Het choritzo och mild korv i paprikasås med pasta

Det var mycket godare än det ser ut, väldigt annorlunda. Jag har undrat lite om det är ok att publicera recepten från Linas Matkasse här? Säkert inte, men jag gör ju faktiskt jättemycket gratis reklam... Ska nog ta och fråga :)


Läskigt..

Hittade precis en länk till en youtubevideo med Mange Schmidt på bloggen. Fattade ingenting, vem har lagt dit den? har någon kapat MIN blogg? Jag vill inte under några omständigheter bli förknippad med Mange Schmidt :P.. Sen märkte jag att det bara var reklam, men konstig reklam ändå.

Kom precis hem från en väldigt intensiv dag på jobbet, tiden bara flyger iväg när man har massor att göra. Möten som avlöser varandra och rapporter som ska lämnas in. Puh.. som tur är hann vi klart med allt som skulle vara färdigt idag. Nu kan jag vara ledig i lugn och ro imorgon och veta att inget större hänger över mig. Synd bara att J blir tvungen att jobba imorgon, han skulle också vara ledig egentligen men hade en massa att få undan innan sin semester. Han kände sig dessutom lite krasslig så nu ligger han i badet och gonar sig :), jag ska sätta igång med maten!

Månadens horoskop..

"Erotik för stenbocken i April", så säger Aftonbladet.

Jörgen är stenbock.. han åker till Thailand om 5 dagar.. helvete, kan dom inte precisera det där med erotiken lite bättre ;)

Ungsbakad lax, pressad potatis och dill- och rödlökssås

MMMMM mmm mmm mums!! Andra rätten från Linas den här veckan, en riktig hit.

Jörgen tyckte att det var den godaste fiskrätt han någonsin ätit. Han skippade dock potatisen och åt bara sallad till. Jag tror det var såsen som gjorde det, matlagninsyoghurt, rödlök, dill, citronskal samt lite salt och peppar. Jag älskar allt med citronskal i och för sig :).



Sluta nu ungar innan någon gör sig illa...

I Lördags skojbråkade jag och en viss vän (nämner inga namn ;). Han försökte bevisa sitt uppenbara övertag genom att lyfta upp mig och rusa över en trafikerad väg, för att sedan göra en U-sväng och drutta omkull. Jag hade ingen chans att ta emot mig själv utan landade på ena långsidan, detta resulterade i en del skrubbsår, blåmärken och andra misstänkta inre skador. Igår hade jag så ont i ryggen att jag inte kunde hosta ordentligt :p. Han tog visserligen emot sig själv.. och det syns, mer en väl.

Vem är det mest synd om? (glöm inte att väga in mina förmodade inre skador ;)

Mig…

   

 
Eller honom…


Hälsomånad

Det har blivit dags för den årliga hälsomånaden här på jobbet, alla kommer delta i en stegmätartävlig samt träna gratis på Friskis och Svettis. Varje arbetsgrupp tävlar i lag mot varandra och rapporterar till sin chef som i sin tur rapporterar vidare. Vi har några riktiga ess här som jag vet kommer bjuda på hårt motstånd , runt 60 000 steg vet jag att någon lyckas få ihop. Cosstrainer ska tydligen vara ett bra knep för att få ihop steg, eller semester i Spanien (otroligt nog).

Jag älskar det här, perfekt timing inför sommaren. Jag har varit med 2 gånger tidigare och blivit riktigt peppad varje gång, förra året började jag till och med jogga och fortsatte med det tills snön kom. Inte minst gick jag och Malin vårruset i maj, jag skulle vilja skriva att vi sprang..men det vore en lögn.

Första året vi körde vart Jörgen inspirerad och köpte en stegräknare han med, det visade sig att han går runt 25 000 steg varje dag på jobbet, det var otippat.  Jag däremot som sitter ner hela dagarna på jobbet brukade hamna på ca 15.000, och då gick jag hem. Strax över 1 timme i rast takt.

I år är det i alla fall min grupp som ska vinna, GOOO Taktisk Planering ;)


Tisdag

Alltid tisdag, det är så härligt :). Jag var så himla trött imorse att jag inte höll på att komma upp, tror att det är att jag varit halskrasslig så länge. Tur att jag hade sovmorgon.

Har precis ätit frukost och kollat på Rachel Ray, trevligt slötittar program. Felicity Huffman var där på besök (Lynette i Housewives), hon är tydligen aktiv i en organisation som tar hand om utsatta djur. Hon berättade en jättefin historia som gjorde att jag inte kunde hålla tårarna borta.
En vän till henne som är jobbar inom samma organisation hade fått ett samtal om en överkörd valp i Bronx som verkade ha fått en ryggskada. När han kom fram och började försöka lyfta upp hunden var det två män som frågade vad han höll på med, han svarade såklart att han försökte rädda hunden. Då sa dom att han skulle ge fan i det eftersom dom slagit vad om hur snabbt hunden skulle dö?!?!
När han inte lyssnade började dom misshandla honom. Efter att dom sedan hade lämnat honom halvt medvetslös på marken hasade hunden sig fram och började slicka honom i ansiktet, den hade förstått att mannen försökte hjälpa honom.

Visst är det en fin historia?

Lammfärsgryta med aubergine, kikärter och fetaost

Lamm är verkligen inte någon favorit hos mig, men Jörgen älskar det så det har hänt att jag gjort det någon gång ändå. Jag har ätit gott lamm 1 gång, på en turkisk restaurang nedanför vår lägenhet i Solna. Det var grillat, grillat är grejer. Den här rätten var ätbar men inte mer, J gillade den så jag fryser in det som är kvar till honom.



J är fast besluten om att lära mig äta lamm, och jag låter honom gärna försöka eftersom jag vill föregå med gott exempel. Jag tvingar honom att prova all mat jag gör, hur suspekt han än tycker att det är. Men nu hörde jag honom precis fråga sin mamma över telefon vart man köper rökt lammfiol?!

Rökt lammfiol.. vad är det?


Jag visade stolt J att jag hade knåpat ihop den här fina bilden, han gillade den inte alls. Han sa "huhuu vilket gulligt lamm, den kan man ju inte äta.. vad grym du är"


Nedräkningen har börjat..

Nu är det bara 7 dagar kvar tills jag blir gräsänka i 2 veckor. Det kanske inte låter som speciellt långt tid, men jag tyckte att det var jobbigt igår när han följde med John till Märsta halva dagen. Egentligen har jag inget problem med att vara ensam.. det är bara det att jag inte vill vara ifrån Jörgen alls, 9 timmar på jobbet täcker gott och väl :P

Men jag kommer faktiskt också ha kul. Samma dag som J åker kommer Madde och hennes kompis Martin ner hit för att shoppa och bo hos mig, sen åker vi tillsammans till Mora på onsdag. Brorsan fyller 21, sen fyller Fredrik (kusin) 20, så det händer en hel del trevliga saker :).



Lördagskvällen, bättre sent än aldrig :)

Nu är jag tillbaka, ursäkta min frånvaro. Som jag skrev igår var jag riktigt seg, det var liksom en sån där dag som bara försvinner. Det är egentligen anledningen till varför jag sällan dricker mer en ett par glas vin, jag tycker inte om att behöva offra en hel dag på att ligga i någon slags halvdvala och äta skit.

Vi hade i alla fall trevligt, trots att det inte riktigt blev som det var tänkt. Stina och Micke kom först, dom hade med sig en Bacardi Mojito, har aldrig testat den innan men den var farligt god:). Sen dök Thomas upp också, han hade jobbat hela dagen. Precis innan vi skulle till och äta börjar Stina må dåligt, det visar sig att hon dragit på sig världens magsjuka. Vi placerade henne i liggande läge i soffan medan vi åt, i hopp om att det skulle gå över. Hon var tapper den lilla stackaren, försökte till och med få ner en Mojito.. imponerande. Hon höll ut genom hela Earth Hour innan hon kastade in handduken, sen hade hon varit dålig hela natten. Stackars stackars Stina. Men ingen annan har blivit sjuk som tur är.

Jag, Jörgen och Thomas drog ner till kvarterskrogen där vi tog en öl och spelade lite Jack vegas. När vi sedan skulle dra vidare ännu en gång kom Jörgen på att han kände sig lite väl slingrig, så vi gick hem. Och tur var väl det :)



Här ser det ut som vi drack äckliga Mojitos, så var inte fallet, Thomas sa "se ut som att du dricker kattpiss", sen tog han bilden.


Tyvärr har vi nästan inga bilder från kvällen. Men Micke tog en del så jag ska höra med honom :)

Dagen efter..

Känner mig som den här ballongen jag hittade under sängen igår...


Rapport om gårdagen kommer senare.. :)

Genusforskning

Många killar jag känner säger sig inte kunna avgöra hurvida andra killar är snygga eller inte, Jörgen är en av dessa. Jag har alltid trott att det är ren bullshit, jag känner inte en enda tjej som inte skulle kunna avgöra om en annan tjej ser bra ut..

