare. Jag får se till att vara utvilad helt enkelt så kommer allt gå som smort :).

Kom till och med på en alternativ lösning till middagsproblemet, jag kanske ska börja med shakes? Kombinerar jag det med någon macka och frukt borde jag väl få i mig allt jag behöver? Det lär ju vara bättre än cheeseburgare i alla fall. Jag har flera vänner som säger att dom aldrig mår så bra som när dom shakar.

Nu kom byggarbetarna så jag packa ihop och avlägsna mig! Det känns lite absurt att sitta här i godan ro när någon bara öppnar dörren och traskar in :p

Pust och puts

Med tanke på att jag var helt färdig redan vid lunch är jag faktiskt ganska förvånad att jag inte redan somnat. Det beror väl kanske på att jag inte tillåtit mig själv pusta ut än. Jag väntar på att J ska komma hem så vi kan fixa ihop något att äta, jag är för trött för att kunna tänka själv ;).

Tänkte i alla fall bjuda på en update om renoveringen, det är skönt att se att det går framåt. Nu har dom spacklat och putsat väggarna.



Innan den här veckan är slut ska jag se till att få lite ordning i oredan, både i hemmet och på jobbet. Kaos är ingenting för mig. Jag lever verkligen för dagen på alla plan nu och det tar på krafterna, även om det är väldigt spännande också. Jag känner på mig att något STORT lurar runt hörnet, tiden får utvisa om magkänslan har rätt ;)




Koma

Sitter och har lunch på jobbet och är dödligt trött. Kan inte minnas när jag var så trött sist. Jag tror att det beror på att vi flyttat runt så mycket den senaste tiden. Det är väldigt bekvämt att bo borta under stambytet, men man tappar lätt alla rutiner. Och jag älskar ju mina rutiner :).  Det positiva är att vi får spendera mycket tid med våra underbara vänner. Tack M, S och J för att vi får bo hos er, det är guld värt!

Det får helt enkelt bli lite som det blir ett tag nu. Inatt ska vi sova hemma och jag har lovat mig själv att lägga mig senast kl 22. Sen ska jag sova så länge det går och äta frukost på jobbet. Jag känner att jag behöver ladda upp ordentligt.


SMS-inlägg

20100914490 (MMS)


Vi är hos Samira och Jakob så jag har lite...

Vi är hos Samira och Jakob så jag har lite bloggpause idag! Återkommer imorgon :)


Tillbaka hemma i lägenheten. Upptäckte til...

Tillbaka hemma i lägenheten. Upptäckte till vår glädje att byggjobbarna har dammtorkat hela köket. Kärlek till Peab XXX. Nu förtjänar dom allt lite fikabröd ;)


Lax i foliepaket

Så enkelt och så gott. Jag älskar "allt i ett" mat. Vi hade bara lite skivad potatis, paprika, tomat, lök och lax. Sen in i ugnen!



Redan söndag?

Helgen har såklart gått galet fort och jag har ingen som helst lust att åka hem till stambytet :p. Men det får gå, om bara 10 dagar åker vi ju faktiskt till Edinburgh :).

Vi kommer nog åka hem ganska sent idag, det brukar vi göra. Jag har i alla fall en hel del att stå i idag. Mamma ska hjälpa mig färga utväxten, och sen har jag en hel del tvätt att vika. Jörgen kommer nog att komma förbi också. Svärmor skulle tydligen åka och slakta en älg (det är jakt), och det ville han inte följa med på ;).


Fika hos Anki och Anders

Nu har vi varit hemma hos A och A och fått se nya lägenheten. Den var väldigt mysig och framför allt rymlig. Jag längtar tills vi ska flytta nästa gång. Då blir det definitivt minst en 3a.

När Anki sa att vi skulle komma och fika menade hon verkligen FIKA. Hon hade bakat kladdkakemuffins med polly och sockerkaka, sen hade dom en tårta som Anders pappa varit där med! Självklart smakade vi allt och det var så gott. Middagen får nog dröja lite :)

     

   





Gathunden

Eftersom Billy är en fd gathund har han alltid varit en expert på att tigga. Ingen kan stå emot denna väna lilla varelse när han tittar upp med sina stora bruna. Men nu har han dessutom utvecklats och tagit tiggandet till en helt ny nivå.

