Fråga alltid chefen först

Det gick bra hos doktorn. Har fortfarande ca 1 cm tapp som håller emot, hur länge kunde hon inte svara på. Det kan ske imorgon, eller om 6 veckor. Men hon trodde att imorgon låg närmare tillhands i så fall ;).

Nu ligger vi här och kollar på tv jag och J. Insåg precis att Livet på BB verkar vara slut för säsongen, vilken besvikelse. Fast det tycker nog inte J som tagit alvedon och nu vaknat till liv. Gnällig är han, ursh och fy ;). "Är det ok om jag inte röker idag?" frågde han tidigare. "Idag är det ok, men bara för att du är sjuk", svarade jag. Kanske låter som en konstig dialog, men det är det egentligen inte. J är inte en normal rökare. Han röker ca 4-5 cigg per dag när han jobbar. Sen när han är ledig får han för sig att han inte ska röka alls, eftersom det inte är hälsosamt?!? Detta resulterar i att han går och är lite halvtjurig varje gång han är ledig, (enligt mig, inte enligt honom själv). Och det är ju inte kul, så nu har jag sagt att antingen slutar han röka helt, eller så gör han det fullt ut. Punkt. Så nu har han bestämt att han ska röka tills bebis kommer, sen sluta helt. Bra beslut!


Lite rikare

Det var svårt att skiljas från mobilen idag faktiskt, jag gillar den mycket men det kändes onödigt att bara ha en sån bra mobil liggandes i reserv. Så nu är det gjort, och jag fick även tjäna en liten slant. Det var faktiskt första gången jag sålde något på blocket, men det gick ju riktigt bra. Ska om vi har något mer onödigt att kränga iväg :)

Nu ska jag strax iväg till läkaren på MVC. Hoppas verkligen hon kollar hur det ser ut för jag har haft en del onda förvärkar här under eftermiddagen. Men än får det inte bli någon bebis. J är jättesjuk, har förflyttat dig från sängen till soffan men ligger ändå och sover. Hoppas jag inte blir smittad =/

HårtipsJag är inte den som lägger ner mycket tid på håret, tvärt om. Men denna produkt har jag blivit beroende av. Fick den i julklapp av syrran och har använt den då och då. Men sedan jag gjorde slingor har håret blivit jättetorrt, så nu har jag börjat använda den efter varje tvätt och det gör verkligen stor skillnad. Håret blir mjukt och återfuktat utan att se fett ut. En enkel åtgärd som gör mycket, I like! Hittas här.

Att göra

Gud vilken fin dag det är idag. Blir sugen på att gå ut och gå en promenad. Men först har jag några "måsten" att ta tag i. Nummer ett på listan är faktiskt redan klart, jag har ringt till Babyland och sagt att vi vill komma och hämta vår vagn imorgon, jippie! Då får vi madrassen till spjälisen också så att vi kan bädda.

Punkt två på listan är att jag ska möta upp en kille i centrum som ska köpa min HTC Desire. Den har legat i en låda sen i våras vilket känns lite onödigt, jag pratade med min chef som sa att jag får behålla min tjänstemobil även under föräldraledigheten, och då kändes det lika bra att sälja den. Jag fick väldigt många svar på annonsen så det kan hända att jag satte ett för långt pris, men samtidigt fick jag en hel del skambud också. Vågar inte skriva vad jag sålde den för, då säger någon bara vad jag hade kunnat få för den :P. Det vore skönt om J vaknade innan jag ska gå så jag får sällskap. Men han kom hem 5 imorse så jag har inte allt för stora förhoppningar.

Gräsänka

Det var idag dom skulle inventera på J´s jobb. Så han drog iväg efter föräldrautbildningen runt 11, och slutar inte förän imorgon bitti runt 07. Han är jätteförkyld och eländig så det är lite synd om honom faktiskt. Att stanna hemma var inte ett alternativ, då hade dom kommit och hämtat honom sa han :P Endast förlossning var en godtagbar anledning, men det orkade han inte heller med idag så det blir till att knipa ordentligt!

Jag har sovit middag i flera timmar här under eftermiddagen. Vaknade runt 17 och slängde mig in i duschen eftersom jag hade en läkartid på MVC 18.40. Men när jag kom ut hade dom ringt 3 gånger och lämnat meddelande att läkaren tyvärr inte var på plats. Så jag blev ombokat till imorgon istället. Gör inte så mycket, det är mest för att prata om min fortsatta sjukskrivning. Vet inte ens om hon kommer kolla tappen, sist ville hon inte vara där och reta i onödan. Men det skulle vara intressant att veta hur läget ser ut nu.

Bjuder på en kass magbild också bara för sakens skull, nyinsmord och grann med en massa tvätt i bakgrunden ;). En mer seriös kommer imorgon eller på torsdag då J är ledig och kan hjälpa till!

Graviditetsvecka 36

Nu är det bara slutspurten kvar måste man väl ändå kunna säga? Sanslöst. Tidigare har mycket kretsat kring graviditeten, men nu kretsar verkligen allt runt den. Tänker inte på något annat i princip. Än är jag faktiskt inte alls trött på att vara gravid, men både jag och J är så sjukt otåliga och längtar efter att få träffa bebis.

Vecka 36

Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 0 fulla dagar (v35+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 3 okt 2011
Du har 34 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Min kommentar: Nog är det trångt där inne alltid. Fast jag tror jag kanske har det lite lättare en många andra eftersom bebis ligger så långt ner, har inga problem att andas eller så och till och med halsbrännan är bättre. Det går absolut att kommunicera med bebis. H*n reagerar både när man buffar och när något låter. Här om dagen när jag stod med elvispen och vispade kändes det nästan som att h*n blev irriterad, hehe :).


Föräldrautbildning

Idag har jag och J varit på föräldrautbildning igen. Vi gick igenom olika typer av smärtlindring och komplikationer som kan uppstå under förlossningen. Vi kommer inte att bestämma innan hur vi vill ha det eller skriva någon förlossningsplan. I och med att man inte har en aning om hur det kommer kännas vill vi istället ta det som det kommer.

Linda sa det ganska bra igår, personalen på förlossningen förlöser kvinnor varje dag och dom kan ju säkert avgöra bäst vad som behövs för att det ska gå så bra som möjligt. Det kan ju vara svårt att veta när det kommer till ryggbedövning till exempel. Ibland får det ju förlossningsarbetet att stanna av, och i andra fall har mamman spänt sig så mycket att det inte går framåt av den anledningen. Hon blir för trött och har för ont, och då kan ryggbedövning vara det bästa alternativet. Det viktigaste är nog att man är påläst om dom alternativen som finns, sen får man ta hjälp av personalen och rådgöra med dom.

Att få tummen ur

Jag och J satt och såg på Arga snickaren nyss och förfasade oss, hur kan folk hamna i dessa situationer? Gud så oansvarigt att bara ta på sig en massa jobb och sen skjuta upp det i all evighet. Sen kom vi på oss själva.. Pappa var här och hjälpte oss renovera köket i februari, när han åkte var det bara lite mindre detaljer kvar att fixa, som vi kunde klara av själva. Bland annat så skulle vi sätta fast handtagen på våra gamla luckor som vi haft inne på lackering. Detta kom vi nu på att vi fortfarande inte gjort, fast luckorna har varit lackade hela sommaren och handtagen bara legat i ett skåp och väntat. Så vi reste oss ur soffan direkt och satte fart, och det blev klart i ett kick. Vi är alltså inte ett dugg bättre än människorna som är med i Arga snickaren, vi behövde också Anders för att få tummen ur :P

Och apropå ingenting så vill jag förklara varför jag inte bakar oftare. Äppelkakan jag gjorde igår är beräknad att räcka till 8 port. Vi delade upp den i 4 kvartar, sen åt vi en bit var direkt och en bit idag. Rent frosseri alltså. Men gott var det :)

Långlunch

Det var så trevligt hos Linda och Albin att jag blev kvar i flera timmar, tiden flög verkligen iväg. Jörgen hann till och med komma hem från jobbet och börja undra vart jag tagit vägen, han har blivit van vid att ha mig hemma och häcka ;).

Det var länge sedan jag fick mysa med en liten bebis, och Albin är verkligen en liten charmör. Sen var det jättekul att prata med Linda och höra om hennes förlossning och livet som nybliven mamma. Jag hade såklart 1000 frågor, och L hade svar på allt :). Ser fram emot att träffa dom snart igen, får se när bebis tittar ut och om vi hinner innan. Annars blir det mamma-bebis träff nästa gång!
Nu sticker jag

Tänkte att jag skulle hinna förbi någon affär innan också. Hej så länge!


Måndag igen

Tiden bara rusar iväg nu känner jag, veckorna avlöser varandra och det börjar nästan bli svårt att hänga med. Det handlar nog mycket om att jag har kunnat göra mer saker den senaste tiden. Skönt att kunna njuta av livet :)

Idag ska jag faktiskt hem till min fd kollega Linda och äta lunch, det ska bli jättekul! Hon fick en son i våras och vi har inte setts sedan dess, jag har lyckats missa henne varje gång hon har varit på jobbet och hälsat på. L är en supergullig och trevlig tjej, så jag är glad att vi tar upp kontakten. Det ska bli kul att prata med någon som nyligen fött barn också :)

Sammandragningar/förvärkar?

Det har ju varit väldigt lugnt på sammandragningsfronten nu i några veckor. Visst har jag haft dom, men förhållandevis svaga och det har aldrig blivit regelbundet. Men dom senaste dagarna har det faktiskt kommit tillbaka med full kraft. Har även vaknat med "mensvärk" flera gånger under helgen, och även haft det nu under dagen. Jag antar att det är förvärkar? Är inte helt 100 på vad skillnaden mellan sammandragningar och förvärkar egentligen är, men jag har fått för mig att förvärkar egentligen bara är kraftigare och ondare sammandragningar som är vanliga nu sista månaden? Det är hur som helst skönt att bara kunna avvakta och se vad som händer utan att behöva oroa sig. Nu är det snarare lite spännande istället, även om jag vill och räknar med att bebis blir kvar ett par veckor till så är det ju kul att känna att det närmar sig :)

En lagom aktivitet

Nu har jag varit och lämnat av M&M, dom skulle få åka bil hem med en bekant. Skönt att slippa åka in till stan och passa något tåg. Annars har det fortfarande inte hänt mycket här hemma idag, båda är trötta och J känner sig krasslig. Kom dock precis på att jag har alla ingredienser hemma för att baka Kryddburkens äppelkaka, och det känns som en ganska lagom ansträngande sysselsättning. Känner att jag behöver aktivera mig med något som inte innebär att jag måste lämna hemmet.


Måste passa på nu när det finns Svenska äpplen :)

Ja, så kan man ju också börja dagen..

J har haft en riktig lyxmorgon. Han sov till 11.30, gick upp och tog han en dusch, sedan vidare till kylen och plockade fram en brietårta och kex som han nu sitter och klufsar i sig i godan ro. Dålig stil när man har en gravid flickvän som inte fått äta brieost på 8 månader. Det här kommer att stå honom dyrt, 1 timmes helkroppsmassage, minst ;)Jag sov visserligen nästan lika länge, men fick nöja mig med en kopp kaffe och några skivor lingongrova. Inte fy skam det heller, jag hade dessutom trevligt sällskap av våra gäster :) Nu har dom dragit in till stan för mer shopping, och vi sitter mest och slöar. Det blir nog en ganska lugn dag idag. Vi är lite trötta trots lång sovmorgon. Jag har sprungit på toa hela natten och J har hostat, ingen bra kombo.

Tröttma

Jag har varit såå trött idag, helt död. Skulle försöka förklara för bror var kaffefiltren låg här tidigare och lyckades liksom inte, bara sluddrade och fick börja om flera gånger, haha. Skulle väl egentligen behövt då och lägga mig redan nu, men jag är rastlös samtidigt och har inte alls lust med det. Inte bebis heller, känner nog som små fötterna böka runt uppe vid revbenen :).

J lyckades väldigt bra med maten i alla fall så det gav mig lite energi. Sjukt hur mättande det kan vara med nudelsoppa, men det är det faktiskt.