Men idag satt jag och J och kollade på ett avsnitt av "Just shoot me", avsnittet handlar om att Finch är tillsammans med en supermodell och är väldigt svartsjuk, (av i mina ögon uppenbara skäl). Helt plötsligt frågar Jörgen
"Är han en kille som tjejer tycker är snygg?"
Jag: Exakt vem menar du? (det var två i bild, Finch och Elliot).
J: Finch.
Jag: Skämtar du med mig?
J: Nej.. vadå? ser han inte bra ut eller?
Jag: Han är fruktansvärt oattraktiv..
J: Varför?!
Jag: Det ser du väl.. han är liten, späd och allmänt omanlig
J: Jaha, ok.. det var kanske därför jag trodde det, för att han är som en tjej liksom..

Jörgen har härmed bevisat det, vissa män kan inte avgöra om andra män är attraktiva. Vilket framsteg i genusforskningen...



Förberedelser

Jag och Jörgen har precis varit och handlat till middagen ikväll. Svartvinbärsgryta med ris och sallad blir det. En gammal klassiker i familjen kan man säga, alltid ett säkert kort :)



Och lite Falcon ekologisk.. Earth hour ni vet ;)



Lika bra att jag delar med mig av det här receptet också :)


Mammas Vinbärsgryta

4 PORT

500 g nötkött

1 dl outspädd svartvinbärssaft

½ dl japansk soja

1 dl vatten

1 köttbuljongtärning

1 tsk timjan

5 enbär

2 purjolökar

2 pressade vitlöksklyftor

1 dl vispgrädde

1-2 msk vetemjöl

Skär köttet i bitar. Blanda saft, soja, vatten, buljong, timjan och enbär i en gryta. Låt det koka upp. Lägg i köttet och låt det koka under lock 1 timme.

Skölj purjolöken, skär den i bitar, lägg ner den i grytan, koka ytterligare 15 minuter. Rör ut mjölet i grädden, rör ner blandningen i grytan.

Smaksätt med vitlök. Låt grytan koka några minuter.


Tänk att jag och Timo har så mycket gemensamt..

Satt och läste en intervju med Timo Räisänen när jag väntade hos frisören igår, jag citerar..
"Matlagning ska tas på fullaste allvar, jag får ångest när såsen skär sig".

Han verkar ju vara en riktigt bra kille den där Timo..




Kanebo

Har precis testat alla provburkar jag fick från Kanebo, en 3-stegare med rengöring, ansiktsvatten och ansiktskräm. Det kändes väldig bra, och luktade dyrt. Det luktade som jag föreställer mig att lyxfruar luktar, typ Anna Anka.

I alla fall så läste jag på lite om serien på nätet..

"Kanebo Sensai Silk är det första hudvårdssortimentet med produkter mot hudåldrande som framtagits speciellt för unga kvinnor i stadsmiljöer med mycket hög stressfaktor. Kanebo Sensai Silk innehåller
silkesteknologin som Kanebo Cosmetics blivit berömd för och hjälper till att bevara hudens ungdomliga fasthet, som minskar avsevärt efter trettioårsåldern. Den mindskar även torrhet, tunna linjer och missfärgningar och skyddar huden mot övriga tecken på hudåldrande. Kanebo Sensai Silk är enkel att använda och otroligt effektiv; den förändrar din dagliga hudvårdsrutin - och för in dig på banan för livslång skönhet"

HALLÅ?!? det är ju mig dom pratar om.. hur ska jag kunna motstå?

Kvällsmys

Vi lyckades improvisera fram en extremt god wook här tidigare.. väldigt stark såklart, precis som vi vill ha den :). Jag vet på ett ungefär vad vi hade i så jag ska försöka dela med mig av receptet.

Jörgen var så snäll förut, när jag berättade hur mycket min nya primer kostade sa han "det är vad jag kommer bränna på taxi från Arlanda", så nu känns det mycket bättre ;)

Och här är håret också :)..


Jörgen och Millas Wook..
1 Flästfilé
1/2 påse wookgrönsaker (Findus thai)
1/2 påse glasnudlar
2 vitlöksklyftor
Torkad eller färsk chili (jag har en påse torkade chiliflingor från eldorado som jag använder till allt)

Såsen: Ingredienserna är på ett ungefär, det bästa är att smaka sig fram till en bra balans mellan salt, sött och surt.
1 msk thai soya
1 msk fisksås
1 msk oyster sause
1 lime
2 dl vatten

Stek strimlad fläskfilé i olja. Pressa i 2 vitlöksklyftor och rör runt några varv, lägg det sedan åt sidan på ett fat och stek grönsakerna. Blanda såsen i en skål  och koka nudlarna i någon minut. Lägg tillbaka fläskfilén tillsammans med grönsakerna och krydda med chili efter egen smak, häll sedan på såsen. Nudlarna kan blandas i eller serveras separat.

Nästa kasse från Linas!

Veckans meny v.13

 

A Snabb: Het chorizo och mild smakrik korv i paprikasås med pasta och majssallad
B Medel: Vårgrön broccolisoppa med ägg och kikärtskräm på knäckebröd
C Medel: Lammfärsgryta med aubergine, kikärter och fetaost
D Medel: Ugnsbakad lax med pressad potatis och dill- och rödlöksyoghurt
E Tuff: Bräserad fläskfilé med ugnsrostade rotfrukter och rosmarinsås

Några tusenlappar senare..

Nej, någon billig historia blev det då inte. Men blev jag fin då? jovars.. men 1600kr fin? Nja..

Det blev att köra den naturella looken, jag känner inte att jag vill behöva underhålla något avancerat den närmaste tiden. Men det är skönt att få fräscha toppar och jämn färg i håret. Mellan tiden jag hade hos tandis och den på salongen svepte jag en smoothie eftersom jag hade hunnit bli hungrig, sen när jag satt med färg i håret fick jag en latte. Så när det väl blev dags för den efterlängtade hårtvätten med hårbottenmassage hade jag hunnit bli akut kissnödig, jag vågade inte säga till så det blev en flopp. Hon var dessutom ganska dålig på det, tidigare har jag haft en annan tjej som är mycket bättre.

Sen skulle jag ju på jakt efter den där primern. Letade och letade inne på Kicks men hittade den inte, inte heller på Åhlens. Tillslut kom det fram en tjej och frågade om jag behövde hjälp. Övervägde några sekunder innan jag sa ja, det kan ju liksom bara sluta på ett sätt... fick med mig en dubbelt så dyr primer från Kanebo..

På Bodyshop följde jag i alla fall ursprungsplanen :). Sen hittade jag en sommarjacka på Lindex, hade 30% på ett valfritt plagg där!

Mina inköp plus en massa prover.. Vad jag spenderat totalt idag låter jag bli att forska närmare i :p


Håret visar jag sen :)

Camilladagen

Idag ska jag skämma bort mig själv ordentligt! Jag ska klippa mig och färga håret samt shoppa hudvård, något jag faktiskt tycker är ganska kul att köpa. Både min ansiktskräm och ögonkräm är slut. Sen ska jag kolla efter en primer som min kollega Malin tipsade om. Hon är alltid snygg, men en dag kom hon till jobbet och såg helt fantastisk ut.. det visade sig att hon hade fått ett prov på en primer från Loreal :).

Men, innan jag sätter fart med det roliga har jag en tid hos folktandvården.. Gaaah, hatar att gå dit. Jag har lust att göra som J, han förlitar sig på sin goda tandkvalitet och har inte varit där på 5 år, minst. Men det skulle jag aldrig kunna göra, jag har ångest över att jag skjutit upp cellprovet i 2 månader. Fast man ska ju gå från det att man fyller 23, och jag har ju inte gjort det än så det känns som jag har lite spelrum!

Svensk vinter när den är som bäst..

Hade glömt bort att Jörgen var ute och tog bilder när vi var uppe i Dalarna. Måste delas :)




Någon?

Är det någon som har 10 000 000 att skänka? Jag har nämligen hittat en Prästgård i Solna från 20-talet jag ska ha. Kände direkt att jag och huset klickade.. det får helt enkelt lösa sig!

Hur får jag tag på pengarna? Jag är villig att göra allt utom följande..

- Sälja min kropp
- Sälja Jörgens kropp
- Kriminella grejer

Kan inte någon bara ge mig pengarna för att jag är så snäll och trevlig? Jag hörde att Jay Leno började följa en vilt främmande tjej på twitter och gillade henne så mycket att han betalade för hennes bröllop. Det kanske vore något...
♥Mr Leno♥.. tejk a look åver here... Ajm a kind, lavli swedish girl with a good säns of humor!!!






HELG!!!

Äntligen..som jag har kämpat den här veckan förtjänar jag verkligen att vara långledig. Jörgen skulle försöka sluta om någon timme, han har bestämt att vi ska gosa ner oss så långt det bara går i soffan med en rolig film och äta chips. Precis vad jag behöver!

Nu när jag kom hem såg jag att vi fått deklarationen, båda kommer få tillbaka pengar :). Vi måste dock fylla i en massa specialgrejer eftersom vi bor i en oäkta förening. Jag har ingen aning om hur det där fungerar, börjar bli dags att läsa på kanske. Mamma... kom och hjälp :P

Tidig morgon..