Det började med att mamma och pappa bestämde sig för att klippa honom i början av sommaren. Själva omställningen gjorde att han frös en del till en början när håret var som kortast. Han satt liksom och skakade i hela kroppen från och till så vi blev tvugna att bädda ner honom i soffan under en filt.

Där och då upptäckte Billy att vi tycker synd om honom när han skakar. Så nu har han börjat skaka varje gång han tigger. Han ser så fruktansvärt eländigt ut att man bara inte kan motstå fast man genomskådar hans syften. Sen när han fått det han vill ha är han som vanligt igen, smartaskaft :P



Humor..


På plats hemma hos päronen

Nu säger jag alltid hemma och hemma. I början var det "jag ska åka hem till Mora" och "jag ska åka tillbaka till Stockholm". Fast lägenheten hemma i Stockholm är ju det som känns mest som "mitt" hem nu, det är där jag bor och har min trygghet med J.

Morgonen har varit precis som den brukar vara när jag är här. Jag sover tills jag vaknar, går upp och äter frukost och sen ut med hundarna vid 10. Idag åkte vi till skogen och gick en långpromenad. Det var precis lagom kallt och lätt i luften. Man vaknar verkligen till.

Nu ska jag tvätta all tvätt jag har med mig. Sen ska vi faktiskt åka till min kusin Anki och fika. Hon och sambon Anders har flyttat till en ny lägenhet!

Yes, då har ni fått dagens agenda ;)

Uttråkad till max redan i Avesta Krylbo. H...

Uttråkad till max redan i Avesta Krylbo. Hur ska det sluta? :p. Jag glömde ta med mig både hörlurarna och boken. Så nu har jag bara dagdrömmar att roa mig med.


SMS-inlägg

20100910488 (MMS)


Tiden går fort när man har roligt

Det är redan lunch och om några timmar sitter jag på tåget till Mora, det ska bli skönt. Jag har en hel resväska med bara smutstvätt med mig. Ganska smidig lösning när jag ändå behöver släpa en väska :).

Jag förvånas över att jag faktiskt trivs med tillvaron så mycket som jag faktiskt gör just nu. Egentligen är ju allt i total kaos. Men det är i alla fall mitt självvalda kaos. Det är jag och ingen annan som styr skeppet, det känns bra!


Försiktighetsåtgärder

Nu när Jörgen är i Mora måste jag gå ner till baja-majan själv om kvällarna. Det känns inte helt ok tycker jag, och inte mamma heller. Vi har därför utarbetat en tvärsäker plan mot alla våldsmän som lurar i hörnen. Jag ringer mamma när jag går in, gör det jag ska, sen ringer jag upp igen innan jag går ut. Oavsett om det är mitt i natten.

När man går ut i morgonrock och ser såhär otroligt sexig ut gäller det att vara försiktig...

Stambytet (the big tour)

På efterfrågan kommer här stambytet in i minsta detalj. Tur att det fortfarande finns folk som är intresserade (mamma), med tanke på hur jag malt på den här veckan ;). Jag vill på förhand säga att även om jag kommer låta negativ, så är jag faktisk glad att det äntligen är igång. När det väl är klart kommer jag vara överlycklig.

I samma stund man träder in i hallen blir man täckt av damm och torr i munnen av att andas luften. Dessutom slås man av en slags obeskrivlig lukt som jag antar är från avloppet. Det luktar som en blandning av gamla sopor, kaninbur och "killarnas omklädningsrum".


Jag har släppt alla tankar på att äta något som är hämtat från köket innan vi haft en rejäl sanering. Planen var ju att vi skulle äta micrad lasagne på papptallrikar. Men jag vet ärligt talat inte hur det ska gå till att få fram mat ur frysen, in i micron och vidare till vardagsrummet utan att maten blir dammskadad.


Ni ser ju själva..


Vi har fått ett till hål in till "hemliga rummet" nu. Spännande..


Här hämtar vi vårt dricksvatten. Yummie! Det går verkligen upp för en hur bra man har det i vanliga fall.


