Tack!!

Jag är väldigt tacksam över ALLA kommentarer och de stöd jag fått här på bloggen under tiden som jag legat här på sjukhuset. Dom har verkligen livat upp tillvaron. Alldeles precis nyss hade jag gjort mig klar för sängen, bäddat ner mig och stängt av datorn. Kikade snabbt in i mobilen och ser att jag fått ännu en fin kommentar. Den var från min alltid lika snälla, härliga, otroligt humoristiska, kära faster Åsa. Kommentaren gjorde mig alldeles varm i hjärtat och förtjänar lite extra rampljus, för den speglar verkligen hur mycket kärlek och stöd jag har i mitt liv, från alla håll och kanter. Tack Åsa, hope you don't mind ;)


Postat av: Åsa H om inlägget "Jag som nyfödd"

Jag minns tydligt när Ricky kom för att berätta att Agneta var gravid. Han tyckte det var sååå jobbigt! :D Och snacka om att det blev uppståndelse när du var född, du var ju den första bebisen i familjen på länge. Innan dess var jag yngst, och jag var 13, skulle fylla 14 det året. Alla ville gulla med dig hela tiden. Sen när du blev lite större brukade jag gå runt med dig på axlarna och sjunga "Jag vill ju va´som du..u..u" ur Djungelboken. Det tyckte du var väldigt kul. Det känns inte alls så länge sedan när man tänker på det, men nu är det snart du som gullar med din egen bebis, och jag har börjat få rynkor. Det är livets gång, hå hå, ja ja...;)
Älskar dig! <3


Jag som nyfödd

Roar mig med att titta på alla bilder vi har i datorn. Hittade denna på mig som nyföding, ett foto på ett foto som jag tog när jag var hemma hos mamma och pappa för ett tag sedan.

Min näsa blev klämd på utvägen och helt sne, så dom stack in två pinnar och böjde tillbaka den. Stackars lilla nykläckta mig :p. Jag var för övrigt också lite av en otålig bebis, men kom bara 11 dagar tidigare än jag skulle.Nu har dom varit här och gjort ett andra ctg. Bebis var lite lugnare nu och hade även en lägre puls, så allt är finnemang där. Hade inga kraftiga sammandragningar, men lite ryckigt/småkrampigt eller vad man ska säga. Inget som varken BM eller jag är oroliga över dock, lite aktivitet måste det ju få vara i en livmoder :)

Lite news!

Nu har jag pratat med läkaren. Han trodde att jag kunde få åka hem imorgon (weehooo), det är tydligen väldigt ovanligt att man håller kvar patienter som mig vecka efter vecka. Dom allra flesta kan åka hem och vila istället. Tabletterna ska jag ta tills dom är säkra på att allt stabiliserat sig ordentligt, men jag ska få ta en mindre dos nu så jag förhoppningsvis slipper må dåligt. Han sa också att bebis hade haft lite hög puls på ctg´n imorse (vilket jag också noterade), förmodligen för att h*n var så väldigt aktiv. Dom kommer att göra en ny mätning under eftermiddagen för att hålla lite extra koll.

J kom och överraskade med glass här tidigare, min underbara knäppboll ;). Det är inte lätt för honom heller, att se mig ligga här och sen behöva åka hem själv. Men jag har förklarat att det är bättre om han är hemma ibland och samlar kraft, så att han har energi när han väl är här!Jag försöker tänka "en dag i taget" nu. Det känns som en stor lättnad att jag förmodligen kommer bli hemsläppt imorgon, men det är så lätt att börja undra hur det kommer bli dom kommande veckorna. Att ligga hemma och BARA få gå till toaletten är inte lätt, om det nu är det jag måste göra. J jobbar ju, så jag kommer ju bli tvungen att fixa mat till mig själv. Vi får väl se till att ha färdigt så det finns, men ändå. Och sen vet jag ju hur uttråkad jag var redan innan, när jag faktiskt fick vara uppe och gå. Och hur ska jag göra när jag får sammandragningar? hur mycket är "ok" i det här läget? Ja, det är många tankar som far runt. Men jag försöker som sagt att inte tänka på allt det där. Det får bara lösa sig, en dag i taget.

Peppar, peppar

Jag vågar nästan inte säga det, men idag mår jag faktiskt riktigt bra. Sov till strax före 8 då sköterskan kom in och ville ta blodtrycket. Nu har jag fått frukost och har bara haft någon enstaka sammandragning. Jag blev dock tvungen att ta tabletten vars biverkningar som gjorde att jag mådde så dåligt igår, så vi får väl se hur det blir när den kickar in. Men barnmorskan sa att kroppen kanske börjar vänja sig lite nu, hoppas det. Förstår inte riktigt varför jag måste ta tabletter mot sammandragningarna i förebyggande syfte. Hur ska vi då veta om det blir någon förbättring? Men jag ska fråga läkaren om det under ronden. Har precis legat med ctg också (som mäter bebis hjärtljud och sammandragningar). Bebis vaknade till när dom satte på den och blev helt vild, så då började jag så klart få SD i alla fall, men nu har dom tagit bort den så förhoppningsvis ger det med sig :)

Strikt sängläge

Idag har det varit riktigt svårt att hålla uppe en positiv attetyd. Känner mig så otroligt matt och svag i kroppen, vet inte om det enbart är biverkningarna från alla sprutor och tabletter eller något mer, känner mig nästan lite sjuk också. En av sorterna gör att jag får hjärtklappning, blir skakis och helt varm i kroppen. En annan gör att blodtrycket blir väldigt lågt. Sen är det någon som gör att man blir orolig i kroppen också, rastlös liksom. Men dom har i alla fall fått ordning på sammandragningarna nu, och det är det viktigaste. Jag har strikt sängläge och får inte ens sitta upp, bara gå på toa. Så det blir nog inte så jättemycket bloggande idag, hittar inte någon bekväm ställning att ha datorn. Roar mig med att läsa andras bloggar i mobilen istället :)

Hängig idag :(. Haft sammandragningar sen ...

Hängig idag :(. Haft sammandragningar sen 5 imorse. Har fått medicin så det är lite bättre nu dock, tror jag. Uppdaterar mer sen!


Knasigt

Inatt ska jag sova utan Jörgen på sjukhuset, han har precis åkt hem. Känns onödigt att betala 200kr/natt plus 100kr/dygn i parkering för att han bara ska sova här, när han ändå kan stanna hur länge han vill, och komma när han vill på morgonen. Hade varit så mycket skönare att få följa med honom hem och få mysa ner i vår säng tillsammans istället. Självklart klarar jag av att sova över här själv, men allt känns lättare när man är två. Räddningen är att det bara tar 10 min för honom att köra hit, så han är aldrig långt bort.

Råkade förresten skrämma upp J ordentligt här under eftermiddagen. Han skulle åka hem och hämta mer grejer till mig, och även äta och duscha. Så jag sa åt honom att ta det lugnt och inte stressa, sen ringa mig när det var dags att packa så jag kunde säga vad jag ville ha. När han åkt satte jag mig vid datorn och tiden flög väl iväg lite. Efter en bra stund började jag dock undra varför han aldrig ringde och tittade på mobilen, 3 missade samtal på 40 min, alla från J =/. Jag hade haft mobilen på ljudlöst utan att veta det. Ringde upp direkt, men då var han redan precis utanför.

Självklart hade han blivit superorolig och bara slängt sig iväg när han insåg att det inte gick att få tag på mig. Tyckte så synd om honom, jag hade nog fått en hjärtinfarkt om det var ombytta roller. Men J är mycket coolare en mig, han tog en lättnadens suck när han insåg att allt var ok, sen var det inte mer med det. Han hade i all hast försökt packa ner det han kom ihåg att jag nämnt, bok, gaviscon, deo, lite mer kläder. Dock inga underkläder, så jag fick ta över kallingarna han tog på sig efter duschen när han var hemma. Dom fick han åka hem utan, en sån pärla han är ;). Schampoo och balsam fick han inte heller med sig, men lovade att komma hit med det imorgon. Fina, bästa!

Nu ska jag lägga mig och läsa och försöka sova. Är galet trött och ska satsa på att vara på topp imorgon, så jag förhoppningsvis blir utskriven. Hoppas hoppas hoppas! Ber om ursäkt om inlägget innehåller en massa osammanhängande babbel, ni får stå ut med det i så fall :D

Bilden tog jag för flera timmar sedan då jag såg förhållande vis fräsch ut, förstår att det kan vara svårt att tro ;)Grundligt ultraljud

Nu är både jag och bebis undersökta in i minsta detalj, och förutom just livmodertappen är allt perfekt. Så himla skönt. Vi fick åka ner till fosterdiagnostik och göra ett grundligt ultraljud där man kollade allt från tillväxt, moderkaka, flödet i navelsträngen, mätte livmodertappen och jag vet inte allt. Dom ville utesluta att det var något problem i magen som gör att förlossningen triggas igång, men det verkar det inte vara. Bebis vikt uppskattades till 1610 g, vilket är perfekt. Livmodertappen mättes till 17mm, vilket är i stort sett som igår. Så det har inte blivit värre och ultraljudsteknikern trodde inte att jag skulle föda inom dom närmaste två dagarna i alla fall, alltid något! Dom kan i nuläget inte alls uppskatta hur länge det här kommer att gå, det kan lika väl starta inom en vecka som att jag går tiden ut. Förhoppningsvis blir jag utskriven under helgen, senast Måndag.

Hoppas verkligen att jag slipper fler sprutor och ultraljud nu. Känns som att bebis blir helt grillad där inne, vi vill ju att h*n ska få växa till sig ifred. Men det är såklart alltid kul att få se en glimt av den lilla älsklingen :). Idag slog dom till och med på 3D ultraljudet så vi fick se en mer detaljerad bild på huvudet. Tyvärr så ligger bebis med ansiktet in mot ryggen, så det var bara ett litet öra och en kind vi fick se. Tyckte att h*n såg rätt knubbig ut i alla fall, och det är ju ett gott tecken :)

Läget är under kontroll

Hej på er! Tack för alla kommentarer i förra inägget, uppskattar verkligen att ni håller tummarna :). Det har varit en jobbig natt, men läget är under kontroll. Vaknade runt kl 2 och började få sammandragningar igen, så vid 4-tiden fick jag en till Bricanylspruta för att det skulle stanna av. Efter det kunde jag verkligen inte somna, sprutan orsakar en rejäl hjärtklappning och man blir helt skakis. Men när det värsta gett med sig sov jag en stund, sen var det morgon och dags för frukost.

Jag och J gick bort till sällskapsrummet tillsammans för att ta frukost, men då kom en sköterska springandes och sa att jag absolut inte skulle vara uppe och gå, bara till toaletten. Kände mig jättedum :P. Nu har dock läkaren varit här och gett ok på att jag kan vara uppe och röra lite på mig, då ser vi vad som händer, plus att jag inte behöver få förebyggande medicin mot blodpropp. Han är för övrigt väldigt positiv och ser mig nästan som fullgången säger han, dom tar hand om så mycket patienter som inte gått längre än 23 veckor. Men självklart ska vi ändå försöka hålla kvar bebis ett tag till. Så nu är blir jag inlagd över helgen till att börja med. Vi har tid för ett nytt ultraljud vid 13.00, då får vi veta mer.

På det stora hela känns allt bra ändå, och vi försöker fokusera på det positiva. Vi är faktiskt inte här för att någon är sjuk, vi råkar bara vänta en otålig bebis ;). Igår när vi var på väg upp till avdelningen kändes det ju jättejobbigt att jag skulle bli inlagd, och jag hade rejäla skuldkänslor. Borde jag tagit det lugnare? Har jag lagt för mycket fokus på att tänka på sammandragingarna, istället för att bara tänka på annat? Ja, massor med dumma tankar och jag ville bara gråta. Men jag förklarade för BM och hon sa att man absolut inte kan orsaka problemet själv (bortsett från med droger), har man av någon anledning en benägenhet för detta så är det bara så, och då kan man underlätta en aning genom att ta det lugnt. Men händer det, så händer det oavsett. Det var skönt att höra, och nu känns allt som sagt mycket bättre. Vi ska bli en familj, och det är vi jättelyckliga för :)

J som egentligen avskyr sjukhus har fått en mer positiv bild här på BB, han gjorde sig snabbt hemmastadd ;)

Frukostdags

Mätningen vi gjorde här under morgonen. Alllt var bra med både bebis och sammandragningar :)))


Inlagd - rapporten

Precis som jag skrev i sms inlägget så har jag blivit inlagd på sjukhuset för observation.

Det som hände var att vi kom in, och så fick jag ligga ett tag så dom kunde mäta sammandragningarna och bebis hjärtljud. Allt var jättebra med bebis, men sammandragningarna fortsatte komma regelbundet. Sen fick vi sitta i väntrummet lite och vänta på en läkare. Då började det kännas jobbigt på riktigt, just att bara sitta där och inte riktigt veta vad som ska hända. Jag ville bara resa på mig och gå hem.