Ovant eftersom jag haft sovmorgon hela veckan, men idag jobbar jag bara till 13! Jörgen skulle egentligen varit ledig idag men 1/3 av bemanningen är magsjuk.. trevligt, lite magsjuka är precis vad jag behöver just nu ;)

Både jag och J är jättetrötta så det är skönt att veckan snart är slut. Igår när vi kom hem kring 21 gick vi och lade oss direkt, kan inte minnas att jag låg vaken speciellt länge heller så jag har nog fått ganska många timmar sömn, det är ju skönt!

Jag ljög

Earth Hour är på Söndag :)...

(Efterkonstruktion)
Jag ljög inte alls, det är visst på Lördag. Sorry, förvirringen är total ;)

Earth Hour på Lördag

Kom på att det är Earth Hour på Lördag kl 20.30. Jag och J ska ha middagsbjudning då, men det är ju bara att släcka ner och umgås på det gamla hederliga viset. Tänkte att vi kanske kan göra en temagrej av det, käka klimatsmart och hitta på någon kul aktivitet som inte kräver el. Ska klura lite på den, det kan nog bli riktigt mysigt :)


Off to work

Jag har hostat hela natten men nu känns det faktiskt helt ok, tur att jag hade sovmorgon. Nu ska jag snart gå iväg till apoteket och köpa alvedon, sen till jobbet. Nu är det i alla fall bara 1,5 dag kvar innan helgen :).

Om J´s ovilja att köpa tamponger

Jörgen har aldrig köpt tamponger, aldrig. Han lyckas alltid slingra sig på ett eller annat sätt, det är tydligen alldeles för pinsamt. Jag har aldrig fattat varför, är han rädd att personalen ska börja spekulera? "hmm, undra om han köper dom där för eget bruk", eller kanske "usch, har hans tjej mens..fan vad äckligt". Jag fattar inte.. om han behövde snoppgrejer skulle jag hjälpa honom, vad nu en det skulle vara? :p. Killar kanske bara är så..? Pappa köper i alla fall tamponger om jag ber honom.. det kanske är en mognad som kommer med åren ;)

Idag var det meningen att J skulle fixa middag eftersom jag är sjuk, så jag ringde från jobbet och ställde frågan jag redan visste svaret på...
Jag: "Kan du köpa tamponger till mig?"
J: "Men, kan vi inte gå tillsammans då? Vi kommer ju att vara framme samtidigt, sen kan vi ta sällskap hem"..
Jag: "hmm, jaja vi gör väl det då".

På hemvägen kom jag äntligen till skott och frågade..
Jag: "Varför tycker du det är så pinigt att köpa tamponger?"
J: "Dom kanske tror att jag ska ha dom själv.."
Jag: "Varför skulle dom tro det?"
J: "Tänk om dom tror jag är transa.."
Jag: "Ja, du har rätt.. det kommer dom säkert tro.."

Jag var alltså inte ute och cyklade med mina teorier ;)

Dagens gröna kryss

Sedan igår låter jag som Fran Fine när jag skrattar. Det är ju alltid lite upplyftande..


Redan Tisdag?

Inatt har jag sovit bättre, alvedonknepet fungerade. Ibland är det ju så att man mest känner sig olustig i kroppen men inte direkt mår dåligt, alvedon fungerar ändå. Det är faktiskt mammas knep från början, tack mamma :)

Lite synd är det om mig idag, förkyld och PMS. Det är lätt att allt blir fel dagar som denna, man bestämmer sig liksom från början att det kommer bli en skitdag. Jag har tex bestämt mig för att skippa mascaran eftersom jag anser att jag har all rätt att se ful ut idag, dumt drag. Nu kommer Thomas anmärka på det så fort jag kliver innanför dörrarna på jobbet, han kommer att sucka högt och säga "passa er allihop, Camilla har en dålig dag" Jag kommer då få ett litet utbrott och diskret förklara att jag inte tål att se hans nylle mer på hela dagen.

NEJ.... jag vägrar!! Idag är det helig tisdag och då är det inte tillåtet att vara sur. Tur att jag målade naglarna igår, det väger kanske upp lite..





Apropå ny frilla...


Se upp för bitterfittan..

Mina lungor har pajat, det känns som att jag rökt 2 paket cigg under en och samma kväll. Jag kan bara andas ytligt, annars riskerar jag att hosta upp lunchen. Dom senaste två nätterna har varit ganska jobbiga, har vänt och vridit mig. Blir nog till att ta två alvedon innan sängdags ikväll!
 
Man märker på jobbet att det är sjuktider. Alla hostar, snorar eller har ont i halsen. Det måste vara det jäkla vädret, plus minus, sol, snö.. varför någon valt att bosätta sig i det här landet från första början är ju en gåta.
 
Såhär mysigt kommer Jörgen ha det om två veckor...
 
 
Såhär mysigt kommer jag ha det om två veckor...

Klipptid bokad

Jag har inte varit hos frisören sen i höstas så det är verkligen på tiden. Salongen jag ska till ligger i Solna, jag började gå dit när jag bodde där. Anledningen till att jag fortfarande går dit är att dom ger världens bästa hårbottenmassage under hårtvättningen, it's like heaven! Jag har övervägt att bara gå dit och tvätta håret ibland, men nu blir det både färgning och klippning också :)

Att färga utväxten själv hemma fungerar fint, men mellan varven behövs det lite mer en så för att hålla håret fräscht. Mitt hår växer dessutom väldigt snabbt och det har sina fördelar och nackdelar. Fördelen är att jag kan göra i princip vad som helst med det utan att det blir speciellt slitet, nackdelen är att jag får färga hela tiden. Och har jag inte klippt mig på ett tag får jag alltid någon slags "lilla huset på prärien frilla", vilket jag verkligen hatar. Det är just det som hänt nu.

Bye bye håret..

Busted...

Men.. vad tusan är det här? vad hände med dom där broccolimackorna Camilla??




Arbetarhelgen är avklarad

Kom precis innanför dörren, har suttit och sammanställt rapporter hela dagen så jag ser fortfarande siffror framför  mig :).

Nu blir det broccolimackor och soffmys. Jag har fortfarande ett inspelat avsnitt av Vampire diaries jag inte hunnit med, ska försöka förhandla mig till att få se det nu :)


En helt vanlig söndagsmorgon..

Imorse när jag satt och väntade på tunnelbanan fastnade blicken plötsligt på något tragiskt, på en liten urkarvad hylla i bergsväggen stod en tom vodkaflaska och en pappmugg.

Jag föreställer mig direkt en alkoholiserad äldre man, ensam och frusen med sin vodkaflaska och pappmugg på en bänk nere i tunnelbanestationen. Mannen sitter där ett tag, sjunger en trudilutt och åker någon station för att få lite milöombyte.
När sista droppen åkt ner drar han sig tillbaka..i bästa fall till en sunkig etta i hallonbergen, annars finns det en presenning som täcker utemöblerna vid kvarterskrogen Anki och Anders besökte igår.. Ursh, jag får ont i magen, stackars stackars man... fast ju mer jag tänker på det desto mer ologiskt blir det att flaskan tillhör mannen...
Det mest troliga är nog att den skyldiga är en 30årig medelmåtta som spenderat kvällen på hemmafest hos några bekanta. Innan han gick hemifrån bakåtkammade han håret med en massa gojs och tog på sig en nyinköpt finskjorta i någon festlig kulör. 
I sin "mansbag" har han vodkaflaska han köpt tidigare på dagen, samt en vinare till värdparet. På festen försöker han sedan imponera på snyggingen Petra genom att skryta om sina drinkkunskaper, screwrdivers, vodka-redbulls.. Han var ju trots allt bartender på Kos sommaren 2001.
När han tillslut hittar Petra hånglandes med snyggcarlos ute på balkongen känner han att det är dags att börja tänka på refrängen. Dystert packar han ner vad som är kvar av vodkaflaskan och hittar även en pappmugg, lite färdkost tänker han och tackar för sig.
När han kommer fram till sin slutstation ställer han den tomma flaskan och muggen på den lilla hyllan. Han tycker att SL´s personal gott och väl kan ta hand om det, han betalar ju trots allt dyra slantar för SL-kortet varje månad


Hetsig morgon, för J.

När Jörgens väckarklocka ringde kl 7 tänkte jag "jag väntar tills min ringer om en stund", det tänkte visst han också. Min ringde aldrig, jag vaknade vid 8 och väckte stackars J som fick slänga sig ur sängen och rusa till pendeltåget. Vem som helst hade varit asgrinig i en sån här situation, men inte J.. han sprang iväg som en liten sol, hehe :)

Jag har däremot gott om tid, kaffet puttrar :)

Finbesök

Annika och Anders har varit här och hälsat på, Jörgen hade redan varit och mött dom när jag kom hem så jag fick ett stort och varmt välkomnande. Sen fick stackarna stå och titta på när jag och J kämpade med maten i 2 timmar, vi hade ingen aning om vad vi hade gett oss in på... Har ni hört hur det låter när man styckar en hel kyckling? Vidrigt ljud, stackars Anki blev tvungen att diskret lämna rummet när J gick loss med kniven.

