Ett livstecken

Känner att det är dags att lämna ett litet spår efter mig. Jag har inte mått något vidare den senaste tiden och därför känt mig helt oinspirerad att blogga. Har varit hos läkaren på vårdcentralen, och ska till sjukhuset på måndag för vidare utredning.

Det känns konstigt när jag tittar på bloggen, lite som att tiden stått stilla. Det känns i och för sig som att den har det. För att kunna vara "vardagslycklig/eller olycklig" krävs det ju en vardag, och jag har inte haft det på ett par veckor. Så nu får jag nöja mig med att "leva i nuet och vara tacksam för det jag har":P.


Madde säger att jag ser ut som prinsessan ...

100media_imag017 (MMS)

Madde säger att jag ser ut som prinsessan Viktoria när jag sover. Vilken prinsessa jag är!


Vattnet är tillbaka..

och tydligen för att stanna. UNDERBART!

Tröstäter på donken. Dom har i alla fall e...

100media_imag016 (MMS)

Tröstäter på donken. Dom har i alla fall en fungerande toalett.


ARG

Igår fick vi en lapp i brevlådan med tråkiga nyheter. Dom måste stänga av vattnet igen under två veckor pga något problem nere i tvättstugan. Det stod inte när dom skulle börja utan bara att det ska ske etappvis v 46 och 47, vad nu det betyder.

Kom precis hem från jobbet och upptäcker att vattnet är avstängt. ATT FÅ ETT DATUM PÅ NÄR DOM SKA BÖRJA MÅSTE VÄL VARA DET MINSTA MAN KAN BEGÄRA???? Plus att dom inte ens ställt dusch och toalettvagnen vid porten, nu står den istället på andra sidan huset. Inget handfat i trapphuset ens.

Det är informationsträff kl 19, det kommer inte bli nådigt. Mitt tålamod är förbrukat.

Back on track

Jag har känt mig lite risig och har därför inte känns mig speciellt inspirerad till att blogga. Men nu har jag laddat upp batterierna och är back on track :).

Jag får bara inse att det krävs lite mer för att hålla humöret och hälsan på topp den här årstiden. Det är lätt att bli sliten när det är konstant mörkt och regnigt som det varit den här veckan. Jag har bestämt mig för att köra stenhårt på lagen om attraktion, (att tänka positivt och på så sätt dra till sig positiva saker). Jag vet att det fungerar, det gäller bara att fokusera och se till att inte hamna ur spår.

Nu ska jag till jobbet!

Soffläget fortsätter

100media_imag014 (MMS)

Soffläget fortsätter


Sängdags

När J kom hem från jobbet vid 19-tiden satte vi på en film, Scott Pilgrim VS The World. Den var bra (men man måste ha barnasinnet kvar). Något annat en soffläge ikväll kändes helt otänkbart. Jag är slö, och J är stressad. För en gångs skull är det inte jag som har för många bollar i luften. J har så många projekt att han knappt hinner gå på toaletten (bokstavligt talat).

Jag vet så väl hur det känns, när det gäller roliga saker är det ibland så svårt att begränsa sig. Man får helt enkelt köra på och försöka ta igen sig vid ett senare tillfälle, i J's fall efter årsskiftet =/. Men han är mycket bättre en mig på att hålla sig sansad, så det blir nog bra.

Godnatt!

Julpynt



Vårt köksfönster är julfint nu efter besöket på Plantagen igår. Vi har nog aldrig börjat julpynta så här tidigt något år. Jag tycker man ska vänta till 1:a advent för att inte hinna tröttna innan jul. Men när vi fick den fina tomten av farmor och Evy tänkte jag att det var lika bra att köra på. Jag älskar verkligen den lilla halmgrisen, den är väldigt "vi" ;)

Tom lägenhet

Nu har familjen åkt hem. Det är så konstigt när man haft besök hela helgen, sen blir lägenheten plötsligt helt tom. Inte en J är hemma.