När läkaren väl kom visade det sig att det var samma läkare som undersökte mig på MVC i fredags, så det var ju praktiskt. Fick lägga mig och göra ett ultraljud för att kolla livmodertappen. Tyvärr visade det sig att den hade blivit ännu mer förkortad, nu är den totalt 18mm. I fredags gjordes inget ultraljud, men hon uppskattade livmodertappen till över 3cm. Så det har ju hänt ganska mycket. Bebis ligger med huvudet nedåt och vid varje sammandragning blir det ju ett tryck. Läkaren förklarade att hon ville lägga in mig så jag kunde få bricanyl för att stoppa värkarna, och att en barnmorska skulle komma och hämta oss strax. När BM kom frågade jag vilken tid vi skulle kunna få åka hem, då tittade hon bara frågande på mig och sa att jag i bästa fall får åka hem om några dagar. När jag hörde det kändes det verkligen som jag skulle börja böla, varken jag eller J hade nog inte riktigt uppfattat allvaret i situationen innan.

Vi fick ligga ett tag i ett undersökningsrum nere på förlossningen medan jag fick den första sprutan. Då kändes allt verkligen fördjävligt för både mig och J, vi trodde verkligen bara att det skulle bli en "säkerhetskontroll", inget mer. Nu fick vi istället bli oroliga igen, och sen är det ju inte så kul att bli kvar här heller. Svärmor som var dessutom på väg från Mora för att hälsa på oss över helgen, och vi skulle ju ha en mysig helg tillsammans :(. Men nu är det som det är.

Efter det blev vi flyttade upp till en annan avdelning där man förvarar folk som oss, risk för prematurbörd, men även nyförlösta. Det kändes mycket lättare när vi fick ett eget rum, det är inte sjukhuskänsla här på samma vis här. Nykläckta små bebbar är ju mysigt att ha runt sig i alla fall. Vi installerade oss och sen åkte J hem för att hämta grejer, jag blev överlycklig när jag insåg att han skulle få stanna med mig. Jag fick under tiden en till spruta, för att snabba på bebis lungmognad om det är så att den bestämmer sig för att det är dags i alla fall. När J kom tillbaka hade han med sig datorn och godis så vi skulle kunna mysa lite och göra det bästa av situationen. Så nu har vi tittat på webtv och smaskat, plus ätit middag. Jag började få lite sammandragningar igen men har nu fått ett annat piller, egentligen är det tydligen en blodtrycksmedicin, men bieffekten är tydligen att livmodern slappnar av. Så nu är det lugnt igen. Imorgon ska dom göra ett nytt ultraljud för att kolla tappen, sen på eftermiddagen ska jag få en till spruta för bebis lugnmognad.

Det blev en detaljerad rapport. Men nu vet ni hur det ligger till i alla fall! Jag har som sagt datorn med mig och kommer att fortsätta berätta om vad som händer.

Jag blev inlagd på sjukhuset pga sammandra...

Jag blev inlagd på sjukhuset pga sammandragningarna och att det hänt så mycket med tappen :( Det är dock bättre nu. Berättar mer ikväll!


In på kontroll

Sitter och väntar på att J ska komma och hämta mig så vi kan åka in för kontroll på förlossningen. Det började med att jag hade massor med sammandragningar igår kväll. Inatt vet jag inte riktigt hur det varit, annat än att jag vaknat många gånger och varit upp på toa. Men Nu har det fortsatt hela förmiddagen, kommer med några minuters mellanrum och håller i sig ca 45-60 sek. Jag har dragit mig som fan, men tillslut kände jag mig tvungen att ringa till förlossningen och fråga. Dom tyckte att jag skulle komma in på kontroll så dom kan avgöra om jag behöver något som stoppar upp.

Fy, känns så himla drygt alltihop. Är det något på gång är ju det värst, och är det inte det så vet jag ju att vi kommer få vara där halva dagen helt i onödan. Jag känner mig inte speciellt orolig eftersom jag haft mycket sammandragningar tidigare, och än så länge har ju tappen bara blivit lite påverkad. Men det är inte lätt att avgöra hur pass allvarligt man ska ta på det :(

Grattis Panky!

Igår kväll ringde min kära kusin Annika, jag svarade ungefär så här: "MENGUDFÖRLÅTDUFYLLERJUÅRIDAGFANFANFANFÖRLÅTJAGGLÖMDE". "Japp, jag ringer för att ifrågasätta varför du inte ringt och sagt grattis", svarade hon. Men så var det ju inte, för det är ju idag som är 28/7 och därmed hennes födelsedag;).

Det är bara jag som kallar henne Panky, tror jag. Minns inte hur det började, men det passar henne tycker jag. Det är ett smeknamn med riv, karaktär och kärlek. Tre ord som passar henne väldigt bra :). Sen är jag expert på att döpa om närstående till allt möjligt. Mina syskon får till exempel heta både det ena och det andra, kan inte använda deras "riktiga" namn utan att förvränga rösten så det låter fult, det går bara inte.

Jag borde ju ta mig tid att ringa Panky (och alla andra) oftare nu när jag går hemma i min ensamhet. Men när tanken slår mig så resonerar jag mig fram till att "neeeh, dom jobbar och har väl inte tid med mig heller".. Så egentligen duggade nog samtalen tätare förut. Det var därför så trevligt att hon ringde, och vi snackade länge. Självklart slank det in lite bebissnack, men mest annat. Det är trevligt att få höra om världen utanför ibland ;). Vi bestämde att vi ska vinna drömvinsten så vi kan göra lite som vi vill resten av livet. Kanske starta upp ett litet företag med något som intresserar oss, där vi kan lägga ner den tid vi känner för. Det behöver ju inte nödvändigtvis gå med vinst, vi vill ju bara ha någon form av sysselsättning medan vi lever våra lyxliv. Senare på kvällen fick jag mail från svenska spel "3 rätt, ingen vinst". Nehepp, då tar vi det på lördag istället.

Grattis igen Pank, hoppas du får en underbar 23-årsdagHAHAHAHAHAHA

J: "Det är ok att ha dålig humor"
Jag: "Men vi har väl inte dålig humor? Vi har ju bra humor! Eller?"
J: "Äh, inte vet jag. Det visar väl sig nu"


Fläskkarré i lergryta

Jag har varit en riktig husmor här idag, städat, tvättat och lagat mat i lergryta. Jag blev tvungen att ta till något rejält för att möta mina köttcravings, så jag plockade fram kokboken "Hela Sveriges husman", från Ica. Den innehåller flera riktiga guldkorn, och just den här rätten har jag gjort många gånger. Överlag tycker jag att det är oslagbart att tillaga fläskkarré i just lergryta, oavsett recept. Köttet bara suger åt sig all smak och blir jättesaftigt.

J kom med den bästa betyget, "Du gör så god mat att jag inte kan gå ut och äta, blir bara besviken" ;).
Receptet finns HÄR. Gör inte som jag bara och fyll upp grytan för mycket, då rinner det över och bränns fast i hela ugnen :p. Vi åt med hemgjorda klyftisar till (för J´s skull), men det är mycket godare med mos eller pressad potatis.

Yippie!!

Det verkar som att vi kommer få barnvagen i god tid i alla fall. När vi var i butiken så försökte säljaren på Babyland få tag i Teutonia för at dubbelkolla att färgen fanns på lager så det skulle gå snabbt, men det var så lång telefonkö att hon bad om att få återkomma till oss. Så vi lade ju beställningen i alla fall, i värsta fall kunde vi byta till en annan färg om det visade sig att vår inte fanns.

Eftersom jag inte hörde något Babyland på hela dagen igår bestämde jag mig för att ringa idag när dom öppnade. Det visade sig att den säljaren hade varit ledig igår, så hon hade inte hunnit kolla upp det än utan bad att få återkomma. Nu ringde J för en stund sen och berättade att hon hade ringt upp honom och berättat att vagnen troligen skulle komma om 14 dagar, UNDERBART! I annat fall hade vi tagit en helt vanlig svart i stället. Det hade varit lugnt för min del, men J tycker så mycket om den vi valt. Sen är den ju mycket roligare, och matchar som sagt bilen :)

Fun

Så liten men ändå så stor!

Mindre, smalare och lättare än alla andra – utan att
du behöver avstå från något! Fun övertygar
genom funktion, design och användbarhet i vardagen.

Finesser

  • Avtagbar och vändbar sittinsats för att ändra barnets riktning
  • Mycket lätt chassi som blir litet i hopfällt läge
  • Två låsbara, separat svängbara hjul med dubbel fjädring klarar alla kurvor
  • Mycket stor och lättillgänglig varukorg
  • Babyskyddet Tario (babyskydd grupp 0+) från teutonia samt babyskydden från Graco kan monteras med en adapter (tillbehör) på chassitSolLika bra att passa på att sola när tillfälle ges.

God morgon

Jag har varit vaken sedan J åkte till jobbet vid 06.30, var så vrålhungrig att jag blev tvungen att gå upp. Energibehovet är verkligen stort nu märker jag, känns som jag äter hela tiden men ändå är hungrig. Dom senaste dagarna har jag varit så sugen på kött, så jag antar att det protein jag behöver extra mycket av. Lite lustigt eftersom jag bara för några dagar sedan satt förklarade vilken avsmak jag fått för kött, och predikade om hur snuskigt det är att Belgian blue säljs som vanligt, Svenskt nötkött. Men nu stoppar jag huvudet i sanden minsann :P.

Förvaring till badrum?

Jag sitter och försöker hitta något bra sätt att få in lite mer förvaring i badrummet, en kompakt lösning måste det vara. Det jag vill kunna förvara är diverse skötgrejer till bebis, blöjor, tvättlappar och dylikt. Så någon form av liten modul med lådor skulle vara bra. Jag har räknat ut att det faktiskt går att få in under handfatet, bredvid tvättkorgen. Trodde att det skulle bli för belamrat att ha precis innan för dörren. Men jag testade att ställa tvättkorgen på den sidan och det såg faktiskt bra ut.Nåja, jag får fortsätta mitt letande en annan dag. Älsklingen steg precis in genom dörren så nu får jag världens bästa sällskap resten av kvällen :)

I förlossningarnas värld

Jag är slö idag, precis som J förutspådde igår :P. Förutom den lilla vändan till affären har jag vandrat mellan sängen och soffan hela dagen, läst och sett på TV. Såg nyss ett inspelat avsnitt av Förlossningskliniken som visas varje dag på Tv4 Fakta. Förlossningsprogram över lag är såklart väldigt intressant just nu :). Just "Förlossningskliniken" är dock ett av de mindre bra programmen, det utspelar sig på en Amerikansk förlossningsavdelning som mest tar hand om olika högriskförlossningar. Det blir lite av en skräckblandad förtjusning att se på. Jag föredrar Svenska "En unge i minuten" och Engelska "Livet på BB". Det handlar om normala förlossningar i lugna miljöer, mycket mysigare att se på.

Apropå det sitter jag faktiskt och funderar hur det går för bloggaren Kakan. Hon åkte in till förlossningen för några timmar sedan med regelbundna sammandragningar i graviditetsvecka 29. Håller tummarna för att hennes bebis får stanna kvar i magen!

Graviditetsvecka 31

Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 3 okt 2011
Du har 69 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Min kommenta: Lite ryggvärk har jag, men inte så jag ser det som ett problem. Fick lite massage av J igår, och det var ju såklart mysigt :). Jag har lite foglossning framme vid blygdbenet men känner mest av det när jag legat i samma ställning för länge och sedan ska resa mig upp, tex när jag går på toa på nätterna.

Igår hos barnmorskan låg bebis precis som på bilden nedan, och det gör h*n nog fortfarande, jag känner hur det sparkar uppe vid revbenen. Trots det har jag svårt att föreställa mig att det faktiskt ligger en näst intill färdig liten människa där inne, som bara ska tjocka på sig.

så söt :)


Tisdag

Tisdagar känns alltid roliga eftersom det innebär en ny graviditetsvecka, den här veckan går vi in i v 31 :). Veckoinlägget kommer lite senare idag. Nu sitter jag och umgås lite med J och gruvar mig för att han snart ska gå till jobbet. Skulle vara skönt om han kunde vara ledig idag också. Igår kväll hade jag problem med sammandragningar igen så jag känner att jag behöver ta det väldigt lugnt idag, så det kommer nog bli lite tråkigt. En liten vänta till affären behöver jag ta och köpa lite smågrejer som vi glömde när vi var och handlade igår, alltid något :)

Kycklingklubbor med smak av konjak, rosmarin och plommon

Jag och J var på Maxi tidigare och sprang på färska kycklingklubbor från kronfågel, ett packe med 9 stycken för bara 19 kr, som hittat. Så vi bestämde oss för att göra den här rätten som ni bara måste testa. Det är en stående favorit, och vi bestämde precis att den kvalar in på topp 5 av våra favoriträtter. Inte alls märkvärdigt egentligen, men väldigt gott.

