Gott nytt år från oss!


Eltons fina outfit fick han av sin mormor och morfar i julklapp. Själv rotade jag fram en gammal blåsa från Gina!

2011, det bästa året någonsin

För exakt ett år sedan gjorde jag ett inlägg här på bloggen om hur jag inte åstadkommit något på hela 2010, det kändes som ett meningslöst år. Jag var inte olycklig eller så, men jag hade inte nått några av dom målen jag satt upp för mig själv. Jag lovade mig att 2011 skulle bli det bästa året någonsin, vilket det faktiskt blev. När jag skrev det hade jag ingen aning om att jag bara någon vecka senare skulle bli gravid med Elton.

Januari
Var en händelserik månad. Vi hade fullt upp med att planera vår köksrenovering, J fyllde 25 år och vi bokade en Thailandsresa. Den 22/1 var den lyckliga dagen vi fick veta att vi väntade barn, det kom som en överraskning men ändå inte.

Februari
Började vi med att dra till fjällen för att fira att svärmor fyllde 50, och J hade fyllt 25. Jag mådde sinnessjukt illa hela tiden men försökte hålla humöret uppe ändå. Vaknade till och med på nätterna av att jag var så illamående, det var vara till att gå upp och knapra lite hårt bröd. Jag var dock glad över att ha så tydliga symtom, och det blev faktiskt en väldigt trevlig tripp..


När vi kom hem anlände det nya köket, pappa kom och renoveringen drog igång. Vi var vana vid renoveringskaos från hösten innan då huset stambyttes, så det gick väldigt bra. Och fint blev det...


Sist men inte minst gjorde vi det första ultraljudet som visade att Elton (då kallad bebis) mådde prima. Lyckan var total!


Mars
Handlade mest om återhämtning efter den intensiva starten på året. Vi ägnade oss åt förberedelser inför Thailandsresan, påläsning och vaccination.

April
Den 1/4 bar det av till Arlanda där vi mötte upp vår vän Kim som valt att haka på. Sen bar det av till Bangkok, sen vidare med taxi till Hua hin. Där stannade vi i någon vecka, njöt av sol och god mat.



Efter det var det dags att dra vidare till Pattaya med båt, en dum idé. Jag drabbades av åksjukan från HELVETET. Pattayatrippen över lag är något jag aldrig kommer glömma, först det, sen tog vi in på ett Amerikanskt gesthouse som var i en (låg) klass för sig. Vi blev runtvisade av Claus, en tysk bekant till vår vän Micke. Han visade den mörka sidan av Thailand om man säger så. Det hela slutade i alla fall bra då vi checkade in på ett riktigt fint hotell som jag vägrade lämna innan det var dags att åka hem (i taxi). Jag är ändå glad över att vi gjorde trippen till Pattaya, så här i efterhand var det en häftig upplevelse.

Jag på båten till Pattaya precis innan den skulle till att avgå, lyckligt ovetande om vad som väntade


Vi kom tillbaka till Hua Hin lagom till Songkran, det Thailändska nyåret. En mycket speciell och rolig upplevelse, men jag hade nog uppskattat den mer om jag inte hade varit gravid. Det går väldigt vilt till i det traditionella vattenkriget, folk på gatorna kastar vatten och annat klet på varandra och på bilarna.. bilarna kastar tillbaka och har noll koll på körningen ;).



Vi hann även med Vickys födelsedag hemma hos henne och Micke. Det var kul att få träffa dras släkt och bekanta..


Och lite mer sol och bad såklart... magen hade börjat puta..


Resan avslutades med några dagar i Bangkok där gjorde det man ska göra i staden, shoppa och bo på lyxhotell. J spenderade flera veckor där året innan när han var fast pga vulkanutbrottet i Island, så han visste precis vart man skulle gå. Vi gjorde lite annat också, besökte en park och ett stort akvarium.


Maj

Jag fyllde 24 år, vi gjorde även rutinultraljudet. Snacka om att E hade utvecklats från den lilla böna han var på första ultraljudet. Nu var det ju en "riktig" liten bebis där inne. Samma dag berättade jag på bloggen att jag var gravid.



Det gick inte längre att dölja riktigt heller..:)


Juni

Jag började få tidiga sammandragningar, och på kontroll på MVC såg man att livmodertappen blivit forkortad. Jag blev sjukskriven för att kunna ta det lugnt. Det var skönt eftersom jag kände mig stressad när jag var på jobbet. Jag kunde slappna av bättre hemma, försökte njuta av sommaren och graviditeten.


Jag tog och åkte upp till Mora 1 vecka för att slippa sitta hemma själv. J hade nästan ingen sommarsemester eftersom allt gick åt när vi var till fjällen och Thailand. Det var skönt att få komma hem till familjen, få lite sällskap och bli ompysslad. Jag hann inte mer än hem innan det var dags att åka igen för att fira midsommar, J tog ut sina sista semesterdagar och hängde med..



Och magen växte..


Juli

Fick besök av min älskade syster som kom för att hålla mig i handen. Kände mig lite ensam och isolerad eftersom jag var sjukskriven och inte kunde sysselsätta mig som jag ville. Efter några dagar här åkte vi tillsammans upp till Borlänge för att gå på min fasters bröllop. Vilket bröllop sen.. så vackert och trevligt.



Det hände en hel del annat den månaden också. Jag tog en till tripp till Mora, och min mamma kom och hälsade på oss också..




Vi började även shoppa en hel del bebisgrejer, och det kändes faktiskt riktigt bra. Tiden rullade på! I slutet av månaden fick jag ännu mera sammandragningar och åkte in till förlossningen. Min livmodertapp var nära att utplånas, så jag blev inlagd i några dagar för att man skulle kunna förhindra en prematur förlossning.



Augusti

Månaden började extremt lugnt med tanke på det som hände i slutet av förra. Jag intog soffläge, nätshoppade, åt god mat och tittade på när J gjorde grejer.




J hade sin enda semestervecka och vi åkte upp till Dalarna igen. Besökte Carl Larssongården och hade kräftskiva.




September

Hela månaden trodde jag att jag skulle föda, varje dag. Det var skönt när jag väl kunde sluta "ruva", då försökte jag sysselsätta mig så gott det gick och träffa lite vänner. Mot slutet av månaden gjorde jag ALLT för att få igång förlossningen.




Oktober

2011-10-01 var dagen då det hände, vi blev föräldrar till världens finaste lilla kille. Vattnet gick på J´s jobb, så vi åkte hem och ringde förlossningen. Jag ställde mig i duschen och började få vålsamma värkar. Vi skyndade oss iväg till sjukhuset, väl där var jag helt öppen och redo att börja krysta. Sen kom han, 2,5 timme från första värk.

Ljuvliga barn, när du kom började livet..





Första månaden med Elton var underbar, omtumlande och jobbig. Jag hade väldigt ont av min förlossningsskada, men kärleken tog över och gjorde det uthärdligt. Efter två veckors smekmånad hemma tog vi vårt lilla knyte och besökte släkten i Mora..



Vi fick lite besök också..




Annars gick tiden mest åt till att lära känna vår skatt..


November

Fortsatte i samma anda. Vi lärde känna Elton mer och mer och bara njöt av att vara en liten familj.

Farmor och Håkan kom och hälsade på..



Och jag och Elton tog en tripp själva upp till Mora..

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage description

December

Medan vi laddade inför julen passade vi på att socialisera jag och Elton, träffade massor med mammor och barn. Carro och Klara, Sabina och Tom, Linda och Albin.. mamma gruppen hann vi träffa också. Anni var och hälsade på med Douglas, Thomas brorson.




Sen blev det äntligen dags för själva julfirandet, Elton första. Vi hann fira med dom flesta och det blev väldigt lyckat!




Nu ska vi fira nyår, god fortsättning till er alla!


Pussgurkan

Elton älskar att snooza, ännu något han ärvt av sin far. Just på förmiddagarna kan han ligga och halvdröna hur länge som helst, speciellt om jag ligger bredvid. Det har jag inget emot, jag älskar att titta när han sover...


Vår kväll

Efter storstädningen var det bara slapperi som stod på schemat, det var välförtjänt. Jag har lekt med datorn, J påbörjade en ny tavla och E har mest slumrat hela eftermiddagen. Över en natt förvandlades han till en riktig sovkille, flera långa tupplurer under dagarna och runt 22 har vi kunnat lägga honom för natten. Kan dock bero på att han är lite förkyld fortfarande, sen har det faktiskt varit sjukt varmt i lägenheten. Jag som alltid fryser har suttit och flåsat, så det är inte konstigt om E också blir lite dåsig.

Myspojkarna

Vi åt så god middag. Blandade salladsblad, matvete, ugnsrostade rödbetor, parmaskinka och chevré. Sen rejält med vinägrett gjord på olivolja, balsamvinäger och honung.

Smaken är som baken

Jag: Vad var det du sa att du tycke om bodyn?

J: Det är mycket jag tycker om den.. Vet inte ens vart jag ska börja faktiskt. Den ser ut som något tjejerna i Austin Powers skulle ha på sig.


Buhuu


Första urrensningen av E´s garderob. Kläder i stl 50,56 och några i 62. Jag är inte speciellt nostalgisk i min natur, men måste erkänna att det var lite ledsamt att skiljas från vissa plagg. Vi försökte trösta oss med att dom förhoppningsvis kommer att komma till användning igen i framtiden :)


Vi har haft storstädning här idag inför det nya året. Det gick toppen! Jag och J samarbetade bra, E satt nöjt i babysittern och tittade på. Där märker man tydligt hur mycket som hänt med honom under dom här sista veckorna. Tidigare har han mest velat bli runtburen, eller att vi sitter och myser med honom i soffan. Nu tycker han att det är kul att sitta själv och studera oss när vi flänger runt här hemma. Sätter vi oss däremot ner framför tv´n vill han komma upp, det måste finnas något kul att titta på. Passar mig alldeles utmärkt!