Det har i alla fall varit en riktigt trevlig helg. Och nu är det fritt fram för oss att gå vidare med köksplaneringen. Nästa steg är att åka till Ikea och låta dom rita upp det, sen beställa alla grejer. Vi måste dock välja kakel också, det är väldigt svårt tycker jag. Får kolla runt på nätet efter inspiration.

Vi är lyckligt lottade som har familjer som alltid gör allt dom kan för att hjälpa oss <3, det är inte alla som har det!

Svaret

Om ni någon gång undrat varför jag och J har en så stor soffa så kommer svaret här.. :)


Baconlindad oxfile, ljuvligt..

100media_imag014 (MMS)

Baconlindad oxfile, ljuvligt..


Vi är och hämtar J på jobbet och shoppar l...

100media_imag014 (MMS)

Vi är och hämtar J på jobbet och shoppar lite samtidigt :)


Som bär

Det är mysigt att ha familjen på besök. Jag vaknade, gick upp och klämde sedan ner mig på madrassen med mamma och pappa. Precis som jag gjorde varje morgon när jag var liten :)

Sen satt vi oss i soffan och åt frukost. Och helt plötsligt tittar syrran på mig och utbrister "jävla härmapa". Jag fattar inte vad hon menar...



Mer träning

Jag, H och E har tränat 3 gånger den här veckan. Duktigt va?. Vi har kört korta, men intensiva pass och jag har en sån sjuk träningsvärk. Jag har alltid haft problem att göra situps på pilatesboll, men nu har jag äntligen fått in rätt teknik. Varenda millimeter av magen gör skitont, från midjan, nedåt och ut i kärlekshandtagen. Varje gång jag skrattar gör det jätteont. Kan dock konstatera att jag skrattar ganska mycket utan att tänka på det, och det är ju bra :)

Jag är glad att vi börjat träna på lunchen, fattar inte att jag inte tänkt på det innan. Det är ju så tidseffektivt och man blir verkligen pigg. Helt rätt för mig. Äntligen har jag hittat ett träningsalternativ som fungerar på vintern. Och gratis dessutom!

Fredag

Den här veckan har gått snabbt tycker jag. Kanske för att jag haft mycket för mig.

Idag kommer familjen och hälsar på över helgen, stora delar av den i alla fall. Mamma, Pappa och syster. Det är alltid lika kul och mysigt att träffa dom. Jag ska ta pappa till hjälp och reda ut alla frågetecken inför köksrenoveringen. Jag och J har ju fastnat lite vilket gjort att vi inte kunnat beeställa allt vi behöver. Men förhoppningsvis kan vi komma till skott inom kort :).


Paella

Jag vet att jag sagt det tidigare men här hemma är det ju jag som är kocken eftersom jag tycker det är kul, J lagar verkligen inte mat ofta. Och när han väl gör det är det mest värma på mat faktiskt ;). Det brukar bli att jag lagar mat, och J städar under tiden.

Nu under stambytet och sedan kylen gick sönder har det inte blivit så mycket matlagning alls, vi har mest petat i oss något litet på kvällen. Jag har inte haft lust att laga mat över huvud taget.

Idag när jag kom hem från jobbet var det meningen att J skulle gå att handla något som vi kunde värma på. Han drog ut på tiden så mycket att jag hann bli hungrig, J sa att jag skulle ta en macka så länge. Men då tänkte jag att det var lika bra att få middagen överstökad, därför blev det makrillmackor.

Men sen visade det sig att J hade tänkt göra en riktigt brakmiddag, Paella blev det. Synd att jag redan var mätt bara, det var verkligen jättegott. Det här kommer han definitivt få göra oftare. Han kan ju ;)


Makrill och jordens undergång

Makrill. Det är så sjukt gott. Jag är medveten om att inte så många tycker det, vilket är bra. Tänk till exempel om det kommer en stor naturkatastrof som slår ut halva jorden och tar oss tillbaka till ruta ett. Då kommer alla överlevare börja plundra butiker och hamstra, det gäller ju att lägga beslag på konserverna. Förhoppningsvis kommer makrillen bli kvar till mig.