Eftersom vi jobbar imorgon blev det ingen utgång för oss. Anki och Anders skulle vidare på en fest här i närheten, av någon anledning hade dom dock svängt förbi den lokala puben här intill huset. Fick precis ett sms från Anki, "Vilka original det är här på puben". Jo jag tackar jag, du är i Sundbyberg nu vännen.. A-lagarnas urby!

Nä, det blir till att bjuda hit Anki och Anders igen inom kort känner jag :)

Söta va?







Doro Wot - Etiopisk kycklinggryta

Blev dagens middag.. sista rätten ur veckans kasse från Linas. Den var god, jag kan inte komma ihåg att jag ätit afrikans mat tidigare. Fast vi hade velat ha den lite kryddigare, sen kändes det som det inte riktigt var värt mödan, det tog väldigt långt tid att laga.

Men för att summera veckan så tyckte jag majssoppan var godast, Jörgen gillade Karljohanraviolin vi år igår bäst!






Rivstart

Från att ha haft en riktig softarmorgon hemma urartade hela förmiddagen. Började med att jag kom till tunnelbanan och upptäckte att jag glömt min underbart goda matlåda, hade inte tid att springa och hämta den heller.
 
Hinner inte mer än att sätta mig vid mina skärmar på jobbet innan det blir rena kaoset. Det är oftast ganska lugnt här på helgerna, men när det väl blir kaos finns det inte slika många trådar att dra i som på vardagarna. Så när jag gjort allt jag kan är det liksom bara att rida ut stormen och sitta och glo på eländet, lite frustrerande. Nu börjar det dock ordna upp sig :)
 
Jag har bestämt att jag åker hem på lunchen, klumpar jag ihop min lunch med min ena rast har jag 1 timme på mig. Jag brukar göra så på helgerna om jag har någon som kan täcka upp för mig. Det är nästan bäst att jag gör så, är jag kvar här i huset kan jag inte slita mig, blir oftast så att jag tar rast på platsen och jobbar lite samtidigt.. som nu :)
 
Välförtjänt mellanmål..


God morgon lördag

Snart bär det av till jobbet för mig. Har precis sett ett gammalt finalavsnitt av Biggest Loser, även fast jag inte sett dom tidigare avsnitten är det så otroligt rörande. Många av de tävlande är till och med i bättre form en programledaren, hehe :).

Min kusin Annika åkte till Sthlm den här helgen också och kommer att titta förbi ikväll, hon är bjuden till en fest i närheten så det passade perfekt. Jag och J kommer nog vara ganska slitna efter jobbet och inte orka hitta på så mycket! Men det är alltid kul att träffa Ankis!

Nämen..

Vad är det för liten nattuggla som sitter och bloggar..?



Det blev ingen film, Jörgen började fota och jag fastnade vid datorn :)

Karljohanravioli med champinjon- och ädelostsås

"Oh my god".. var Jörgens kommentar, hade vi inte sansat oss hade det inte blivit någon matlåda. Snabbt, gott och enkelt.





Nu väntar Jörgen på att jag ska komma till soffan så vi kan kolla på Butterfly effect 2, han säger att vi har sett den tidigare i dålig kvalitet och otextad. Men jag har inget minne av det alls.. vet att jag tycker 1an är väldigt bra.

Bloglovin'

Ni håller väl koll på min blogg via bloglovin? ;)


En kommentar jag fick idag..

Anonym om Fortsättningen..:

"Intressant med sömnstörningar, gick faktiskt ett program om det igår på fyran. Det handlade iof om barn. Jätte intressant, ett barn hade sk sömnskräck och började gråta så fort hon hamnade i djupsömn, hon var helt okontaktbat men tårarna sprutade... Mycket udda fenomen. En annan unge led av "headbanger syndromet" den ungen slog sitt huvud i kudden som en galning när han sov, utan att själv förstå det. Men det var mest obehagligt för han fick ont av den men kunde
sluta eftersom det var omedvetet. Mycket intressant!"

Mitt svar:
Hej, kul att du nämner sömnskräck. I min släkt är det nämligen mer regel en undantag att barnen lider av nattskräck, vet inte om det är samma sak? Det händer inte varje natt men med jämna mellanrum. Det som händer är i alla fall precis som du beskriver. Jag trodde inte ens att det var speciellt ovanligt eftersom det i mina ögon alltid varit ganska  "normalt". Jag är tack och lov en av dom som inte varit drabbade, har däremot bevittnat en hel del incidenter och det är väldigt obehagligt. Ska höra med vederbörande om jag har tillåtelse att berätta mera om det :)




J och hans humor

Jag: Jag hittar inte min tandborste, har du sett den?
Jörgen: Ja, igår när du var så sur drog jag den i röven och lade tillbaka den på hyllan, sen här du blev snäll igen ångrade jag mig och slängde den..
Jag: Stördo..
Jörgen: Inte vet jag, håll reda på dina grejer..
Jag: Morr


Pirog super size och yvig morotssallad & dillvinägrette

Gårdagens middag. Både jag och Jörgen tyckte att den var god, att blanda riven kålrot med köttfärsen fungerade förvånansvärt bra. Fast vi är övrerens om att man egentligen inte ska "förnyttiga" onyttig mat, så om vi ska göra om den kommer vi nog strö lite ost över :).

Systemkameran var urladdad så det fick bli en tråkig bild den här gången


Harmoni

Jag pluggade hela dagen igår.. min enda lediga dag på hela veckan. När det fortfarande kändes som att jag låg efter på kvällen tänkte jag, varför gör jag det här när jag varken Vill eller Måste? För att jag Borde! ... Så fan heller, jag Borde ingenting. Eller jo, jag Borde följa min magkänsla som jag alltid gjort.

Så nu är handuken inkastad, och mitt liv är åter precis som jag vill ha det :)


Paniken har infunnit sig..

Klockan är redan 19.00, jag har inlämningsuppgift på söndag, jag jobbar hela helgen plus kväll imorgon. Uppskattningsvis har jag 7 timmar effektiv tid kvar att ta igen. Vampire Diaries lockar, hur ska det gå??? Återkommer senare, om jag inte fått en hjärtinfarkt.

Ledig dag

Bestämde redan igår när jag gick och lade mig att jag skulle ta en stärkande sovmorgon. Jag behöver verkligen plugga hela dagen så det är viktigt att jag är pigg, annars somnar jag bara :). Har precis ätit en stärkande frukost och ska snart sätta fart.



Jörgen var på after work igår med Stina, Micke och Andreas och firade St Patricks day. Han ringde runt lunch igår och frågade om jag ville följa med.. min hjärna började såklart arbeta på högvarv inför detta spontana förslag "Men.. hur gör vi med middagen? då måste jag ju frysa köttfärsen... jag har tvätt tid, du har inte diskat.. Jag måste plugga.. PANIK.. OAAA". Så jag avböjde.
Han kom hem runt kl 00.30 och ställde sig och diskade, vågade väl inte annat, haha :P. Nu har han precis satt i sig denna näringsrika, korrekt sammansatta frukost..




Hoppsan :p

Var precis nere och skulle hämta tvätten och hör då att snorvalpen dragit igång en sporttittarkväll med polarna. Sen när jag kommer upp till mitt våningsplan hör jag hur granndamerna sammanordnat ett PRO-möte i trapphuset för att beklaga sig över situationen. Det verkar som jag kan stänga av Kalle Moraeus och luta mig tillbaka..

När tanten tittar fram..

Sen vi flyttade in i vår bostadsrätt har jag tänkt att det inte är speciellt lyhört här i huset, vi hör aldrig ett ljud från våra grannar. Sen för ett par veckor sedan bestämde sig Ahfsinnejhad i lägenheten under att hyra ut i andra hand till en tonårskille..

Det började den helgen jag var hemma själv på lördagen och J var ute. Jag satt och försökte plugga i takten till hård bas i golvet, när dom var ute på balkongen och rökte kunde jag höra deras konversationer genom väggarna. Lagom tills jag skulle gå och lägga mig hade festen kommit igång på allvar, jag kunde tydligt höra var som troligtvis vad någon slags supartävlig, 10 barnrumpor som skriker "KÖR KÖR KÖR KÖR KÖR" i mun på varandra gång efter gång. Och ja, jag är medveten om att jag bara är typ 4 år äldre.

Sedan dess har han haft fest i snitt 3 gånger i veckan, senast igår. Man kan höra de mest bisarra ljud från den lägenheten som är omöjliga att identifiera. Jag mötte honom nyss på väg ner till tvättstugan. "Tja" sa han och liksom knyckte till med huvudet, så som tuffa killar gör. När jag var på väg upp igen kunde jag höra Beyoncé Halo eka i hela trapphuset. Kom på mig själv med att stå och glo på dörren och bara skaka på huvudet, i äkta pensionärsanda. När jag kom upp i lägenheten bestämde jag mig för att kontra genom att spela Kalle Moraeus & Orsa spelmän - Underbart från melodifestivalen, på repeat.. "Tvivlar du, undrar du, älskar duuuuUUU" .. Ha, där fick han så han teg.






Fortsättningen..

Kunde inte låta bli att rota vidare efter mer information om exploding head syndrome, kom in på lite intressanta sidospår. Sånt här sitter jag alltså och läser när jag ska göra ett prov imorgon, snacka om att prioritera..