Städningen gick extra bra av en till anledning också, vi fick faktiskt en ny dammsugare i julklapp av svärmor. Den vi haft innan har varit så dålig, och jag har saknat att ha flera munstycken för olika ändamål. När man blir överlycklig över en ny dammsugare kan man börja kalla sig vuxen på riktigt ;).


Bubbelboy

Elton har börjat göra bubblor med munnen. Igår kväll fick han till en riktig bjässebubbla, jag bara slängde mig fram med mobilen för att få till en bild. Den blev lite läskig tycker jag, han ser spritt språngande galen ut. Men det märktes att han var nöjd med sig själv ;)


Chiligryta med chorizo och mozzarella


Vet inte hur många varianter på chili jag har lagt upp, men här kommer i alla fall en till. Chili är något vi brukar göra när vi har tid, men inte lust att laga mat. Det kräver inte mycket förberedelser, sen sköter det sig själv på spisen. Många svenskar gör chili utan chili, dvs köttfärsås med bönor. Det är ingenting för oss, vi gillar att svettas. Denna blev dock ovanligt mild.


400-500g nötfärs
2 st chorizokorvar
1 rågad msk tomatpuré
0,5 tsk kakaopulver
1 tsk torkad oregano
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm cayennepeppar
1 burk krossade tomater + 1 burk vatten
1 burk kidneybönor eller svarta bönor
1-2 färska, skivade chilipeppar
2 färska mozarellaostar
2 tsk worcestershiresås
Salt och peppar


Stek korven i några minuter, tillsätt sedan köttfärsen. När det börjar se tillagat ut tillsätts tomatpuré, vitlök, kakao och oregano. Stek med någon minut innan du heller på krossade tomater, vatten, worcesterchiresås och skivad chili. Koka i 30 min och smaka sedan av med salt och peppar. Innan servering lägger du i bitar av mozzarella som får smälta ner. Servera direkt med ett gott bröd.

Apropå Julklappar..

Så kom faktiskt tomten till slut, närmare bestämt på juldagen. Väldigt stilig måste jag säga! Kom på det när jag började kolla igenom bilderna..


Vi har precis varit och handlat lite god mat till nyårsafton, som jag för övrigt trodde var imorgon tills alldeles precis nu. Skön insikt, det betyder att J är ledig även imorgon. Men jag blir lite oroad över den kokta hummern vi köpte ur fiskdisken, den blir väl inte dålig så snabbt? Vi ska köra lite plocktema på nyårsmaten, ost och kex och lite annat smått och gott.

Efterrätten skippar vi, det har blivit så mycket snask senaste veckan att jag känner mig förgiftad på riktigt. Kroppen blir ur balans av allt socker och salt. Känns lite som jag har nerverna utanpå, är stingslig och allmänt missnöjd. Vågar nästan säga att J lider av samma åkomma, vi har mest gått och muttrat på varandra hela dagen :P.


Eltons julklappar

Elton fick så mycket fint i julklapp av släkt och vänner, både kläder och leksaker . Vissa är han fortfarande för liten för att uppskatta, men det går ju så snabbt. Bara under den veckan vi var uppe i Dalarna utvecklades han mycket, blev jätteintresserad av att studera omgivningen och fick mer kontroll över armarna.


Just nu är det poppis att klämma på alla mjukisdjur. Skallran och den färgglada tusenfotingen är också väldigt kul att titta på om någon annan håller upp dom.


Kläder fick han också massor. Alla plagg är inte ens med.

Hemma igen

Julfirandet är över för den här gången och vi är hemma igen. Det har varit en jättebra jul, känns som att vi faktiskt fick hyfsat mycket kvalitetstid med alla. Just pusslandet var något jag oroade mig lite för innan, men det blev inte så mycket flängande ändå. Tur att vi hade en hel vecka på oss, allt kändes bara trevligt :).

Resan hem gick också bra. Det var som att E kände på sig att vi skulle ut och åka, han skippade nämligen förmiddagsvilan och blev lite bökig på slutet innan vi for. Sen sov han ända till Kista innan han började bli kinkig, och då var vi ju nästan hemma. Som

Nu sitter vi och fikar lite kaffe och svärmors underbart goda Bessie's som vi fick med oss hem


Vad som väntar i hallen försöker vi glömma bort en stund. Men det ska faktiskt bli kul att packa upp alla fina julklappar :)


Kussarna

Jag är så glad att vi hann träffa mina kusiner lite när vi kom fram. Dom skulle iväg med tåget och hälsa på sin pappa i Stockholm, så vi var nära att gå om varandra. Dom var så gulliga med Elton, och han verkade tycka dom var skojiga med.

Fick höra en rolig historia också! när "småtjejerna" Elina och Amanda var mindre hade dom varit ute på en tur i bilen med sin mamma. Plötsligt hade Amanda (den yngre) sagt: "månen är en ost". Storasyster Elina svarade då självsäkert: "höhö, nej Amanda.. Den är en apelsin". Det tyckte jag var gulligt ;)


Mot Borlänge med privatchaffis

Nu är jag och Eltis på väg till min faster Åsa i Borlänge. Tanken var att vi skulle ta tåget, och att J sen plockar upp oss med bilen imorgon. Men det har varit så mycket strul med tågen pga ovädret, både igår och idag har allt varit inställt. Lagom till att vårt tåg skulle gå löstes dock alla problem. Men då blev J orolig över att tåget skulle bli smäckfullt, och att E då skulle utsättas för en massa onödiga virus.

Det hela slutade med att han mutade sin lillebror Fredrik, som för övrigt fick C körkort här om veckan. Så nu lyxar vi med privatchaffis ;)


Lite omväxling till julmaten

Idag fick det bli lite Indisk take away. Gott som omväxling, även om jag faktiskt inte är trött på julmaten än. Dom senaste dagarna har det mest slappats och ätits, så det har inte blivit speciellt mycket bloggande. Matkoman har tagit över helt. Det blev inte mycket bättre av en massa indiskt heller är jag rädd, vi är sååå mätta. Till och med Elton verkar lite överjäst ;)


Julafton nummer 2

Vi började ju redan dagen innan, så gårdagen var julafton nummer 2 för oss. Lika trevlig som den första, J var duktig och kom ihåg att ta mycket bilder också. E var jättenöjd och glad genom både Kalle, middagen och paketöppningen. Jättefina presenter fick han även igår, och vi också för den delen. Maten var kanongod. Jag åt alldeles för mycket, man kunde nästan tro att det redan var ett syskon på gång till E. Det är nog all choklad som är den värsta boven, fattar inte att det är så svårt att lägga band på sig (mig).





Sjuk? Bakis?

Inget av det. "lägg dig lite" sa mor min. "Nä", sa jag rent reflexmässigt. Varför kunde jag inte svara på, så jag gjorde det ändå.

Sen kom jag på varför jag inte ville.. Det är ju så skönt, och jobbigt om man sen tvingas gå upp. Men jag behövde inte det heller, Madde tog och sövde Eltis. Sen tog jag och mamma en tupplur tillsammans i varsin soffa. Tänk om man hade familjen lite närmare..


GOD JUL ALLA UNDERBARA!!

Vi firar i dagarna två. Igår började vi med min familj, idag med Jörgens. Jag hade tänkt ta massor av bilder igår, men det var så trevligt att jag glömde av mig. Några blev det i alla fall.

Vi började kvällen med att äta en underbar julmiddag och hamnade i världens "julstämning", som pappa kallar matkoman för. Efter det drog vi oss vidare in till vardagsrummet och påbörjade julklappsutdelningen, så mycket fina och genomtänkta klappar fick vi. Jag som köpt alla på nätet och dessutom från samma ställe kände mig lite lat. Men så är det när man har en liten bebis :) Tomten fick hoppa över oss i år, det är viktigare att han kommer nästa jul! När klapparna var öppnade satt vi och snackade och hade det allmänt trevligt resten av kvällen. En perfekt "julafton" med andra ord!

Elton öppnar sina julklappar. Han fick så mycket fint, både kläder och leksaker.

En snuttis med kanin på bland annat, den var mysig!

Micke och Sarah. Jag är så avis på Sarahs hårfärg som faktiskt är äkta, hur fin som helst!

Mamma stökar på i köket!

Dan före dopparedan

Vi fortsätter att cruisa mellan byarna. Idag blev en vända till Orsa för att besöka J's morfar och fru. Dom bor i ett jättestort fint hus uppe på en höjd. Det är typ så nära ett kan hus bli att vara en herrgård, utan att faktiskt vara en herrgård. Minst en kakelugn i varje rum, och alla eldas det i samtidigt. Fina gamla medaljong-sammetstspeter som funnits där så länge att dom hunnit bli på modet igen. Glögg, saffransbullar och pepparkakor. Det var lite som att komma hem till herr och fru tomte faktiskt.

En (jag höll på att säga "livs levande") brunbjörn hittade vi i en fotölj, klor och allt hade den kvar.


Så går det till här på landet

Igår när vi var på väg ut till Sollerön för att besöka mormor och morfar bestämde vi oss för att först åka förbi Konsumbutiken på ön, för att handla lite lunch att ta med oss. Mamma gick in, vi andra väntade i bilen. När hon kom tillbaka berättade hon att det hade varit erbjudande på den kallrökta laxen om man tog två paket, men att hon bestämt sig för att avstå eftersom hon bara behövde ett, och för att man ändå alltid blir blåst när det står så. 
Vid kassan frågade biträdet om hon ändå inte ville ha den andra paketet.. erbjudandet var ju "ta två, betala för en", så länge man var coop-medlem. Då ville mamma såklart ha det andra paketet också, men hon visste inte vart hon hade medlemskortet. "Det är lugnt", sa kassörskans kollega.. "det ligger ett medlemskort i kassan vi kan dra". Det ska vara på Konsum på Sollerön det händer, eller "Coopen å Soldi", som man skulle säga lokalt.