M&M´s shopping

Micke och Malin hade också haft en lyckad shoppingtur. Dom hade bland annat köpt en jättefin present till bebis, en gullig liten Ramones body. Så himla snällt, bebis kommer vara coolast i stan ;).Måste även visa vad bror hade fyndat till sig själv i en vintagebutik. En gammal Amerikansk bensinmacksanställd-skjorta, med broderad namnskyllt och allt. Haha, så himla kul :)

Shoppingtur

Jag och J har varit på en shoppingrunda i Solna C, handlat lite nytt till bebis och käkat lunch. Vi hittade båda overallerna som min mormor och morfar gav oss i present, så nu är även det fixat. Sen shoppade J två pyjamasar och en t-shirt till bebis också, i lite större storlek att ha sen.J ska laga asiatiskt ikväll och lägligt nog hittade vi en nyöppnad asiatisk butik i Solna C där vi storshoppade. Vi brukar åka ända in till stan annars för att handla sådana grejer, och det slipper jag gärna ;).

M&M

Jag hoppade över bloggandet igår kväll och koncentrerade mig på mitt besök istället, lillebror Micke och hans Malin, M&M. Dom är ett färgstarkt par, som en påse M&M´s ;). Vi hade det jättemysigt, åt middag, såg en film och snackade en massa!

Nu har dom precis dragit in till stan för att shoppa lite, sen bär det vidare till tatueringsmässan. Det jag inte hade fattat var att Malins tatuerare ska ställa ut Malin som sitt "verk". Han har bland annat gjort hela hennes ena ben, så hon ska upp på scen i bara underkläder och visa upp sig. Vågat gjort :). Det är riktigt fina tatueringar så dom har säkert en god chans.

Hann stjäla en bild innan dom gick i alla fall. Stackars lilla Micke är dunderförkyld och hängig. Men vi såg till att han fick i sig lite nässpray, alvedon och en halstablett. Sen var han good to go, så jag håller tummarna för att det inte blir värre under dagen. Finisarna..

Och en från igår kväll :)


När historien upprepar sig

DETTA inträffade igen, exakt samma scenario.

Lunchtips

Det geniala med den här rätten är marinaden till kycklingen. Samma som vi använde till den färska tonfisken för ett par veckor sedan, asiatiska smaker och ljuvligt gott. Skillnaden är att kycklingen måste ligga längre för att dra åt sig smakerna, gärna över natten. Tonfisken behöver bara några minuter. Så bortsett från lite framförhållning går det hur snabbt som helst.
Receptet på marinaden:

1 msk asiatisk fisksås
1 lime, saften
2 skivade vitlöksklyftor
1 skivad röd chili

När köttet marinerat klart är det bara att torka av lite snabbt med hushållspapper och slänga det i grillpannan, alt stekpanna. Ta dock bort alla bitar av chili och vitlök först. Under tiden slänger man ihop en god sallad och vips har man en mumsig lunch.

Slöarmorgon

J kom hem strax före 24 igår och då var jag precis på väg i säng. Så det fick bli en lång sovmorgon, och det var riktigt skönt. Nu har jag i och för sig varit uppe ett tag och hunnit äta lite frukost, men J ligger fortfarande och snoozar där inne. Jag hade missuppfattat det där med inventeringen, den är inte förän nästa vecka. Den har veckan har dom bara förberett inför hösten tydligen, så det är en monstervecka kvar. Jag får se till att roa mig själv helt enkelt!

Min bror och hans sambo kommer och hälsar på idag, dom har åkt ner för att gå på tatueringsmässa imorgon och ska bo hos oss. Malin har aldrig varit här så det ska bli jättetrevligt!

Middagen

Precis hemkommen från en kanontrevlig middag med tjejerna. Det var så kul att vi äntligen fick ses, och alla var nog överens om att det måste ske oftare! Vi gick till Chakula på Kungsholmen, som har blivit lite av en favorit faktiskt. 3:e eller 4:e gången jag var där nu. Maten är alltid god, och lokalen är vädligt bra om man vill kunna snacka mycket (som vi vill), även om alla bord är fulla blir det liksom inte bråkigt.

Detta var den enda bilden jag tog, hehe. Har inte ens frågat tjejerna om jag fick lägga upp den, men kvaliteten är ju ändå urkass och det är bara S som tittar mot kameran. Så du får väl säga till om du vill att jag tar bort den  S ;)


Comhem har fortfarande problem upptäckte jag nu när jag kom hem, fast det skulle vara avhjälpt till 17.00. Nu ser jag dock att dom ändrat det till 22 på hemsidan. Kom dock på att vi ju faktiskt har det mobila bredbandet från jobbet också, så dom får väl hålla på bäst dom vill :). Nu får jag chansen att gå in och läsa alla bloggar jag följer medan jag väntar på att J kommer hem från jobbet, när det nu blir. Han trodde att det kunde bli så sent som till midnatt.

Utan internet

Det har varit någon slags driftstörning här i området som gjort att vi varken haft internet eller tv sedan lunch, irriterande. Man är bra bortskämd, mobilen fungerar fint och ändå gnäller jag. Framåt 17 skulle det i alla fall bli löst. För att övergå till något roligare så håller jag faktiskt på att göra mig klar för att gå ut och käka middag med några vänner/fd kollegor. Finaste M fyllde 30 för inte så länge sedan, så vi ska fira henne och passa på att ses. Det är inte varje dag vi samlas hela gänget, så jag ser verkligen fram emot det :). Kram så länge

Lite nytta

Ni vet ju hur besatt jag har blivit av att städa den senaste tiden. Tanken på att allt inte är perfekt när det blir dags för förlossning ger mig kalla kårar, så jag försöker beta av lite större grejer allt eftersom. Idag är jag faktiskt riktigt nöjd med mig själv. Under förmiddagen har jag rensat och torkat ur både skafferiet och kylen. Skafferiet påbörjade jag för ett par veckor sedan, men blev tvungen att avbryta pga sammandragningar. Det är ju ett ganska stort projekt som tar längre tid än vad man tror, och när man väl tar sig för är det lika bra att göra det ordentligt. Nu är allt i alla fall skinande rent och fräscht, vilken tillfredsställelse!

Kolla in min blomlåda.. hösten är på väg, det går inte att blunda längre. Örterna i krukan är dock rätt fina fortfarande, ska nog plocka in och lägga i frysen innan det är för sent.

Morgonmys

Kunde inte somna om efter att J drog till jobbet imorse så jag gick upp och tittade på gårdagens avsnitt av Livet på BB istället. Hann inte se det igår eftersom vi höll på med spjälsängen, så jag spelade in det istället. 

Jag är så himla glad att vi fick ihop sängen tillslut. Den passar in så bra, och när vi byter ut vår sänggavel kommer det att bli ännu finare där inne. Vi har inte kunnat bädda i spjälsängen än eftersom vi inte hämtat ut madrassen från Babyland, så jag väntar med att lägga upp bild.Vi vill vänta så länge som möjligt med att hämta allt eftersom garantin på vagnen börjar gälla direkt när vi plockar ut den. Men nu kliar det verkligen i fingrarna, så det blir nog att vi hämtar det nästa vecka :)

Konsten att montera en spjälsäng utan bruksanvisning

klart jag besitter den, tänkte jag för mig själv här tidigare. Jag vet att jag egentligen inte är speciellt begåvad inom ämnet, men kände mig ändå kaxig efter helgens all möbelmontering. När jag tittade ner i påsen med skruvar blev jag bara ännu mer självsäker, det var ju inte alls speciellt många. Ikeamöblerna vi skruvade ihop i helgen hade ju säkert 200 st. Jag ville verkligen fixa det så J skulle kunna komma hem från jobbet och se hur kapabel och mångsidig jag är, men det gick inte riktigt som planerat. Jag ställde upp alla delarna som dom ska stå, lutade mot varandra. Men ungefär där tog det stopp. Kliade mig i skallen ett tag, sen bestämde jag mig för att göra något jag faktiskt är bra på och dammtorkade sängen istället.

Sen kom J hem, efter ett 14 timmars-pass på jobbet. Jag visade vad jag gjort (eller inte gjort). Det tog 1 minut, sen hade han listat ut vilka skruvar som skulle sitta vart, och även att mer än hälften av dom saknades. Attans, efter allt krångel ville jag bara ha sängen ännu mer, den verkligen som gjord för lägenheten. J gav som tur är inte upp, utan började gräva i gömmorna här hemma efter skruvar. Efter ett tag hade han faktiskt hittat några alternativa lösningar och fått ihop sängen, och den är sjukt stabil dessutom.

J är grym på att montera möbler, men jag tänker inte jämföra mig med honom. Han jobbar ju trots allt som avdelningsansvarig för just en möbelavdelning och har skruvat ihop 1000-tals :P.

Trevlig fika

Det var jättekul att träffa Carro och snacka graviditeter, bebisar och allt där till. Tiden bara sprang iväg, men vi hann verkligen prata om både det ena och det andra. Jag ligger bara 1 vecka före henne så det är ju samma saker som är aktuella för oss båda. Jag blev bland annat påmind om att vi måste ta tag i det här med att planera föräldraledigheten nu, det är verkligen dags. Carro hade hunnit mycket längre på den fronten och sa att allt ska vara anmält och klart minst 5 veckor innan om det ska flyta på. Typiskt att man alltid ska vara ute i sista minuten :P.

Jag åt en gigantisk bit rabarberpaj med vaniljsås och drack en cappuccino. Kalasgott var det!


När jag kom hem såg jag till min förtjusning att min älskade farmor skickat skruvarna till spjälsängen. Tack Boa, det var snabba ryck! Vi råkade få med oss fel när vi var där och hämtade den, men tydligen så hade dom legat mitt framför näsan på oss hela tiden. Ibland är det verkligen som att någon skojar med en och gömmer saker, som du skrev Boa :). Jag ska se om jag vågar mig på att försöka bygga ihop den själv, det är inte min starka sida. Annars får vi fixa det när J kommer hem från jobbet, när det nu blir. Dom inventerar den här veckan så det är oklart när han kan komma iväg.

Utvilad

Inatt har jag faktiskt sovit oväntat bra. Jag hade så mycket sammandragningar igår kväll så jag trodde faktiskt att det skulle bli en jobbig natt, men jag har bara vaknat 2-3 gånger och snabbt somnat om igen. Fick i alla fall chansen att öva den där andningen igår som vi pratade om på föräldrarutbildningen. Det är så lätt att spänna sig och hålla andan när det kommer en sammandragning, och det är ju precis det man inte ska göra.

Idag ska jag fika med Carro, en annan gravid bloggare som ska ha bebis i oktober. Det ska bli trevligt!

Vilken tv-kväll

Dubbelavsnitt av Hells Kitchen, och det där True talent var ju riktigt bra. Gillar hela programidén, duktiga människor som får komma till sin rätt. Kan man bli annat än glad? Den där Finska romen var ju bara för mysig, så snälla och glada ögon. En sådan person man vill ha nära tillhands och plocka fram när man behöver muntras upp. Han skulle kunna få bo i vår nya byrå, den som är bra till allt ni vet.

Den nya byrån är bra till allt..

Till och med att torka små bebisstrumpor som är för små för att kunna hänga på torkställningen!


Graviditetsvecka 35

Innan drar det vanliga veckoinlägget måste jag visa en bild J tog på mig igår kväll. Precis när vi skulle gå och lägga oss fick jag världens monster-sammandragning och råkade stå precis framför spegeln, magen såg helt galen ut. Staplade ut i hallen och sa till J att han skulle titta. Han tyckte också det såg knäppt ut och sprang för att hämta kameran. Synd nog hade sammandragningen precis börjat klinga av när han tog bilden, men det går ändå få en liten aning om hur det såg ut. Uppe vid midjan gick det liksom in en skarp kant så det liksom blev som ett omvänt L.Vecka 35

Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 0 fulla dagar (v34+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 3 okt 2011
Du har 41 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva. Min kommentar

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

Min kommentar: Halsbränna, check. Sömnproblem, check. Kissproblem, check. Jag är så tacksam över att jag inte behöver jobba, fattar inte hur man klarar av ett jobb in i det sista. Det där med fingernaglarna har jag undrat över.. Borde inte dom kunna rispa hål på fosterhinnan om dom är fullt utväxta och vassa? Kan det gå till så ibland?
En stressig förmiddag

Jag verkar ha klarat mig från att bli sjuk, så det var nog bara trötthet alternativt brist på näring som gjorde att jag mådde dåligt igår, skönt.

Nu har vi i alla fall varit på föräldrarutbildningen. Förra gången när vi inte var med hade dom pratat om hur förlossningen startar mm. Så den här gången fick vi se en film om att föda, och även prata lite andning och avslappning. Jag har ju sett mängder av förlossningsprogram dom senaste månaderna, så just filmen kändes ganska överflödig för min del. Blev mest irriterad över att dom bara visade perfekta förlossningar med stencoola mammor som inte tog någon smärtlindring och knappt sa ett pip, bara grymtade lite lätt under själva krystandet. Självklart är det ju så man vill ha det, men det är ju långt ifrån verkligheten för många. Risken är ju att man får jättehöga förväntningar och sedan känner sig helt usel.