Hypnagogi: Ett tillstånd mellan vakenhet och sömn. Illusioner visuellt och/eller audiovisuellt, ibland även som dofter eller känningar.
Några tecken på att man är i det hypnagogiska stadiet kan vara:

- En känsla av att man faller
- Rädsla
- Känslan av någon sorts närvaro
- Vibrationer
- En känsla av att man svävar
- Ologiska rörelser (ibland känslan av att "glida" av sängen, eller till och med glida uppför väggen)
- En tryckande känsla (oftast på ryggen och i bröstet)
- Örontjut

Detta knyter an till så kallade Hypnic Jerks, när man i samband med att man somnar in vaknar upp med ett ryck. Det händer mig hela tiden, sägs bero bland annat på överlevnadsinstinkten.

I min värld är allt detta vetenskapliga bortförklaringar för andliga upplevelser. Läste i ett forum om en kille som åt någon form av antidepressiva för sina hallucinationer, han brukade nämligen vakna och se en tant stå bredvid sängen .... Öhm ok? Tänk att man väljer att tro att man är knäpp hellre en att tro på något mer en bara trångsynta människor som lever och dör på jorden?!


Exploding head syndrome

För ca ett halvår sedan berättade min vän M att hon hittat en tråd på Flashback om ”exploding head syndrome”. Det betyder att man hör en hög smäll, eller att det knäpper till högt efter att man precis somnat in, det förekommer dock i vaket tillstånd också. M hade haft dessa upplevelser hela sitt liv men inte vetat att det fanns ett ord för det, så det blev lite av en aha-upplevelse. Igår hände det mig, jag hade nog precis somnat för när smällen kom kändes det som att jag var vaken. Det är svårt att förklara exakt hur det lät, men ungefär som om man tar två böcker och smäller ihop dom med stor kraft, fast ändå lite mer skrovligt. Jag frågade Jörgen om han hade hört det, men det hade han såklart inte.

Såhär säger Wiki: Exploding head syndrome är ett tillstånd där den utsatta individen upplever ett starkt och skarpt ljud som från inuti huvudet. Ljudet beskrivs bland annat som en explosion, vågor mot en klippvägg, starka oljud, ett tvärt skrik, ringande ljud eller en elektrisk sprakande överladdning. Attacken ackompanjeras ofta av att man kan se starka färger, blixtrar och mönster eller få svårigheter att andas.

Ingen har kunnat bevisa vad detta faktiskt beror på. En teori är att det beror på stress och utmattning, en annan är att man får ett slags litet ” Seizure” .. typ krampanfall, en tredje är att det beror på en plötslig rörelse i innerörat. Sen finns det en lite mer flummig teori att det har med UFO-upplevelser att göra. Läskigt, men oavsett vad det beror på verkar det rätt vanligt. I ett forum läste jag om en person som varit med om det i bilen, tappat kontrollen och blivit påkörd i baken.. det låter ju inte så kul.

Jag skulle gärna vilja veta exakt vad detta beror på, konstigt att dom inte lyckats fastställa det.


Bedtime

Jag har varit riktigt duktig nu på eftermiddagen. Efter att jag ätit bestämde jag mig för att plugga, trots att det är min heliga dag. I samma veva ringde J från jobbet och frågade vad jag gjorde, "ska precis sätta mig ner och plugga lite", "Gör så gumman, du är så duktig. Och tänk inte på städningen, disken eller något annat.. jag fixar allt". Huh?!?! Vad är det frågan om? Vad är haken? Sover jag redan?

Majssoppa strösslad med persilja, tomat och bacon

Jäklarns vad gott det här var, helt klart en ny favorit.. 4/5 i betyg, hade det inte varit för min höga ribba efter helgen hade det blivit 5/5.

Söta majsen tillsammans med rotsellerin och sambal oelek, smask smask. I receptet stod det att man kunde krydda med sambal efter smak, jag är ganska säker på att jag tog mer en vad som var tanken. Ska det vara starkt så ska det. Tillbehören passade också väldig bra, till och med brödet (kavling). Jag är inte så noga i bröd annars.


Tisdag, min heliga dag

Jag insåg idag att det faktiskt är så, jag älskar tisdagar mer en helg. Jag tror det är för att tisdagar är spikade mysdagar för mig och Jörgen, jag vet exakt hur dagen kommer se ut, inga överraskningar. På helgerna däremot finns det risk att J vill hitta på något spontant, typ att vi ska dra in till stan och jag får 15 min på mig att göra mig klar.. det är jobbigt. Samtidigt är det ju tur att han är så, jag behöver verkligen göra spontana saker ibland för att inte bli helt orubblig i mitt strukturbehov.
 
Men som jag njuter av mina tisdagar.. Först jobbar vi, J jobbar alltid kväll, jag jobbar kväll 3 av 4 tisdagar per månad. När jag kommer hem kl 20.45 ställer jag in den inspelningsbara boxen på housewives, sen börjar jag med maten. J kommer oftast hem runt 21.10, då gör vi i ordning varsin tallrik mat och sätter oss framför TV´n och äter. Ibland har jag eller J också köpt med något gott hem vi kan äta efteråt medan vi kollar på Christine och numera Cougar Town.
 
När tisdagen kommer känner jag en bubblande lycka inombords, något i stil med "dagen före semestern light". Spänning är överskattat...

Kom att tänka på den här boken, en otroligt fin berättelse. Har ni inte läst den så gör det!

Vem jobbar i ett växthus?


Mina Orkidéer v.s Jörgens Orkidé. "Någon" favoriserar uppenbarligen sin egen..

Mina


Jörgens



Hemlagade sesamfiskpinnar med kall dill- och citronsås

Ja, det gick väl ner.. Fast ärligt talat smakade det som något direkt från skolmatsalen. Jag är dock ganska säker på att det var mitt eget fel, det körde ihop sig lite.

Först och främst skulle Jörgen göra pommes istället för att äta potatis, fine tänkte jag. För det andra kunde jag inte hitta min älskade potatispickare, sen hittade jag inte rivjärnet till morötterna heller. Råkade överkoka potatisarna lite och glömde att vända fiskpinnarna i ugnen efter halvtid. Under tiden detta pågick passade Jörgen på att släppa ut värmen ur ugnen när han vände sina pommes, så fiskpinnarna vart blekfisar.

Oavsett kommer detta inte bli någon återkommande rätt :). Har som ni ser försökt gömma den fula fiskpinnen..



Minnen

Passade på att lägga över bilderna från helgen på datorn. När vi var hemma hos mormor och morfar kollade vi på gamla fotografier, något det finns gott om där. Jag har sätt alla bilder 1000 gånger, men det är lika kul varje gång. Det är något med gamla fotografier som är så vackert, så svårt att återskapa samma känsla. Jag fick ett jättefint fotografi på mormor och mamma från början på 60-talet som jag ska rama in. Rena konstverket, trots att det egentligen en helt alldaglig bild där dom sitter i en kökssoffa och mormor dricker te. Mormor är en så otroligt vacker kvinna, och mamma är nog faktiskt den sötaste unge jag sett.

Jag försökte ta lite bilder på fotografier, det blir ju aldrig riktigt bra. Men det är ändå kul att ha...

En liten mamma, och som sagt världens sötaste



Det här är det finaste album jag någonsin skådat. Det är alldeles nött, och på första sidan står det Rune 17 år, Rune är morfar. Jag älskar att kolla i det här albumet och föreställa mig hur det var när morfar var 17 år och träffade mormor. Det känns så fint att dom varit tillsammans så länge!


I en annan del av Sverige..

I helgen när vi var i Mora berättade Jörgen att vår vän Thomas ringt honom mitt i natten, men han hade varit för trött för att svara. Thomas visste att vi var i Mora så Jörgen undrade såklart vad han hade velat. När jag kom till jobbet idag visade det sig att Thomas själv hade fått uppleva Mora, fast utanför en krog i Stockholms innerstad..
 
Thomas: "Vilken hemsk dialekt, vart kommer du från?"
Tjejen: "Mora.." (skamset)
Thomas: "Där ser man. I Mora känner alla alla.."
Tjejen: "Nää, så är det inte.."
Thomas: "Jo så är det, om jag nämner ett namn på någon från Mora nu så kommer du veta precis vem det är"
Tjejen: "Det tror jag inte"
Thomas: "S****s"  (Jörgens efternamn)
Tjejen: "Jaa.. Jörgen :)"
Thomas: "Du ser, alla känner alla"
Tjejen: "ok"

Idag kommer en ny matkasse

Veckans meny v.11

 

A Medel: Hemlagade sesampanerade fiskpinnar med kokt potatis och kall dill- och citronsås
B Medel: Pirog super size och morotssallad med dillvinägrette
C Medel: Majas mixade majsoppa strösslad med persilja, tomat och knaprig bacon och kavring
D Tuff: Doro Wat – Etiopisk kycklinggryta med ris och haricots verts
E Snabb: Färsk fylld pasta med Karljohansvamp, ädelostsås, frästa champinjoner och gröna bönor

Utslagen..

