Elton, den löpande katten.

Imorgon blir Elton 4 månader. Det märks att han är ett litet barn nu, inte bara en bebis. Förut grät han som att han höll på att dö, oavsett om det var ett litet eller stort problem.. (så stort ett problem nu kan vara för ett spädbarn i Sverige med två rätt hyfsade föräldrar). Nu har han istället börjat med gälla små tjut som kommer när han är uttråkad och vill bli upplockad.

Jag vet inte vad det låter som egentligen, men det jag kommer att tänka på är när min vän M´s katt löpte, innan den stereliserades...



Dags att varva ner


Vänner.. detta är en stressfinne (alternativt en tjockisfinne som J så vänligt påpekade;). Har ätit lite för mycket skräp senaste tiden.

Efter en paus är jag tillbaka, i alla fall tillfälligt. Det har rullat på lite för snabbt här ett tag. Jag har inte hunnit stanna upp och andas utan bara kört på, både när det gäller lägenhetsbestyr, sjukor och diverse aktiviteter. Jag märker att det påverkat Elton negativt också, och J började sitt nya jobb igår mitt upp i allt. Vi har nog inte riktigt hängt med i svängarna någon av oss.

Visningarna är över nu och fan vad skönt det känns. Än kan vi inte ropa hej, men igår när vi kom hem kändes det ändå som att det värsta var över och vi kunde pusta ut lite. I söndags var det hela 15 sällskap och tittade på lägenheten, jag hade nog inte ens förväntat mig hälften. Vi hade sån tur med vädret också, solen strålade alldeles lagom utan att lysa upp skavanker för mycket. Igår var det bara 2 här, men det känns helt ok det med. Nu är det bara att vänta och se...

Pirrigt

Nu har vi lämnat nycklarna till mäklaren och åkt från lägenheten. Vi kände oss helt klara innan vi drog, riktigt skönt. Elton har varit så duktig hela morgonen, fina unge! Nu är det bara att hoppas att det kommer massor med folk som förälskar sig i vår underbara lägenhet!


Nu gäller det..

Imorgon är det dags för första visningen på vår lägenhet. Vi har städat och donat hela dagen, därav frånvaron. Tur nog är mjölkstockningen mycket bättre idag, annars hade det blivit jobbigt. Har verkligen varit på benen hela dagen, vi kommer nog ha träningsvärk imorgon av allt skrubbande. Sjukt att det kan ta så långt tid att städa en liten 2:a.

Imorgon går vi upp och petar till det sista, sen bär det av hem till vår vän Malin (E´s gudmor) som är vänlig nog att ta sig an oss över natten. Vi bodde där mycket under vårt stambyte också, så hennes bäddsoffa är van vid oss vid det här laget. Hon är en klippa den där M. Det är så mycket grejer man behöver ha framme när man har en bebis, svårt att hålla ordning. Så det känns bra att vi bara kan åka iväg och komma tillbaka på måndag efter sista visningen.

Nu kan jag inte tänka klart längre, lika bra att ta natta!

Den där tacopajen

Vilken höjdare det blev! Tänk vad man kan åstadkomma fast man nästan ligger på dödsbädden ;).

400g tacokryddad färs
1 burk avrunna kikärter
1 påse färsk spenat
1 liten burk majs
Riven ost
2 satser pajdeg (det är ju den som är godast)
Valfria tillbehör

Gör pajdegen och tyck ut i en form, förgrädda 10 min. Stek färsen och blanda i tacokrydda och kikärter. Fyll pajen med spenat, majs, färs & kilärtor. Strö över riven ost och grädda i ugnen tills osten ser fin ut!



Tack för den..

Jag: "Nu dör jag, på riktigt.. Fy i helvete vad dåligt jag mår.

J: "Neeej, dö inte!! Jag har aldrig lagat tacopaj förut.."

Satans mjölkstockning

Vi är fortfarande risiga allihopa. Förkylningen är värre och jag vaknade med århundrades mjölkstockning imorse. Det var bättre igår, sen lyckades det bli värre än värst under natten. Vi har haft elementet av i sovrummet, och inatt känns det som det varit jättekallt. Jag sover ofta väldigt djupt, en egenskap jag för det mesta uppskattar. Amningen går på autopilot så länge E sover i vår säng, och inatt var det mindre lyckat.

Under hela morgonkvisten vet jag att jag ammat från samma bröst hela tiden, och faktiskt så reflekterade jag över att det var konstigt, så pass vaken var jag. E har alltså sugit och sugit, men pga mjölkstockningen har det inte kommit tillräckligt. När jag väl vaknade hade det gått hål på bröstvårtan och 3/4 delar av bröstet var totalt stenhårt. AJ AJ AJ.. Jag kastade mig upp ur sängen för att gå och värma vetekudden som svärmor var snäll nog att överlåta till mig under julen. Efter att ha värmt och pumpat i omgångar lyckades jag få det under kontroll. E var inte så hjälpsam.. när jag bad honom använda sin bästa sugteknik lipade han bara åt mig och vägrade äta, taskmört ;)

Men ack så go han är, min härliga lilla unge!




Finaste grannarna

Jag var precis in till grannarna mitt emot oss, det äldre paret vi kallar våra "Sundbybergspäron".. ååååh vad jag kommer sakna dom när vi flyttar. Det är absolut dom bästa grannarna vi någonsin haft, och förmodligen kommer ha också för den delen. Dom är så gulliga och erbjuder sig alltid att hjälpa till med allt möjligt. Tänk om folk hade vetat hur bra grannar det är i det här huset.. då hade värdet på vår lägenhet ökat med flera hundra tusen!

Anledningen till att jag gick dit var för att fråga om vi kan få ställa in Eltons spjälsäng där under visningarna, och det fick vi ju. Jag stannade ett bra tag och vi pratade om allt mellan himmel och jord, och när jag skulle gå fick jag med mig lite hembakat bröd. Hur gulligt är inte det? Det var som att dom kände på sig att all frukost var slut till imorgon bitti.

Det var något slags supernyttigt bär i som jag aldrig hade hört talas som. Nu minns jag inte vad det hette heller, måste fråga igen.

Rensning

Jag har ägnat mig åt att rensa ur min garderob idag. Nu finns det inte en pinal kvar som jag inte använder just precis nu, bortsett från några sommarplagg. 4 proppfulla icakassar blev det, och då rensade jag faktiskt precis innan E föddes också. Det blev ett helt hyllplan ledigt som jag överlät på J, han är för nostalgisk för att rensa lika brutalt som mig.

Jag vill inte ha med en massa onödigt skit till nya huset. Att få tillfälle att rensa ordentligt är ju en av de största fördelarna när man flyttar. Nästa projekt är vindsförrådet. Ju mer vi gör nu, desto lättare blir det när vi väl flyttar.


Ledig pappa

Tur i oturen nu när vi blev krassliga är att J ändå var ledig igår, och kommer vara det ända till på söndag. Han har faktiskt fått ett nytt jobb och passar på att ta ut all sin komp innan han börjar på måndag. Det var faktiskt riktigt lyckat det där, i samma veva som vi hittade huset blev han erbjuden ett jobb precis i närheten. Han kommer dessutom jobba mindre helg. Kunde inte ha blivit bättre!

Det känns som att vi är lite friskare idag än igår. Elton verkar vara den som klarat sig bäst, vilket är skönt. Jag och J kan gå och vara lite halvhängiga, så länge vi hinner med allt innan visningen på söndag!


Dregglisar till min dregglis

Idag har det gått lugnt till här hemma. J kom hem med 1 kg godis som vi nästan tryckt i oss. Sen har det bara varit tv-tittande, surfande och Eltonmys för hela slanten. Jag roade mig med att beställa lite nya dregglisar till E, han har ju faktiskt en 4-månadersdag på intåg. Det behövs verkligen också kan jag säga. Sen han lärde sig prutta med munnen rinner det helt okontrollerat, vi är där och torkar konstant. Sen är det dessutom sött med dregglisar tycker jag. Då kan man ha lite enfärgade bodys och sedan liva upp med olika snygga dregglisar istället.

Beställde från MiMa Collection. En småbarnsmorsa vars hobby är att sy, det gillar jag!







Nu är det läggdags. Jag och J har kämpat hela kvällen med att få E att lägga sig. Vi har "fake-nattat" honom 3 gånger. Tillslut somnade både han och J. Fan... nu hör jag honom. Gonatt då!

Buuuuhuuuu, varför tog jag inte i trä??