Efter Solleröbesöket var det dags att dra "ner på stan", så säger man också här. Fast det storleksmässigt kan jämföras med Sundbybergs centrum. Vagnen hade vi inte med oss, bara bilstolen. "Den där kan vi inte släpa runt på", sa mamma när vi kom fram. Sen gick hon till Ica Supermarket och "lånade" en kundvagn. Den körde hon sedan runt med inne på Åhlens och på gågatan. När vi var klara återlämnades den, som att inget hade hänt. Så kan man också göra här tydligen..


Ordningen är återställd

J har kommit, granen är klädd, skinkan står i ugnen och senapen puttrar. Nu börjar julen på riktigt!


På vift

Vi är och hälsar på Eltons gammelmormor på Sollerön. Diskuterar precis hur viktigt det är att hon pratat dalmål med Elton, eftersom ingen annan gör det. Det är viktigt att han blir bekant med sitt ursprung.
Jag förstår allt och kan säga vissa meningar och ord, men prata kan jag inte. Pappa pratar Dalmål med andra som gör det, men aldrig med oss. Lite synd, men som tur var har jag fått den biten från mormor och morfar istället.


A-barnet

Eltons favorit verkar för tillfället vara moster Madde. Henne ler han och fjäskar för minsann. Nyss blev han så till sig att han började gå, inte ens 3 månader gammal.. vilket behåvat barn ;)



Ja, nu är vi framme..

Och att resan gick bra har nog alla fattat vid det här laget ;). Vi har inte gjort så mycket annat än det vi kom hit för, hänga med släkten! Varje gång jag kommer hit blir jag lite nockad av luftombytet, det tar några dagar innan jag är igång.

Elton domderar och har sig som vanligt, han är inte lite svårflörtad. Han delar ut lite leenden då och då, men det är bara då han själv har lust. Man ska inte tro att han nöjer sig med att sitta still i ett knä bara för att det råkar vara hos en "ny" och rolig person, nej upp och skutta är det som gäller. Tur nog finns det så många att vara hos att alla hinner vila armarna mellan varven.

Morbror Micke är en kul prick tycker Elton, han bjuder alltid till..
Och den där dom kallar mormor är inte heller fy skam..


Hur man åket tåg med vagn och bebis

Här kommer en liten snabbguide med tips och trix för vad man ska tänka på när man åker tåg med barn och vagn!

- När du bokar, försök hamna nära bistron. Där finns ofta en rymlig toalett med skötbord.

- Se till att ha allt du behöver själv i mat och dryck- väg. Man vill inte resa sig oftare än nödvändigt.

- Var ute i god tid, då slipper du känna att du är i vägen vid påstigningen och kan ta god tid på dig. Sen är det bra att vara först för att kunna hitta en bra plats för vagnen.

- Vagnen fäller man ihop och ställer på samma ställe som stora väskor. Man blir faktiskt förvånad över hur gott om utrymme det är. Nu har vi en ganska liten och smidig vagn, men marginalen är god.

- Att ha mjuk eller hårdlift till vagnen (helst mjuk), är en fördel av flera anledningar. För det första underlättar det på och avstigning. Man kan bära upp barnet i liften först, sen vagnen. Då slipper man känna sig beroende av hjälp från andra. En annan fördel är att liften (i alla fall teutonias) får plats på sätet bredvid. Där ligger bebben bra hela vägen.

- Oavsett vilka platser du fått i tåget, bör du sätta dig nära utgången och vagnen. Få människor har hjärta att köra iväg någon som satt sig tillrätta med en bebis. Så länge det är en "likvärdig" plats är det ok. Vissa kan ju ha problem att åka baklänges osv.

- Vid avstigning är det bra att resa sig i tid, speciellt om man ska byta tåg och det blir stressigt. Helst ska man vara först upp så man kan fälla upp vagnen i lugn och ro. När tåget stannar är det skönt att vara redo att kliva av. Blockera utgången med vagnen, på så sätt säkrar du att du får hjälp om du behöver det. Om inte du kommer av, då gör igen annan det heller.


Jag har förresten bytt tåg nu! Tummen upp för Tåg i Bergslagen, där kommer man på utan knussel och får en hel hörna för sig själv. Behöver inte ens fälla ihop vagnen...


Allt går om man vill

Jag trodde jag hade planerat allt in i minsta detalj, sen när vi håller på med de sista förberedelserna ringer Monica från BVC och undrar vart vi är. Jag hade missuppfattat tiden. Typiskt, jag som planerat hela dagen efter just det. Som tur var kunde dom klämma in oss, så vi sprang dit direkt.

Elton fick godkänt. Han är 60 cm lång och väger 6580g, en stadig bit med andra ord. Viktkurvan pekar rakt upp i skyn, medan längden följer medel. "Det syns att han gillar mat", sa Monica. "Precis som sin mamma", sa jag. Tydligen är det dunderhonung i tuttarna. Hon inflikade dock att barnfetma inte grundas av bröstmjölken, så det är bara att mata på! Elton tappade tålamodet efter en stund, så Monica fick än en gång höra vilken Tommy Körberg det bor i honom. Hon frågade om han alltid blir arg så snabbt. Och det blir han ju.. Men långsint är han turligt nog inte.

Det gick bra att ta sig till centralen också. Lekte luciatåg hela vägen för att Elton skulle vara nöjd, (han gillar när man sjunger). Centralen är aldrig någon höjdare att vara på, men jag måste säga att jag tycker det är lättare nu. Alla flyttar på sig när man kommer plöjande med barnvagnen.

Vi kom på tåget lätt också. Men en halvtimmes marginal var vi först och kunde ta tid på oss. Det första jag märkte när vi kommit på var att E's blöja läckt. Gah.. Förra gången slapp vi byta på hela vägen. Nu blev jag tvungen att byta kläder och hela köret. Men det gick utan bekymmer det också. Nu är det bara bytet i Borlänge kvar, sen är vi i hamn!


BVC, sen bär det av till Dalarna

Nu bär det snart av för oss. Först ska Elton till BVC på en försenad tvåmånaderskontroll, sen åker vi raka vägen in till centralen för att hinna med tåget. Typiskt mig att planera så, men jag är ganska säker på att vi kommer hinna. Är mer rädd för att få pisk på BVC eftersom vi är så dåliga på att ha Elton liggandes på mage och träna. Men jag tycker faktiskt att han är stark ändå, så det känns inte kul att tvinga honom när han verkligen inte vill.

Elton verkar också lite nervös ;)

Packning pågår

Det är lite omständligare att packa för två. Förut slängde jag bara ner något i sista sekunden, nu tänker jag till lite mer. Både för att inte behöva släpa onödiga grejer eller för att slippa sakna något. Det sistnämnda är det dock ingen fara med den här gången, J kommer ju efter med bilen på torsdag.

Jag fick höra från många att det var friskt vågat att ta tåget själv med Elton sist. Lite pirrigt var det ju, även om det gick bra. Den gången var det direkttåg, så jag slapp byta. Den här gången var jag lite sent ute med tanke på att det är julvecka, så jag fick ingen plats på något av direkttågen. Det blir byte i Borlänge. Jag får ta mig ett snack med konduktören och förklara att jag kommer att behöva hjälp, eller haffa någon medresenär. Det är i alla fall enkelt att byta i Borlänge, det andra tåget står alltid på andra sidan plattformen.

Elton har gjort en video till alla sina fans..


Täppt bebis

Dom senaste dagarna har Elton varit täppt i näsan. Speciellt på natten och morgonkvisten. Han har vaknat och varit ledsen för att det varit svårt att andas. Jag hade i bakhuvudet att man brukar droppa bröstmjölk i näsan på bebisar när dom är täppta, så vi testade det tillslut. Jag trodde att det skulle vara lite som när man själv försöker med koksaltlösning istället för riktig nässpray = värdelöst. Men det fungerade faktiskt väldigt bra. Han tyckte inte ens det var jobbigt när vi hällde ner det i näsan. Antagligen för att han dagligen lyckas ge sig själv kallsupar när han äter, han är van ;).

Så det är ett hett tips till alla andra rådlösa förstagångsföräldrar där ute, som kanske också är skeptiska mot gamla hederliga husmorsknep.


Sötaste lilla rumpan i världen

Att välja bärsele

Jag har varit sugen på att köpa en Beco baby carrier sedan början av graviditeten då jag läste om den för första gången. Av flera anledningar gjorde jag inte det. För det första tyckte jag att det var i dyraste laget, är säker på att det finns andra ergonomiska bärselar som är lika bra. För det andra så vet man ju inte ens om barnet gillar att sitta i sele innan man testat. Sen fick vi ju låna en sele av min kompis Carro, och E gillade verkligen att sitta i den. Problemet var bra att både jag och J fick ont i ryggen efter att ha burit honom ett tag.

Efter det började jag läsa på lite igen, var bland annat inne på en ERGObaby eller Manduca. Sen fick jag se att Edenbaby.se hade utförsäljning på just Beco Butterfly II och Beco Gemini, den mönstrade kollektionen skulle bytas ut. Det gjorde att den kostade lika mycket som Ergo och Manduca. Perfekt, men då blev ju den stora frågan vilken av dessa jag skulle välja. Det finns massor med för och nackdelar med dem båda. Butterfly är tunnare och svalare, och barnet kan sitta kvar i selen fast man tar av sig den, om till exempel någon annan ska ta över. En nackdel var dock att man behöver ett speciellt inlägg för barn under 7 kg, sen kan barnet bara sitta på två sätt, på magen vänd mot bäraren, eller på ryggen. På Gemini är stoppad och därför tjockare och varmare, däremot behöver man inget speciellt inlägg för små barn, man kan också ha barnet även på magen vänd från sig och på höften.