Märks att man blir helt däckad av luftombytet. Jag och Jörgen har precis sätt Luftslottet som sprängdes.. Jag har försökt läsa den boken 3 gånger, men jag har haft svårt att fastna i den, sen har det bara runnit ut i sanden. De andra två böckerna gick bra. Filmerna är ok, även fast jag inte gillar Mikael Nyqvist. Den personen som räddade hela den här filmen var doktor Anders Jonasson, Lisbeths läkare.. en riktigt go prick tyckte både jag och J. Men när det var 30 minuter kvar ville vi bara gå och lägga oss ändå.

Min syster Madde har startat en superhärlig blogg. Den är fortfarande hemlig men jag ska övertala henne att "komma ut" ;) Jag blev så impad över hur snygg sidan var, så nu har hon lovat att fixa till min blogg med. Underbara fina!!

Svisch.. så var man hemma

men nej, så kändes det inte. Resan var lååång. Förmiddagen däremot svischade förbi i alldeles för snabb takt. Först såg vi klart en film (new moon) jag har försökt se i flera dagar, men det har varit så intensivt att det inte funnits så många stunder. Men nu har jag i alla fall sätt den och gillar den skarpt!

Sen gick jag över till min kära faster Åsa och hennes underbara barn, glömde ta med mig kameran då också.. attans. Vi satt och snackade renoveringar och annat smått och gott i ett par timmar. Hade det inte varit för tidspressen hade jag kunnat stanna hur länge som helst, Åsa och hennes Magnus är alltid lika kul att snacka med!

När jag kom tillbaka från faster hade mamma gjort isterband och stuvad potatis med rödbetor och kapris, en annan solklar favorit. Jag kan inte behärska mig när det bjuds på så mycket god mat, min mage är i shock :)

Tiden flyger iväg

Redan Söndag, tiden går fort när man har roligt. Igår vad jag, Madde och mamma hos svärmor och kollade på melodifestivalen. Kanontrevligt var det, vi tog med oss cupcakes så Jörgen var extra glad :). Trist nog glömde jag att ta med kameran så det blev inga kort tagna.

Alla var i alla fall nöjda med att Anna vann, fast det hade gått lika bra med Salem. Jag tror att Salem hade lyckats lite bättre i eurovision. Såg ni förresten när Christine intervjuade nissarna som skrev Annas låt? Dom måste ha något slags socialt handikapp. För det första såg dom inte alls glada ut över att ha vunnit, sen när Christine frågade hur dom trodde att det skulle gå i eurovision svarade den ena "hur ska jag kunna veta det?" ... vilken muntergök.
Grattis Anna!

Mormor och Morfar, del 2

Vi hade väldig kul hemma hos mormor och morfar. Madde hittade en lustig mössa som jag tvingade alla posera med ...

Mormor
Morfar                                  Mamma                               Madde
Jag                                       Bolo                                      Billy

Matgurun mormor

Idag har vi haft glädjen att bli bjudna på lunch hos mormor och morfar. Det är lätt att se vart mitt matlagningsintresse kommer ifrån, alla kvinnor i familjen är fenomenala i köket. Och mormor är något alldeles extra, hon kan få den simplaste sallad att smaka gudomligt.

Idag bjöds det på den Grekiska rätten Giovesi, en av mina absoluta favoriträtter. Mormor lagar mycket Grekisk mat, hon och morfar har besökt Rhodos säkert 40 gånger inom loppet av 30 år. Dom har hunnit skaffa sig massor med lokala vänner, så det är kanske inte så konstigt att mormor lärt sig laga mat som en äkta Grekisk matmamma.
Här försöker jag illustrera hur man ser ut när man är inne på den 3é portionen

Cupcakes

Madde ville att vi skulle baka cupcakes nu på eftermiddagen, och som ni vet är ju jag en cupcake expert (not). Förra gången jag bakade flöt ju alla ut över hela formen, men goda blev dom. Man lär sig ju oftast av sina misstag, så what the heck.

Det hela började bra, vi var väldigt noga med att ha exakt rätt mängd av alla ingredienser och att inte ha för mycket i alla formar. När vi sen satte in dom i ugnen skulle mamma ställa timern och frågade vad hon skulle ställa in, jag sneglade till på receptet och såg 20 min. När dom varit inne tiden ut tyckte jag att dom såg misstänksamt mörka ut, kollade receptet igen och tadaaaa.. dom skulle varit inne 10 minuter, 20 minuter var den totala tillagningstiden. Det var bara att börja om från början, så här bra blev det tillslut ..
......................................................................................................................................
Maddes Willy Wonka cupcakes

Vårpromenad

Det är helt underbart väder här, solen gassar och det är ett par plusgrader, helt perfekt med andra ord :). Jag ska försöka hinna ut på så många promenader som möjligt medan jag är här. Hundarna var också glada, dom hittade alla möjliga sorters bajs att smaska på, mmm.



Gårdagskvällen

Nu är jag då alltså hemma hos mamma och pappa i Mora. Svärmor Åsa kom och hämtade oss på tåget tillsammans med Birk (hunden). Han hade blivit lite tjock, Åsa förklarade att han lever goda livet nu som pensionär. Sen skjutsade hon hem mig till mina päron, det är alltid lika härligt att komma hem och mötas i dörren av två helt överlyckliga vovvar, Billy och Bolo :)
Mammsen hade gjort toast med marinerad mozzarella till kvällssnack. Hur mumsigt som helst!
Världens bästa syskon, Madde och Micke!
Nu har vi precis ätit frukost och pappa har åkt till jobbet. En extra bra grej med att vara här är att alla är lika morgonpigga som mig. Det är redan full fart här och snart ska vi gå ut på morgonprommis med hundarna!

På tåget

NUJJJJJAQDGJKKLKJHB

Snart bjär ä åv a Mooooora

Hoppas det blev någorlunda rätt där i rubriken, vill ju inte vanhedra dalmålet.

Förmiddagen på jobbet bara sprang iväg, jag hade ovanligt mycket att stå i. Älskar sådana dagar :). Nu har jag packat det sista, diskat och vattnat blommorna, ska snart ringa J och höra vilket tåg han tar så hoppar jag på det i Sumpan.

Innan vi visste att vi skulle åka idag bestämde jag med Anki (kusin) att vi skulle ses ikväll. Hon bor i Mora men kommer att vara i sthlm över helgen, så det var lite oturligt eftersom jag inte åker till Mora så ofta. Men det löste sig ändå, Anki kommer till centralen 16.20 och vårt tåg går 17.45, så vi hinner äta på Olearys tillsammans :). Jag måste plugga på tåget dock så det blir ingen bira för mig. Jag hoppas att J inte blir allt för glad och pratsjuk, jag behöver verkligen få massor gjort eftersom jag inte öppnat boken sedan första uppgiften.

Och såhär ser det ut för er som inte varit där.. jag får lite av en klaustrofobisk känsla när jag kollar på den måste jag erkänna.




Kortisdag

Idag kompar jag från kl 13.00 eftersom jag jobbade helgen, så skönt! Tåget till Mora går kl 17.45 så jag hinner hem och fixa lite innan jag åker in till centralen. Det är skönt att ha lägenheten i ordning när man kommer hem igen!

Vi längtar jättemycket efter familjerna så det ska bli så skönt att komma hem/bort :)

ÄNTLIGEN HEMMA

Sista gången jag går i affärer efter kläder, hädanefter blir det nätshopping. Jag lyckades hitta några grejer, men det var inte värt varken tiden eller mödan. Den enda anledningen till att jag inte alltid nätshoppar är att det kan vara svårt med passformen, men jag har en någorlunda bra koll på vad som brukar fungera.

Jag hade gjort upp några enkla regler jag skulle följa till punkt och pricka, vilket jag gjorde. Jag åt ordentligt innan, drack vatten och gick på toaletten (J tycker att jag beter mig som ett barn när vi går på stan, han har rätt). Sen bestämde jag mig för att bara leta basplagg, allt annat fick bli en bonus.

Randig topp, blommig sjal, svart tröja, jeansleggings, gullig nesessär att ha hårsnoddar och hårspännen i eftersom dom alltid kommer bort. Allt får stanna!


Tips från coachen (Malin)

Det har ju blivit förbjudet att pryda sin plats med bilder på halvnakna män här på jobbet, som jag skrev igår blev ju Thomas tvungen att släppa taget om sin idol Dolph Lundgren.

Malin var lite mer  kreativ och valde istället att klä på sin kära Zlatan..




God morgon

Snart bär det av till jobbet. Egentligen skulle jag på bio (Alice i underlandet) ikväll, men det blev inställt så nu har jag bestämt mig för att åka till Solna galleria och shoppa istället. Ytterst nödvändligt men inte alls vad jag har lust med egentligen, men det har jag ju aldrig så :)

Vad Thomas har lärt sig idag...

Hur mycket man än avgudar Dolph Lundgren är han inte lämplig att ha som bakgrundsbild på jobbdatorn, då löper man risk att bli avskedad.

"... en sak till, du måste byta bakgrundsbild". Det var orden som krossade en ung mans dröm, drömmen att bli en ny Dolph Lundgren...