Bara för att jag skrev om hur bra amningen fungerar tidigare så kom mjölkstockningen som ett brev på posten bara någon timme senare. Sist jag hade känningar var vid jul, och då lyckades jag häva det. Nu har jag en klump i ena bröstet, det bara hugger och värker. Känner mig sjuk i hela kroppen. Att vi blivit förkylda hela familjen gör inte direkt saken bättre. E är gnällig och vi är orkeslösa. J tog sig samman och gick till affären för att köpa godis precis, det kanske piggar upp lite i alla fall. Attans, vi har inte tid att vara sjuka. Hoppas det är snabbt övergående.


Amningen

Jag älskar att amma, det gör jag verkligen. Det är så mysigt och man får ju verkligen ett alldeles speciellt band till barnet. Innan Elton föddes trodde jag att det skulle kännas märkligt att ha en unge hängandes vid bröstet, men så fort han väl kommit var det som att jag aldrig haft det på något annat sätt. Har väldigt svårt att relatera till hur man frivilligt kan välja bort det. Som många andra hade jag det jobbigt med amningen i början, blåsor och sår på bröstvårtorna, infektioner och månader av upprepade mjölkstockningar. Jag var fast besluten om att vinna kriget och tänkte aldrig tanken på att ge upp. Det är jag så glad för nu, det var utan tvekan värt allt slit. Just nu känner jag att jag vill fortsätta minst till det att han är ett år.. om han vill det. Sen är det klart att jag i vissa lägen kan längta till dagen då jag lättare kan lämna över till J och åka och göra något på egen hand, men den dagen kommer ju. Tills dess går det ju att ordna ändå, även om det blir lite knepigare och kräver planering.

Att ha med sig maten överallt utan att behöva tänka på det är ju hur bekvämt som helst, önskar att jag själv hade kunnat ha en liknande lösning. Speciellt nu när jag faktiskt ammar, passar jag mig inte suger det verkligen musten ur mig. Ett lyxigt problem att kunna äta hur mycket som helst, det vet jag ju. Varje förmiddag är det som att jag måste bunkra upp rejält. Jag har ätit 3 gånger sedan jag klev upp imorse, på 3 timmar. Magen känns som ett stort hål. Och bortsett från att jag gjort plankan sista 3 dagarna har jag verkligen inte rört mig alls på.. ja, ett år?! Ibland blir jag lite orolig över att det kanske är giftstruma, men samtidigt  vet jag ju att det kan vara såhär för vissa som ammar. Med tanke på hur E tjockar på sig måste det ju vara gräddmjölk jag producerar, och det kräver väl en hel del :P.

Det finns verkligen inget vackrare än att se ner på sitt lilla diande barn ♥

Fake-nattningen

Elton har som sagt varit lite svårnattad ett tag nu. Under själva natten går det hyfsat. Han vaknar ofta, men det har vi vant oss vid. Så länge han ligger i vår säng har jag inget emot att bli väckt, det var jobbigare när jag gick upp och ammade. Problemet är att det blir för trångt för alla tre, så vi sover inte så bra som vi skulle kunna göra. Och så var det ju det här med nattningarna.. att han bara går med på att lägga sig om både jag och J också lägger oss. Idag kom J på den strålande idén att vi skulle lura honom att vi också gick och la oss, för att sedan gå upp igen när han väl somnat. Det fungerade hur bra som helst!! Än går det att överlista honom minsann!

Gjorde en video precis innan J kom in i sovrummet och kläckte den briljanta idén.. Jag försökte vrida kameran för att filmen skulle bli rättvänd.. mindre lyckad plan. Det blev ännu mer fel. Håller dessutom för microfonen genom halva.  ;)






Stora killen

Idag fick E sitta i barnstol för första gången, det gick hur bra som helst. Duktiga lillfisen! Nu måste vi införskaffa en så han kan sitta med när vi äter.


Häng i hagaparken

Jag och Elton är på väg till Hagaparken för att träffa mammagruppen. Vi har fått nys om att det ska finnas kakbuffe i ett café där, måste testas!


Så, då var det bara den där flygeln också!

På något vis blir det ju alltid som jag vill..

Si sådär två år tidigare, seså.. klicka.

Produktiv

Det är så skönt med dagar då man har energi att göra massor med saker. Förmiddagen var visserligen ganska slapp, men sen åkte vi till Linda och Albin. Det är lika trevligt varje gång vi ses, och kul att se hur Albin utvecklas. Det skiljer ett halvår mellan honom och Elton, så det blir verkligen uppenbart hur mycket som kommer hända under dom kommande månaderna. Albin hade börjat krypa och var ett riktigt litet yrväder, så go och glad :).

När vi kom hem satte jag fart direkt med att organisera garderoberna i hallen och skåpen i köket. Gick faktiskt mycket fortare än vad jag trodde. Kanske för att jag bestämde mig redan innan för att inte vara för överambitiös. Även om folk kommer öppna skåpen under visningen kommer dom inte granska varje hörn för att se om jag polerat eller inte. Allt sånt får vänta till flyttstädningen.

Ungefär såhär såg det ut..

Slut på slapparfasonerna

Jag och Elton har i vanlig ordning inte kommit ur pyjamasen än. Men, faktiskt så gick vi upp en timme tidigare idag. Syftet var att få E att lägga sig lite tidigare. Igår försökte jag natta honom i fler timmar igen, väldigt tröttsamt. Jag fattar inte, ända sedan jul har det gått bättre. Nu känns det som vi är tillbaka i gamla mönster. Det skulle vara skönt att få någon timme elller två för sig själv på kvällen. Som det är nu går J och lägger sig först, sen kommer jag och E efter ett par timmar. Slutältat.

Vi har fullt upp hela den här veckan så nu gäller det att sätta fart. Idag ska vi till Linda och Albin på lunch, imorgon ska vi träffa mammagruppen, på torsdag ska vi hem till Carro och Klara. Däremellan ska jag försöka förbereda inför visningen till helgen, alla skåp och garderober behöver rensas ur och organiseras. Sen är det den vanliga storstädningen som ska till. TUR att J är ledig i helgen, annars hade det aldrig gått. Snälla Malin låter oss bo över hos henne så vi slipper vara hemma och stöka ner mellan dom två visningarna i alla fall, skönt.

Nu ska jag gå och fräscha till mig lite!


Huset

Måste erkänna att bloggen tråkar ut mig lite just nu, vilket säkert märks. Det är lite som att livet är på halvpaus fram till dess att allt är klart med vår försäljning, jag har svårt att få alla tankar. Egentligen skulle jag ju kunna skriva massor om huset och planerna vi har för det, men ärligt talat känns det fortfarande helt overkligt att vi faktiskt ska flytta. Det är inte så mycket vi planerat att göra än. Tror som sagt det kommer kännas mer verkligt när vi väl är klara med vår försäljning.

En sak som vi faktiskt har planerat är att måla trappen vit. Helst skulle vi vilja göra det innan vi flyttar in, annars blir man ju fast på antingen över eller nedervåningen tills det har torkat. Det är ju ett ganska stort projekt också, så det är bra om det finns lite tid. Vi får helt enkelt se hur det blir!

Tror helt klart att det kommer bli ett lyft..


Drönardag

Egentligen hade jag planerat att städa och fixa idag. Det hade jag igår också, men då åkte vi hem till Malin istället. Mycket roligare. Idag får vi se om jag lyckas samla tillräckligt med energi för att göra något. Var uppe och trilskades med lillfisen hela natten. Tänkte att jag skulle vara envis och inte ha honom i vår säng. Han har inte något problem med att jag lägger honom i hans, problemet är att han vaknar heeela tiden fortfarande. Varje gång vill han upp och äta också, fast han egentligen inte är hungrig. Sen går det bra att lägga tillbaka honom. Han verkar vara extremt lättväckt. Jag får svårt att somna själv eftersom jag inte hinner komma till ro mellan det att han somnar och vaknar, och då märker jag att han ofta vaknar om J till exempel hostar till. Ska bli intressant och se vad som händer när han får ett eget rum. Tills dess får det nog blir som det bli tror jag!


Det är inte lätt att tämja den lilla banditen..

E är duktig på att gå och lägga sig, om han får göra det tillsammans med oss. Dags att försöka införa lite rutiner igen. Tror han sover sämre med oss egentligen. Han borde inte behöva vakna så ofta som han gör. Skärpning för oss!


Minneslapp

Köpa en sån där mörkläggningsmask till Elton ;)


Jag kan visst skratta mamma!