Trapphuset


Baja majan...


Insidan av majan. (Nästan irriterande, alltid lika positiva) Jörgen tyckte; "Tänk att ha en sån här ute vid sommarstugan, vilken lyx det hade varit". Men jag fåt väl hålla med om att det kunde varit värre..


Ett gott skratt mitt i allt elände: " OBS: put ikke noget i dette toilet medmindre du har spist det först". En varm applåd!!

Varierad kost

Hamburgare istället för cheeseburgare idag. Det är viktigt att äta varierat..


SMS-inlägg

20100909487 (MMS)

Fy på mig..


Nere i baracken

J står och duschar och jag står och borstar tänderna. Vi konverserar lite om läget..

Jag: "Tänk om något snusko sätter upp dolda kameror här inne."
Han: "Värre saker har hänt. Just nu sitter det till exempel en snigel på väggen här i duschen."


Update

Så mycket har inte hänt i vårt badrum annat än att hålet in till grannen blivit större, sen har vi fått flera andra mindre hål både i golvet och i väggen. Jag och J hoppas att det inte är grannens badrum på andra sidan utan en hemlig kammare som dom precis upptäckt. Och eftersom den ligger så bra till kommer dom göra så vi får större badrum. Drömma går ju ;)




Nu ska vi gå ner i baracken. J ska duscha och jag ska borsta gaddarna. Det går faktiskt väldigt bra. Jag ska inte gnälla mer, vi ska ju faktiskt få ett nyrenoverat badrum :)

Hemma i lägenheten

känns det inte alls som hemma. Jag vet inte vad det beror på egentligen, enda skillnaden är ju faktiskt att vi inte har badrum och rinnande vatten. Och vattnet finns precis utanför ytterdörren. Det kommer nog kännas lite bättre när J kommer hem, lite mer som hemma. Jag har ätit mcdonalds till middag för andra dagen i rad, 2 cheesburgare. Det kanske är därför jag inte känner mig hemma här hemma, jag har ingen "matfrihet".

Jag skulle vilja åka till Mora. J åker imorgon, tror jag. Jag kommer inte kunna åka innan fredag kväll.

Lunch på jobbet

Förmiddagen har bara rusat förbi. Det är så kul att göra något nytt. Jag har verkligen varit uppmärksam och lyssnat noga på mina experter till kollegor, så jag har snappat upp en del.  Har kunnat sitta själv och jobbat hela förmiddagen! Det känns bra :)

Inatt ska vi sova i lägenheten för första gången sen dom började stambyta hos oss. Det är ju alltid skönt att vara hemma på ett sett, och andra sidan har det varit jättebekvämt hos M där man har tillgång till toalett och rinnande vatten.


Det är svårt att blogga som nomad

Helt utan normala rutiner. Jag är ju verkligen en rutinmänniska också! Jag ska sms blogga lite mer i alla fall!

Men vi har det bra, det är skönt att vi fått bo hos Malin dom här två nätterna. I helgen kommer vi åka till Mora så då löser det ju sig ändå! Just nu befinner jag mig dock hemma i lägenheten. Det blev en liten miss med nycklarna.. M har ett par och kommer hem ikväll, J har ett par och jobbar kväll. Men det gör inte så mycket, jag skulle ändå hem och hämta lite saker så jag kan spendera några timmar här. Jag köpte lilla menyn på mcdonalds och tog med, så det inte skulle bli någon disk :)

Det värsta med att vara här är faktiskt allt damm. Så fort man kliver in i lägenheten känner man hur det sätter sig på kroppen. Fast skyddsdörren är där kommer det liksom in i övriga lägenheten. Det tar sig in genom strumporna så man känner det mellan tårna, urk :p



SMS-inlägg

20100906486 (MMS)

Jörgen och Enya busar


Dagen

Det blev en väldigt bra dag på jobbet trots allt. Från början kändes det konstigt och jag fick verkligen ont i magen. Det som kändes jobbigt var att gå tillbaka till något jag redan gjort, när jag egentligen känner att jag vill utvecklas och testa något nytt.