Samtidigt som föräldrarutbildningen slutade hade jag tid hos optikern, så det blev till att rusa iväg dit. När jag kom var jag rätt stressad, vilket resulterade i att jag gjorde bort mig. Optikern ville att jag skulle testa en annan sorts linser eftersom jag haft problem med torra ögon. Så jag fick plocka ur mina och sätta i ett par andra. Men det blev liksom inte bra, jag såg alldeles suddigt och dubbelt. Hon antog då att det var något fel med det paret jag fått och gick och hämtade ett nytt, men det blev ingen skillnad då heller. Till sist upptäckte vi att jag inte tagit ur den gamla linsen på ena ögat, utan bara satt den nya utanpå. Så det var ju inte så konstigt att jag såg som jag gjorde, skämmigt värre. Hjärnan fungerar inte som den ska riktigt, är alldeles för trött :P

Nu ska jag äta lite och ta en tupplur tror jag. Är inte van att gå upp tidigt längre :)

Lite gnäll innan läggdags

Imorgon ska jag och älsklingen på familjeutbildning så det blir en tidig kväll. Jag har dessutom mått kasst hela kvällen, började redan under eftermiddagen och sen har det bara blivit värre. Huvudet värker och jag är illamående, lite ont i kroppen också. Har testat att äta, druckit massor med vatten , tagit två alvedon och till och med plockat ur linserna. Inget hjälper.

Hoppas att jag bara är trött så jag inte håller på att bli sjuk eller något. Har sovit ganska illa ett tag så det vore inte så konstigt egentligen. Vaknar flera gånger per natt och behöver gå på toa. Somnar jag för djupt brukar jag vakna med någon slags kramp i blåsan, händer nästan varje natt och gör galet ont. Det är väl bara en tidsfråga innan jag vaknar och har pinkat på mig :P.

Magen vecka 34

Jag har blivit så dålig på att lägga upp magbilder, hoppade helt över v 33 och imorgon går vi in i v 35. Så tråkigt eftersom bloggen blir lite som en minnesbank.Alla kläder sitter ganska illa nu. Blir väl inte bättre av att jag fortfarande mest använder "vanliga" kläder istället för gravidkläder heller. Ser fram emot att få köpa lite nytt sen efter förlossningen, hoppas jag inte blir allt för sladdrig och oformlig bara. Känner att rumpan och låren degat till sig rejält. Men det ordnar sig nog när jag kan börja röra på mig igen, då jäklar.

Barnmorskebesök v 34

Allt gick kalasbra hos BM. Bebis har fixerat sig och ligger väldigt, väldigt långt ner. Inte konstigt att det känns som jag har en tickande klocka i "nedervåningen" varje gång h*n hickar, hehe. Bebis puls låg på 142 och min mage var 31 cm, så h*n växer bra. Blodtryck, blodvärde och blodsocker var bra, och jag har gått upp totalt 8 kg nu!

Nu håller jag på att tvätta alla pluttiga bebiskläder. Ska bli kul att vika allt och lägga i nya fina byrån :)

Åter till vardagen

Det kändes konstigt när J gick till jobbet imorse, även fast han bara hade semester en vecka. Måste ändå säga att vi hann ganska mycket på den veckan, tripp till Dalarna och MASSOR med shopping. Nu känns det rätt skönt att få pyssla på här hemma lite i lugn och ro nu, även om det hade varit ännu trevligt att ha J här också.

Jag har tid hos barnmorskan idag och håller på att göra mig klar. Nu var det över två veckor sedan sist, så det ska bli spännande att se hur mycket magen har växt.Tack för alla tipsen angående val av storlek på overallerna förresten. Det låter ju som att vi kommer och klara oss ganska bra på 68 på den större. Det är ju omöjligt att veta hur stor bebis kommer bli. I min familj har barnen varit små/normalstora vid födseln, men snabbt blivit ganska "rejäla", eller vad man ska säga. Nåja, det är ju inte hela världen om det blir fel. Då får vi lösa det när den dagen kommer :)

Linssoppa med citron

Jag är ju en riktig soppälskare, och det här är en av dom bästa. Massor med grönsaker och i princip GRATIS att göra, speciellt den här tiden på året. Gör man en sats räcker det hur länge som helst (det krävs en stor kastrull). Jag brukar frysa in hälften, sen när jag tar fram den blir det nästan dubbelt så mycket igen eftersom den då koncentrerat sig och behöver spädas med vatten. En sjukt bra och grymt god soppa helt enkelt, dock inget för er som LCHF:ar.

Bilden är lånad från ica.se och receptet finns HÄR. Soppan på bilden ser mycket "bitigare" ut än vad den blir i verkligheten, min blir i alla fall ganska slät.Nu ska vi smälta den här soppmiddagen med en film och bara mysa. Det är faktiskt J´s sista semesterdag idag så vi måste njuta. Tur att han snart får vara ledig igen, när bebis kommer :)

Presenter till bebis

Det var någon av er mammabloggare som lade upp bilder på två overaller från Kappahl som var så himla fina, minns inte vem nu. Men jag kände direkt att jag ville köpa någon av dem till bebis. Så när min mormor och morfar var här och fikade i fredags pratade vi såklart om bebis och alla förberedelser, bland annat vad vi köpt och inte. När vi kom in på ämnet overaller erbjöd sig mormor och morfar att köpa en i present, så att vi fick något vi verkligen behövde. Så himla gulligt! Sen när jag skulle visa hur dom såg ut och vi skulle välja sa dom åt mig att köpa båda, hehe. Bebis är som sagt redan bortskämd :)

Nu ska vi bara klura ut hur jag ska göra med storlekarna. Den första är ju lite tunnare så den tänkte jag ta i storleken mindre för att ha första tiden på hösten. Sen den andra lite större för att kunna ha på vintern, tänkte att den kunde vara rätt lagom eftersom bebis kommer vara nedbäddad i vagnen. Den finns dock bara upp till stl 68, vilket är mellan 4-6 månader vilket betyder att bebis bara kommer kunna ha den till Mars (ca). Klurigt det där, måste fundera lite innan jag beställer.

Vad säger ni alla mammor? Är det bättre att hitta någon annan som finns i lite större stl? Klicka för större bilder..
Vardagsrummet - slutresultatet

Nu är vardagsrummet äntligen redo att visas. Ni vet säkert hur det är när man köper nytt, massor med kartonger, skräp och gamla möbler som ska bort. Men nu är det klart och vi är så nöjda. Jag är glad att vi vågade blanda upp med en ny färg istället för att fega ur och bara köra svart som vi gjort innan. Nu blev det lite ljusare, och dammet syns inte lika tydligt ;). Vill ni se hur det såg ut innan finns det en bild här.

Det är alltså byrån och soffbordet som är nytt, samt listerna som J´s pågående alster står på.

Byrån är verkligen bästa köpet någonsin. Det går i hur mycket prylar som helst.

Från andra hållet.. dom svarta möblerna har vi haft sedan tidigare.

Mammor känner sina löss

Det blev ingen pizza. Vi tog oss samman och gick ner och åt Japanskt på en restaurang här i närheten som vi inte testat förut. Helt ok var det!

Jag har bara nämnt det i förbifarten, men mamma är ju här också. Hon hakade på min mormor och morfar som är i sthlm på weekend, morfar fick i det present när han fyllde 80 i våras. Dom bor på hotell medan mamma nöjer sig med att slagga hos oss ;). Mamma har hur som helst varit ute och käkat middag med M & M, och innan hon drog iväg sa hon att hon skulle ringa innan hon åkte tillbaka, ifall vi behövde något från affären. Så när vi kom tillbaka från vår middag blev vi sjukt godissugna, samtidigt som vi noterade att pålägget var slut till frukosten imorgon. Så vi satt bara och väntade på att hon skulle ringa, vilket hon inte gjorde. Istället dök hon helt plötsligt upp med en icakasse...Jag älskar nappar, J älskar choklad. Och så hade hon noterat att osten började ta slut imorse. Till och med blöjor hade hon fixat så vi kunde börja fylla på den nya förvaringsgrejen vi köpte på Ikea idag :D

Mer hemmafix och koma

Min entusiasm över att få allt i ordning här hemma har gjort att jag överansträngt mig tror jag, det har verkligen varit några intensiva dagar. Alla shoppingturer har väl blivit för mycket för min gravida kropp. Nu ligger jag på soffan i halvkoma med sammandragningar och orkar inte resa mig :p. Men med tanke på hur mycket vi fått gjort är det värt det!

J Håller fortfarande på och fixar. Jag glömde berätta att jag köpt lister att ha hans pågående tavlor på, och det är dom han håller på att sätta upp nu. Tidigare har alla tavlor varit staplade mot väggen, och då blir det så jobbigt när vi dammsuger. Nu kommer dom komma upp en bit från golvet. Att ha ett lättstädat hem ligger högt upp på min prioriteringslista, och blir det dessutom snyggt är det en bra bonus :).Nu börjar det bli dags för lite middag, ingen av oss orkar göra mat. J vill ha pizza, inte jag. Har dock inget bättre förslag heller så det lär väl bli som han vill.
Färdigshoppade

Vi är fortfarande inte helt klara i vardagsrummet så jag har inga bilder därifrån än. När vi skulle ta bort hyllan vi haft ovanför skrivbordet följde tapeten bakom med. Målarfärgen vi använt i rummet är tyvärr slut, så nu ska J försöka punktfixa det med lite annan vitfärg tillfälligt. Det kan inte bli så mycket värre så det är bara att köra på :).

Vi fick i alla fall med oss lite annat smått och gott från dagens ikeabesök. Nu tror jag att vi har allt vi behöver där ifrån så vi slipper åka dit igen innan bebis kommer. Känns så skönt att allt börjar falla på plats!

Köpte bland annat köpte jag en förvaringsgrej att ha bredvid skötbordet till blöjor, salvor, tvättlappar och dylikt.

Badbalja fixade vi också. Sen lite smågrejer som kudde, lakan till spjälsängen, lite fler galgar mm.

Det blev en till tur till Ikea med mamma. ...

Det blev en till tur till Ikea med mamma. Jag och J hoppade över småplocket igår, men nu har vi allt vi behöver där ifrån. Bilder kommer :)


Tusan vad bra det blev

Men vilken tid det tog att montera. Över 3 timmar har vi hållt på och då har vi bara hunnit klart med byrån, det var massor med delar och säker 100 tillhörande skruvar. Men den var mycket större än vad vi trodde också, och överraskande snyggt tycker jag att det blev. Bäst av allt är dock att vi kommer kunna få undan så otroligt mycket grejer. Inte bara bebiskläder, utan mycket av J´s målargrejer som inte riktigt haft någon plats. Tänk vad lycklig man kan bli över en byrå? ;).

Bilder kommer imorgon, nu ska det sovat. Godnatt!

Impulsshopping på Ikea

När vi var hemma i Mora så hämtade vi en spjälsäng hos min farmor. Hon hade två stycken stående i förrådet som använts till barnbarnen, och som bara väntat på att få komma till användning igen. Jag noterade redan när vi tittade på den att den är lite smalare än vad som är standard på dagens spjälsängar, vilket vi även blev informerade om på babyland när vi tittade på madrasser. Sen idag när vi började plocka upp den insåg vi att den är så smal att den precis går in bakom dörren i vårt sovrum, ett utrymme vi hela tiden tänkt skulle vara perfekt för ändamålet, men som inte fungerade med dagens standardmått. Gissa om vi blev nöjda! Vissa kanske läste inlägget jag skrev för någon månad sedan om hur tankarna gick, annars finns det HÄR.

Detta gjorde att vi hamnade i ett helt nytt läge när det kommer till att förvalta de utrymmen vi har här hemma. Både jag och J tänkte direkt FÖRVARING och gick ut på Ikea.se. Vi hittade ganska snart en byrå som är som klippt och skuren att stå där vi tidigare haft datahörnan. Först tänkte vi ta en svart, eftersom alla andra möbler vi har är svarta. Men vi har pratat ett tag om att blanda upp med lite andra färger, så vi chansade och tog en gråbrun istället. Vi slog på stort och hittade en matchande soffbord också, som egentligen är väldigt likt det vi hade innan, fast gråbrunt då. Vi är fortfarande inte säkra på om det kommer passa, men ibland måste man leva lite :)

Nu skruvar vi för fullt. Men jag kommer lägga upp bilder på slutresultatet sen!