Bara för att jag skrev igår att Elton inte börjat skratta så gjorde han det på kvällen, två gånger på raken. Helt bedårande var det! Han tyckte väl att vi inte varit tillräckligt roliga innan, och att det var lika bra att lägga av ett garv så vi blev motiverade att fortsätta försöka. Tror faktiskt han är så klipsk ;). Det var jag som fick äran. Han satt i stolen och ägnade sig åt sin nya favoritaktivitet, prutta med munnen. Jag satt mig ner på huk framför och härmade honom, då började han skratta åt mig. "Amatörpruttare", tänkte han nog..



Vi ♥





Alltid lika skönt när J är ledig och vi får vara tillsammans allihopa. E har varit en så härlig unge hela dagen, glad och nöjd. Han älskar verkligen när vi busar och leker med honom nu. Något skratt har vi fortfarande inte fått se, men han ler med hela ansiktet så det kommer nog snart.

Vi tror att han har börjat försöka sjunga också! Han gillar verkligen när vi sjunger för honom, så vi gör det jämt. Speciellt jag som gillar att sjunga och ofta går och trallar för mig själv. Igår kväll när vi satt tillsammans i soffan så sjöng jag Lovis vaggvisa (en klar favorit). Då började han "prata", som han ofta gör nu för tiden. Fast det var mer långa toner, eller vad man ska säga. Det lät faktiskt som han försökte sjunga med ;)

Bananbröd

Har jag bakat idag. Det är J´s absoluta favoritbröd, och han pratar om det jämt. Jag gillar egentligen inte att baka sådant som ska knådas och jäsas flera gånger om, det är jag alldeles för lat för. Eller egentligen handlar det väl om att jag inte riktigt är tillräckligt intresserad av att baka. Äta det vill jag ju däremot, och det är därför jag kommer till skott då och då. Tidigare när jag gjort det här brödet har jag haft lite problem att få det att jäsa tillräckligt. Vet inte om det är bananen som gör det extra tungt. Idag använde jag i alla fall Manitoba cream för att ge det en extra skjuts, det fungerade bra. Nu blev dom luftiga och fina. Bilden är gammal, från den tiden då jag hade tid att ta seriösa matbilder ;)



1 kg Manitoba cream + lite extra att pudra med
5-6 bananer (beroende på storlek)
50g färsk jäst eller 1 påse torrjäst
2 msk socker
2 tsk salt
8 msk flytande honung
ev lite mandlar, hackade

Skala och mosa bananerna med stavmixern. Lös upp jäst, socker och salt i 1-2 dl ljummet vatten i ett litermått. Fyll sedan upp med bananmoset till 6, 1/4 dl. Blanda i hälften av honungen och ev krossade mandlar i vätskan. Knåda ihop degvätskan med mjölet tills den inte blir lika klibbig, olika mjölsorter behöver olika mycket vatten så anpassa vattenmängden. Knåda ordentligt i ca 5-10 min tills degen är blank och elastisk. Strö över lite mjöl och låt jäsa i en skål i ca 30 min tills den är dubbelt så stor.

När degen jäst klart delar du den i 10 lika delar och formar till bullar. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30-60 min under en bakduk. Innan bullarna åker in i ugnen kan man ringla resten av honungen över, grädda sedan på 225 grader i 20 min.

Största anledningen till att det ska bli skönt med hus..

J är en samlare. Han vill ha allt och jag får ständigt bromsa för att han inte ska bli som knäppisarna man ser ibland på tv, som har så mycket grejer att dom behövt forma små stigar i sitt hem för att ta sig fram.

Idag har vi varit ute på lite ärenden under förmiddagen. Bland annat hämtat ut böcker som J köpt på tradera, båda är från sent 1800-tal. Den ena är skriven av en svensk man som reste runt hela världen, under tiden skrev och illustrerade han allt han såg. Rätt kul måste jag erkänna. Den andra är skriven på tyska, trodde i alla fall J när han köpte den, sen visade det sig att den var på Svenska i alla fall. Men det lustiga är att J inte kan Tyska, och inte har några avsikter att lära sig det heller. Han tyckte bara den var pampig och ville ha den :p. Min älskade knäppgök..


Skvallret

Det var kul att hälsa på jobbet idag. Kändes inte alls som det var så länge sedan jag var där sist, trots att det hade hänt en del. Men det gör det även om man bara är borta en vecka från det stället. Även om det var trevligt att träffa mina kollegor har jag ingen längtan efter att komma tillbaka kan jag säga. Nej, hemmamamma med något litet projekt på sidan av att roa sig med... det hade varit modellen det.

Skvallret var det ja.. Jag är egentligen inte speciellt skvallrig av mig, men jag lyssnar gärna så länge det är snällt skvaller. Just det här är verkligen en hisnande historia, förstår att det blev en riktig snackis på jobbet. Det var ett tag sen jag hörde den första gången, men idag fick jag lite närmare info.

En tjej på jobbet var gravid i v 32-ish. Hon hade kvällspasset men tog sällskap med sin kollega ner till caféet när denne slutade för dagen. Väl där tycker hon att vattnet går, men i och med att det är så tidigt blir hon osäker och tänker att hon kanske kissat på sig. Hon förklarar läget för kollegan och går in på toaletten för att se efter, kollegan följer med in igen och väntar utanför. Medan kollegan väntar ringer hon snabbt hem och förklarar att hon kommer bli lite sen. Sekunden hon lägger på luren hör hon den gravida tjejen ropa från toaletten. När kollegan öppnar dörren står den gravida tjejen och håller i barnet. Hon hade alltså fött sittandes på toaletten. Snacka om raketförlossning.. där ligger till och med jag i lä. Allt gick bra som tur var. Ambulansen kom och hämtade dom, och om jag fattade det rätt behövde dom bara stanna på sjukhuset i någon vecka.

Det blir sällan som man tänkt sig när det väl är dags för dom små liven att göra entré, det har jag förstått vid det här laget.


Hos oss för någon timma sedan, 30 min senare hade båda killarna slocknat. Jag får försöka passa på att njuta av mitt eget sällskap som omväxling. Kanske gå och brygga mig en kopp te och bre en macka.. jaaa.

Han skrämde mig..

Elton låg och sov i sin säng nyss. Helt plötsligt hör jag ett konstigt ljud från sovrummet, lät som att han höll på att kvävas. Jag for upp, rusade dit och ryckte upp dörren med världens kraft. Väl inne i sovrummet möts jag av en förvånad E som tittar frågande på sin förskräckta mamma. Jag vet fortfarande inte riktigt vad han höll på med där inne.. antagligen låg han väl bara och lekte med händerna i munnen eller något.

När man får barn är det verkligen en livslång oro som startar. Jag vill inte ens tänka på hur det blir när han blir äldre, och det ska jag inte heller. Nu ska jag bara njuta av det än så länge är jag och J som kontrollerar hans liv ;)


Jobbet

Den här dagen startade med att vi blev tvungna att gå till affären. Kylen låg verkligen på minus, vi hade ingenting hemma. Dessutom hade E nästan slut på blöjor, det vill man inte vara med om. Frukost är verkligen jätteviktigt för mig. Kan knappt tänka tillräckligt klart för att klä på mig innan jag ätit, att komma iväg till affären med Elton i det läget är ingen picknick. Men jag kom iväg och det gick bra.

Vi ska faktiskt till mitt jobb lite senare. Jag har inte varit där sedan i sommras, känns märkligt. Det ska bli kul att träffa lite kollegor och presentera E. Är det något jag saknar med jobbet (bortsett från vissa kollegor) så är det faktiskt frukosten i cafet. Frallor med olika pålägg och kaffe, inget märkvärdigt egentligen. Vet inte varför det blir så himla gott där. Jag laddade i alla fall upp med en riktig "jobbfrukost" imorse, så nu är jag redo att återvända till bygget :)


Bodyförlängare

Idag fick jag nys om något jag helt missat.. Fina Sabina tipsade om bodyförlängare från Hyltanna. Hur smart är inte det? Man har ju alltid sina favoritbodys som det smärtar att lägga undan, men på detta sätt går dom att använda längre. Sen är det ju ekonomiskt också, Elton har nästan förbrukat en storlek i månaden. Företaget har bra erbjudanden på tradera, 3 för 99 ink frakt.


Mäklarbilderna har kommit!

Jag och Elton spenderade flera timmar med mammagruppen idag, det var hur trevligt som helst. Det är verkligen en samling jättehärliga tjejer med lika härliga ungar. Känns lite trist att vi ska flytta, men så långt bort är det faktiskt inte! Jag får jobba med att försöka sälja in området till tjejerna, då kanske alla hänger på ;)

Apropå flytten så kom jag hem och såg att vår mäklare mailat över bilderna fotografen var här och tog. Annonsen är inte klar än, men bilderna blev faktiskt bra tycker jag..














