Barn är bra konstiga

Elton har varit lite uttråkad idag. Bortsett från en 30 min lång promenad har vi bara varit hemma. Vi har haft det trevligt ändå, men förutsättningen har varit att jag hittat på en ny aktivitet varannan minut, helst i ett nytt rum.

Det blev dags att laga middag.. Ett jäkla gnäll till en början, sen slängde jag åt honom en körsbärstomat-kartong.. Han har suttit helt betagen i snart 1 timme. Varför finns det ingen handbok för den här typen av knep?


Slut på semester, dags för rutiner

Igår skickade jag och E iväg pappa J till jobbet, efter 4 veckors ledighet. Vet inte riktigt vart dom där 4:a veckorna tog vägen, helt plötsligt var dom bara slut. Det var underbart att få vara tillsammans hela familjen så länge, det har vi inte gjort sedan E föddes. Även om det var vemodigt att säga hejdå igår inser jag att det nog ändå var dags. 4 veckor är lagom, sen måste det till lite vardag för att kunna uppskatta tillvaron fullt ut.
 
Jag har känt mig helt villrådig både igår och idag. Rutinerna jag och Elton hade innan semestern fungerar inte alls längre, otroligt hur snabbt saker förändras allt eftersom han utvecklas. Idag under förmiddagen var han så ledsen.. Det spelade ingen roll vad jag gjorde, han tinnitusgrät i flera timmar (ok, kanske snarare 1). Det är väldigt ovanligt nu för tiden. Han är världens enklaste unge, så länge basbehoven blir tillgodosedda och vi ger honom illusionen av frihet. Det visade sig att stackarn var helt utsvulten, han hade blodsockerfall så det small om det. Antagligen mådde han så dåligt att han inte ens kände av hungern. Det händer mig ofta, och äpplet brukar ju falla nära trädet sägs det. Efter en lunch som intogs 30 min tidigare än vanligt var Elton sprudlande glad, sket och somnade helt utan knussel. Härliga unge!

Lyckan i att härja fritt

 

Sista stugmyset

Hade några bilder kvar som jag inte "hunnit" lägga upp än. Nu har J och E dragit ut på en liten tur i bilen tillsammans så jag tänkte passa på att skriva några rader, sen ska jag lägga mig med en bok och bara njuta! På måndag börjar J jobba igen och då är det jag som blir ensam styrman av det här skeppet, känns tråkigt. Samtidigt trivs jag ganska bra i vardagsrullen, och några vardagsrutiner har vi verkligen inte haft under dom här veckorna. Vi har tagit varje dag som den kommit.. Det är skönt som omväxling, förutsatt att man är två!
 
 
 
 

Kräftskiva

Vi passade på att ha den årliga kräftskivan när vi var ute vid stugan. Kräftor är också något jag lärt mig äta sen jag träffade J, vi har aldrig haft den traditionen i min familj. Vi brukar äta räkor istället. Men i år fick vi med oss min söta mamma, så nästa år kanske ännu fler hakar på :).
 
Hur som helst blev det helt ljuvligt. Vi dukade upp på stora bryggan i solnedgången och åt länge, precis som man ska med kräftor. J gjorde kräftor med thai-twist (såklart). Först fick dom ligga i en kryddig marinad, sen i foliepaket på grillen. Det blev sjukt gott, och kul om omväxling till dom vanliga kräftorna. Till Elton hade jag köpt en påse morotsstix från Semper Småfolk. Han blev helt tokig i dom, hade utan problem slukat hela påsen om han fått :)
 

Sen åkte vi ut i skogen

Vi kom på att semestern inte skulle bli fullbordad utan lite natur. Att fiska och leva friluftsliv är något J´s sida av familjen älskar, och jag har verkligen fastnat för det jag med. Det sistnämnda då, fiska förstår jag fortfarande inte riktigt tjusningen med. Däremot gillar jag att se på när andra gör det. Varje sommar brukar vi åka ut till någon stuga och bara njuta av naturen, det är så rogivande att leva utan el och varmvatten ibland. Sitta framför en varm, sprakande brasa på kvällen.. mmm. Förra året hade jag soffläge med hotande förtidsbörd hela sommaren, så jag och J vågade inte följa med på någon tripp. Vi har längtat sedan dess på att få komma iväg.
 