Långsökt? Ja. Om jag tänker på sånt här ofta? Ja. Jag brukar till exempel tänka på hur bra det är att jag äntligen skaffat glasögon. Och att det dessutom skaffade två par är jag extra nöjd över. Tänk att vara en blind överlevare? Nej tack, handikappade stryker alltid med först.


Lustiga matfavoriter

Har lunch på jobbet. Det har varit en riktigt bra förmiddag, snabbt har det gått :). Jag och mina kollegor började prata om konstiga matbegär under lunchen. Det var så lustigt för alla 4 hade verkligen något "udda" vi brukar smaska i oss när tillfälle ges. Och då menar jag rent, utan något annat...

- Smör
- Tomatpuré
- Jäst
- Buljongtärning

Jäst och buljongtärning var vi flera som gillade. Någon annan som har något kul att bidra med? :)


Konstiga drömmar

Inatt drömde jag väldigt konstigt om jobbet. Det började med att jag blev erbjuden ett jobb där jag skulle tjäna nästan dubbelt så mycket som jag gör idag. Sen helt plötsligt hade jag blivit erbjuden ett jobb på ett annat företag som jag hellre ville ha, så jag sade upp mig. Men det visade sig att jag hade missuppfattat vad det nya jobbet innebar så jag blev jättebesviken och ångrade mig. Minns inte hur det slutade, men det kändes inte bra alls.

Jag får helt enkelt börja fundera över vad det är som gör att jag ligger och bearbetar min arbetssituation på nätterna :P

En trevlig kväll

Vi har haft en riktigt trevlig kväll tillsammans med Farmor och Evy, dom är så lättsamma och roliga! Det var kul att dom kom förbi, tiden flög verkligen iväg.



Söta Leo var också med. Han är så fin och go!


Vi fick till och med en present, så himla gulligt. Vi har verkligen dåligt med fint julpynt, så det var helt perfekt. Jättesöt tomte :)

Full rulle hela dagen. Har precis slutat j...

Full rulle hela dagen. Har precis slutat jobbet och är på väg hem. Farmor Boa och hennes syster Evy ska komma och hälsa på ikväll, och kika på nya badrummet :)


Middag och godis

Det fick bli lite halvfabrikat till middag idag, ibland måste man få fuska lite. Indisk vindaloosås på burk med kycklingfilé och couscous. Väldigt gott faktiskt, och snabbt :)



J är en riktig sockerråtta. Varje gång jag varit till affären frågar han "köpte du något gott?", varje gång, fast han nästan alltid får ett nej. Och nästan varje gång han går till affären får något gott följa med hem.

Idag efter maten såg han på mig med silkeslen blick och frågade, "blir det någon efterrätt?. "NEJ, man kan inte äta snask varje dag", svarade jag. Då knatade han fram till datorbordet och drog fram en stor marabou chokladkaka och sa, "jag förstod att du skulle säga så, så jag förberedde lite i morse innan jobbet". Den fyndiga lilla djävulen..

Ok älskling, 1-0 till dig ;)

Snöslask. Hur tänkte våra förfäder när dom...

100media_imag013 (MMS)

Snöslask. Hur tänkte våra förfäder när dom började röra sig uppåt mot dessa nordliga trakter? Obegripligt. Vi måste ha missat någon viktig detalj i historien.


Tisdag idag

Underbart! Och vi är fortfarande friska, tur. Idag har jag bara träningsvärk efter igår. Det var det första jag kände i morse när jag sträckte mig efter larmet. Det resulterade i en sovmorgon, min rygg tillät mig bara inte gå upp. J jobbar kväll så det spelade inte så stor roll att jag slutar lite senare.