Produkttest och mammapromenad

Det blev en tidig morgon för mig och Elton idag. Vi fick besök av två personer från Babybjörn som ville att vi skulle hjälpa dom testa lite olika prototyper. Kan inte gå in på exakt vad, men det var intressant i alla fall. Jag gjorde klart för dom att vi gärna utvärderar den färdiga produkten också :).

Nu ska vi göra oss klara för en prommis med mammagruppen. Det var en månad sedan vi sågs sist så det ska bli spännande att se vad som hänt med alla bebbar!


Asiatisk skaldjurswook

MMMM mumma. Skaldjur är det bästa jag vet, i alla former. Idag blev det blåmusslor och räkor som J wookade tillsammans med massor av kryddor i en enda stor asiatisk smakbomb. Riktigt lyxig vardagsmat, men det var vi värda efter allt slit.






Det går snabbare att stöka ner än att städa

Vi är typerna som verkligen lever i vårt hem. I samma sekund som fotografen klev ut genom ytterdörren började vi stöka ner ;). Det är mycket som är bekvämt att ha framme helt enkelt. Jag tycker det faktiskt är hemtrevligare så också. Någon visningslägenhet vill jag inte bo i.


Kanske inte syns så bra på bilden, men vi förminskade soffan på order av homestylisten. Soffbordet byttes även ut till ett mindre.


Såhär såg det ut innan. Svårt att se eftersom det är två olika vinklar.


Här kanske man ser bättre.. innan vi bytte ut möblerna.

Ska visa mäklarbilderna sen. Där lär man kunna se ordentligt :)

Lättnad

Nu är lägenheten fotograferad och därmed är första etappen över. Nu är det bara visningarna vi ska ta oss igenom. Det känns lite som att tiden stannade i lördags, förutom innanför våra väggar där den gick i raketfart. Jag trodde det var pressande att köpa en bostad, men att sälja en är ta mig tusan värre. Ju mer man fixar och städa, desto mer hittar man som behöver göras. Sent igår kväll låg jag och skrubbade listerna och försökte få bort knappnålsstora fläckar som jag hittade lite här och var, det är lätt att bli besatt. Imorse vågade vi varken äta frukost, duscha eller borsta tänderna för att vi var så rädda att smutsa ner. Gissa om vi kände oss skabbiga när vår slipade mäklare gled in med en lika slipad fotograf ;)

När vi väl fick sätta oss ner och pusta ut med en rejäl frukost var det obeskrivligt skönt..



Elton har varit så himla duktig under dom här dagarna. När han inte sovit eller ätit har han suttit själv i stolen och tittat på oss när vi röjt omkring. Han har börjat göra massor med ljud och kan roa sig länge med att bara ligga och jollra, i alla fall så länge det finns något intressant att titta på under tiden. Underbara barn!

Möra

Jag vet faktiskt inte vem som vinner trötthetspriset i den här familjen just nu. Förmodligen J.. Han sov typ 5 timmar, jobbade dubbelpass, sen fick han hem och flytta runt taklampor, skruva upp köksluckor och annat jag är för kort för.

Mitt gissel är såriga händer efter allt vatten och medel dom här dagarna, får nog stryka dom med en tub idominsalva innan jag går och lägger mig tror jag.

Elton då.. Jo, han bestämde sig för att inte vilja bli nattad den den vanliga tiden vid 21 ( som han faktiskt har nu). Han ville hellre vara uppe och se vad dom knäppa föräldrarna höll på med.

Så nu sitter vi här hela gänget. Trötta, men väldigt lyckliga :)


Sista rycket

Jag och Elton har varit och shoppat det sista inför fotograferingen. Nu ska här pimpas!


Äntligen är vi klara

Nu är lägenheten i princip redo att fotograferas på tisdag, lite småplock för mig imorgon bara. J jobbar 12-timmars så det känns skönt att vi har allt färdigt. Jag och E ska ner och köpa lite smågrejer som saknas bara, sen får det vara bra. Jag är väldigt nöjd med allt vi presterat idag, trodde aldrig att det skulle bli så bra som det faktiskt blev. Vi följde alla råd vi fick av homestyling-konsulten, bland annat att förminska soffan och ta ett mindre soffbord. Det blev så luftigt i vardagsrummet. Blir skönt när fotograferingen och visningarna är över, innan dess kommer jag nog inte kunna slappna av helt tror jag.

Lite bilder från dagen..

Den började med att jag hittade Birdy i babysittern, klädd i Eltons fluga.. Fick mig ett gott skratt...


Efter det åt vi frukost och slappade lite framför TV´n, laddade upp..


Sen drog städningen igång. Jag putsade fönster och J sanerade köket från golv till tak. För att inte förgifta Elton med ångorna från alla rengöringsmedel hade vi fönstren öppna. E fick klä på sig ordentligt..



J håller på med badrummet nu, så vi är egentligen inte helt klara. En sak är säker, vi kommer nog sova gott inatt. Men innan det är dags att sova ska jag vänta in en släkting som kommer och levererar lite prylar från Mora. En kökslucka som varit inne på modifiering, samt en bänkskiva att ha på tvättmaskinen. Det kommer bli så bra!

När man inte har tid att äta

Nu städas och fixas det för fullt här, det har varit lite av en utmaning att få ihop allt, Elton kräver ju också sitt. Men han har varit jätteduktig och låtit oss göra det mesta relativt ostört ;). Nu börjar alla bitar falla på plats, och det känns väldigt skönt.

Igår när vi var och handlade på maxi så stod det pallar med nutrilett pulver precis vid ingången. Både jag och J utbrast "ååååh, shake" i kör. När vi stambytte och inte kunde laga mat på flera månader levde vi på nutrilett shakes och wasa sandwich. Kylen gick sönder i samma veva så vi kunde inte förvara mat heller. En riktig misär var det. Man tycker att vi borde tröttnat på shakes för all framtid, men icke. Det är faktiskt ofta vi pratar om hur gott det vore. Vi slog till på ett paket, tänkte att det blir perfekt nu när vi inte kommer ha tid att göra mat. Det var till och med godare än jag mindes...


Om jag slagits med en katt?

Nej, bara en glupsk son.. ;)


Tänk vad livet kan förändras..

"Nu är det 6 år sedan vi flyttade från Mora till Stockholm", sa J vid middagsbordet.
"Nää, 5 är det väl?", svarade jag".
"Nej, vi flyttade ner på min 20 årsdag. Jag köpte en flarra vin på systemet i Bålsta, sen råkade jag ha sönder den på parkeringen".


Och det hade han ju helt rätt i, det är 6 år sedan. För 6 år sedan hade vi precis slutat skolan och flyttade vi ner, delade en andra hands 4:a i Solna med en annan tjej. Jag hade precis fått jobb som telefonförsäljare, och J hade inget jobb alls. Första året hade vi varken dator eller internet, alla data-relaterade ärenden uträttades på bibblan i centrum.

Nu har vi jobb, barn och snart villa. Bara vovven som fattas med andra ord. Tänk vad livet kan förändras på så kort tid...


Dreadsen åkte för övrigt av precis innan vi flyttade. J ville kunna ge ett seriöst intryck under sitt arbetssökande. Han lyckades ;)

Grattis min kära!

Postat av: Mamma

Det är ju Jörgens födelsedag, har ni glömt det?

Svar:

Nej mamma, självklart inte ;). Jag har bara inte haft tillfälle att lägga upp ett ordentligt inlägg om saken förän nu!

Jag och Elton sjöng imorse och gav honom fika på sängen utan fika. Vi har fortfarande blodsockerfall efter gårdagens våffelfrosserier, jag och J delade dessutom på det som var kvar i nutellaburken innan vi gick och lade oss. Här går det inte att ha något gott stående :P. Presenter fick han i alla fall. Mest "detta behöver vi" -grejer, i och med att vi saknar en del inför visningen. Nya handdukar bland annat. Han blev glad, sa han i alla fall ;)

Elton blev också glad. Han tyckte det var kul att börja dagen på detta märkliga vis..

 

Älskling,  grattis på födelsedagen! Här är några av många anledningar till varför jag älskar dig så mycket..

Du är otroligt kärleksfull och visar både med ord och handling hur mycket du älskar oss, varje dag.

Du är den mest genuina människa jag träffat. God och snäll.

Du är alltid glad och positiv.

Du är trygg och pålitlig.

