Kycklingklubbor med smak av konjak, rosmarin och plommon

Jag och J var på Maxi tidigare och sprang på färska kycklingklubbor från kronfågel, ett packe med 9 stycken för bara 19 kr, som hittat. Så vi bestämde oss för att göra den här rätten som ni bara måste testa. Det är en stående favorit, och vi bestämde precis att den kvalar in på topp 5 av våra favoriträtter. Inte alls märkvärdigt egentligen, men väldigt gott.

Vi har börjat att lägga upp kycklingklubborna på ett stort gemensamt fat som båda äter av, sen har vi varsin skål med pasta som vi öser massor med god buljong över. Blir nästan som soppa :). Matglädje på hög nivå!




2 portioner

Finhacka 1 scharlottenlök, och 1 vitlöksklyfta. Salta och peppra 6 stycken skinnfria kycklingklubbor (utan lår). Bryn sedan kycklingen i lite olivolja tills den får färg, stek hastigt med löken och ett knippe rosmarinkvistar. Slå därefter på 1/2 dl konjak och låt koka några sekunder, häll sedan på 3 dl vatten och en skvätt kycklingfond. Hacka 5 st katrinplommon och lägg även i dom. Koka sedan på svag värme i ca 30 min och servera sedan med tagliatelle.

Kommentarer
Postat av: mamma

Konjak,rosmarin och konjak. Intressant.

2011-07-25 @ 21:17:06
Postat av: Camilla

Haha! Nog för att det är en del konjak i, men plommon ska det vara ;)

2011-07-25 @ 22:25:16
URL: http://vardagslycklig.blogg.se/
Postat av: i min lilla lilla värld

Mums vad det där lät gott. Måste testas

2011-07-25 @ 22:30:34
URL: http://saratilling.se
Postat av: Fia- mamma till Edison

Mmm ser smask ut!! :P Kul med vagnköp!



Sv: Men tack snälla!! :D

2011-07-25 @ 22:54:54
URL: http://airyfairy.blogg.se/
Postat av: Johanna

Vad gott det ser ut, det får vi nog testa någon dag! =)

2011-07-26 @ 01:05:50
URL: http://www.myheavenlylife.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0