Nej tack

Så fort jag klev innanför dörren förstod jag att J inte mådde bra, det krävdes bara ett "hej". Han har inte rest sig ur soffan en enda gång och till och med sovit en stund. Först trodde han att han bara var trött, men nu säger han att han mår dåligt. Det värsta är att jag också känner mig lite risig, ont i pannan och lite illamående. Hoppas verkligen vi inte blir sjuka =/.

Vi behöver nog bara vila med en film. Den nya Robin Hood ska vi se. Jag har dock lite svårt att se Russell Crowe som Robin Hood. I min värld är Robin Hood en purung rebell, Russel är 45 år. Filmen utspelar sig mellan 1189-1194. På den tiden var det ett under om man passerade 30. Tabbe...




Två frågor..

- Jag vill lära mig Adobe Illustrator. Hur gör jag det på bästa sätt? Antagligen finns det inga genvägar, men om det finns det vill jag gärna veta ;)

- Vad ska jag äta när jag tränar på lunchrasten? Det blir inte mycket tid kvar att äta så jag behöver något snabbt men "riktigt", som jag kan äta på platsen medan jag jobbar. Idag blev det bara en wasa sandwich och ett äpple, inte bra alls. Jag hade tänkt äta keso också, men den naturella var slut och det fanns bara snuskpäron.

Tränat

Idag fick jag och min kollega H äntligen tummen ur och gick ner till gymmet på lunchen. Vi pratade om det hela förra veckan men kom aldrig till skott. Det känns riktigt bra nu när det är klart. Jag känner mig inte ens vrålhungrig som jag brukar göra den här tiden, har dock köpt en macka och en frukt. Får gå ner och handla något mer om jag blir hungrig senare.

Vårt mål är att göra det tre gånger i veckan. Det är ju perfekt att träna på lunchen, då går det inte åt någon tid före och efter jobbet.

Asian Market

J har varit på Asian Market och köpt snask, massor med snask. Sjögräschips, ärtbågar med chilismak, ost och skink-sticks.. ja, u name it. Det ska tydligen vara nyttigare en vanliga snacks. Faktiskt så var det helt ok, ganska gott faktiskt. Sjögräs är dock ingen personlig favorit, men J gillar det. Han upptäckte det när han var i Thailand.

Vi har smaskat och sett på film, Inception med Leo Dicaprio. Jag tyckte den var riktigt bra, J tyckte den var sådär. Ganska lurig var den, som Leo's filmer brukar vara nuförtiden.

Bye James

Nu har vi varit och lämnat av James vid flygbussarna. Det kändes så himla tråkigt, det har varit så kul att ha honom här och det känns som vi skrattat konstant hela helgen. Han är verkligen en av dom trevligaste människor vi träffat, och vi känner väldigt många trevliga människor :) Som tur är stannar Petter en dag till, och han är också en extremt trevlig människa!

Trevligt igår hade vi också. Fick dock vänta 3 timmar på ett bord. Det var helt galet. Sista timmen var värst, då trodde vi verkligen att det var vår tur när som helst. Dom har en tavla där dom skriver upp allas namn och hur stort sällskapet är, sen ser man hur dom stryker för alla namnen och hur det kryper närmare. Problemet var att dom passerade vårt namn och gick vidare eftersom dom fick flera lediga tvåmannabord före, och vi var ju fler. Oerhört frustrerande, men värt i slutändan.

Efteråt gick vi till en pub och tog en öl. Vi var dock så mätta efter middagen att den knappt gick ner, så det blev hemgång efter det. Ingen var sugen på att dra vidare, film i soffan var mycket mer lockande. Jag somnade såklart efter halva filmen, men det var mysigt i alla fall :)

Väntar på att få ett bord :)

100media_imag013 (MMS)

Väntar på att få ett bord :)


Camilla goes 20s på Thailändsk restaurang

Och var tar man sina utländska vänner när dom kommer på besök i Sverige? Restaurang Koh Phanang såklart! Off we go..