I år fick vi låna en stuga vid Lintjärn från en kompis till Håkan (Eltons bonusfarfar). Vi har bott i den en gång tidigare och älskar verkligen det stället. Hade det varit vårt hade jag nog bosatt mig där hela somrarna! Tog så många bilder att det nog blir 3 inlägg av det hela. Vill inte att dom ska äta upp varandra :)
 
Det var faktiskt Eltons premiärtur också.. Han hade lite svårt att anpassa sig till en början, stadsunge som han är. Det flög ju omkring små djur i luften och stugan luktade mysko (dvs underbart). Vi släpade med både spjälsäng och matstol för att han skulle känna sig så hemma som möjligt, ett bra drag visade det sig. Han sov som en gud en timme längre än han brukar (dock inte ute under stjärnhimmelen;).
 
Vi hade extremt tur med vädret, så pass att Elton fick ta sitt första dopp! Han har doppat benen flera gånger och tyckt det varit jättespännande. Vi kunde därför inte hålla oss från att testa på riktigt.. stackars lilla barn. Han var riktigt tapper, även om han visade sitt missnöje.
 
Och J fick fiska lite, något av det bästa han vet. Han kan sitta timme ut och timme in. Tur att han har mamma Åsa gärna som håller honom sällskap :).
 
Fortsättning följer..

En tripp

Vi är i Mora och hälsar på släkten igen, det har blivit några turer denna sommar. Men det har varit kul. Elton har inte hunnit glömma alla mellan gångerna, nu är han inte det minsta blyg när vi kommer. Det är även skönt att komma iväg och bli lite omhändertagna. Ingen matlagning eller städning.. bara mys, och massor av frivilliga som kan jaga efter Elton ;).
 
Vi lämnade den älskade gåstolen hemma, den fick inte plats i bilen. (Helt otroligt hur mycket mer packning det blir när man får ett barn). Det visade sig vara ett rätt bra drag ändå, han har börjat klättra och resa sig lite. Gåstolen var bra den också i och för sig, innan ville han knappt ta några steg alls när vi skulle "gåträna".
 
 
Elton intar en lyxfrulle hemma hos mormor och morfar.. smörgås med
leverpastej samt tärnad persika. Han satt i en hel timme och njöt!
 
Betraktar sig själv i ett grytlock hemma hos farmor och blir helt till sig. Han är bra stilig den där spegelpojken..

Elton 10 månader

Lillfisen relaxar i soffan. Ingen vanlig syn vill jag påstå.. Enda gången han sitter still längre än 30 sekunder är när han får välling. Annars är det full rulle från morgon till kväll. När bilden togs hade han precis tryckt en riskaka med äpple-kanelsmak och var väldigt nöjd ;)
 
Elton 10 månader.. vilken otroligt rolig och härlig unge! Att skoja och busa är det bästa han vet, speciellt med pappa. Han skrattar så han kiknar och vi blir alldeles varma i hjärtat. Det är så han visar sin kärlek till oss, för sitta i knät och gosa har han inte tid med.. det finns ju så mycket spännande att undersöka.
 
Vi har börjat märka att han förstår en väldigt stor del av vad vi säger, och har många ord för sin ringa ålder. "Dä" (där) säger han, och pekar med hela handen på allt han tycker är intressant. Mammas hemgjorda mat är ibland "mmm nam nam" (stolt ;). Nenne (välling) säger han och pekar på mikron. "Är du hungrig.. vill du ha mat?", kan vi fråga.. Då tittar han direkt upp från det han håller på med, spänner blicken i oss och svarar "DA" (JA) :). När han blivit mätt skakar han bestämt på huvudet och menar faktiskt nej.
 
Stilig tårta va? Vi hittade den på Coop för halva priset, sista förbrukningsdagen. Eftersom vi hade en nybliven 10-månaders och ett namnsdagsbarn (J som heter Pär), slog vi till. När vi skulle ta av kåpan följde marsipanen med. Första tuggorna var verkligen gudagoda, sen fick jag för mig att grädden smakade surt. Ger mig tusan på att J ändå kommer trycka i sig resterna när han kommer hem ikväll. Han är på konsert på Grönan och har säkerligen fått i sig en öl eller två ;)

RSS 2.0