Myskväll spikad

På lunchen idag var jag bort till Ica och köpte baguetter, philadelphiaost och parmaskinka. Det är ju egentligen min och Jörgens traditionsenliga middag när vi jobbar Lördag, men förra veckan hade vi ju Linas matkasse så det blev inte av då. Och ikväll är ska vi ju kolla på Housewives och mysa så det passade perfekt att ta det idag istället.

Blev lite besviken att dom slutat visa min andra favoritserie Christine (den med tjejen från Seinfeld), jag har inte hör så många andra som gillade den i och för sig. Jag kände bara att jag på något sätt kunde identifiera mig med vissa av Christines säregna drag, (patetiska men roliga på samma gång). Nu visas den nya serie Cougar Town med Courtney Cox istället, också riktigt bra. Min kusin Anki är väldigt lik Cox, om 20 år kommer hon troligtvis vara en exakt kopia… inte fy skam det inte! Jag ska leta upp faktiska bildbevis när jag har tid.

 

Och ja, jag tycker TV är livet. Min blogg, jag bestämmer.. morr


Ett barn av vår tid

Fan, jag lyckades glömma BÅDA mina mobiler hemma. Hatar att inte ha mobil, känner mig som Maria Montazami utan sitt läppstift ”naken, exposed, rädd”. Jag vill vara tillgänglig 24/7, tanken på att Jörgen eller Mamma försöker få tag på mig i något viktigt ärende utan resultat är frustrerande (J och mamma är typ dom enda som ringer mig). På väg till jobbet vill jag kunna plocka upp mobilen och planlöst trycka på alla knapparna för att fördriva tiden.

När jag är på jobbet har jag som tur är en 3é mobil som cirkulerar mellan mig och mina kollegor. När man jobbar åt en mobiloperatör är det fullt normalt att springa runt med tre mobiler, bara så ni vet.


Hej Tisdag :)

Hur underbart är det inte att vakna upp på morgonen och märka att solen bara gassar in? Hur underbart som helst! Jag har pysslat runt här hemma sedan 8 och lyssnat på musik med balkongdörren öppen i äkta våranda. Jobbar sent pass idag så jag ville få lite gjort innan jobbet.

När jag skulle klä på mig imorse märkte jag verkligen att det är dags för att uppdatera garderoben, allt kändes gammalt och trist. Gnällde lite till Jörgen så det slutade med att han bestämde dagens outfit :P. Han tycker alltid att jag är finast i jeans och enfärgad enkel topp, no fuss.




Busy

Sen jag kom hem från jobbet för 1 timme sedan har jag hunnit stoppa in två maskiner tvätt, diskat och ätit middag. Det fick bli rester av köttfärslimpan, tredje dagen i rad. Så länge det är god mat kan jag äta det flera dagar, ibland gör jag storkok som räcker i en hel vecka :)

Ska snart lägga mig och göra lite avslappningsövningar, något jag varmt rekommenderar. Det ger lite extra fokus och balans.


foto:eoinfinnyoga.com

Internationella kvinnodagen

Har funnits i 100 år idag, det är ju fint och bra. Betyder det att man får fika?

Jag satt och funderade lite på vad kvinnodagen betyder för mig personligen.. den känns ärligt talat inte speciellt aktuell alls. Och orsaken till det är ju att jag nu skördar frukten av en lång kamp mot jämställdhet, en kamp som fortfarande pågår runt omkring min passivitet. Googlade och hittade den här bilden.. den motsvarar naturligtvis inte mina åsikter på något sätt, jag tyckte bara att det var intressant att någon lagt upp den som en symbol för internationella kvinnodagen..






Vasaloppet

När man kommer från Mora förväntar sig folk att man ska vara sjukt intresserad av skidåkning och kunna allt om Vasaloppet. Sanningen är att ingen kan vara mindre intresserad än jag, jag tog reda på vem som vann enbart för att jag kände att det var min plikt som dalkulla.

Vad jag vet om Vasaloppet:

- Det är långt
- Många människor åker, till och med Japaner
- Det serveras blåbärssoppa (här har jag inga invändningar..älskar blåbärssoppa)
- Vissa kommer i mål, andra inte ..vissa dör, tror att det är 2-3 per år?
- Den vanliga 5 minuters färden genom centrala Mora med bil tar 2 timmar
- Folk fryser i öltält och tycker att det är årets höjdpunkt
- Mora vore ingenting utan Vasaloppet.. sägs det

Jag var ganska säker på att jag och J var i enad front när det kommer till vår åsikt om Vasaloppet, det trodde J också.. Men så var inte fallet, kan inte fatta att vi aldrig pratat om detta tidigare.
J går så långt som att hävda att det är Vasaloppets förtjänst att vi är ihop, hans långsökta förklaring går ut på att hans mamma aldrig skulle ha flyttat från Östersund till Mora om det inte vore för Vasaloppet... "Varför skulle hon inte det?", "Hon skulle ju inte ens hitta dit, Mora skulle ju inte ens finnas på kartan".. I see.


Det är ju festligt färgglatt åtminstone, alltid något!

Gråt män, gråt

Läste precis en artikel på Aftonbladet som handlade om att män inte gråter för att det anses vara ”kvinnligt”, man ska inte visa sig svag osv. Vansinnigt.. vi är skapta att kunna gråta av en anledning, oavsett om vi föds till man eller kvinna.

Gråta är ju något av det skönaste som finns, jag blir lycklig av det och skulle aldrig hålla tillbaka. Vare sig jag är hemma eller på jobbet.. jag skulle kunna gå drottninggatan upp och ner stortjutandes om det var det som behövdes. Att inte gråta är som att aldrig ta ut soporna..

Jag anser att man inte tar ansvar för sin egen hälsa om man inte tillåter sig själv gråta. Det intressanta är att 80% av alla som begår självmord är män (enligt Aftonbladet).

Så gråt män, gråt …


Min namnsdag

brukar jag aldrig fira, men det kanske kan vara en ursäkt för att få äta snask? 

Fick precis ett sms av Anki (kusin) att hon kommer till Stockholm nästa helg, och igår bestämde jag och J att vi skulle åka till Mora då.. typiskt :(
Men jag kommer att åka hem igen när J är i Thailand, så vi får ses snart ändå!

Ikväll bjuder J på ljusterapi

Jörgen har aldrig tråkigt, den saken är klar. Det är som att hans hjärna arbetar på en annan frekvens en på oss vanliga döda, ibland blir jag så nyfiken att jag måste knacka honom i pannan och fråga vad som försiggår där inne?! Hans nygamla projekt är att leka med en ficklampa och ta bilder med lång slutartid, det blir en slags ljusbilder då. Tidigare har han bara haft 36 sekunder på sig att göra varje bild, eftersom kameran inte klarade mer. Men går trillade det ner en ny mackapär i brevlådan som gör att han kan ta hur långa bilder som helst, fiffigt J.

Som sagt, han är gränslöst kreativ. Jag hoppas att alla våra barn ärver den egenskapen, det är verkligen en gåva. Fast tänk er den kreativiteten, mitt dagdrömmande och kanske (min) mammas vilda fantasi i en och samma människa.. hejsan svejsan, den ungen blir inte lätt att tämja. Jäklars ja, det blir spännande.



Eftersom J rör sig hela tiden blir han osynlig på bilderna




Nu snackar vi..

Dagens middag var gudomlig i jämförelse med gårdagens. Nu har vi lagat alla Linas rätter och min favorit är nog faktiskt dagens rätt, Purjolöksinbakad köttfärslimpa med kokt potatis och gräddsås. J kom hem tidigare och värmde på lite mumsig viltskavsgryta (kräk), så han kan inte yttra sig om vilken som var godast än, men hittills är det ju den Indiska böngrytan.


Min helg..

spenderar jag här, solandes i strålningen av mina skärmar ;).

Det var riktigt mysigt när jag kom imorse, morgonsolen lyste in och det var ovanligt tyst i vårt stora glashus. Det dröjde dock inte många timmar innan det började kännas ensamt. Längtar till måndag då mina kära kollegor är tillbaka och det blir lite liv i byggnaden :)


Doggy walker

Igår läste jag en artikel på Aftonbladet om Hundstallet. Hundstallet ligger i Bromma och drivs av Svenska hundskyddsföreningen, en ideell förening som funnits i över 100år. Dom tar hand om utsatta hundar vars matte/husse av någon anledning inte kan/vill/får ta hand om dom längre. Föreningen har inga generella bidrag från samhället utan är helt beroende av donationer och bidrag från allmänheten, det värmer i hjärtat att det finns så många människor som verkligen gör något för att hjälpa utsatta djur.

På hemsidan såg jag att man kunde bli "doggy walker". Man får en liten introduktion och kan sedan komma och hjälpa till att ta ut hundarna på promenad. Jag berättade detta för Jörgen på kvällen och han blev helt lyrisk, vi älskar hundar båda två och skulle vilja ha hund om vi haft möjligheten. Så detta är ju ett jättebra alternativ, plus att det känns bra att kunna hjälpa till!