Du har humor.

Du har en inre styrka som är få förunnad. Vad som än händer reser du dig bara upp utan att tycka synd om dig själv.

Du besitter en kreativitet utan dess like.

Du är målmedveten och handlingskraftig.

Du är aldrig trångsynt. Även om du som alla kan ha fördomar, är du alltid öppen för att ändra din uppfattning.

Du visar alltid uppskattning för det vi har i vårt liv, och skulle aldrig ta något för givet.

 

 


Tid, tack ;)

Vi har inte alls hunnit lika mycket som jag skulle önska hemma, tiden räcker liksom inte till. Det är ingen fara, vi kommer att hinna. Hade bara varit skönare att slippa stressa. Det är i alla fall anledningen till att det är så tyst här.

Nu har vi i alla fall varit och köpt massor av städprylar. Idag blir det lite röja, imorgon putsas det!


Billig och nyttig kycklingsoppa



6 port
  • 900 g kycklingben
  • 4 potatisar
  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 gul lök
  • 0,5 purjolök
  • 2 l vatten
  • 4 msk kycklingfond på flaska
  • 15 champinjoner
  • 150 g sockerärter (eller vanliga frysta ärter)
  • 1 msk mejram
  • salt och peppar
  • Ev. Sambal Oelek
  • t ex bladpersilja eller färsk koriander till servering
  1. Skala potatis, rotfrukter och lök. Skär potatis, morötter, lök och purjolök i bitar.
  2. Häll vatten och fond i en kastrull. Lägg i potatis, morötter, purjolök och lök samt kycklingbenen. Låt sjuda tills köttet släpper och grönsakerna är mjuka, ca 30 minuter. Ta upp kycklingbenen, skär av allt kött och lägg i en skål.
  3. Skär champinjonerna i fyra delar. Skölj sockerärterna. Lägg i en skål och ställ åt sidan. Mixa soppan lätt med mixerstav (det ska finnas bitar kvar).
  4. Lägg i kycklingköttet, champinjonerna och sockerärterna och låt alltsammans bli hett (champinjoner och sockerärter ska vara krispiga). Krydda med mejram, salt och peppar. Gillar man hetta är det även gott med lite sambal oelek.

Fixar och donar

Vi har börjat förbereda lägenheten inför fotograferingen nästa vecka. J håller på och pillar med dom sista detaljerna i köket. Målar någon list och silikonar. Jag har försökt fixa med lite onödiga grejer som ska upp på vinden. Imorgon ska vi åka och fixa lite sopsäckar bland annat, så vi har någonstans att göra av allt. Storstädningen väntar vi med till på söndag.


För-födelsedagsfrulle

J är så söt, för han uppskattar sin födelsedag lika mycket som ett barn. Han säger saker som "vad ska vi äta när jag fyller år?", "vad ska vi göra?", "vad ska jag få?" :p. Den stora dagen är imorgon, men firandet börjar redan idag med att han gjorde våfflor till frukost. Gott, men inte riktigt vad jag längtar efter på morgonen. Tar en hel dag att stabilisera blodsockret när man frossat i alla J's snaskiga tillbehör ;)


En härlig kväll

Kvällen har varit så bra att jag och J har lite svårt att komma i säng, vi har svårt att slita oss från datorn. Har spenderat kvällen med att leta allt från tapeter till möbler, nu känns det som vi kan börja drömma på rikigt :). E har sovit ett bra tag, i sin säng dessutom. Han verkar må bra nu också, så skönt!

Vår kväll..


Elton fick en jättesöt pyjamas av Anja, så snällt :)


Nu är det dags för sängen. J är ledig imorgon, vilket är väldigt tur. Vi måste planera och fixa allt så vår lägenhet är klar för fotografering till på tisdag. Annonsen måste upp så fort som möjligt, vill inte behöva stressa fram en försäljning.

Natti natt!

Husägare

Kan med glädje berätta att vi nu är husägare, eller i alla fall kommer bli inom ett par månader. Vi var och skrev kontrakt idag, allt gick bra. Vi fick det till acceptpris, vilket känns hur bra som helst. Det går ju så klart att spekulera i om vi hade kunnat gå in med ett lägre bud från början, men jag tror att det hade varit mariginellt i så fall. Då hade kanske fler blivit lockade att gå med i budgivningen också. Nu gick vi in med ett bud snabbt och visade att vi var intresserade, då kanske flera blev avskräckta!

Det känns som vi tog rätt beslut, även om det var väldigt spontant. Vi gillar området och huset i sig, både stilen och planlösningen. Insidan kan vi ändra på allt eftersom.


Här kommer lite mäklarbilder för er nyfikna :)

Framsidan
Baksidan

Garage (gissa vem som är överlycklig för det?;)

Vardagsrummet

Andra vinkeln..

Vardagsrummet sett från hallen..

Köket

Matplatsen

Toaletten på nedervåningen

Hallen uppe

Stora sovrummet

Sovrum 2

Sovrum 3

Sovrum 4

Badrummet på övervåningen

Festligt med en "port" till själva området tycker jag ;)





110% mamma

Det är man väl på sett och vis alltid, men igår när E var sjuk var det extra påtagligt. J jobbade kväll därtill. Jag kom inte ur pyjamasen på hela dagen, än mindre in i duschen. Elton kunde inte komma till ro när han skulle sova, så det blev bara ett par korta tupplurer på hela dagen. Det resulterade i en övertrött kille som bara ville vara i famnen. Sitta gick inte heller, gå omkring var det som gällde. Äta ville han i stort sett bara göra framför köksfläkten. Dessutom ringde telefonen konstant i husrelaterade grejer, mer om det sen. Snacka om att jag fick perspektiv på hur enkelt det är i vanliga fall. Men så är det väl med allt, krävs några downs ibland för att man ska ha vett att uppskatta tillvaron till fullo. Det var hur som helst mest synd om sjuka lilla E.

Vi gick och lade oss tidigt allihopa. Till en början gick det väldigt bra, dvs innan E fattade att det var dags att ta natt (bilden). När han väl kom på det gick han bananas totalt och nöjde sig inte med något alls. Först försökte jag vid fläkten, men det gick inte. Sen gick J upp och ställde sig där istället, då gick det bättre som tur var.

Mindre kul bild att titta på för min del ;)


Idag verkar han må bättre, men fortfarande väldigt trött. Nu ligger han och sover i vagnen, förhoppningsvis gör han det nu tills han hämtat igen all förlorad sömn från gårdagen. Själv väntar jag besök från Anja som hade vägarna förbi och undrade om hon kunde titta in. Mycket trevligt!

Framkallat

Igår tog jag mig samman och började gå igenom alla bilder vi tagit sedan E kom. Det är dags för framkallning. Ju längre man väntar desto jobbigare blir det ju, så det känns skönt att det äntligen blev av. Känns onödigt att bara framkalla alla rakt av också, det är så många på exakt samma sak. När jag har mina foto-sessioner med E kan det bli hur många som helst.

Dom här 3 månaderna känns som en halv livstid. Det är svårt att greppa att vi haft honom så kort tid, och att han så nyligen bara var en nykläckt plutt..


Lite trist är det att vi bara fick med oss porträttobjektivet till förlossningen, man måste stå en bra bit ifrån för att det ska gå att knäppa. Många bilder är ganska oskarpa. Men med tanke på hur snabbt det gick är jag glad att vi ens fick med oss kameran ;)

Eländig E

Elton verkar fortfarande inte vara helt hundra efter vaccinationen, stackars lillfis. Han har varit extremt klängig hela förmiddagen, det har bara varit ok om jag gått omkring med honom över axeln och vyrsat. Nu har han fått lite Alvedon och somnat, tack och lov.

Två trötta lirare..


Mitt upp i allt ringde mäklaren och sa att han fortfarande inte fått tag på alla som varit på visningen, men att det såg bra ut för vår del. Det är så spännande att jag inte kan tänka på annat, helt overkligt. För en vecka sedan svor vi över att vi fortfarande inte lyckats hitta någon lägenhet vi vill ha, och nu lutar det åt att vi blir husägare. Det måste vara ödet!