Om någon undrar vart jag varit hela dagen ...

Om någon undrar vart jag varit hela dagen så har vi haft fullt upp med att fixa en massa hemma. Nu sitter vi i bilen på väg till Ikea. Berättar mer sen :)


God morgon freeedag

Nu är vi hemma igen och resan gick bra. Jag var lite orolig innan vi åkte eftersom jag säkert var på toa 15 gånger under eftermiddagen, men när vi väl kom iväg gick det bra. Vågade knappt dricka något på hela vägen dock ;). Vi stannade till hos min bror Micke efter vägen, så då blev det en naturlig paus. När vi sedan satt oss i bilen igen hade bebis vaknat till och börjat leva loppan ordentligt inne i magen. H*n tog sats med benen och spjärnade ifrån så all hela kroppen pressades nedåt med full kraft, och så höll det på i säkert 30 min. Hann nästan börja bli lite orolig att föda i bilen ändå, men det gick bra!

Micke och Malin har skaffat två bebisar som heter Trubbel och Trassel, så nu har dom fullt upp att anpassa sig till livet som kattföräldrar ;). Det är full rulle på dom små tjejerna, att få till en bild var inte det lättaste..


Syrrans rum

Måste visa hur fint Maddie fått i sitt rum. Det kom ett helt lass grejer från Ikea igår, och det blev verkligen stor skillnad. Hon beställde sänggaveln jag och J ska också köpa, så den var det kul att få se. Sen beställde Daniel (pöjken hennes), ett skrivbord och datastol så han ska kunna plugga med klass, hehe. Dom har hela övervåningen för sig själva nu när varken jag eller bror bor hemma. Det är lyxigt att vara sladdis ;)

Före                                                                Efter

Före                                                                Efter


Water for elephants

Har jag och mamma precis sett. Helt ok. Jag gillar snygga filmer, och det här var en sådan :)Ikväll åker vi hem jag och J. Dagarna här har gått sjukt snabbt, men vi har ändå hunnit med mycket tycker jag. Och ingen förlossning blev det heller, tack och lov. Även om det kanske är liite tidigt att ropa hej än ;).

Dagens jag

Snygg som få med färg i håret och iklädd mammas supersnygga hårfärgningsklänning ;)


Massor med mys

Ville bara titta in och säga hej! Vi har så många att umgås med här att det inte blir speciellt mycket tid framför datorn, men så ska det vara på semestern tycker jag!

Under eftermiddagen har jag hunnit vara borta hos min farmor och fikat, hon hade också en stor kartong med barnkläder som jag fick kika igenom. Bland annat massor med fina skor tills bebis blir lite större! Sen kom J och plockade upp mig eftersom vi skulle hem till svärmor och grilla. Underbart gott var det, och lyxigt att få gå på grillkväll två dagar i rad. Magen har varit proppfull sedan vi kom upp hit i måndags, bebis får inte plats snart ;). Nu sitter vi bara och jäser lite, om någon timme slutar mamma jobbet och kommer och plockar upp mig. Vi har satt "Livet på BB" på inspelning och ska hem och titta på det, mys :)

Shoppingtur

Vi sköt upp hårfärgningen till imorgon och tog en liten shoppingtur istället. Jag ville kolla på en overall till bebis att ha första tiden. Hade spanat in en i Kappahls webshop, men sen hade dom inte den i butiken i alla fall. Hittade dock ett par sköna små byxor som fick följa med hem.Vi har även hunnit med en kanongod lunch som mamma slängde ihop. Torskbitar fyllda med färskost/vitlök, lite salt och pappar, hasselnötter på toppen och in i ugnen. Så gott och superenkelt.


Onsdag

Dagarna rullar på fort när man har roligt. Vi försöker få ut så mycket som möjligt av den här veckan i och med att det är J´s enda semestervecka. Först startade vi ju upp med kräftskiva i måndags, sen var vi hos mamma och pappa igår och grillade, och ikväll blir det ännu mer grillning hos svärmor. Alla har läst på bloggen att jag knappt fått grilla på hela sommaren, så nu kompenseras det :)

Mamma ska hjälpa mig att färga håret idag också, som jag har längtat. Är det något jag avskyr så är det att ha utväxt, och mitt hår växer verkligen sjukt snabbt, på gott och ont. Fördelen är att jag kan hålla på med det väldigt mycket innan det blir slitet. Egentligen skulle jag vilja göra slingor igen också, men det gör jag helst på salong.

Mamma och Pappas bebisarBilly Bob och Bolo, grabbarna grus, världens goaste hundar. Det är lite orättvist, för Bolo har fått vara med här på bloggen flera gånger, vilket Billy aldrig fått. Anledningen till det är att Bolo är fotogenisk, medan Billy mest blir en hårig, svart klump. I verkligheten är han underbart söt.

Båda är fd. gathundar som mina föräldrar adopterat från ett hundhem i Spanien. Eller nej förresten, Bolo bodde faktiskt i en familj, och det var dom som lämnade honom till hundhemmet. Billy Bob kom i alla fall först och jag följde med till Arlanda för att hämta honom, nästan 7 år sedan är det. Kommer aldrig glömma när vi stod där och väntade och dom började bära ut burarna till ankomstsalen. Helt plötsligt såg vi en liten svanstipp som viftade ut genom gallret, och när luckan öppnades och han fick gå ut var det kärlek vid första ögonkastet. Han var det sötaste jag någonsin sett.

Bolo kom något år senare, då hade jag flyttat hemifrån och kunde inte följa med. När dom kom hem med Bolo blev Billy inte alls glad. Det var mitt i vintern och han gick ut på gården och vägrade komma in. När mamma och pappa tittade ut efter en stund satt han där halvt fastfrusen och hade inte rört sig ur fläcken, över sig hade han ett dm tjockt snötäcke. Vad tusan har vi gjort?, tänkte mamma och pappa. Men det löste sig, och nu är dom kompisar brorsorna :)

Graviditetsvecka 34

Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 3 okt 2011
Du har 48 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 34

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

Min kommentar: Den senaste veckan har jag faktiskt känt mig mer "normal" än jag gjort på flera månader. Sammandragningarna har minskat en hel del och jag har kunnat göra det mesta. Dom gånger jag haft SD har jag snabbt kunnat vila bort det. Förlossningen oroar jag mig bara mindre för ju närmare den kommer känns det som, ser bara fram emot det.Kräftskivan

Vi trotsade det dåliga vädret igår och satt ute till säkert 23, det var inga problem alls. Jättetrevligt, och gott var det, dom bästa kräftor jag ätit tror jag. Måste fråga svärmor vart hon hittade dom igen för nu har jag glömt bort. Framåt midnatt började det tokregna, så då gick vi upp till vinden och började rota i alla gamla bebiskläder istället. Hittade faktiskt riktigt mycket fint!

Dom är sådana linslusar i det här gänget, blir absolut inte obekväma när kameran kommer fram ;)Nu är jag tillbaka hemma hos mina päron och har precis ätit lite frukost, mamma håller på att baka något slags LCHF bröd. Det är så praktiskt att mina och J´s föräldrar  bor så nära varandra, bara 5 min bort. Då kan vi åka emellan som vi vill. Det måste vara jobbigt när man har föräldrar i två olika städer och själva bor i en tredje.

Framme

Nu har vi nått vår slutdestination, Mora. Det mesta är sig likt, allra helst vädret som sagt ;). Men oss går det inte någon nöd på för det. Först stannade vi till hos min familj på lite kaffe och sa hej, sen drog vi vidare hem till svärmor där det snart nalkas kräftskiva!

Jag skickade iväg ett sms inlägg från Sundborn tidigare som inte verkar ha kommit fram som det ska, så dyker det upp senare helt osammanhängande vet ni varför. Jag skrev om hur otroligt idylliskt hela Sundborn är, och att alla som har vägarna förbi bör åka dit. Det är som att kliva in i en sagovärld nästan, så vackert. Och den guidade visningen på Carl Larssongården var över all förväntan. Man tror att det mest ska kretsa kring Carl Larsson och hans konst, men det var fokus på hela familjen. Allra helst hans fru som också var konstnär från början, sen gick hon mer över på övrig design, mycket textiler men även möbler och andra inredningsdetaljer. Ikea har tydligen tagit väldigt mycket inspiration från deras hem genom åren. Så är man intresserad av sådant är det definitivt värt ett besök.

Man fick inte fota inne i huset, men några bilder utanför och i övriga Sundborn blev det i alla fall :)

Det här huset låg efter vägen och var så himla sött. Det var någon form av hemslöjdsbutik/verkstad eller liknande. Alla detaljer framkommer inte riktigt, lite synd.


Utanför själva gården

För att vara på den säkra sidan ;). Har ve...

img_5946 (MMS)

För att vara på den säkra sidan ;). Har verkligen inga planer på att föda i Falun, men det skulle ju vara typiskt.


Bye bye

Nu är vi klara att dra och har 4 timmars bilfärd framför oss, plus någon timme extra om vi stannar i Sundborn. Det är så bekvämt nu när vi har bilen, att bara kunna dra när vi känner att vi är klara. Det blir så mycket mer omständigt när man har ett tåg att passa.

Magen v 33 (32+6). Ni får ursäkta den ostruktna tunikan. Tyckte inte att det var någon idé när jag ska sitta i bilen och bli tillknölad hela dagen :)


Blev faktiskt lite orolig för bebis imorse. Jag vet att det är normalt att fosterrörelserna avtar nu när det börjar bli trångt, men jag är så himla bortskämd med att bebis rör sig konstant. Brukar känna det direkt jag slår upp ögonen, men så var det inte imorse. Jag låg och drog mig ett tag och det var helt lugnt i magen, hjälpte inte ens att jag buffade på den. Så jag gick upp och började gå omkring lite, men det hände ingenting. Började känna mig lite nervös, så jag satte mobilen mot magen och körde igång The arks Worrying Kind (kändes passande). Och tillslut började bebis vakna till och jag kunde dra en lättnadens suck. Nu är h*n lika aktiv som vanligt igen. Stackars lilla barn, får inte ens ta en liten sovmorgon :P

Packar

Imorgon bär det av upp till Dalarna för oss, så jag håller på och packar lite. Vi kommer att åka ganska tidigt på morgonen så det är lika bra att så allt klart redan ikväll. Jag brukar alltid hetspacka 5 minuter innan vi ska åka, och då inser jag alltid att jag tänkt helt fel när jag väl kommer fram. Nu har jag varit förutseende och kollat vädret till och med, inte så upplyftande, men jag kommer i alla fall vara rätt klädd ;)

Innan vi bestämde oss för vilken tid vi skulle dra var tanken att åka förbi min bror och hans tjej som bor efter vägen, men nu när vi kommer mitt på dagen kommer inte dom vara hemma. Tråkigt, men vi får planera bättre inför hemresan helt enkelt. Nu funderar vi istället på att svänga förbi Sundborn och gå en tur på Carl Larssongården. Jag har inte varit där sedan jag var liten men jag kommer ihåg att det var väldigt fint och mysigt.


Dagens shopping

Vi köpte det fina bäddsetet från Hemtex idag som vi spanade in för ett tag sedan. Jag var faktiskt och skulle köpa det här om dagen där vi bor, men då var det slut. Sen såg jag att det blivit bortplockat från hemsidan, så det måste ha gått åt som smör. Det gjorde såklart att jag blev ännu mer säker på att det var rätt :p. Så jag blev glad när vi sprang på det inne i stan och såg att det var det sista exemplaret som fanns kvar i butiken.

Det var alltså det med djuren vi köpte. Helt i vår smak.


Fastnade även för detta. Inte på grund av hur det ser ut, men för att det var så otroligt mjukt och härligt material. Ska suga lite på den karamellen, men förmodligen kommer det bli ett sånt också. Finns även med blå ränder.


Art of the streets

Nu är vi hemma igen. Det blev en vända in till stan för att se Art of the streets, fast vi blev inte så långvariga. Det var trångt och väldigt mycket färg i luften, men vi fick i alla fall kika lite och visa vårt intresse. Sen gick vi och fikade och shoppade lite istället. Inser nu att J inte fick vara med på en enda bild, han var fotografen idag. Lite tråkigt eftersom det på ett sätt var hans dag, men han var i alla fall med så alla vet det ;).

Jag kände mig en aning malplacerad. Och självklart kom det fram en journalist och ville intervjua just mig om saker jag inte var tillräckligt insatt i för att tycka till om :p

Ciabatta med mozarella och tomat, mums. J åt marängtårta!