Men sen tog jag tag i saken och ordnade en plats på en annan avdelning där jag inte varit tidigare. Jag visste att dom behövde hjälp så jag erbjöd mig. Det är fördelen med att vara på samma ställe år efter år.. man samlar på sig kontakter, och massor med fina vänner.

Det är visserligen kortvarigt, men gott nog för mig just nu :). Det känns verkligen jättebra!

Badrumsnytt

Kom hem från jobbet och möttes av denna syn..



Jag hade aldrig gissat att det skulle bli så stor skillnad från en dag till en annan. Det är till och med ett hål rätt in till grannens badrum. Det är svårt att tänka sig att det kommer att bli bra till slut :P.

Det är damm överallt och luktar jordkällare. Som tur är ska vi få övernatta hos världens bästa Malin. Jörgen har sovmorgon imorgon och vill inte vara hemma när byggarna är här, vilket man kan förstå.

Förändring

Nu ska jag gå till jobbet för första gången sen jag slutade på min nuvarande tjänst, det känns jätteskumt. M och S kommer inte vara där, och jag kommer inte göra det jag brukar göra. Trist på ett sätt, spännande på ett annat. Det här kommer bli bra!

Förebild på badrummet

Nu har vi tagit farväl av vårt gamla badrum genom att ta ett lååångt bad i badkaret. Det ska bli så skönt att få ett fräscht badrum, som ni ser är det ganska illa däran. Byggjobbarna konstaterade att allt är original från när huset byggdes på 40-talet. Sen sliter dom sitt hår över hur litet det är, det ställer till problem med nya planlösningen. Vi fick ju till exempel inte plats med duschväggar, så det får bli draperi istället.

Vi kommer sakna att ha badkar, men fördelarna överväger. Nu kommer vi ju få plats med tvättmaskin istället.


Lasagne

Nu har vi lasagne så vi klarar oss ett tag. Perfekt att bara plocka fram ur frysen! Imorgon ska vi gå och köpa papptallrikar, platsbestick och våtservetter. Vi har ingen bra balja att använda att diska i, bara skurhinken. Så det bästa är om vi låter bli att diska så gott det går, vi får vara miljöbovar i några veckor.



Vi får se om vi står ut att bo här hemma eller om vi börjar nomada oss fram mellan våra vänner istället :). Idag upptäckte vi i alla fall att tvättstugan faktiskt fungerar fortfarande, det var skönt. Även om vi har vänner att tvätta hos i närheten så är det lite bökigt att släpa iväg med den.

Söndag

Den här dagen har verkligen bara försvunnit iväg. Vi har mest legat på soffan och sett på tv fast vi egentligen har jättemycket att göra. Vi måste se till att rensa badrummet så dom kan börja riva imorgon. Sen ska jag laga massor med lasagne och frysa in i portioner. Det blir ju svårt att laga mat sen när vi inte har något vatten.

Sist men inte minst ska vi ta ett sista bad i badkaret. Men det får bli när allt annat är klart! :)

Kräftskiva

Jag skulle precis till att ställa mig och laga lasagne när Jörgen ringde och berättade att vi blivit bjudna på kräftskiva till Stina och Micke. Jag kände verkligen för att göra något socialt idag så det passade mig perfekt!

Nu när jag varit hemma flera helger på raken känner jag verkligen vilken skillnad det gör att jobba varannan helg som vi gjort så länge. Man blir verkligen osocial när man vet att det kommer dröja 2 veckor innan nästa ledighet. Då är det lätt att välja att stanna hemma eftersom man är så trött jämt. Jag kommer ju inte att jobba varannan helg längre, och jag hoppas att J kommer få ändrade arbetstider i framtiden också. Så vi orkar träffa våra underbara vänner oftare.

Trevlig kväll :)


Shoppingrunda

Det var väldigt skönt att komma ut efter flera dagars isolering, det var perfekt väder för att promenera också. Jag hittade lite smått och gott. Det blev bland annat strumpor och underkläder till både mig och J. Dom har stängt av tvättstugan i och med stambytet och det börjar sina i garderoben :p. Tack och lov har våra kära vänner Micke och Stina lovat att vi ska få komma och tvätta där, dom bor bara en bit bort så det är perfekt.