Det som avgjorde i slutändan var att Butterfly II är svalare, eftersom vi gillar att resa. Sen googlade jag en massa och fick intrycket av att folk som haft båda tycker att Butterfly vinner i längden, även om Gemini är smidigare med just små bebisar.

När J kom hem från jobbet den dagen drog jag ovanstående resonemang, och förklarade att jag tittat ut denna..



Låter ju bra, tyckte han.. men fanns den bara i det där fula mönstret? Jag visade honom alternativen, Beco har ju ganska många mönster att välja mellan. Den där tycker jag, den helsvarta, sa J. Nej, det går inte, förklarade jag, den är det inte kampanj på. Det tyckte J inte spelade någon roll, han hade ingen lust alls att gå runt med något fjolligt mönster. Är inte fåfänga en synd?.. Försökte jag, men han gav sig inte.

Ångest. Här hade jag gjort världens klipp och hittat en bärsele som var nedsatt med hela 500pix, sen kommer han och ska krångla. J tog fram miniräknaren och räknade ut att den kommer att kosta oss 1 kr per dag om vi kan ha den lika länge som dom säger. Han tyckte lätt att det var värt det. Efter många om och men slutade med att vi köpte en "Metro Black", till fullpris. Det tog ett tag innan jag hade lyckats smälta det kan jag säga.

Nu har vi fått hem selen och testat den lite. Först visste vi inte riktigt hurvida vi behövde använda inlägget för barn under 7 kg. Dte var ett tag sen vi vägde E, och jag tror inte han väger det än. Men han var alldeles för lång för att ha inlägget i, så nu kör vi utan ändå och han verkar sitta bra. Vi får inte ont i ryggen heller.


Igår somnade han när J gick runt med den, det var jättelätt för J att bara ta av sig den och låta E sova vidare på fällen. Kanske inte ser så överdrivet bekvämt ut, men han verkade trivas..

Första riktiga skrattet

Kan meddela att Elton precis skrattade för första gången, kl 23.20 här på söndagskvällen. Efter x antal nattningsförsök låg jag och ammade honom i vår säng, i mörkret. Helt plötslig lägger han en spya, så jag ropar på J att komma med papper. När han tände lampan blev E helt överlycklig och log världens bredaste leende. Jag och J kunde inte låta bli att skratta åt honom, och då skrattade han tillbaka. Tokungen vår :D


Familjens tidiga julklapp


Julpysslar



Vad gör man annars på 4:e advent? Idag inhandlades sista julklappen och sen har jag ägnat eftermiddagen åt att slå in dom. Nu är det bara lite kläder till Elton som ska slås in. Jag håller på att tvätta allt nu, tänkte att det är smart att göra det innan så kan han använda det direkt sen! Skulle ändå tvätta massor idag, vi åker på tisdag så det är bra om allt är klart för att packas imorgon.

Dags att införa sovrutiner? Inte om Elton får bestämma.

Jag får veckobrev från se.babycenter.com om Eltons utveckling. Den här gången stod det lite om bebisars sovvanor. Vid 3 månaders ålder är det normalt att bebisen vaknar för att äta 1-2 gånger. Bara 1-2 gånger.. vilken dröm. Om den inte gjorde det var det för att föräldrarna inte lyckats införa några vettiga sovvanor, vårt fel alltså.

Vi bestämde oss för att börja direkt. Enligt nyhetsbrevet är det vettigt att barnet somnar mellan 19.00-20.30, annars är det lätt att övertröttheten slår till. Antagligen det vi brukar råka ut för. Eftersom E är van att vara uppe sent bestämde vi att vi skulle börja natta honom först vid 20.00. Jag gick in i sovrummet med honom, ammade lite och sjöng några vaggvisor. Sen lade jag honom i spjälsängen, sa godnatt och gick ut. Han låg där och jollrade i säkert 15 min innan han började bli gnällig, han är faktiskt väldigt duktig på det sättet. Men trött var han tydligen inte.

Efter det bestämde vi oss för att gå in helhjärtat i nattningsproceduren. TV´n stängdes av och belysningen dämpades. Vi gick runt och vaggade, sjöng, stod vid köksfläkten. Efter 2,5 timme samlades vi i vardagsrummet för att finslipa taktiken, då såg det ut såhär..


Vi satt där tillsammans alla tre, J vyrsade och jag sjöng. Tillslut somnade han till. Vi tassade in till sovrummet och lade honom i spjälsängen. Sen smög vi ut, jag försökte dala ut vaggvisan långsamt så skillnaden inte skulle bli för stor. En försiktig high five blev det innan vi slog oss ner i soffan, då vaknade lillfisen. Jag gick in och försökte sjunga lite igen, men han ville komma upp. Tillslut gav jag upp och gick och gjorde mig klar för sängen, så jag kunde lägga mig där och amma honom till sömns. Vid 00- tiden hade han somnat, jag också. 4 timmar efter nattningen påbörjades. Det var vår lördagskväll det ;) Ganska mysigt ändå måste jag säga, eftersom vi gjorde det tillsammans alla tre. Att trilskas ensam är inte lika kul.

"Vad gör du?" frågade J mig precis
"Skriver om hur vi nattade E igår", svarade jag.
"Aha ok, då fattar jag varför det tar sån tid"



Gissa när vi gick upp imorse då? 10.30.. Inte konstigt att han aldrig vill gå och lägga sig.


Andra dagen i rad..

Som vi äter en vällagad middag vid köksbordet. Vad har hänt med oss? Det måste vara att vi börjar vänja oss vid att ta hand om Elton och kan planera bättre, plus att vi faktiskt sa att vi skulle börja äta vid köksbodet när han kom!

Idag var det min tur att dra på förklädet. Det fick bli köttfärslimpa med ugnsrostad sötpotatis och gräddsås, en återkommande favorit. Nästan lika gott som igår. Till efterrätt ska vi äta en annan lite nyare favorit.. nämligen acarolinas brownies med pepparkaksdeg och vit cholkad. Den här gången frossade jag inte i mig fullt lika mycket pepparkaksdeg under själva bakningen ;).

Och här har ni mitt nyfriserade hår. Inte så stor skillnad egentligen, bara mycket fräschare.

Lite lyx

Jag har precis varit hos frissan. Gissa om det kändes lyxigt? :). Har inte klippt mig sedan början av sommaren, så det var verkligen dags. Lade även i en toning för att få lite färg på slingorna som hade blivit så fula, nu är färgen mer jämn och håret har fått lite glans. Det blev med andra ord inga vilda utsvävningar den här gången.

Elton då? Vi hade förberett genom att testa att ge honom lite ersättning vid två tillfällen tidigare i veckan, bara för att se om han godtog det. När jag testade första gången fattade han inte riktigt vad det handlade om först, men sen åt han allt som fanns i flaskan. Ett par dagar senare försökte J, men då ville han inte alls ha. Vi tänkte att det nog var en tillfällighet, att han inte var tillräckligt hungrig eller något. Men han ville inte ha när J matade honom den här gången heller. Han hade i stort sett gråtit sig igenom dom två timmarna jag var borta. Stackars J :P. När jag kom hem hade han i alla fall precis somnat, och sover fortfarande. Spänner rejält i brösten kan jag säga, får nästan lust att väcka honom... Nu vaknade han bara för det :)

Till dig

Fick lite tråkiga besked igår från en person som står mig nära. Det är alltid lika hemskt när jobbiga saker händer någon man älskar. Man vill kunna göra så mycket mer än att bara hålla tummarna och hoppas på det bästa.


Varje gång Elton väckte mig inatt tänkte jag på Dig och hoppades att du lyckats somna från klumpen i magen. Bilden är till dig. Även om det bara varar någon sekund, så kan en glad Elton få en att glömma allt jobbigt. Många kramar från mig, J och E ♥

J har överträffat sig själv

Vilken middag jag blivit bjuden på, jösses. Jag säger ofta "detta är det godaste jag ätit på länge", men den här gången menar jag det verkligen. Marinerad, ungsgrillad kyckling med couscous och skysås. Sött, syrligt och hett i en perfekt smakkombination. Den här rätten kommer bli en stående favorit.


Vi äter i princip aldrig i köket, så det blev något alldeles speciellt. Och Elton somnade precis innan vi skulle till att äta, som på beställning.

J improviserar ju alltid när han lagar mat, men han har försökt återge receptet på ett ungefär.

Marinaden till kycklinglåren:
1 färsk hackad chili
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk vitvinsvinäger
1 msk flytande honung
2 msk olivolja
3-4 tsk paprikapulver
2 tsk persilade (kryddblandning av persilja, vitlök och salt)
2 tsk torkade korianderblad
1 tsk salt

Låt stå och dra i minst 3 timmar. Sätt ugnen på 225grader och grilla sedan kycklingen i ca 25min.

Couscousen:
Tillaga enligt anvisning på förpackningen. Krydda med salt, olivolja och färskpressad citron.

Skysås:
Spadet från kycklingen spädes med ca 1,5-2 dl vatten. Koka upp och tillsätt en skvätt svartvinbärssaft och 1,5 msk mango chutney (konstig kombo, men fungerade bra). Smaka av med salt och ev lite peppar. J hade även i 2tsk socker, men man får nog smaka sig fram där också om det behövs.