Luffarpetter smaskade i sig en snofsig sallad ;)

Har ni sett någon med stråkeps förut?


Sköna söndag

Här har vi precis ätit lite frukost men inte riktigt kommit igång ännu, på söndagar ska man ta det lugnt! Vi gillade filmen igår, den var lite speciell men på ett bra sätt. Vi fick oss några goda skratt, speciellt jag :).

Vi har inte riktigt bestämt vad vi ska göra idag, men förmodligen blir det en liten vända in till stan. Det är så fint väder, och J vill gå på Art of the Streets. Skulle vara skönt att bara komma ut lite.


Att välja film = Dagens I-lands

Jag: "Bad Teacher, ska vi inte se den i alla fall då? Jag läste att någon tyckte den var konstigt, då tycker vi säkert att den är bra".
J: "Ja, det tycker vi säkert i så fall. Varför ville jag inte se den nu igen?"
Jag: "Du sa att du hatar Cameron Diaz.."
J: "Sa jag? Var det bara därför?"
Jag: "Japp"
J: "Ok, då ser vi den"

Jag återkommer med recension..


Boendetankar

Jag roar mig med att sitta och titta efter ny bostad på Hemnet. Vi har inte några planer på att flytta inom det närmaste året, men jag känner ändå att det är viktigt att hålla lite koll på marknaden. Processen från det att man bestämmer sig för att aktivt börja leta tills dess att man vunnit en budgivning brukar ju bli ganska lång, oavsett om man är väl förberedd. Vi vet dessutom inte riktigt vad vi är ute efter, bara att vi behöver större. Antingen köper vi en rymlig trea i närheten av där vi bor nu, eller så tänker vi mer långsiktigt och börjar leta efter hus lite längre ut från stan. Det där med hus var vi väldigt inne på för några månader sedan, eftersom vi tänkt skaffa flera barn osv. Men just nu känner vi båda att det där med fler barn ligger rätt långt fram i tiden, säkert 5 år :P. Och då klarar vi oss bra i en stor 3:a.

Det vi kikar efter är något som är väldigt fräscht, orkar inte med ett till renoveringsobjekt. Hallen får inte vara trång, och det måste vara mycket och bra förvaring i hela lägenheten. Köket får gärna ha mycket arbetsytor eftersom jag spenderar mycket tid där. Och badrummet måste ha plats för tvättmaskin, helst torktumlare också, och gärna badkar. Hiss är ett måste om det inte är på bottenplan. Balkong eller uteplats måste finnas. Jag skulle älska att flytta in i något nybyggt. Men dom områdena det byggs i är ofta så himla fula, husen smälls upp 1 meter ifrån varandra så man kan se exakt vad grannarna pysslar med. Mycket att tänka på, jag är glad att vi redan gått igenom det en gång och är bekant med processen.

Denna har sina brister, men är ändå trevlig tycker jag!

Nödkopp

Den här veckan har jag verkligen inte haft tur med kaffet, haha. Först går kannan till bryggaren sönder, och sen igår så glömde vi att köpa kaffe när vi var och handlade. Detta hann jag glömma bort, så när jag skulle koka mitt kära morgonkaffe idag möttes jag av en tom burk. J erbjöd sig att åka och handla eftersom han även behövde en ny roller till sitt och P´s projekt. När han kom tillbaka hade han köpt lite smått och gott, men INGET KAFFE?!?!?! Så himla typiskt :p.

Jag tänkte att jag skulle kunna vänta några timmar och sedan gå och handla, men det var liksom helt omöjligt att påbörja dagen utan lite kaffe i kroppen. Tillslut gick jag ned till 7-eleven och köpte en nödkopp. Hatar verkligen att vara beroende av något som styr mitt liv på det sättet, vilket är största anledningen till att jag håller mig från nikotin. Ok, det finns undantagsfall (fast inte under graviditeten såklart). Det faktum att det är farligt är ju också en anledning, men den är konstigt nog inte lika motiverande ;)

Inte som hembryggt, men nöden har ingen lag!


Angående förra inlägget så måste jag tillägga att jag absolut inte ogillar att resa, tvärtom. Både jag och J älskar att resa och det ligger högt upp på prioriteringslistan. Men till vardags vill vi också leva gott och kunna unna oss. Vi åker gärna flera gånger per år när ekonomin tillåter, men 2-3 veckor åt gången räcker väl. Och när vi är borta vill vi ha gott om pengar att spendera, även om J är lite mer flexibel när det gäller standard än vad jag är.  I år kommer vi inte hinna med någon mer resa eftersom bebis kommer vara för liten, men nästa år blir det garanterat någon form av tripp :)

Luffarpetter

P är en av J´s bästa vänner. Dom har känt varandra länge, så jag räknar honom som vår vän. Jag älskar när han kommer och hälsar på, vilket är ganska konstigt med tanke på att jag alltid blir tredje hjulet. Han och J delar nämligen sitt stora intresse för konst, så när dom är tillsammans blir det minst sagt nördigt, ingenting annat är viktigare. J hade inte ens berättat för P att jag är gravid, på den nivån är det ;).

Det som är så roligt med P är dels att han är väldigt trevlig såklart, men mycket på grund av hans livsstil, den fascinerar mig. Så även fast det är 90% nörderi när P är här, lever jag för dom övriga 10% där han berättar om sina äventyr. Han lever lite på luffen eller vad man ska säga. Är han inte ute på någon långresa så jobbar han intensivt för att kunna åka på en, och ofta kombinerar han båda. Och det är när han är mellan dessa som han brukar stanna förbi hos oss. Jag skulle aldrig klara av att leva så, och det är därför jag tycker det är så intressant när andra gör det. "Ketchup på pastan, det är vardagslyx", sa han här tidigare. Framöver blir det tydligen inte speciellt mycket ketchup, för häromdagen kom P och hans tjej H hem från en långresa i Franska Polynesien, bland annat Thaiti, där som dykt med både valar och stim av hundratals hajar. Helt otroligt!

Hur som helst har J och P åkt iväg till Norberg för att nörda lite, så jag får roa mig själv idag. Får se vad jag hittar på :)

Texas och tidig kväll

Det fick bli en tidigt kväll för oss ändå. Vi kände inte för att åka ända in till stan utan gick till Texas Longhorn här i området och åt middag på tu man hand istället. Lika bra det, annars hade det nog blivit lite mycket för mig, och J var lite trött han också. Mysigt hade vi och god mat fick vi, en perfekt kväll! Magen var så full att jag knappt tog mig hem, kändes som jag skulle spricka :). Nu är det film som står på menyn!

J kan inte med min mobilkamera. Han tror att han redan har tagit bilden, och precis Då så tar han ;)


Baconlindad oxfilé, mums! Jag har ju varit så sjukt sugen på kött den senaste tiden, så det var en ren njutning!

Mammaträff

Det var jättetrevligt att fika med dom andra gravidosarna. Vi har som sagt inte setts sen vi var i vecka 20, så det var kul att få se alla magar igen och jämföra. Sen är det såklart skönt att träffa andra i samma situation och kunna babbla ohämmat om det utan att känna sig dryg, även om jag använder bloggen till just det också ;).

Nu har jag inte tid att sitta här längre för vi ska ut och äta middag :). Hej så länge!

Då bär det av

Nu ska jag strax åka. Måste bara visa den här störtsköna bilden J tog på mig precis, det ser ut som jag dött och kommit till himlen, hahaha. Det är i alla fall så jag har föreställt mig att jag kommer se ut, om jag sköter mig ;)Egentligen var det magen vi skulle fota. Men det blev inte så bra, den kom liksom inte med :P. Jag tycker nämligen att den inte är lika låg längre som den har varit, och det spänner mer upptill. Kan bebis ha vänt sig? Kanske är en av anledningarna till att jag inte har lika mycket sammandragningar längre, det trycker inte på på samma vis.


Svårt att greppa

Sitter och tittar i den här fina bloggen, Fannys son var beräkad att födas den 11 Oktober men är redan här. Han är så liten men så fin. Tänk vår bebis i magen faktiskt är större??

Fullspäckat

Första semesterdagen inledde vi med att åka och handla till en riktigt god frukost. Nu är vi alldeles proppmätta och sitter och försöker lägga upp dagen lite. Det är ju så fint väder och det skulle vara kul att ta vara på det för en gångs skull, nu när jag mår så bra dessutom :). Men vi har mycket planerat idag så vi får se hur långt vi hinner. Jag ska ju på fika hos en av tjejerna från mammagruppen, sen får vi besök av Petter och Hilda någon gång under dagen. Plus att J fick sms av Kim imorse som ville hitta på något under kvällen. Ni hör ju, så här mycket har inte jag gjort sammanlagt på hela sommaren ;). Hoppas att jag kommer orka med, men kroknar jag så kroknar jag och då får det var så!


Kväll hos oss

Jag blev akut snasksugen efter middagen, något som varit ganska vanligt förekommande den senaste tiden. J som är den egentliga godisråttan av oss två är asnöjd över att jag till sist utvecklat lite cravings, som han har väntat. Jag var nästan påväg att börja nalla ur den gigantiska påsen med fruktnappar jag köpt att ha med till förlossningen, men då kom jag på att vi hade några chokladrutor i frysen som mamma gjorde när hon var här. Tack mamma, det var jättegott!Nu står J och friserar sig själv i badrummet. Det ser jättekul ut. Han vågar inte be mig om hjälp längre, för då vet han att jag kontrar med att be honom om hjälp med hårfärgning. Med tanke på hur mycket han älskar att måla tycker man ju att han borde uppskatta att få kleta med lite färg. Men nej, han avskyr det som pesten. Men eftersom jag är snäll brukar jag gå in på slutet och erbjuda mig köra finliret i nacken i alla fall ;)

Nu börjar semestern

J skulle egentligen ha jobbat imorgon, men nu ringde han och berättade att semestern börjar redan nu, weeehooo! Det känns som att jag också ska ha semester, fast jag egentligen inte jobbat på hela sommaren. Men det är inte samma sak när man sitter fast i en lägenhet helt själv. Om allt går som planerat blir vi hemma till på Tisdag, då ska vi på första föräldrargrupp-träffen. Efter det sätter vi oss i bilen och drar upp till Dalarna. Det kommer bli så bra!

Galet

Den här bilden tog jag för några dagar sedan, och ju mer jag tittar på den destå mer galen tycker jag att den ser ut. Inte den trevligaste magbilden jag har, rent av ganska grotesk. Det var ett tag sen jag skymtade muffen kan jag säga, J också för den delen ;). Som tur är har jag ju visat upp den för hälften av alla läkare och barnmorskor på KS, så jag vet i alla fall att den finns där under någonstans och laddar inför det kommande grovjobbet, hehe!


Nödlösning

Jag körde ändå och det gick bra. Får se till att inte koka för mycket åt gången bara. Kan man köpa olika delar separat eller blir det till att investera i en ny bryggare?Nu ska jag snart göra mig klar för att gå ner till optikern. Har haft 24-timmarslinserna i 1 vecka nu och ska på kontroll. Har inte saknat glasögonen ett dugg, så jag hoppas att det ser bra ut. Det känns lite grusigt precis när jag vaknat, men när jag väl blinkat igång ögonen lite blir det bra.

Ingen morgon utan kaffe, trodde jag ja..

Jag har en riktig morgonkatastrof här. Snoozade flera gånger, men tillslut kände jag bara att "nej, nu måste jag bara ha en kopp kaffe". Steg upp och gick raka spåret till köket, utan att ens bry mig om att klä på mig. Tänkte bara dra några snabba varv med diskborsten, och då.. KRAS. Den bara sprack, helt utan förvarning. Nu sitter jag här och vet inte vad jag ska ta mig till.. Kan man ta någon annan behållare? Det är ju det där med droppspärren som gör att det inte rinner ner om inte den trycks upp. Snyft..


Haha

Blir lite förvånad över hur många pass många som är på J´s sida angående namnet Carlito, vems blogg är det här egentligen? Hehe, nejdå. Självklart uppskattar jag ärliga åsikter. Men jag kan nog säga ganska säkert att det inte är någon Carlito jag har i magen, nog får vi kompromissa lite bättre än så ;). Lätt är det inte, men förhoppningsvis kommer vi att se vad som passar bäst när bebis väl är här!