Vi har börjat att lägga upp kycklingklubborna på ett stort gemensamt fat som båda äter av, sen har vi varsin skål med pasta som vi öser massor med god buljong över. Blir nästan som soppa :). Matglädje på hög nivå!
2 portioner

Finhacka 1 scharlottenlök, och 1 vitlöksklyfta. Salta och peppra 6 stycken skinnfria kycklingklubbor (utan lår). Bryn sedan kycklingen i lite olivolja tills den får färg, stek hastigt med löken och ett knippe rosmarinkvistar. Slå därefter på 1/2 dl konjak och låt koka några sekunder, häll sedan på 3 dl vatten och en skvätt kycklingfond. Hacka 5 st katrinplommon och lägg även i dom. Koka sedan på svag värme i ca 30 min och servera sedan med tagliatelle.

Barnvagn, check

Nu är äntligen barnvagnen beställd, vilken lättnad. Trots att vi hade bestämt oss när vi åkte dit tog besöket över en timme, precis som vi befarade ;). Men nu är det gjort. Vi hade ju blivit informerade om innan att leveranstiden är 10-12 veckor, så det är ju verkligen i sista minuten. Vi kollade upp innan på hemsidan vilka färger som skulle finnas på lager, så valde vi mellan dom. Det var nog inte en så dum idé oavsett med tanke på hur veliga vi varit, nu blev det ju ganska begränsat. Men enligt säljaren kunde det ta 10-12 veckor ändå. Om alla håller tummarna så kniper jag ;).

Så, vilken blev det?

Efter flera samtal med behovsanalyserande säljare, massor med googlande och många om och men så valde vi en Teutonia Fun. Av någon anledning har vi varit inne på Teutonia från början, sen har vi resonerat fram och tillbaka på vilken modell som passar oss bäst. Först var vi inne på att köpa en Beyou, som är ny för i år. Sen kom vi fram till att den är lite onödigt bred för oss, plus att man aldrig vet vilka fel som kommer att upptäckas med tiden när det kommer till en ny produkt. Fun (som vi valde) är Teutonias mest slimmade vagn och har några år på nacken. Från början hade den problem med att det fastnade grus i hjulen, men det är korrigerat sedan förra årets modell. Den känns över lag tryggare och jag har hört så mycket gott om den. Speciellt från männsikor som bor som vi gör.

Vi kommer köra med mjuklift i sittdelen så vi bara kan bära loss och lyfta upp för alla trappor. Det sved lite eftersom det är så mycket snyggare med separat liggdel, men funktion går såklart före ;). Det blev även lite andra tillval, ett vindskydd och matchande skötväska. När allt det var inknappat var vi nästan uppe i 10 lax, så då var det lika bra att fortsätta eftersom man fick ett presentkort på 500 vid köp för just 10 000 (såklart). Så då blev det ett inlägg för nyfödd till vagnen och en ny madrass till spjälsängen också. Lite ångest fick vi eftersom jag varit sjukskriven sedan början på juni och fortfarande inte fått några pengar från försäkringskassan, men det lär ju komma in så småningom :P. I vilket fall känns det ju som att det är vid första barnet man ska unna sig en ny vagn, vi planerar ju att få fler barn så småningom och kommer att få mycket nytta av den.

J provkörDen här färgen blev det. Vi stod och valde mellan 3 olika, och jag hade egentligen en annan som favorit. Men J övertalade mig att denna var bäst eftersom den matchar bilen, haha :).

Just det..

Hade förträngt en liten detalj från besöket på MVC. När jag var hos läkaren i fredags så fick jag vänta ganska länge och när jag väl kom in var hon superstressad. Efter undersökningen sa hon bara att livmoderhalsen inte hade blivit kortare än vad den var förra gången. Men vad hon inte berättade var att tappen nu var uppmjukad, vilket den inte varit tidigare. Jag är väldigt glad att BM informerade om det nu, för jag kände ju mig ganska lugn efter läkarbesöket och har tänkt att jag inte behöver vara så "överdrivet" försiktig. Det var ju anledningen till att jag vågade mig ut på en liten promenad under helgen.

Men nu har jag tänkt om och kommer att fortsätta ta det säkra före det osäkra, nu är det knipa ihop som gäller. På det stora hela känns det fortfarande väldigt bra, och jag tror det kommer gå hela vägen om jag fortsätter tar det lugnt och inte stressar.

Heeej

Läget med er då? Vi har haft en riktigt intensiv förmiddag, J sa precis "guud vad duktig du varit idag Camilla, du kommer ju vara helt död imorgon". Haha, han har nog rätt. Men det gör ingenting för vi har fått så mycket gjort. Först MVC, och sedan åkte vi till Babyland och beställde en barnvagn. ÄNTLIGEN!! Det är en sån lättnad att kunna stryka den punkten från listan. Jag berättar med sen och visar bilder. Nu är vi hungriga och trötta så det blir att käka lite framför en film!

Kan i alla fall berätta att det gick kanonbra hos barnmorskan. Jag fortsätter att vara ett riktigt skolboksexempel. Från att ha känt mig som århundradets mest usla gravida kvinna börjar jag nästan bli lite kaxig ;). Blodtrycket var hur bra som helst, så det måste ha varit en tillfällighet att det var lite förhöjt hos läkaren i fredags. SF-måttet (storleken på magen) ligger på 28, spot on på kurvan. Bebis puls låg på 148, precis som det brukar. Jag har gått upp totalt 7 kg, vilket är perfekt för någon med min längd och ursprungsvikt. Blodsocker och blodvärde var också normalt. Ja, allt var perfekt och det känns så otroligt bra :)


MVC imorgon

Tänkte försöka komma isäng lite tidigare ikväll än vad jag gjort den senaste tiden. Kanske inte riktigt än, men om någon timme eller så. Vi har tid hos barnmorskan tidigt imorgon, och då vill man ju vara pigg och allert! Jag älskar dom vanliga MVC besöken där man mäter magen och lyssnar på bebis hjärta, det är så mysigt. Nu ska vi gå varannan vecka fram till förlossningen, och det känns bara kul. Jag kommer aldrig tröttna :).


En räddare i nöden

Gaviscon mot halsbränna, lägg det på minnet gott folk! Det smakar som sur fil och har en konsistens som klibbar sig fast i gommen på det mest otroliga vis, men väldigt effektivt. Första gången jag smakade fick jag en chock, är vanligtvis inte känslig för "äckliga" saker. Men detta var en klass för sig. Mamma sa "Ju värre halsbränna du får desto godare kommer det att bli". Knappast tänkte jag. Men oj, så rätt hon hade. Nu är Gaviscon den godaste av efterrätter som jag längtar efter varje kväll.Apropå halsbränna så upptäckte jag precis en sak. Jag tänkte att jag skulle vara lite duktig här tidigare idag och synka mobilen med datorn för att bevara bilder och annat. Det var lite pilligt eftersom jag har skjutit upp diverse uppdateringar på datorn som nu krävdes för att jag skulle kunna ansluta mobilen. När det väl var klart hade jag lite svårt att förstå var allt hamnade på datorn så det blev att jag synkade flera gånger innan jag fattade galoppen. Är fortfarande inte riktigt van vid mac:en.

Tillslut fick jag ordning på det, trodde jag i alla fall. För nu när jag gick in på bilder i telefonen så ser jag att jag synkat åt båda hållen. Jag har alltså lagt in ALLA bilder vi har på datorn i mobilen, runt 1600 st ..&&%€€##€%&/().

Bebbebuffar

Jag sitter och hänger med bebis, vi häckar och tar det lugnt. Även fast vi är så nära varandra är vi sjukt otåliga och längtar efter oktober :). Bebis är mest otålig och bökar runt som en liten tok, pressar ut rumpan i ren frustration och tråcklar in fötterna under revbenen. "Vad är det för galning som håller mig instängd här? Det blir ju bara trängre och trängre", tänker h*n nog.

Det är lite svårt att fånga bebis på bild, h*n är lika kameraskygg som sin far. Så fort kameran åker fram blir det tvärlugnt i magen. Men nu lyckades jag överlista och fånga några sekunder genom att tålmodigt vänta ut honom/henne.

Det är precis i början av klippet det är mest aktivitet, så kolla noga ;)


Igår kväll låg jag och höll om J i sängen. Då kunde han också tydligt känna i ryggen hur bebis bökade runt. Tillslut blev han tvungen att vända på sig för att det var så pass distraherande att han inte kunde somna, hehe. Han berättade att det hänt för ett par nätter sedan också. Så uppenbarligen är det full fart i magen även då jag sover :)

God morgon

Jag har precis ätit frukost och sitter nu och funderar på vad jag ska göra idag. Än så länge pysslar jag med det vanliga, knappar igenom alla kanaler på tv´n samtidigt som jag checkar av nätet. Jag känner för att planera något kul. Skulle vilja att jag och J gjorde något mysigt tillsammans innan bebis kommer, men jag kan inte komma på något lämpligt. Det måste ju vara något inte allt för ansträngande som går att hålla någorlunda öppet, med tanke på att mitt mående är lite ostabilt. Sen är det ju bra om det är relativt nära hemma, och helst inom 1 månad, innan slutspurten börjar. Ja, det kan jag gott fundera lite på idag.

Muuuuums

Jag fick hem bästa J tillslut. Ringde upp honom när han var på väg hem och förklarade hur hungrig jag var, och efter mycket om och men kom vi fram till att det var hamburgare jag behövde. Vi hade egentligen bestämt att det fick bli en simpel grötmiddag ikväll, men det kände jag inte alls för.

Hemlagade hamburgare är något vi i princip aldrig gör, men idag var det underbart gott. Kändes somrigt. Jag gjorde i ordning två stycken, men var proppmätt innan jag ätit upp den första. Ibland vill huvudet mer än magen ;)
Nu ska vi se på film och bara mysa resten av kvällen <3

Kom hem från jobbet nu älskling, jag har skittråkigt


En ljuvlig promenad

Jag hittade den, källan till den bläiga känslan jag hade i kroppen när jag vaknade i morse. Lite motion var vad jag längtade efter. Så fort jag kommit på det kände jag hur humöret sköt i höjden, det var som att kroppen jublade av bara tanken! Det har varit lugnare med sammandragningarna i några dagar nu, och sen gick det ju så bra hos läkaren igår. Så jag kände mig trygg i att ta en liten vända. Klart att man inte riktigt mår bra om kroppen aldrig får röra på sig. Jag tror att det är minst lika viktigt att behålla den själsliga balansen som att ta det lugnt och vila. Det handlar om balans. Sen har jag tänkt på en sak. Tänk om jag hade haft en hund? Eller en tvååring? Då hade jag inte alls kunnat ta det lika lugnt som jag faktiskt gjort under den här graviditeten.

Det blev att jag knatade runt i cirklar i området för att ha nära hem om det skulle bli något, men det var i alla fall underbart skönt att få använda kroppen lite. Även om det är uppenbart hur otroligt dålig kondis jag fått under den här graviditeten, känner mig som en 80-åring med hjärtproblem :p. På ett sätt är det som att jag knappt minns hur det är att inte ha en gravid kropp. Samtidigt kan jag känna i muskelminnet hur det är att bara springa allt vad jag orkar och vara stark i kroppen. Längtar tills jag får gå ut med barnvagnen och jobba upp kondisen igen!

Den här parken ligger runt knuten från vår lägenhet. Hit kommer det nog bli några vändor sen :)


Ladda

Har lite svårt att komma igång idag, i vanlig ordning :). Gick upp, tittade ut genom fönstret och såg inte en levande själ ute. Helt dött på gatan, har världen gått under nu? Med tanke på vad som hände i Norge igår skulle det inte förvåna mig. Sen satt jag på tv´n och insåg på grund av det dåliga utbudet att det är lördag idag. Helger betyder inte lika mycket när man går hemma, och det är lätt att dagar flyter ihop. I alla fall när J jobbar helg, vilket ju är varannan vecka.

Ja, det här blev ju glatt :p. Måste bara ladda upp lite, fokusera. Sen är jag på banan igen!

Hemskt

Jag tänker på händelserna i Norge, det är så fruktansvärt. Blir så verkligt när det händer så hemska saker på så nära håll :(. Jag brukar hålla mig ifrån nyheter i vanliga fall, men nu kan jag inte låta bli att titta.

Redan bortskämd

Fick mail från mamma. Hon har också varit och shoppat till bebis. Bara 30 veckor gammal och redan bortskämd ;). Men det blir väl så när man är först ut i den nya generationen! Det var länge sedan vi fick någon ny bebis i släkten. Sist var mina småkusiner, och dom är inte speciellt små längre. Båda går i skolan. För svärmor blir det också första barnbarnet, så det blir nog en omhuldad liten krabat det här :)

Supergosigt litet set med mössa, vantar och tossor :).


Det har varit en riktig slödag för mig idag. Somnade nästan direkt efter att jag lade mig med boken och sov sedan flera timmar. Det är som att kroppen redan har anammat spädbarnstider och inte har några som helst rutiner :P. Får se hur det går att sova inatt nu.