Storshopping

Det gick jättebra att handla idag. Alla hittade något, Eltis fick massor, jag hittade en klänning och J köpte två skjortor. E tyckte som vanligt att det inte var någon höjdare att ligga i vagnen, så honom fick J bära runt på. Men det gick bra ändå måste jag säga. Han åt en gång precis när vi kom dit, sen klarade han sig tills vi kom hem. Blir han tillräckligt distraherad kan han faktiskt vara utan mat i 3-4 timmar, men inte om vi bara är hemma.

Eltons hög.. 3 pyjamasar blev det.Vi har haft brist på såna sedan han växte ur stl 56.


Sen måste jag visa lite tidiga julklappar jag inhandlat till mig själv senaste veckan. Nigellas nya kokbok var egentligen en julklapp till en annan person, sen kom jag på att det inte var någon bra idé. Dels för att jag så gärna ville ha den själv ;). Sen klickade jag hem ett startkit från IDUN Minerals när det var kampanj på Eleven. Gillar att det är helt fritt från tillsatser, utfyllnadsämnen och restprodukter. Och så ett extra plus för dom fina burkarna. Har hunnit testa vid två tillfällen och är ganska nöjd med resultatet faktiskt. Funderar dock på att även beställa till ett puder som mattar ner lite.



Farväl min kärlek, farväl

Min absoluta favoritögonskugga, köpt i Bangkok på Beauty Buffet. Jag ångrar att jag inte köpte alla färger ur serien Gino McCray när vi var där. Någon som ska fira jul i Thailand?


Laddar inför lite julshopping

Idag ska vi göra ett försök till lite julshopping eftersom J är ledig. Skönare att springa runt i affärer på vardagar när det inte är lika mycket folk ute och springer, fast den här tiden på året kan man visserligen aldrig gå säker. Får hålla tummarna för att Elton också är på shoppinghumör :)

Uppladdning...


Äntligen

Vågar knappt säga det.. peppar peppar, men Elton verkar äntligen börja utveckla en lite mer "normal" dygnsrytm. Igår somnade han vid 23, och idag somnade han redan 22.30. Kan också säga att han sovit tillsammans med oss i alla fall, trots att jag skrev här om dagen hur dåligt vi sover tillsammans och att det inte fungerar. Låter ju helknasigt att försöka vänja sig och barnet vid att sova i samma säng, men jag blev så less på att gå upp stup i kvarten. När jag märker att han börjar sova längre perioder åt gången ska jag återgå till spjälsängen. Kanske att han får somna där nu och att jag flyttar över honom till oss första gången han vaknar.

Imorse väckte J mig när han gick till jobbet och sa att han tyckte jag skulle flytta över till hans sida av sängen. Jag låg och vinglade på en yta av typ 2 dm vid sängkanten med Elton på andra sidan, hehe. Men jag upplever ändå att jag sovit bättre, så nu kör vi såhär ett tag.


Lillfisen tidigare ikväll. Han börjar bli så stadig, älskar att sitta upprätt som en stor pojke :)

Goda tummen

Elton kämpar hårt med tummsugandet, men det vill sig inte riktigt än. Han får mer och mer kontroll över armarna, men det räcker inte riktigt till. Dom far iväg hela tiden och han blir så frustrerad, stackars lillfisen ;).


(Tråkigt med iphonebilder, jag vet. Batteriet till kameran laddade ur igår)


Delad eller gemensam ekonomi?

Dom diskuterade parekonomi idag på Efter 10 med Malou. Martin Timell var gäst och säger att det var enkelt för honom och hans fru, för dom ägde ingenting från början. Sen när han började tjäna pengar, blev egen företagare och vise versa, var det en självklarhet att han hela tiden skrev över hälften på sin fru. Ann Söderlund var där också, hon köpte ett lantställe mot sin killes vilja för att det var hennes livsdröm. Han fick dock motsvarande summa att ensam förfoga över, eftersom dom precis sålt en bostad.

Vad är bäst då? Var och en får ju se till sin egen situation. Jag och J har liksom aldrig behövt diskutera vår ekonomi över huvud taget, det har bara blivit som det har blivit. Först tjänade jag mer, sen tjänade vi ungeför lika, nu tjänar han mer. Precis som Martin och hans fru började vi på noll, och har sedan byggt upp vårt liv tillsammans. Det blir nog lättare då, vi tjafsar aldrig om pengar. Stora inköp diskuterar vi, men det blir liksom inte ur ett ekonomiskt perspektiv. Fokus blir mer hudvida det aktuella inköpet behövs, eller om man har lust eller inte när det gäller upplevelser.. som resor. Just resor är något som vi båda prioriterar högt, så där har vi faktiskt dragit iväg själva både jag och J. För min del var det dock skönare när jag tjänade mer, eller då vi tjänade lika. Jag har svårare att spendera pengar nu och unnar mig mindre, fast vi egentligen har det mycket bättre ställt än när vi tjänade lika. J har aldrig antytt att jag inte skulle ha samma rätt som honom, det vet jag att han tycker att jag har. Som jag skrivit tidigare jobbar jag dock med att ändra mitt tankesätt kring den frågan. Men det har faktiskt blivit lättare sedan vi fick Elton och blev en familj, mer självklart att dela.

Experterna på Efter 10 rekommenderar att man tar ett snack, och att den som tjänar mindre ska stå på sig när det till exempel gäller pensionsfonder och dylikt. Det förstår jag dock inte, hur det skulle kunna vara ett problem? Skulle jag vilja öppna ett pensionssparande till mig själv skulle jag inte känna att jag behövde få J´s godkännande innan jag gjorde det. Någon måtta får det vara ;).

Nu börjar julen

Lite så känns det faktiskt för mig. Idag är vår "fredag", Jörgen är ledig imorgon och resten av helgen. Sen är det bara  måndag, och på tisdag drar jag och Elton upp till Mora för att fira jul. J kommer efter på Torsdag. Advent har gått ovanligt snabbt i år känns det som. När jag var liten tyckte jag att advent kändes som ett halvår, nästan så man började tvivla på att den där julen skulle komma alls. Chokladkalendern till exempel.. jösses. Snacka om disciplin att låta bli den, tycker fortfarande att det nästan inte finns någon godare choklad. Jag var den typen av barn som ALDRIG skulle fuska, aldrig. Däremot hade jag en viss bror som brukade smaska loss, jag vill även minnas att han gick lös på min kalender något år. Till hans försvar var han nog inte många år den gången ;)

För övrigt så är det lugna puckar som gäller idag. Efter en vecka med aktiviteter varje dag känns det skönt att bara få sitta och slappa hela dagen. Lite som när man jobbar och blir ledig faktiskt. Annars är det ganska lätt att dagarna bara flyter ihop när man går hemma, speciellt när man har en helgjobbande sambo.


Fullt upp

Det har nästan blivit lite bloggtorka den här veckan. Anledningen är att vi faktiskt gjort så mycket att jag inte hunnit, annars brukar det ju mer vara att inspirationen tryter när man inte gör något. Idag har jag faktiskt inte just suttit vid datorn alls, och det känns faktiskt rätt skönt.

Idag har vi haft besök av Carro och Klara hela eftermiddagen, jättemysigt. Papporna i båda familjerna är borta på kvällarna flera dagar i veckan, så då har jag och Carro kommit på att vi kan hålla varandra sällskap. Helt perfekt!

Jag hann gå och hämta ut några julklappar som vi beställde förra veckan också. Ska se om jag orkar visa Eltons lite senare. Annars får det bli imorgon!

Eltons nya förmiddagsrutin

Han har börjat sova mer, på dagarna i alla fall. Vi går upp runt 10. Sen är han vaken runt en timme, äter lite och byter blöja. Efter det tar han en lång tupplur i vagnen. Då är det bara för mig att passa på att duscha och dylikt :)


En dag i Bromma

Måste erkänna att det var lite motigt innan vi skulle dra iväg idag. Jag har aldrig tagit bussen till Bromma Blocks tidigare och visste inte om det skulle vara enkelt, men det var det. I och med att Elton kan bli lite arg i vagnen känns det skönt när det är smidigt att ta sig någonstans. Bromma Blocks är väldigt bebisanpassat också tycker jag, så det var inga problem alls. E fick ett litet utbrott när vi skulle byta blöja bara. Han hade skitit ner kläderna så vi fick byta allt, och då tyckte han att det tog lite långt tid. Bortsett från det gick det smärtfritt, och det var jättekul att få träffa alla andra mammor och barn. Är glad att jag tog mig samman och åkte!

På slutet märkte jag att E blev lite trött, så vi drog hem direkt istället för att stanna och kolla i affärer som jag tänkte från början. Känner att jag måste köpa mer kläder till E. Han har ju börjat både kräkas och skita så det bara pyser ut åt alla håll och kanter. Vissa dagar går vi nästan igenom hela hans garderob känns det som ;).


E har ju varit mest lik J, men vi brukar skoja om att han ärvt alla mina maskulina drag.. stora fötter och polisonger, hehe!

Träff med mammagruppen

Jag och Elton ska strax dra iväg till Bromma Blocks och träffa mammagruppen. Det är första gången vi är med sedan alla bebisar kommit, förutom Sabina och Tom som vi träffat ett par gånger. Ska bli kul att se vilka det var som gömde sig i alla fina magarna :).

Hej så länge!

Vad Jag önskar mig i julklapp till Jörgen, på Eltons vägnar..

En bok med barnsånger! Kom på honom med att sjunga "helan går" för E tidigare ikväll ;)


Det är glamourösa middagar vi har numera

Från början kan man nästan påstå att huvudämnet för den här bloggen var matlagning. Både långkok och storkok flera gånger i veckan, utvärderade Linas matkasse gjorde vi ett tag också. Det kan man inte tro nu, snacka om att bloggen ändrat karaktär. Nu är det bara när J drar på sig förklädet och kör sina asiatiska anrättningar det blir något värt att blogga om. Idag såg menyn ut såhär...