Status

Vi har varit i stan hela dagen. Gått i gamla stan och shoppat lite. Nu slappar vi lite och förbereder oss för att gå ut :)

Frukostmys

Jag tycker faktiskt det är väldigt mysigt att vakna upp på morgonen och ha vänner hemma. Det är så trevligt att äta frukost tillsammans och bara snacka.

Det är så roligt att James älskar te så mycket. Innan vi lärde känna honom trodde jag faktiskt att det var en myt att britter älskar te. Men det är tydligen sant. Jag sa precis på skoj "James, you want a cup of tea.. I can see it in your face", han svarade helt gravallvarlig "Im dying for a cup of tea". Sen berättade han att han dricker runt 10 koppar per dag, och på jobbet har han en gigantisk kopp som rymmer en liter och behöver två påsar :p.




God morgon

Som väntat somnade jag på soffan igår, han inte ens se klart på Idol :P. Nu känner jag mig pigg som en lärka, jag verkar dock vara den enda här i huset. Alla andra sover, och jag har hunnit duscha och allt. Tänker sätta på TV´n nu så det blir lite fart :)

Pretty boy Petter

Har ni läst kommentarerna på inlägget Oh no? Här välkomnar man sina gäster med öppna armar. Och det första Petter gör är att "snygga sig" och försöka ta all uppmärksamhet från mig.. på min egen blogg?!?! ;). Skämt åt sido, vi höll på att dö av skratt när vi såg det, haha :).

Jag sitter och väntar på att killarna ska komma hem så vi kan gå och äta. Dom har varit ute på tur hela dagen medan jag varit på jobbet. Jag är dödligt hungrig så jag koppas dom trillar in snart, vi bestämde att det får bli pizza :)


Nu jäklar

Klicka

Middagstips?

Har lunch på jobbet och sitter och spånar lite på hur vi ska lägga upp kvällen. Utgång blir det imorgon, så det känns som att en hemmakväll skulle vara fint idag. Idol och lite god mat om jag får bestämma ;). Finns risk att jag somnar i soffan ikväll. Har börjat jobbet 07.30 hela veckan och kommit isäng sent på kvällarna.

Men tro vad vi ska göra till middag? Något typiskt svenskt hade varit kul.. dillkött, tacos....

Oh no

Jag har försatt mina stackars gäster i matkoma..


Petter också, inte minst

Jag håller på att slänga ihop en lasagne. Jörgen och Petter är och möter James på Centralen.

Just det, Petter är här också. Han han har ju "bara" åkt från Östersund ;). Honom ser vi inte allt för ofta heller, så det är självklart lika kul att ha honom här. Han reser väldigt mycket och brukar svänga förbi oss när han är mellan två äventyr, man vet aldrig vart i världen han befinner sig. Eller nu vet vi faktiskt ganska ofta det, tack vare facebook :)

Långväga besök

Idag kommer vår vän James från London och hälsar på oss. Vi har inte träffats på väldigt länge så det ska bli väldigt kul. Jag är dock lite bekymrad då jag mottog detta mail med bifogad bild igår:


Här skulle ju egentligen mailet vara som handlar om att James växlade in 70 pund och fick tillbaka två svenska femtiolappar. Men jag känner mig taskig som lade ut det (fast det var kul). Och sen är jag rädd att han ska råka se det och inte förstå den broderliga undertonen :P

 

Jag informerade honom om att han blivit snuvad på ca 700kr. Han tog det ganska bra och skulle traska tillbaka till kontoret för att reda ut missförståndet. Jag har inte hört hur det gick, men inga nyheter brukar ju vara goda nyheter så.

Jag skulle bli förvånad om han inte lyckats lösa det. James är ingen SSS-britt (super, slåss och svär). Han tillhör den bra skaran som är artiga, vältaliga och älskar te. Just det, jag måste komma ihåg att köpa te.