Det som lockar just nu..Idag känner jag inte för att göra något annat än att ligga i sängen och läsa, är inte ett dugg rastlös. Vet inte om det är att jag sov lite dåligt även inatt, eller om det vädret. För min del får det gärna åska lite till, för jag planerar bara att mysa och ta det lugnt :).

Tappkontroll

Har varit hos läkaren på MVC och kontrollerad livmodertappen igen. Det har inte blivit värre :). Tappen är fortfarande lite förkortad, men det är helt ok så länge den håller sig så. Skönt. Då känns det ju som att jag inte behöver få skuldkänslor så fort jag gör något annat än att ligga på soffan, även om jag ska ta det väldigt lugnt och framförallt INTE stressa. Blev sjukskriven hela augusti också, sen är det ju bara 1 månad kvar. Hon frågade om jag inte åt tabletter för mina sammandragningar. Men det har det aldrig varit tal om? Jag sa att jag kände mig ganska lugn eftersom det alltid gett med sig när jag legat och vilat ett par timmar. Men att jag annars skulle höra av mig.

Hon kollade även mitt blodtryck som hade gått upp lite. Det var absolut ingen fara sa hon, men det var bra att jag ska till BM på måndag så vi kan följa upp det. Jag har lågt blodtryck i vanliga fall, så det är kanske inte så konstigt att det höjs lite nu när jag är gravid och rör mig så pass lite.

En bra dag,

men någon barnvagn blev det inte idag heller. Varken jag eller J var upplagda för ett sådant stort projekt. Nu har vi ju visserligen bestämt vilken vi ska ha, men "personalen på Babyland är så engagerad", som J sa ;). Förra gången vi var dit (för andra gången), trodde vi också att vi bestämt oss, men då fick vi en till genomgång på över 1 timme. Så det slutade med att vi var förvirrade igen och sköt upp hela köpet. Det är jättebra att man får mycket information, men man måste verkligen ha tid och lust om det ska vara någon idé.

Det känns lite jobbigt att det inte blev av idag heller, dåligt av oss :P. Har man otur kan leveranstiden vara upp till 12 veckor, och vi vill ju gärna ha vagnen innan bebis kommer. Nästa vecka MÅSTE det bli av, det bara är så.

Magen vecka 30

Idag har jag och J haft en gravidfotografering här hemma. Vi ville passa på nu när magen är rejäl, men samtidigt inte gigantiskt stor. Rätt lyckat måste jag säga, fick flera fina bilder. Dom är rätt lättklädda, så J vill inte att jag lägger ut dom här på bloggen. Är det någon gång man passa på att vika ut sig så är det väl när man är gravid kan jag tycka, hehe. Då är man ju lite avsexualiserad på något sätt. Men det håller inte J med om ;)

Tog i alla fall några bilder med kläder på så att jag skulle ha något att lägga upp, dom blev lite suddiga och inte lika bra. Men här har ni magen i vecka 30 i alla fall..
Ännu mer nytt till bebis

Igår när jag började kika bland bebiskläderna upptäckte jag att den grönnvita bodyn jag köpte igår är väldigt lik en annan grönvit body vi har sedan tidigare. Sen när jag visade allt för J sa han att han tyckte att bebis garderob blivit lite väl enformig rent stilmässigt. Och det kan jag till viss del hålla med om. Så nu har vi bytt bodyn med ugglorna till en likadan fast blå, och så valde J lite kläder han gillar. Tur att vi båda tycker om fägglatt i alla fall :)

Den färgglada monsterbodyn är i stl 56. Men dom andra kläderna tog vi i lite större, stl 62 och 68. Den randiga jump in suiten är så skön och gosig. Alla plaggen kommer från Lindex.

God morgon, igen ;)

Visst kunde jag somna om. Och nu, inte mindre än 4 timmar senare, känns världen lite mer färgglad. Jag vet inte vad som hänt med min sömn. Det är allt eller inget på något vis :). Blir väl så när man är hemma kanske.

Igår pratade vi lite löst om att det kanske är dags att vi beställer den där barnvagnen. Vi har haft vecka 30 som deadline, och där är vi ju nu. Varje gång vi pratar om det får vi lite kalla fötter, har vi verkligen valt rätt? Det är inte lätt att behöva ta sådana här tunga och livsviktiga beslut ;P

I ottan

Strax efter kl 05.00 vaknade jag imorse av okänd anledning. Efter att ha försökt somna om i 1 timme gick jag upp och tog en riktig lyxdusch med hårinpackning och peeling. Nu sitter jag här och kan inte bestämma mig för om jag ska äta frukost eller rent av gå och lägga mig igen. Jörgen är ledig idag och vi skulle ju ha sovmorgon tillsammans, typiskt ;).

Ser jag inte ut som hon den läskiga ungen i den där skräckfilmen? Det är nog bäst att jag går jag lägger mig ändå..


Fiskgryta med färska örter

Vi kör ett middagstips. Receptet är improviserat så ingredienserna är på ett ungefär, det är bara att smaka sig fram. Jättegod och väldigt snabb, bra vardagsmiddag!4 port
Hacka 1 gul lök och 1 vitlöksklyfta fin och tärna 2 morötter. Mjuka upp löken i stekpanna och stek sedan med morötterna i någon minut. Tillsätt ca 2-3 dl vatten och 1 buljontärning (grönsaks eller fisk). Skär ett paket fryst torsk i kuber och lägg sedan i det i pannan. Tillsätt lite salt, vitpeppar och valfria örter ( typ timjan, rosmarin och persilja) Låt koka i 5 minuter under lock. Lägg i lite frysta gröna ärtor, 1 tsk dijonsenap, 1 msk kapris och 1 burk creme fraiche, lätt eller vanlig. Låt allt koka ihop och kontrollera att fisken är klar. Servera med ris.

Tror det var allt :)


Nytt i bebisgarderoben

Jag var ner på Lindex en vända och köpte lite kläder till bebis. Det är lite svårt att veta hur mycket kläder man ska köpa i minsta storleken. Dom flesta säger ju att barnen växer ur stl 50 direkt, andra säger att deras barn kunnat ha 50 i över en månad, medans vissa säger att den storleken var för liten redan från början. Och det är klart, alla ungar är ju olika. Man vill ju samtidigt ha lite kläder som faktiskt passar i början också.

Jag räknar ju som sagt inte med någon bjässe eftersom jag och J var normalstora barn. Men nu har jag även förhört båda våra mammor om det här med storlekar. Båda tycker att stl 50 är näst intill onödig. Bättre att köpa en eller två stl större, och sedan vika upp mudden i början. Så vi kör på det. Jag vill att vi ska ha ett lager kläder så vi slipper tänka på att behöva shoppa den första tiden. Men blir det så att vi får en pluttbebis är det väl inte värre än att vi får knata ner på Lindex igen och köpa lite minikläder. Det ligger ju bara runt knuten.

2 bodys, 2 byxor och 1 pyamas. Allt i stl 56.


Nuttiga små strumpor. Ärver ungen mina fötter finns det dock risk för att dom kommer vara för små är jag rädd ;).


Jag har ju gnällt en del över unisexutbudet på dom stora kedjorna, Hm, Lindex.. osv. Men faktum är att jag faktisk hittat en hel del fint på Lindex. Ska ta fram och fota allt annat fint vi hittat också någon dag!

Obalans

Idag var det inte alls kul när J gick till jobbet. Det är det visserligen aldrig, men idag kändes det mer jobbigt för hans egen skull än för min. Han berättade att när han väl somnade igår sov han som en kratta, drömde och vaknade hela tiden. Det var väl därför han försov sig, stackarn. Såg verkligen på honom hur trött han var. Som tur var hade jag spelat in ett av hans favorit program på tv igår, Gordons kitchen nightmares. Så han såg på det och åt mackor med jordnötssmör och sylt, också en favorit. Efter det såg han i alla fall lite piggare ut ;). Jag lovade att jag skulle blogga mycket idag så han kunde läsa på rasten och känna det som att han var hemma hos mig istället, sötnosen!Jag mår i alla fall bättre idag, så antagligen var det bara hunger som ställde till det för mig i går kväll. Fattar inte hur jag kunde missa det själv. Det var ju bara några dagar sedan jag skrev om det här, och hur jag lärt mig att jag måste fylla på med energi hela tiden för att inte balla ur. Men på något vis tänker jag inte på det på samma sätt när middagen väl är avklarad. Då kan timmarna bara rulla iväg. Jag får nog bara bestämma att det är utfodring minst var 4-5é timme  som gäller, oavsett om jag känner mig hungrig eller inte. Det betyder att det är dags för lunch nu :)

Stackars J

Minns ni när vi fick vår bil precis innan vi skulle till Thailand? Medan vi var borta så parkerade ju Jörgen den på sitt jobb eftersom vi inte hunnit få en parkering här hemma. Sen när vi kom hem fick han ju reda på att en av kollegorna kört in i bilen, och gjort märken på båda dörrarna på ena sidan. Det har tagit 100 år att få ordning på alla papper, kolla upp saker och få klartecken från försäkringsbolagen. Det är ju J´s kollega som ska stå för det, inte vi. Tillslut fick vi i alla fall veta att det bara var att tuta och köra, dvs lämna in bilen på service. Bilen har enbart varit hos Svenska bil tidigare, så J ill fortsätta lämna den dit eftersom det ser bäst ut. Problemet är bara att dom har så lååånga väntetider. Så det tog ca 1 månad innan han fick en tid, till kl 09.00 idag.

Som jag skrev igår jobbade ju J 16-timmarspass igår och kom hem runt 01.00 inatt. Jag var vaken då, mådde apdåligt och hade huvudvärk, illamående, sammandragningar och ont både här och där. Trodde att jag skulle dö. J blev såklart orolig och låg och pratade med mig en stund. Sen frågar han.. "När åt du sist"? "Hmm, när Malin var här och vi åt middag". Vi räknade snabbt ut att det var 7 timmar sedan. Dumma mig som aldrig lär mig. Jag gick upp och tog en tallrik fil, sen lyckades jag somna.

Vaknar med ett ryck kl 09.05 av att J inser att han försovit sig. Han börjar springa omkring här hemma samtidigt som han försöker få tag på Svenska bil, kommer bara till huvudkontoret och bestämmer sig för att åka ändå på vinst och förlust. Så på 5 min var han ute genom dörren. Tyckte såå synd om honom. Han har verkligen väntat på detta sedan i våras och fått åka runt i en trasig bil. Nu kommer det ju ta flera veckor innan vi får en ny tid, kanske bebis rent av kommer hinna komma innan bilen är klar.

MEN, nu ringde han precis och berättade att dom lyckades klämma in honom och tittat på bilen. En tid för reparation är bokad i augusti. J är på väg hem igen så vi hinner ses lite innan han sticker till jobbet. Underbart :)

Genombrott

Jag har ju skrivit ganska mycket om hur mycket vi klurat och funderat över hur vi ska lyckas bebisanpassa lägenheten. Den är perfekt för oss två, men det blir svårare nu när vi blir tre. Det vi ältat mest har ju varit vart vi ska göra av spjälsängen och vagnen. Vi har verkligen vänt och vridit på varje vrå och bara kliat oss i skallen, men nu tror jag vi har fått ett litet genombrott i alla fall.

Jag har tagit lite bilder för att ni verkligen ska förstå varför det varit svårt...

Sovrummet är ju det naturliga stället att ha spjälsängen, i och med att vi bor i en tvåa. Men ställer man den på sidan av sängen (där tvättställningen står på bilden), så kan man inte öppna garderobsdörrarna bakom. Alternativ två är att ställa den i fotändan, men då går det ju inte att gå runt sängen. Alternativ 3 har varit att skjuta vår säng mot någon av väggarna för att få loss lite mer utrymme på sidan. Men det känns inte heller kul.


Vardagsrummet är ju som ni ser helt smäckat. Vi köpte soffan och databordet när vi flyttade in för att utnyttja utrymmet på bästa sätt.


I hallen vill ju ju kunna ställa vagnen eftersom vi inte får ha den i trapphuset (brandregler), och cykelförrådet ligger i källaren. Visst går det att ha vagnen i hallen, men den kommer vara ivägen.


Genombrottet kom när mamma var här och kläckte idén att vi kan avveckla datahörnan i vardagsrummet, och ha det utrymmet som huvudplats för spjälsängen. Jag har mätt, och den går faktiskt precis in. Då kan vi bara att flytta spjälisen mellan sovrummet och vardagsrummet som vi själv vill. Mamma och pappa har berättat om när jag och syskonen var små, och dom var bjudna till någon av grannarna. Då bar dom bara med sig spjälsängen in, sen när det var dags att gå hem bar dom bara med den tillbaka, med sovande unge och allt. Så det lär ju inte vara några större problem att bära runt den i vår lilla lägenhet ;).