J åt chorizo, utan tillbehör..


Själv tryckte jag en hel tup med färdig kall risgrynsgröt och jordgubbssylt, ingen mjölk. Nyttigt värre. Måste tillägga att jag åt en tomat också i ett försök att balansera upp det hela.


Det var kul att få besök av Linda och Albin idag. Precis som jag misstänkte hade Albin växt jättemycket, kul att se hur E kommer att vara om bara ett halvår. Båda killarna var hur nöjda som helst hela tiden, så jag och Linda fick chansen att snacka av oss ordentligt. Albin var jätteintresserad av Elton, men E var inte speciellt intresserad av honom än ;). Om något år eller så kan dom säkert ha jättekul tillsammans, då har åldern jämnat ut sig lite mer.

Jag glömde helt bort att ta fram kameran, men det blir fler tillfällen!

Lunchbesök

Fick vi sova inatt då? Nja.. inte direkt. Men det var faktiskt inte bara på grund av Elton, samsovning är nog bara inte min grej. Vi gick och lade oss tidigt allihopa som planerat. E halvslumrade och åt om vartannat i några timmar, jag kunde inte somna eftersom det kändes som jag låg i ett skruvställ mellan E och J. Vid tvåtiden vaknade E och ville äta, och precis när han börjat upptäckte jag att blöjan läckt. E blev helt skogstokig när jag avslutade hans måltid och skrek som att han inte fått mat på två dagar. När vi kom tillbaka till sängen spydde han över mig.. ALLT hände verkligen :P. Efter det somnade han, men jag hade hunnit bli hungrig och blev tvungen att gå upp och ta en macka. Sen bestämde jag mig för att lägga tillbaka E i hans säng ändå. Tror faktiskt han uppskattade det själv också, han sa ingenting fast han var halvvaken när jag lade honom där. Resten av natten gick dock hyfsat bra, och jag är faktiskt mycket piggare idag!

Nu sitter vi och väntar på att få besök av Linda och Albin. Vi träffades sist när jag var gravid med E, så det ska bli kul att se hur stor Albin blivit. Och få visa upp E såklart!

Kvällens sista balja

Jag kanske inte kommer behöva den, men det är ju dumt att chansa. Det blev en rätt bra kväll ändå. J kom hem och lagade Pad Thai, sen tog han hand om E medan jag stängde in mig i sovrummet och läste. Tror till och med att jag somnade till en stund. Skönt.


Blurr


Ja, ungefär sån här skärpa har jag även i skallen idag.

Jag ringde till J och biktade min dåliga dag, sen åt jag lunch. Nu känns allt lättare, men blurret är kvar. J sa att han skulle komma hem och styra upp allt, jag sa att det räcker att han kommer hem och hjälper mig fylla på energiglaset.

Sitter och funderar på att låta E sova i vår säng hela natten och se om jag kan få ta igen lite sömn då. Kanske rent av försöka ändra hans dygnsrytm lite? Om vi går och lägger oss tillsammans allihopa vid 22 kanske han förstår att det är dags att ta natt? Ja, det får nog bli så.

Att vila med gott samvete

Det ständiga problmet jag övar på att lära mig, innan det blir en permanent del av min personlighet.  Har varit blurrig i huvudet hela veckan, måste, måste vila. Men idag har jag faktiskt övat. Sov tills jag vaknade till ljudet av kyrkklockor och bebisjoller, inte så dumt alls. Klockan var 10. Gick upp och gjorde frukost, insåg att köket fortfarande var ostädat sedan gårdagens middag. Grytan med matrester hade stått och torkat in hela natten, finns det något värre? Bestämde mig för att göra frukost och försöka glömma bort grytan. Det gick inte, den fanns där i bakhuvudet som en vagel i ögat. Likaså den fulla tvättställningen med tvätt som ska vikas. I vanliga fall hade jag tagit reda på det, eftersom jag ändå inte kan vila med vetskapen om att den finns där.

Satt i några timmar och kände mig stressad över hela situationen, över att jag slösar bort dyrbar tid där jag hade kunnat få något gjort. Och visst slösade jag bort tid alltid, på att sitta och stressa upp mig istället för att vila på riktigt. Istället för det ena eller andra blev det ingenting alls. Plan B: kvalitetstid med Elton. Jaa, det skulle kunna dra upp dagen. En dusch fick det bli. Elton var tyvärr inte på duschumör, han blev hysterisk. Ett hastigt avslut blev det, jag sket i att tvåla in mig.

Vi gick och lade oss i sängen igen. Persiennerna var fortfarande neddragna, så det var ju praktiskt. Elton åt, jag började känna mig sömnig. Hmm.. skulle vi kunna ta enn liten tupplur kanske? E var inte trött, så efter en timme satte jag honom i stolen och avslutade duschen. Kändes som jag hade kunnat sitta där hela dagen, men tillslut började det knorra lite borta från stolen.

Nu sitter jag i soffan, E sover på ena armen och den andra knappar jag med. Har fortfarande känslan av att jag slösat bort dagen och känner mig irriterad på mig själv över att jag känner så och inte lever i nuet. Har hamnat i en ond trötthetscirkel. Och just det, det är dags för lunch också. Tusan. Blurr blurr. Uppryckning, rugguggla!

Tårtkalas

Tidigare idag satte jag en köttgryta på spisen som fick stå och puttra hela eftermiddagen. Älskar mat som är vällagad men ändå sköter sig själv. Den blev god också, men vi kände oss inte helt nöjda efter. Det fick bli en vända ner till affären på jakt efter något gott. Förr hade jag nog tyckt att det var jobbigt att springa till affären efter middagen när man är redo att ta kväll, men nu när jag är van att släpa vagnen i trapporna känns det hur enkelt som helst när jag får gå själv. Fast samtidigt känns det hela tiden som att jag glömt något, hehe.

Väl på affären fick jag syn på en färdig prinsesstubbe och kunde inte motstå. Få saker går upp mot prinsesstårta i min värld. Sen hade vi faktiskt något att fira också, Elton blev 10 veckor idag!

När jag tagit biilden såg jag att någon (J) tagit en tugga av rosen ;)

Busigt besök

Nu har Anni och Douglas varit här och fikat, det var jättetrevligt. Här var det lika knapert på fikafronten som vanligt, men som tur var hade Anni med sig hembakade lussekatter!

Douglas var ett riktigt litet yrväder, precis som man ska vara när man är 2år. Men jag kunde ana lite hur det skulle kännas att ha en bebis OCH en tvååring, som så många faktiskt har. Det måste vara riktigt intensivt. Hur gör man om bebisen är vaken på nätterna och tvååringen på dagarna? Kan i och för sig tänka mig att man ser till att bebisen får lite andra rutiner om så är fallet, annars borde det ju bli ohållbart. Sen kanske man fått in snitsen med att ha en liten bebis om det är andra barnet.

Jag censurerar Douglas eftersom jag inte kan kolla med hans föräldrar att det är ok att lägga upp bilden.

På uppgång

Jag kände mig så energilös när jag började den här dagen, märktes säkert i förra inlägget. Kände verkligen inte för att göra någonting annat än att ligga på soffan hela dagen. Sen ringde min vän Anni och frågade om vi skulle ses. Jag bestämde mig för att nappa på det direkt. Hon har ett lånebarn över helgen, tvååriga Douglas. Kände mig piggare så fort jag fick en anledning att komma ur pyjamasen och sminka mig lite. Nu är jag bara lite seg i huvudet, men på bra humör. Älsklingen ringde dessutom och sa att han kände sig väldigt pigg idag, och det lät lovande. Han har varit lite småförkyld och känt sig hängig hela veckan.

Det blir en bra dag det här!

Fredagskvällen

Igår kväll får bli idag förmiddag, så blir det ibland. Jag skulle kunna skylla på att läget aldrig dök upp, men egentligen var det nog bara blogglusten som lyste med sin frånvaro. Det har varit så hela veckan om jag ska vara ärlig, förmodligen för att jag sovit för lite. Jag skulle kunna ta en paus och vänta på att lusten kommer tillbaka, men då blir det svårt att komma igång när den väl gör det istället. Ni får stå ut med lite halvdant istället.

Gårdagskvällen var det ja... Jag fick faktiskt en hel del julklappsshopping gjord, alla utom 1 är nu fixade. Jag gjorde det enkelt för mig och klickade, lyckades faktiskt hitta många på en och samma nätbutik. Men det betyder inte att jag inte är nöjd, för det är jag! Vi köpte en riktigt bra grej till oss alla 3 tillsammans som jag kan visa sen. Resten är hemligt!

Lilleman var jättemammig igen, men nöjd så länge han fick sitta hos mig. Skönt det, för jag själv var ungefär lika trött som bilden ger sken av.


Stackars pappan fick inte mysa något alls. Men jag vill faktiskt minnas att det var tvärt om i början. Då dög jag bara så länge han var hungrig ;)

Film och Bangkok

Här har vi fortfarande inte kommit igång riktigt, tror inte vi kommer göra det heller faktiskt ;). Det räckte med att titta ut genom fönstret för att man bara skulle vilja dra ner persiennerna och gosa ner sig i soffan framför en film, vilket var precis vad vi gjorde. Baksmällan 2 fick det bli, perfekt film att se en dag som denna. Den är bland annat inspelad på Lebua, hotellet vi bodde på när vi var i Bangkok i våras. Lite kul att se!

En lyxig hotellnatt skulle faktiskt sitta ganska fint nu, speciellt frukosten. Bangkok längtar jag dock inte tillbaka till. Åker hellre till något mindre ställe i Thailand nästa gång, en fin vit sandstrand vill jag ha!

Men utsikten från Lebua var oslagbar..