(jag har inte frågat om jag får publisera hans mail på min blogg, får låta bli att berätta att jag har en)


Födelsedasmiddag

Jag har varit på födelsedagsmiddag hela kvällen och firat min kära vän S som fyller 30år idag. Jag har inte kunnat skriva det tidigare eftersom det var en överraskning, och födelsedagsbarnet är en trogen läsare ;). Det har i alla fall varit en lyckad kväll med trevligt sällskap och jättegod mat.










Nu är jag galet trött och längtar efter att få krypa ner bredvid J i sängen och somna i hans famn. Han har jobbat kväll den här veckan och jag har jobbat tidig morgon. Så jag har gått och lagt mig mycket tidigare än honom. Men imorgon börjar vi båda tidigt :)

En klassiker

Vi började prata om den här gamla klassikern på lunchen. Jag tycker den förtjänar att få komma upp till ytan igen. Hysteriskt kul! Jag undrar vem som kom på detta? Vilket humorgeni!


Hade lite svårt att komma i säng igår så j...

100media_imag012 (MMS)

Hade lite svårt att komma i säng igår så jag var lite trött imorse. Det fick bli frukost på jobbet, mys :)


Time for tea



Det här är mitt favoritté, Kusmi Love Tea. Fick det i present av min fina vän Samira. Hon fyller faktiskt år imorgon. Grattis i förskott bästa S!

Vem är bäst?

Det är så härligt att både jag och J är så estetiskt begåvade, nästan löjligt begåvade faktiskt. Speciellt när det kommer till musik. Vem tycker ni är bäst på att spela säckpipa?

J


Eller Jag


Hittade klippen när jag satt och kikade igenom mobilen. Det är från när vi var i Edinburgh, J hade varit ute och fyndat i en turistshop ;)

Några sanningens ord

Allt känns lite tokigt idag, på ett dåligt sätt. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, det känns fel både i kroppen och i huvudet. Lite som att trilla på en bajsmacka på vägen till jobbet och bryta svanskotan. Det har aldrig hänt. Men om det skulle hända tror jag att jag skulle känna mig typ så här. Lite hypokondrisk känner jag mig. Ilningar i huvudet.. hjärntumör? Hugg i magen, cysta?. Har ni kollat ut föresten? Det är skitdåligt väder.

 

Nu kom min kollega Kalle upp också och berättade att han spenderat 10 min av sin rast med att köa nere i fiket på grund av alla lattemänniskor. Det gör mig förbannad. Vad är det med folk?  Ser man att det är kö kan man väl för tusan ta en vanlig kaffe? Alla på företaget har inte glassarjobb där man bestämmer själv när man ska jobba och inte. Vissa av oss har faktiskt tider att passa.

Jag har i alla fall rast nu, och så jobbar jag bara en kvart till. Jag hade inte tid att ta någon rast på förmiddagen, så det fick bli två raster på eftermiddagen istället. Det var i alla fall skönt.


Middag med F

Det var kul att få besök av Fredrik, han är verkligen en jättehärlig person :). Han berättade att det hade blivit lite mycket Mc Donalds den senaste tiden, så jag gjorde lite korvgryta med rotfrukter till oss.

F älskar mat ungefär lika mycket som jag gör, och jag har aldrig hört honom säga att han inte tycker om något. Vi pratade om det nu, och då berättade han att han övertalat sin mamma (min faster) att dom skulle äta surströmming. Det hade han inte gillat, men det var tydligen det enda ;).

Det känns som sagt skönt att äntligen ha lite familj i stan, och F bor faktiskt väldigt nära mitt jobb!



Besök

Jag är lite tyst idag för jag har besök av min kusin Fredrik. Han flyttade till Stockholm för 1 månad sedan, så nu har jag i alla fall en släkting här i stan :)

Vi ska käka lite!

Innan jag glömmer

Jag ska strax sticka till jobbet, måste tipsa om en film jag och J såg för inte så länge sedan först. I rymden finns inga känslor heter den och handlar om en kille med Aspergers. Både jag och J älskade varje minut, om ni inte redan sett den tycker jag ni ska göra det nu :)




RSS 2.0