SHIT

Tänk att vi fortfarande har högsta budet på huset.. det trodde jag aldrig. Nästan så man kan börja undra om vi bjudit för mycket.. Vi vet i alla fall att ett av grannhusen som ser likadant ut blivit sålt för flera hundra tusen mer, så jag tror ändå inte det. Lite oklart när det andra huset blev sålt dock, marknaden har ju varit lite slö ett tag nu. Vi kanske avskräckte dom andra när vi var så snabba att gå in och buda på det accepterade priset? Eller så har vi bara flyt, och då är det bara att tacka och ta emot :)

Ett glatt bildspel





Här om dagen så skrev gulliga Anna att hennes lilla Gustav vänt sig från mage till rygg. Elton och Gustav har hittills följts åt väldigt bra i alla steg i utvecklingen, men denna gång trodde jag faktiskt att det skulle dröja lite. Vi har varit dåliga på att ha E på filt på golvet, både på rygg och mage. Han trivs bätte med att sitta i babysittern eller bilstolen. Vi bestämde att det var dags att vi skärpte till oss, så idag lade jag lillfisen på golvet och passade på att ta fram kameran. Till min förvåning vände han sig bara efter någon minut! duktiga killen, han hade bara inte fått chansen att visa vad han går för. Att han har stark integritet har vi märkt för länge sedan, men det märktes tydligt att han var nöjd med detta steg mot självständigheten :)


Minns ni det jag skrev om E´s förkärlek till att skapa tvätt till sin kära mamma? (En passion jag vet att dom flesta bebisar delar) I går kväll när jag precis hade somnat så vaknade E, han låg i sin säng. Vi har gjort en liten bädd till honom i form av en vikt handduk med en babyfilt runt som han ligger på. Dels för att han är Mr. Blöjläcka, men även för att det är så lätt att flytta den lilla bädden mellan sängarna utan att han blir väckt. J erbjöd sig att hämta över honom till vår säng, men glömde att ta med bädden. Jag lät det passera eftersom vi inte haft någon läcka sedan vi kom hem efter jul. Tots att jag bytte på honom när J gick till jobbet vid 7, hade det ändå blivit en stor pöl när vi vaknade ett par timmar senare. Under förmiddagen har han dessutom haft hela 2 bajsläckor när han suttit i bilstolen, inom loppet av 3 timmar.

Jag har svårt att vänja mig vid sånt här. "Hans kiss och bajs är väl inte äckligt", säger J. Och nej, inte att ta reda på. Men när det blir ingrott i möbler, speciellt sängen, tycker jag att det är en smula drygt. Försöker trösta mig med att det i alla fall inte gått igenom bäddmadrassen, och den är det lätt att byta ut.

Då var även det bearbetat. Nu kan jag med glädje meddela att vinden har vänt, och jag är på bra humör igen ;). Förresten är det lätt att rycka upp sig när man har en så underbar och duktig son!

Den där gårdagen..

Klumpen på bilden igår vad mycket riktigt fryst pepparkaksdeg. Den åkte fram igår kväll i ett desperat försök att få lite energi efter ett kaos som eskalerat under flera dagar. Egentligen har det nog inte varit kaos på riktigt, det är nog mest jag som varit kaos. Det handlar nog om att jag någonstans blev trött och inte orkade tänka till i diverse situationer som uppstod. J hade några intensiva dagar på jobbet där han jobbade över, och Elton var extra mammig. Eller så upplevde jag bara att han var det. Han har inte varit jobbig, snarare tvärt om. Extremt go och glad, så länge han fått vara med mig dvs. Den jobbiga har nog varit jag.

För att göra en lång historia kort så tog nattningen i förrgår 3 timmar, Elton ville prata, jag behövde sova. Där någonstans började tröttheten. Han sov dåligt på natten också, antagligen pga sin nästäppa. Gårdagen började som ni vet med sprutor på BVC. På affären efteråt var han så lugn att jag blev ambitiös och bestämde mig för att laga köttgryta till middag, dåligt beslut med facit i hand. Väl hemma ringde jag vår bankkontakt och fick ett högre lånelöfte, sen ringde jag och lade jag ett bud på huset, japp! Så långt var allt frid och fröjd. Efter det vaknade E och måste ha haft ont efter sprutorna, han var jätteledsen. Jag fick honom tillslut att somna så jag kunde ringa vår mäklare och stämma av angående försäljningen, då vaknade E igen och gallskrek genom samtalet. Efter det fick han alvedon, vilket hjälpte.

Helt plötsligt var klockan 16.00, och jag hade varken ätit lunch eller påbörjat middagen. Dumt nog påbörjade jag köttgrytan ändå, istället för att bara göra något snabbt. Jag fungerar inte utan mat, speciellt inte sådana dagar. Hela eftermiddagen och kvällen var ett enda stort töcken fram till dess att vi äntligen fick oss lite mat, vid 21-snåret. Då kunde vi börja uppskatta det faktum att vi kanske, kanske kommer bli husägare. Kvällen avslutades tidigt med pepparkaksdeg och sen direkt i säng.

Killarna fick matchande pyjamasar av mina päron i julklapp, störtskönt ;)


Måste tillägga hur skönt det är att sammanfatta händelser i skrift, rena terapin. Man får verkligen ett utifrån-perspektiv på saker. Ska nog göra det med morgonen också, en helt annan historia jag inte har tid med nu.

Någon som ser vad bilden föreställer?

Så slutade i alla fall denna mycket speciella dag.


3-månadersvaccination, check

Nej, det där med sprutornA var ju inte så skoj, jag visste inte att det skulle vara två stycken. Elton grät så han skakade och blev helt knallröd i ansiktet. Kunde inte låta bli att fälla några tårar jag med :P. Det höll inte i sig så länge dock. Jag ammade honom, sen slocknade han. Efteråt gick jag och gjorde flera ärenden, och han bara sov. När vi kom hem åt han lite, sen somnade han igen. Det verkar ju vara ganska olika hur mycket biverkningar man får enligt era kommentarer, så vi får väl se om det smyger sig på någon feber eller inte. Var förbi och köpte alvedon i alla fall, även om han inte får feber kan det ju göra lite ont efteråt.

Kan även berätta att han 3 månader och 1 vecka gammal är 63cm lång och väger 7.380g!

Älskade lillfisen, helt utslagen..


Vitt


Att mötas av den här utsikten på morgonen har vi inte varit bortskämda med i vinter!


Nog är det härligt när det blir lite vitt ute, roligare att gå ut när det inte är lika mörkt. Vi ska snart i väg till BVC. Elton ska få en spruta, buhuuu :(. Hoppas han är lika tapper som när han fick sin första på BB, då låg han i amningskoma och märkte inte ens att han fick den. Jag har lite dålig koll på vilken av sprutorna i ordningen detta är. Hoppas det inte är en sån han kan bli sjuk av, lilla plutten.

Dagens kräkhög

3 tröjor har han kräkts ner för mig idag, min lilla ängel! Sina egna kläder har han också mojsat ner med lite av varje. Börjar undra om det är en taktik för att han gillar ljudet av tvättmaskinen ;)


Husvisningen..

Gick bra! Området var helt underbart, det kändes så idylliskt. Huset i säg var helt ok. Lite mindre än vad vi trodde det skulle vara, och kanske inte helt tipp topp rent renoveringsmässigt. Men ändå ok, helt beboeligt. Tyvärr var det ganska många på visningen, men det är bara att hoppas på att flera droppar av. Rent prismässigt ligger det ganska nära vårt lånelöfte, så vi vill inte ha någon hetsig budgivning. Måste dock ringa banken och höra mig för lite. Sist vi var i kontakt var ju vi helt inne på lägenhet, och då blir det ju också en hyra som tillkommer. Nu är det istället en driftskostnad som är ganska låg i just det här fallet. Spännande, spännande..

Fika

Hann med lite lunch på Waynes också, måste ha mat i magen för att kunna tänka klart. Nu är vi på väg, håll tummarna ;)


På språng

Efter en lång sovmorgon har vi haft fullt upp med att göra oss klara. Snart sticker vi iväg till J´s jobb och möta upp honom, sen ska vi faktiskt och kolla på ett HUS!! Lite av en tvärvändning, men vi får se vart det bär. J råkade springa på det på hemnet och båda gillade det jättemycket.

Hej så länge!