Elton skriver.....
ghtyrerdbv kjmntgghv

Tröttisar

Vi är lite sega i starten hela familjen idag. Men faktiskt så sov Elton mycket bättre inatt än vad jag trodde att han skulle göra. Vid 4 ville han dock inte somna om i sin säng, så då fick han komma över till oss. Vet inte riktigt hur många gånger han vaknat efter det, men vi fick sova till 10 i alla fall. Nu ska J gå och handla lite lyxig helgfrukost till oss. Det är hans enda lediga dag den här veckan, så det gäller att ta vara på den :)


Vad gör man en torsdagskväll?





Knasar med familjen såklart. J har dock hunnit med middag på stan med Kim också. Jag och Eltis nöjde oss med lite lasagne från frysen, fast han fick det via mig då.

Jag är så trött så jag vet knappt var jag heter, Eltis ville vara vaken hela natten inatt. Sen har han, tro det eller ej, sovit hela dagen. Precis hela dagen. Annars brukar han ju kunna vara uppe hela natten utan att ta igen det. Lyckligtvis verkar han faktiskt ganska trött nu med, så vi kanske vågar hoppas på att han sover lite inatt. J är ledig imorgon och kan i alla fall ta morgonpasset om jag blir tvungen att sitta uppe!

Jag tror vi säger så för idag. Godnatt på er!

Vad sa jag nu igen?

Just precis.. En bajsfläck i sängen, på min sida dessutom. Tack min son ;)


Hushållsysslaren Elton

Jag viker, han skiter.. Vilken team vi är!


Kläder

Innan E föddes köpte vi flera dreggellappar. Mest för att vi tyckte det var lite festligt, som små scarfs. Vi har hittills inte behövt använda dom eftersom han varken dregglat eller kräkts något, det har känts överflödigt. Men dom senaste två veckorna har han faktiskt börjat kräkas mer och mer. Det, tillsammans med läckande blöjor gjorde att han förbrukade 3 ombyten kläder igår. Så idag när sista rena bodyn åkte på fick dreggellappen göra det också!



Vi har haft fullt upp nu på förmiddagen. Jag hade en läkartid först, sen har vi varit nere i centrum och köpt lite nya kläder till E. Han kan knappt ha några kläder i strl 56 nu, och det märks när vi inte tvättat på några dagar. Speciellt nu när han har förbrukat flera ombyten per dag.

Full rulle

Jag är rätt säker på att Elton tycker att det här varit en av dom bästa dagarna i hans korta lilla liv, om än uttröttande. Han sov sig ju visserligen igenom förmiddagen, bara det. Sen åkte vi hem till Carro och Klara. E slumrade hela vägen dit också, det var bara när vi gick från bussen till lägenheten som han tappade tålamodet lite, hungern tog över. Men med lite mat i magen blev allt bra igen, speciellt när han fick testa Klaras fina babygym. Det var grejer det tyckte Elton. Vi har inte velat köpa några stora saker till honom eftersom vi bor så trångt, men nu blir det till att hitta något större illa kvickt!



Det blev tråkigt nog ingen långvarig visit den här gången, men anledningen var desto roligare. Vi skulle nämligen få besök av Malin, Eltons gudmor. Hon hade med sig två jättefina böcker till E, den ena hade hon skrivit en så fin text i att jag blev alldeles tårögd. Det blir ett jättefint minne för honom att ha kvar! Men det var inte bara E som fick presenter, M hade även med sig en påse Dumle pepparkaka OCH punschrullar med pepparkakssmak. Snacka om att vi valde rätt gudmor ;)

När M hade gått hem kom vi på att vi även fick med oss en present hem från Carro och Klara, en Babybjörn! Carro hade flera stycken, så vi fick ta en och testa. Det är ju bra att veta om han gillar att sitta där innan vi köper en egen. Märkte direkt att det var en riktig höjdare, han trivdes 100 gånger mer i den än i bärsjalen. Han har för dåligt tålamod för att vi ska kunna få till det med sjalen, känns som han inte sitter bra i den.

Nu kan jag göra det jag behöver samtidigt som vi är tillsammans, win win :)

Homestyling

Nu har homestylisten varit här och vi har fått massor av värdefulla tips. Det är mycket detaljer som man inte tänker på, både att lägga till och ta bort. Vad vi behöver ta bort hade jag nog kunnat lista ut själv, men just dom saker vi bör lägga till är svårare. Nu ska vi bara se till att få allt gjort också. Kan säga att jag är glad att vi har tid på oss!

Just julsakerna får lov att försvinna innan det blir dags för fotografering. Vi vet ju inte när det kommer bli aktuellt med en försäljning, blir ju lite konstigt om bilderna åker upp till påsk liksom.


Nu sitter jag och väntar på att E ska vakna, han har sovit som en prins under hela tiden homestylaren var här. Han vet när det väl gäller ;). Vi ska iväg hem till Carro och Klara och hälsa på, och jag vill att han ska vara fulltankad innan vi sätter oss på bussen!

Vänner

Vi har varit och hälsat på Thomas och Anni här under kvällen. Båda är gamla kollegor till mig, och vi har inte träffats sedan Elton föddes. Det var så kul att ses, jag kände verkligen hur mycket jag saknat deras sällskap. Vi bestämde att vi ska ses oftare, skamligt att vi inte gjort det tidigare när vi ändå bor så nära.

Thomas har väldigt rå humor, vilket jag både uppskattar och avskyr beroende på dagsform. Det är få människor som kan få mig att skratta så hysteriskt, och samtidigt kunna reta upp mig så mycket. Innan vi gick slog jag och J vad om vilken olämplig kommentar han skulle slänga ur sig (med glimten i ögat då såklart). Vi gissade på att det antingen skulle bli att jag såg härjad ut, eller något om att Elton är en liten knubbis. Det visade sig inte bli något av det. Däremot anklagade han Elton för att vara rasist :P. Anni kommer nämligen från Kroatien, och Elton började gråta när hon höll honom, haha. Jag och J är så långt ifrån rasister man kan bli, så att påstå att vi skulle ha en främlingsfientlig bebis blev rätt blev rätt lustigt!

Söta Anni, Elton körde hårt med henne. Hans nya krav när han är ledsen är att bli vaggad framför köksfläkten i full blås, vilket Anni fick göra tills hon hade kramp i armarna ;)


Gladis


Den här glada killen väckte sin mamma kl 06.30 imorse och ville inte alls somna om, kan tillägga att han var vaken till 01 igår. Men vem kan motstå ett så vackert leende och tindrande ögon? Trots att jag halvsov slet jag fram mobilen och föreviga ögonblicket. Sen lyckades jag få honom i amningskoma så jag kunde somna om.

Nu håller vi (jag) på att fixa lite här hemma. Imorgon kommer en homestylare hit för att ge oss råd inför en kommande försäljning, så jag vill att utgångsläget ska vara det bästa :). Ska verkligen ta till mig allt hon har att säga, kan tänka mig att det är en del. Det ska ju helst vara väldigt avskalat så var och en som kommer hit och tittar kan skapa sig en egen bild, vi har ju ett väldigt personligt hem. Spännande!

Snö?

Började dagen med att gå in på facebook, det händer typ en gång varannan vecka. Får jag något mail eller så brukar jag svara i mobilen, i bästa fall. Här om veckan hittade jag ett 4 månader gammalt meddelande som jag lyckats missa. Det blir ju så pinsamt att det är lika bra att strunta i att svara.

Idag gick jag in i alla fall, mest i syfte att ta bort en gammal kollega som bombarderat mig med farmville-förfrågningar den senaste veckan. Skönt att äntligen få det gjort, jag stör mig verkligen på sånt. Och på kedjebrev. Speciellt dom via sms där det står saker i stil med "Du är en fantastisk person, bla bla bla.. skicka detta vidare så får du lycka för resten av livet". Först blir man glad, sen besviken när man inser att det inte var personligt . Jag skulle aldrig skicka det vidare, då riskerar jag hellre att få olycka över mig.
Det jag ville komma till var i alla fall att jag fick se i en statusuppdatering att det tydligen snöat.. när då? Jag har lyckats missa det trots att jag varit uppe halva natten. Hur som helst är det väldigt välkommet, även om jag bara har lyckats skymta några sparsamma snörester från mitt fönster nu under förmiddagen.

Klart syrran får hålla Elton ;)

Vi har lite skruvad humor när vi driver med varandra i den här familjen. Klart vi är rädda om Elton, men vi är inte pjoskiga. Ärligt talat har jag nog mer förtroende för Madde än vad jag har för mig själv i dom flesta situationer, det är hon som är A-barnet ;). Är det rent av min förtjänst? Hon kanske utvecklade någon slags geniknöl när jag tappade henne i golvet..?!

Måste bara visa detta också. Nästan precis 2 månader är det mellan bilderna, det är otroligt hur mycket man kan växa på så kort tid. Har han verkligen varit så pluttig? Man glömmer snabbt..

Tuff förhandling pågår

Jag gjorde nyss misstaget att berätta för J om gången då jag råkade tappa min lillasyster i golvet, och att hon inte var mycket äldre än Elton vid tillfället. J började ifrågasätta hurvida E är säker med mig här hemma om dagarna, så jag försvarade mig med att jag faktiskt bara var 8 år när det hände. Resultatet av det blev att J satte en 18-års-gräns på att få tillåtelse att hålla Elton. Trist för syrran i fråga, som precis ska till att fylla 17.

Skrev ett meddelande till syster yster och förklarade situationen. Hon svarade att J kan glömma att hon tänker gå med på att straffas för något jag har gjort. Hon gjorde klart för mig att hon förväntar sig att jag betalar tillbaka för den sveda och värk jag åstadkommit henne, och övertalar J att dra tillbaka den nya lagändringen. Jag lovade att göra mitt bästa och förhandlar för tillfället med J. Han säger att vi eventuellt kan införa en paragraf där just syrran kan komma runt lagen, eftersom hon ändå beter sig som en 42-åring.