Jag tror inte att det är någon nackdel att bebis får ligga och sova i vardagsrummet heller. Då blir h*n trygg i att sova med lite ljud omkring sig, så slipper vi smyga omkring och vara försiktiga sen. Datahörnan har vi inte använt en enda gång sedan vi skaffade nya laptopen, så den kommer vi inte att sakna. Den kan få bo på vinden tills vi flyttar till något större! Både jag och J tycker att det blir den bästa lösningen.

Besök

Jag fick spontanbesök av bästa M som kom förbi efter att hon slutat jobbet. Vi möttes upp nere vid tunnelbanan och gick och köpte lite thaimat. Hur trevligt som helst! Jag som trodde att jag skulle sitta här själv hela kvällen. Nu fick jag snacka bort några timmar istället, tiden bara flög iväg.

Måste bli bättre på att hålla kontakten med alla mina vänner. Jag är ändå en ganska social person, men det måste underhållas för att jag inte ska bli en enstöring. Har det så bra här med J att jag glömmer bort hur trevligt det är att träffa andra människor (bortsett från familjen då). Nu när jag är sjukskriven kan jag nästan känna mig lite ringrostig bara av att föra ett normalt samtal, lite segstartad på något vis, haha. Men det är nog bara jag själv som tänker på det ;). Jag mår nog bäst av att gå till en arbetsplats varje dag och ha rutinerna kring det.

Lite dagbok

Är gräsänka hela dagen idag. J stack till jobbet tidigt i morse och blir kvar där till sent inatt. Så jag försöker fördriva tiden så gott jag kan på egen hand. Känner mig rätt nöjd ändå. Det är i alla fall soligt och fint, så jag har spenderat ett par timmar ute på balkongen. Det blir så varmt tillslut bara. Skulle väl egentligen vara trevligare att ligga vid någon strand, men det är ju mindre kul att göra det själv. Vet inte om jag känner någon i krokarna som är ledig? Har dock väldigt mycket sammandragningar idag med, så det är nog säkrast att jag håller mig på hemmaplan.

Hörs sen :)

Graviditetsvecka 30

Nu har vi gått 29 hela veckor och går in i vecka 30. VECKA 30!!!!!!!!!! Kan inte fatta att det bara är 10 veckor kvar. Även om jag haft extremt mycket sammandragningar den senaste tiden så börjar jag känna mig ganska trygg i att bebis kommer stanna i magen tiden ut. Livmodertappen av stål, hehe :).

Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar (v29+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 3 okt 2011
Du har 76 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 30

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

Min kommentar: Har inte haft något läckage av råmjölk än, slipper det gärna också fram till att det är dags :). Det andra är jag allt för bekant med. Att bebis vaknar när jag lägger mig stämmer bra. Men på morgonen börjar h*n röra sig så fort jag vaknar också, så jag vet inte. Det är en pigg rackare helt enkelt!


Min britt

Jag lade ju upp flera bilder i rad på mig och J här om dagen när vi testade kameran i datorn. På en av dessa ser J så sjukt brittisk ut att jag inte kan låta bli att garva så fort jag ser den. Han påminde mig om en specifik britt, men jag har inte kunnat komma på vem. Har klurat i flera dagar och kom tillslut på det, men inte själva namnet. Frågade J, "vem är den där britten som pratsjunger i ett band och var aktuell för flera år sedan?". "Menar du Mike Skinner i the streets?", svarar J. Det är så sjukt, men J vet alltid vad jag menar när jag försöker förklara något musikrelaterat, hur lite information jag än har.  Finns för övrigt ett inlägg om just precis det, "Jörgens okända skills".

Åter till ämnet. Visst var det Mike Skinner jag menade. Men när jag väl fick se den gamla klassikern Dry your eyes, visade det sig att det inte alls likt. Möjligtvis att han ser ut som en blandning av Mike Skinner och Chris Martin från Coldplay, som en standardbritt helt enkelt. Men bilden jag hade i huvudet från början är fortfarande hysterisk.

J som britt..


Dry your eyes, med the streets..

Ostfyllda viltbiffar med quinoasallad och tomatdipp

Middagstipsen duggar inte lika tätt längre här på bloggen som förut. Vi har helt enkelt inte lagat speciellt mycket kul mat på slutet. Men den här rätten var riktigt lyckad så den vill jag lägga upp. Vi använde superfin älgfärs som vi fått svärmor som jagar. Men det går såklart lika bra med nötfärs också.

För ett tag sedan kom J hem och berättade att 10% av allt Svenskt nötkött som såldes förra året var Belgian blue. Jag kanske är naiv, men det hade jag faktiskt inte en aning om. Efter denna insikt känner vi oss äcklade av tanken nötkött, eller egentligen allt svenskt kött man köper. Så den senaste tiden har det blivit rätt mycket veg, skaldjur och fisk. Det kommer nog fortsätta så, alternativt att vi bara köper ekologiskt kött.

2-3 port
Biffarna:

Blanda 400-500g köttfärs med 1 ägg, 1 röd chili (urtjärnad och skivad), ca 1/4-1/3 påse tacokrydda, salt och peppar. Fyll varje biff med valfri ost. Stek biffarna hastigt i stekpanna tills dom får en yta, gör sedan klart i ugnen på 225grader. Brukar inte ta mer en 10-15 min beroende på hur stora biffar man gjort.

Quinoasallad:
Koka 1 dl quinoa, rör i en skvätt olja och låt stå tills det svalnar. Blanda ner i en skål tillsammans med 1 påse salladsmix, 1 avokado, några minitomater och fetaost. Alternativt dom grönsaker du själv gillar. Rör ihop med valfri vinägrett. Vi blandade olivolja, mango balsamico, en skvätt vatten, salt och peppar.

Tomatdippen:
Rör ihop gräddfil och chiliketchup (typ heinz chilisås) efter smak. Krydda med salt och peppar.

Den eviga köttfärssåsen

Då var lunchen avklarad. Köttfärssås och spagetti. Jag gjorde en panna köttfärssås för ca 2 veckor sedan, och den har verkligen räckt hur länge som helst. Trots att jag bara använde 400-500g färs och två burkar tomater. Vi/jag har ätit den med pasta, gjort varma mackor, med pasta igen. Sen frös jag in en matlåda med bara köttfärssås som jag tog fram när mamma var här. Då kokade vi pasta och blandade i hela den såsen, sen åt jag, mamma och mina två kusiner. Då var det i och för sig mest pasta med lite sås, men med lite ketchup till gick det ner fint. Det blev till och med en matlåda över som jag frös in igen innan vi åkte till Mora, och det är den jag ätit idag.

Sammanlagt lyckades jag alltså stretcha den där köttfärssåsen till minst 10 portioner, hur ekonomiskt är inte det?!Och toppen är fortfarande med i spelet, som ni ser. Syrran försäkrade mig om att bilden från utflykten var missvisande. Och hon var med då jag köpte den så jag litar på henne ;). För övrigt så hackade hon bloggen och löste mitt problem med den osynliga presentationen innan jag hade hunnit säga flaska. Vilken klippa hon är!

Hjälp med presentationen

Jag skulle vilja ha min presentation synlig på startsidan av bloggen, så man inte behöver klicka på mitt namn för att få fram den. Just nu står det visserligen inte just något där. Det beror på att jag irriterade mig på att all den texten blir synlig i "webbläsarmenyn", där alla sidor ligger som man ofta är inne på (ni hör ju vilket ess jag är) :P.

Är det någon som fattar vad jag menar och har något tips? Jag vill försöka få lite ordning och reda här så det blir lätt att se vad bloggen handlar om.

Måndag igen

Tiden går inte såå sakta ändå. Tycker att det är måndag hela tiden :).

Igår kväll sa jag till Jörgen att jag önskade att han fick vara hemma med mig idag. Då svarade han "Men jag ska det, jag har sagt upp mig från jobbet så vi kan vara hemma tillsammans och mysa ;)". Det gick några sekunder innan jag fattade att han skojade (såklart). Men under dom sekunderna hann jag inse vilken tur det är att han jobbar. Speciellt eftersom jag fortfarande inte fått några papper från försäkringskassan att fylla i och skicka in. Det är ändå 6 veckors sjukskrivning det handlar om. Så det är mitt uppdrag idag, ringa till FK.

Magen vecka 29

Jag vill ju att magen ska dokumenteras ordentligt minst 1 gång per vecka. Men hittills har det inte blivit på någon speciell dag utan lite hur som helst. Så idag insåg jag att veckan närmar sig sitt slut. Dags för en magbild med andra ord :).

Ser ni pluppen jag har i naveln? Den har jag haft sedan jag var bebis. Mamma berättade att dom försökte ta bort den på BB, men det gick tydligen inte så den fick vara kvar. Med åren gömdes den sen mer och mer i själva naveln. Så jag har inte sett den på typ 15 år, bara känt att den varit där inne om jag petat. "Pilla naveln", höhö. Hur som helst har den kommit upp nu när jag är gravid. Får se om hela naveln börjar bukta ut helt tillslut.


Och blindtarmsärret blir bredare och bredare.  Det gör mig ingenting. Jag har haft det så länge att jag ser det som en naturlig del av mig, det skulle kännas konstigt att inte ha det.Utflykt

Vi har precis varit på en liten utflykt och träffat vår vän M. Man måste träffa M ofta för att kunna hålla sig uppdaterad om allt kul som händer i hennes liv. Hon har bland annat varit på två utlandsresor sedan vi sågs sist. Tror vi sågs en gång emellan, men bara som hastigast. Känner fortfarande att vi inte hann snacka tillräckligt, så vi bestämde att jag ska bjuda hem henne och vår vän S på middag någon dag här i veckan när det passar. S har jag inte heller träffat på .. ja, alldeles för länge. Så jag hoppas vi hittar en dag då alla kan.

J tog lite bilder på dagens utflykt som jag egentligen inte alls har någon lust att visa. Hemska rent ut sagt. Men vem är jag att verka perfekt? Av någon anledning är det sällan jag är nöjd med bilderna J tar av mig. Fattar inte vad det beror på? Han är ju duktig att ta fina bilder på annat/andra, men när det gäller mig hittar han alltid de värsta vinklarna. Jag blir orolig att det är så han ser mig jämt, stackarn. Kan det vara så att hans längd och min inte är kompatibel rent vinkelmässigt? ;)

Dötrist att behöva se en sådan här bild av sig själv. Toppen kommer bli förvisad till garderoben fram till dess att jag är smal igen kan jag säga, hehe. Men det var ju i alla fall tur att jag fick insikt i det så jag kan undvika den i framtiden :p. Randigt när man är gravid är väl helt enkelt inte en bra idé. Eller så har jag helt enkelt blivit lite fet den senaste tiden och inte riktigt hängt med själv.


Ja, jag vet inte ens vad jag ska säga om den här bilden annat än att jag hoppas att jag inte uppfattas på det här sättet. Vilket jag gör enligt J :P.Hunger

I morse när jag vaknade var jag så sjukt hungrig att jag inte ens kunde ligga kvar och dra mig. Det var bara att kliva upp och äta på en gång. Över lag så har jag verkligen känt hur energibehovet ökat under de senaste veckorna. Ibland känner jag mig hungrig även på natten när jag går upp på toa. Det beror nog på att bebis tjockar på sig så mycket under den här perioden.

Vanligtvis så brukar jag aldig känna mig speciellt hungrig alls, blir istället orkeslös och mår allmänt dåligt när jag behöver äta. Nu är det oftast både och, vilket är bra. Då tar jag liksom inte miste på om det är äta jag behöver eller inte. Jag får passa mig för dåliga vanor bara. Nu är det lätt att 3 ostskivor slinker ner i farten medan jag fortfarande gör mackorna, och det är ju rätt onödigt.

Misslyckad middag

Hade stora förhoppningar på middagen idag. Den var ok, men inte mer. Fattar verkligen inte varför, det var bara goda grejer i. Gryta med fisk och skaldjur med färska kryddor. Musslorna jag köpte var i och för sig inte så bra, fick slänga dom flesta. Nej, den grytan kommer jag inte göra igen.Nu är det filmdags. Sourse code med Jake Gyllenhaal blire, han brukar vara bra :).

Cocoa butter

Jag överkonsumerar Bodyshops cocoa butter just nu, är inne på andra burken sedan jag blev gravid. Det sägs ju att det ska vara bra mot bristningar så det är ju värt att testa. Om inte annat skönt att smörja på när det stramar i skinnet. Förhoppningsvis hjälper det lite i alla fall. Kanske inte mot hormonbristingarna, men på dom som kommer av att huden tänjs kan det säkert ha en liten effekt.Frukostmys

Det blev rätt sent igår så vi kör en sen frukost här. Jag gick visserligen och lade mig runt 23, men sen kom J hem runt 2 och då vaknade jag och var på ett riktigt babbelhumör :). Tillslut somnade han, men jag låg vaken i säkert en timme och var upp på toa flera gånger. Men det gjorde inte så mycket, vi kompenserar med en lugn och skön förmiddag istället. Underbart att J är ledig idag <3

Vi har suttit och testat kameran i datorn, riktigt bra faktiskt :)

Egentid

Jag är inte typen som känner behov av egentid, men ibland har jag ingenting emot det heller :). Nu har jag haft så mycket sällskap ett tag att det går bra att vara lite själv utan att jag känner mig ensam.  J är ute på lite galej, middag på Fridays. Själv har jag ätit sushi till middag och kexchoklad till efterrätt, J hade laddat upp ett snasklager under tiden jag var borta :P.