Det blev även en tunika från Gina, ett nagellack från HM och ett puder från Bodyshop. Alltid lika kul att handla på Bodyoshop. Snygg butik och hjälpsam personal. Tejen som hjälpte mig frågade om jag kom från frissan, hon tyckte jag var så fin i håret. Sen råkade hon i och för sig säga att jag hade en "grå" hudton. Men fjäsket övervägde och jag kom därifrån med ett nytt puder, plus en massa gratisprover.




Att kunna kompromissa..

en konst som är oerhört viktig i ett förhållande, det kan nog alla hålla med om. Ibland är det väldigt svårt, speciellt om det gäller något man verkligen brinner för. Men man måste trots allt göra sitt bästa, annars får man lära sig den hårda vägen.

Jag tar det från början..

Att Jörgen målar tavlor är helt underbart, det tycker jag verkligen. Jag avgudar det och önskar att jag själv brann för något på det sättet. Vi har ett väldigt färgglatt och livfullt hem tack vare honom. Vi behöver aldrig köpa vår konst på Ikea för att vi inte har råd med något annat. Eller den där planschen med kakao-loggan som man ser överallt på styleroom, (no offence).

Jag försöker stötta honom så mycket jag kan. Både för att det är det bästa han vet, och för att jag själv vinner på det. Men ibland blir jag en aningen frustrerad på att det tar så mycket plats i vårt hem, speciellt när jag ska städa. Om jag ska vara ärlig blir jag rent av skitförbannad varje gång jag ska dammsuga eftersom jag måste flytta varje tavla för sig för att komma åt överallt.

Mitt sovrum är ett galleri, och mitt vardagsrum är en ateljé...





För att komma till saken så tog jag upp detta med J igår, jag har gjort det förut men inte på allvar. Jag gav honom två alternativ...

1) Alla tavlor som inte är under arbete precis nu/ eller ska upp på väggen, åker upp på vinden.

2) Tavlorna står kvar, förutsett att han tar över dammsugningen och gör det så ofta som jag anser behövs.


Han valde alternativ 0, låta allt vara som vanligt. Det är inte likt J att vara omöjlig på det sättet, jag blev förvånad och arg. Därefter följde en hetsig argumentation som inte ledde någonvart. Båda vart förbannade och J gick ut och rökte. När han kom tillbaka in igen 5 min senare hade vi i vanlig ordning glömt bort att vi var osams.

Lite senare skulle J gå in i sovrummet och hämta mobilladdaren som låg på min sida av sängen. Han pratade i telefon och var väl en aning ofokuserad. Rätt som det var snubblade han över tavlorna och sparkade i tån rejält i sänggaveln. Det gjorde såklart skitont och resulterade i en missbildad, blå nagel.

När vi hade gått och lagt oss sa han; "älskling, jag har funderat över det vi pratade om idag. Vi får nog göra något åt tavlorna ändå".


Nu ni..

nu är det slut på slapperierna. Jag har friskförklarat mig själv från min förkylning och har myror i brallan som aldrig förr. J jobbar helgen så jag får sysselsätta mig själv. Funderar på att ta en promenad till Solna centrum, jag har ju inte varit ute på flera dagar och J har tagit mitt SL kort. Solna känns som en ganska lagom promenad.

Mitt kök förfaller

Ingen nyhet i och för sig, men nu börjar det verkligen bli ett problem. Igår när jag låg i soffan och J höll på med något i köket ropade han plötsligt; "öööh, älskling.. pluppen bara gick av". Jag var helt säker på att han menade "pluppen" på "pluppen" man sätter i diskhon för att hålla kvar vattnet, tidigare i veckan konstaterade jag nämligen att den satt löst. Så jag ropade bara tillbaka att jag visste att den var trasig och att vi får köpa en ny.

När jag lite senare gick in i köket för att fylla på mitt vattenglas upptäckte jag att det var själva vattenkranen som gått sönder. Själva "munstycket?" har liksom bara lossnat och det går inte att få fast igen. När man sätter på vattnet kommer det en liten skarp stråle som inte går att rikta åt något håll. Och sätter man något under den sprutar det överallt eftersom strålen är så hård :P. Det var inte alls kul att diska idag kan jag säga.