Vi får helt enkelt se Madde.. kan detta ha varit sista gången du höll Eltis?..image description


(Tillägg)

Syrran: Haha bra, det kan jag stå ut med. Hellre ett sinne som en 40+, än ett indraget bebiskörkort.

Micke (vår bror): De är nog bäst om madde inte håller i Elton nå mer! 18:års gräns är 18:års gräns.


Starka argument från er båda.. förhandlingen fortsätter!

Svenska

Jag är medveten om att mitt skrivspråk inte alltid är korrekt. Men sedan Elton föddes har det blivit extremt dåligt. Ibland tar det någon timme innan jag lyckas få iväg ett inlägg, för att jag pysslar med honom samtidigt. Därtill tar jag mig aldrig tid att läsa igenom texten innan jag lägger upp den. Ibland går det flera dagar innan jag går tillbaka och läser, och då kan det vara de mest konstiga fel. Ett exempel: "Jag slutade ju äta mjölk ett tag, men det sammantaget inte göra någon skillnad". Dags att anmäla sig till en kurs Svenska för invandrare tror jag :P.

Jag skulle ju kunna gå tillbaka och ändra det i efterhand, men samtidigt tycker jag att det är lite kul. Det speglar mammalivet!

Hårfärgningsdax

Dags att försöka få ordning på eländet tänkte jag. Betar av utväxten hemma så kör jag resten hos frissan sen, toning och klipp. Blir för långt tid ifrån Elton annars.


Nöjda killen

Det blev som sagt ingen lyckad shoppingtur till oss. Elton hade ingen lust alls att ligga i vagnen utan ville komma upp och bli buren, ingen hit att gå runt med en bebis på armen på andra advent i Stockholms innerstad. Så vi åkte hem igen. Vi får som sagt köpa det vi ska ha på nätet, eller åka var och en för sig :)

Om man bortser från det här med att åka vagn, måste jag säga att Elton blivit en väldigt nöjd bebis den senaste tiden. Jag skrev aldrig det, men vi gjorde som så att vi började med Minifom. Jag slutade ju äta mjölk ett tag, men det sammantaget inte göra någon skillnad. Så det började jag med igen. Semper magdroppar märkte vi inte heller så mycket av. Minifom däremot.. helt klart rätt för oss. Han har inte varit otröstlig en enda gång sedan vi började ge honom det. Nu mår han bra, det är så tydligt. Det bästa är inte att slippa hysteriskt barnskrik, utan att se hur social och nyfiken han blivit nu när han inte har ont i magen. När vi fick se kontrasten insåg vi hur jobbigt han måste ha haft det. Även om han kanske inte grät konstant, så var han i alla fall mer eller mindre missnöjd.. om han inte åt dvs. Nu är han glad nästan jämt, och är han inte det går det lätt att avhjälpa. Han ställer fortfarande stora krav på underhållning och sover lite, men det är bara så han är.. vår Elton ♥

Den fina Polar'n-kaninen har han fått av sin kompis Klara (fd lilltjejen;)

Ett försök till julshopping

Vi hoppades på att lilleman skulle ge med sig och somna efter ett tag, men det ville han ej. Vi får ta julshoppingen över nätet istället. Det är skönt att slippa trängseln även för oss måste jag säga. Men det var trevligt att vi fick komma ut och röra lite på oss :)


Vad tror ni, är det kört?

Vi har försökt få Elton att ta napp sedan han föddes. Ibland har vi inbillat oss att det gått bättre, men sen har han tvärratat den igen. Han föredrar tummen när han väl får tag på den. Min faster som haft två tumsugare sa att det är vid 3 månader som tumsugandet börjar på allvar, då dom får mer kontroll över armarna. Tänkte att vi skulle få honom att ta napp på allvar tills dess, men jag är tveksam..

(Fattar inte varför ljudet är så extremt lågt?)

Nya favoriten

Att duscha är helt klart en ny favoritsysselsättning för Elton, mycket mysigare än att bada själv i baljan. Idag blev han jättearg när vi var klara och J tog och lindade in honom i en handduk. Men sen glömde han bort sig efter en stund och blev glad igen, och självklart hann vi inte mer än att få på blöjan innan han lade århundradets brakare ;)



Egentligen skulle vi vara hemma själva ikväll jag och E. Pappa J skulle iväg på julbord med jobbet, men han känner sig krasslig och bestämde sig för att stanna hemma och mysa med oss istället. Trist för honom, men trevligt för oss!

Det blir lugna puckar ikväll också. Jag ska gå en vända till affären och handla dumle pepparkaka, min nya favorit. Jag har blivit en riktig godisråtta den senaste tiden. Tror att det är för att jag förbrukar så mycket energi nu när jag ammar, väger mindre nu än innan jag blev gravid. Hinner liksom inte äta tillräckligt, och det är väl därför jag blir sugen på en massa skit istället. Det är oftast luncherna som det är si och så med, men jag försöker ta igen det på kvällarna när J kommer hem. I vanliga fall tycker jag inte att det är ok att glufsa i mig godis flera gånger i veckan, men nu tillåter jag mig själv det. Bättre med godis än ingenting alls :P

Julig frulle

Tomtegröt blev det till frukost idag. Jättegott var det! Det har varit en lugn och skön morgon, vi fick ligga och dra oss till 10 så vi är utvilade. Får se vad dagen har att bjuda på :)


Knäppunge

Elton har ju inte kräkts speciellt mycket sedan han föddes. Men den senaste tiden har jag kommit på honom flera gånger med att kräkas munnen full, sen svälja ner allt igen. Stackars lilla barn. Fast nu så här efter en rejäl fredagsmiddag med en påse lösgodis på toppen känns det dock som jag skulle kunna råka ut för detsamma!


Mer lägenhet då

Vi har tackat nej till lägenheten. Efter rådgörande med kunniga människor i branchen kom vi fram till att priset var aningen högt i förhållande till hur marknaden ser ut just nu, samt att inflyttningen är lite väl nära inpå. Vi vill inte hamna i läget att behöva sälja våran till ett för långt pris bara för att det blir tidsbrist. Så vi försökte pruta ner priset och få en senare inflyttning. Vi fick ner priset lite, men inte tillräckligt för att det ska göra någon skillnad. Det kommer fler lägenheter, vi sitter inte precis i sjön nu. Och vem vet, säljaren kanske får panik och tar budet i alla fall. Den kommer ju inte bli lättare att sälja ju längre tiden går.

Nästa vecka kommer det en homestylare och ger oss råd inför en kommande försäljning, sen får vi lite tid på oss att åtgärda allt som behövs innan dom kommer hit och tar bilder. Vi vill att allt ska vara klart om vi hittar något vi vill ha. Då är det bara att slänga upp annonsen direkt.

När pappa sätter sin prägel

Som jag nämnt förut är det J som sitter på stilkänslan här hemma. Inte för att jag själv är helt bortkommen.. bara inte i samma klass som honom.

Jag hade ju klätt upp Elton igår, väldigt stiligt tycker jag själv. J kom hem från jobbet och höll med om att E var jättefin, sen tog han med vår stilige son in i badrummet för blöjbyte. Efter några minuter kom en ny, cool bebis ut. Rena makeovern hade han fått. Lite häng på brallorna, uppdragen och lite uppknäppt skjorta, tuppkam. Med små medel hade hela helhetsintrycket hade förändrats, ungen fick liksom lite attetyd. Bra jobbat pappa!

Före (min)..

Efter (J´s)..



Dagen till ära

Elton har klätt upp sig i flanellskjorta och jeans idag. Skjortan är en 62:a och sitter perfekt, byxorna är strl 68 och aningen stora.


Min plan för dagen var att städa och dona lite inför helgen, men jag kom bara så långt att jag bäddade rent halva sängen. Sen har jag suttit i telefon med mäklare och tagit hand om E, och mitt upp i allt fick jag sms av Sabina som undrade om vi ville ut på prommis med henne och lilla Tom, och det ville vi såklart. Lika trevligt som alltid var det, och det är inte bara E som växer så det knakar. Tom är också på väg att bli en stor kille :).

Vi lyckades ta oss förbi affären och handla på hemvägen, så lite nytta fick det i alla fall bli. Nu ska vi bara vänta in J som slutar nu precis, sen firar vi in helgen med lite tacos. J är ledig imorgon!

Elton två månader

Jag kan inte fatta att det bara är två månader sedan Elton kom till oss, det känns verkligen som att vi alltid haft honom. Minns inte ens vad vi gjorde innan? Han är så självklar! Personligheten kommer fram mer och mer. Han är en vaken liten kille som vill vara där allt händer. Ett hett temperament har han, det är fortfarande noll till hundra som gäller. Lite snål med dom vackra leendena fortfarande, men det är ändå uppenbart när han är glad. Han får ett förnöjt uttryck i hela ansiktet :). Blir han uttråkad vill han att det ska gå vilt till, då är det bara till att hissa honom upp och ner i luften, eller dansa runt med honom till en discodänga.

Igår försökte vi nackträna lite. Vi har varit dåliga på det innan, mest för att han verkligen ogillar att ligga på mage. Han är stark ändå måste jag säga, men inte helt säker. Nu försöker vi göra det extra kul när vi väl lägger honom på mage, fjantar och apar oss så han ska bli lite distraherad. Igår när jag försökte gick det sådär, han var väldigt missnöjd...



Sen kom pappa hem, då blev det mycket roligare..

(Är inte Elton lite lik "3 vännerna och Jerry" när han ligger såhär? :p)...