Mys med familjen

Vi ser på Gladiatorerna, helt enligt svensson-protokollet. J hejar på gladiatorerna och inte på utmanarna, fattar inte hur man kan göra det?Samma visa är det när vi kollar på Vem kan slå Fredrik och Filip, då hejar han inte heller på utmanarna :p


Vision board

För ca 1,5 år sedan gjorde jag en vision board i form av en anslagstavla där jag satte upp bilder på önskningar och drömmar. Nästan allt slog in, så nu sitter den uppe mer som en tacksamhetstavla. Jag har tänkt att jag ska påbörja en ny, men vi har ingen skrivare inkopplad, så det blir svårt att få tag på dom bilder jag vill ha upp på tavlan. Därför kom jag på att klippa ihop alla bilder på datorn istället och ha det som skrivbortsunderlägg. Hur bra som helst, då är det enkelt att bara fylla på med bilder allt eftersom. Plus att jag inte kan undgå att se mina mål varje gång jag sätter mig här :)




Mycket att göra

Jag tittar in lite snabbt och säger hej, fast jag inte har tid egentligen. Har en hel del att ta tag i. För det första måste jag kolla upp lite försäkringsrelaterade saker som jag skjutit upp. Jag har två försäkringar varav en barn/ungdoms som bara gäller tills jag är 25, vilket är i maj. Ska kolla om jag kan få ut något från tiden jag var sjukskriven och inlagd på sjukan under graviditeten. En liten slant har jag säkert att hämta där, så det är ju onödigt att inte ta tag i det. Ska höra mig för angående förlossningsskadan också, men där har jag inte mycket hopp faktiskt. Sådana "kvinnorelaterde" problem är garanterat ingenting man får ut ersättning för. Inte för att jag är bitter, så är det bara ;)

Sen är det hög tid att städa lite igen, det blir dammigt snabbt när man bor många på en sån liten yta. Känns som det var något mer jag skulle göra också, men det har försvunnit nu. Hoppas ni får en fin dag i alla fall!



Mina boys igår. Elton älskar när vi håller honom i händerna och drar honom från sittandes till stående, han har precis lärt sig att spjärna emot med benen själv :)

Bortbjudna

Trettondagsafton har vi inte ägnat åt att städa bort julen, den är kvar. Istället gick vi hem till Anni och Thomas och hälsade på. Där fick vi cupcakes och nybakade tekakor, riktigt mumsigt och jättetrevligt. Vi snackade om dittan och dattan i några timmar, sen som avslut skålade vi med ett glas cava:)



Måste bara visa..

Nu när julen är över måste jag visa en julklapp till våra föräldrar som jag blev väldigt nöjd med, och som dessutom blev väldigt uppskattad. Jag gjorde en bok av bloggen från september och oktober, tiden precis före och efter att Elton kom. Tänkte att det kunde vara ett fint minne att ha kvar tills han blir större, jag vågar inte lita på att bloggen kommer finnas kvar online för all framtid. Sen är det roligare att ha den i tryck också, precis som med fotografier. Gjorde självklart ett exemplar till oss också!

bloggtillbok.se använde jag, ett tips till alla er bloggare. Man skriver bara i bloggadressen och vilken tidsperiod som är intressant. När allt laddats upp går det att bestämma bakgrundsfärg och textfärg, sen väljer man vilken bild som ska vara på framsidan. På baksidan kan man skriva en text som sammanfattar vad boken handlar om.


Som förälder slappnar man aldrig av helt..

Dom senaste nätterna har J snarkat. Det händer väldigt sällan, han måste vara förkyld eller något. Till saken hör att varje gång jag petar lite på honom för att han ska vända sig, tror han att han lagt sig på Elton. Hur försiktigt jag än försöker väcka honom så flyger han upp med hjärtat i halsgropen, stackaren ;)


Ännu en dag till enda

Vi tar vi natta här. Jag och J har sett filmen In Time med Justin Timberlake. Gillar Justin, han kan sina saker. Filmen i sig var också hyfsat bra, fast det tyckte inte E. Han var med ett tag, sen slocknade han i vagnen.




Preskriberat

När vi var i Mora och firade jul hittade pappa en skiva som det stod mitt namn på när han letade efter något helt annat. Jag kollade inte var det var då, utan stoppade ner skivan i väskan. När jag kom hem och satte skivan i datorn upptäckte jag att den innehöll massor med bilder från tonåren, dom flesta från mitt och J´s första år tillsammans (8 år sedan). Jag vet hur mycket som har hänt i vårt liv sedan dess, men jag hade inte tänkt på hur mycket som faktiskt hänt med oss.

När jag gick igenom bilderna var det med skräckblandad förtjusning. Vissa saker finns det en god anledning till att man förtränger. Exempelvis...

1: Vilka barnrumpor vi var. Jag trodde vi fortfarande såg ut att vara 16 år..


2: Hur jag brukade måla ett fake-födelsemärke på kinden, på fullaste allvar..


3: Hur jag brukade skräcksminka mig och ta ego-pics. Detta var tiden före Lindas sminkblogg..


4: Vilken viktpendlare jag var. Bild 1 är troligtvis orsaken till bild 2. En ovana jag fick från J..

5: Vilket långt hår jag hade,  och hur det inte hade blivit grått än..


6: Hur jag tydligen älskade att klä mig i rosa?!


7: Hur vi brukade festa på parkbänkar, som riktiga luffare (Den bjuder du väl på Anki?;)



8: Hur jag retuscherade bilder på mig själv i paint (ja.. paint), här har jag gjort något med ögonbrynen vill jag minnas..


9: Och hur jag ibland (lyckligtvis) bara var mig själv..


Minifom ett tag till

Jag skrev aldrig det, men vi testade att sluta med Minifom. Elton är ju 3 mån nu, och då brukar den typen av magbesvär ge med sig. E var dock inte riktigt redo för det än. Han blev mycket mer missnöjd och började gråta varje gång han pruttade, precis som innan vi började. Vi kör ett tag till helt enkelt. Killen måste ju få må bra och vara glad!



Fast

När jag var i Borlänge och hälsade på min faster fick jag låna en bok som handlar om vad som händer efter döden. Författaren är filosofie doktor och hypnoterapeut och har utvecklat en speciell teknik för att få sina klienter att genom hypnos minnas livet mellan liven. Boken innehåller några av dom mängder fallstudier han gjort i ämnet. Det var hela 17 år sedan den kom ut i USA, men den översattes till svenska först 2008. Det finns få saker som intresserar mig mer än sånt här, så jag fattar inte hur jag kunnat missa den. Tror jag måste beställa uppföljaren innan jag är klar, annars blir det jobbigt..

 

 

Inatt har vi sovit jättebra både jag och Elton, så idag är vi pigga och glada. E var inte ens vaken en timme innan han somnade om igen, ligger fortfarande och sover i vagnen. Det blir nog ganska lugna puckar ändå idag,  kanske en vända till affären bara. Sen när J kommer hem blir det lite "fredagsmys", han är ledig imorgon men jobbar helgen.


En lugn dag

Det har varit en seg, men ändå rätt skön dag idag. Bortsett från stunderna då E hade sina utbrott har vi haft det mysigt och bara slappat. Han somnade tillslut, så nu håller jag på att baka limpa. Det är så mycket godare med hembakat bröd tycker jag, helt klart värt lite tid. Nu ska vi bara få hem J från jobbet, sen är allt i sin ordning!



En trött kille..

Byxorna är ännu en tjusig julklapp, från min farmor!

Nyårslöftet som omedvetet infriades


Den här bilden lade jag upp för ett år sedan och skrev om min avsaknad av armmuskler och solbränna. Då hade jag precis börjat träna Zumba och bokat en Thaiandsresa. Sen fick jag veta att jag var gravid, och träningen hamnade på is. Solbrännan kom och gick. Men jag kan stolt säga att armmuskler, det har jag. Den saken tog Elton hand om!


Kolla in.. snart kan jag nog göra en riktig armhävning ;)

Tampas med en övertrött Elton

Som jag skrev i förra inlägget hade vi både en orolig natt och tidig morgon. Han somnade när vi var iväg nu på morgonen, men inte tillräckligt. E blir inte kul att handskas med när han är övertrött. Måste säga att vi blivit rätt bra på att ligga steget före på den punkten. Men det är svårare när man har tider att passa, speciellt om det är fel tider för våra vanor. När han blir otröstlig är det bara att testa sig fram tills dess att han blir hungrig igen, då brukar han kunna somna. Just nu är det bara gunga i stolen som duger.


Reality check

Här sitter jag uppe mitt i natten (07:30). Vi ska iväg och fastställa J´s faderskap, E ska äntligen få en pappa ;). 8.30 ska vi vara där. Helt galet, hur kan någon vilja gå upp så tidigt? Just det.. alla har det inte lika bra som jag som kan gå upp tillsammans med solen varje morgon. Det är lätt att glömma hur lyxigt det är att vara föräldraledig, hur lyckligt lottad man är som bor i ett land där man får vara hemma och njuta av sitt underverk i över ett år.