Jag åkte hem

Är tillbaka hemma i sthlm nu. Egentligen skulle jag åkt imorgon, men jag kände att det blev så jobbigt igår när jag inte mådde bra. Det är inte kul att vara så långt ifrån Jörgen när det strular, även om jag har bästa tänkbara stödet hos mamma och pappa också. Och sen känns det som att det blir en så mycket större grej om det skulle hända något. Det tar ändå 1,5 timme till sjukhuset för mig, 2,5 timmar för J om det blir så att även han behöver åka. Bara att åka in på en kontroll skulle ta en hel dag, väldigt energikrävande.

Jag vill göra allt för att hålla mig från sjukhuset nu fram till att det är dags, det är så jobbigt att behöva åka in i onödan. Därför känns det också lättare här hemma då det bara tar 10 min till sjukhuset. Om jag får regelbundna och onda sammandragningar här så kan jag känna mig ganska trygg i att vänta ut det, eftersom vi bor så nära. Och jag behöver inte oroa mig för hur J ska ta sig till mig.

Jag tror dock att dom här jobbiga dagarna bara beror på att det händer så mycket i magen. Den senaste veckan har magen verkligen växt till ordentligt. Och bebis är verkligen helt vild där inne. Inte konstigt att det triggar igång sammandragningar. Ska verkligen lyssna på kroppen nu och inte överanstränga mig när jag känner mig trött.


Kollar igenom mamma och pappas lager av...

img_0973 (MMS)

Kollar igenom mamma och pappas lager av retrobarnkläder :)


En jobbig dag

Den här dagen blev inte alls som jag tänkt mig. Energin har varit på minus från start. Sen när jag var hos min farmor började jag känna av sammandragningar och molvärk i svanken. När jag kom hem åt jag lite och lade jag mig i soffan en stund. Sen följde jag med mamma ut på en tur i bilen för att göra lite ärenden, inte alls smart. Hade sammandragningar var 5e minut och det fortsatte göra ont i ryggen och även i magen.

Väl tillbaka hemma lade jag mig på soffan direkt och har inte rört mig ur fläcken på flera timmar, nu har det äntligen lugnat ner sig. Jag vill verkligen inte dra igång något så jag måste åka ända till Falun. Speciellt inte nu när J fått problem med bilen, (ett däck har fått en "knöl?" och måste bytas. Han var och kollade upp det idag men dom fick inte in rätt sort innan måndag. Innan dess ska han tydigen köra så lite som möjligt. Skulle något mot förmodan hända (peppar, peppar), känns det ju tryggt om han snabbt kan komma iväg.

Nu verkar det hur som helst lugnat ner sig lite, så antagligen var det bara kroppen som sa till på skarpen att jag måste ta det lugnt. Har läkartid i början av nästa vecka för att kolla status på tappen. Förhoppningsvis är allt ok då.

Spjälsäng

Skulle precis sätta mig och skriva ett viktigt inlägg. Men nu får det vänta. Jag ska till min farmor och kolla på spjälsängar :)


Baka baka liten kaka

På grund av min egen passivitet fortsätter jag rapportera övriga familjemedlemmars aktiviteter. Madde och Daniel bakar. Det gör dom ofta, när dom inte bantar (fusk LCHF'ar) eller tränar (tar 5 minuters promenader).

Men idag är det faktiskt en LCHF kladdkaka som står på menyn. Jag försöker få dom att inse hur mycket godare det kommer bli med lite socker i kakan. Madde är nära att nappa, men Daniel står fast. Han är familjens friskvårdare.Fast helt passiv är jag ju faktiskt inte när jag tänker efter. Jag bakar ju också. 24 timmar om dygnet i 7 månader har jag haft en bulle på jäsning.


Pyssel

Mamma håller på att byta klädsel på sofforna. Ett jäkla bestyr har jag förstått, hon sliter och står i. "Köp aldrig en soffa med utbytbar klädsel från Ikea", säger hon. Tyget krymper tydligen, eller blir större. När hon behöver hjälp ropar hon på syrran, jag får bara titta på. Alla är så rädda att jag ska överanstränga mig och få sammandragningar, jag är helt oduglig :P.

Sommarfint och vitt blir det i alla fall. Med gröna filtar som mamma köpte när vi var på Ikea. Tur att någon faktiskt gör något värt att blogga om, när jag själv bara latar mig ;)
Väder, vind och Mora

Jag har haft sån otur med vädret varje gång jag åkt upp till Mora den här sommaren. Riktigt tråkigt med tankte på att det är här uppe man verkligen njuter när det är fint. Sitta ute på altanen och bara ha det bra. Och med tankte på att det var så fint väder i Sthlm när vi åkte hoppades jag verkligen på några soliga dagar. Men ju närmare Mora vi kom desto sämre väder blev det. Regn och kallt.

Men faktiskt så är det rätt fint här idag. Fortfarande lite för kallt för att det ska vara badvänligt, men ändå sol. Följde med mamma och farmor på den obligatoriska 10-promenaden med hundarna, och det var superhärligt. Trots att alla blev tvugna att gå i snigelfart på grund av mig :P. Kossorna och fåren låg och drönade i hagarna och det kändes så somrigt, Mora när det är som bäst.

Hundmys hemma hos mamma och pappa!

img_4236 (MMS)

Hundmys hemma hos mamma och pappa!


Det bär av igen

Tänkte bara säga hej en snabbis innan vi sticker. Jag följer med mamma hem till Mora i några dagar. Det är hennes sista semestervecka så då kan vi hålla varandra sällskap, sen åker jag hem i helgen när Jörgen är ledig :). Mina kusiner Annika och Emma åker med ockå. Dom har varit i sthlm i några dagar och semestrat, så det var ju bra att vi kunde samåka :)

Hej svejs så länge!


Graviditetsvecka 29

God morgon! Idag har vi en ny graviditetsvecka att glädjas åt, känns lika underbart som vanligt! Fattar inte att vi går in i v 30 om bara en vecka.

Vecka 29


Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 0 fulla dagar (v28+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 3 okt 2011
Du har 83 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

Min kommentar: Att kroppen blir tyngre känns tydligt. Sen har jag i och för sig inte världens bästa kondis heller efter allt stillasittande. Men det är riktigt jobbigt att gå nu, speciellt upp för trappen. Har ingen aning om vad jag väger, vår våg har slut på batteri. Så det kan nog bli en chock :P. Eftersom jag har moderkakan bakåt har ju andra kunna känna bebis rörelser utanpå i flera veckor, men det märks att h*n blir större och starkare hela tiden. Vi tror också att h*n känner igen våra röster. När J pratar med magen börjar bebis böka runt ordentligt.


Tapasmiddag

Jag är så nöjd med den här dagen. Det var väldigt länge sedan jag kunde vara så aktiv sist utan att få sammandragningar. Först Ikea, och nu har vi precis kommit hem från en trevlig middag i stan, på Mamas & Tapas. Imorse kände jag mig så rastlös i hela kroppen. Nu känner jag mig helt mör, haha. Har nästan lite träningsvärk ;).

Vi tog in hela 12 olika rätter på Mamas & Tapas, alla var jättegoda. På hemvägen var magen så spänd att jag trodde jag skulle se ut som en randig tiger när vi kom hem, men det hade gått bra. Nu sitter vi totalt proppmätta men nöjda i soffan och ska se en film, Gullivers resor. Mamma har redan sett den men gillade den så mycket att hon ville se den igen, så det ska bli kul :).

Självklart så kom vi på att vi skulle ta bilder när maten nästan var slut :P

Ikea

Det blev ett besök på Ikea idag. Jag och mamma släpade oss runt i lugn takt, och stannade och åt på mitten. Gick faktiskt riktigt bra, fast det var ganska tungt mot slutet. Är inte van att röra mig så mycket längre :)

Nu har jag i alla fall köpt lite grejer till bebis. Skötbort, tvättlappar, handdukar och lite smått och gott. Känns bra att köpa lite i taget, så det inte blir stressigt och vi måste köpa allt på slutet i ett svep. Sen kollade vi på sängen vi vill ha också, Trondheim. Lådorna under var faktiskt större än jag trodde. Det får nog bli den!


Någon som kan gissa vart vi är? ;)

img_2772 (MMS)

Någon som kan gissa vart vi är? ;)


Måndag

Känns inte alls som någon vanlig måndagsmorgon, känns mer som en helg. Mamma är här, och Jörgen är ledig från jobbet. Än så länge har vi bara hunnit till frukosten och sitter och funderar på vad vi ska göra idag. Jag känner mig lite rastlös över att inte ha gjort just något på flera dagar, knappt lämnat lägenheten. Så någon form av lugn utflykt skulle sitta fint :)

Matkoma

Nu har vi ätit en riktig brakmiddag, det känns som att magen ska explodera. Det gjorde det i och för sig mer eller mindre innan också ;). Nu blir det jäsning på soffan för ovanligetens skull. Vi har precis börjat kolla på Mona Lisas leende som går på femman.

Till varmrätt åt vi vitvinskokta blåmusslor med massor av vitlök, scharlottenlök, chili och basilika. Till det fick det bli tagliatelle som vi öste boljongen över. Mums, mums, mums!


Och till efterrätt blev det då hallonpavlova. Misslyckades med marängen så den blev inte speciellt snygg, men god var den i alla fall :)

Bakning x 2

Nu är mamma på plats. Hon kom runt 14-tiden, sen åkte vi och handlade lite då det var helt tomt på allt här hemma. Har ju inte varit på topp dom senaste dagarna och därför inte orkat handla, och J har ju jobbat mycket. Nu står vi i alla fall och bakar i köket. När jag och mamma ses umgås vi ofta i köket genom att laga mat eller baka. Det är något vi båda gillar!

Jag bestämde att vi skulle göra en hallonpavlova, en slags marängtårta. Jag behövde 6 äggvitor till den, så då bestämde mamma sig för att göra en chokladkaka på gulorna. Så vi har bakat för fullt här i lilla köket. Jörgen kommer att bli överlycklig när han kommer hem, den lilla gottegrisen ;).

Den påbörjade hallonpavlovan. Får visa slutresultatet sen!

Mer barnkläder

Min vän Lisa är en trogen läsare av bloggen och hade sett mitt inlägg om barnkläder. Hon tipsade mig om märket me&i som jag nu kollat upp, och det var helt i min smak. L har inga barn själv än, men till skillnad från mig har hon flera vänner med barn och är därför insatt i ämnet. Det är ju ofta så i mindre städer och orter, man skaffar barn tidigare.

Lite godbitar från me&i.


Konstigt att jag tycker det är så kul att kolla på barnkläder när jag har så dåligt tålamod när det gäller övrig shopping. Men det är väl nyhetens behag kanske, en del av vänta barn-upplevelsen som gör det hela mer verkligt. Vi brukar ta fram dom kläder vi redan köpt då och då, och bara titta på dom. Det är ju så svårt att föreställa sig att dom faktiskt kommer sitta på vår lilla bebis :)

Mitt i frukosten

Sitter och äter lite frukost med älsklingen innan han sticker till jobbet. Önskar att han slapp jobba varannan helg, det är så tråkigt när det blir så långt mellan ledigheterna. Fast nu när jag är sjukskriven har vi ju i alla fall kunnat spenderat de dagar han är ledig mitt i veckan tillsammans. Det är skönt. Kanske inte lika skönt för J som aldrig får någon egentid, men det skulle han aldrig våga klaga över ;).

Jag blir i alla fall inte ensam länge idag. Min underbara mamma kommer dyka upp här under dagen. Hon har semester och gör en liten roadtrip. Först till bror i Borlänge, sen vidare hit till Sthlm!

En nyvaken tröttis. Han kom hem med blåöga igår efter att ha fått en festis slängd i fejan på jobbet, fråga inte :P


Lugnt igen

Det gav med sig med sammandragningarna. Jag lade mig på soffan och rörde mig inte ur fläcken på ett par timmar. Förutom till toaletten då, det är oundvikligt när man behöver gå 5 gånger i timmen. Tiden innan J kom hem från jobbet gick såå långsamt. Ville egentligen bara ringa hem honom i förtid, men någon måtta får det faktiskt vara ;).

Nu är han i alla fall hemma och vi har faktiskt varit och ätit på pizzerian runt hörnet. Det gick bra, även om det aldrig varit jobbigare att gå upp för trappen som det var efteråt, hehe! Jag hade egentligen planerat att jag skulle laga något gott och vällagat till middag, till och med lyxa till det med efterrätt. Men det gick ju bara inte. Vi får ta det en annan dag!

Magen vecka 28

Får bli en mobilkamera bild den här gången, orkar inte ta någon seriös idag men kände ändå att det var dags för en magbild.