Jag får fråga dom snälla byggjobbarna om dom har några reservdelar liggandes ;)



Bygget

Jag måste bara berätta vilket otroligt trevligt byggteam Peab har. Jag är ganska säker på att dom måste köra ett obligatoriskt personlighetstest innan anställning, vilket förvånar mig lite.. peab liksom? Man märker verkligen att dom trivs med att arbeta tillsammans, det är väldigt bra stämning ute i trapphuset ;). Singeltjejer, det är i byggbranchen ni ska leta!

Stambytet har ju pågått i 2 veckor nu så vi har hunnit prata en del med byggjobbarna. I Ondags kom dom ju och inspekterade lägenheten, då berättade en av killarna att han skulle komma tillbaka idag och byta låset kl 8 idag. Men när dörrklockan ringde idag hade både jag och J glömt bort detta och låg och sov vår skönhetssömn. Jag rev på mig morgonrocken och gick för att öppna med morgonrufset åt alla håll. Vi hade inte hunnit plocka undan heller så hela hallen var full av skor, det stod fortfarande resväskor i köket (från Spanien:P), och vi sköt upp diskandet igår så hela köket var verkligen en mess.

Egentligen skulle dom ju bara byta låset, men killen som var här frågade om inte rivarna kunde få komma och täcka över golvet i köket och hallen inför måndag, visst sa vi. När rivarna kom skulle vi precis till att äta frukost. Dom var hur gulliga som helst och ursäktade sig gång på gång för att dom kom och störde. Sen förklarade dom även att en snickare skulle komma och bygga en skyddsdörr in till vardagsrummet. När han kom låg både jag och J och pratade i telefon på varsitt håll, så det blev lite knäppt :)

Dom är i alla fall väldigt angelägna om att störa oss så lite som möjligt och ser verkligen till att vi har all information vi behöver. Sen är alla som sagt sjukt glada och trevliga hela tiden, både jag och J tycker nästan det känns kul att dom ska hänga här några veckor framöver!


Snickersreklamen

Jag känner mig så otroligt träffad av nya snickersreklamen, det känns som att den handlar om mig..



Jag mår för övrigt mycket bättre idag. Bestämde mig dock för att stanna hemma så det inte tar om igen. Jag är fortfarande rejält hes.

Underhållning

Jag har förstklassig underhållning här hemma idag. Älsklingen har påbörjat en ny tavla, och jag ligger på första parkett och ser på. Det är helt otroligt hur snabbt det går, tar inte färgen slut eller liknande kommer han garanterat bara ha finputs kvar innan kvällen är slut.

Som oftast är motivet massor av kvinnor med svart hår, jag gissar att den även kommer bli färgsprakande ;)




Brunch i soffan

Vad ska man göra när man är sjuk om inte äta? Det ska mycket till innan jag tappar matlusten! Det kanske är därför det håller i sig så länge? Jag läste ganska nyligen att det är meningen att man ska tappa matlusten när man blir sjuk, man ska liksom "svälta" bacillerna.

Jörgen är ledig idag så jag slipper vara ensam i stambytekaoset. Han gick och fixade lite mat som vi smaskade i oss i soffan medan vi såg på Sommaren med Göran.



Brödet var helt nybakat och fortfarande varmt från ugnen, riktigt gott!


Sjuklingmat

Jag inser att det här inte ser så aptitligt ut, lite som slaktavfall. Men det råkar faktiskt vara en av mina favoriträtter, isterband med stuvad potatis, rödbetor och kapris. Jag blev så glupsk att jag inte ens hann ta en pråper bild, urmänniskan i mig tog över. Det är vid sådana här tillfällen det känns bra att vara svensk..



För övrigt mår jag fortfarande piss. Samtidigt blir jag uttråkad när jag ligger på soffan med värktabletter i kroppen. Då är det lätt att inbilla sig att man är frisk. Men det räcker med att sitta här vid datorn i 5 min för att jag ska känna mig som en död sill.

RSS 2.0