Men det är fortfarande liiite lite drygt just nu, killarna ligger kvar och sover i sängen och det ser så mysigt ut. Jag vill bara snusa in mig i E´s fjuniga lilla huvud och pressa kroppen mot en sömnvarm J. Nu måste jag istället gå in och väcka E så han hinner få mat och ny blöja. Han har sovit oroligt inatt, så han skulle nog behöva ligga kvar länge till. Men vi får ta igen det när vi kommer hem!

Han utvecklas

Hur mysigt det än är att ha ett nyfött barn, är det helt klart roligare med en lite större bebis enligt mig. Det är så kul att följa Eltons utveckling och se hur han mer och mer utvecklar sin egen personlighet. Ibland känns det nästan som att det bor en liten vuxen där inne, en riktigt lurig rackare. När jag ammar honom och han egentligen är mätt försöker han lura mig att han fortfarande äter, bara för att han ska få ligga kvar. Han glömmer bort sig ibland och slutar, men när jag tittar ner på honom börjar han igen, samtidigt som han ler lite lurigt och vänder bort blicken. Som att jag precis avslöjat honom ;).


Andra framsteg vi haft den senaste tiden är att han börjat hålla saker, fast med hela armarna. Ska han greppa med händerna behöver han hjälp på traven, sen tappar han snabbt. Bubblorna med munnen har ni ju fått se, sen har han börjat lipa också. Vi fick se det här om kvällen och blev helt paff över hur lång tunga han har, en ny Gene Simmons... (fast inte riktigt kanske ;). Han gör mer och mer ljud. När vi pratar med honom så försöker han prata tillbaka, en social liten kille är det.

Bästa köpet

Är det fler som bor i leggings? Då kommer här ett tips.. När jag var i Mora sprang jag och mamma på fleecefodrade leggings på Åhléns. Kanske inte är något nytt, vad vet jag. Hur som helst är det dom skönaste leggings jag haft, perfekt nu under vintern.


Internetstrul

Har inte orkat fixa än. Funderar på att strunta i det och kanske göra något annat för en gångs skull :). Men då blir jag väl sittandes här med mobilen istället. E sover middag, så det är ju nu jag ska passa på.

Avgiftningen går hyfsat bra. Känner mig energifattig bara. Blir skönt när det vänder. Igår drack jag bara en kopp riktigt kaffe, och 1 koffeinfri. Inget socker utöver det i maten. Vi har ofta en del socker i maten, i alla fall när vi lagar asiatiskt. Men så länge jag har kontroll över blodsockret känns det ok.


2 snabba vardagsrätter

Gårdagens och dagens middag, känner att jag måste ha dom i receptbanken så dom inte glöms bort. Båda är lagade av J, så jag ska inte ta åt mig äran.

Kycklingfilé och couscous med smak av sherry


2 tärnade kycklingfiléer alt. lårfilé
3 msk japans soja
1 msk fisksås
1 msk sherry
1 msk socker
1 vitlöksklyfta
0,5-1 röd chili
1,5 dl vatten
3 nävar couscous (luddigt, jag vet. Alltid samma visa med J´s recept :P)

1.    Låt sockret smälta med lite rapsolja i en stekgryta.
2.    Skär köttet i bitar och bryn det i det smälta sockret tills det fått färg
3.    Tillsätt vitlök, chili, soja, fisksås, sherry och vatten. Sänk värmen och låt puttra några minuter
4.    Lägg i couscous och låt stå på låg värme tills den är mjuk.

Vi serverade med en klyfta lime och lite ruccula, mest för att det fanns hemma.



Någon slags asiatisk biff (stark)

(var för glupsk för att ta fram kameran, därav mobilbild)

300g strimlad biff (fläsk och kyckling fungerar nog lika bra)
1 msk mirin (risvin)
2 scharlottenlökar
1 msk röd currypasta
2 msk sambal olek
1 vitlöksklyfta
2 msk socker
1 msk sirap
0,5 msk sesamolja
salt, peppar
några sesamfrön att dekorera med

Låt köttet marinera i mirin, salt och peppar under tiden allt annat förbereds. Blanda en sås av currypasta, sambal, vitlök, socker, sirap och sesamolja. Skiva scharlottenlöken. Stek köttet några minuter, lägg sedan i scharlottenlöken och stek med den. Tillsätt såsen och låt puttra 5 min. Servera med ris och någon passande grönsak.

Nyårslöften och sånt


Japp, nu är det koffeinfritt som gäller. I alla fall tills jag fått kontroll över mitt kaffedrickande igen. Över jul spårade det ur helt både med det och sockerintaget. Dom senaste dagarna har jag haft abstinenshuvudvärk efter socker, och varit konstant sugen på kaffe. Det är alltså hög tid för avgiftning. Vill inte att det ska vara så att jag behöver dricka kaffe för att inte vara en surtacka, och då ändå inte må bra. Avskyr när sådana saker kontrollerar mitt liv, då känner jag mig instängd. Sockret måste jag trappa ner på, det märkt tydligt vilken inverkan det har på min kropp. Får en allmän "något är fel"- känsla.

För övrigt har jag inte just några nyårslöften att tala om. Bara det gamla vanliga, att fortsätta vara Vardagslycklig och ta vara på tiden med mina nära och kära. Jag och J hade ett litet löfte till nyåret som var, att prata igenom våra mål och förhoppningar inför framtiden. Alla mål vi satte upp för flera år sedan har vi nu nått, och sedan Elton kom känns allt på det stora hela komplett. Men livet slutar ju inte här, det har ju bara börjat. Små diskussioner om drömmar har ibland kommit upp, och då har vi inte alls haft samma syn på hur livet ska utspela sig. Jag tror att det är viktigt att man har gemensamma mål att arbeta mot, annars är det lätt att man strävar åt olika håll utan att man kanske inte ens vet om det.

När vi väl satt oss och diskuterade framtiden, drömmar och mål kom vi faktiskt fram till att vi egentligen vill exakt samma saker. Det är bara vägen dit som vi haft lite olika uppfattningar om. Sen måste man faktiskt våga tro att ens drömmar ska slå in, och det har också varit ett hinder. Man tänker "Vore inte det härligt om det blev så? Fast det kommer ju aldrig att hända, så då får jag nöja mig med det näst bästa istället". Det är just det "näst bästa" som vi varit oeniga om. Dom faktiska drömmarna har varit domsamma.

 

Nu är det bara att börja visualisera. Ni har väl läst den här boken?


Sista koppen.. sen är det slut


3-månadersdagen

Det är inte bara det nya året vi firar idag, Elton fyller faktiskt 3 månader. Som jag skrev här om dagen är det väldigt mycket som hänt den senaste tiden. Han är mycket mer intresserad och med i matchen. Nu går det även att lura fram leenden, något mer skratt har han dock inte bjudit på än ;). Han börjar få bra kontroll över händerna också och sträcker sig efter leksaker och annat. Bland annat håller han ett stadigt tag i BH-kanten när han äter.

Träna att ligga på mage är fortfarande inte speciellt populärt. Den senaste tiden har han sett det som en chans att suga på tummen, syns på bilden nedan. Han försöker inte ens lyfta upp sig. Däremot älskar han all sitta upp "själv" utan stöd i ryggen, det räcker att hålla honom i ena handen så har han balansen.

En sak är säker, vi älskar honom mer och mer för varje dag som går!



Han har fullt upp med att använda alla nya fina kläder han fick i julklapp. Den randiga polar'n-dressen är från min faster med familj. Bodyn har han fått från sin farmor, mum♥dad=me står det :)

Eltons första nyårsafton

Vi hade en helt perfekt nyårsafton. Först åt vi (jag och J) en middag som bestod av lite allt möjligt. Vi älskar ostbricka, men det känns som att man alltid är för mätt för att uppskatta det om man äter det som kvällsvickning, dvs efter en middag. Så jag och J brukar istället ha det som en del av middagen med lite annat plock runt om. J gjorde en gratäng med hummer som var makalöst god. Sen hade vi parmalindade färska fikon med ruccula och citron&honungs-vinägrett. Jag gorde en plommonchutney till ostbrickan som passade utmärkt med lite danskt rågbröd. Det var perfekt mat att äta nu när Elton var med också, vi turades om att sitta och gosa med honom petade i oss lite under tiden.




Vi var inte säkra på om Elton skulle kunna hålla sig vaken till 12-slaget, han vart trött mot slutet och vi försökte lägga honom. Men han var fast besluten om att vara uppe och se fyrverkerierna, och så fick det bli. Lampälskare som han är trodde vi han skulle uppskatta det mycket, men det verkade han inte göra riktigt. Han var nog lite för trött ;).

RSS 2.0