Har precis sett veckans avsnitt av "Livet på BB", ett måste på onsdagar. Jag tycker att det verkar vara så himla mysigt där, mycket mysigare än på KS i Solna. Fast jag ska inte uttala mig eftersom vi aldrig blivit inskrivna för att föda på riktigt. Har nog inte ens varit i ett förlossningsrum nu när jag tänker på det. Personalen är i alla fall hur gullig som helst, och det är huvudsaken!

Namnfunderingar

Jag och J har inte pratat så mycket om namn till bebis. Vi gjorde ofta det i början av graviditeten, men sen lade vi ner det eftersom vi har så olika uppfattning om vad som är fint och bra. Jag gillar ganska klassiska, svenska namn, gärna mormor och farfarnamn. J är tvärt om, han gillar mer utländska namn, alternativt hittepå-namn. Det blir lite svårt att mötas då.

Min tanke har varit att vi inte ska välja något udda namn, då vi inte har en aning om vem som kommer att komma ut. Ungen kanske inte alls har lust att sticka ut ur mängden, och vill h*n det finns det ju andra knep att ta till. Så tänkte jag från början, men nu har jag börjat tänka om lite. För grejen är ju att vi lever i en tid där barn döps till allt möjligt konstigt, folk har en otrolig fantasi. Vill man ha ett namn som verkligen sticker ut så blir man nästan tvungen att döpa barnet till typ.. Mats, Lena, Anette eller varför inte Lars? Det kommer barnet verkligen vara ensam om på dagis. Det jag resonerat mig fram till är att det inte spelar någon som helst roll, i dagens läge kan man heta vad man vill. Precis som att man kan klä sig i stort sett hur man vill utan att någon tycker det är speciellt konstigt. Eller är det kanske bara i min "snälla" värld det är så?

För ett par veckor sedan så satt vi dock och snackade namn, eller det var nog mest jag som höll monolog till en början. J satt med datorn, lyssnade med ena örat och mmmáde ibland. Men helt plötsligt säger han...

"Carlito, det är ett bra namn!", (något han precis spanat in i sin playlist på Spotify).
"Carlito?? det kan man väl inte heta?", svarade jag.
"Jo, det är ett jättebra namn"
"Nej, inte om man är barn till Camilla och Jörgen, två svennesvennar från Dalarna"


J tog sedan reda på att Carlito betyder "Lille Carlos" på spanska.. Lille Carlos?? Jag tycker väl egentligen inte att Carlito är det fulaste namn jag hört, jag har bara svårt att se att vårt barn kommer att passa i det. Hur som helst har inte J kunnat släppa det, utan börjat kalla bebis för Carlito. Och ärligt talat så har jag själv sagt det någon gång, när jag berättat något för J som handlar om bebis. Det börjar kännas lite läskigt, tänk om vi vänjer oss vid det och sedan inte kan se bebis som någon annan än Carlito? Först trodde jag att han skämtade, men J säger att det redan är så för honom. Vi får hoppas att det är en tjej helt enkelt..

Jag vill...

Apropå förra inlägget blev jag tvungen att starta vår stationära dator och leta upp bilderna från förra årets stugtripp. Vi åt kräftor så det måste ha varit runt samma tid på året, gud vad mysigt det var. Även fast jag älskar bekvämligheter är det skönt att komma bort från allt ibland och leva enkelt. Bara skog och natur så långt ögat kan nå och varken el eller vatten, det är grejer det. Speciellt för J som älskar att fiska, han kan stå hur länge som helst och ger aldrigt upp :).
Semesterplanering

Jag sitter och drömmer mig bort till nästa vecka då J har semester, hans enda vecka på hela sommaren. Jag hoppas verkligen att jag mår bra då så vi kan åka upp till Dalarna och krama ur det sista ur sommaren. Jag vill träffa familjerna, mysa, grilla och njuta av vädret som förhoppningsvis kommer vara fantastiskt. Det känns som att jag inte riktigt haft någon sommar den här sommaren. Har fortfarande inte tagit något dopp, och grillat har jag gjort kanske 1 gång. Doppet har jag inga stora förhoppningar på, men jag ska banne mig grilla innan jag kan säga adjö till den här sommaren. Något annat vi alltid brukar göra är att åka ut och bo i stuga med Svärmor och hennes sambo. Ååh vad jag skulle vilja göra det. Men i och med att det verkligen är långt ute i bushen känns det inte säkert med mig och mina sammandragningar. Känns nog läskigt att vara i Mora och behöva åka till Falun, trots att jag vet att alla gravida som bor där gör det ;). Vi får ta igen allt nästa sommar, första sommaren med bebis!


Soffmys med en riktig klassiker

Sitter och väntar på en trött älskling som är på väg hem från jobbet. Först ett nattligt besök på förlossningen, sen upp vid 6 för att jobba 14-timmarspass, ibland är det inte lätt. Men han var på bra humör ändå när vi pratade tidigare, bilen blev klar idag så han hade varit och hämtat den på lunchen. Den har varit inlämnad för skadan som uppkom i våras när vi var iväg på semester, och J´s kollega råkade backa in i den. Skönt att äntligen ha det avklarat!

Igår var vi lite nostalgiska av oss och började titta på Bangkok Hilton, så det är nog lite lagom att mysa ner i soffan och se klart det. Jag såg den miniserien när jag var kanske 12? Så det var kul att se den igen, kom inte ihåg mycket alls från första gången.

Haha, jag noterade inte ens att något inte stämde med bilden. J var som vanligt observant och konstaterade att den kommer från nytappningen som vi inte ens hade hört talas som.Såja, nu är det ordning på torpet!

Presenter

Idag har jag och bebis firat 32 fulla veckor med att gå till Åhlens och köpa presenter till oss själva. Jag fyndade en topp på rean. Bebis fick två dregellappar i rätt neutral stil, vi har ju så mycket färglada och mönstrade barnkläder. Men just dreggellappar kommer jag nog beställa från nätet i fortsättningen, det finns ju så himla många fina och roliga har jag märkt. Pappa J fick ingen present den här gången, sprang inte på något bra. Men känner jag honom rätt så tar han mer en gärna tag i den saken själv ;).Köpte även en liten symbolisk "gå bort present" till tjejen från mammagruppen jag ska till på fredag. Lite lyxigt godis i söt påse bara:)

Graviditetsvecka 33

Att gå 32 fulla veckor var verkligen en milstolpe, och när vi åkte in på kontroll inatt var det verkligen något vi lutade oss mot. Nu är drömmen att bebis ska vilja stanna 1 månad till, sen får h*n gärna komma :)

Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 3 okt 2011
Du har 55 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Min kommentar: Hålla igång musklerna? Haha, dom har förtvinat för länge sedan. Kommer att behöva sjukgymnastik när detta är över. Tur att jag inte gått upp för mycket i alla fall, då hade det nog varit riktigt jobbigt. Bebis ligger fortfarande redo med huvudet nedåt, hoppas det håller sig så!


Besök på förlossningen inatt

Vill börja med att säga att allt är bra, vi är hemma och bebis ligger kvar i sitt trygga bo! Här kommer ännu ett av mina "kortfattade" inlägg, jag lägger upp det i alla fall så för väl ni som finner det intressant läsa ;)

Igår skrev jag ju om att jag hade vaknat av en massa sammandragningar osv. Sen var det relativt ok under dagen förutom att jag var så otroligt trött och hade hosta som bara blev värre. Tog det lugnt hela dagen, och när J kom hem slappade vi bara framför tv´n. Då började jag känna av SD som kom tätare tillsammans med molvärk i magen och rygg. Det var så det kändes innan jag blev inlagd, så självklart blev jag nervös. Jag försökte att slappna av så gott jag kunde i några timmar. Jag visste ju att om jag ringde till förlossningen så skulle dom be mig komma in, och det vill man ju inte göra i onödan. Samtidigt har jag ju ansvaret på mig att göra det som är bäst för bebis, h*n är visserligen 32 fulla veckor nu, men det är fortfarande i yngsta laget. Så tillslut bestämde vi att ringa och fråga i alla fall. Fick rådet att ta två alvedon och vänta 1 timme, sen ringa tillbaka. Blev så lättad över att få försöka med något hemma innan jag behövde åka in, så det gjorde jag mer än gärna! Dock är det sjukt svårt att slappna av i det läget, det blir liksom som att man har 1 timme på sig att få ordning på hela situationen.

När timmen passerat hade jag fortfarande sammandragningar, men det kändes inte lika mycket. Ringde förlossningen igen, och dom bad oss komma in på kontroll. Att åka till KS börjar kännas lite som att åka till jobbet, speciellt för J. När jag låg inlagd åkte han ju fram och tillbaka flera gånger per dag. Väl framme fick jag lite pisk över att jag inte berättat att jag varit inlagd och hade förkortad tapp, då hade dom tydligen aldrig bett mig vänta 1 timme hemma. Jag trodde dom läste journalen när jag ringde, vilken dom tydligen oftast gör. Problemet var bara att alla gravida i Norrort höll på att föda just inatt, så vi blev placerade i "akutrummet". När jag väl lagt mig tillrätta på britsen och blivit uppkopplad mot monitorn kändes allt plötsligt bättre, och jag blev osäker på om jag fortfarande ens hade sammandragningar. Alvedonet hade väl kanske gjort sitt tillslut ändå. Kurvan visade i princip just det, inga förlossningsvärkar men en väldigt "tixig" livmoder och en sjövild bebis. Vi fick än en gång höra att vi ska förbereda oss på ett litet vilddjur :P. Dom kollade även tappen, och den hade tack och lov inte blivit kortare. Faktiskt var den ett par mm längre än sist till och med, så den hemska medicinen jag åt verkar ju ha gjort att kroppen fick en paus och chans att återhämta sig lite. En otrolig lättnad att få åka hem igen, efter knappt 1 timme dessutom!

Läkaren skickade med mig bricanyltabletter att om jag får jobbiga sammandragningar. Jag var riktigt orolig över att behöva börja med den andra medicinen igen, så att istället punktbehandla när situationen väl uppstår kändes som en väldigt bra lösning. Bricanyl är inte heller trevligt, men det är i alla fall bara under en stund man mår dåligt. Jag har bara fått det på sjukhuset, men då var det väldigt effektivt på sammandragningarna. Nu känns det som att vi kommer kunna hålla oss flytande fram till bebis räknas som fullgången i alla fall, utan att behöva springa på förlossningen i tid och otid. Åååh vad jag längtar dit, en fullgången bebis som vi får ta hand om direkt. När jag väl kommer in i v 37 kommer jag inte att åka till förlossningen i första taget kan jag säga, risken är väl att jag föder här hemma eller i bilen. Det skulle vara det perfekta slutnumret på den här cirkusföreställningen ;).

Komplimang från J

J: "Du är så fin. Du ser ut som ett litet trollbarn, så himla söt"


Åh, tack älskling. Troll är faktiskt en bra beskrivning för hur jag känner mig just nu :P

Veckans agenda

Det är mycket kul som händer i slutet av den här veckan, så jag har några dagar på mig att göra av den här svackan (som jag hoppas att det är). På fredag ska jag fika med några mammor från min mammagrupp. Vi har bara träffats en gång tidigare och då var vi bara i v 20, så det lär ju ha hänt en del för alla :). Hoppas verkligen att jag kommer kunna gå på den, är jättenyfiken!

Sen till helgen får vi besök av Jörgens (våran) vän Petter. Han har varit på långresa och stannar till hos oss en vända innan han drar vidare hem till Östersund. Han är allt som oftast på resande fot och brukar alltid stanna till här när han passerar, och det är alltid lika kul att träffa honom och höra om allt han varit med om!

Till litenDom här köpte vi när vi var och handlade igår, tänkte att dom kunde få ligga med i BB väskan. Får se om det blir någon "nappunge". Jag var det, men jag kommer inte ihåg hur det var med J? Vem vet, h*n kanske ligger där inne och snuttar på tummen just precis nu :)

Till skillnad från igår vaknade jag på helt fel sida av sängen imorse. Antagligen beror det på att jag vaknat på fel sida x antal gånger under hela natten pga sammandragningar. Är helt slut och huvudet värker. Grinade till och med en skvätt innan J drog iväg till jobbet, helt utan anledning. Stackarn, det var nog inte så lätt att åka ifrån mig. Men han vet att det inte sitter djupt egentligen ;). Jag lovade i alla fall att bara slappa idag, så det blir nog att dra igång en film. Förhoppningsvis somnar jag en stund i soffan.

Och lite efterrätt på det..