Så nu ska jag och J bli doggy walkers :)


Lånad från hundstallet.se


 


Skoskavsgryta

När jag berättade för mamma att vi skulle äta viltskavsgryta till middag frågade hon vilken slags vildskav det handlade om, hon har nämligen en dålig renskavsupplevelse i ryggsäcken. Jag kunde inte svara på frågan utan började spekulera i alla slags skav det kunde tänkas vara. Då säger mamma "det kanske är skoskav?", ehm ja kanske det?! "ja.. du vet när man får skoskav så blir det ju liksom torkat skinn runt om efter några dagar, sen kanske man blöter upp det i härlig buljong, tadaa skoskavsgryta!!". Ibland glömmer jag bort vilken livlig fantasi mamma besitter, det är alltid lika härligt att bli påmind ;)

Hur som helst kan jag inte komma ihåg när jag åt något så vidrigt sist. För det första kunde jag knappt andas under själva tillagningen pga lukten. Bestämde mig dock för att ge det en chans, första tuggan hamnade i en kaffekopp jag lyckades slita åt mig.. så äckligt vad det.

Låt er inte luras av det intetsägande utseendet, this is the stew from hell..




Jag vet inte om det beror på hans dåliga luktsinne, men J tyckte maten vad god?!?!?!. Barmhärtig som han är överlät han sin frukost till mig, en hederlig ost och skinkmacka från Waynes coffee. Det här vore inte ett helt osannolikt scenario hos oss, om det inte vore för det faktum att det är J som är den kräsna.. inte jag :P


Bakslag

Mådde hur bra som helst när jag kom till jobbet på förmiddagen. Började fixa och trixa med den admin som låg kvar sedan tidigare i veckan, det var så skönt att få ta tag i något efter all dötid hemma de senaste dagarna. Sen sa det helt plötsligt bara PANG, och febern var tillbaka. Frustrerande..

Jag glömde såklart både värktabletter och halstabletter hemma, men nu har jag lyckats få tag på en alvedon så jag ska nog kunna härda ut kvällen :)

Vår

Idag går det inte att missta sig, våren är påväg. Jag längtar verkligen till sommaren nu, ska försöka ta så lång semester som möjligt :). Jörgen planerar att vi ska bestiga kebnekaise, han har velat göra det i flera år. Jag är lite osäker på det faktiskt, sätter mig nog hellre och steker någonstans. Dessutom är jag skeptisk till att göra det mitt i sommaren, blir det inte för varmt?

Det visar sig vad det blir, huvudsaken är att det närmar sig :)


Jag och Birk "fiskehunden" Fransson ute i buschen sommaren 08, Oxbås?


Middagstips



Indisk böncurry med ris, en klick yoghurt och färska gröna blad


Jörgen säger att det här är hans favorit hittills. Otippat eftersom det är grönsaker och krossade tomater i basen, det brukar han ha svårt för. Men jag puréade självklart allt utom bönorna till min lilla bebis, så han åt med god aptit ;)




Slappardag

Det här kommer bli en sån där dag som man aldrig kommer att komma ihåg, som bara försvinner i mängden. Fast jag tror nog att man behöver det också ibland :)

Jag vet inte riktigt vad jag tänkte när jag började planera biobesök, hade trots allt feber på förmiddagen. Jörgen har dessutom ögoninflammation igen, eländes elände :P. Vi har ägnat dagen åt att röra oss mellan soffan-sängen-datorn och gällt lite över läget emellanåt.

Men snart ska vi äta Indisk böngryta, det kommer nog göra susen!


När jag och J skulle bli kulturella

I höstas bestämde jag och Jörgen att vi skulle göra något kulturellt varannan Torsdag. Det är ju skamligt att bo i en stad med så stort utbud, och sen dag efter dag röra sig mellan jobbet, hemmet och Konsum. Det hela började bra med ett besök på Vasamuseet, en väldigt trevlig tur. Sen har det liksom runnit ut i sanden. Vi kände att det var dags att plocka upp traditionen, som inte ens kan kallas tradition. Dessvärre är ju jag fortfarande krasslig så det blir ingenting av med det idag. Förhoppningsvis blir det bio istället, jag vill se Alice i underlandet!

Såhär såg det ut när vi var på Vasamuseet...






Utredningen fortsätter..


Maja Baja
om Dagens gröna kryss:
"Haha! vilket sjukt sammanträffande :)
Mickes kompis tycker jag är lik henne med! varje gång hon är på tv får jag höra "där är ju du"!
Å andra sidan så har ju vi två fått frågan om vi är syskon ett antal gånger + en förväxling från min mamma :p haha"

Maja har rätt, det här måste undersökas vidare ... Camilla vs Maja vs Kalla ??




Underbara Lina

Jag och J är helt fast i Linas Matkasse. Från början var ju J väldigt skeptisk, men nu när vi lagat 2 rätter är vi båda i himmelen.

Idag fick det bli Prosciuttolindad kycklingfilé med balsamicosky på tagliatelle och ruccolabädd, väldigt mumsigt. I förrgår åt vi Fisksoppa med lax, fänkål, småtomater och vitlöksbröd, jag har ätit av den både i förrgår, igår och idag :). Eftersom jag varit så risig har J fått dra det tyngsta lasset under guidning av mig :), båda rätterna var lätt som en plätt att laga och supergoda, vi kommer göra om båda igen!


Yes!!

Jag har fått tillbaka uppgiften nu och hade fixat den :)

När jag skickade iväg den var jag orolig för att jag varit långrandig i mina svar, jag försökte skriva så kortfattat jag kunde men samtidigt visa att jag hade sammanhanget. Läraren tyckte inte att jag var för långrandig, han skrev att jag "belyser grunderna och visar att jag äger basfaktan", och jag hade goda möjligheter att få ett högt betyg om jag kunde fördjupa mina svar under den muntliga examination. Jag ser inte direkt fram emot den kan jag säga, än är det för tidigt att korka upp..






Fortfarande krasslig

Även om jag börjar må lite bättre känner jag mig inte bra. Det är nästan värre att vara hemma när man börjar må bättre, man blir fortare rastlös.

Idag är i alla fall dagen då mitt skolarbete borde komma tillbaka. Spännande ..

Camilla vs Kalla


Har Ida en poäng?


Dagens gröna kryss

Tänkte att jag medan värktabletterna verkar skulle försöka pressa fram något positivt med dagen. Så dagens gröna är brrrrrrrrrrrrbom... DESPERATE HOUSEWIVES HAR PREMIÄR IKVÄLL!! Hoppas jag håller mig vaken tills dess. Jag och J har en tradtition att mysa till lite extra när housewives går, (och ja, vi gillar traditioner). Han ska därför köpa med sig något gott hem, mys=äta om ni inte visste det.

Förresten.. min vän och kollega Ida tycker att jag är lik Charlotte Kalla, sjukt lik sa hon till och med. Jag har inget problem med att vara lik Kalla, inte alls faktiskt. Men jag ser inte likheten.. speciellt inte på de bilder där hon ler med öppen mun, vilket hon verkar göra ofta.

Vad tycker ni? Är jag blind eller har Ida fått skidåkning på hjärnan? (Ida är en sjukt driftig tjej och har precis åkt tjejvasan, på bra tid dessutom).

PS: Båda bilderna föreställer Kalla, vill inte förvirra Ida ;)




Sjuk..

Mmm, nu har det brutit ut! Innan har jag ju bara haft halsont men igår när jag satt på jobbet kände jag liksom hur det började pulsera i huvudet, trodde först att det berodde på Thomas katt men det var tyvärr mer en så.

Kommer nog att vara lite passiv här dag eftersom jag har svårt att sitta vid datorn, vill helst luta huvudet. Sen är det ju inte så kul att läsa gnällinlägg heller, och det är vad jag har att komma med just nu :)

På återseende!




Kaffepaus

Thomas har tagit med sig en rysligt vidrig liten prydnadskatt att ha på skrivbordet. Den knisslar och låter på ett väldigt irriterande sätt, man kan därmed konstatera att Thomas och katten har mycket gemensamt ;). Ni ser den här.


Måndag igen?

Känns ibland som det bara är fredag, måndag, fredag, måndag.. tiden flyger. Jag hade tänkt gå till jobbet idag men sen tittade jag ut och såg att det var snöstorm, så det får bli tuben istället.

Satt precis och kikade lite på TV medan jag åt frulle. Programmet jag såg heter världens rikaste människor. Idag handlade idag om en dansk kille som blivit rik på att designa glasögon, Ögreen tror jag han heter. Från början var han bara en spillevink som flyttade till Paris för att han älskade att åka skateboard. Han började jobba i en danskägt skateboardbutik och mös runt i några år. Väl hemma i Danmark öppnade han en egen skateboardbutik samtidigt som han började fundera på att börja designa solglasögon till modemedvetna skandinaviska ungdomar. Planen gick i stöpet efter som det är vinter 70% av året här, big surprise :). Trots skulder upp över öronen gav han inte upp utan började designa glasögon istället, insperationen får han mestadels från 50-talets cadillacs om jag minns rätt.

Nu är han alltså rik. Jag började fundera på vad Ögreen har som inte jag har? Skillnaden är att han inte är rädd för att misslyckas utan vågar satsa. Jag är en liten förnöjd fegis och kommer troligtvis förbli fattig :)

RSS 2.0