Nyinsmord mage :)Har haft det lite jobbigt här under eftermiddagen. Satt ute och solade på balkongen och började få regelbundna sammandragningar, som gjorde ont dessutom. Så jag gick in och lade mig en stund. Då lugnade det sig lite så jag kunde ta en dusch (svettig som jag var). Nu har dock sammandragningarna börjat igen så jag har lagt mig tillrätta på soffan med datorn framför. Dom senaste dagarna har det även börjat göra ont på ett speciellt sätt innanför typ blygdbenet? Det ilar jättemycket så fort jag rör mig. Vet inte vad det kan bero på, men känner att jag nog får ta det extra lugnt nu ett tag så jag inte drar igång något.

Fick i alla fall prata lite med min barndomsvän Lisa som ringde mitt upp i allt. Det var trevligt och distraherade mig lite. L är en person som jag alltid kommer att vara nära vän med, även fast vi ses alldeles för sällan. Hon skulle i alla fall försöka komma och hälsa på någon helg nu innan bebis kommer, det ser jag fram emot :)

Skamsen..

J: "Men, varför ligger Kitty här?!" (Högst upp på klädpåsen jag avser skicka till återvinningen)
Jag: "Öhhh, ehhh"
J: "TÄNKER DU SLÄNGA HENNE??"
Jag: "Ehhm.. ja, det tänkte jag visst"
J: "Varför då?, kommer du inte ihåg när vi köpte henne? Viken bra dag det var?
Jag: "Jo, förlåt. Du vet hur jag blir när jag städar, autopilot på bara"
J: "Ursh, skäms på dig.."
Jag: "Förlåt älskling... förlåt Kitty"

För visst minns väl jag när vi köpte Kitty, jag har det ju till och med dokumenterat HÄR.

Lördag

Har som vanligt haft en lugn morgon i min egen takt. Skickade iväg J till jobbet vid 9.30 och sedan dess har jag bara suttit och myst för mig själv och ätit frukost. Får förhoppningsvis lite besök av min vän Anni idag. Hon var ute på krogen igår och visste inte hur sent det skulle bli, så jag tar för givet att det inte är helt spikat ;). Hoppas på att hon orkar ses i alla fall, det var ett tag sen sist!

Renbäddat

Finns det något bättre än att lägga sig i en renbäddad säng? Det skulle vara att vakna i en i så fall :). Spröda lakan som luktar gott, det är vardagslyx!Urkvinnan i mig vill bygga bo ;)

Har känt mig lite av idag. Haft sammandragningar och därför inte velat göra speciellt mycket. Det har mest blivit att jag rört mig mellan balkongen och datorn. Tänkte att jag i alla fall kanske kunde komma till skott med att onlineshoppa lite bebisgrejer vi behöver. Det gick upp för mig här om dagen att det faktiskt bara är 3 månader kvar nu, och 3 månader går fort. Och vem vet när den lilla vilden behagar dyka upp? :p.

Än så länge har vi faktiskt inte köpt mycket alls. Lite kläder bara, men det är ju så mycket annat som behövs. Vagnen har vi fortfarande inte beställt, och det kunde vara upp till 12 veckors leveranstid :/. Sen är det ju annat smått och gott också, bilbarnstol, säng, badbalja. Vi måste komma på någon slags skötbordslösning. Jag antar att det bästa alternativet är att köpa något att lägga på tvättmaskinen. Sen behöver vi någon bra förvaring till alla "skötgrejer". Som jag skrivit tidigare känns det så viktigt att hitta bra lösningar på allt nu. Jag vill inte att vi bara ska skjuta upp allt, ta det som det kommer och sedan inte stå ut att bo här för att det är kaos. Inte om det går att undvika, vilket jag är säker på att det gör!

Enligt Vi Föräldrar är det detta som behövs:• Skötunderlägg

• Blöjor

• Tvättlappar (antingen apotekets eller av sönderklippt frottéhandduk)

• Oparfymerad barnolja

• Små frottéhanddukar till skötbordet och till den dagliga vården (era egna fungerar alldeles utmärkt)

• Badbalja, om ni inte har badkar

• Barnvagn med tillbehör (regnskydd, insektsnät, ev mjuklift och parasoll)

• Åkpåse (vid den kalla årstiden)

• Lakan, kudde och täcke till barnvagnen

Bebisens basgarderob (beroende på årstid):

• Fyra bomullsbodies (fler om ni inte har egen tvättmaskin)

• Fyra mjuka par byxor, med eller utan fötter

• Tre par bomullssockor

• Hjälmmössa av bomull

• Varm/vindtät mössa att ha ovanpå hjälmmössan beroende på årstid

• En varmare tröja eller kofta

• Ett par varmare byxor att ha under overallen (beroende på årstid)

• En uteoverall att ha i vagnen (finns bra i till exempel fleece)

• Ett par vantar utan tumme (om inte det finns på overallen)

• Ett par tossor (om inte det finns på overallen)

• Fyra bomullspyjamasar, med eller utan fötter

Till föräldrarna:

• Färdiglagad mat i frysen!

• Amningsbehå

• Bomullskupor till behån

• Bindor

• Inlägg till behån

Bra att ha, men kan skaffas senare

• Termometer
• Särskild skötväska med skötunderlägg
• Bärsele eller bärsjal
• Trådlös telefon (bra vid amning)
• Telefonsvarare (låt den ta samtalen när ni sover!)
• Färgglad leksak anpassad till barnets ålder
• Barnlyssnare
• Album att klistra in bilder i när inspirationen faller på
• Anteckningsbok att anteckna episoder i
• Papperskorg, gärna med lock

Sovplatsen:
• Godkänd spjälssäng med spjälskydd och tvättbar madrass
• Madrasskydd
• En mjuk och platt kudde
• Två påslakan (sy gärna av era egna, avlagda, de blir mjuka och sköna!)
• Två underlakan (sy gärna av era egna, som är mjuka och sköna!)
• Fyra örngott
• Skönt täcke att stoppa i påslakanet (beroende på årstiden)
• Bomullsfilt
•  Ev hängmobil

På promenad:
• Extra filt
• Ev liten mobil att hänga över vagnen
• Oparfymerade våtservetter, bra att ha i skötväskan

Försöker sola mellan molnen. Hoppas dom bl...

img_2158 (MMS)

Försöker sola mellan molnen. Hoppas dom blåser förbi snart så det blir riktigt fint!


Sommar och sol = D-vitamin

Nu verkar sommaren gjort entré på allvar (peppar, peppar). Hur underbart är inte det? Jag ska försöka njuta varje sekund nu när jag är hemma och allt. Ut och sola och få bukt med d-vitaminbristen. Fick samtal från läkaren på vårdcentralen och hon rekommenderade att vi höjer vitamindosen också, trots att MVC läkaren inte ville det. Så förhoppningsvis hjälper det i alla fall.

Har precis ätit frukost och ska passa på att umgås lite med J innan han drar till jobbet! Tråkigt att han inte kan vara ledig nu när det är så fint väder.

Hemtrevligt

Innan värderingen igår såg vi till att städa och fixa ordentligt här hemma. Inte för att vi har det speciellt skitigt hemma annars, men i och med att vi bor på en sån liten yta är det lätt att det blir rörigt. Vi är lite slarviga, och det är lätt att bli hemmablind och bara lyfta eller damma runt prylarna, istället för att faktiskt lägga det på sin egen plats. Mycket av våra grejer har inte ens någon riktig plats utan flyttas bara runt. Men inför igår så städade vi upp ordentligt och plockade undan massor med grejer, och det var så skönt. Hela lägenheten känns större. Vi måste bli bättre på att hålla ordning, då kommer det bli så mycket lättare att bo kvar här länge, som vi egentligen vill. Vi älskar ju vår fina lägenhet.

Fyndade ny duk till köksbordet på Hemtex här om dagen. 75 kr har jag för mig att den kostade, ett kap!


En annan anledning till att det är lite rörigt här hemma är ju Jörgens kreativa hobby. Han har alltid ett nytt projekt på gång som kräver massor med rekvisita, som alltid ligger framme ;). Sen har vi haft 20-30 tavlor stapade efter väggarna i varje rum. Och hur underbara dom än är blir det ju för mycket tillslut, vi har inte tillräckligt med plats. Så tidigare i veckan fick stackars älsklingen bära upp 10 st på vinden. Han såg riktigt deppig ut över att behöva skiljas från sina vackra skapelser :(. Men vi var överens om att det tyvärr var ett nödvändigt ont. Vi behöver all plats vi kan få framöver, speciellt i sovrummet. Och det gjorde faktiskt stor skillnad att få bort några, blev mycket rymligare.

Någon gång, inom en relativt snar framtid, kommer vi att se till att skaffa ett boende där det finns mer utrymme för J´s hobby. För den ger oss båda vädligt mycket glädje!

Toppendag

Det har varit en riktigt trevlig dag idag. Först en lugn och skön morgon hemma, sen in till Söder där vi åt lunch OCH glass. Kanonfint väder. Ja, en riktig toppendag. Vi var rädda att det skulle vara väldigt varmt i lägenheten när vi kom tillbaka eftersom vi haft persiennerna uppe och det har gassat in hela dagen. Men det är faktiskt riktigt behagligt här. Nu ska vi bara slappa resten av dagen!

Dumplings på Söder med världens bästa!

img_0419 (MMS)

Dumplings på Söder med världens bästa!


Ledig dag

Idag är J ledig så jag får sällskap här hemma, underbart! Vi har inte något speciellt planerat, annat än att vi ska laga något gott till middag. Men än så länge har vi bara hunnit till frukosten, eller jag har. J har på allvar gått över till "sommartid" och vill sova till minst kl 10. Trodde att det var jag som är sjukskriven som fick passa mig för att vända på dygnet, men det verkar inte ligga i min natur. Vi pratade om det igår kväll och jag sa "Nu kommer du och lägger dig, kl 8 äre frukost ;)" och då svarade han att han tänkte passa på att ta generösa sovmorgonar nu, eftersom han troligtvis inte kommer kunna göra det sen på flera år. Det kunde jag ju bara inte argumentera mot :P

Barnkläder

Bebis har redan en egen stil, cool, glad och lite retro. Det började när vi var i Thailand inne på en liten butik med streetkläder för att hitta tröjor till J. Där sålde dom även lite babykläder som vi bara inte kunde låta bli, bland annat en svart body med guldiga dödskallar på. Jättefin är den. Sen har vi köpt på oss något plagg här och där, när vi hittat något vi gillar.

Jag är lite missnöjd med utbudet hos dom stora kedjorna, det är för lite unisex och för mycket babyblått och ljusrosa. För det första vet vi ju inte vad det är vi kommer få, och för det andra tycker vi inte att det är speciellt snyggt heller. Bara tråkigt. Vi gillar kläder i starka färger och med fina och roliga mönster, som passar både flickor och pojkar. Djurmönster är en stor favorit, det är grejer det.

Det finns riktigt fina märkeskläder för bebisar. Men vem vill lägga 250kr för en body som kommer användas i 3 veckor? Inte vi i alla fall. Kläderna nedan kommer bland annat från Maxomorra, JNY Design, Småfolk och MALA och säljs tex på Småtting och Strössel. Så mycket fint verkligen. Men jag har faktiskt lyckats nosa upp lite liknande kläder på Lindex och HM som ligger och väntar i garderoben. Men det är inte speciellt mycket. Tur att det är 3 månader kvar :)

(Går att klicka för större bilder)
Det vanliga "unisex"-utbudet från Lindex är inte alls lika kul när man vet att det finns orange-bruna bodys med väspor..


Bebisvänligt sovrum, tack!

Vi håller fortfarande på att fundera över hur vi ska få sovrummet bebisvänligt. Att vi behöver byta ut sänggaveln är ju ett måste för att kunna få in en spjälsäng, som jag skrev här om dagen. Problemet är bara att hitta den perfekta sängen. Vill ju att det ska bli så funktionellt som möjligt, utan att bli fult. Vi har mätt och mätt, om och om igen. Men rummet blir helt enkelt inte större :P.

Mamma gjorde oss uppmärksamma på Ikeas Brimnes. Lådorna under den är väldigt rymliga, men jag hade uteslutit den på grund av att gaveln gör sängen onödigt lång. Det jag inte tänkte på var att man faktiskt sparar in utrymmet för sängbord, eftersom det då räcker med hyllorna i gaveln. Jag trodde att vi äntligen hittat det perfekta alternativet och kände mig lättad. Men, när jag mätte insåg jag att det aldrig kommer att gå. Vi kommer att behöva ställa spjälsängen i fotändan av sängen, och väljer vi Brimnes kommer vi inte att ha tillräckligt med plats :(.

Brimnes..

Så nu är vi tillbaka på ruta 1 och det verkar som att det är Trondheim som är bästa alternativet ändå, trots att lådorna är mindre. Hade varit så mycket lättare om sovrummet bara var liiite lite större. Får se om det blir den eller om det kanske mirakulöst dyker upp ett bättre alternativ.