Vi bakade lite.. närå, det var det Maxi som gjorde. Om ni blir sugna nu kan jag trösta er med att det inte var så gott som det ser ut, tyckte jag i alla fall. Jag är en sån där konstig person som inte uppskattar för mycket choklad, kunde inte ens äta upp min bit. Fick tillåtelse av J att plocka av alla bären och äta dom istället, han tyckte mest dom var ivägen ändå ;)Lyxmiddag hemma

Som jag sa imorse så har vi fredag här idag eftersom J är ledig imorgon, eller rättare sagt skulle vart ledig. Nu ska han tydligen in några timmar ändå :P. Men vi ruckade inte på planerna för det, utan tog en vända till Maxi och handlade lite smaskig mat. Färsk tonfisk är bland det godaste jag vet, problemet är bara att man bara får äta det någon gång per år när man är gravid enligt livsmedelsverkets rekommendation. Så jag har sparat mig ända till nu :). Det var lika fantastiskt gott som jag ville minnas, och J som aldrig ätit färsk tonfisk tidigare är numera också frälst. Lägger upp receptet sen, det är riktigt bra!
Städattack - också normalt

Idag öser det ner här. Men det gör ingenting, för jag är pigg och pysslar gärna på lite här hemma. Innan allt spårade ur med sjukhusvistelsen och dagarna efter då jag mådde dåligt, så hade jag faktiskt fått in en riktigt bra rutin. För att inte överanstränga mig städade jag och fixade en stund, vilade en längre stund osv. Mycket för att få dagarna att gå, men mest för att det blir extra viktigt att ha det fint omkring sig när man bara är hemma och häckar.

Eftersom jag höll efter allt hela tiden kändes det som att jag inte behövde lägga ner någon tid alls tillslut. Sen förföll det lite igen nu när jag mådde dåligt, vilket kändes jättejobbigt. Så nu när jag mår bra igen kliar det i fingrarna så mycket att jag blir tvungen att hejda mig. Egentligen har jag och J kommit överens om att jag ska gå igenom med honom vad jag tycker behöver göras varje dag, sen så bestämmer vi typ en grej som är ok för mig att göra, och han får sedan göra resten när han kommer hem. Men det är jäkligt svårt :P

Enligt Katerina Janouch's bok Barnaliv är detta dock ett fullt normalt gravidbeteende nu i 8:e månaden. Blev rätt full i skratt när jag satt och kikade i boken igår och sprang på följande citat:

"Får man inte hållas med sin städning kan man få panik och må fysiskt dåligt, jag lovar"

"Jag har legat sömnlös och funderat på hur jag ens kan leva med vår ingrodda spis, varpå jag resolut steg upp vid halvtre-snåret på natten och satte igång att skura med Svinto"

"Den här lusten kan falla på närsomhelst, det blir som en drog"

Katerina plockade för övrigt över 100 liter blåbär när hon väntade sitt 4:e barn, utan att föda för tidigt. Så att jag dammar av lite är nog helt ok ;)

Fredagsmys

Yes, det är fredag idag. I alla fall för oss :). J har jobbat hela helgen men är ledig imorgon, så då blir det ju fredag. Sitter och klurar lite på hur dagen ska spenderas. Jag är helt full av energi och vill egentligen bara dra på mig något snyggt, piffa till mig och kanske gå ut och käka, kolla på lite folk. Men det är lite väl vågat, jag har ju trots allt precis fått tillbaka krafterna. Vaknade upp med hosta också. Inget jag mår dåligt över, men det är ju onödigt att pressa. Vi får nog köra lite festligt på hemmaplan istället!


Film

Jag messade min käre bror för ett tag sedan och bad honom tipsa om en bra och sevärd film. Han har en oklanderlig filmsmak, jag har mer förtroende för hans än min egen ;). "Flickan från ovan", svarade han i alla fall. Nu har vi sett den och jag grät mig igenom hela filmen, stortjöt verkligen. J grät inte, men han såg bra bedrövad ut ;) Den var så bra, men så otroligt sorglig. Det värsta är att man inte ens kan tänka "det är bara en film", för det händer ju på riktigt. Även om just detta är en påhittad historia.


Fina bilbarnstolen

Nu har vi hämtat och packat upp bilbarnstolen, eller "babyskyddet", som det egentligen heter. Den verkar väldigt bra! När man klickar loss den från basen är det en bra babysitter också, som vaggar :).

Mjukisgrisen Majken fick provåka ;)Den mjuka, sköna lammfällen får ligga i soffan och vänta!

Magen vecka 32

Igår insåg jag att det snart gått ännu en vecka utan att vi förevigat bollen, fick lite smått panik faktiskt. Så nu har jag tagit en nödbild med iphonen. Älsklingen ska få ta en bättre när han kommer hem, eller imorgon.

Nog har den växt alltid. Bebis borde ju väga närmare 2 kg nu i alla fall :)


Jag satt och försökte fylla i lite papper till försäkringskassan med uppgifter dom behöver för att beräkna min SGI. Skitsvårt tycker jag. Har man en fast, konsekvent månadslön är det ju lättare. Men jag har OB, kvartalsbonusar och årsbonus som gör att det skiljer sig en del mellan olika månader. Och nu under sommaren har jag ju varit sjukskriven. Jag vet inte från när, var hur jag ska räkna. Får nog ringa och prata med en handläggare så det blir rätt.

Ringde i alla fall till jobbet så jag kunde få hjälp att komma åt min mail hemifrån, har en del inkomstuppgifter sparade där som jag behöver. Fick prata med två av mina favoritkollegor <3, vilket gjorde att jag nästan började längta tillbaka lite till jobbet. Men sen kom jag in på mailen och såg att jag hade 763 olästa mail, då kändes det inte lika lockande ;)


Drömtydning?

Inga SD inatt heller, weeehoooo. Jag var så rädd att det skulle dra igång och att jag skulle bli tvungen att börja ta Adalat igen, men nu känner jag mig mer trygg. Det har visserligen blivit lite mer tryck i sammandragningarna igen, men dom kommer inte ofta.

Hade två riktigt verkliga, totalt vrickade ångestdrömmar inatt. I den första sprang jag från typ polishundar?? Fråga mig inte vad jag hade gjort för att förtjäna det, men det var riktigt obehagligt i alla fall. Den andra drömmen hade jag nu på morgonkvisten och den var riktigt lång. Jag och J skulle gifta oss och dagen D var kommen. Det skulle bli ett litet, enkelt och mysigt bröllop med dom allra närmaste. I början av drömmen var allt jättetrevligt, jag gjorde mig i ordning samtidigt som jag hade gästerna runt mig och umgicks med dom. Problemet var bara att när det började dra ihop sig för själva cermonin lyckades jag liksom inte bli klar. När jag var färdig med sminket insåg jag att jag fortfarande inte hade gjort håret, och när jag gjort håret insåg jag att jag inte hade sminkat mig trots allt. Så höll det på, och jag blev bara mer och mer otrevlig och bitchig mot mina stackars gäster, "Vem f*n drog ur locktången?? fattar ni inte att jag bara har 10 min på mig att bli klar??". Minns att stackars syrran var extra drabbad, jag bara skrek grejer som "MADDE, hjälp mig med håret. Jag skiter i hur det blir, bara gör något", haha. Fy vad jobbigt det var :p.

Tro vad man kan dra för slutsats av detta? Antagligen hör det ihop med den pressade situationen jag haft under den senaste tiden, men det skulle vara intressant att veta lite mer specifikt :).

Bra jobbat Jollyroom

J kom hem och berättade att grejerna vi beställde igår morse redan har kommit, suveränt! Nu måste vi bara se till att hämta spjälsängen också, och vagnen. Men den hämtar vi i sista minuten eftersom garantin börjar gälla först då, sen har vi bara lite småplock kvar innan vi är på banan. Bäddgrejer till sängen till exempel, men det håller jag utkik efter på nätet.

Härligt färglatt från Hemtex, en klar favorit!


Känner mig som en ny människa utan tabletterna, så otroligt skönt att slippa må dåligt. I´m back, J säger det också.  Klarar jag mig genom natten utan sammandragningar så sitter jag nog säkert ett tag till. Hoppas ni haft en mysig fredagskväll :)

Maaat

Rent generellt kan man nog säga att så länge jag pratar om mat, så mår jag ok! Ingen mer medicin=jag mår bra igen= matpassionen väcks till liv ;). Innan den senaste veckans cirkus drog igång gjorde jag ju världens godaste fläskkarre i lergryta, det blir ju rätt mycket så lite åkte in i frysen. Tidigare har vi bara ätit med olika former av potatis, men idag tinade jag upp en portion och åt med pasta. Det var ljuvligt. Känner för att gå och köpa en större lergryta så jag kan göra en ordentlig sats nu direkt. Skulle kunna leva på den här rätten.

Kokade bara pasta al dente och hällde av vattnet. Sen ställde jag tillbaka kastrullen på plattan och hade i köttet och grönsakerna och skyn så att allt fick värmas upp tillsammans. Jag gillar pastasåser som inte är så gräddiga, så detta vart helt perfekt!Nya bud

Ska försöka att sammanfatta morgonens situation. Det hela började igår kväll, jag hade mått apa hela dagen pga tabletterna mot sammandragningarna (Adalat, som egentligen är en hjärtmedicin). Höll på att svimma när jag stod och borstade tänderna, och den lilla promenaden ner till Synsam gick ju med nöd och näppe. Kändes som jag hade 39 i feber utan själva febern, typ. Började tänka på den inbokade tiden jag hade kl 13 på mvc idag, och att det skulle bli jobbigt för mig att ta mig dit själv. J åkte till jobbet 11.30.

Ringde till MVC och lämnade ett meddelande på deras telefonsvarare det första jag gjorde imorse. Kunde jag kanske komma tidigare så J hann följa med? Eller rent av skippa att ta tabletten tills jag kom hem igen?. Efter några timmar ringde en BM upp och tyckte jag skulle ringa förlossningen och fråga, det kunde ju inte vara meningen att jag skulle behöva må så dåligt. ELLER HUR?!?. Så jag ringde förlossningen och fick prata med en BM där istället. Hon sa att en läkare var på ingång och att hon skulle be denne ringa upp snarast, jag skulle vänta med att ta tabletten tills vi pratat. Sen gick det säkert två timmar utan att jag hörde något. Blev mer och mer irriterad, ville ju inte låta bli att ta tabletten om jag riskerade att få en massa sammandragningar.

Tillslut ringde läkaren upp och var hur gullig som helst, förklarade vad han tyckte vi skulle göra och i detalj varför han ansåg att det var det bästa. Så summan blev att JAG FÅR SLUTA MED TABLETTERNA!! Han sa att jag ätit den högsta dosen man över huvud taget rekommenderar gravida och ta, och att det inte var så konstigt att jag mått dåligt. Nu har det gått så pass långt tid, och förlossningen har ju inte startat, så han bedömde att läget var under kontroll. Men om det är så att jag får regelbundna sammandragningar så ska jag höra av mig till förlossningen direkt och komma in på en ny kontroll. Händer det avgör dom vilka åtgärder som behövs just precis då. Sen efter v 34 gör dom ingenting, då får naturen ha sin gång!

Blev kanske inge vidare kortfattat det här ;)Från botten till toppen på 5 minuter

Det har varit en riktigt krånglig förmiddag med samtal hit och hit. Så satt jag mig och började författa ett riktigt argt och förtvivlat blogginlägg om den hopplösa situationen, och när jag nästan är klar och ska posta ringer världens bästa och gulligaste läkare från KS upp och löste hela situationen! Förklarar allt sen, nu måste jag göra mig klar inför min tid på MVC :)

J´s dag

Det bästa med dom dagarna J är ledig är att han alltid har så många bollar i luften. Han skulle aldrig ligga och hålla mig i handen en hel dag bara för att jag mår piss. Det är så distraherande att ha en kreativ person man kan titta på som far runt, det livar upp på ett skönt sätt. Idag har han verkligen haft 1000 projekt igång samtidigt. Fattar inte hur det går till, det är som att han klonar sig själv.

Jag offrar gärna köksgolvyta för lite underhållning. Det hade kunnat vara så mycket värre. Tänk om jag hade haft en kille vars största intresse var typ.. world of warcraft. Då hade jag haft ett problem. (Tur att det finns WoW tjejer till dom killarna).En till punkt avprickad

För ett tag sedan lackade jag ur helt på mina glasögon. Håret framme vid ansiktet nyps fast i "lederna?" på glasögonen och rycks loss, så jag håller på att få en ofrivillig, tofsig liten lugg. Sen är det obekvämt med glasögon när man ligger på sidan, som jag gör större delen av dagarna. Kände att jag ville ha dygnet runt linser innan det blir dags för förlossning, så jag ringde synsam och fick en tid till idag.

Synsam ligger runt hörnet på gatan nedanför, men jag var ändå lite orolig över att inte klara av att gå dit. Så jag blev lättad imorse när jag märkte att det var lugnare med sammandragningarna. Tiden var kl 14.30, så jag laddade upp hela förmiddagen med att äta och dricka mycket för att få upp blodtrycket, har varit rejält snurrig i skallen. J följde med som stöd om det skulle hända något efter vägen :P. Att gå på synundersökning med lågt blodtryck var ingen höjdare. Jag blev sjukt snurrig och illamående av att titta hit och dit genom olika glas. Men det som vart mest genant var att vi blev tvugna att avbryta alltihop så jag kunde gå och kissa, kände mig som ett litet barn :P. Lyckades i alla fall härda ut, och nu är det fixat. På hemvägen köpte vi med oss kebabrulle, gott.

Tänk att en så liten grej kan bli ett sånt stort projekt? Jag är helt slut. Så om detta är osammanhängande är det därför :P

Vinden har vänt

Jag är glad över att kunna säga att jag sovit mig genom natten, med undantag från någon enstaka kisspaus. Men det är ju ett normalt gravidbeteende ;). Det verkar bli en bra dag i största allmänhet, har varit uppe och knallat en del redan utan bekymmer. Hoppas att det håller i sig!

Med det sagt går vi över till något roligare. Jörgen är ledig idag och vi har ägnat morgonen till att nätshoppa. Så nu är även en bilbarnstol på väg, och därmed är alla "stora" bebisgrejer fixade. Vi tänkte från början köpa just bilstolen begagnad, den första stolen används ju bara i 12 mån och därför bör ju dom begagnade vara i bra skick. Men sen läste vi på lite, och tydligen så är livslängden endast 5-7 år. Så det kändes säkrast att köpa en ny, dessutom hittade vi just den vi vill ha till kampanjpris på Jollyroom. Den går att klicka fast på vagnen vi köpt, viket är praktiskt.


Vi klickade även hem ett lammskinn som också var på rea. Det blir gosigt för bebis att ligga och mysa på :)

Trevligt sällskap

Att få besök av Mallan var en riktig energikick och gjorde underverk för mitt humör, så skönt att få kliva ur den här bubblan för en stund. Även om jag fortfarande inte kan ställa mig upp känner jag mig betydligt lättare i sinnet, och det gör mycket. Vi käkade lite ugnspannkaka och snackade massor, däremot glömde vi bort fikat som M hade med sig. Förmodligen för att middagen var väldigt "efterrättig", vi hade banan och nutella som tillbehör. Men det hindrade inte mig och J för att fika alldeles nyss. J har suktat efter dom där maraboukakorna i månader, varje gång vi varit och handlat :P

Har ni noterat att jag införskaffat en ny foto-app? Jag är annars väldigt dålig på att utnyttja mobilens fulla potential. Det hör verkligen inte till vanligheterna att jag laddar ner något, speciellt inte om det kostar pengar. Men denna fick jag bara lov att ha. Ytterligare ett bevis på hur understimulerad jag är för tillfället ;)


Kniper på

Idag har det verkligen bara varit soffläge för min del. Så fort jag ställer mig upp får jag sammandragningar, och då och då när jag ligger också. Men i och med att det är under kontroll när jag ligger så känner jag inte att det är någon fara, just nu i alla fall. Hoppas att detta vänder snart. Min fina vän Malin kommer förbi om ett tag, då blir jag distraherad en stund :). Sen kommer J hem och lagar ugnspannkaka. Tur att jag har backup säger jag bara. Tänk om jag varit ensamstående? Då hade aldrig detta gått vägen.

Har jag förresten berättat att barnvagnen kommit? Jag har nog inte det. Dom ringde i alla fall i fredags och berättade att den fanns att hämta, som ett skänk från ovan. Först sa dom 10-12 veckors leveranstid, sen skulle det ta 2 veckor, men det tog alltså bara 4 dagar. Är det ett tecken?

Fy fan alltså ;P

Långa nätter

Tog två alvedon innan jag gick och lade mig igår, var rädd att sova dåligt igen pga förkylningen. Somnade nästan direkt, men sen...

Vaknar upp av att jag har sammandragningar. Tänkte inte så mycket på det utan snubblade upp på toa och somnade sedan om.

Vaknar upp en andra gång, sammandragningar igen. Gör det ont? Nja, lite kanske. Gick på toa igen, drack vatten och somnade sedan om.

Vaknar upp en tredje gång
med sammandragningar. Går på toa och ställer mig själv frågan "Ingen blödning, ingen vattenavgång?", fick den säkert 3 gånger per dag på sjukhuset så jag antar att det är något att ta fasta på. Nej, inget konstigt här inte. Somnar om.

Vaknar upp en fjärde gång, mer sammandragningar. "Nu måste det väl ändå vara morgon snart?" Nopp, klockan var bara 3. Jag hade alltså vaknat 4 gånger på bara några timmar av sammandragningar. Jobbig insikt. Går på toa igen, ingen blödning eller vattenavgång nu heller. Lite spänt i korsryggen och lite mensvärkkänsla. Sista och enda gången jag verkligen vaknade av sammandragningar var första natten på sjukan. Då kom dom in och gav mig en spruta. Borde jag ringa förlossningen? Ursh, jag ville verkligen bara dra täcket över huvudet och glömma bort alltihop. Gjorde en deal med mig själv att om jag vaknade ännu en gång, då skulle jag ringa.

Någon femte gång blev det tack och lov inte. Vaknade när J´s klocka ringde runt 6. Sen somnade jag om. Nu är jag uppe och känner mig allmänt urholkad. Vet inte vad jag ska tro längre, är bara trött, trött, trött, trött. Jag har inte velat se något annat scenario än att ok, möjligheten finns att vi kommer behöva åka in och få hjälp att stoppa allt igen, möjligtvis. Men tanken på att jag kanske kommer föda inom kort har inte funnits där, inte på riktigt. "Se till att ni är utvilade hela tiden så ni har ork när det väl startar", sa mamma igår. "What, meh, hallå.. det kommer det ju inte göra", svarade jag. Jörgen ringde sin mamma efter jobbet, hon svarade inte med "hej", utan med "VAD HAR HÄNT?????". Börjar kännas som att det är vi som blundat. Speciellt nu när jag äter tabletter för att inte ha sammandragningar, och ändå är det typ värre en någonsin?! Ska vi kanske byta taktik och börja anta att det kommer ske när som helst och bara gå och vänta istället? Inget händer ju när man faktiskt tror att det kommer hända. Jag vet inte.

Natti natt

Här har vi haft en lugn kväll med mat-tema. Först bjöd J på en supergod Chorizostroganoff, en upphottad version av vanlig korv stroganoff. Rekommenderas starkt! Sen har vi tittat på Gordon Ramsey x2. Vi gillar honom, speciellt i Hells Kitchen. Nu börjar det dock bli dags för sängen, vi är galet trötta!

Glamouren får vänta

Jag är inne i en sjukt oglammig period just nu. Under dagarna på sjukan känns det som jag bara förföll mer och mer. Igår när vi kom hem försökte J ta en bild på mig som jag kunde lägga upp här för att visa att vi var hemma. Men det gick bara inte att få till (även om J själv är partisk ;). Det är inte gravidmagen i sig jag vantrivs med, den tycker jag snarare förbättrar helhetsintrycket. Inte är den speciellt tung eller i vägen än heller. Nej, problemet är att jag känner mig sunkig i största allmänhet. Håret börjar än en gång få utväxt, jag pallar aldrig sminka mig, dålig hy. Dessutom känns det som jag aldrig har något att ta på mig som är både bekvämt och relativt snyggt. Men där får jag faktiskt skylla mig själv, jag har varit sjukt dålig på att shoppa till mig själv under den här graviditeten. Och nu känns det liksom inte som att det är någon större idé, plus att jag inte klarar av att springa runt och leta kläder heller.

Nåja, det är ju trots allt en världslig sak att sitta hemma och vara gravid och känna sig ful. Det är väl det minsta problemet egentligen, jag vet ju att dom goda förutsättningarna finns där under någonstans ;). Men nog skulle det vara skönt att bara installera sig på ett spa, genomgå en helrenovering och kanske få en skön gravidmassage! Fast det är nog inget som rekommenderas för mig i nuläget heller är jag rädd. Det får jag unna mig sen istället!

Minns när jag och J var på Yasuragi Hasseludden förra året. Fy tusan vad skönt det var. Dit måste jag bara tillbaka någon gång!

Graviditetsvecka 32

Det känns lite som om vi nästan hoppade över förra veckan, bara för att den blev som den blev. Nu när jag varit hemma lite känns det nästan som att jag drömt alltihop, helt overkligt. Ingen magbild blev det förra veckan heller, vi tog faktiskt ingen. Får se till att ta några bra den här veckan i alla fall :). Men ärligt talat tycker jag inte att magen blivit så mycket större. Jag känner av "växtvärk" i livmodern, men det syns liksom inte speciellt mycket. Med tanke på hur tidigt jag fick mage trodde jag verkligen att den skulle vara riktigt stor nu. Men jag tror faktiskt det kan bero på att bebis ligger så pass långt ner på grund av mitt tillstånd.

Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 0 fulla dagar (v31+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 3 okt 2011
Du har 62 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 32

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

Min kommentar: Vi har ju fått så mycket exakt information om våran graviditet och hur just vår bebis utvecklas, så den här "på ett ungefär"-informationen känns inte lika intressant längre ;). Vi vet ju att bebis vägde ca 1600 g i fredags, så det måste ju vara bra!. Men nästa vecka kommer säkert allt rulla på och kännas som vanligt igen, hoppas jag!

Om man tittar på bilden nedan är det ganska lätt att förstå mitt problem. Min livmoderhals är nu alltså 1,7cm, istället 4-5cm som är normalt. Så bebis ligger inte långt från förlossningskanalen. Känns lite läskigt när jag tänker på det, ser framför mig hur huvudet pressar bort den lilla tapp som finns kvar =/.


GOD morgon :)

Hur skönt tror ni inte det var att somna och vakna upp i egen säng då? Hur skönt som helst! Nu har jag precis ätit lite frukost framför tv´n, som jag alltid gör. Kändes bra att få gå och göra egen frukost utan att behöva ringa på klockan. Jag hatar att ha folk som passar upp på mig på det där sättet, känner mig dum när dom måste släppa allt för att komma och serva mig. Även om det nu är en del av deras jobb. Hade samma känsla när vi bodde på det där fina hotellet i Bangkok, blir bara obekväm och generad :p. Det är samma visa här hemma också. Jag vet inte hur många gånger jag rest mig ur soffan och Jörgen har sagt "VART SKA DU? SITT...", hehe.Idag blir det inte många knop, känner att jag behöver en riktig mjukstart. Har dessutom blivit lite förkyld. Men det är ju väldigt fint väder, så jag ska nog sitta lite på balkongen i alla fall. Igår när vi gick ut från sjukhuset stack det i ögonen på mig av ljuset, jag hade ju inte varit ute på typ 4 dagar :).

HEMMA

Ville bara säga hej och att vi fått komma hem nu. Underbart skönt! Fast jag känner mig rätt risig, tror att det är för att jag varit uppe och gått så mycket idag och att kroppen inte är van längre. Hela förmiddagen gick jag fram och tillbaka i korridoren på avdelningen för att bevisa hur pigg jag var ;). Nu är det vila och mys med J som gäller!

Bästa nyheterna

Vi får åka hem. Eller ja, läkaren sa att jag skulle vara uppe och gå lite nu under förmiddagen. Och om ingenting händer får vi åka hem i eftermiddag :). Jag kommer få fortsätta med en av medicinerna i några veckor, så att livmodertappen håller sig där den är. Men läkaren sa att jag absolut inte behöver vara sängliggande, så länge jag inte har några sammandragningar kan jag till och med ta kortare promenader. Får jag SD ska jag däremot lägga mig och vila direkt, och såklart höra av mig till förlossningen om det inte ger med sig. Att få åka hem och dessutom ha tillstånd att röra på mig var verkligen dom bästa nyheterna jag hade kunnat få. Var dessutom inne på banken och såg att jag äntligen fått ersättning från försäkringskassan för juni och juli, så det slipper jag också tänka på :)

God morgon! Jag ligger och väntar på fruko...

God morgon! Jag ligger och väntar på frukost, bebis hickar. Båda mår bra och är redo att åka hem. Hoppas, hoppas!


RSS 2.0