Trondheim..

Värdering och läkarbesök

Vi har haft värdering på lägenheten nu. Det gick bra måste jag säga, som förväntat i alla fall. Mäklaren uppskattade att vi kommer göra en vinst på mellan 150 000- 250 000 om vi säljer enligt dagens marknad. Eventuellt mer om vi säljer vid rätt tidpunkt. Men nu har vi i alla fall en liten aning om hur mycket vi minst kommer kunna lägga in i ett nytt boende. Vi kommer dock behöva göra en ny värdering via vår bank också för att kunna omförhandla lånen.

Sen har jag även hunnit vara på vårdcentralen nu och träffat en ny läkare. Självklart låg hela deras datasystem nere så hon kunde inte få upp min journal. Som tur är har ju jag ganska bra koll på den och kunde förklara vad som hänt. Som jag redan innan hade räknat ut kunde hon inte säga så mycket på rak arm, utan blir tvungen att höra sig för lite med andra läkare för att se hur vi ska gå vidare. Skönt att ha den bollen i rullning i alla fall, nu är det bara att vänta och se.

Jag mår i alla fall lite bättre idag rent allmänt, så antagligen var jag bara sliten. Skönt om jag slipper bli sjuk!

En sån där dag, ni vet

Nu blire lite gnäll här. Följande är fel..

- Har extrem halsbränna (tackar gud för gaviscon som hjälper lite).
- Det hugger obehagligt längst ner i magen.
- Jag är totalt uttröttad.
- Nervös inför värderingen imorgon.
- Ska till en ny läkare imorgon och borde förbereda mig lite, orkar inte.
- Känner att jag vill ha/behöver något, socker? kaffe? kommer inte på vad.
- Håller ev på att bli sjuk.
- Jörgen håller också ev på att bli sjuk, även om han inte erkänner det.
- Jörgen är lika trött som mig, och orkar därför inte muntra upp mig.

Annars då? Jo, det är stabilt!

Graviditetsvecka 28

Nu har vi gått 27 fulla veckor och går in i v 28. Det betyder att vi även går in i sista tredjedelen av graviditeten, weehoo :). Mellan v 28-32 ökar bebis hela 500g i vikt, ganska stor ökning för en sån liten. Får nog vara beredd på att magen kommer växa en hel del!

Vecka 28

Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 0 fulla dagar (v27+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 3 okt 2011
Du har 90 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Min kommentar: Den här veckan stämmer allt verkligen in klockrent på mig. Och jag är nyfiken på bebis, på det där håret till exempel. Det finns anlag för både det ena och det andra, jag och J har ju väldigt olika utseenden. Sjukt spännande är det! Och vad bebis drömmer om kan man ju verkligen undra. Ljuden h*n hör kanske?

Efter förra veckans inlägg studerade min kära syster bilden och konstaterade att "herregud, tänk att den ska ut genom den där lilla öppningen? Det ser ju redan helt omöjligt ut". Jo, tack ;p. Jag försöker trycka bort tanken tills vidare och bara intala mig själv att även jag kommer lyckas.

Källa: familjeliv.se och se.babycenter.com

 


Mjukstart

Imorse vaknade jag när J gick till jobbet vid 06.30. Kände mig pigg så jag gick upp och åt lite frukost framför tv´n, som vanligt. Kändes skönt att komma igång i tid. Problemet var bara att så fort jag hade ätit klart blev jag trött igen, och har legat och halvslumrat på soffan sedan dess ;). Skönt att ta det lite lugnt och samla kraft. Nu orkar jag nog städa och fixa lite idag.

Grönt är skönt

J kom hem från jobbet med två stora kassar nya växter till både balkongen och fönstren. Sen planterade han allt, lagade middag, och tog hand om disken. Underbara människa! Det är så mycket värt att ha någon annan som styr upp när man själv inte har orken.

Pellagoner fick liva upp lite i vardagsrumsfönstren. Det blev oväntat hemtrevligt tycker jag.


Och även i blomlådan på balkongen. En kruka med kryddväxter fick det också bli. Syrenträdet lyckades övervintra från förra året.


Lite kryddor till köksfönstret också. Jag älskar färska kryddor!


Jag har väntat med att lägga upp bilder på dom nylackade luckorna med flit. Vill ha dit handtagen innan jag visar :)


Paus

Kom igång riktigt bra och har faktiskt fått en hel del gjort idag. Nu har jag dock blivit tvungen att sätta mig ner och ta en paus, kände att det blev lite för mycket för kroppen. När man väl har börjat är det ju så svårt att bara sluta, och ju mer man städar destå mer hittar man att ta tag i. Tur att jag började redan idag. Nu har jag i alla fall plockat undan, organiserat och förberett så att det ska vara lättstädat imorgon. Även dammtorkat överallt så att jag bara kan dra över med dammvippan lite snabbt på onsdag. Pust och stön säger jag bara, orken är inte vad den brukar vara.Nu har jag i alla fall tagit en välförtjänt paus innan J kommer hem. Pratade precis med honom, han började bli klar och hade fyllt en hel kundvagn, hehe :). Så nu ska det bli grön och fint här hemma.


Piggare

Även om jag fortfarande känner mig rätt trött är jag mycket piggare än igår. Så det var visst bara lite vila som behövdes, skönt att det inte var någon sjuka som lurade runt hörnet.

Eftersom vi var så slöa igår fick vi i princip ingenting gjort inför värderingen av lägenheten på onsdag. Men vi hinner. Jag har småfixat lite idag, och J ska ta hem lite nya blommor från jobbet. Detaljer gör ju en hel del, så det känns viktigt att vi gör det vi kan för att få det så fint som möjligt. Sen måste vi skruva fast handtagen på köksluckorna vi fått tillbaka från lackering. Städningen sparar vi till imorgon så det inte hinner bli skitigt igen :)

Bröllopet i bilder


TUSEN TACK ÅSA OCH MAGNUS FÖR ATT VI FICK VARA MED OCH DELA ER STORA DAG. DET VAR HELT UNDERBART!


Här kommer då lite bilder från bröllopet. Dom flesta blev som sagt rätt dåliga så det var svårt att välja ut några att visa. Jörgen försäkrade mig dock om att det inte var enbart mitt fel, objektivet vi fick med oss är tydligen lite konstigt ;). Hur som helst var det ett otroligt lyckat bröllop. Jag njöt varje sekund och fick lov att kämpa mot gråten hela tiden för att jag var så rörd. Det var bra stämning, vackert och genuint. Både kyrkan och lokalen efteråt var jättefina.

Festen var kanontrevlig, önskar att vi kunnat stanna till slutet. Maten vi fick var så god, även om vi gick miste om vinet som tydligen var något alldeles extra :). Man märkte att alla talen som hölls kom från hjärtat, det blev inte trist en sekund. Magnus (brudgummen) höll ett så vackert tal till Åsa (bruden), där fick nog alla en tår i ögat. Sen framförde två av Åsas barndomsvänner en låt som var så otroligt passande och fin. Det var lagom mycket som hände hela tiden, bra förberett. Ett väldigt trevligt bröllop helt enkelt. Jag hoppas att Åsa och Magnus är nöjda. Jag kan inte tänka mig något annat :)

Det blev väldigt få bra bilder från kyrkan tyvärr. Men kände att jag ville visa ett par i alla fall!


Den här tycker jag faktiskt om. Åsa och Magnus som precis kommit ut från kyrkan, och barnen efter.


Här är nog den bilden som faktiskt blev bäst. Men hur kan det misslyckas med så fina barn? :)


Det nygifta paret. Åsa var så fin i sin klänning, den passade henne perfekt.


Alice (tremänning) charmade alla gäster :)


Hela fina familjen


Vrålåket som tog brudparet till festen


Här har vi anlänt till festlokalen/gården. En liten oas utanför Borlänge!


En liten boogie :)Bakfulla utan fylla

Både jag och J känner oss bakfulla idag, trots att ingen av oss drack en droppe igår. Vi är tröttare än på väldigt länge och det gör ont i kroppen, orättvist. Hoppas verkligen att vi inte håller på att bli sjuka. Vi hade ju tänkt få massor gjort idag, istället hamnade vi på soffan framför en film och med en chipspåse i knät. Rätt mysigt ändå måste jag erkänna. Det var evigheter sedan det hände sist :)

Nu håller Jörgen på att göra ett halvhjärtat försök till att snygga till här hemma. Jag har gett upp, kommer helt enkelt inte orka göra något idag. Har börjat plocka ut lite bilder från igår. Så om jag piggnar till ska jag fortsätta med det.

Hej och god morgon

Sitter och kikar igenom bilderna från igår. Ser att jag i princip inte fick några bra bilder från kyrkan, grr. Jag borde verkligen lära mig kameran bättre. Det går ju an när man i lugn och ro ska ta bilder och har tid att ställa in kameran. Men på ett bröllop vill man ju kunna ta "in the moment" bilder. Önskar att jag hade använt auto lite mer. Men jag tog typ 130 bilder så några lär ju vara ok i alla fall :).

J ligger fortfarande och snusar sött. Det vart ju en lång dag igår och det var ju han som körde både fram och tillbaka och blev tvungen att hålla sig allert. Ska se om han vill komma upp och äta lite frulle snart och planera dagen! Vi har bokat in en omvärdering av lägenheten nu till veckan och har lite att stå i innan dess.

Bröllopet var helt underbart. Så fint och ...

Bröllopet var helt underbart. Så fint och stämningsfullt! Nu sitter vi i bilen på väg hem, trötta men glada. Imorgon blir det bilder :)


Ett astmaanfall, flera mindre härdsmältor ...

img_2335 (MMS)

Ett astmaanfall, flera mindre härdsmältor och x antal sammandragningar senare är vi äntligen på väg, och vid gott mod dessutom! Tänk att det alltid ska bli så stressigt :p


En välarbetad plan

Nu när syrran är här betyder det att vi är två tjejer som ska göra oss klara till ett bröllop, med bara 1 badrum. En riktig utmaning med andra ord. Tur att jag gillar killar, hade jag levt med en kvinna hade det blivit riktigt tight. Jörgen behöver ju bara duscha och ev raka sig, inte ens håret behöver han fixa (Hallelujah för rakat). Jag och M har lagt upp en tight plan där vi går om varandra. Jag har dock redan sabbat den genom att glömma att sätta i linser och ta ut hårborsten innan hon gick in i duschen, vilket betyder att jag inte kan börja med håret. Sminka oss kan vi i alla fall göra parallellt, så det ska nog gå bra ;)

Magen vecka 27

Dom senaste dagarna har det känts som att magen är ett cirkustält under bombhot. Det spänner som satan och jag inbillar mig att blindtarmsärret bara blir bredare och bredare. Blir orolig att "tigern ska rymma", så att säga. Jag har svårt att föreställa mig hur stor magen egentligen kommer bli. Bebis väger bara 1 kg nu, och den genomsnittliga födelsevikten är runt 3500g. Både jag och J var ganska genomsnittliga av oss. Så jag antar att bebis också kommer vara det. Fast man vet aldrig, det kanske bli en 5-kilos klump.

Jag är hur som helst noga med att smörja magen ordentligt och ofta. Känns bra, oavsett om det hjälper mot bristningar så stramar det inte lika mycket då. Vad som än händer med kroppen så är det värt det!

Hej hej bråkstaken..


Fina Madde får också vara med!

Nagelmålning,check!

img_0814 (MMS)

Nagelmålning,check!


Bröllop imorgon

Ser så mycket fram emot att gå på min fasters bröllop imorgon. Jag älskar bröllop och inte varit på något sedan jag blev vuxen faktiskt. Förhoppningsvis blir jag inspirerad och börjar planera mitt eget. Jag har sagt att jag vill gifta mig senast när jag och J varit tillsammans i 10 år, och nu har det faktiskt gått 8 :).

Det har varit lite skopanik här. Inte för mig, men för Madde och Jörgen. M är i stan nu och letar febrilt, och J var precis bara hem och vände från jobbet och skulle också in till stan för att leta skor. Jag hade gärna köpt ett par också, men det känns inte kul när jag inte kan ha klackar pga foglossning. Kommer ta mina gladiatorsandaler, det blir enklast så. Som tur är impulsköpte jag en klänning för flera månader sedan, jag måste ha känt på mig att det skulle bli problem att shoppa. Är väldigt glad att jag sluppit tänka på det nu.Månen

"Det måste varit fullmåne inatt", konstaterade jag och Madde precis. Båda har sovit skitdåligt. Jag somnade visserligen snabbt, men sen vaknade jag vid 3 och kunde inte somna om förrän runt halv 5. Var helt klarvaken. Madde kunde inte somna efter vi lagt oss, och enligt henne lät det som att Jörgen också låg och vred sig. Så alla tre verkar ha haft problem. Vi drog fram kalendern för att kolla, men det var inte alls fullmåne utan nymåne. Kan man ha sömnproblem då med?

RSS 2.0